Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.16. 08:00 Fabius

Pozsgayval, Kun Bélával és Leninnel a multik ellen

Címkék: fidesz bojkott multik válságadó polgárinfo.hu

Bojkottra magyar! - szólít fel a polgárinfo.hu.

"Határozottan elítéljük azt a 13 külföldi - osztrák, német, holland és francia - céget, melyek az Európai Unió brüsszeli központjához fordultak azzal, hogy diszkriminatívnak tartják a „különadó” megfizetését. Ezek a multinacionális energetikai-, szolgáltató- és biztosító cégek éveken keresztül privilegizált helyzetben voltak, és óriási extraprofitot vittek ki hazánkból, amely után nem, vagy csak csökkentett mértékben fizettek adót. Most viszont – a magyar vállalkozásoktól eltérően - nem akarják kivenni a részüket a globális válság elviselhetetlenné nőtt lokális terheiből, a hozzájuk hasonló cégek által okozott válság következményeit teljes mértékben a magyar emberekre akarják hárítani. De ebből elég volt!

Ezúton országos bojkott-felhívással fordulunk a tudatos magyar vásárlókhoz. Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a magyar érdekekkel ellenkező magatartásuk miatt bojkottálják a 13 multi-céget, de közülük legalább egyet zárjanak ki eddigi üzleti partnereik sorából, vagy csökkentsék a minimálisra a vele való kapcsolatot. Ne vásároljanak tőlük, ne vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ne tartsák náluk pénzüket, amíg Brüsszelbe és a nyugati médiához szaladnak saját anyagi érdekeik védelméért."

A felszólításhoz mellékelik a latrok listáját, nehogy eltévedjünk, és a teszkót büntessük nemvásárlással a Spar helyett.

Szolgáltató szektor
: Baumax, Spar, Rewe Csoport, Deutsche Telekom AG;
Bank-szektor
: Allianz Csoport, Aegon Group, Axa Biztosító, Ing Bank.
Energia-szektor:OMW, E-ON AG, RWE AG, EnBW Energie, Cez Csoport.

Megnéztem a petíció kezdeményező aláíróit, és felszaladt szemöldököm Pozsgay Imre neve láttán. Egyrészt mi ez a szerénység, hogy Pozsgayt egyszerű egyetemi tanárként jelölik meg, mikor az államminiszter, a Hazafias Népfront főtitkára, az MSZP alapítója, 1989 köztársasági elnök jelölte titulusok közül bármelyik passzentosabb volna a pártállami múlt őskövületére? Másrészt nem lepődtem meg, hiszen na kiknek a vezérelve volt az antikapitalista szellem, a tőke uralmának megdöntése a munka felett? Úgy van, ha kitaláltad ötös, ha nem, akkor nem segítek.
Lényeg, hogy Pozsgay most olyat támogat, amiben sok évtizedes rutinja van.

Nem bonyolódok most be hosszú fejtegetésbe arról, hogy milyen hatásokkal járna, ha ezek a cégek egyik napról a másikra megunnák a velük piszkálódást, és holnapra összecsomagolva vonulnának az államhatár felé hosszú tömött sorban. Gondolom a petíciót aláírók megfontolt emberek, és fel tudnak mutatni magyar bankokat, energetikai, távközlési, kereskedelmi cégeket tömegével, akik pótolni tudják a bojkottáltakat, és az utcára kerülő munkavállalók ezreit is el tudnák helyezni valahol. A kivonuló tőkét meg majdcsak összedobják a lelkes magyarok.

Nézzük inkább, hogy ki mindenki támogatja aláírásával a petíciót: (katt és nagyobb lesz)Kun Béla, Rákosi Mátyás és hatodik Lenin jelenléte nyilván azt jelképezi, hogy a pokol kapujából feltekintve örvendeznek az utódok találékonysága miatt. Gyurcsány Ferenc felbukkanását nem tudom mire vélni, de szebb jövőt kíván, ez pedig népszerű jelszó errefelé.

Megnyugtató, hogy a határon túliak is képviselik magukat a listán szép számmal, Kolozsvártól Egyesült Királyságon keresztül Új Zélandig.Ami nem világos, hogy a gyakorlatban hogy is fog kinézni a ti bojkottotok? Petri Valéria Coulchesterben felkerekedik, megkeresi a hozzá legközelebb eső Spar boltot, és egy alkoholos filccel ráírja az akciós tejföl műanyag tetejére: fizessetek válságadót Magyarországon bammeg, demááár'! Csak, hogy tudják magukat hová tenni, és biztosan eljusson a bojkott üzenete a Spar angliai csoportjához is?

De ne rugaszkodjunk ilyen messzire, mikor van itthon is megválaszolatlan kérdés éppen elég. Nem elég az aláírásokat gyűjteni, illik válaszolni is a potenciális bojkottálók abszolút jogos kérdéseire:Miskovicz úr kérdései nagyon is helyénvalóak. Mert bár a hév és lelkesedés szép dolog, viszont a megélhetéshez, a hétköznapok túléléséhez édeskevés. Ezért érdeklődve várjuk az alternatívákat kedves bojkottra buzdítók. Mert az nem létezik, hogy ekkora koponyák fejében csak a tiltakozáshoz elegendő zavaros víz legyen.

 

27 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr842586997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A 34 álcivil 2011.01.24. 18:30:13

Néhány neves közéleti személyiség bojkottot indított a 13, a különadók miatt az Európai Unió brüsszeli központjához forduló nagyvállalat ellen. A bojkott megvalósításának nehézsége, és a kezdeményezők hitelessége (Pozsgay - mint őscivil?) nem igazán ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy biztos: nemzetidegen és nem 100 százalékig magyar, aki ezt a kezdeményezést nem veszi komolyan.
Segítő szándékú megjegyzéseidet és gyűjtésedet egy aprósággal egészítem ki,
"A magyar termékeket keresem mindég vásárláskor, sajnos itt még sokat kell fejlődnünk, csak egy példa: magyar tojást vásárolok, amit a többiekhez képest a fehér hély helyett a csirkepiszok borít."
,,Lényeg, hogy Pozsgay most olyat támogat, amiben sok évtizedes rutinja van"

Ahogy Woody Allen klasszikus mondata: Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Pozsgay baxki... ha holnaptól királyság lennénk, ő ott is a csúcson lenne, mert bebizonyítaná hogy a szocializmus alatt is csak a királyiságot építette... Ezt az embert miért nem küldi már el senki a véresbe???

Nem mennek be vásárolni a Baumaxba? Jó, akkor majd átmennek a Praktikerbe, az Obiba mert az olyan magyar???
Egyet ígértem, de bemásoltam mégis néhányat.
Ellenálltam a kísértésnek, és nem fűztem hozzájuk megjegyzést:

"A legmagasabb törvényi védelmet a hazának, aki nem tud igaz Magyarként élni, csak hazáját ócsárolni az távozzon, az ilyenekre nincs szükség.

Végre egy Kormány, amely nem fekszik le a "nyugat" akaratának és nem dobálja a magyar adófizetők pénzét az amúgy is jól élő országoknak.

Vállalkozásaim üzletfelei közül repülnek a fenti cégek!

Nagy az Isten állatkertje...

Akinek nemtetszik el mehet haza! Nem fognak hiányozni!

Porig égetni Őket! Aki a magyar földet eladta nekik:száműzni a gulágra! Batu kán, Irkutszkból

Az észak-koreai nép ez úton fejezi ki szolidaritását a dzsucse ideológiára áttért testvéri magyar néppel!
Kim Dzsong Il Phenjanból

Elvtársak, harcos népünk győzni fog! Mi szovjet emberek mindig ezt mondtuk!
Josip Visszaronovics Sztalin Moszkva

Mert az igazi magyarnak a magyar mindig finomabb és jobb, és ez az, amit nem kell megmagyarázni!

Végre, újra felelöségteljes kormányunk van! Támogassuk, mert ha mindenki egyfelé tolja a szekeret, kijuthatunk a kátyúból!!!
Dobroszláv Eriak Toronto

A nevesített aláíró jogászok és közgazdászok adják vissza a diplomájukat!!!

Bojkottfelhívást a média hasonló elemei irányába nem lehetne elindítani?

Végre vannak olyan értelmiségiek akik nem hazaárulók

Sajnos gyarmat lettünk. Köszönhetjük a zsk-nak.

100 % Magyar

Szerencsénkre a jelenlegi Magyar Kormányunk elkötelezett az igazságos közteherviselés mellett.

Segítsük EZT! a kormányt, iszonyúan nehéz munkájában!

Remélem a multiknál dolgozó magyarokat is megvédik

Vissza követeljük a hazánkat,ha kell erőszakkal.

Magyarok Nagyasszonya könyörögj érettünk!"
A mellékelt lista nyilván preparátum, csupán az olvasók ingerküszöbére ható mutatvány. - a poszt ócska "fideszes" poénnak szánta - lelke rajts.
A nemzetközi reakció és a nagytőkés burzsoázia népellenes tevékenységét Pártunk éber harcosai hősiesen leleplezték. Rákosi reloaded.
Én a második legnagyobb magyarországi multit már bojkottáltam.
Az a neve: CBA! Csak erről nem hallani ugye?
Pedig a második helyen vannak. Qva drágák, szarok, és koszosak.
De hát ugye Ők a Magyarok
Nem szoktam hozzászólni ilyen acsarkodáshoz,de nem bírom tovább. Külföldön élő magyarként rossz látni , hogy nem tud "két magyar" közös nevezőre jutni. Itt ahol élek úgy támogatják a hazai termékeket, hogy nincs rajta ÁFA. Szerintem ez lenne a megoldás. Én azt a terméket vásároltam ( amikor még ott éltem) ami jó, nem azt ami hazai.
Nekem az a fontos, hogy értéket kapjak a pénzemért. Ha egy magyar cégnem tud olyat előállítani ami olyan jó és annyiba kerül mint a külföldi akkor huzza le a rolót.
@Kijelölt Felelős: "A legmagasabb törvényi védelmet a hazának, aki nem tud igaz Magyarként élni, csak hazáját ócsárolni az távozzon, az ilyenekre nincs szükség."

Mit jelent igazi magyarként élni?

Lopni, csalni , hazudni?
@vanlas:
"Én azt a terméket vásároltam ( amikor még ott éltem) ami jó, nem azt ami hazai.
Nekem az a fontos, hogy értéket kapjak a pénzemért."

Kész. Összefoglaltad a lényeget.
Ennyi.
@Tűzfal: úgy támogatják a hazai termékeket, hogy nincs rajta ÁFA

A fenti mondatot kihagytam.
@vanlas:
Ajánlom figyelmedbe "Pikk" véleményét, ha a jól értettem őt.

"Mit jelent igazi magyarként élni?"

"Az IGAZI magyar ember, meg a VALÓDI magyar ember... Ilyen a világon sehol nincs! Senki sem mondja, hogy az IGAZI japán, meg a VALÓDI japán! JAPÁN. Igaz, ők meg is vannak jelölve rendesen..." Hofi
"az nem létezik, hogy ekkora koponyák fejében csak a tiltakozáshoz elegendő zavaros víz legyen." - már hogyne létezne! Ezt gyakorolták 8 évig és 8 hónap után ez az első lehetőségük, hogy csapoljanak abból a zavaros vízből, amit már fel is forraltak a koponyájukban a nagy nyomás alatt... most meg zutty! kiengedik.
Már egy hete azon gondolkodom, hogy mit lehetne a javukra írni, mi az amit létrehoztak és ... még nem találtam meg? :)
Nagy az Isten állatkertje! De, hogy ekkora!!! Azért szívesen megkérdezném a kiáltvány szerzőitől és aláíróitól, főleg a közgazdászoktól: Ugyan miből fizeti majd a különadót a dög multi, ha bojkottáljuk? OV-nek azonnal le kellene állítania agyatlan talpasait, mert borul a költségvetés!
Bár, ha jól olvastam a másik hírt, nagyon elfoglalt lesz mostanában, mert "harcba száll" mindenkivel a médiatörvényért!
@Kijelölt Felelős: bameg, ezeket te találtad ki.
nem hiszem el, hogy ennyi agyhalott él közöttünk!
update: de, sajnos el kell hinnem...
Ezt megint kurvára elbasztam: nem csak hogy most mentem át az ótépéből az Allianzba (ingyen adtak minden tranzakciót a mocsok németek), de még a magánnyugdíj-pénztáram is Allianz, és onnan is az ótépéből mentem... És aláírtam, hogy kilépek az államiból... Ezzel két és fél milló rendes magyar forinttal (nem ám ilyen szar ajróval!) károsítottam meg a Magyar Nemzetet, valamint veszélyeztettem anyátok nyugdíját.

Hazátlan bitang vagyok, nem vitás. Ezennel javaslom, miszerint a kurva anyámat, valamint köpjétek le monitort a nevemnél.

Előre is köszönöm.
@Humperdickk: Megvolt, kéhlek alássan. :)
Mától csatlakozom a felhíváshoz! Ezentúl nem fizetem a bojkottált cégek,részemre kűldőtt számláit,/Energia,bizt.díj./ A kereskedelmi cégektől pedig, egyszerűen lopni fogok!Viszont ELVÁROM hogy a Nemzeti Kormány,a Nemzet egyetlen Igaz Pártja,a Nemzet Első Igazi Miniszterelnöke,BÜNTETLENSÉGET,áramot,gázt biztosítson számomra,a bojkott ideje alatt/értsd:amíg ki nem takarodnak,vagy be nem fizetik az adót a Párt-kasszába!/ A FIMSZMP nyárspolgári tagozata nevében szólókat,NEM fogadom el garanciának!
Könyvelőirodám van. Nagyon sok igaz magyar vállalkozásnak könyvelünk, akik semmibe veszik az alkalmazottaikat, természetesen mindenki minimálbérre van bejelentve,adót azt nem vagy csak minimálisat fizetnek. Az természetes, hogy ők jól megkérik a szolgáltatás árát, de más nekik, ha lehetne egy köcsög aludttejért dolgozzon. Tévedés ne essék nem mondom, hogy a multik Teréz anyák, de a magyar vállalkozók nagy része( tisztelet a kivételnek) még náluk is rosszabb,de nem gond. Ők fogják az országot kihúzni a bajból. Isten irgalmazzon nekünk.
@martab3: Igen, ez a legszomorúbb. Aztán meg feszítenek a többi hasonszőrű farok előtt, mint pók a lucernásban az új BMW-vel, amire kurvára nem volt semmi szükségük, de "fussa rá". Ja. Azért "fussa" mert rendes bért fizetni, rendesen adózni basznak.
Különösen szeretem ennek a rétegnek azt az alfaját, aki mindezek mellett még "mélymagyar" is. Ennek ellenére mindig ki tud találni valami ideológiát arra, hogy a magyar államnak a lehető legkevesebb adót fizesse be.
Lenne itt pénz, ha az ilyen újgazdag, minimálbéren öt kocsival tengődő családokat utolérné a hatóság pörölye. Csak az a bibi, hogy ők simán lefizetik akit kell...
A válságadó egyfajta kényszerből született. Tartani kell a 3%-os hiányt. Emellett továbbra is költeni kell közigazgatásra, rendőrségre, oktatásra... Ennek pénzfedezetét be kell szedni. A külföldi multik évi átlag kb.3 MD Euro-t ruháznak be és közel 10 MD hasznot visznek ki. A 7 MD különbözet - a tiszta haszon - csapolható meg. A válságadó - amit a magyar multik (pl.MOL,CBA,OTP) is fizetnek, ennek max.15%-a. Nem rogynak bele. Többségük nem is cirkuszolt. A 13 rohadék igen. (pedig ők is évekig adómentességet élveztek, amit a kis cégek sose). Ha a sok Nagyokos, aki most őket siratja, segítsen Nekik. Szerezzen máshonnan pénzt az állam részére. Javaslatok: Talán fizessünk több adót. Vagy Ránk ne költsön az állam. Pl. ha betörnek hozzánk, saját zsebből fizessük a nyomozást. Stb,stb... Vagy ha nincs ötletünk, inkább KUSSOLJUNK és ne csináljunk a saját fészkünkbe. Lehet a Fidesz ezerpatás ördög, de a költségvetésért ők felelnek. Most más forrást is találtak, mint a mi zsebünk. Ha vkinek ez nem tetszik, tényleg adakozhat.
@egy kassai polgár:

Azt nem veszed észre, hogy ezzel saját magunk alatt vágjuk a fát?
Azt nem veszed észre, hogy a MNYP-megtakarítások lenyúlása nem "szokatlan gazdaságpolitika", hanem szimpla lopás?
A megoldás a reform, amit viszont a Fidesz minden szinten tíz körömmel ellenzett. Vagy előbb, vagy utóbb (és láthatólag még inkább később) de ez lesz a vége.
@egy kassai polgár: A te okoskodásod is elszaladt a lényeg mellett: ha a tizenhármak lepattannak, honnan veszel helyettük energia, távközlési, kereskedelmi cégeket, hová helyezed el azokat a tízezreket akiket elbocsátanak? Erre tegyél javaslatot nagyokos. Cserébe vállalom, hogy hajlandó vagyok sávosan adózni megint.
A magánnyugdíj-pénztárakról.
AD 1. Mint "födő"nevem is mutatja, szlovákiai vagyok. Ott vezették be Európában a magán egészség-pénztárakat. Akadt is mindjárt 22. A Nagy Siker. A rendelők ajtaján odatűzött cetlik "XY pénztár tagjait sajnos nem tudom kezelni, mert nem fizetnek!" Ma összesen 1 magán-, és 2 állami pénztár létezik. A betegek pénze semmivé lett. Nagyon sok állami milliárdba került a kísérlet. A betegeket ugyanis alkotmányos Ma összesen 1 magán-, és 2 állami pénztár létezik.kötelességből ugynis el kellett látni - közpénzből. Ma összesen 2 állami pénztár létezik és 2 privát- utóbbiak a nyugdíjas -tehát sok kiadással járó öreg- tagoktól bürokratikus gyógyszerfelírási módok kiagyalásával elegánsan szabadultak meg. Párszázan viszont nagyon szépen megtollasodtak. A MNY Pénztárak -ismerve Keletet- kb. ugyanígy fogják csinálni. Mint a tőzsde. Lehet, jól fizet, de csődbe is juthat. Kockázatot nem lehet "önkéntesen" kötelezővé tenni. (Egyébként ők 4-8%-os működési költséget vágnak zsebre, az állami 0,5%-kal működik, pedig a járulék behajtását is ez végzi). És még egy adalék. A Pénztárakból visszaáramló pénzt államadósság-fizetésre szánják, amely adósság évi 10% kamatot visz el. Az, hogy ezt ellopják, nevetséges. Lopni lehet, de az más eszközökkel folyik- pl. állami túlszámlázással.
AD 2. A tizenhármaknak eszük ágában sincs innen elmenni. Érdemes megnézni, mely cégek ezek. Bármelyikük helyére 10 jelentkező akadna. Fillérekért kaptak kulcspozíciókat, sokszor monopol helyzetet. A termelésbe komolyan beruházó multik amúgy nem ezek. A GE, Suzuki, Ford, ... csendben vannak.
Javítás. (6.sor)...
(...) A betegeket ugyanis alkotmányos kötelességből el kell látni. (...)
Az ilyen és hasonló marhaságok közül ez az első, ami (végre) engem szólított meg. A felsorolt cégek közül csak eggyel foglalkozok, mivel az alkalmazottjuk voltam és ismerem a magyarországi tevékenységük egy piciny szegletét. Ez a Deutsche Telekom AG, azaz a volt Matáv, majd T-Com. Náluk és a jogelődnél dolgoztam 1988-tól, 2003-ig. Műszaki részlegen. Tökéletesen emlékszem a technológiai átmenetre, ami a kilencvenes évek elején történt, kevesebb, mint két év alatt, miután tulajdonosokká váltak a privatizáció által (Ja igen, az akkor még jobboldali MDF volt hatalmon).
A zömében 7A2-es központokat azonnal elkezdték cserélni, és ahogy említettem cca. két év alatt végeztek is vele Budapesten. Nem számolnám ki ennek a tőkevonzatát (azaz a befektetést), de horribilis. Az ugrás nyugati mércével mérve legalább három generációs volt, az ötvenes évekből azonnal up-to-date. Nem valami levetett gagyi, hanem friss ropogós, a gyárból kikerült rendszer. Még néhány év és a hálózat is megújult rohamléptekkel. Négy-őt év múlva, ha az embernek telefonra volt szüksége, akkor nem egy várólistát mutogattak, hanem azt kérdezték, hogy mennyire és hova szerelhetik. Sajnos az emberanyag, és itt elsősorban a (közép, felső-közép) vezetői réteg, egy bizonyos értelemben megragadt ott, ahol volt. Nem is folytatom. Szóval ott hagytam Őket. Bár volt olyan részlegről is ajánlatom, amit perspektivikusnak véltem, sőt még a főnökeim sem akartak elengedni. Tehát, egy más szempontból meg, jó tapasztalatom volt velük. De semmi kötelezettséget nem érzek, hogy védjem Őket, akár mint DT AG. Mégis, enyhén szólva is a valóság nem ismerete, hogy ez a cég, nem öntött pénzt az üzletébe. Hogy ez a cég, csak a jó kis magyar piac megcsapolását tartotta szemelőt. Igen, előjogokhoz jutott, amelyekkel bizony sokszor vissza is élt. De szép lassan ezek is elkezdtek kopni. Biztos, hogy látták előre, de azt kétlem, hogy ennyire koránra tették a mobil üzlet térhódítását, a technológia olcsóbbá válását és elterjedését, az adatszolgáltatásba. Hamarosan, már csak a korábban piacra lépő előnyét élvezhették és élvezhetik még mai is. Valószínűleg pénzügyileg is megérte. Sokáig azon kevés leányvállalatuk volt a magyar, amelyik nyereséget is termel, bár ez nem egyenlő a befektetés megtérülésével. De kellően nagyok lettek, aminek megvan az előnye. Das Kapital.
A politika meg, sokáig asszisztált, mert nem akarta hogy egy MÁV történet kerekedjen, és erre nem is volt semmi szükség, itt működött a piac. A korlátozás magyarázható a hatékony és gyors fejlődés azonnali szükségességével, amit a teljesen szabad piac keretei között kezdve, akár egy kezdeti zavaros, lassító időszak is hátráltathat (erős kérdőjellel). Márpedig, a befektető szeretne egy biztos fejlődési perspektívát látni, főleg ha ekkora pénzeket kőt le. Ilyesmikkel szokás magunkhoz édesgetni őket. Igaz, kedves jobboldali polgártársaim? Vagy nem ismerős? Előnyhöz jutatni csoportokat, mivel a piaci éretlenség vagy túlérettség nem kedvez ennek vagy annak. Estlég csak védeni és ösztönözni kell, mert nehéz az indulás, vagy a piaci folyamatok torzulást okoznak, előnytelen árakat a fogyasztónak, vagy másoknak :-) stb. Lex Audi-tól, Lex Járai-ig. A szabadpiac nem jó. (?) Igaz –e? Legalábbis, ha nem mi vagyunk épp előnyben. Csúnya DT AG! Sérelem érte és elfutott sírni, és védelmet kérni a tanító nénihez. Hát ki halott már ilyet!(?) Bizony a fiacskádnak is mondtad, ha beviszi a Lego figuráit, mert megbeszélte, hogy harcolósat játszanak az osztálytársaival, akkor maradjon csöndbe, ha valaki elveszi tőle, mint az extra profit lefölözését (mivel az Ő apja szegény és nem telik). Működjön szépen együtt a kedves rosszfiúval. Még akkor is, ha Dezsőkétől nem veszi el, mert az Ő apjuk együtt focizik a grundon. Majd legfejebb átiratod egy másik iskolába. Olyan kis nyugodt környezetbe, ahol a srácok nem játszanak forradalmasdit, esetleg kommunizmust. De most még nem tudod, mert évközben van.
Tisztelt XY, aki felháborodásának íly módon hangot adott!
Petri Valéria vagyok Colchesterből,és képzelje, amint otthon nem tettem , úgy itt sem vásárolok a sparban.
Magyarországon is szerettem volna hazai terméket vásárolni, de erre nagyon kevés lehetőség volt. Itt - Ön szerint Coulchesterben- , és egész országszete vásárolhatok hazai terméket. Ezt igazolhatja mindenki , aki itt él. Képzelje, működnek kis családi hentesüzletek, családi pékségek, farmshopok , ahol szinte a termőhelyéről vehetem meg a zöldséget , gyümölcsöt,húst, kenyeret. De ha mégis betérek egy-egy supermarketbe (mert azért gyakran megteszem)akkor is főleg hazai(angliai) termékeket veszek. Nem fanatizmusból, hanem mert valószínüleg frissebb, mint a kűlföldről behozott. Képzelje, a supermarket polcán lévő friss hús csomagolásán feltüntetik a farm nevét, sokszor még a gazda fotóját is, ahonnan származik. Valahogyan ezt itt meg lehet tenni. Vajon Magyarországon miért nem? Talán mert a kistermelőknek hagytak életteret erre? Vagy mert a helyi parasztot nem fojtják meg az óriási adóterhekkel, Képzelje, piacnapokon az utcán felálított sátrából árulja a kenyerét a falusi pék, és amikor vásárolok, nem ír nyugtát, és mégsem öli meg a helyi APEH, és nem száll rá a helyi KÖJÁL. Tud boldogulni! Otthon meg a saját kertben termelt paradicsomot nem lehet eladni anélkűl, hogy a termelőből ne csinálnának e miatt kényszerválalkozót? Nem nevetséges ez Ön szerint? Az emberek -főleg a falvakban - évszázadokon át abból éltek, amit megtermeltek. A fölöslegüket meg eladták azoknak, akik ezt nem tudták, vagy nem akarták megtenni. És így működött jól, nemdebár ?
Tudom, hogy a multik nélkül a mai világban már nem lehet élni. Ahogyan írtam anno, "mint amikor a pók hálót sző" . De ennek nem kellene azt jelentenie, hogy a helyi kistermelő (bár ha a cukorgyárainkra gondolok, nem is csak a kistermelők) haljon meg , lehetetlenedjen el. Ez a tendencia vezetett oda, hogy most újból meg kell tanítani a szerencsétlen "hátrányos sorsú" embereket, hogy hogyan kell földet művelni, csirkét tartani, malacot nevelni, stb.( gondolok itt a múlt héten zajló sikres kampányra) Szégyen és gyalázat, hogy itt tartunk!
Viszont tudom, hogy ez a nép talpra fog állni, főleg ha nem nyomják erővel a fejét folyton vissza a sárba. A Jóisten adjon erőt minden igaz Magyar embernek, éljen bárhol a világon!
Végezetül elnézését kérem, hogy ilyen későn reagálok, de ma este bukkantam rá az Ön nagybecsű írására, és fedeztem fel abban a saját nevemet, amint Ön arra hivatkozik.
Kívánom Önnek a tisztánlátás képességét, és jó egészséget!
Üdvözlettel: Petri Valéria Colchesterből
@Petri Valéria:

Kedves Valéria!

Azon túl, hogy sok dologban egyetértek Önnel azért egy itthoni alapvetésre felhívnám a figyelmét:

A gazdaság jelenlegi állása és a munkanélküliségi ráta alapján a legkevésbé okos dolog azokat cseszegetni, akik tömegével alkalmaznak hazai munkavállalókat. Ez sajnos pillanatnyilag olyan luxus, amit Magyarország gazdasága nem engedhet meg magának.

Ebből kiindulva azt gondolom, az egyébként jogosan fölvetett érdekek érvényesítésének módja nem a petíciózás, és a multinacionális cégek bojkottálása. Pláne nem, ha ezt azért tesszük, mert a kormány válságadója ellen megszólalni merészeltek.

De, hogy a felvetések egy részére is válaszoljak: itthon sajnos nagyon másképp vannak dolgok, mint Önöknél. A magyar termékek vásárlása nem csak egyféle nemzeti szolidaritást jelent, hanem többnyire plusz anyagi megterhelést is. Márpedig egy átlag háztartásban számít, ha egy liter szlovák tej 50 forinttal is olcsóbb, mint a polcon mellette lévő magyar. A szlovákok valahogy megoldják, hogy felvásárlással, feldolgozással, szállítással, árrésekkel együtt is ennyivel olcsóbbak tudnak lenni. És sajnos ez csak egy a kiragadott példa a hosszú listából.

Ezért azt gondolom, azokban az ágazatokban ahol nem vagyunk versenyképesek, ott bizony nem kellene szégyellni átvenni dolgokat azoktól akik ezt nálunk jobban csinálják. Tejtermékek esetében a szlovákoktól, kistermelők kínálatát multinacionális cégekbe vonását meg mondjuk Önöktől. Ezt lelkesen támogatnám én is.

Jó egészséget kívánok Önnek!
süti beállítások módosítása