Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.11. 08:00 Fabius

Alkotmányozó ValóVilág

Címkék: fidesz kdnp alkotmány szájer józsef

Nem tölti haszontalanul az időt Siófokon a kormánypárti koalíció. Az összezártság belőlük is kihozza a hétköznapokban elrejtett tulajdonságokat, felszínre tör a frusztráció, és még olyan is akad, akiről a klotyóban magát örvendeztető Olivér is példát vehetne.
Az új alkotmány vitáján hajba kaptak a szerelmesek, a veszekedés hevében pedig piatartály évai magasságokba emelkedtek. Nem is értem miért zárt az ülés, mikor az elmúlt évek legjobb trash realityjét nyomhatta volna élő egyenesben valamelyik köztévé.

A Fidesz szokásos nagyvonalúságával nyitott, ott kezelte a kereszténydemokratákat, ahol szerintük a helyük van. A KDNP-s Salamon László féle kidolgozott, 16 oldalas alkotmánytervezet mellé nyomtattak egy mindössze másfél oldalas összefoglalót is a gyengébbek kedvéért. Legyinthetnénk, hogy ez csak a szokásos, minek bajlódni a részletekkel, mikor úgyis a főnöki ukáz szerint lengeti majd mindenki a nyakán lévő víztornyot függőleges irányba. Ám ezúttal a kereszténydemokraták elolvasták a szűkített verziót, és gyorsan világos lett számukra, hogy a Fidesz pont úgy járt el velük is, ahogy tették első körben az Európai Bizottsággal és a számukra sajátosan átírt törvényszöveggel: kihúzták amiről nem akartak beszélni.

Ráadásul Orbán ki is nyilvánította rögtön: mindez nem véletlen, az abortusztörvény marad ahogy van, mert annak piszkálásába bele lehet bukni. Ezzel sikerült kiborítani a kormányzati házasfelet annyira, hogy átmentek ultimátum osztó vérdurciba:
Ha a magzati élet, a család alkotmányos védelme és a házasság a Fidesznek nem fontos, akkor bizony hamarabb szavaznak meg Lázár Jánosnak két Lambó Murcielago-t, mint az alkotmányt!

De szép jelenet lehetett! Akár a maszop-szadesz szerelmi civódás a koalíciós válság közepén. Orbán lelki szemei előtt megjelent a kétharmadot szimbolizáló homokóra, amiből éppen leperegnek a szemek, a kereszténydemokraták számára meg felsejlett a Fidesz komódján kívüli szánalmas élet savanyú lehetősége. Nekünk pedig ezek helyett be kellett érni a Gigi-Dzsörzé szárazdugással. Igazságtalan az élet Feleim!

Kövér László hiába duzzogott, hogy nehogymá' a sekrestyés akarjon misét celebrálni, azért ezen a ponton meg kellett torpanni mindkét daliának: az egyik elveszítené a játszóteret, a másik meg éhkoppra jutna az önállóságban. Az alkotmányozást láthatóan komolyan vevő Szájer nagyjából itt téphetett bele az amúgy sem dús hajkoronájába először, majd erre volt alkalma még néhányszor, amíg a felek eldöntötték: inkább a semmi legyen, mint a valami.
Salamoni döntés született: induljon mindenki tiszta lappal. Az elkészített alkotmánytervezet ne kerüljön a tisztelt ház elé, maximum vitázzanak rajta. Tartsanak beszavazósót az ellenzéki pártoknak, ahol emelt díjas sms nélkül térhetnek vissza az alkotmányozó ValóVilágba. Jöjjön a törtető Jobbik, a rossz fiú MSZP és a naiva LMP, írjanak saját alkotmánytervezetet. A Fidesz meg istenuccse ezúttal majd tudomást vesz a létezésükről, legfeljebb beéri azzal, hogy alekoszi módszerekkel leosztja őket: melyiknek nagy a segge, kicsi a melle, és melyik verekszik meg a legszőrösebb büdös láb címért a hegyi jetivel.

Csodás dolog a békülés. Pláne, ha a nagyobb saller árnyékában szédelgő házasfél még azt is kijelenti, hogy az abortusztörvény marad, azt nem piszkálják ők sem.Akkora lett a békesség, hogy Szájer József egészen megrészegült tőle. Igen, mert józanul elképzelhetetlen, hogy embernek ismét eszébe jusson a gyerekek után járó plusz szavazati jog megadásának lehetősége. Régi vesszőparipája ez a Fidesznek. 2002-ben a mindenki hozzon magával még egy embert mondás visszafelé sült el, azóta igyekeznek minden létező módon kiszélesíteni a szavazati joggal bírók körét. Most is úgy néznek ki a határon túliak szavazati jogának erőltetésével, meg ezzel a gyerekek után járóval is, mint akik kurvára be vannak szarva a következő választások eredményétől. Csöndesen azért megkérdezném:

Ha ti ennyire nem bíztok a kormányzásotok sikerében, akkor nekünk ugyan miben kellene bíznunk?

Mi lenne, ha a ciklus alatt az energiát a normális kormányzásba ölnétek, és nem kampányfelfogásban, ellenzéki szerepből kivetkőzésre képtelenül tolnátok végig? Az még a leghülyébb valóságsóban sem működik, hogy úgy megyünk ki párbajozni, hogy a végén a nézőket is becipeljük magunkkal, mert hátha dobnak ránk jelet, meg kitakarítják helyettünk a bódét. Aztán meg csak pislogunk:  mit keresünk hetvenen a négyszemélyes jakuzziban?

31 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr12652960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Termékenységi cenzus 2011.02.11. 22:21:23

Időről időre fölbukkan a neten a cenzusos választójog igénye. Tréfás kedvű és kevésbé frappáns cybervagányok hol a vagyoni (illetve mostanában az adózási) választójog-arányítást, hol a műveltségi cenzus bevezetését vetik föl. Míg az elsőről elég könnye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ellenzéknek nem szabad részt vennie ebben a színjátékban, remek időpont ez falhoz állítani az arrogáns jobbot. Javaslom nekik, hivatkozzanak arra, hogy az Eu elnökség végéig nem hajlandók részt venni ebben. Ez sztem mindhárom ellenzéki párt számára elfogadható érv és a médiatörvényt övező nemzetközi felháborodás után teljesen jogos igény.
Egyébként vicc Szájer felvetése, ne a kormány hanem a parlament alkotmányozzon, mintha ott nem kizárólag a kormány döntene. Így van ez ha nem független a parlament, bár ezt a médiatanácsnál és képtelenek voltak felfogni. Szájer, csak egy műmájer jogász vagy Te is!
Szerintem is hagyni kéne a forradalmárokra az új alkotmányt. Legyen teljesen saját gyártmány. Tőlük viszont elvárnám, hogy merjenek nagyot álmodni. Pl. magzati jogok és gyerek után járó szavazat összehozásából én egy jó kefélésért is adnék egy szavazati lehetőséget. stb.
Még egy védhetetlen érv: a 2/3os törvények tervezetével együtt kell megvitatni az alkotmányt. Nem szabad biankót adni a Cézár kezébe, mert jó komcsi szokása szerint mindennel visszaél amihez hozzáér!

Amúgy '56 beleírása, és a szentkorona számomra nevetséges. Azt a népet, aki éppen arra lenne most büszke, hogy oly sok viszontagság után végre maga kezébe vette a sorsát viszont efölötti örömében egy önkényuralmi jelképet -korona- és egy bukott forradalmat éltet, továbbra is balsors fogja tépni. Mert nem a saját tehetségét élteti tehát nem önmagában bízik hanem éppen ellenkezőleg, nem találja önmagát menekül a múltba és paradox módon azt élteti -korona, vagyis önkényuralom- ami évezreden át zsarnokoskodott fölötte.
Vakkant most egy-két tessék-lássékot az ájtatos szobapincsi, vegyék már észre, hogy ő is valaki.

Aztán majd újult erővel dugdossa elő a Mákony képébe a bordó rojtos perselyt egy pár plusz milliárdért, hogy a végén nagy csinnadrattával, fehér ruhás szüzekkel kalpagban-lajbiban Audizzon le az egész dicső gyülekezet az alkotmány felszentelésére Ópusztaszerre.

Hogy még álszentebb legyen és az igaz hívők még nagyobbat kapjanak a szemük közé, lehet azt akár a feltámadás napján.
Hiszen nincsen kőbe vésve a húsvéthétfő...

Ezt a nagy áldozatot a vasárnapi munkavégzésért meg tán mégis meg tudják hozni a tömjénesek.

Cserébe lefektetik évszázadokra a Feltámadás Alkotmányát.

Hogy ki fogja ott kongatni a lélekharangot a változatlan abortusztörvény miatt meg nem születettekért, még nem tudni.

Engem jobban izgatna például, mikor szól a nemzeti nagyharang azokért, akik idén már a NER hatálya alatt fagytak meg a télen.

Bár erre is van költségtakarékos megoldás: mindenki számára garantálni kell az új alkotmányban a feltámadás jogát.
Valaki egyszer talán nekik is befűt.
8 évig készültek lázasan a kormányzásra, meg az új alkotmány létrehozására. Itt a lehetőség. Erre elizgulják.
Pedig lehetne elegánsan és nagyvonalúan egy igen ütős alkotmányt készíteni. De oda nagyon kevés az önbizalom.
@maybach: kedves maybach, ahol nincs bizalom ott önbizalom sincs...
Ezt a szerencsétlen országot,át kellene adni üzemeltetésre,valami értelmesebb osztrák földművesnek.Igaz,Ő rögtön elzavarna minket a p.csába innen.De legalább a föld-az Isten adta föld-jó kezekben lenne!
Amíg ők 8 évig készültek,én 8 évet vártam.
Nem akarom elhinni,hogy hiába:(((
Elég érdekes lehet a Tömjén lelki világa, hiszen két gyónás között állatokra lődöz, vadászik.
Szerintem adjunk választójogot minden farkát csóváló Bobi kutyának, az aranyhörcsögöknek és az akváriumi guppiknak is, hátrányos helyzetűek meg a fejtetű populáció alapján kapjanak alanyi jogon. Aztán tartson el benneteket a határon kívüli, a kiskorú gyerek, meg a házikedvenc, mert én az adófizető nem foglak az kurvaisten!
@maybach:
No de mikor volt a fidesz elegáns és nagyvonalú?

@sirokkó:
De, igen, úgy tűnik. Én meg, mint ellentábor (aki nem része a hárommillió szavazattal kétharmados "nemzetnek", ugye), nem biztos, hogy örülök...
Nincsen alkotmányos válság, látszólag nincsen semmilyen alapos oka ennek a hirtelen alkotmányozási lelkesedésnek! Valami nagyon fontos (mármint a jelenlegi kormánynak fontos) dolgot akarnak beleírni az alaptörvénybe! Nagyon kíváncsi vagyok az igazi okára ennek a mostani alkotmánymódosításnak.

A miniszterelnök szerint ez az alkotmány nem a magyarok alkotmánya, nincsen benne a magyar szellem! vajon hogyan teszik majd bele a magyar szellemet?
@Le_Penseur:

Kísértet lesz az, nem szellem.
A mostani miniszterelnök és KISZ-pajtásai is ott bábáskodnak a mostani alkotmány születésénél.
A tervezet bevezető részében azt írják, hogy egy XXI. sz-i alkotmányt igyekeznek összehozni. Hát..... Nekem a középkor jutott az eszembe.
Bocs'! "bábáskodtak"
@Táskás Tóni: Arra is kíváncsi lennék, karaktergyilkos lelkiismeretével vajon hogyan számol el majd annak idején a legfőbb ítélőszék előtt.:)
Az Zemberek jó részénél most kezd leesni a tantusz....
Pedig már majdnem egy éve fidss kánaán van...,ha nem "teccetek" volna észrevenni...
Nagyon nagy volt a mellény, de kiderült, ami már oly sokszor, hogy ezek sem jobbak , mint az elődeik voltak.
A gazdaság, foglalkoztatás romokban, sőt rosszabb, mint egy éve, a forintárfolyam, a kamatok és a benzin az egekben, de természetesen mi ilyenkor a legfontosabb?
Természetesen a pozíciók bebetonozása, a média elfoglalása, (nehogy már a kis-nugger az m1-ből értesüljön, hogy emelik a villany, gáz árát...), és természetesen egy új alkotmány, mert "anélkül" most mozdulni sem tudunk...
A 400Ft-os kenyérárat akármennyire is akarják, már nehéz lesz Kúrcsányra fogni...
Hello!

Egy ismerősöm szakdolgozatához kell egy kutatás. 10 kérdés a kérdőív, csak kattintani kell, 2 perc az egész. Köszönöm segítséged!
spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHFjMlZNZEdGQXpxMjdsRTB0V0ZFbVE6MQ
Politikai elitünk olyan, mint az ország...
Amíg ezeket a stikliket megtehetik (mert hagyjuk...)egyre pofátlanabbul meg is fogják tenni...
Jó esne ha végre lenne pár normális ember ebben az országban, és végre alakítana, alapítana valami elfogadható középpártot.
Gondolom nem csak én vagyok így vele.....
KÖNYÖRGÖM!!!
Mondjanak le, éljen a demokrácia!
@goodsector:

A szocik nyolc éve, meg az NSDAP, akarom mondani a Fidesz eddigi kilenc hónapja alapján az ú.n. politikai elit minden önkontrollját és gátlását elvesztette, már a látszatra sem adnak.
@gyilkos fűegér:
Hát ez az...Ez egy olyan ország ahol semminek, és senkinek semmilyen felelőssége sincs semmiért.
Most is olyan emberek akarnak elszámoltatni a fidss nevében, akiknek maguknak is a vádlottak padján lenne a helye.
Színjáték az egész.
Olyan ez, mint a falusi ringlispíl, de én már nagyon szeretnék leszállni róla.
Ha valódi elszámolás lenne, akkor üresen kongana a parlament ülésterme...
@Táskás Tóni: Gondolom, úgy mint dr. Absuloto Zero a Moldova-írásban.
Rohadék.
Hamburgeradóról van szó a tévében. Az egészségtelen élelmiszereket, mint a csoki, cukor, hamburger, chipsz, cola akarják megadóztatni. Ez jó, belekerülhetne az alkotmányba is, hogy a magyar embereket nem lehet megetetni ...hm... egészségtelen élelmiszerekkel. Aztán jöhet a piszkos levegő, azaz szmogadó. Fizessen, aki levegőt vesz!
Orbán ideje lejárt. Nem fog itt alkotmányozni senki. Nem csinál itt Mubarak rezsimet 30 évre!
Az Orbánrezsim fundamentumai recegve ropogva süllyednek el. A világon mindenhol így itt. Rendszerváltás 2.0.
Algériára fókuszálnak?

Jövő heti főcím!!!
süti beállítások módosítása