Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.19. 08:00 Fabius

Orbán célkeresztben

Címkék: fidesz orbán viktor költségvetés médiatörvény eu elnökség

Ma délelőtt az Európa Parlamentben a magyar elnökség tervezett programjáról beszél Orbán Viktor. Ha hagyják. Mármint szóhoz jutni. Meg a programunkról beszélni. A milyen forrón esszük ezt a kását ideje ez, amit vagy le tud hűteni Orbán fogyasztható hőmérsékletűre, vagy meglehetősen leforrázza magát, és egyúttal minket is.

Semmi jóra nem számítanak - mondja Győri Enikő államtitkár - világos jelzések érkeztek, hogy néhányan szeretnék kínos kérdésekkel molesztálni Orbánt a médiatörvényért. Ő állítja, Kedves Vezetőnket kemény, sárálló fából faragták és bírja a fűrészelést, én meg azon gondolkodom, hogy most vajon tényleg letuskózta a Főnököt?

Bár olvastam a médiatörvényt, az nem derült ki a szövegből, hogy miért annyira fontos ez nekünk, hogy nem drága érte semmi ár? Kértek már minket szóban, kérnek írásban, megvárták a hiteles fordítást, kritizáltak szépen, kevésbé szépen és rondán is, mi mégis kötjük a döglött ebet a karóhoz, mintha az életünk múlna az oszlásnak indult hulláján. Orbán a programunkat sem fogja tudni normálisan ismertetni, mert lehet el tudja mondani, de kurvára nem fog érdekelni senkit. Ugyanis ahogy az előzetes kommünikéből kiderül, a médiatörvény lesz porondon megint. Tudomásul kéne végre venni, hogy a törvény szar, és ha nem változtatunk rajta akkor minden létező alkalommal úgy fogják az orrunkat belenyomni a bűzölgő kupacba, ahogy a nem szobatiszta kutyakölykökét szokás. Aztán vagy értünk belőle, vagy kinn alszunk az udvaron.

Pedig az elnökségi programunknak is megvan a maga sajátos bukéja. Elsősorban az euró megmentéséről, és a tagállamok fölötti közös gazdasági kormányzás bevezetéséről kellene szólnia. Én azért azt a pillanatot is megnézném, ahogy a Világbankkal összevesző, az Unióval hiánycél ügyben perpatvarba keveredő, gazdasági szabadságharcot hirdető Viktor éppen a közös költségvetési felügyelet miatt gyengülő tagországi önállóságokért kampányol. Meg azt is, milyen arcot vágnak, hogy ezt a legrövidebb távra szóló, egyszeri talált pénzre alapozó költségvetéssel bíró ország miniszterelnöke és pénzügyminisztere teszi. Én mindenképpen javaslom meghívni Matolcsynét, ő legalább a középtávra tervezésből is bizonyított már egyszer.

Nélküle félő, hogy olyan hungarikum lesz ez is, mint a médiatörvény: benne minden európai, oszt' mégis mézes mangalica ízű.
 

164 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr92594804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kövér megerősítette Semjén lázálmát 2011.01.19. 12:17:07

Kövér László házelnök egyértelművé tette a Fidesz szándékát: a következő választások számukra kedvező eredményét a határon túli magyarok szavazataival kívánja bebiztosítani magának. Amit tehát Semjén Zsolt lázálmának hittünk, eszerint a Fidesz–KD...

Trackback: Egy fülke forradalom margójára 2011.01.19. 09:14:06

 Forradalomak jönnek-mennek, de mi változik tartósan?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudomásul kellene már venni, hogy a törvénnyel semmi baj sincs.

Tudomásul kellene venni, hogy egy hecckampány ekkora méreteket is tud ölteni, ha itthonról is támogatják.
Orbánt leszedálták?
@abaka: Ezek mind igazak, bár mintha 2002-ben pont a szocik kampányoltak volna a sárga csekkekkel. De az egyik igen jelentős csap ahol a pénz kifolyt az bizony a manyug volt.

Azt is figyelembe kell venni, hogy mi - kínával ellentétben - demokrácia vagyunk. Ami bizony, alaposan megnehezíti a dolgokat. Lehetne itt csinálni mondjuk egy 20%-os nyugdíjcsökkentést, az bőven fedezné a manyug által okozott veszteségeket, sőt még maradna is Pl. adócsökkentésre. Kérdés, hogy van-e politikai erő aki ezt be tudja vállalni. A szocik amikor hatalmon voltak, valahogy nem nagyon igyekeztek ezt megtenni. És más sem tenné - ez nagyjából az adott párt bukását jelentené, és nem csak a következő választásokon.

A rokkantakon nem tudom mennyit lehetne fogni: amennyire én tudom, rendszeres évenkénti felülvizsgálat van még annak is akinek levágták a lábát.
@EvilHedgehog: Igen, lehetett volna. De ha nem csinálnak reformokat, de nem kúrják el 2002 után akkor sem itt tartanánk. Itt és most nem a reformok hiánya most a legnagyobb baj.
@autodidakta snecológus: Létezik az az euróösszeg, amiért érdemes kissé szedáltnak tűnni.
"Bár olvastam a médiatörvényt, az nem derült ki a szövegből, hogy miért annyira fontos ez nekünk, hogy nem drága érte semmi ár?"

Ez jó kérdés és ez a lényeg.

Ez az egész alapvetően nem a törvényről szól, hanem arról hogy akármit megtehetünk és dafke meg is tesszük. Elvi kérdésről van szó az lesz amit mi akarunk és punk tum.

Csak ez a szörnyű európa ez akar ellenállni nekünk.
@midnight coder: "Ez a reform a szocik állandó idióta mantrája. Ezzel hülyítették az arra hajlamosakat, és hülyítik a mai napig akik még beveszik."

Orbánod szerint nem reform, hanem újjászervezés. A kettő között mi a logikai különbség, elárulnád? A nagy ellátórendszerek reformjáról, azok egy jobb, működőképesebb formába való átszervezéséről beszélünk. Ezek szükségességét kár lenne tagadni, mert a jelenlegi keretek között kezdenek lassan a végkimerülés állapotába kerülni, a teljes összeomlást pedig csak nem kellene megvárni.

Más kérdés, hogy szerintem semmi nem lesz ebből, mert egy elvileg konzervatív jobboldali párt zsigerből óckodik minden reformtól. Lehet ezt elvi alapon tenni: jó példa erre a Republikánus Párt az USA-ban. Hallani sem akarnak semmilyen változtatásról, és ott tesznek most keresztbe Obamáéknak, ahol csak tudnak. De a Fidesz esetében, amely amúgy is egy balos-jobbos eklektikus bűvészmutatvány, a reformoktól való félelem inkább a szavazatvesztéstől való félelem, mintsem elvi álláspont.
@midnight coder: "Igazából a manyup volt a kozmetikázás. Mert minden egyes fillér ami ebbe belement egy az egyben megjelent az államadósságban, mivel azt amit a manyugba irányítottak ki kellett pótolnia állam bácsinak a felosztó-kirovóba."

Ez akkora orbitális megabaromság, hogy csak szalonképtelen módon tudnám megválaszolni, ezért inkább hagyjuk"

"A manyug alapvetően nem lenne egy rossz dolog - ha nincs egy felosztó-kirovó amit folyamatosan fenn kell tartani, vagy ha az átlagpolgár termel annyi GDP-t hogy abból fenn lehet tartani a manyug-ot is, és a felosztó-kirovót is, és mellette a polgár nem hal éhen. A gond az, hogy ennyi GDP-t az átlagpolgár soha nem termelt meg. Ezért aztán állam bácsinak folyamatosan hitelből kellett finanszírozni az egészet. Bokroséktól anno az volt a nagy felelőtlenség, hogy úgy kezdtek bele ebbe, hogy nem volt meg rá a fedezet. Ebbe max. akkor lett volna szabad belevágni, ha legalább úgy állunk mint mondjuk Szlovénia."

Féligazság, de szerintem bontsuk ki és nézzük meg mit is kell "hitelből finanszírozni"!! A nyugdíjrendszert finanszírozni kell, mert nem önfenntartó, ez nem vitás! Mik az okok?

Én nem gondolnám, hogy a MNYP miatt kieső (és államkötvényből részben visszajövő) pénzek az okai! Sokkal inkább a felelőtlen nyugdíjemelés, a 700.000Rokkantnyugdíjas kamu része, és a 40-50 éves nyugdíjasok mellett a járulékcsaló minimálbér+zseb populáció. Ennek kompenzálása érdekében, most démonizálják és lenyúlják a MNYP vagyont azoktól akik rendesen fizettek adót és járulékot az elmúlt 12 évben. Te az érveid alapján ezt támogatod, és helyesnek gondolod, én viszont nem, sőt felháborítónak tartom!!

"Addig ez kb. ugyanaz, mint ha te mint magánember bemennél a bankba és arra vennél fel hitelt, hogy utána betedd a takarékba hogy a kamataiból élj öreg napjaidra. Nyilván hogy bukni fogod a hitel és a betét kamata közti különbséget amiből a bank él. Ezt csinálta állam bácsi nagyban. Ráadásul az erre elköltött erőforrások jócskán visszafogták a mindenkori növekedésünket, és folyamatosan rontották a hitelminősítésünket is."

Persze az átlagpolgár idáig nem jutott el - ő csak azt látta, hogy mennyire jó hogy ott a számláján a pénz ami kamatozik. Ha még odáig el is jutott, hogy na jó de ezt állam bácsi fizeti, és hogy hitelből, akkor sem jut el odáig hogy ez a hitel őt és a gyerekeit, unokáit fogja súlytani. Mert nem a 8 gyerekes és 8 elemis szabolcsi lumpenproletár fogja az államadósság kamatait nyögni hanem pont az aki eddig is befizető volt. Aki eddig sem keresett semmit, az ugyanúgy ki fogja húzni magát a hitelek törlesztéséből is ahogy eddig. "

Igen csak a hitelt nem a 3millió MNYP tag miatt kell felvenni, hanem a fentebb említett potyázók eltartására. És mivel ugyanez a halmaz szavazatokban nagyon sokat nyom, konkrétan nem basztatható. Ezért szív mindenki aki tisztességesen dolgozik és adót fizet, mint minden más tekintetben ebben a csodás országban..

Ha kibaszott forradalmár akar lenni valaki, szakítsa rá az APEH-t az adócsalókra a kamurokikra és nézzük meg mennyit spórolunk.
@midnight coder: A 10000-es embercsere viszont jó volt a közszférában, ez volt a fidesz reformja. Gyakorlatilag Orbánék mindent elrontottak a 16%-os szja , a vagyonadó visszavonása, a piacról finanszírozás, a kis és középvállalkozásoknak a pénzosztogatás, a beruházásokat visszafogó irdatlan mértékű különadók, a mnyp-ak államosítása...De nem most kezdték. Ellenzékiként pedig a vizitdíjés a ktgtérítéses oktatás leszavaztatása. A piacról finanszírozás többe kerül Mo-nak, minta mnyp-i befizetések a mnyp.akba.
@midnight coder: Az elkúrást remélem a fidesz ellenzéki politikájára is érted.
@midnight coder: En nem tartom kulonosebben fontosnak, mivel kampanyolt az MSZP 2002-ben, vagy, hogy mit probaltak megtenni az elmult 8 evben (bar mondjuk kivancsi vagyok, mit tudtak volna lepni nyugdij ugyben, mikor a pitianer 300 Ft-os vizitdijukat is ugy kaszalta el a nep, mint a pinty).

Most a Fidesz van hatalmon es en arrol szeretnek beszelni, amit ok csinalnak. Teny, hogy az MSZP rettento szarul kormanyzott. Eppen ezert is folosleges hozzajuk hasonlitgatni a fideszt, mert ha erejukbol csak annyira telik, hogy azt a teljesitmenyt verni tudjak, hat az edes keves.

Rokkantak: Mo-n kb 5-szor annyi rokkantnyugdijas van, mint az hozzank hasonlo orszagokban (relative). Ez azt jelenti, hogy a kb 800e rokkantnyugdijasbol valoszinuleg max kb 200 ezernek van tenylegesen is valami baja. Mindezt ugy, hogy a levagott labu embernek tenyleg felulvizsgalatra kell jarnia. Ettol mondjuk nekem a rendszer csak meg szarabbnak tunik.
@midnight coder:
Akkor mégis mit kellene csinálni? Mert az nem megoldás, ami most történik, hogy 12 év befizetett járulékát élik fel néhány év alatt, miközben a radikális nyugdíjcsökkentés továbbra is elmarad. Ha a demográfiai folyamatokat figyelembe vesszük, még az is korrekt lenne, ha maradna a MNYP, és a 25%-ot ki sem pótolná a költségvetés, egyszerűen csak a 75%-ot osztaná szét a mostani nyugdíjasok között. Ez hatalmas nyugdíj csökkentést jelentene. De meg kell érteni, hogy a 20-30 év múlva nyugdíjba vonuló embereknek még így is jóval szarabb lesz, mert akkor az aktív/nyugdíjas arány sokkal rosszabb lesz.

"Igen, lehetett volna. De ha nem csinálnak reformokat, de nem kúrják el 2002 után akkor sem itt tartanánk. Itt és most nem a reformok hiánya most a legnagyobb baj. "

Ha az Orbán kormány 98-ban reformokkal kezd, akkor nem itt tartanánk. Ha a Medgyesi kormány 2002-ben reformokkal kezd, most nem itt tartanánk. 2006-ban pedig a Gyurcsány kormány gyakorlatilag nem merte meglépni a reformokat, pedig nekik aztán már tényleg nem számított népszerűség szempontjából. Mondjuk a Fidesz is tett érte, hogy ne sikerüljön, lásd vizitdíjas népszavazás.
"2006. október 24-én az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán, felszólalásában kijelentette, hogy „az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak."

Ő kérte
Egyébként az is nyilvánvaló, hogy a MANYUP pénzek államosítása miért történik. A MANYUP pénzek részvény részére megy ki a játék. Ha ügyesen játszadoznak vele, vagy jóval áron alul ki tudják játszani maguknak ezeket a részvényeket, vagy ha még ügyesebben játszadoznak, ennél még több pénzt tudnak nyerni, hiszen valószínűleg csak egy szűk kör fogja tudni, hogy mikor fognak eladni, és már lehet is shortolni. A Kósa és Szíjjártó nyilatkozat óta tudjuk, hogy milyen a Fidesz-spekuláció.
@Zabalint: No ez egy ujabb osszeskuves elmelet, ezuttal balrol. Meg kell mondjam, ugyanakkora marhasag, mint a jobbrol jovok. Pont a Kosa-Szijarto duo mutatta meg, hogy milyen remekul meg tudjak mozgatni a forintot pusztan nyilatkozattokkal. Long EURHUF pozicio tokeattette, bebofogni valami baromsagot es mar ott is a profit. Ezert kar az mnyp-s bonyodalmakba belemenni.

Persze az emleted egyeb okok miatt is baromsag, de ezt volt a legkonnyebb kifejteni.
Az ügeletes megszólaló (Kovács Zoltán) szemrebbenés nélkűl állítja, hogy a törvény jó és majd ha, működtetik - akkor lehet reklamálni.

Ha semmi más nem történt volna az elmúlt hónapokban, akkor valami mesebeli jóhiszeműséggel még lehetnének vevők a dologra, de így csupán agymosott biorobotként néznek a megszólalóra.
Nem tudom pontosan megítélni, hogy a médiatörvény jó-e vagy sem. Ugyanis nyilván nem olvasok el egy majd kétszáz oldalas anyagot csak úgy, hobbiból. Ami a híradásokból eddig átjött, már ahol konkrétumok is voltak, nem csak büdösmagyarozás meg fasisztázás, az nem tűnt javíthatatlanul vészesnek, sőt. Maga az EU sem fogalmazott meg épkézláb kritikát eleddig, a tegnapi három kifogás harmatgyengének tűnik, főleg , hogy kétszáz oldalas anyagról van szó.

Viszont kezd már elegem lenni abból, hogy valami súlytalan brüsszeli/strasbourgi gittegyletben üldögélő megélhetési szarjankók akarjanak minket Európára tanítani. Megér nekünk az uniós tagág ennyit? Nem kellene azon elgondolkodni, hogy akarjunk-e tagok maradni ebben az impotens, viszont arrogáns csődtömegben? Én bizony Orbán helyében máris javasolnám az EU-nak, hogy dolgozza ki az unióból való kilépés szabályait is, mert nonszensz, hogy ezek máig nincsenek definiálva.
@SPU: Nem tudom, hogy ha a szazron nincs fogás abban mennyire hibás az aki odaszarta.
Amikor maximális jogosítványokat osztogat magának egy kizárólagosságra törő hatalom, akkor a legjobbszándékú feltételezés is beleveri az orrát a készítőjébe.
Részemről a harag érzését felváltotta a szégyenérzet, hiszen látszik, hogy a párbeszéd esélye=0, valóban a mi véreink lennének a politikusaink.....ezek szerint mi magunk is ennyit érünk!
Gyötrő kérdés, hogy miért 'mindenáron kell'(!) megfelelni az Európai Únió azon országainak melyek ugyanolyan egyenjogú tagjai a szervezetnek, mint Magyarország.

Az való, hogy "lábszárunkat lefosva" igyekszik a mindenkori magyar kormány megfelelni?
Mégis kinek, kiknek?
Azoknak akikkel (tudom csak papíron) pariban van az ország?
Lám egyszer van aki szó szerint veszi, mindjárt vért hánynak tőle Európa dekadensebb felén.
@SPU: Te vagy az elo peldaja, hogy mekkora szukseg van kotelezo kozgazdasagtan oktatasra a kozepiskolakban. Mar perszhe ha vagy mar olyan idos...
@atila68: "miért 'mindenáron kell'(!) megfelelni az Európai Únió azon országainak melyek ugyanolyan egyenjogú tagjai a szervezetnek, mint Magyarország."

Mert ezt vallaltuk, mikor beleptunk ebbe a szervezetbe es tovabbra is tagok szeretnenk maradni.
@atila68: Ha elfogadjuk az EU-által biztosított kedvezményeket, akkor bizony igazodni illik.
Csak a nyilvánvaló bunkók köpik le azt a kezet miből vár valamit.
@Táskás Tóni: A piacról finanszírozás a szabadságunkat jelenti. Az hogy Fletóék jó ideig nem tudták piacról finanszírozni, leginkább annak köszönhető, hogy elkúrták, nem kicsit de nagyon, így a minősítésünk a béka feneke alatt van. Ebben egyébként a manyugban lévő pénzek is benne vannak: ezek is a külső államadósság mértékét növelik = ezzel is rosszabb a minősítés = ezzel is drágább a hitel.

A 16% SZJA nagyon is jó ötlet volt: igazából annál hagyja a pénzt aki megkeresi. Jó irányba tett kis lépés.

A kis-középvállalkozások támogatása még jobb ötlet: ezek foglalkoztatják a hazai munkaerő 2/3-át. Legalább azt a támogatást meg kell kapnia a kisvállakozásoknak is, amiket a multik megkapnak. Másrészt, igazán a valóban hasznos multi is akkor fog idejönni ha van olyan erős hazai kisvállalkozói szektor akikre mint beszállítókra támaszkodhat. Ha minden sz*r kis alkatrészt a szlovákoktól kell beszerezni, akkor jobb üzlet oda vinni a céget. Ez esetben csak az olyan multik fognak idejönni, akik vagy azért jönnek mert itt olcsón lehet környezetszennyezni (Pl. gumigyárak) vagy azért hogy a pénzt kivigyék (bankok, különféle szolgáltatócégek, bevásárlóközpontok). Ha megnézed, a különadók pont ezeket súlytották. Nem a Suzukit és a többi termelő céget, hanem az élősködőket.

Elkúrás a jobboldalon is volt, de nem ellenzékben: az hogy mit csinál az ellenzék nem igazán sokat oszt vagy szoroz addig amíg a kormánynak van támogatottsága. Egy darabig még utána sem - ahhoz hogy az ellenzék komolyan keresztbe tehessen olyan mértékű arcvesztés kell mint Fletóéknak az Öszödi beszéd volt. Ekkor Európában bárhol máshol egy kormány azonnal felállt volna, és új választást írnak ki. Fletóék nem tették, és ez súlyos hiba volt - hosszú távon a teljes bukásukhoz vezetett.

Ami a FIDESZ elkúrását illeti, nekik három nagyobb elkúrásuk volt, még 98-02 között: az egyik hogy nem lőtték már az elején le ezt a manyugos idiótaságot. A második a Gripen beszerzés. A fenének sem kellett akkor új vadászrepülő - igazából azóta sem vettük túl sok hasznukat. A harmadik pedig a minimálbér megduplázása volt.
Engem meggyőztek a fideszesek.

Jó hogy csak fideszesekből áll a médiatanács, mert ők legalább igaz magyarok.

Jó, hogy gumiszabályok alapján dönthetnek a büntetésekről, mert ők bölcsek.

Jó, hogy Philip a köztévé pátyolgatója, mert Philip független.

Az EU meg: hahaha. Örüljenek ha nem lépünk ki, lennének is akkor nagy szarban nélkülünk....
...Szar v. nem szar, nem érdekel. Mert legyen végre valami, ami nézhetőbbé teszi a TV-t, olvashatóbbá (amit nem olvasok) a szennylapokat, mert azokból ia árad a mocsok. A kritikák még szarabbak, mert csak a törvényv negatív oldalát látják. A törvényt kritizálók talán üzleti éedekeiket féltik, mert így kevesebb szemétség adható el.
@Zabalint: Attól függ. Ha a gazdaság növkedésbe kezd, vagy ha visszafizetik az államadósságot akkor csökken a GDP arányos államadósság, ísmét van mozgástér, megindulhatunk fölfelé. Ha marad minden, akkor csak abban lehet bízni, hogy majd valamikor kevesebb pénzt kell kiköhögnie állam bácsinak a nyugdíjkasszából - de cserébe ki kell ugyanezt a pénzt köhögnie mint az időközben felvett államadósság kamatát. Ez sem jobb.

A vizitdíjas népszavazás azt akadályozta meg, hogy Fletóék évi pár százmilliót átcsorgassanak az egészségügyből mindenféle kétes pénzügyi szervezeteknek. Persze az átlagpolgárnak nem ez volt a fontos, csak hogy rúgjanak egyet a szocikba.
Ismeritek azt a típust akinek mindig igaza van csak az esze nincs meg hozzá ? Ugyanez a Fidesz kormány Európában, nem is érti miért rossz amit csinál.
Modja már meg végre valaki, hogy ennek a nyomorult médiatörvénynek KONKRÉTAN melyik pontja sérti a szólásszabadságot, vezeti be a cenzúrát, terjeszti az influenzát, stb???
Mert az "aggályos" egyikkel sem azonos...bár lehet, hogy én nem értek brüsszelül.
Amúgy ez a Kón-Bendid (a vörös Denny) 68-ban még kommunista volt, és KGB ügynök. Azóta kizöldült. Lassan kékülhetne...
@abaka: A 2013-ig tartó programozási időszakban minden magyar állampolgár úgy nettó kétezer forintot profitál havonta abból, hogy uniós tagok vagyunk. (Még régebben kiszámoltam, már nem tudom, milyen számok alapján, de akkoriban unióval is foglalkoztam, rendelkezésre álltak korrekt számsorok.)

Viszont, ha meglátok egy beragasztott szájú uniós majmot, még ha igaza lenne is, tök mindegy, akkor elkezd a zsebemben viszketni a két rugó, legszívesebben az arcába vágnám, szép európaisággal szívhez szóló beszédet intézvén hozzája, miszerint "Nesze, paraszt, danke sőn és merszi veri mács, de tudod mit, inkább tartsd meg, nem kell a szaros alamizsnád, haggyá lógva, mondhatnám fakoff vagy fikdihinszkní, mer látod beszéljük itt a nyelveket, kicsi rigó,szal lehet szállni rólunk, különbe' megrángatlak, mint buzi a faxt!"
A többség akarata számít,a maréknyi munkásőrszármazék és notórius feljentgető meg szépen elcsendesedik ott a sarokban!
@strappa:

"Az EU-biztos levelét olvastad? A kétszázvalahány szakaszból talált kb. 5 "aggályos" paragrafust."

A kétszázvalahány szakasz nagyobb része már az előző médiatörvényben is benne volt.

Írtak hozzá öt újat, és láss csodát, mindegyik aggályosnak találtatott :)))
@SPU: Kérdés, mire ment el ez az összeg ? Épp most basszák el Pl. Pápa főterét, lesz szép sétálóutca mind a 20 turistának aki esetleg erre téved, cserébe viszont kilométeres kerülőt kell majd tenni ha csak egyszerűen keresztül akarsz menni a városon. Minderre a nagyon hasznos beruházásra sok tízmillió eus pénz megy el. És nem ez az egyetlen ilyen hely. Persze egy ilyen felújítás sokkal látványosabb, mint ha vállalkozásfejlesztésre költjük a pénzt...
@SPU: Magyaran irital a negativ kritika, meg akkor is ha jogos (lasd "még ha igaza lenne is"). Raadasul nem csak irital, de a kommentedbol kitunik, hogy feletebb frusztraltta tesz. Ez azert nem az emberi nagysagodrol tanuskodik...

A havi 2000 ft-ot tobb, mint valoszinu, hogy a kozvetlen EU tamogatasokbol vezetted le. Tenyleg nagysagrendileg kb ennyit kapunk fejenkent havonta. Tekintve viszont, hogy a magyar export donto tobbsege (75-80%?) az EU-ba megy, azert az EU tagsag profitja 2000 Ft-nal lenyegesen nagyobb.

Plusz nezzuk mondjuk a kulfoldi toket. Tegyuk fel, hogy egy nemet ceg ma Kelet-Europaban akar befeketetni, es megnezi mondjuk Mo-t, Szlovakiat, Szloveniat meg Romaniat. Ebbol valaszt egyet. No ha nem lennenk tagok, akkor csak Szlovakia, Szlovenia es Romania kozul valasztana.
Orbánnak egy sansza van, ha hozzájut a kínai pénzeszsákhoz, mert addig csak az EU-zsebéből remélhet pénzt a virgonckodáshoz.
Kína viszont nagyon megkérheti az árát a dolognak és talán az már csak az EU-n kívüli lét esete.
"@SPU: A 2013-ig tartó programozási időszakban minden magyar állampolgár úgy nettó kétezer forintot profitál havonta abból, hogy uniós tagok vagyunk" - matolcsynál jártál iskolába? az eu-támogatások tartják életben a magyar gazdaságot.. a nemzetvezetőd által most bejelentett új széchenyi-terv (remélem, nem csak kokó kap belőle)az EURÓPAI UNIÓ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSA ennek a disznóólnak
Egyes kommenteket olvasva nekem az jött le, hogy az elmúlt háromnegyed évben hazánkban valójában kitűnő, példamutató kormányzás zajlott.
Valóban igen jól hangzik, hogy forradalmi lendülettel most beolvasunk az EU-nak és megvámoljuk a multikat. Csak erről nekem az a vissza-vissza térő filmjelenet jut eszembe, amikor egy vézna, erőtlen, de magát nagymenőnek gondoló alak püföli piszkosul Bud Spencer hasát. A következő képsorokon viszont már azt láthatjuk, ahogy Bud Spencer felemeli az öklét...
@midnight coder: Igen, ez az egyik fő baj a legtöbb uniós pénzzel, amelynek ugyebár jelentős (túlnyomó)része magyar pénz, hogy sokszor csak hülyeségekre lehet elkölteni, mert olyanok a kiírások. Ez kábé olyan, mintha beadnám a közösbe a pénzecskémet, aztán csak úgy kaphatnám vissza, ha a közértben garnélarákot vagy konzerv-pepperonit veszek rajta, mert sajtra vagy felvágottra vagy pékárura tilos felhasználni.
Van a pökhendiségnek olyan mértéke ami már tolerálhatatlan. Orbán már jóideje ezeket a határokat feszegeti. Kiváncsi vagyok hogyan végzi :)
Be kell nyalni az érdek nélküli,csupa jószándék EU-nak,mert nélkülük csak egy szegény 64 vármegyéből álló világhatalom lennénk. Külön köszönjük az 56-os segítséget. Vadbarmok!
"...Bankárok zsebében kutakodik Brüsszel
A nagybankok ismét több tízmilliárd dollárt költenek jutalmazásra, kiakadtak az európai hatóságok..."

Tudom, a különadó is rossz. :-) Meg ennek a sok rossznak az eredménye, hogy a forint meredeken erősödik jelenleg. :-))

Egyébként pedig.. hol volt ez a sok demokrácia védő pl. a Holokauszt törvény elfogadásakor??? Vagy csak egyes vélemények szabadok?? Nem az összes?

Van aki szerint van különbség, a zsidózás-cigányozás között? vagy van aki szerint a szélsőjobboldali vélemény rosszabb, mint a szélsőbaloldali??

Ha jól értelmezem, a törvény azon kitétele, hogy NEM A KORMÁNY, hanem a parlament 2/3-os többsége választja a médiatanácsot, kiverte a biztosítékot? Igen? Ha 100% lenne a FIDESZ képviselők száma a parlamentben, akkor 150%-ot akarna a MSZP és a sok szoci??

Uraim és Hölgyeim! 8 évük volt rendet tenni... szartak rá, romba döntötték az országot, eladósították az ük-ük unokáinkat is! Előre fikázás helyett akkor tessék kiállni, ha jobbak lesznek, mint a jelenlegiek, vagy ha VAN MIT FELMUTATNIUK a témában!

Csak az a jó médiatörvény, amibe minden párt delegál?
@SPU: Az úniós pénzek cél-korlátozottsága mellett ( az aktuális bejelentések szerint) a Szécsényi terv alapját képezik. Lehet, hogy nem igazásn erős a felhasználási korlátozás.
@imperial:

Nm Magyarországot mocskolják, fütyőke. Ezt a szemét kormányt, meg a valaghülye seggnyalóit, mint amilyen például te vagy. Nem mindegy. Ti szeretitek azt hinni, hogy ti vagytok az ország, de ez nem így van.
@Schaf:
"Uraim és Hölgyeim! 8 évük volt rendet tenni... szartak rá, romba döntötték az országot, eladósították az ük-ük unokáinkat is! Előre fikázás helyett akkor tessék kiállni, ha jobbak lesznek, mint a jelenlegiek, vagy ha VAN MIT FELMUTATNIUK a témában!"
Nemcsak az említett 8 év volt része a zavaros 20 ávnek. A hatalomért mindent elvet a fidesz alkalmazta jobban.
Megszerezték. - Innen minden felelősség az övék. Most élnek vele - így.
@abaka: Nagyrészt igazad lehet, de azért az unió pozitív kihatása a magyar gazdaságra alighanem túlbecsült. (Negatív hatása pedig alulbecsült.)

És igazad van, tényleg irritál, ha büdösmagyaroznak és nagy arccal oktatnak bennünket. Mert félreértés ne essék, minket magyarokat: téged, engem, minket aláznak globalice, nem Orbánt ill. a kormányt kizárólagosan. Hogy ezen fölháborodom, irritálódom, és nemtetszésemnek adok hangot, az nem hiba, hanem erény. A jogtalanságon ill. tisztességtelenségen való morális felháborodásra való képesség ugyanis erkölcsi erény, szabad utánanézni. Ezen képesség hiánya pedig morális defektus. Sorry.
@SPU: "És igazad van, tényleg irritál, ha büdösmagyaroznak és nagy arccal oktatnak bennünket. Mert félreértés ne essék, minket magyarokat: téged, engem, minket aláznak globalice, nem Orbánt ill. a kormányt kizárólagosan. Hogy ezen fölháborodom, irritálódom, és nemtetszésemnek adok hangot, az nem hiba, hanem erény. A jogtalanságon ill. tisztességtelenségen való morális felháborodásra való képesség ugyanis erkölcsi erény, szabad utánanézni. Ezen képesség hiánya pedig morális defektus. Sorry."

Sajnálatos módon kénytelen vagyok elviselni, hogy egy akarnok barom miatt kell az arcomat törölgetnem. Nem szavaztam Orbánra és miatta mégis engem köpködnek.
A poszt írója akkor érezte jól magát, mikor Meggyesi azt mondta tanuljunk meg kicsinek lenni.
Miért egyértelmű, hogy amit más országban művelnek az űberfasza?
Miért mindíg ez a mentalitás, hogy csak a "fejlődő nyugat" véleménye a megkérdőjelezhetetlen?
Nem a külföldnek kell megfelelnünk hanem magunknak.
jobboldalon ki lett adva, hogy a törvényeket kilóra, sorra, paragrafusra kell mérni? ha 5%-a szar, akkor még oké? 10%-nál már rossz? 20%? meddig mehet?

b+, ha egy törvényben van egy rossz passzus, akkor a törvény szar. javítani kell. nem visszaugatni, meg arányokat méricskélni.

ad absurdum írhatunk ötezer oldalt pillangókról, kiscicákról meg rózsaszín egyszarvúakról, ha valahol a közepén ott van, hogy és egyébként XY népet ki kell irtani. az még 0,1% sincs, minden faja, nem igaz?
@Pikk: Én nem vitatkoznék nagyon az "akarnok barom" eposzi jelzővel (persze mely sikeres politikus nem az?), tavasszal sem vitatkoztam volna, de én bizony rá szavaztam, nem lévén választék - és persze főként azért, hogy aki addig hatalmon volt, az többé ne legyen.
@SPU: Lehet, hogy a jelző kissé túlzott az ambíciózus fiatalemberre, de egyenlőre rendszeresen vihart arat. Legyen szerencsénk, hogy az ország javára boldoguljon, mert ha nem jönnek be a dolgai - Európa seggében végezzük.
@SPU: Teljesen egyetertek, hogy a kritika nem csak szemelyesen Orbannak szol, hanem minden magyarnak, koztuk nekem is. Es engem is irrital. A gond az, hogy szerintem nem jo fele iranyitod a duhod. Szerintem a kritika jogos, meg ha a formaja nem is mindig, es epp ezert en nem a kritikat gyakorlot fogom utalni. Hanem sokkal inkabb azt, aki miatt minket kritizalnak, ez pedig jelen pillanatban a kormany.
Anno:
"Az embernek óhatatlanul eszébe jut egy rendszerváltó, de átmenetileg ellenzéki párt 1990 szeptemberében kelt, máig szóról-szóra érvényes deklarációja, amelyben ez állt: „A kormányon lévő párt nagyon hajlamos rá, hogy a kormány fölött gyakorolt kritikát úgy utasítsa el, mintha az ellenzék vagy a sajtó Magyarország presztízsét ásná alá, magát a magyar nemzetet támadná. Az ilyen megnyilvánulások nem sok jót ígérnek a demokrácia jövőjére nézve. Az ilyen magatartás arra utal, hogy a kormánypárt vezérei hajlamosak összetéveszteni pártjukat és választóikat az országgal, a nemzettel.” A szomorú csak az, hogy mindez a Fidesz történetének dokumentumait összegyűjtő, Az első száz nap című kiadványban olvasható."
Basszátok meg ez tényleg hihetetlen, hogy ennyi Szijjártó klón van az országban. Négymillió helyen van leírva miért szar a médiatörvény, hetek óta ezzel foglalkozik mindenki. Tegnap az EU biztos is elmondta: csak határon belül akarjon szabályozni, a véleménytől, videoblogtól is kuss, amit meg jogosan szabályozhat azt se gumiszabályok szerint tegye. Ha ezt valaki még mindig nem érti az egy Szijjártó Péter, és megérdemli képébe a szaros palacsintát.
@néma bárány: Ez mára "hőre keményedő" hívek esete, akik egyszerűen nem merik elhinni, hogy a szar az szar.
@néma bárány: teljesen igazad van.

az ilyen gyépések szerint ahányszor csak előveszi valaki a médiatv. témát, mindig 25-30 perces előadással kell kezdenie, hogy tételesen mi is rossz benne.

azon már túl vagyunk, fijjuk. megtörtént. elmondták ezerszer. lapozzatok vissza.

a focimeccsek sem úgy kezdődnek, hogy minden egyes középkezdés előtt felolvassák a teljes szabálykönyvet, hátha valaki előveszi a "pontosan miért ne vihetném kézzel a labdát?" kártyát.
vagy ha mégis, akkor kb olyan hülyének nézik, mint mi most ezeket a Szargyártó-klónokat.
A média törvényhez hasonlóan tarthatnánk otthon puskát is, mert valamit kell az ellen, ha hangoskodnának a szomszédban.
Aki szerint ez veszélyes az túlreagálja, várjuk meg a tapasztalatokat.
@néma bárány: Az EU biztos meg maga Isten...
@panteon: Az EU biztos csupán egy képviselő, nem említeném egy napon Szijjártóval.
A takonyként összecsapott átnézetlen törvénykoszt védenek ezerrel, és várják a jámbor áhitatot a nálunk kissé többet tapasztalt külső szemlélőktől.
@ne most: "várjuk meg a tapasztalatokat"

Ez a baromsag is volt mar ezerszer, miert kell ismetelgetni?
@Pikk: Szerintem meg csak arról van szó, hogy egy ilyen törvény tervezetet (vagy bármi mást)
többféleképpen lehet értelmezni.
Törvényeknél ez nem nehéz.
Ha van benne hiba akkor javítsák ki, de ne azért essünk hasra mert X.Y. nyugaton született...
Egykor még létezett olyan elképzelés, hogy a törvények legyenek közérthetőek, ezt már korábban, de legkésőbb a rendszerváltáskor feladták.
Azóta nemcsak érthetetlen, hanem kifejezetten szar törvények születtek szándékos és alkalmatlanságból adódó hézagokkal.
Ezt übereli a pofátlan hülyítés a törvények mai magyarázatánál.
@néma bárány:

1. Hol szerepel a törvényben PONTOSAN, hogy a határon kívüli médiát is szeretné szabályozni? (idéznéd?)

2. Ha véleményed szerint sajtószabadság van, mi a véleményed a Holokausztot tagadó blogokról, esetleges más médiákról? (Vagy az más tészta szerinted? Vagy mégsem a véleménnyel van bajod, hanem a vélemény hovatartozásával?)

3. Ha az a baj, hogy a FIDESZ nevezi ki a médiatanács tagjait, akkor gondolkozz el a következőkön:
a, Ha a FIDESZ 100%-ot szerez a parlamentben, akkor ezek alapján minden a parlament által kinevezett poszt várományosa antidemokratikusan kerül a székébe?
b, Úgy gondolod, hogy ezentúl kérjük ki Torgyán dr. véleményét és szavazatát is egy-egy ügyben? Vagy inkább egyesével minden emberét? ..és ha valakinek ellenvéleménye van, akkor semmis az egész kinevezés-törvény-stb?

4. Felsorolnál pár "gumiszabályt" AMI A MOSTANI törvénybe került bele és nem volt benne az előzőben?

...hirtelen ennyi jutott eszembe.
@Schaf: "1. Hol szerepel a törvényben PONTOSAN, hogy a határon kívüli médiát is szeretné szabályozni? (idéznéd?)"

Az a baj, hogy PONTOSAN csak a hatóság fogalma és jogköre szerepel, a többi csupán szétmázolt szar.
@Schaf: Esetleg okoskodás helyett olvasd el a törvényt, vagy legalább Kroes tegnapi nyilatkozatát. Abban is szerepel, hogy a külföldi tagországból sugárzott médiatartalmat is szabályozná (lásd Viasat csoport, Cool, stb) ez pedig tilos. Gumiszabály például a közerkölcs elleni vétség. Ki határozza meg pontosan mit jelent ez? Jelenleg szólásszabadság van, július elsejéig biztosan, mert a törvény szankcionáló szakasza csak akkor lép hatályba. Mellesleg világosan kiderült most is, kurvára nem olvastátok el a törvenyt amit védeni igyekeztek. De még a néhány soros kritikákat se amik róla szólnak. De a pofázás meg a mundér védelme az megy.
@Schaf: A korábbi gumiszabályok érvényesítését megakadályozta az a korlátozottság ami pl. az ORTT összetételéből adódott.
Az akadály elhárúlt, a felhatalmazás maximális, jöhet a gumi-szabályok alkalmazása.
@panteon: Értelmezték a törvenyt, és mivel a szóból nem értenek Barroso épp most adja írásba. Amit kritizálnak jogos és világos, Orbánék változtassanak rajta, hogy lekopjanak rólunk végre. Lehet szabályozás, lehet védeni a gyerekeket, de alkalmazkodjunk már végre a mindenhol joggal elvárt normákhoz, ne mi legyünk a világ legcikibb hülyéi!
Korábban, indokolt esetben a bíróság tartalmi kérdésekben is minősíthetett, ez mára már emlékké zsugorodott maradt a "hatóság" jóindulata.
Mára már többen értelmezik a törvényeket, mint alkalmazzák.
@Pikk:

Akkor mégse a törvénnyel van bajod, hanem hogy szocik nem ülnek a bizottságban??

Kicsit képzavart érzek...
@néma bárány:

Erről szerintem akkor értekezz, amikor olvasni fogod, hogy az EBESZ (és nem Baroso) mit is ír le PONTOSAN és arra mi a válasz. :-)
@néma bárány: Téged ez mennyiben érint? Tényleg!!!?Azon meg nem háborodtok föl hogy a Konrád Kertész Ákos stb miket írogatnak terjesztik direkt a rosssz hírünket pedig őket senki se bántotta követelnek ellenünk szankciokat miféle dolog ez?Mi meg még nem is éltünk akkor ami miatt annyira gyűlölködnek
@Schaf: A korlátlan felhatalmazással van bajom, tekintettel a mindent elsöprő Orbán ego-ra.
@fitball: Ez akkor izgatna, ha nem történt volna (egykor) olyan panaszkodás miszerint..

"Kereszténydemokrata Internacionáléval megbélyegeztette Magyarországot, mint ahol „az emberi jogoknak csak a burmai meg a kubai gyakorlathoz mérhető megsértése” zajlik."

:)
@ChatMan: Csak egy megjegyzés: Nagybetűvel csak akkor írjuk az urat, ha az Istenről írunk. Az Úr eljövetele, az Úr áldása legyen rajtad, stb. Orbán Viktornál még akkor sem írjuk nagybetűvel az urat, ha miniszterelnök is. Leülhetsz, egyes.
@néma bárány:
Átfutottam a hozzászólásokat. Nem átolvastam, mert nem vagyok mazochista.
Áldom a sorsot, hogy vendégem volt ma,és nem értem rá átszenvedni lassacskán az egészet.

Őszinte elismerésem, hogy próbálsz ennyi Szíj Ártóval szemben érvelni.

Az a kép jut eszembe róluk, amikor egy- egy politikusunk belenéz a kamerába, és büszkén kijelenti az ellenkezőjét, mint tegnap!

Ezeknek a hátán fát lehetne vágni, az sem számít, csak O. V. tegye!

Az Index első képét látva elszorította volna a keserűség a torkomat, ha nem ez lett volna várható!

Az a kép rajta keresztül vélemény mindannyiónkról.
Nemcsak a 2/3-ról.
@Mária: "A kétszázvalahány szakasz nagyobb része már az előző médiatörvényben is benne volt.
Írtak hozzá öt újat, és láss csodát, mindegyik aggályosnak találtatott :)))"

Így kell tanúbizonyságot tenni arról, hogy nem olvastad a törvényt :)
Főleg ilyen emberek is bírálják. Ne aggódj, nem vagy egyedül.
@Schaf: Ja, mert veled ellentétben én azt is el fogom. Neked viszont mt ügyben legközelebb megszólalni akkor kell, ha már legalább nagyjából tudod mi van benne.
@fitball: Nem különösebben érdekel se Kertész Ákos se Konrád. Engem mint állampolgárt Orbán járatott le ma is, mikor nem volt hajlandó kezet fogni a kritikusával. Ez ősi gyökér szokás, Magyarország miniszterelnöke ne szégyenítsen meg a pitiánerségével, hanem tanuljon meg viselkedni.
@Kijelölt Felelős: két és félmillió Szijjártó országa leszünk basszameg.
Nos a posztoló vágya nem jött össze.
A ballib és a szélbal hisztéria nem ért célt (most sem), buktor jól kezelte őket: le se sza.ta a hisztit.
@néma bárány: jól tette, hogy a patkányfajzatot elkerülte. Én sem fogok kezet szar alakokkal.
@Éhesló: jogos. Úriembernél a kéz arra való, hogy elnéző mosollyal kézcsókra nyújtsa fehér hajú idős nagymamáknak.
@néma bárány: Mit látok, még a tegnapi posztnál leszart meg frusztráltnak nevezett minket a Várúr?

Én a mai poszthoz korán, úgy fél tíz felé szóltam hozzá - most látom, egy bével neveztem legrátermettebb csivavának a bajnokot (sebaj, a másik bét megkapja majd a Mákonytól nyelves plecsnivel), - de végignézvén a kommenteket most röptiben, úgy látom, nem volt itt ma a kedvencünk.

Hanem mi a fenét jelenthet a frusztráltság, segíts már ki, ha tudod esetleg, tartok tőle, hogy valami betegség, remélem, nem fertőző.

Amúgy is a te szakterületed a gyógyszer-és betegségismeret, tegnap is milyen jól lelőtted a Várúrra kigondolt egészen fenomenális mozaikszómat.

Úgyhogy ne csigázz, tájékoztass, miféle nyavalyában szenvedünk, ne toporogjak itt a következő címlapos posztig, hogy megérdeklődjem a finom úriembertől.
Általában nem lelkesedek Orbánért,de ma jó volt. Ma büszkék lehetünk rá!
A sok reszkető hazaáruló meg elhúzhatna a picsába az országból,ha annyira szar itt nekik.
Azt furcsának tartom, hogyan lehet egy levegővel büszkének lenni arra, hogy mi vagyunk most az elnökök, és kijelenteni, hogy az EU hülyék gyülekezete, mert nem tudnak olvasni.
@panteon: "Nem a külföldnek kell megfelelnünk hanem magunknak" - nahát ezzel van a baj, hogy nem sikerül az istennek sem!
@sületlenke: ez a kézcsókos megjegyzés durva volt! :)
@Éhesló: "buktor jól kezelte őket: le se sza.ta a hisztit. "

Akkor szokott elfogyni a gigájából a szufla, mikor feszültté válik a lelkem! Hát persze, hogy jól kezelte, alig bírt beszélni egy idő után, úgy berekedt!
@Tűzfal: persze lehet a semmit még habosítani egy ideig, csak az a kérdés mi az értelme.
Semmi.
Buktort megpróbálták megalázni, ennek érdekében nem kíméltek senkit és semmit.
Nem jött össze.
Ez a lényeg.
A 2/3 stabil, a törvényhozás, a gazdasági és média háttérhatalom felszámolása, szelídítése folyik.
Ez a fontos.
Megalázta ő magát már rendesen.

Mi a stabil? Meg ne lepődj!

"persze lehet a semmit még habosítani egy ideig, csak az a kérdés mi az értelme."
@Tűzfal: hahaha:
nol.hu/belfold/20110121-aktiv_fideszesek__passziv_mszp-sek

EZ a stabil.
EZ a lényeg, nem a kón bandita és a beragasztott pofájú vörös-zöldek.
Egy kis statisztika a struccoknak.

piroslapok.blog.hu/2011/01/16/az_mszp_57_szazalekkal_nyerte_a_polgarmester_valasztast_nyirteleken

Az meg, hogy mi módon, milyen stílusban véleményezed a "kón bandita és a beragasztott pofájú vörös-zöldek"- az a te dolgod.
És nem őket minősíti.
@sületlenke: "@Éhesló: jogos. Úriembernél a kéz arra való, hogy elnéző mosollyal kézcsókra nyújtsa fehér hajú idős nagymamáknak. "

Erre valamiért nem válaszol.
@Tűzfal: Számodra értékesebb ember a vitapartnere,aki inkább kisgyerekekkel simogattatja a farkát. Érthető,a pedofil zsidók tartsanak össze.
:/
@Tűzfal: talán mert nem erre tanítottak, de ettől ő még járhat el így.
süti beállítások módosítása