Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.25. 08:00 Fabius

Száll egy pofon a szélben

Címkék: eu európai bizottság médiatörvény neelie kroes levél

Eddig azt mondtuk nem olvasták, nem értik, pedig mi értjük. Amit mi értünk az nem egyenlő azzal amit ők érteni vélnek, depláne azzal nem amit senki nem ért. Ők elolvasták, értik, magyarázzák, mi nem értjük azt amit eddig értettünk, azt meg pláne nem amit ők értettek meg. De ha mi nem értjük amit ők értenek, akkor ők mit értenek abból amit mi akarunk érteni? Picsábamár. Azelmúltnyolcév. Gyurcsányahibás.

Kormányunk mazochista, ez nem vitás. Ők úgy politizálnak ahogy Alkeszosz csajozik: kitartóan minden eredmény nélkül. Kerüli őket a siker, mint a villa DonHónalját a punciszag, a lehető legnagyobb ívben. De a lelkesedés töretlen, figyelmeztetés, saller, állas el nem tántorítja őket az áhított céltól. Mi lettünk Európa élő trash realityje, csak a nekünk kiutalt fellépti díj hiányos egy egész picit, és nem kérdezte senki, akarunk-e bohóc jelmezben a kontinens idiótái lenni.

A médiatörvény cirkusz eljutott egy olyan fázisba, ahol már nem a szájkarate, hanem az élő pofozkodás folyik. Neelie Kroes asszony levelét megírta, mi megkaptuk, Navracsics Tibor igazminiszter pedig értelmezte: nem létező problémát talált Kroes asszony, bagatell az egész. Ha az ország második embere nem csinált volna magából elég nagy hülyét, akkor Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár még besegített neki szombaton: a levélben szó nincs a szólás és sajtószabadság nyirbálásáról, technikai jellegű kifogások ezek csupán.

Nem tudom megtanulják-e valaha, hogy Európa nem hazai játszótér, ahol azt füllentünk ami eszünkbe jut, vezetői pedig érzékenyek a kettős beszédre. Ezért célszerű a tényeket közölni és nem elhallgatni, mert elkerülhető, hogy hétfő reggel Navracsics Tibor egy akkora állasra ébredjen, amitől Orbán Viktortól Kovács Zoltánon keresztül Nagy Annáig mindenkinek cseng a füle.Előbb a biztos asszony szóvivője közölte: "Az Európai Bizottság a vitatott magyar médiatörvényt nemcsak az Unió audiovizuális médiáról szóló irányelveire tekintettel vizsgálja, de az EU alapjogi chartájában rögzített sajtószabadság megsértésének vonatkozásában is." Ha ez nem lett volna elég, akkor délutánra kiszivárgott a sokat emlegetett levél is. ( eredetiben angolul, magyarul ) Ezt olvasva pedig néhány dolog rögtön világossá válik:

1: nem lehet többé arra hivatkozni, hogy nem, vagy felületesen olvasták a törvényt.

2: nem lehet többé arra sem hivatkozni, hogy mindössze kovács zoltáni tekknikai problémák lennének vele, hiszen az EU Alapjogi Chartájának és az EU-alapszerződésnek egyes pontjait is sérti.

3: ezek alapján nem lehet többé szekta módra mantrázni, hogy a törvény európai.

Cserébe lehet(ne) magunkba szállni jó mélyen, és végre azt a tanulságot levonni, amit le kell: a törvény egyes pontjai sürgősen átdolgozásra szorulnak. A megoldás felvázolására úgy van két hetünk, hogy Orbán és az ország szerdán addig is kiül a szamárpadba megint. A szerdai nap harmadik napirendi pontja szerint a Magyarországon működő demokráciáról fognak vitázni a képviselők.

Az ország szégyene, hogy idáig hagytátok elfajulni a dolgot!

Orbán megérdemli, hogy kiszólítsák felelni a táblához, ahol majd érdemjegyért küszködve kell igazolnia, hogy tanult-e valamit az órára.Én már csak azt nem értem, hogy mire jó itthon ez a Kovács vezette kommunikációs államtitkárság? Ha Orbán múlthét szerdán odakint deklarálta, hogy igen, bizony, mi aztán az Európai Bizottság kezébe tesszük a médiatörvényt, és változtatunk azonnal, ha kell, akkor ezeknek a félkegyelműeknek miért kellett lejáratniuk minket a hazudozással Kroes leveléről? Ti az őszödi beszéd után tényleg elhittétek, hogy nem szivároghat ki a levél? Kovács Zozónak nem kéne levonni a tanulságot, és lemondani mondjuk visszamenőleges hatállyal?

Deutsch Tonyó nem akar véletlenül faszbúk oldalt indítani:  ELÉG! - egymillióan a kormány hazudozásai, és Magyarországot lejárató kampánya ellen! - néven? Mer'úgy lájkolnám, de tényleg.

176 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr162611467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak technikai jellegűek a médiaügyi biztos aggályai? 2011.01.26. 00:50:27

Szerző:  Ténytár "...én is megkaptam a levelet, amiben olyan nagyon sok újdonság nem volt [...] aggályokat fogalmaz meg. Forrás: 

Trackback: Orbán Viktor generátor 2011.01.25. 09:23:54

Hogyan írjunk bele 100 + 1 bullshitet egyetlen húszperces felszólalásba? "Az elmúlt 20 év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió" - mondja Orbán Viktor a lentebbi videón 03:31-nél. Na itt volt az, hogy kiköptem a reggeli kávét :) Aki ed...

Trackback: Sértődés ne essék! 2011.01.25. 09:23:16

Ötvenszer szólt be 12 perc alatt az Európai Parlament képviselőinek Orbán Viktor. Hogyan fordította volna le üzeneteit egy igazmondó tolmács? Hogyan szól ugyanaz az üzenet az Európai Parlament épületében és hogyan szólna egy falusi kocsmában? Párhuzam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fenehorizont: Hát összemosni a Szovjet és Európai Uniót az nem vall túl nagy történelmi ismeretre (javíts ha tévedek). Szavaidból azt veszem ki, hogy euroszkeptikus vagy. Szóval lépjünk ki az Unióból, nem kell nekünk? Pár milliárd euróról persze le kéne mondanunk évente, de gondolom ez nem számít, mert mi egyedül megváltjuk a világot (ha addig nem kerülünk újra az orosz érdekszférába megint, mint Ukrajna, Grúzia).

Vagy, ha nem vagy euroszkeptikus, akkor el kell fogani, hogy be kell tartani a játékszabályokat, amit egy uniós tagság megkövetel. Tudom, hogy itthon igazi demokráciára nincs nagy igény, inkább egy gondoskodó atyáskodó államra, de azért elhiheti mindenki, hogy jobb is lesz nekünk, ha egy Unió kritikát fogalmaz meg minden kormányunkkal szemben.
Nem tom' én vagyok-é lemaradva, de egy hete pont ugyanezeket olvastam, mármint a kifogásokat. És egy hete pontról pontra meg is válaszolták. Mi a leleplezés lényege? Valamint ezek valóban súlytalan kérdések (még).
A helyesírásból következtetve az a gyanúm, hogy ez a poszt is Schmittéktől származhat... Nem lett volna ártalmas bekapcsolni az ellenőrzést, mielőtt a posztot a ringbe dobta.
@pneumónia: De, voltak, pont emiatt lett meg a szent kétharmad. Vagy nem figyeltél Orbán Viktorra? Ő is azt mondta a múlt héten, hogy ennek köszönhetően nyerték meg a választást (ilyen arányban).
@val:

Nálam úgy van ez, hogy érdekel a közélet, és ha van véleményem akkor leírom. Így esett, hogy tegnap a szocikat ekéztem a legfrissebb marxista tömörülésük miatt, ma meg a kormányt a hazudozásért.

Az csak egyes fejekben elmélet, hogy kizárólag egy oldal létezik, és te automatikusan a másikhoz tartozol, ha éppen nem értesz egyet.
@abaka: Diplomában biztos voltam (nem szégyen, nekem is van :-). Akárki hibázhat.

De az gáz, hogy ennyien csak addig jutottak el, hogy dejaoroszoknincsenekisazeuba. Dobálóznak azzal, hogy EU így, meg úgy, és a legpitibb összemosásokat nem veszik észre, (vagy direkt nem akarják).
(Nem mintha nem lenne kellemetlen, hogy bármilyen nemzetközi fórumon téma vagyunk a médiatörvény miatt.)

Bár lehet, hogy még ennek is örülni kéne.
Akárhány interpretálásban is olvasom a levelet, én azt látom csak - még azokban is, mely szerint arról szól, hogy egyből be kell szórni sóval Magyarország területét, hogy még eméke se maradjon - hogy találtak 3 nem túl fontos és ütős pontot, melyek változtatása nem alakít a médiatörvényen (hiszen az evidens, hogy külhoni szerverre ezek után sem tud hatni a hatóság, az is, hogy nem fog tudni fellépni kis házi blogok ellen, illetve lehet finomítani a kiegyensúlyozottság fogalmán), így ezek javítása nem oszt és nem szoroz.

Szerepel még a levélben az, hogy ha a törvény alkalmazásakor az EU normáktól eltérnek, úgy visszatérnek.

Azaz vajudtak a hegyek és egeret szültek, a pofont azok kapták be igazán, akik azt hitték, most majd kiforgatják az országot és azt a csatát, melyet itthon már elvesztettek, majd Európa megnyeri nekik.

Ez a levél meg annyít ír, hogy ha a kormány a 3 egyébként a felvetett problémákhoz képest marginális ponton változtat, illetve pontosít és egyébként a törvényt betartja az EU értelmezése szerint, úgy ez a próbálkozás is hamvába holt. (Bár károkozásra jó volt. De igazuk van azoknak az amőbáknak, hogy az is kell, hiszen "deamásikis" és róluk senki ne gondolja egy pillanatra sem, hogy jobbak!;))
@pneumónia:
"Viszont elegem van abból hogy olyanok irkálnak ilyen baromságokat , akiknek ott van a tojáshéj a seggükön, alig húsz évesek, és rohadt mód nincs összehasonlítási alapjuk sem."
Véleményük a fiataloknak is lehet. Pláne úgy, hogy mindig is ők voltak a formáló erő, akik mertek lépni (48,56, és még sorolhatnám).
Bezzeg Te, komoly felelősségteljes középkorú ember, és a te korosztályod olyan baromira jól tudja hogy mi a helyzet. A Te korosztályod tette ezt ezzel az országgal. Annyi szart halmoztatok fel, hogy Mi fiatal málészájú huszonévesek akik ugye szerinted kussoljanak, egész életünkben ezt fogjuk lapátolni. Köszi.
És szerintem neked kéne elgondolkoznod, hogy mennyire kéne magad szégyellned!
@val: Miért kell bárkihez is tartozni? Létezik önálló gondolat is. Vagy Te már csak ilyen bináris rendszerben tudsz gondolkodni. Nem minden blog és újság tartozik valamilyen érdekszférához. Az index történetesen igen, de valószínűleg nem ahhoz, amit Te gondolsz :)
@fenehorizont: Lehet én vagyok a hülye, de az EU-t a SZu-hoz hasonlítottad amitől az emberek rettegnek és a szankcióiktól és ezt baromságnak tartod. Sajnos a félelem mindkettőtől jogos volt és jelenleg is az. A SZU és bábjai itt embereket ölt meg aki ellene szólt, tehát jogos volt a félelem. Az EU gazdaságilag teheti ezt meg, akár tetszik akár nem MO egy senki és az is marad, mert kis ország. Valahova húzni kell, egyedül megdöglünk. (tudom jössz a nagy elméletekkel, hogy mi lehetnénk a gazdag ország mindenki nélkül is, de ez nem megy...) Az EU-ban, értékítéletében jelenleg sokkal inkább bízok mint bármelyik magyar kormányban aki csak a saját hatalmával és zsebével van elfoglalva. Mind egytől egyig.

EU-ból kilépni, és az orosz oldalra állni a demokrácia végét jelenti majd és függést az oroszoktól. Most EU-tól függünk, de ez még mindig jobb mint az Oroszoktól.
@Fabius: Az létezik egyes fejekben, hogy kimondják önmaguk pártatlanságát, holott ilyen a valóságban nem létezik.

Erről pedig mindig '90 jut eszembe, amikor a komcsik varázsütésre demokraták (és függetlenek) lettek. :)
ORBÁN TAKARODJ!--BÁR MÁR AZ SEM ELÉG---DÖGÖLJ MEG!
@abaka: LE A rohadék orbánrezsim elnyomásával!
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:A ROHADÉK FELCSÚTI KOBOLD, DÖGÖLJÖN MEG!!!!!
@konrada:

Jogalkotáskor nincs olyan, hogy "evidens" meg "mi ezt a gyakorlatban majd nem alkalmazzuk".

Pontos megfogalmazás van, vagy lehetőség amivel élni lehet. Orbán Viktor szava meg nem garancia semmire. Nem csak nekünk, hanem az ábra szerint Európának sem.
@Phátyol Ferenc:

"és van persze nekem is kritikám a kormány ellen, modjuk az,h hogy lehet, h Gyurcsány és a sleppje még mindig szabadlábon van?:O "

A FIDESZ választási programjában előkelő helyen szerepelt az ígéret, miszerint az előző rendszer (értsd: Gyurcsány kormány) tagjait személyes felelősség terheli az ország tudatos romba döntéséért, ezért az új kormány megalakulása után azonnal büntető feljelentések sorozata fog indulni és a bűnösöket börtönbe juttatják.

Lassan már egy éve hatalmon lesz az Orbán kormány, most már valami eredményt is fel kellene mutatni a tárgykörben. Mondjuk egy-két ügyészi feljelentést, ami alapján a bíróságok vádat emelhetnének. Megalapozott feljelentésekre gondolok, nem olyanokra, hogy egy napilapban megjelenik egy "tényfeltáró riport" amit aztán Budai kormánybiztos tényként kezelve egyből prejudikál.

A kérdés most már akként merül fel, hogy az Orbán kormány valóban akarja e az előző politikai garnitúra prominens alakjainak elszámoltatását, vagy ez is csak egy jól hangzó választási propaganda szólam volt.

Mert gyanús terület akad bőven. Csak a példa kedvéért: autópálya építések, állami vállalatok privatizációi, haditechnikai beszerzések, 100 milliárdos nagyságrendű veszteségeket felhalmozó állami vállalatok szent tehénként kezelése, átláthatatlan közbeszerzések rendszere, stb, stb.

Hogy az aggodalmam nem alaptalan, azt jól mutatják a legutóbbi fejlemények is. Mert mondjuk sokkal könnyebb látszat tevékenységként mondjuk filozófusokat vegzálni, mintsem gazdasági-pártlobbi összefonódások mentén kialakult milliárdos pénzmozgások útját kideríteni.
@konrada:

Jogalkotáskor nincs olyan, hogy "evidens" meg "mi ezt a gyakorlatban majd nem alkalmazzuk".

Pontos megfogalmazás van, vagy lehetőség amivel élni lehet. Orbán Viktor szava meg nem garancia semmire. Nem csak nekünk, hanem az ábra szerint Európának sem.
@val:

Látod, itt a gond a te fejedben. ha elolvastad volna ezt:
@Kis ember:
akkor tudhatnád, hogy mi ebben az országban egy kisember véleménye.
@val:

"Erről pedig mindig '90 jut eszembe, amikor a komcsik varázsütésre demokraták (és függetlenek) lettek. :)"

Nekem meg erről fidesz alkotmányt író Pozsgay elvtárs jut eszembe, az ismét pozícióba emelt Gubcsi Lajos, meg Pál, a post tol(l).
@konrada: "hogy találtak 3 nem túl fontos és ütős pontot"

Mint pl a kiegyensulyozottsag kiterjesztese nem kozszolgalati illetve nem nem meghatarozo piaci reszesedessel rendelkezo blogokra, weboldalakra?

Ertsd: ezeket is meg lehet a jovoben birsagolni a kiegyensulyozottsag hianya miatt, ami minimum oncenzurat fog eredmenyezni.

Hat ennel utosebb pont keves van (bar van nehany) a torvenyben.
@eremita: Az is érdekes, hogy Csipak Péter az V. kerület fideszes polgármesterrel Rogánnal összefonódott "üzletember" még a tájvédelmi körzetben erdőt is irthat, hogy az ízléstelen bunker házának garázsát oda építse.Mit fog ez művelni az V. kerületben.
Az MVM-ből a jelenlegi BKV vezér által kilopott offshore cégekbe mentett tízmilliárdokra sem kíváncsi Polt, mint a grippen pénzekre? Hogy is van ez?
@val:

Szerinted nem létezik. Én meg azt a tömeget is látom, akik a hányinger miatt nem mentek szavazni egyik tavalyi választáson sem. Véleményük mégis van, és ennek hangot is adnak. Itt rendszeresen.
@val: "Erről pedig mindig '90 jut eszembe, amikor a komcsik varázsütésre demokraták (és függetlenek) lettek. :)"

Orban nem volt KISZ titkar? Persze en is viccesnek tartom a nagy palfordulast, de igazabol Orban is csak lejjeb volt meg a rangletran. Ennyi.
Bizony bizony szäz sebböl veerzö postkommun. gyurcsänyfajtäk ! Fäj nektek, hogy nem lehet mär gätlästalanul agymosni a bekebelezett mediabirodalmatokban, mi ? A szooforgatäshoz ees -fosäshoz jool eertetek, el kell ismerni.De az inditeekotokkal baj volt, van.Csak a sajät brancs szämit nektek, a 98% , az butuljon, dögöljön.-Na ennek van veege, ees ezeert vonyitanak a külhoni testveereitek is.Ez van most ees nem mäs.Veegre
@Fabius:

Ld az én véleményem. :)
@Phátyol Ferenc: a Fidesz tele van "exkomcsikkal" pártitkárokkal, ex-funkcikkal, KISZ titkárokkal és módszereik komcsibbak a komcsikéknál. Ez valami freudi dolog lehet, hogy mégis folyton ezzel jönnek...
@néma bárány: Annak az Orbán szava főképp nulla aki már a harmadik-negyedik világnézeténél tart 20 év alatt.
@orient: @GG84:
biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem hülye, mostmán elgondolkodtam, hogy lehet télleg én fogalmaztam valahogy kétértelműen.
nem vagyok euroszkeptikus, és abba eszem ágában sem volt belemenni, hogy az európai-uniónak milyen negatív és pozitív hozadékai vannak számunkra. sztem ahhoz egy blog is kevés, nemhogy egy komment..:)

én csak az eddig betokozódott magyar értelmiségnek egy régóta népszerű, megfelelési kényszerből eredeztethető kritikai hozzáállásáról és az ebből következő fikázásvágyáról írtam.

ettől függetlenül természetesen persze, hogy figyelni kell európára.
@farbaki: Mért Izrael miért európai ???@Ex Scientia Libertas: 1998-2002 között még szart az oroszokra,köpködött rájuk,most meg azért,hogy legyen befektető meg piac,elkezdte nyalni a seggüket.
@Fabius: "Én meg azt a tömeget is látom.." "Itt rendszeresen"

A "ORBÁN TAKARODJ!--BÁR MÁR AZ SEM ELÉG---DÖGÖLJ MEG!" és hasonló hozzászólásokra gondolsz? :) Értem.
Van ugye az Európai Unió (European Council), és annak van a Tanácsa, ami az Európai Tanács. Meg van neki Európai Parlamentje.
Van aztán az Európa Tanács (Council of Europe), amelyben valamennyi, földrajzilag Európához tartozó állam tag. Annak van egy Közgyűlése. Na annak a holnapi ülésén fogják megint gyomrozni a bokrétát isten kalapján.
@eremita: Először is nem a demokratikus magyar népet támadták, hanem Orbánt, és kormányát. Orbán meg nem egyenló az egész magyar néppel. Ne keverd a szezont a fazonnal.
Orbán meg ne játsza tökös legényt, mert könnyen ráfaraghat, amikor majd valamire pénz kell az uniótól.
Ugyan is nagyon sok beruházást az EU támogat.
Erre a tökösködésre meg egész Magyarország ráfázhat.
@Roy: "Először is nem a demokratikus magyar népet támadták, hanem Orbánt"

Nos, bár nem az EP-ben hangzott el, de leírtak ilyesmiket mit büdös kis ország, fasiszták, diktatúra, bunkó ősember hasonlat jól behatárolható körökhöz tartozók. Csak a sajtószabadság jegyében. Számomra az tette fel az i-re a pontot, mikor egy német kollégával arról beszéltünk, hogy kellene neki Magyarországra VPN tunnel, mert a német címekről nem tudja még a youtubot sem rendesen használni. Médiaterror.
Akár vicces is lehetne ez az izzadságszagú erőlködés, amellyel a hazai politikában elszenvedett megalázó (a hazátlan szdsz esetében megsemmisítő) kettős vereséget próbálják bármilyen "győzelemmé" transzformálni a blogszféra gyűlöletkarmesterei.
De pont az ocsmány, hazug és egyoldalú gyűlöletpotenciál miatt nem az.
Az általuk vizionált szélben szálló pofonok eddig rajtuk és kedvenceiken landoltak szépen sorban, olyannyira, hogy pártjaik és törzsszavazó táboruk máig nem tértek magukhoz.
mandiner.hu/cikk/20110121_nem_apadt_a_fidesz_tamogatottsaga
Persze van még a szélben és buktorék pofonzsákjában is tartalék maflás, amiből balliberális vezéreitek és ti is ugyanúgy képtelenek lesztek bármit is tanulni, mint az eddigi alapos verésekből.
Nehéz megértenetek, de megtapasztalni sem lesz könnyebb: a magyar parlamenti és önkormányzati választásokat nem az "ejrópajimértékadóleberálisdemokratikus" tucatnyi újságíró, kéttucatnyi weyerbéla és negyvenegynéhány az éppen aktuális buzimeneteken és holokausztünnepeken aláíró értelmiségi között rendezik.
Van rajtuk kívül még pár millió kétségtelenül nem szárnyaló intellektusú magyar szavazó.
Ők döntenek.
Mert ez a mai demokrácia.
Most ez sok egyszerű lélek buktornak adott 2/3-ot és nem az országot gazdasági és morális szakadékba vezető böszme bandájának, akiket ti és külföldi haverjaitok is annyira szerettek.
Nehéz ezt megérteni ilyen magas ejrópaji intellektussal, de ez van.
A következő választásokig lehet a gyűlölethangversenyt dirigálni, marhaságokkal.
Mint ez a post is, ami a péppépofozott szdsz helyébe cippoláskodná buktort, aki éppen most pofozza hülyére a hazai ballib gazdasági hátországától megfosztandó maradékát "ejrópajimértékadólibeárlisdemokratikus" haverjaival együtt.
Mint a héten történt volt az EP-ben, ahol a sajtószabadságféltés lufija durrant bele Cohn barátotok nyálrecsegésébe, kijózanító pofonként azoknak akik bármilyen illúziót is tápláltak holmi "ejrópajiértékek" kapcsán slota nyelvtörvénye és a benesi dekrétumok pátyolgatása kapcsán.
@Éhesló: Orbán és kancsija nemcsak a politikához és a magyarokkal való takarózáshoz ért, de a gazdasághoz is. A leminősítések is a zsidó-komcsi szövetségesek műve volt és a bóvliba minősítés is az lesz? Mindig is értettek ahhoz, hogy rajtuk kívülálló okokkal magyarázzák a saját bénaságukat és a tehetségtelenségüket. Ez a fidesz.Amit a gazdasággal csinálnak az ezermilliárdos veszteségeket okoz, köszönjük kurucos kormányunk és vezérünk.
@Éhesló: Ez így akár szép is lehetne, de sajnos Európa NEM azért erőlködik, mert kirúgták innen a szocikat.
Kb. leszarják. És itt a bibi.

Ez a legaljasabb alapcsúsztatás, amire azért mára már sok minden ráépült, -mármint, hogy a szocik bujtogatják Európát.

Nézd, ha még lenne is bennük ekkora nemzetközi politikai potenciál, azt azért máshol is észre lehetne venni.
De jó, kövessük ezt a gondolatmenetet.

Ebben az esetben viszont jól látszik, a Fideszben NINCS akkora potenciál, hogy ezt megakadályozza...

Szerintem meg egyszerűen csak nem tetszik nekik, mert látják, hol lehet vele visszaélni.
@abaka:
Azért írtam ezeket marginálisnak, mert a törvény szellemét, koncepcióját nem változtja meg az, ha ezekbe a pontokba kért pontosításokat beleteszik.
Ezzel még a bírált pontokat sem kell kivenni, illetve azok alapszövegein változtatni, egyszerűen csak pumpálni kell rajtuk.

S ha utána olvasol, nem ezeken rúgóztak eddig a bírálók sem.

Azaz a módosítások csak olyan fékek, melyeket gond nélkül bele lehet írni, és kimaradásukat annak is be lehet tudni, hogy a törvények fizikai hosszát növellné végtelenre, ha minden várható-váratlan esetre felkészülve írnák azt meg. (Hogy értsed: a rendőrségi törvényben sincs az benne, hogy a szemet nem lehet kilőni, mert az már túlzó részletezés lenne.;)
Hülyék mindenhol vannak. :)Bár az is lehetett,hogy fizetett fideszes "provokátor" a kommentelő, ha már összeesküvés elméletet gyártunk, akkor csináljuk rendesen. :)
@Táskás Tóni: a nemzetközi hitelminősítők 2006-2009 között magukat minősítették és ezt töretlenül folytatják, amikor bedőlnek a csodás írek, portugézák és spanyolok a görögök után.
Hozzájuk képest mi itt középen egérfing vagyunk...
Nem mellesleg nem buktor duplázta meg az államadósságot és szórta az állami vagyont a szélbe: ezt ballib haverjaitok tették nagy szorgalommal, míg be nem kaptak egy méretes maflást (éppen buktortól és bandájától).
Buktor és a szerencsétlen emberek most törlesztik azt amit hátrahagyott a leváltott böszmei bagázs.
Ezt hiba lenne nem észrevenni.
De miket is írok itt egy ilyen post alá...
"And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life..."

drága jó véreim! nézzük a dolgok jó oldalát! hetek óta olvashatjuk, láthatjuk szeretett honfitársaink, csupa kedves Zemberek vadul védik a cenzúrát "mocskoskommancsok" felkiáltással. Ilyen abszurd komikumot a legvadabb fantázia sem képes megalkotni. Ilyet soha(!) nem kapunk, ha nincs Ő, a Szeretve Tisztelt.

Jómagam mindig irigyeltem az angolokat, hogy már évtizedekkel ezelőtt Monty Python-t nézhettek, azon nőhettek fel.
Most már ők irigyelhetnek minket. Mert mi már nem a tévében nézzük, mi már benne élünk. :)

Azokat kérem, akik netán felingerelték, felidegesítették magukat valaha is ezen a törvényen, hunyják be szemüket, hallgassák meg ezt a nótát és képzeljék el, ahogy Mariska, Vitya és Mikrofon Petya dúdolják neki:

www.youtube.com/watch?v=1loyjm4SOa0
@Napkutya: nagyjából látszott ki mit tesz az elmúlt fél évben.
A postnál maradva a szocik és haverjaik a széllel szálló maflásokat nyelik, mint kacsa a nokedlit, buktor meg - gondos macchiavellizmussal - szűkíti a mozgásterüket.
A harcot nem buktor nyomta ki ejrópaji színterekre, hanem a "mértékadóejrópajiliberálisdemokratikus" bérrettegők és weyerbélák, de - amint jól látszik - buktor ott sem teszi rosszul a dolgát és a rövid időn belül meggyőzött szövetségesei sem.
Ami nem pusztít el, az megerősít.
Ez erre a harcra is igaz.
@Éhesló: Tehát akkor jogosan és éppen időben folyik az osztogatás 16-os szja és 7000 milliárd a KKV-knak formában és az előrelátó á 12 év megtakarítás mnyp-i vagyon államosítása révén. Köszönjük Emese.
@val: Amiket leírtál azokról nem hallottam,nen tudok. Ami az EU parlamentben elhangzott azt én is hallottam, de ott ilyet nem mondott egy képviselő sem.
Én csak arra akartam a hozzászólásommal mondani, hogy ennek a kakaskodásnak könnyen a magyar nép láthatja kárát.
@Éhesló: Öreg vagyok, lusta és kényelemszerető.

NEM akarok harcot.
NEM akarok ellenséget. Sehonnan.
NEM akarok tetemrehívásokat, műcirkuszokat.

K.rva nagy, nyugalmas békét akarok, normális fizetéseket, tiszta utcákat, meg vigyorgó kölköket.

Esetleg: Olyan politikusokat, akiket húsz év múlva be lehet csukni, ha most szarul döntöttek... Ilyesmit.

Azt lehet?
@Éhesló: Félreértés ne essék, ha ehhez az kell, hogy az előző garnitúrát is becsukják, akkor hajrá!
Úgy tudom, hogy a Bizottság minden tagállam kormányával annak hivatalos nyelvén köteles levelezni. (Remélem, a magyar kormány a maga részéről ezt meg is követeli.) Ezért az angol nyelvű levelet nem tekintem hivatalosnak.
@Phátyol Ferenc: Tudod nekem pedig azzal van gondom, hogy a rendszerváltás politikusai és gazdasági holdudvara is szabadlábon van. Pedig a Fideszben is a pártoló tagtól felfelé mindenki ülhetne.
Hahaha, egyetértünk. Szép álom.
Esetleg Ausztáliában, Újzélandon, Kanadában több kevesebb nyugalom a konszolidált, normális munkával elérhető középosztálybeli lét mellé..
Felénk sosem volt ilyen.
@Éhesló:

Aranyapám!
Én nem vagyok kommunista. Sőt, mint írtam, szívem szerint turhás nyállal köpnék a pofájukba.
Ettől függetlenül ettől a bandától is hányok.

Hidd el, sokan vagyunk így, a kisemberek nagy többsége ilyen.
Na ehhez mit szólsz?
@Kis ember:
Na tessék, mire beírtam a kommentemet, egy csomóan meg is erősítették.
@Kis ember: nem vádoltalak ilyesmikkel.
A többivel egyetértek.
Az egyik 19, a másik egy híján 20.

Ennek ellenére nem komálom, mikor a rabló kiált rendőrért, mikor meglopják. Valahogy a morál szintjén nem jön össze ez bennem.
@val: "Erről pedig mindig '90 jut eszembe, amikor a komcsik varázsütésre "

hány éves voltál te akkor? ott volt egy pártkongresszus, és kettémentek. a komcsik a komcsipártba, Thürmer alá, a többiek meg egy szocdem pártba. az MSZMP története már 1968-ban érdekes fordulatot vett (új gazdasági mechanizmus), hogy ilyen papírmasé véleményt értelmes ember magáénak valljon. hagyd meg te is ezt a komcsizást a butáknak. te ugye nem vagy buta?
@Éhesló:
"Most ez sok egyszerű lélek buktornak adott 2/3-ot"
Csak az a gond, hogy a 2/3 cél lett. A célt elérték és most képtelenek bármit is csinálni. Még mindig a komcsi, libsi brigádra hivatkoznak, holott nyilvánvaló, hogy mind az mszp, mind az szdsz péppé lett verve. Hogy merülhet fel egyáltalán az a kérdés, hogy Magyarországon demokrácia és szólásszabadság van? Hogyan lehet, hogy majd egy év alatt csupán tétova látszatintézkedésekre futotta? Az ország gazdasági megítélése még talán sosem volt ilyen rossz! Hogyan lehet az, hogy a választási plakátokon a "Megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat!" felirat volt, pár hónapra rá pedig olyan levelet küldenek a választóknak, amiben konkrétan megfenyegetik őket, hogy ha nem lépnek ki a mnyp-ból, akkor bár továbbra is fizetniük kell a nyugdíjjárulékot, de nem szereznek további szolgálati időt?
@Éhesló:
Nem engem vádoltál ilyesmivel, hanem például a posztírót. Pedig szerintem ő is pont ugyanúgy érez. Nem hinném, hogy a "ballibsi" média kiszolgálója lenne, ahogy mi sem vagyunk azok.

Volt egy ilyen mondás: Ahol mi nem vagyunk, ott az ellenség. Na, honnan van és ki mondta? Ne ess te is ebbe a hibába!
Érdekes módon Orbán rohamosan gazdagodott amióta politikus, ugyanez Gyurcsánról kevésbé mondható el.
@Éhesló: csak sajnos már pusztulunk. és van, aki ezt már látja. te még úgy látszik nem, te még harcolsz. köszönjük a pusztulást neked.
@Le_Penseur: a politikusok, pártok célja a politikai hatalomgyakorlás a demokratikus országok többpárti rendszereiben.
Ezért bármit megtesznek, legyen szó böszméről, vagy buktorról.
Az, hogy miről van szó és mi történik nincs összefüggésben.
Arról van szó, amit a média habosít és az történik, amit a politikai-gazdasági hatalmat kezükben tartók akarnak.
(Szerintem tisztességesebb most választást hagyni a polgároknak, hogy akarnak-e spekulánsokat fizetni a nyugdíjra félretett pénzükből, vagy sem, mint egyszerűen egy sz.r törvénnyel a spekulánsok kezére adni őket. De ez itt off és csak annyiban illik a témához, hogy a pofont a szélből itt sem buktor kapta, hanem a spekulánsok és híveik.)
@Pikk: te melyik országban élsz? Ugye nem abban, ahol egy holokausz túlélő zsidó bankár villáját lenyúló komcsiivadék osztja az észt a világnak erkölcsből és tisztességből?
szerintem @eremita: kommentje utan nyugodtan zarolni lehetett volna a posztot.

minek?!
@Éhesló: Itt nem észosztásról van szó csak a személyes példáról. Egyik aki elismerte, hogy "nem bontotta ki az igazság minden részletét", míg a másik aki még sohasem hazudott. :)
@is: haha, összetévesztesz valakivel.
Én kommentelek és röhögök, vagy bosszankodok a világ folyásán, sokat már nem alakítok rajta.
A gond java a fiaimé és az unokáimé. Okos gyerekek, megoldják biztosan.
Velük és Istennel meg majd elszámolok valahogy. Te meg az általad emlegetett "mi" nem érdekeltek különösebben, ha zavar a saját helyzetetek majd tesztek ellene, vagy nem mint eddig. Ámbátor ha harcolni rendel a sors megteszem azt is ahogyan erőmtől, eszemtől telik, mint megtettem eddig is bármit amire eddig rendelt.
@Pikk: amennyiben neked a holokauszttúlélő komancs kifosztása és a rabolt vagyonban pöffeszkedés, a kiszkb vezetői funkciójának rablóprivatizációs zsákmányszerzésre váltása komancs anyósi hiteltámogatással pozitív személyes példa, akkor talán lépjünk túl egymáson, mert a vitánk teljesen értelmetlen.
Más értékeket tartunk pozitívnak.
Mondhatni teljesen ellenkező értékeket vallunk.
Tán Bismarck mondta, hogy eleve nem lehet jó dolog a demokrácia, "ha egy tanulatlan hülyének ugyanannyit ér a szavazata mint az enyém".

Elnézve itt egyes kommentek, illetve érvelések színvonalát, nem is volt hülye észrevétel...

bio

(Ha nem ő mondta, hát más...)
@Éhesló: Ne feledkezz el privatizáció sakálcsapatának arról a részéről aki most a fidesz holdudvarát jelenti (Csányi,Széles,Demján)
Örüljünk, hogy végre foglalkoznak velünk. Pl. Németországban egy gimnáziumi osztályban osztályfőnöki órán az új magyar médiatörvényről beszélgettek. Miért? Mert jár oda egy magyar gyerek (egy újságíró fia) is, és ez téma az utóbbi hetekben Németországban.
@Gerardus A. Lodewijk: "Ezért az angol nyelvű levelet nem tekintem hivatalosnak."

Hát akkor ne válaszolj rá.
@Pikk: melyikük volt kiszkb führer?
Melyikük csücsül holkauszttúlélőtől komancs apa által zabrált vagyonban?
Kinek adott komancs anyós extra ingyenhitelt rablóprivatázációhoz?
Egyet mondj közülük legalább kérlek!
@Roy:
"Én csak arra akartam a hozzászólásommal mondani, hogy ennek a kakaskodásnak könnyen a magyar nép láthatja kárát." Értem, hogy mit akarsz mondani, csak számomra undorító még ez a verzió is, mivel ugyanezt az érvet lehetett hallani a létező cocalizmusban, csak ott nem Brüsszeltől kellett tartani, hanem Moszkvától.
@konrada: Szerintem te felreerted. ha modositjak a blogokra vonatkozo kiegyensulyozottsagi kovetelmenyt (ertsd kiveszik a torvenybol) azzal nem egy feket iktatnak be, hanem az egyik eltulzott szabalyozo tenyezot vesznek ki. Ez a tenyezo volt az egyik legtobbet kritizalt terulet. Igen, ezen meg a media hatosag osszetetelen rugoztak legtobbet, amikor a sajtoszabadsag serulaserol volt szo. Szerintem a torveny szelleme (ertsd olyan szabalyozas, ami oncenzurat okoz) alapvetoen valtozna ha torolnek ezt a reszt.
A zemberek egy jelentős része nincs is igazából képben a médiát illetően, és azok is sokan vannak még akik Orbán szereplését az ország megvédésének hiszik, viszont bármilyen struktúraváltás jóval többe lesz mint amit megtakarított a vizitdíjon.
Kovács Zoltán mondta ma reggel, hogy ezeket a kérdéseket nem a sajtó útján történő üzengetéssel, hanem komoly szakmai vitákban kell tisztázni.

HÁT AKKOR MI A MÉTERES LÓFASZÉRT NEM TETTÉK MEG EDDIG?

Kiderült, hogy az egész kormányban az oktatásügy a legnormálisabb. Ők vitára bocsátották a javaslataikat, nem azzal kezdték, hogy képviselői indítványként két nap alatt átnyomják a Parlamenten.
@val: "Brüsszeltől kellett tartani"

Nem az a siker titka, hogy kitől kell félni, és kitől nem, hanem hogy kivel lehet együttműködni, és kivel nem. Ez ugyanis sokkal többet hoz a konyhára.
@abaka:
Miért, van olyan is? Nem az volt a gond a blogoknál, hogy ugyanolyan engedélyeztetési eljáráson kell átesniük, mint a kereskedelmi méretű net-lapoknak és azokkal azonos szabályzás mellett működniük???
Mire lenne jó szegény, írd le gyorsan....
@Éhesló:

" melyikük volt kiszkb führer?
Melyikük csücsül holkauszttúlélőtől komancs apa által zabrált vagyonban?
Kinek adott komancs anyós extra ingyenhitelt rablóprivatázációhoz?
Egyet mondj közülük legalább kérlek!"

Szerintem rosszabb, mert a saját kommancs vagyonával ül a fideszben...
@konrada: "Miért, van olyan is?"

Ugy erted oncenzura? Persze, hogy van es ez az egyik legnagyobb problema a mediatorvennyel. Nezd, az egyszeri blogoknak is kiegyensulyozotsagi kotelezettseguk van es buntethetok a mediahatosag altal, ha ennek nem tesznek eleget. Hogy a hatosag miert es mennyit fog buntetni, az viszont nem derul ki a torvenybol, csak az, hogy a lehetoseg adott. namost, szamtalan egyebkent abszolute nem kiegyensulyozott blogon kritizaljak a kormanyt (meg ugyanennyin vedik is persze). A jovoben ezek a blogok csak teljes bizonytalansagban tudnak mukodni, mert semmi nem garantalja, hogy nem basznak holnap a nyakukba egy 25 millas birsagot. Ez pedig eleg sokaknak elrettento hatasu lehet.
@Éhesló: Melyikük volt a Liberális Internacionálé elnökhelyettese, és ül a saját maga által összezabrált vagyonban? :-)

Nincs túl sok értelme az ilyen múltvakargatásoknak. Egy zsidónak sem adták vissza az elkobzott vagyonát (a zabrálás az oroszokra vonatkozó szakkifejezés), akinek mégis, azét később államosították, a teljes privatizációt bankhitelből csinálták.
@abaka: Esetleg öt évre visszamenőleg :-)
@abaka: "ha modositjak a blogokra vonatkozo kiegyensulyozottsagi kovetelmenyt (ertsd kiveszik a torvenybol)"

A kérdésem erre vonatkozott.

Azt természetesen tudom, hogy van öncenzúra, mert anélkül egyébként mindenki tourette-szindrómásként ámokfutkosna az utcán.;))
@konrada: Az az egyik kritizalt pont a harombol. Lasd a Obligation of balanced coverage applicable to all audiovisual media service providers.
@egyenlítő: nos akkoriban a ruszki fegyverek hitelesítették rosenfeld, appel, és a többi apróféle zabrálását.
Attól tartok azonban, hogy te összetéveszted buktor pálfordulásait és demokratikus választáson elért tisztségét egy európai politikai szövetségben egy diktatúra ifjúsági szervezetének vezetői posztjával.
Ez nem vall jó neveltetésre.
Zsidózni sem kell, mert van akinek visszaadták (Zwack) van akinek nem.
holahatar.uw.hu/articles.php?article_id=46

A teljes privatizációt nem kommunista anyósok vezényelte extra bankhitelekből bonyolították a volt kiszführer vejek.
Amennyiben ezt gondolod, nem ártana valamiféle forrást adnod rá kik voltak ezek a komancs anyósok és ki más kiszführer kapott böszmén és nagyimrén kívül zsákmányt a szétrabolt állami vagyonból.
Kíváncsian várom.
@Éhesló:
1. Zwack visszavásárolta. Amit később államosítottak (mindent, ami nagy értékű volt), azt nem adták vissza senkinek.

2. Rosenfeld, Appel, és a többiek csak államosítottak, nem zabráltak. Nem hagyták a nép vagyonát a spekulánsokra :-)

2. Egy diktatúrát nem az ifjúsági szervezete vezetői posztjáról intéznek.

3. Gyurcsányt 2004-ben (előbb az MSZP-ben, majd a Parlamentben) és 2006-ban is demokratikusan választották meg.

4. Nézd meg a lexikonban, mit jelent a "zsidózás".

5. Gyurcsánnyal szemben na ki ült? Stumpf István. Orbán minisztere, most az ő kegyelméből (a szükséges feltételek híján) alkotmánybíró. Úgy látszik, mégsem akkora bűn a diktatúra ifjúsági szervezetében szolgálni.

6. Kíváncsian várom azok nevét, akik a saját pénzükből, zsebből fizetve, könyv szerinti értéken privatizáltak.
1. Zwack visszavásárolta. Amit később államosítottak (mindent, ami nagy értékű volt), azt nem adták vissza senkinek.

2. Rosenfeld, Appel, és a többiek csak államosítottak, nem zabráltak. Nem hagyták a nép vagyonát a spekulánsokra :-)

2. Egy diktatúrát nem az ifjúsági szervezete vezetői posztjáról intéznek.

3. Gyurcsányt 2004-ben (előbb az MSZP-ben, majd a Parlamentben) és 2006-ban is demokratikusan választották meg.

4. Nézd meg a lexikonban, mit jelent a "zsidózás".

5. Gyurcsánnyal szemben na ki ült? Stumpf István. Orbán minisztere, most az ő kegyelméből (a szükséges feltételek híján) alkotmánybíró. Úgy látszik, mégsem akkora bűn a diktatúra ifjúsági szervezetében szolgálni.

6. Kíváncsian várom azok nevét, akik a saját pénzükből, zsebből fizetve, könyv szerinti értéken privatizáltak.@Éhesló:
@Éhesló: Ennek ellenére nem komálom, mikor a rabló kiált rendőrért, mikor meglopják. Valahogy a morál szintjén nem jön össze ez bennem.

A morál szintjén nekem az nem jön össze, hogy kétharmaddal miért nem lehetett mondjuk rögtön a pártfinanszírozási törvénnyel kezdeni? Meg a képviselői költségtérítésekkel? Hmmm?

Majd ha ezek meglesznek, megint elővehetünk olyan szókapcsolatokat, hogy "politika és morál". Egyelőre erkölcsisége csak az egyes embernek van/lehet, politikai képződménynek nem.
@egyenlítő @Éhesló

Én csak Demjánról tudom, hogy pl. a Westend területét potom pénzért bérli mai napig az államtól. Jah, úgy könnyű "gazdasági zseninek" lenni, hogy tizedáron kimutykázok valamit...
@val: A kettő nem ugyanaz. Moszkvától semmit nem kaptunk. Azért az unió elég sok beruházást támogatott, és támogat. Ezektől elesük akkor lehúzhatjuk a rolót.
@egyenlítő:
1. Zwack visszavásárolta. Igazad van.
A többiben tévedsz: elib.kkf.hu/edip/D_12084.pdf

2. Rosenfeld, Appel, és a többiek csak államosítottak, nem zabráltak. DSzerinted nem szerintem igen. A kinézett magánvagyonok, műkincsek, bútorok, autók, lakások nem tartoztak államosítás alá, elég volt meglátnia egy komancsnak és ha volt elég hatalma (általában neki vagy főnökének volt) és a tulajdonosok örültek ha életben maradtak deportálásuk, bebörtönzésük után.

3. Egy diktatúrát nem az ifjúsági szervezete vezetői posztjáról intéznek. Persze. Ezt csak komancsok esetében gondolják a hozzád hasonlók, mert a Hiteljugend vezetéséért Baldur von Schirach 20 évet kapott.
Nagyimre és böszme vagyont szerzett az ott kialakult kapcsolatrendszerével, nem börtönéveket.

4. Gyurcsányt 2004-ben (előbb az MSZP-ben, majd a Parlamentben) és 2006-ban is demokratikusan választották meg. Ezt sehol nem kérdőjeleztem meg. Ettől még igaz amit róla leírtam.

5. Nézd meg a lexikonban, mit jelent a "zsidózás". Bármit jelenthet, attól függ ki teszi. Van akinek szabad van akinek nem. Én nem szeretem ha nevükön emlegetik őket, mert elviszi a témát.

6. Gyurcsánnyal szemben na ki ült? Stumpf István. Orbán minisztere, most az ő kegyelméből (a szükséges feltételek híján) alkotmánybíró. Úgy látszik, mégsem akkora bűn a diktatúra ifjúsági szervezetében szolgálni.
Számodra nem. Buktor számára sem. Ettől még nekem lehet róluk rossz véleményem. Nem?

7. Érdekes válasz a kérdésemre. Én nem arról írtam, hogy böszmén kívül mindenki sztabályosan privatizált, hanem arról, hogy ő - börtön helyett - a komancs anyósának a hiteleivel szárnyalt. Hasonlókra kértem példát, erre te példa helyett kérdezel.
Ezek szerint nincsenek ilyenek rajta kívül.
@Éhesló: "Hasonlókra kértem példát, erre te példa helyett kérdezel.
Ezek szerint nincsenek ilyenek rajta kívül."

Ellenpéldát kértem. Szinte mind ilyen, az anyós pozíciójától függetlenül. Gyurcsány nem kivétel, ő a szabály.

A II. VH után csak két csoportot nyivánítottak bűnszervezetnek, az OKW-t és az SS vezetését. Mindenki mást egyéni, konkrét "érdemei" alapján bíráltak el (mármint a náci vezetőket). Most már kissé késő (és egyébként is indokolatlan) lenne bűnszövetkezetté nyilvánítani az MDP, MSZMP, DISZ, KISZ Központi Bizottságait. Szerintem nem a múlt problémáit kell megoldani, inkább a jövővel kellene foglalkozni.
@Phátyol Ferenc: Neelie Kroes mint posztkommunista??
hogy mit meg nem tud az ember...
@egyenlítő: böszméhez hasonlóan aljas kombinációra nincs példa és személye, sorsa nem független az anyósától és az apró által lopott holmitól.

Más kirívó szabálytalanságokra bőven: de ezt nem vitattam soha.

A kommentedben is jelenlévő kettős mércét gyűlölöm, ezért erről nem folytatom a vitát: számomra nyilvánvaló, hogy számodra kóser a komancs diktatúra és vezetőinek felmentése és a nácik elítélése még 60 év elteltével is, holott "érdemeik" fordított arányban vannak a következményekkel.
Ilyen (hiányos és elhazudott) morális alapokon nem lehet jobb jövő és a vitát sem kívánom folytatni veled.
@tischbein: Attól, hogy az egyik hiteltelen, a másik nem válik hitelessé. Cseppet sem.
Csak annyit tennék hozzá, hogyha ennyire jelentéktelen változtatásokról van szó az EU levelében, akkor ezt Rogán Antal egy nap alatt átírja, és az országgyűlés már módosította is, és kész.
@val:
"egy német kollégával arról beszéltünk, hogy kellene neki Magyarországra VPN tunnel, mert a német címekről nem tudja még a youtubot sem rendesen használni. Médiaterror."

Nem médiaterror! A feltételezés némi tudatlanságra vall, mert a szerzői jogok védelme miatti a szabályozás.

Figyelted? Jogvédelem az oka, amit Európa nyugatabbi felén komolyan vesznek, mert tiszteletben tartják a szerzői jogra, ill. a (szellemi) magántulajdon védelmére vonatkozó jogi szabályozást (is).

Itt pedig éppen eltörlik, még az alkotmányból is eltüntetik a magántulajdon védelmét, az egyik emberi és civilizációs alapjogot. A Fidesz-kormány ezzel Magyarországon törvényesítette a lopás szabadságát, mert a kormány érdeke úgy kívánja. Vajon a te érdeked is? (Autót ne hagyj az utcán!)
@legeslegujabbkor: Én emlékszem még a Rogénra 98-ból amikor a postamaci elrablását magyarázta a banktitokkal, majd a szavazatujraszámlálási véraláfutás.
@Pikk: Kissé gyanús, ha valaki ennyire univerzális, főleg, hogy még celebként is bevált. (Ezt az oldalát a saját nyugalmunk érdekében felejtsük is gyorsan el.)
Kicsit OFF, de rághatjuk ezt és a hasonló gumicsontokat, de a háttérben alakul egy csomó fontos dolog még. Például a magyar állampolgársági téma nagyon elhalkult, miközben vannak ott is fejlemények: "A Krónika című kolozsvári napilap honlapján olvasható cikk szerint Kiss István, a Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke javaslatát - a gyes megadása a könnyített eljárással magyar állampolgárságot szerzőknek - a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) művelődési és oktatási bizottságának legutóbbi, január 17-i budapesti ülésén terjesztette elő." Aha, kis f.szom nem kéne??? Milyen GYES-t szeretne tőlünk? Mit dolgoztak itt és tettek ide le, hogy az én zsebemben turkálnak egyfolytában? El tetszenek lenni tévedve, mármint az állampolgársággal együtt járó jogok és kötelességek területén, kedves honfitársaink!
@Boli: Egy apró gond az elejtett megjegyzéssel, hogy "nincs kéféle állampolgárság". Csak van egy szétlopott gazdaságunk, aminek a jövője Matolcsy féle esőcsinálók kezében van, de fizetni mi fogunk mindenért.
süti beállítások módosítása