Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.20. 16:30 Fabius

Árvízi védekezés önköltségen

Edelénynek beintett a belügyminisztérium. Pintér Sándor feltartott mutatóujja jelzi az irányt, hogy merre tart ez az ország. Bajban látszólag nagy az összefogás, a pocsolya széléig kimászó politikus is együtt érez a vagyonát, javait elúszni látó lakossággal. - Lesz itt rend és újjáépítés, még szebb lesz minden, mint valaha volt - kijelentések szállnak az árvízpermetben, csak egyet felejtettek el hozzátenni akkor: ha kifizetitek magatoknak.

A Vasárnapi hírek értesülései szerint a Belügyminisztérium nem fogadja el az árvízkárok költségeiről szóló számlák egy részét, szerintük fele sem igaz a kárnak. Az indokok között szerepel például, hogy a védekezők élelmezését egy helyi étteremből oldotta meg az önkormányzat 650 Ft/ adag áron, mikor ezt 480 forintos költségen is megtehette volna, ha az iskola konyháján főznek. Az az apróság, hogy ott kapacitás nem volt megfelelő adag étel elkészítésére, nem számít. Nekem ilyenkor beugrik egy kép:
...amint nagyjaink gyülekeznek szomorú pofával és két üres kézzel, mikor nyilatkozás helyett éppen krumplit is pucolhattak volna a védköltségek csökkentésének érdekében. Viki szakács és Sanyi kukta alapanyagáron kihozhatta volna az egészet, ha a pénzügyi géniusz Gyurka a piaci bevásárlásra használja gazdasági zsenialitását. Ha Kolontáron az amerikai autós klubnak sikerült, nektek is ment volna. Talán. Viszont utólag okoskodni, a költséget nem megtéríteni szimpla kicsinyes tahóság. Ballagjatok el egy tetszőleges kifőzdébe, és az árlapot vizslatva mondjátok, ha van hozzá pofátok: a 650 ft nem reális ár egy adag ételért.

A másik kifogás talán még ettől is szebb: a védműveken saját gépeivel dolgozó helyi vállalkozó felszámolt költségeit is sokallják. Hiába rendezte emberünk a cégbírósági cécót még a védekezés ideje alatt, belügyéreinknek ez lófaszt sem számít. Még az is kiderülhet az ügy végére, hogy a munkagépekre tulajdonképpen szükség sem volt, mert nem voltak extrémek a körülmények.
Én nagyjából magasról leszarom Kalapácsos Oszi és a helyi Fidesz marakodását, kurvára nem érdekel, hogy politikai csatározás mocsarában meddig képesek elmerülni az egykor kenyeres pajtások. Ti viszont, mint Magyarország felelős kormánya gondolkozzatok el azon, hogy mi ezt látva vajon hogy fogunk viszonyulni a következő természeti csapáshoz? Összefogás helyett szarjunk bele, mert ti is csak a pitiáner szargurigázást fogjátok csinálni? A mindenkori helyi erők tegyenek az egészre magasról, mert az országból odasereglett segítőket civilektől gárdistákig, rendőröktől vízügyi szakemberekig, katonáktól liberálisokig gazdaságtalan etetni 650 forintért?

Ideje lenne felismerni végre, hogy nem Kalapácsos Oszi van szívatva basszátok meg, hanem ők:
Ismerős? Ha nem, segítek: ők az emberek bazmeg, akiknek nincs új út, nincs járda, nincs semmi. Még az a hülye remény sincs, hogy az ország miniszterelnöke tökös csávó módjára állja azt, ami kiesett azon a meggondolatlan lepcses száján az embertömeg közepén. Cserébe van 16 rendbeli vizsgálat az önkormányzatnál, időhúzás, szarakodás,  Lézer Janinak szépótó havi 9 kilóért lézerblokkolóval, meg tanácsadói szerződés milliárdokért.

Na, menjetek ti a picsába mind, ahányan vagytok!

 

képek innen

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr132674942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem mi a gond? A párt által kiválasztott ügyvédek szép díjazásért védik a károsultak jogait. Majd jut pénz a károsultakra is. Ne kapkodjunk, az sehova sem vezet. Ráadásul ügyvéd urak órabért kapnak. Meg utazásra némi aprót.
Na, na! Az 170,-Ft eltérés! Itten a marha nagy forradalmai hevületben nem lehet csak úgy dobálózni a 170 forintokkal elvtársak! Még nem jut majd Jani bátyátoknak új autóra, meg hasonlókra! Gondolom egy valag pénzt lehetett volna azzal is még spórolni, ha a sok-sok politikus kisköcsög nem megy oda parádézni gumicsimmában, komoly képpel, a nullát osztani! Hódmezővásárhelynek gondolom nem lett volna gond kifizetni, mint ahogy Lézer elvtársnak 2002 és 2006 között, csak költségtérítés címén 17 millió forintot... No igen, ő aztán megdolgozott érte! De szerintem erről is s cocik tehetnek! Nem azok a szarrágó és pitiáner politikusok, akik például az iszapkatasztrófa áldozatainak, a gyűjtésből , adományokból származó pénzén is mind a mai napig ülnek! Valakinek az kis pénz is kamatozik...
@maybach:
Tisztelt maybach!

Én sem értem! A posztoló nem képes felfogni agyilag, hogy minden fillért meg kell fontolni, mert lehet annak sokkalta fontosabb helye is?
Például ott van mindjárt Szíjjártó fizetése, vagy Selmeczi fizetéséről ne is beszéljünk, aki szerencsétlen nem tud fizetni az APEH-nak..
Vagy a debreceni stadion. Sorolhatnám még, de minek.

Tisztelettel:
anonymand
Nár mebocsássatok! A 2/3-ad,nem azt jelenti hogy teljesen hülyék vagyunk és mindenféle geci árulónak nagyvonalú ebédeket fizetünk!Lóf.szt!Teccettek vóna parizert zabálni a gazdaságosból!
@kormányzó: Éljen a Párt!Éljen a Kormány!Éljen Védelmező Viktor!A FIMSZMP nyárspolgári tagozata nevében,Hajrá Magyarország!
Azt hiszem van mit tanulniuk a "polititkus uraknak" a nemzeti összefogásról. Aztán most miért is karácsonyoztak ezek az emberek romok között esetleg derékig érő vízben? Asszem nem kevés pénzt és egyebet dobtak össze a "megtámadott" magyarok.
És még arra is volt idejük, hogy átbuszozzanak az árvízből iszapot lapátolni.
Ezek az emberek valszeg nem felejtenek.
Ti nagyon könnyelműen dobálóztok itt 170 forintokkal. Pintér Sanyi tudja 170 fontiból mennyi kínai papucsot lehet gyártani occón, és számla nélküli eladni a Józsefvárosin.

Ha megeszik azt A 170 forintot, az kinek jó? Ne legyünk már kommunisták, itten kérem költségvetési fegyelem van.
Nem ezt nevezik "védelmi"-pénznek? Oszi!Aki árvízveszélyes helyen lakik,az ne akarjon ellenforradalmár lenni,vagy tanuljon meg kacsául!
GYURCSÁNY A HIBÁS!!!!!!!
Engem az érdekelne igazából, hogy az a hatalmas összedobott pénzmag, amit az együtt érző állampolgárok dobtak össze ezeknek a szerencsétleneknek, az hová tűnt!?
Bele sem merek gondolni, hogy esetleg ezt is ellopták....
Nem értitek ti a lényeget. Tudjátok mennyi 170 forintot kell megfogni, hogy Lázár "Lézer" Jani kocsijának havidíja -600ezer ft bérleti díj+600ezer ft üzemanyagköltség- bejöjjön? Nem lehet itten erkölcstelen nyerészkedést megengedni! Mi az, hogy nem volt kapacitás? Elfogadhatatlan. Olcsóbb lett volna? Akkor kell hogy legyen és punktum. A fülkeforradalom felhatalmazta őket, csak a mi óhajsóhajunkat hajtják végre. Tiszta sor, nem?

Mindenki csinál itt mindent, csak azt nem ami a dolga. Turkálnak Lézer Jani zsebiben, érdeklődnek a titkos tagságú tanácsadó holdingnak adott 2 milliárdról, bírálják a Kedves Vezetőt amiért nem bír leírni egy stratégiát, sírnak a manyup pénzük miatt... Mi van itt kérem?
én csak egy pillanatra ugrottam be ide, és mindössze annyit szeretnék mondani, hogy gyurcsány monnyonle!
ja, meg kétharmad és világbéke...
@Bergeroth: Mondandód alantas gondolkodásra utal. Nem is értem, hogy gondolod. Ők nem lopnak. Őket az Ember vezeti. Az Ember Aki Soha Nem Hazudott. Aki csak megvédi a nyugdíjadat, meg a manyup pénzedet, meg az adományokat. Mmmm... Zárójelben jegyzem meg, hogy a vörösiszap adományok is épp "védelem" alatt állnak. Tisztára Józsefvárosi piac feeling van... Csak most össznemzeti szinten. Szóval megvédik mindenedet a mocskos kulákoktól... őőő... vagyis a mocskos balliberális komcsiktól. Nem kell félni, gondoskodnak rólad a nyugdíjadról, a manyup pénzedről. Hamarosan gondjaikba veszik a megtakarításokat és a likvid tőkét is, mert a kulák balliberális mocskok a hírek szerint tömegesen nyitják a forintszámlákat Szlovákiában meg Ausztriában.
@lyken:
Köszönöm felvilágosító szavaidat elvtárs. Már látom is a fényt, ahol a Nagy Vezér, maga Az Ember Aki Soha Nem Hazudott, tárt karokkal vár!!
A Nemzeti Kármentő Alapban összegyűlt 1,8 milliárd is csak kamatozgat csendben. Röhej. Így adok legközelebb bármit is az államnak. Ezek semmivel se jobbak, mint a szocik.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: és kegyetlen! De hol van ilyenkor a keresztény is meg demokrata is meg népi is PÁRT? HOl vannak belőle az egyszerű emberek, és hol a fidesz 2/3? Mind mások zsebében turkálnak? (tudom: aki hazudik az lop is, na de mindenki a köreikben? - ezt azért én sem gondoltam.)
170 HUF azaz Egyszáz Hetven (mostanság egyáltalán nem) jó magyar forint? 0,62 EUR/fő! Bázmeg, azért a szarrágás nem ismer határokat!!!
süti beállítások módosítása