Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.17. 08:00 Fabius

Egy tragédia margójára

Szar érzés most magyarnak lenni. Mi magunkról azt tartjuk, hogy legyünk bár ellentétes oldalon bármilyen társadalmi szájkaratéban, azért ha baj van, példátlan módon tudunk összefogni. Ez igaz is volt árvíz és iszapömlés idején, de ami most a West Balkánban történtek körül zajlik az maga a kismagyar vérvalóság, ami meglehetősen elszomorító.

Az hagyján, hogy a közösségi oldalak júzerei levizsgáztak pánikkeltésből. Is. Követve a történteket legalább három-négy verziót lehetett összeállítani az eseményekről, amikben két momentum volt közös: a helyszín, és a figyelem iránti vágy. A generált hírfolyam pedig megtette a hatását: hisztériát keltett feleslegesen. Néhány tizenéves most először tapasztalta meg, hogy az interneten leírt és megosztott szavaknak, kijelentéseknek bizony súlya és következménye lehet.

Következmény például a kurucinfó cigányozós posztja, őket zavarták legkevésbé a hatóságok által közölt tények. Cáfolatok ide, nyilatkozatok oda, a rögeszme győzött a valóság fölött. Egy kiadós cigányozásért még egy ilyen tragédia sem drága. A törzsközönséget ki kell szolgálni, nekik meg olyan ez az egész, mint a bulvárimádóknak Kiszel Tünde szemöldöke: nyálverésre alkalmas szenzáció.

Ettől csak egy kicsit zavar kevésbé a pitiánerség, amivel néhányan az eseményekhez állnak. Ez a komámasszony hun a lóvé?? - mert, mégsem járja, hogy a három halottal járó felfordulás után nem folytatódott a buli! Ez így lehúzás Öcsikéim, úgyhogy hoci az ingyen jegyet legközelebbre, vagy a jegyárát vissza de iziben!

Az eddigiek is ízlésesek, de a legszebbeket a tegnap délután tartogatta. Az NNL szervezői kiposztolták, hogy őszinte sajnálatuk mellett ők ártatlanok, mert kétséget kizáróan a WB bérbeadói tehetnek mindenről. Nyilván őket vezérelte a bérleti díj mellett a tahómohó vezérelv, hogy egy adott területre a lehető legtöbb jegyvásárló-büfében fogyasztó közönséget zsúfolják össze a maximalizált haszon reményében.

A WB vezetései is leszögezte: ők is ártatlanok, a rendezvényszervezéshez szükséges engedély nemléte a véletlenek sajnálatos összjátéka. Minden felelősség az NNL-t terheli, ők "csak" kiadtak és biztosítottak egy a rendezvényre alkalmatlan épületet, nyilván nem a bevétel reményében.

Az önkormányzat is mossa kezeit, tessenek tudomásul venni, hogy a rendelet szar, és az IJ esete áll fent. Meg különben is, egy hónapja már megbüntették a WB-t, legyen elég ennyi, a hatóság bizonyította mennyire foglalkozik a kerület szórakozóhelyeivel.

De a blogszféra sem különb ezektől semmivel. Legalábbis nem sokkal. A megjelent vélemények némelyike alatt néhányan igyekeztek politikai ügyet csinálni ebből is. Én már azt vártam mikor lesz a tragédiáért felelős Orbán Viktor személyesen, de legalább Gyurcsány Ferenc félig. Legalább ilyenkor lehetnénk/lehetnétek képesek félretenni a mindig egy srófra járó ideológiát, és az eset súlyának kijáró empátiát és kegyeletet tanúsítani.

Mert elgondolkodni való éppen akadna. Azoknak (mint nekem) főleg, akiknek hasonló korú gyerekeik vannak. Mert bizony bele kell gondolni, hogy a példa alapján milyen helyekre járnak szórakozni a gyerekeink, milyen emberek igyekeznek a látható minőségben kiszolgálni a szórakozás iránti igényeiket. Nekünk kell megtanítani őket arra, hogy képesek legyenek felmérni a megváltozott viszonyokat. Ahogy megtanítjuk őket járni, beszélni, közösségbe illeszkedni, alapvető társadalmi normákat követni, úgy kell megtanítanunk őket arra is, hogyan kezeljék a váratlan helyzeteket, hogyan igyekezzenek viselkedni tömegrendezvények alkalmával. Fel kell(ene) tudniuk ismerni mikor van az a pont, amikor jobb választás a tipli, mint a kockázat.

A konkrét eset baleset, ami bármikor bármelyik tömegrendezvényen megtörténhetett volna. A felelősei abban sárosak, hogy a kockázat minimalizálásáért sem tettek meg szinte semmit. Ötük felelősségét már vizsgálja a rendőrség, remélem tanulságos lesz a büntetésük minden hasonló rendezvényszervező számára.

100 komment · 9 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr192589367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európa vagy nyugat-balkán? 2011.01.19. 00:27:35

Ténytár A közigazgatás mozgástere a szórakozóhelyek felügyelete kapcsán   A vonatkozó európai uniós szabályozá

Trackback: West Balkán: öten őrizetben 2011.01.17. 16:38:02

Meghalt három fiatal lány és sokan megsérültek a budapesti Nyugati téri szórakozóhelyen szombat éjszaka. A szórakozóhelyen kitört pánikban többeket eltapostak, sok a sérült. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este számolt be a tragédia nyomozásának ré…

Trackback: A terézvárosi polgármesternek nem tűnt fel egy 3000 fős rendezvény? 2011.01.17. 13:02:30

Tegnap valamelyik kertv híradójában láttam nyilatkozni a West Balkán-tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi fideszes polgármestert. Hassay Zsófia elmondta az önkormányzat tudott arról, hogy West Balkán körül problémák vannak. Nincsen neki meg az eng...

Trackback: A West Balkán incidens 2011.01.17. 12:01:59

- Na jól van bazmeg, forduljunk vissza. - unta meg Péter másfél óra után a várakozást. - Hülye vagy geci? Még egy emelet és bent vagyunk! - válaszolta Árpád, aki enyhén homoerotikus pozícióba kényszerült Péter mögött. - Ja, még egy emelet bazmeg, fél ó...

Trackback: Mindig a jogszabály (és soha nem a jogalkalmazó) a hibás 2011.01.17. 10:08:30

Terézváros Önkormányzata úgy látja, a szombat esti partytragédiához hozzájárult, hogy a „West Balkán kihasználta azt a 2009 óta élő hatályos jogszabályt, hogy ha egy hely nyilvántartásba vételt kérelmez, akkor a kérelem beadása után elkezdheti a ...

Trackback: Nincs új a nap alatt! 2011.01.17. 09:55:50

Kinek a nyugdíj, kinek az adókedvezmény! 

Trackback: Történjen bármilyen tragédia, cigányozni mindig lehet 2011.01.17. 08:03:43

Tényleg sokkoló mindaz, ami a West-Balkánban történt, akárkit terhel is a felelősség, ami nyilván az elkövetkező napok, hetek vizsgálatai során fog kiderülni, kell, hogy kiderüljön. (Azt követően pedig remélem, hogy méltó és elrettentő büntetést kapnak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szomorú ,hogy a klaviatúrához férő agyhalott ifjúság mire képes és ennek farvizén evezve egyes portálok milyen hisztériát képesek kelteni.
Persze, tudom ,hogy információ hatalom, meg az idő is pénz, de minden megalapozottság nélkül , egymással versenyezve híreket kreálni,aztán folyamatosan változtatni azok tartalmát a valóságnak megfelelően......
a börtön az egy dolog (remélem letöltendő lesz), de a vagyonelkobzás és kártérítés az érdekes, az fájna nekik igazán. és az lenne példa a többieknek.

abban a szerződésben, amit kötöttek, nyilvánvalóan benne van a létszám. ha az üzemeltető aláírta, engedély nélkül, hogy itt lehet egy ekkora rendezvényt tartani, és ő adja a portaszolgálatot, akkor nálam elég egyértelmű, hogy ő biztos hunyó. a partiszervező lehet, hogy ki fog tudni ezzel bújni.
na ja, Gyurcsány a hibás :))

Félre a tréfával: azt hiszem, hogy ez az eset is rávilágíthat arra, hogy a hasonló tragédiákban közös a felelősség. Senki sem moshatja le magáról a felelősséget, bár tény, hogy nem mindenki terhel egyformán.
A kapzsiság, a mohóság és egyéb gyarló emberi tulajdonságok okozzák a hasonló tragédiákat. A budapesti szórakozóhelyek nagy része próbál mindenféle kiskaput kihasználni, illetve törvényi kereteket átlépve működni. Ha nincs kiskapu, akkor próbálnak a hatóságoknál partnert keresni, sokszor nem igazán törvényes módon. És ez nem csak a szórakozóhelyekre, hanem egyéb vendéglátó egységekre, ingatlanfejlesztésekre és sok más területre is igaz.
A korrupció hatalmas ezen a téren is, és csak remélni tudom, hogy ez az eset egy kicsit hozzájárul majd ahhoz, hogy az illetékesek a jövőben jobban átgondolják, kitől és miért fogadnak el kenőpénzt.
Megrázott a tragédia.
A szervezőket remélem példamutatóan felelősségre vonják.

De! (biztos feketeseggű leszek itt), feltenném azt a kérdést az ifiknek, hogy miért volt ez olyan szenzációs buli, hogy ennyien akartak bejutni? és ha nem sikerült miért kellett továbbra is tolakodni, órákat sorban állni?:( ez az egyetlen hely manapság, ahol szórakozhatnak a Fővárosban?
veszélyérzet?:(
Lényeges, hogy mennyi szoros elszámolású belépőjeggyel rendelkeztek. A biztonsági főnök megkapott 300db belépőt, de hogyan lett ebből 4000 db. Persze a szállítólevelek is, netán pénztárgép (nem hiszem)sokat mondhat ugyan hány fővel, mekkora fogysztással számoltak. Nem hiszem, hogy a beszállítók megtagadnák a szállítólevelek átadását. A biztonsági őrség szerződése lenne még érdekes!
Őszinte részvétem az áldozatok családtagjainak, barátainak!
De azért meg szeretném kérdezni, hogy normális dolog, pénzt adni azért, hogy úgy érezze magát az ember, mint csúcsforgalomban a hetes buszon?
Nekem az a meglátásom, hogy az öt ember őrizetbe vétele nem más, mint a népharag bűnbak iránti igényének maximális kiszolgálása. Az a helyzet, hogy az őrizetbe vetteknek kitűnő kapcsolataik vannak mind az alvilági, mind a politikai szférában, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz köztük olyan, aki letöltendőt kap. Pénzbüntetés, időhúzás, felfüggesztett várhatóő. Hasonló mechanizmust figyelhetünk meg a Stohl-ügyben egyébként - neki március 31-ére van kitűzve a következő tárgyalásra, szakértői véleményre való várakozással indokolva, de azért ne felejtsük el, hogy addigra csökken a népharag, akármilyen hülyén hangzik, és akkor már könnyebben el tudják engedni Bucit egy felfüggesztettel, mint mondjuk akkor, amikor még friss volt a dolog.

Visszatérve, szerintem ha valakinek, akkor Pintér Satya bácsinak nem kell elmagyarázni, hogy a szuórakozóhelyek bizony a maffia, és befolyásos emberek kezében vannak; és azt sem tartom kizártnak, hogy Pintér jól ismeri az éjszakai élet kulcsfiguráit személyesen.

A lényeg, amit ki akarok nyögni, hogy időhúzás lesz, példaértékű büntetés pedig nem. A NNL felelős Kecskés Tamásnak pedig a szülei fogják elsikálni valahogy a dolgot.

Lehet azzal ellenérvelni, hogy összeesküvés-elméleteket szövök, de ha valahol, akkor egy keleteurópai országban igenis van helye és valóságalapja az ilyeneknek, ismerve a dolgok működését. Svédországban nyilván jogosabban néznének hülyének a pesszimista előfeltételezéseimért.

És az, hogy megemlítettem Pintért, nem egy "kiadós fideszezés", én a dolgok működését kritizáltam egyszerűen.
@is: Jaja, sittre az egész cinkos bagázzsal!

Aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, bűnszövetkezetben, fiatalkorúak sérelmére elkövetett többszörös gyilkosság.

Ez legyen a bíróság végszava, életfogytiglant és teljes vagyonelkobzást nekik!
Hassay Zsófia "énvezettem?énvezettem?" típusú magyarázkodásán én is kiakadtam. Úgy tesz, mintha vak lenne, pedig a WB nem titkos levelezőlistákon terjeszti a programjait, ha akarták volna, meg tudták volna akadályozni a programokat november után is.

(Persze, nem akarták, mert nem jó az új városvezetésnek egy Verókékra hajazó csendrendelet-újratöltés. És a városnak sem lenne jó, ez is igaz. Mivel viszont ezt senki sem hajlandó kimondani, marad a probléma kerülgetése: nyugdíjas-pacifikáló, az utolsó 180 embert kizavaró izmozás az önkormányzat részéről, ügyeskedős, kevés pénzt befektetős olcsó-"bármikorbezárathatnak"-jánoskodás az üzemeltetők részéről. De a lényeg, most, ebben a pillanatban persze nem ez.)

Hassay Zsófia tegnapi szavai undort keltettek bennem. Ha csöndben maradt volna, legalább a látszatát megőrizte volna valamiféle bölcsességnek.
...és ezek a fiatalok fogják majd az én nyugdíjamat fizetni...
Csoda, hogy magánpénztártag akarok maradni...?
Üdv! Dúlnak az indulatok és ez jó! Talán nem lettünk közönyös társadalom. Azt hiszem az a három emberélet megfizethetetlen. Szükséges azonban precedens teremteni felelősséget kell vállalni a döntéshozóknak. Azok akik tudták hogy nincs engedélyük, és ilyet szerveznek, tudatában kellett lenniük, hogy baleset lehet, de ez nem az, túltöltött helyen, bármikor lehet pánik. Igen is, azt javaslom, hogy börtönt a tulajdonosoknak, és vagyoni felelősség vállalást.
Őszinte részvétem a hozzátartozóknak! A felelősség azonban nemcsak a rendezőké, hanem azoké is, akik nem tettek semmit , hogy saját rendeleteinek érvényt szerezzenek, pedig törvényesen tehettek volna.
@samer: Nem! "... tudatában kellett lenniük... " ez eccerü kenőcsölése a dolognak. benne volt a pakliban, de leszarták! Életfogytiglant nekik!
@ROBERTO: latszik hogy lovesed sincs a dolgok mukodeserol, csak "vert" akarsz latni.

Szomoru.
Lehet hogy nem leszek népszerű de nekem elegem van ebből az örökös bűnbak / felelős keresésből.

Persze aki valóban hibázott büntessék meg, de ez nem olyan mint egy szimpla gyilkosság sokkal inkább mint egy súlyos baleset amelynek vannak felelősei de azért mégis csak baleset. Akik konkrétan agyontaposták szegény lányokat azok sosem "lesznek meg" valszeg nem is tudnak róla mit tettek.
A törvényhozó felelőssége is egyértelmű. A törvényt minden bizonnyal meg kell változtatni de nem kell közben túlszigorítani sem.

Akiket most letartóztattak azok meg pont ezek miatt nem kaphatnak és nem is érdemelnek olyan súlyú büntetéseket amiket rengetegen igazságosnak gondolnak és ebből megint az lesz hogy nem kaptak elégséges büntetést mert kapcsolataik vannak vagy akármi.

Azon kellene gondolkodni sokkal inkább hogy mit lehet tenni az ellen hogy ilyen dolgok megtörténjenek, hogy lehet biztosítani azt hogy a bulizni akaró gyerekek ezt biztonságban normális körülmények közt, normális áron megtehessék, mert az látszik hogy igényük az nagyon van rá, túl sok stressz éri nőket valahogy ki kell adni magukból.

Ilyen szörnyű balesetek történnek a világban másutt is ez nem specifikus magyar probléma, körül lehetne nézni és lehetne tanulni belőlle.

Ha az egésznek az a következménye hogy minden ilyen eseményt/létesítményt bezárnak/megtiltanak az sem jó, mondom ezt úgy hogy hasonló korú gyermekem van és lehet hogy egyszer ő is elmegy egy ilyen rendezvényre.
@ROBERTO:
A nyereségvágyat, sok ember életét veszélyeztetettséget és a különös kegyetlenséget kihagytad te agyoniskolázott!
Ugy latszik, hogy minden orszagnak szuksege van ilyen tragediara, hogy kicsit tobbet adjanak a biztonsagra. A szervezok es a hely tulajdonosainak a felelossege ketsegtelen, de nemcsak az ovek all meg. Valoszinuleg nem is voltak tisztaban a veszelyekkel.
Sok kommentben olvastam, hogy a mai fiatalok, drogosok, stb.
Annal jobban kell rajuk vigyazni!
Vegyunk peldanak egy szallodat. A szalloda tervezesenel az a kiindulopont, hogy ha ejjel kell kiuriteni az epuletet, akkor az emberek alszanak, es almukbol felverve azt sem tudjak, hogy mi van, idegen helyen vannak es kb. beszamithatatlanok.
Egy szorakozohely ehhez nagyon hasonlo es igenis szamitani kell arra, hogy a fiatalok nem beszamithatok teljesen (alkohol vagy drogok vagy barmi mas), egy reszuk nem is ismeri a helyet, nem tud tajekozodni, nem tudja, ohgy hogyan lehet kimenekulni, stb.
@gy46: Én szintén így látom, és teljesen politika mentesen, viszont!

Sajnálatos módon a felkészült emberek már több éve hiányoznak, mert állandóan kipucolják a szakembereket a legtöbb helyről.
körülbelűl így néz ki:
-kérvény érkezik
-kérvény döntés születik (igen, nem)
- Ellenőrzés, mert az ellenőrzés tapasztalata a bizalom alapja, a rendszeres ellenőrzés a legköltségtakarékosabb megoldás. Mindenki tudja!

Önellenőrzést mindenki naponta tesz: tükörbe nézek, stb.

Azt szeretném mondani ezzel, hogy egy önkormányzatnak nem elég határozatot hoznia, ellenőrizni is szükséges. (Nem pártosan mondom!)

Tudom, hogy van jegyem színházba, ellenőrzöm a dátumot, felöltözködöm illően, időben indulok, időben érkezem, saját helyemet elfoglalom, ha teljesülnek a feltételek.

A jegyet kiadó ellenőrzi a belépőmet, belépéskor, megjelenésemet, odaillő vagyok-e (esetleg italos, stb)

Mindezeket megelözi színház, mozi esetén egy feltétel rendszer, melyet hatóság közöl a befogadóval.

Valószínűleg munkaköri leírással alkalmaztak egy a Skála Metróba beléptethető céget.

Valószínűleg a tevékenységi kört minden felelős ismerte, annak értelmében hozott intézkedéseket.
A felelősség ettől kezdve azé, aki felelősen lezárja ezt az ügyet. Azaz senkire sem mutogatva a konkrét "haszonélvezők" felelőtlenségét torolja meg. A 300 fó vicc, de a max 1500-at is túllépték. A sok sikeres simlis közűl végre elvihetnék a balhét.
"precedenst kell teremteni": hát lehet, de nem csak a szervezőkkel, hanem a drágalátos hivatalainkkal kapcsoaltban is. Utólag nagyon okosak hogy mit kell tenni, de akkor eddig mi a retkes faxért kapták a fizetésüket. A szabályalkotó felelőssége, hogy már lehetőleg előre reagáljon a lehetséges helyzetekre (a valóság minden vonatkozását nem lehet előre lefedni, de ebben a konkrét esetben az embertömeg nem igazán új jelenség). Valamint hogy be is tartassa az általa meghozott szabályokat - szerintem azért itt se volt 100%-os a teljesítményük (nem volt nehéz megtudni, hogy ekkora bulit szerveznek).
Persze idealista nem vagyok, egy (ön)kormányzati embert se fognak elmeszelni, a hivataloknak a bűnbakot mindig kívül kell megtalálniuk.

Amúgy meg aki az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyen helyre bemegy (azért a 0.4 m2/ember elég feltűnő) - elég csak a németországi tragédiára gondolni - annak szerintem a saját, részleges felelőssége is megvan. Ez egy ilyen kockázatos játék, még ha bulinak is indul. Esetleg a szülők ezentúl erről is beszélhetnek a gyerekükkel - már ha van kommunikációs kapcsolat közöttük.

Ezek is mutatják, hogy bármennyire is igyekszik Pintér bűnbakokat kreálni - márpedig tőle tudjuk, hogy a miniszteri munkakezdése után két héttel már kurva nagy rend volt - nincs egy "felelőse" a dolognak, sokkal több hatás eredője. Ezért is a "baleset" a megfelelő elnevezés.

(a vagyonelkobzásozásnak meg mi értelme van már??? Azt nem olyan esetekre találták ki, ahol közvetlenül nem bizonyítható az illegális vagyonszerzés? A bosszún kívül mi értelme?)
A résztvevők felelőssége csak nagyon korlátozottan vehető figyelembe, esetleg igencsak ifjúkorú jelenlévőkre tekintettel, valamint a "party-jelenségek" (!?) figyelembevételével a szervezők fokozottan felelősek az ilyen "rendezvények" konszolidált lezajlásáért.
Vajon a polgármester ellenőriztette-e a WB-t? Nem úgy tünik, most akkor mi van?

Kártérítési felelősség

A polgármester anyagi felelősséggel tartozik a tisztségéből eredő kötelezettségének vétkes megszegésével okozott kárért. Szándékos károkozásnál a teljes kárt köteles megtéríteni, míg gondatlan károkozásnál egyhavi illetménye, illetőleg tiszteletdíja erejéig felel. Háromhavi illetménye, illetve tiszteletdíja erejéig felelős a polgármester, ha a gazdálkodásra vonatkozó szabályok súlyos megsértésével vagy az ellenőrzési kötelezettség elmulasztásával, hiányos teljesítésével, illetve hatósági intézkedés során a jogszabályok megsértésével okozta a kárt. Ugyanígy felel, ha a kár olyan, jogszabályba ütköző utasítása teljesítéséből keletkezett, amelynek következményeire az utasított előzőleg felhívta a polgármester figyelmét.

A kártérítési felelősség megállapítására a fegyelmi eljárásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, azzal az eltéréssel, hogy az eljárás megindítására az elévülésre vonatkozó rendelkezések az irányadók.
@igényes: @Telepi János:

lehet meg kene tanulni ertelmezni a mondatokat???

"Hassay azt mondta, hogy ez a helyzet egy 2009-es kormányrendelet miatt jöhetett létre: "jelenleg a jogszabályok alkalmatlanok az ilyen tragédiák megelőzésére, mivel az önkormányzat gyakorlatilag automatikusan köteles regisztrálni az ilyen szórakozóhelyeket" - jelentette ki. A kormányrendelet szerint ha egy cég minden szükséges papírt bemutat az önkormányzatnál, a hivatal köteles regisztrálni a szórakozóhelyet, amely meg is kezdheti a működését. A szakhatóságok, így az ÁNTSZ vagy a tűzoltóság csak a működés megkezdése után folytathatják le a vizsgálataikat, és írhatják elő, hogy megfelelő-e a hely, vagy hogy hány ember befogadására alkalmas. Ha pedig a regisztrációt rendre visszavonják, ezeket a vizsgálatokat sosem tudják elvégezni."

www.origo.hu/itthon/20110116-diszkotragedia-a-polgarmester-szerint-megbocsathatatlan-hibat-vetettek.html

de nem baj,vezessetek le egesz orbanig a dolgot...
az az aranyos bennetek,ballibekben,hogy a tenyek titeket soha,semmilyen mertekben nem erdekelnek...

amugy,csak kerdeskent...
ha 22:00kor megjelenik ott az onkori+yard+apeh+vpop akkor most mekkora ballib hiszti lenne mindenhol a zorbandiktaturarol,a fiatalok szorakozashoz valo jogarol,a drog legalizasarol es tobbi lozungrol???
@Pikk: "A résztvevők felelőssége csak nagyon korlátozottan vehető figyelembe, esetleg igencsak ifjúkorú jelenlévőkre tekintettel"

Szerintem meg nem. Ez azert nem ovi, nem iskola, nem ifjusagvedelmi intezmeny, nem lehet megfogni mindenki kis kezet es ugy vezetni, hatha akkor nem ad ki az adja valami eletveszelyes hulyeseget.

A helyzet kialakulasaert felelos a WB es talan az NNL is, meg azert hogy nem tettek meg minden ellenlepest, de vegso soron nem a WB tulaja,nem az uzletvezeto, nem a biztiboy, es nem a DJk tapostak halalra a lanyokat, hanem a megvadult tinik. De felelos az onkormanyzat is, akik nevetseges es betarthatatlan rendeleteket alkotnak, felelosek az onkormanyzati tisztviselok akik szepen benyelik a kenopenzeket, majd szemethunynak es adott esetben elore ertesitik a helyet ha ellenorzes varhato.

A baleset kialakulasaert nagyon sok kozvetlen es kozvetett tenyezo jatszott szerepet, egy resze kotheto szemelyekhez, akiknek a feleloseget vizsgaljak, de egy jo resze viszont elsulyed ebben a kis magyar tarsasjatekban.
@sannya: Sanyikám! Nem olvastad el rendesen az én írásomat, nem tudom miért? Kérdésem volt! Vajon ellenőriztette-e?
@sannya:
off
vajon mikor jottok ra hogy a ballibezes,komcsizas, nacizas, zsdozas, nevetsegessse es hiteltelene teszi a mondandotokat, onmagatokkal egyutt?
az önkormányzat vezetője, jegyzője és több osztálya az elsődleges felelős, utána a többiek
@mement: "Ez azert nem ovi, nem iskola, nem ifjusagvedelmi intezmeny, nem lehet megfogni mindenki kis kezet es ugy vezetni, hatha akkor nem ad ki az adja valami eletveszelyes hulyeseget."
Csak nyolc hónapja múlt választás is jelzi, hogy a lakosság mennyire "nagykorú", akkor a felelős gondolkodásból mintát sem kapott fiataloktól - mi várható ?
Kurvára elkeserítő, hogy három embernek kellett meghalni, hogy egyáltalán valami megmozduljon a társadalomban. Mi a lófaszért nem lehet csak egy bolhafasznyit előre gondolkodni, felelősségteljesen dolgozni, felügyelni?! Egyszerűen gondolni egy kicsit másokra is magunkon meg a hasznon kívül. Egy ilyen rendezvényért - de bármi más, hasonló kaliberű, és rendszeresen elbaszott dologért - nagy halom ember felelős állami és üzemeltetői oldalról is. Ennyire agyhalott lenne mind? Ha megvillan a nokiás doboz, akkor mindnek elszáll minden felelősség érzete? És ha igen, akkor miért dolgozhatnak még mindig? Ennyire korrupt lenne ez az ország, nép? Ugyan, nézzen már mindenki magába...
@igényes:
nem ellenoriztethette,leven nem volt engedelye...ha nincs engeely,nincs mit ellenorizni...a folyamat ott van leirva...segitsek az ertelmezeseben???
@Pikk: oke... ez igaz sajnos
@mement: hat,ha neked ebbol az egszebol ennyi jott le,akkor gratulalok...
ne felejtsük, hogy a vendéglátós lobby vitte keresztül korrupt hivatalnokok segítségével ezt a beteg rendeletet aminek segítségével kialakulhatott a mostani tragikus helyzet!!!
"Mi magunkról azt tartjukm hogy... azért ha baj van, példátlan módon tudunk összefogni."

Ez példátlan rossz nemzeti önismeretre vallana.
@fingerbangs: ha nem tettek volna, akkor most egy szorakozohely, a keszreepitestol szamitva minimum fel evig (hanem egy) mukodeskeptelen lenne, mert a hatosagok honapokat ulnek egy egy kervenyen. Marpedig valakinek penzbe kerult hogy a hely meglegyen, es nem er ra felevet varakozni, mert tonkremegy addig.

Alapjaiban van a problema, ez a visszas rendelet csak hab a tortan
@fingerbangs: Arrol nem is beszelve, hogy ha nem fizetsz az ellenoroknek zsebbe, akkor kapasbol elkaszaljak a helyet, valami gumiszabaly alapjan.
Egyesek a (hibás) rendeleteket okolják, holott azokat betarva, előrébb tartanánk.
Ez egy következmények nélküli ország teljesen függetlenűl, hogy éppen ki kukorékol a syemétdombon.
@Pikk: "Egyesek a (hibás) rendeleteket okolják, holott azokat betarva, előrébb tartanánk."

hat peldaul tized ennyi szorakozohely, kocsma, kavezo, klubb, tarsasagi helyszin lenne:)
@rockjano_: Ha megbüntetik őket, rendesen, akkor a következő szervezők majd jobban odafigyelnek. Szerintem 5 évet megér cserébe három életért plusz az elrettentésért.
Bazz, nézem a képeket, elképesztő... Kb. 16 év az átlagéletkor. Ezek mind elszöktek otthonról, vagy csak a szülők leszarják, hogy mit csinál a kisfiuk/kislányuk este 10 után hétvégenként?
Kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha ugyanúgy, mint a kisebb (főleg vidéki) razziákon a kiáramló tömeget rabomobilokkal várnák, igazoltatni mindenkit, aki nincs meg 18, azt egyből be a kaptárba (plusz tuti fennakadna pár körözött személy is). Anyunak-apunak szólni, hogy itt és itt ül a kisgyereke, aztán amikor bejönnek érte egy alapos fejmosás, meg pár100e Ft-os csekk ellenében hazaengedni a kölköt. Persze a 3 kiscsajt már ez se mentette volna meg, de talán a szülők meggondolnák kétszer is, hogy legközelebb elengedik a a gyereket bele az éjszakába. Mert szerintem nagyon sokan még azt se tudják, hogy a gyerekük aznap éjjel ott bulizott, és akár őt is kilapíthatták volna.
@bgp: "Ha megbüntetik őket, rendesen, akkor a következő szervezők majd jobban odafigyelnek. Szerintem 5 évet megér cserébe három életért plusz az elrettentésért."

Persze megér még többet is, ezen nem vitatkozom, csak a nagy bűnbakkeresésben ne felejtsünk el azon is gondolkozni hogy mit lehet tenni azért hogy ez ne történjen meg többet. Nem elég az elrettentés.

És mondom az is nagyon fontos hogy igenis legyen lehetősége a fiataloknak bulizni, elfogadható áron (mert ne legyünk naívak azért is voltak itt annyian mert az 1000 Ft-os belépő nagyon olcsónak számít manapság a bulipiacon) és ne a város szélén ahová nem tudnak elmenni tömegközlekedéssel (isten ments hogy autóba üljenek).

Egyébként a nyugati meg a volt Skála Metro ebből a szempontból jó helynek tűnik csak valszeg át kellene úgy alakítani hogy sokkal biztonságosabb legyen és legyenek menekülő útvonalak, meg elég széles lépcsőház stb... És tényleg felügyelni keményen hogy ne mehesen be több ember mint az ami még nagyjából biztonságos.

Ebbe persze beruházni kellene de egy bérlő ilyet nem szívesen tesz, és a törvények szerint meg ott ilyen nem is működhet. Nem olyan eygszerű ez az egész...
@sannya: De ha olyan jól tudták, hogy szar az egész, akkor miért nem nyújtottak be egy egyéni módosítót róla, ahogy szoktak? Hiszen úgyis annyira benne vannak a törvényhozásban...
Nem tudtak ezek semmit, hidd el nekem. Amikor megtörtént a baj, akkor gyorsan kiadták valamelyik csinovnyiknak, hogy keressen magyarázatot, miért is nem hibásak ők. Ennyi, és ezt így csinálják évek, évtizedek óta, csak hogy ne érezd azt, hogy kedvenc pártodat támadó balliberális komcsi lennék.
Tetszettünk volna forradalmat csinálni...
@sannya: @mement: @fingerbangs:

Inkább a Sannya a címzett! Nem pártképviselő vagyok!

Komolyan gondolod, hogy több milliárdból gazdálkodva nem kell tudni arról, hogy mi történik a fennhatóságod alatt? Ott a rendőrség, ÁNTSZ, APEH, VPOP! Gondolod, hogy ezek nem rendelkeztek információval? Nem tudod persze, hogy az Önkormányzat 24 órában képviseli a polgárok érdekeit. Közterület Felügyelet jelentését kérjed el szépen.
@Murderface: "Bazz, nézem a képeket, elképesztő... Kb. 16 év az átlagéletkor. Ezek mind elszöktek otthonról, vagy csak a szülők leszarják, hogy mit csinál a kisfiuk/kislányuk este 10 után hétvégenként?"

Amikor cigarettát sem vásárolhat ifjúkorú akkor ugyan ki akadályozhatta meg a rendezvény szervezőit, hogy felhívja a látogatók figyelmét a (kor)látozásra, és a többszörös létszám ilyen módon történő redukálására.
Ritka pénzéhes társulat egyenlőpre bűntetlen haszonélvezésének lehettünk szemtanúi.
@Murderface: Pintér igért valamit, ez nem az! Legyen felelőséged neked is! Nekem az, megnézem ki őrizte védte a területet? Nem lehetséges megfejtenem. Ki volt az örző védő Kft? Nem fogjátok kideríteni, nem tudjátok!
@igényes: Pintér elsősorban megélhetési politikus, és csak sokadjáre belügyminiszter, tehát az igéretei csupán kommunikációs mutatványok.
@igényes:

latom,meg mindig nem erted...

bead egy regisztraciot,ezek utan azonnal elkezdhet mukodni,mert az onkori ezt koteles tudomasul venni...
utana ezzel a regisztracioval KELLENE a tulajnak elmenni a megfelelo szervekhez(vpop,tuzoltosag,satubbi...)hogy meglegyen a vegleges mukodesi engedelye...
az onkori utana ellenorizhet...addig nem...
ha jozsipisti nem megy el a szervekhez,gyorsba lezavarja a bulit majd visszavonja a regisztracios kerelmet(ahogy a balkan honapok ota teszi)akkor az onkori nem tehet semmit...
capisi???

amugy:

West Balkán: a fideszes polgármester tavaly szigorítást kért
Gazdasági Rádió, 2011. január 17. 11:06

A második kerület fideszes polgármestere, Láng Zsolt már decemberben kérdést intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, hogy mit kívánnak tenni a kereskedelmi tevékenység engedélyezésének anomáliái ellen.

Láng Zsolt polgármester a kerületi önkormányzat nevében részvétét fejezi ki a szombat éjszakai tragédiában elhunyt fiatalok hozzátartozóinak, miután az áldozatok közül kettő második kerületi diák volt, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanultak.

Közleményében Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy polgármesterként és országgyűlési képviselőként (Fidesz) is hosszú ideje szorgalmazza a Bajnai kormány 2009-ben hozott kormányrendeletének megváltoztatását, amely éppen a szombat éjjelihez hasonló tragédiák megelőzését is szolgálná.

A 2010. december 8-án, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez „Milyen lépéseket tervez a Kormány a kereskedelmi tevékenység engedélyezéseinek anomáliái ellen?” címen beadott írásbeli kérdésében azt kifogásolja, hogy az előző kormány rendelete alapján akár már este megkezdheti a kereskedelmi tevékenységét az, aki délután megkérte és megkapta az engedélyt, miután a tevékenység csupán bejelntési kötelezettséggel jár.
Ez olyan alapvető jogsértésekhez vezet - állította a képviselő -, amely beláthatatlan következményekkel jár. Például: vendéglátó tevékenység, szeszesital-kimérés a bejelentéssel egyidejűleg azonnal megkezdhető, ehhez nem szükséges szakhatóság előzetes bevonása, sem ÁNTSZ, sem építésügyi, sem tűzoltósági szakhatóság.

Ez a felhígult szakhatósági hatáskör a gyakorlatban odavezet, hogy jelenleg mind a kereskedelmi hatóság, mind a szakhatóság csak az engedélyezés után, a működés során felmerülő panaszokra reagál, a problémák után fut, és alig van intézkedési lehetősége.

A vendéglátó üzletek esetében egészen más szabályozást, előírást, ügyfélkört kellene a jogszabálynak meghatároznia. A szeszkimérés, zeneszolgáltatás szabályainak szigorítása, a zaj-és környezetszennyezési problémák előzetes rendezése, illetve a fiatalkorúak védelme
miatt fontos társadalmi kérdés is.

Mint a polgármester írta: nehogy egy baleset, vagy tragédia ébresszen bennünket arra, hogy a vendéglátó egységeknél nemcsak a hatóságoknak, szakhatóságoknak, de az üzemeltető kereskedőknek is jogbiztonságot kell adni az üzemeltetés pontos jogszabályi kereteinek meghatározásával.

A befogadóképesség, a biztonságos műszaki- és tűzmegelőzési szabályok betartása, az egység kialakításánál ennek előzetes megkövetelése, az akadálymentes megközelítés, és az akadálymentes mellékhelyiségek kialakítása, a dohányzó - nem dohányzó részek elkülönítése és szabályainak rendezése, az osztályba sorolás elengedhetetlen működési feltételek - áll a polgármester miniszterhez intézett kérdésében.

ennel erthetobben nem lehet elmagyarazni...ha igy sem megy,akkor sajnallak...
@sannya: Bocsánat. Ez esetben a polgármester tényleg ismerte a törvényt. Üdítő kivétel.
@Pikk: Csak közöljék, hogy kik voltak a biztonságiak, majd ellenőrizzék ki hol szolgált korábban?
@igényes: "Csak közöljék, hogy kik voltak a biztonságiak, majd ellenőrizzék ki hol szolgált korábban?"

A kapcsolati háló minden oldalra bekötve.

Azt viszont tudjuk, hogy Pintér Tasnádi-kompatibilis. :)
@sannya: Ez egy butaság amit bemásolsz! Én nem pártokra próbáltam rávílágítani, hanem a töketlen önkormányzatokra. Most akkor jó, rendben van Fidesz önkormányzat van, de akkor, ha fideszesek, akkor is képviseljék, segítsék a fiatalokat!

Minek kellett kirúgni annyi szakembert?
@DArchAngel:
ugyan...
szomoru,hogy ezt csak ilyen helyzetekben vesszuk tudomasul emberekrol...
es ugyanugy az is,hogy egyesek partszimpatiajuknak megfeleloen akarjak forgatni a dolgot...
tegnap valaki mar a mostani polgi fejet kovetelte(ezert az ugyert is,meg a tavaly nyari(!!!)liszt ferenc teri hepajert,ahol a gusztustalan lakok nem hagyjak szorakozni az oda telepult ettermeket es azok latogatoit),az egy cseppet sem zavarta,hogy aki engedelyezte elso korben a wb-t az az a mszmp-s verok,aki epp most probalja megmagyarzni az ingatlanpanamait...
mindegy...

abszurdisztan,2011...
bizom benne,hogy soha tobbe nem kell hazamennem...
@igényes:
kesz...
ember...
ize,igenyes...(???)
nem fogod,hogy van egy 2009es torveny,ami koti az onkorikat???
nem akarsz partokat belevonni,de egybol a fideszes polgit talaltad meg...
tenyleg nem megy a szovegertelmezes???

innentol ignore on...
inkabb aranyhalakat etetek...
@Pikk:

Pintér vallomása: Olvasni kell a sorok között.

Koncentráljunk! Ezt mulasztották el!

Pintér Sándor emellett fokozott ellenőrzéseket is ígért a hasonló rendezvények helyszínein, amelyeket a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, továbbá a tisztiorvosi szolgálat munkatársainak bevonásával végeznek majd.

"A miniszter hozzátette: nem ez volt a végső cél, mert négyezer jegyet nyomtattak ki. Kábítószerfogyasztásra utaló jeleket találtak a rendőrök a helyszínen, és az egyik áldozat vérében amfetaminszármazékot találtak. Az egyik lányt a rendezők, a másik kettőt a vendégek hozták ki. A szórakozóhely elé, a földre fektették őket, és először a biztonsági őrök próbáltak rajtuk segíteni. Ekkor érkeztek a rendőrök, és miután erősítést kértek, azonnal megkezdték az épület kiürítését, ami fél-háromnegyed órát vett igénybe. Az áldozatok testén zúzódásos nyomok vannak, mert az első és második emelet közötti lépcsőn hozzányomták őket a korlátokhoz. Az orvosszakértői vélemény megállapította: halálukat fulladás okozta - közölte Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány. A jelenlegi jogszabályok felülvizsgálatát, továbbá átfogó ellenőrzéseket ígért a belügyminiszter a szombat éjszakai diszkótragédiához hasonló esetek elkerülése érdekében. Pintér Sándor emellett fokozott ellenőrzéseket is ígért a hasonló rendezvények helyszínein, amelyeket a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, továbbá a tisztiorvosi szolgálat munkatársainak bevonásával végeznek majd. Pintér Sándor - aki maga is együttérzését fejezte ki a sajtó előtt az áldozatok hozzátartozóinak - azt mondta: sajnálatos esemény történt, amit emberi felelőtlenség okozott, ezért a büntetőeljárást a rendőrség le fogja folytatni. Bár voltak hírek arról, hogy a helyszínen több újraélesztés is történt, ilyen nem volt, még egy embert vittek el a mentők, neki alkoholmérgezése volt, mondta Tóth Tamás."
@sannya: Nem vagyok pesti gyerek, ki a polgármester nálatok a nyugatinál?
@sannya: Abban az esetben, ha már működik, minden további nélkül kérhette volna akár a tűzoltóságot, akár valamelyik illetékes szakhatóságot ellenőrizzék, hogy megfelelően működik-e az adott cég.
kár volt ide benéznem
ezek a kiskocsog szervezok micsoda mazlistak, hogy van facobook, maskent a kutya nem tudna a szaros rendezvenyeikrol. arra is kivancsi lennek, hogy a 4000 ember x 1000 ft azaz 4 millio forintbol ezek a narkos kis agyatlanok mennyi adot fizetnek. Magyarorszagon annyian lopnak es csalnak adot, hogy a hatosagnak eszebe sem jut ilyen kis halakra vadaszni. Pedig kellene!!
@igényes: "Pintér Sándor emellett fokozott ellenőrzéseket is ígért a hasonló rendezvények helyszínein, amelyeket a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, továbbá a tisztiorvosi szolgálat munkatársainak bevonásával végeznek majd."

Így "utólag" könnyű és csak néhány haver fog megharagudni :)
nem tudom eszköz van egy önkormányzat kezében, de gyanítom, jóval kevesebb, mint amivel a rendőrségnek ott kellett volna lennie egy ilyen létszámra tervezett rendezvénynél.
az önkormányzat már elvette az engedélyüket, nem tudom mit kellen még csinálniuk, minden éjjel kivonulni, hogy van-e ott valaki?
szerintem a szervezők, bérbeadók a fő felelősek, és nem elhanyagolható a szülők felelőssége, akik nem tanítják meg a gyereküknek, hogy mit kell nagyívben elkerülni, akik úgy engedik el éjjel 11-kor inni, füvezni, hgoy talán azt sem tudják hol van...
a 80-as evek vegen emlexem, hogy a portasok a diszkokban rendszeresen megneztek a 14 koruli lanyok szemelyijet es nem engedtek be oket. a szocializmusban meg tiszteltek a torvenyeket. ami ma van az a korrupcio es kaosz elegye. semmikepppen nem demokracia. ha a politikusok egesz nap lopnak nem jut idejuk arra, hogy a civileket is figyeljek es meggatoljak ebben.
@rockjano_: Az a helyzet, hogy a WB tulaja rengeteg sok milliót ölt a hely átalakításába. (pl speckó hangszigetelés) Már jó ideje üzemeltet szórakozóhelyet, nagyon jól tudja, mivel baszogathatják majd. Leginkább csak azzal, hogy hangos, a többiért fizet kicsit zsebbe, aztán le van tojva az egész. Én szerintem első körben az kellene, hogy 18 éven aluli ne tartózkodhasson mondjuk este 10-11 után olyan helyen, ahol alkoholt is kimérnek. De persze azok isznak a legtöbbet, így ezt soha senki nem fogja meghúzni.
hol a kommentem? (azért elég gáz, hogy a bloghu akkora spúr, hogy nem tudja évek óta gatyábarázni a blogmotort...)
@gy46:
nezd,mivel nem egy allandoan nyitvatarto helyrol beszelunk,igy kicsit necces a dolog...
tovabbra is javaslom ertelmezni a folyamatot...

jozsipisti bulit akar csinalni...
elmegy onkormanyzat,bejelenti/regisztraltatja...
ott ezt tudomasul veszik,kap rola szep sajtcedulat+listat,hogy mit kell csinalnia a vegleges mukodesi engedelyhez...

jozsipisti/johiszemu/vegigcsinalja lista,befizeti az illetekeket,satubbi,visszamegy onkori,megvan engedely,nyitobuli,heppiend...

jozsipisti/nem johiszemu/nem csinal semmit,lazavarja a bulit,hetfon bemegy az onkoriba es visszavonja a regisztracios kerelmet...
az onkori nem tehet semmit...
ez van...

kerdes,hogy a nyugati teren/ha jol emlekszem szemben a rendorseggel/miert nem szurt szemet senkinek az utcan acsorgo x(x=nagy szam) mennyisegu fiatal...
kerdes,hogy a maskor oly aktiv apeh/vpop/kozteruleti ellenorok miert nem ilyenkor setalgatnak es vegzik dolgukat,miert az aluljaroban mezei viragot arulo anyokakat vegzaljak...
es amiket felvetettem mar...
kerdes...
ha 22:00kor kiszall a hatosag es lakat,akkor most mekkora hiszti lenne,hogy a VI.keruleti fideszes polgi bezaratja a szorakozohelyeket,gatolja a fiatalokat a szabad szorakozasban,diktatura van,satobbi(satobbi=most meno osszes ballibsi lozung)...
csak kivancsiagkepp...
ugye...
@sannya:

Pintér helyében másképpen adtam volna tájékoztatót!

1. Részvét
2. Meghallgattam volna a Biztonsági főnököt, és hivatkoztam volna a tájékoztatására, közölva kik is ezek, mert ugye én bízni ezekben nem fogok.
3. Közöltem volna a VPOP véleményét, jelenlétét.
4. Közöltem volna az Önkormányzati együttműködés lényegét a BRFK, ORFK, BM vonatkozásában.
5. ÁNTSZ engedélye mire terjedt ki, drogra, italra, egyéb?
6. A tűzoltóság jelenléte megkövetelt, hány tűzoltó volt jelen?
Azt tartom picit furcsának, hogy a hatóság részéről ugyanaz a reakció, mint a vörösiszap esetében.
"Kérem, mi csak ideiglenes működési engedélyt adtunk, nem állandót!"
Vörösiszapnál: "Két hete volt ellenőrzés, akkor minden rendben volt!"-mármint papírok alapján!
Hol volt az elmúlt hetekben az az önkormányzat, aki 1-2 éve razziákat tartott, hogy melyik szórakozóhely/étterem meddig van nyitva?
@Zuzu Petals: "Én szerintem első körben az kellene, hogy 18 éven aluli ne tartózkodhasson mondjuk este 10-11 után olyan helyen, ahol alkoholt is kimérnek" Pont a 18 alattiak isznak a legtöbbet.

Szerintem nem betiltani kell az italozást mert úgyis hiába hanem normális mederbe terelni.

Ne szolgálják ki azt és ne engedjék be aki nagyon részeg stb...

A gond az hogy a biztonsággal nem baszogatták eleget a WB tulajokat ezért nem érdekelte ez őket eléggé, ez valszeg változni fog, változnia is kell.

Bővíteni kell a lépcsőházat vagy ha nem megy csak nagyon lassan engedni ki az embereket...nemtudom ez egy szakma biztos vannak jó megoldások
@pkrisko: Miért nem adják meg, hogy ki volt a beléptető biztonsági cég, miért olyan nehéz ez? Lehetne csemegézni, de vajon miért titok ez?
Na igen. Rossz a törvény, gyakorlatilag minden önkormányzat erre panaszkodik. De a kérdésem az, akkor miért nem tettek ellene b..ák meg?!

Érdekes azért a bloggazda "felismerése" is, hogy hova járnak szórakozni a gyerekei. Miért, ezt eddig nem tudta?

Szerintetek az ilyen helyeknek miből van a bevételük? Nemcsak a 800Ft-os belépőkből. A bevétel nagyobbik részét az alkoholeladás adja. Kiskorúaknak. Hm, ízlelgessétek csak.

Huszonéves kis pöcsök abból szerzik meg a napi kokóravalót, hogy alkoholistát csinálnak a gyerekeinkből.
Bizony, a probléma sokkal komplexebb, minthogy agyontapostak 3 fiatalt. Érdekes, hogy csak ennek van hírértéke, pedig idáig is hányan haltak meg un. diszkóbalaesetben.

Aki meg egy ilyen esetben nekiáll cigányozni, hát az szerintem vastagon magáról állít ki bizonyítványt. Így válik el a szr a társadalomban.
@rockjano_:
hogy engeded ki lassan az embereket egy panikhelyzetben???
itt epp ez volt a gond...

a nem kiszolgalas sem megoldott,mert siman elhozatja egy idosebb ismerossel...

nincs optimalis megoldas(lasd anglia,ahol rajottek,hogy hiaba van csak 23:00ig nyitva a kocsma,ugyanuyg bezuzzak magukat az emberek)csak a neveles...
de amig a tinik azt latjak a tvben,kozossegi oldalakon,amit(gyozikek,benkok,celebkurvak,felidiota,sajat hanyasukba fetrengo "fotomodellek",fegyverekkel es droggal pozolo rajok)addig max.a jozan neveles lehet(ne)hatasos...
@sannya: Nem. Csak az utolsó mondathoz:
- megállapították volna a szabálytalanságokat,
- kiürítés,lakat
- a három fiatal életben marad,
- a demokrácia is.
Egyébként őszinte részvétem a hozzátartozóknak!
@igényes: Mert a biztonsági cég valószínűleg a Noname Bt. volt, 0 alkalmazottal, magyar módi szerint 3 hónap előnnyel az APEH vizsgálat és a felszámolás előtt.
Szórakozóhelyeknél nem divat a hivatalos szerződés, legális munkavállalók, stb.
Így sokkal olcsóbb.
A biztonsági szakmában ez a helyzet kb. 10 éve.
És amíg a mindenkori kormánynak, politikusoknak (nem csak Fidesz, de az előző MSZP-SZDSZ is!!!) vannak érdekeltségei, addig ez így is lesz. Egyrészt a feketemunkások jóval olcsóbbak, másrészt a felelősség eltűnik.
(Például a Pintér Sándor belügyminiszter úr érdekeltségi körébe tartozó Civil Biztonsági Szolgálat is noname alvállalkozókkal dolgoztat.Ugyanez a helyzet az Inkalnál, a Securitasnál, vagy az Árgusnál.)
Hűdemindenki köpködi az államot (önkormányzatot) stb. (ami addig rendben is van, hogy a rendelet, végrehajtás... szar).
De azért halkan megkérdezném, a szülői felelősség az smafu? Iskola-időszakban egy totálisan éjszakai szórakozóhely tinikkel van megtömve? Egy szórakozóhely, ami nyíltan azt hirdeti: gyere itt olcsó a pia.
Ez szerintem egy elég beteges vonásra mutat rá - s nemcsak a történtek esetében. "Oldja meg az állam, az állam hibás". El nem vetve a "hivatalok" felelősségét, szerintem másutt is van itt gond. Nem is kicsi!
@gy46: Miért nem tudjuk meg, hogy melyik cég őrizte ezt a West Balkánt? Kérdezem! Fantom cég a West Balkán őrzője?
ugyan, nem kell itt rizsázni, mindenki tudja, hogy a lányok halála a médiatörvény miatt következett be, ezért közvetve a Diktátor a felelős.
egy felvilágosult-modern-progresszív-haladó-nyugat-európai demokratikus országban, vagy a szovjet...öö..akarommondani európai únió egyik országában sem fordult még, vagy fordulhat ilyen elő.

bezzeg.
@gy46:
amig nem kerte meg a vegleges uzemelesi engedelyt a tulaj,addig az onkori nem ellenorizhet...

ertem en,amit mondasz,de nezd meg a hetkoznapokat...milyen hiszteria folyik uton/utfelen???
amugy szerinted melyik beindult/fel vagy teljesen reszeg/bedrogozott gyerekkel lehetett volna normalisan megertetni,hogy hiaba allt sorba masfel orat,lakat van,mert nincs engedely???
nezd meg a facebookot,mar azon megy a hiszteria,hogy miert nem adjak vissza a jegyek arat,hogy lesz a kovetkezo buli...
erzeketlenne valt az ember a tul sok raomlo mocsok miatt...
ez van...
sajnos...
@sannya: "jozsipisti/nem johiszemu/nem csinal semmit,lazavarja a bulit,hetfon bemegy az onkoriba es visszavonja a regisztracios kerelmet...
az onkori nem tehet semmit...
ez van..."

Már hogyne tehetne. Jelzi, hogy rossz a szabály. Megtette? Nem. Nyilván kényelmesebb volt széttenni a dolgozóknak a kezeiket, mint dolgozni a problémán. Ezek után jogos a kérdés, minek fizetjük őket?

"ha 22:00kor kiszall a hatosag es lakat,akkor most mekkora hiszti lenne,hogy a VI.keruleti fideszes polgi bezaratja a szorakozohelyeket,gatolja a fiatalokat a szabad szorakozasban,diktatura van,satobbi(satobbi=most meno osszes ballibsi lozung)...
csak kivancsiagkepp...
ugye..."

Ha minden esetben így cselekednének akkor nem lenne hiszti. Ugyanis az emberekben az maradna meg, hogy a szabályokat be kell tartani. Nem pedig az, hogy csak azokat tartsák be amik számukra kényelmesek.
Ezért is van ennyi hülye szabály, mivel nincs visszacsatolás ami alapján kihullana a férgese.
@fenehorizont:
ezt ne...
kerlek...
amugy is epp eleg histerikus minden...ne gerjesszunk semmilyen ide nem illo vitat...
legyszives...
Mellesleg el kéne gondolkodni a törvényhozóknak azon, hogy ha egy szórakozóhelyre (szervezett buli esetén) 18 év alattiakat is beengednek, akkor ott bizony szeszes ital ne szolgálhassanak ki.
Persze ez is csak akkor érne valamit, ha az illetékes hatóságok be is tartatnák...
@kovi1970:
megtette,csak egy kicsit olvass vissza...beideztem...

ha minden esetben a jogszabalyoknak megfeleloen jarnanak el a hatosagok(ahogy kene)akkor butapesten kb 3het alatt nem lenne nyitvatarto szorakozohely...lasd sziget hiszti...evek ota kulfoldon elek,megis kapasbol tudok neked mondani 10 olyan helyet,amit nem lehet"szorakozohely"nek hivni,megis uzemel...raadasul a nivosabbakbol...
@fenehorizont: Asziszed vicces vagy. Pedig nem. Barom!
@sannya: Hát ha külföldön élsz akkor biztos fel tudnál világosítani bennünket ott milyen mértékű a törvények betartatása?

Abba most ne menjünk bele , hogy úgy általában milyenek ezek a törvények. Mert ott ahol nem tartják és nem tartatják be őket ott nyilván nem lehetnek jók, mivel hiányzik a visszajelzés azoktól akiknek az érdekében ugye elméletileg hozzák őket.
@kovi1970:
nezd,itt ervenyesul az elni es elni hagyni elv...
a pultnal siman elkerik a szemelyi azonositodat,vagy ha szemet szur a pultosnak,hogy tul fiatal vagy es alkohol van a kezedbe(akar ugy,hogy nem is te kerted)akkor is...a fizetos(klasszikus)szorakozohelyekre nem engednem be 18 alatt este22:30utan es a beleptetest is betartjak,mert ha kiszall az illetekes,es akar csak 1(!!!)emberrel is tobb van bent a szorakozohelyen,mint amennyirol az engedelyed szol,akkor lakat(minimum egy ho)plusz kb ugyanannyi penzbunti,amennyi 1 havi beveteled...
a parti kis kvzokra a beleptetes nem vonatkozik,es itt a fiatalokat sem nezik annyira szuros szemmel(nehez bizonyitani,honnan is szerezte a piat)viszont a partorok(affele kozteruletfelugyelet/rendorseg kevereke)pillanatok alatt bevisz,ha nagyon vered a palavert...

mivel ez egy udulo ovezet,a helybeliek meg tisztaban vannak vele,hogy mibol elnek,igy inkabb nem feszitoznek,sot,egymast figyelmeztetik...
persze,itt is van,hogy elgurul a gyogyszer,de azok tulnyomo reszt turistak(vagy viszik vissza a hajora oket vagy koter)es egy kellokeppen magas birsaggal gyorsan lehet jozanitani...
Én úgy gondolom, hogy a cigányozás tekinthető egyfajta indikátornak, hogy mit gondolnak manapság az emberek a cigányokról. "Cigányok? Szórakozóhelyen? Késsel?! Ugyan már, micsoda képtelen gondolat!!" Na ez az, amit senki sem mondott, érthető okokból.
Ha eljön az az idő, hogy ez képtelenségnek fog tűnni, akkor abbamarad a cigányozás is.
Meg vagyok rendülve. Néhány éve ebben a gimnáziumban végeztek a gyerekeim, külön fájdalom.

Felteszem a kérdést, hogy amikor a 30 helyett 45-el közlekedő autós felderítésére és megbírságolására (komoly pénzgyűjtés) meglehetős rendőri erők állnak rendelkezésre, akkor a köztudottan szabályszegő, így életveszélyes szórakozóhelyek ellenőrzésére, rendszeres hatósági látogatásra miért nincs kapacitás? És ezt nem utólag mondom, két éve a Mammut egyik szórakozóhelyének tervezési munkáiban vettem részt. Akkor elhangzott, hogy kiürítésszámítás ide, vagy oda, 3-4-szer annyian vannak egy bulin, mint amire engedély van. Én arra gondoltam, hogy tűz esetén milyen katasztrófa történhet.. Abban csak reménykedni tudok, hogy a rendőrségnek, bizonyos vezetőinek semmi köze a budapesti szórakozóhelyek bevételeihez..
@ijontichy:
"Hűdemindenki köpködi az államot (önkormányzatot) stb. (ami addig rendben is van, hogy a rendelet, végrehajtás... szar).
De azért halkan megkérdezném, a szülői felelősség az smafu? Iskola-időszakban egy totálisan éjszakai szórakozóhely tinikkel van megtömve? Egy szórakozóhely, ami nyíltan azt hirdeti: gyere itt olcsó a pia."

Ilyenkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi mennyire voltunk felelős szülők :)
Mindenkin csak annyi kérhető számon, amennyi a feladata - vagy amennyit annak érez :)
Kilencedikes lányom aznap este ment volna a Dürer Kertbe az osztálytársaival - másnap reggel dolga volt, ezért hagyta ki.

Megnéztem a Dürer Kert honlapját, 22:00 után csak 18 éven felüliek lehetnek ott. Gondolom, "elvileg".

Most azt hallottam, a WB közönségének kb. 50%-a volt 16 éven aluli.

A rendezvény vonzereje pedig az olcsó ital és a sok szép lány. A buli meg gyakorlatilag akkor kezdődik, amikor végződnie kellene.
Történhet bármi, a Hivatal soha nem felelős.
@gy46: Ahoz új törvények kellenek. ráadásul illegálisan volt szervez, ahol még rendőr is volt...
@pucros: És hol a szülő ilyenkor?
@samer: "És hol a szülő ilyenkor?"

Otthon, abban a hiszemben, hogy a rossz dolgok csak mással történhetnek meg.
Már látom a kifogást: azért nyomtattak 4000 jegyet, hogy biztos legyen, mert ugye, egy ilyen parti közben haza is mennek az emberek, és mások jönnek a helyükre...
Amúgy már tíz éve is beengedték a 16-17 éves lányokat hajnal kettőkor is még az egyetemi diszkókba is. Csak valahogy egyre kijjebb tolódnak a határok az extremitás felé. Már nem elég 12-14 évesen kacérkodni a fiúkkal, b*szni kell. Nem elég a másfél deci vermut/két sör, hanem csutakra be kell seggelni, vagy tolni valami anyagot. Nem akkor és oda kell menni szórakozni, amikor rád jön, hanem kötelező jelleggel a "ha nem jössz el, akkor nem is vagy ember" elvet betartani, és követni a birka tömeget.
@DArchAngel: Sajnos ez a trendy manapság. :(
@sannya: Szia! Nagyon sajnálom, hogy félre akarod érteni a szavaimat. A hozzászólásomban nem foglalkoztam semmiféle kormányrendelettel. Azzal foglalkoztam, hogy a hely 300 főre kapott engedélyt, ennek ellenére tömegrendezvényeket hirdet teljesen nyilvánosan, nagy hatékonysággal, a hivatal - és Hassay Zsófia - szeme előtt. Ehhez képest Hassay már a tragédia aznapján/másnapján magyarázkodik, és megpróbálja elkenni az önkormányzat felelősségét. De, az Indexnek is feltűnt az ellentmondás, biztos ők is rohadék ballibek, velem együtt: index.hu/bulvar/2011/01/17/vonzerokent_tekintett_a_tomegre_a_west_balkan/ - Az általad említett hiszti biztosan bekövetkezett volna a hely bezárása miatt, ha a csendrendeletre hivatkozik az önkormányzat. Persze, ez a nyárspolgár hozzáállás engem is idegesítene. Viszont, ha egyszer megkérik az illetékes tűzoltóságot egy "razziában" való részvételre, majd másnap elmondják a tűzoltók - nem a politikusok -, hogy a hely alkalmatlan a bulirendezésre, életveszélyes, azt elhiszem, és elfogadom. De sajnos a politikusok - tavaly tavaszig a "ballibek", aztán meg a "jobbosok", hogy te is értsd - szokás szerint elcseszték ezt az egészet.
Mélységesen egyetértek veled, Fabius.
"Én hoztam ki Kingát, a bal oldalán egy 10 cm-es vágás volt"

kuruc.info/r/6/72806/
süti beállítások módosítása