Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.13. 08:00 Fabius

"ott tartunk be, ahol tudunk"

Címkék: fidesz egészségügy éger istván orvosi kamara szócska miklós

"Lejárt a kegyelmi időszak" - mondta hétfőn Éger István, az Orvosi Kamara elnöke, és feltűrt ingujjban izmozott egy szelídet a kormánnyal. Szerintem akkor még ő maga sem gondolta, hogy az izmozástól keletkezett fáradt hónaljszag annyira fogja csípni a kormány szemét, hogy nem számukra, hanem Éger számára járt le az emlegetett időszak.

Nehéz lehet feldolgozni egy kéretlen szekértolónak a mellőzöttséget. Pláne, ha éveken keresztül bizonyítja töretlen lojalitását, és mindent megtesz szimpatizáltja törekvéseinek sikeréért. Éger István szimpátiája mindenki számára világos lett 2006 szeptemberében, mikor a kamara vezetőjeként megüzente a Gyurcsány kormánynak: ott tartunk be, ahol tudunk. Éger nem az üres szavak embere, a szociális népszavazás körül is megtette amit tudott. Az orvosi kamara elnökeként megnyilvánulásaival tevékenyen hozzájárult, hogy az egészségügy elessen a vizitdíjak és napidíjak bevételétől. Akkoriban akkora arccal bírt, hogy külön helyrajzi számot kellett kérnie hozzá. Plusz bónusz volt a rajta lévő bőr vastagsága, amivel a népszavazás után a kormány elé járult, és követelte az elveszett bevételek kipótlását.

Joggal várta hát a hálát, ami bizony késni látszott. A kormány megalakulása óta gesztus értékű változtatásokon kívül mást nem csinált az egészségüggyel, ráadásul Éger neve mellett elfelejtett megjelenni legalább egy szépen csengő államtitkári titulus. Az lehet, hogy a szamárköhögést kézrátéttellel gyógyítja, de, hogy Kedves Vezetőnk önkéntes nyelvpropellerekhez fűződő viszonyát rosszul mérte föl, az biztos.

Minden hasonló habitussal bíró ember életében eljön a pillanat, mikor lojalitásánál már csak a türelmetlensége és a mohósága nagyobb. Éger is így járt, és mindjárt pórul is. A kegyelmi idő emlegetése nem jó ómen, Viktor az utóbbi hónapokban deklarálta elégszer: erős fiú egy, csak egy van ezen a vidéken. Pedig intő jel volt bőven, csak Éger vak volt meglátni őket. A Szócska Miklóssal folytatott egyeztetéseken már látszott, nem viccelnek és komolyan gondolják, hogy az Orvosi Kamaránál is bérplafon lesz, ami jelenlegi állás szerint bruttó 750 ezer forintot tesz ki. Égernek felakadt a szeme a hálátlanság láttán, hiszen már 2003-ban 800 ezer felett volt a bruttója! A mérgelődés közben fellépő agyi oxigénhiány lehetett az oka, hogy nem esett le neki: pont azt játsszák vele is, amit a jegybank elnök Simorral is próbáltak. Éppen csak annyi a különbség, hogy vele szemben eljárni, a díjazását csökkenteni lehetősége van a kormánynak.

Ráharapott a témára és küzdött vele rendületlenül, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel. -Kétmillió! - neki annyi kéne, kétmillió! - hajtogatta, mintha megakadt volna benne a Rákay Kálmán lemez, és ezzel fűrészelte is maga alatt a kivághatatlannak vélt hűségfát kétkézzel.
Elképzelem a kaján farkas vigyort az erre kijelöltek arcán: kell ennél jobb alkalom, hogy feltegyék újra a 2005 óta ombudsman-i felszólítás ellenére megválaszolatlan kérdést: te most akkor mennyit is keresel tulajdonképpen?

A kérdés mindenképpen jogos, ám cseppet sem baráti. Erre már Éger is rájött, mikor hírét vette, hogy a témát feszegetni az ügyészség fogja. Ide kevés lesz a csend, és a hááátőőőőőő-vel kísért fejvakarás. Ráadásul a vezetési gyakorlatával szerzett számtalan ellensége miatt a kamarából is kifelé áll a rúdja. Így múlik el egy világ dicsősége, és Éger így találta magát két erősen markolt szék között a fingófán.

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr942580283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na igen, koppant egyet a simlis albolha, aki okkal remélte, hogy a sokharmad bemasírozásának elősegítéséért majdcsak csurran-cseppen neki is valami zsíros koncocska a nagy állami kiadáscsökkentés új szervezeteket és pozíciókat létrehozó, ám természetesen spórolásként előadott lendületében.

Nem érteni igazán, mire is számított, amikor ő, a hiteles érdek-és egészségügyvédő kegyelmi időszak lejártát pedzegette, amint észlelte, hogy még mindig nem bírt felférni a kifizetendők listájára.

Hasonlóképpen a jövedelmi és testi valójában örvendetesen gyarapodó Gaskó Esványhoz, úgy tűnik, szolgálatukat nem az elvártak szerint honorálja a fülkegyőztes, hiába szerveztek aláírásgyűjtést, sztrájkot, lassítást, bármit, legfeljebb a Nagyvalagrendre számíthatnak a szent ánusztól.

Pedig a vasút nagy esványja is hej, de sokat dolgozott a szoci ármány ellen, szerencsétlen vasutasokat hülyítettek be a Máv Cargoból nekik j á r ó pénzért, mert ugye a valamikori állami vagyon eladásából csakis a vasutasok azok, akik dolgozóként igényt tarthattak a privatizáció ellenértékének egy részére.

Aztán hogy ellehetetlenítették az ország életét, az nem számított, fő cél a biztos befutó szerelvényének egyengetése volt, az érdekvédelem álcája alatt. Na, most mindkét albolha koppan, úgy néz ki. Nem lesz belőlük főbolha mostanában.

De lehet, nem jó ugrálót választottam. A tetű talán találóbb lenne, meg plasztikusabb is, csakis a tartalom és forma egysége érdekében, hogy úgy mondjam.
legszebb orom a karorom

remelem az osszes partos szekertolo, foleg a fideszfele arrogans baromarcuak, ezt kapja
az biztos hogy ennel rosszabbat is erdemelnenek

remelem index cimlapos lesz :-P
Ezek szerint a seggnyalás önmagában nem elég a karrierhez, komoly zsarolási potenciálra is szükség van. Kínos, bár szerintem ezek még csak a tapogatózó menetek :)
Ehhe, Éger úr rendesen mellé támaszkodott a falnak, és pofával előre ért a járdára :-) Amúgy meg elkúrtam az életem. Szakszervezetisnek kellett volna mennem, havi kétmillóért kibaszásokat szervezni képviselet helyett.
@gramercy: "remelem index cimlapos lesz :-P "

Nem hiszem. Mostanában szilencium...!

Pedig hiszem, hogy olvasó van elég! Trollok meg nem biztos, hogy visszatalálnak maguktól!
@néma bárány: "Amúgy meg elkúrtam az életem."

Ha szakszervezetisnek mész, akkor nem írogathatnál ide, mert le se sajnálnál minket.:)
vissza a témához.

Van valami pikáns bája annak, hogy saját harcostárs és nem ellenség a példastatuálás áldozata!
Igaz, üzenete is.

(Az meg különösen lenyűgöző, hogy erre az ügyészség mozdult rá!)
@Kijelölt Felelős: hát, szerintem nincs itt szó semmiféle statuálásról, most jött el a sora, hogy helyrerakják a hőbörgőt, aki azt hitte, okoskodhat az orvosok érdekében, de az uszító-lázító duma csak ellenzékben kellett a Mákonynak. Nehogy már most ugasson itt valaki elmaradt lépésekről, buzdítson orvosokat kivándorlásra.

Ez a szerencsétlen nem bírt a forradalmi lózungokkal és remélhetőleg ráfarag. Az meg, hogy az orvostársadalmat gyakorlatilag összeugrasztotta a néppel, hát istenem. Addig jó volt.

Ugyanígy a másik dísztetű, a Gaskó. Na, ő is megkapta most a sztrájkszervezgetéseivel. A vasutasoknak meg mindegy, eddig is csak használta őket és ugyanúgy csak szította a hangulatot.

Az ő szintén nem teljesen publikus lóvéját viszont a MÁV fizeti, amit meg ugye na ki-mi pótol ki milliárdokkal minden évben?...

Hát, ez is jó, magyaros megoldás...Rohadt nagy érdekképviselet, amit a munkáltató fizet. Na igen, mondta egyszer, a megfelelő fellépéshez a munkáltatóval szemben egyszerűen k e l l ilyen háttér, hogy ülhetne le ő,a nagy Gaskó, fillérekkel vasutasjogokat védeni.

Tiszta sor, a nyolcvanezres, tizenkétórázó váltókezelő érdekében csakis millió felett lehet fellépni, öltönyben, kigömbölyödve, sztárként haknizva tévéből tévébe.
Gaskó és hasonszőrű sokarcú barátai ezúttal tényleg megkapják ami jár. Lesz nekik olyan gördülő sztrájk, hogy a fal adja a másikat. Ők azok a lúzerek akik nem tudják: a kollaboránsokat csak felhasználják, de cimbizni velük pont elvtelenségük miatt nem szokás.
@néma bárány: Pedig ott volt nekik példaként egy egész párt... Igaz a kisgazdák nem voltak Y2K kompatibilisek... ;-))))
@néma bárány: most, hogy címlap híján ugatásmentes a blog, megkérdezném, hogy tudsz-e valamit Wolfról, veszített-e szegény a tiszta elkötelezettségéből a méltatlan ruha után, ami igazából az LMP szégyene volt szerintem.

Tegnap láttam az Ivády és blogapunk közti purparlét, nem szóltam bele, mert az én etikai normáimba az ő függetlenedése nem fér bele sehogysem. Az igazi okát megtudni, megítélni nem lehet kívülről, az tény, de az is biztos, hogy LMP színekben jutott be és kész. Amúgy azok is tehetetlenek, meg ő is, ha független, ha nem.

Előzetesen nekem is jó véleményem volt róla, de a kiülést egy listás helyről semmilyen módon nem tudnám elfogadni, pláne ilyen kicsi frakciónál.

Elolvadt a hó, nem kell lapátolnod és remélem, jókat főzöl és nem csak a családnak...szmájli nincs, mivel rühellem, de képzeld ide magadnak tőlem, mondjuk egy szívecskét.
@sületlenke: nem tudok Wolfról semmit, itt is régen láttam. De nem csodálkoznék, ha elkenődött volna. Blogapu írt a zuglói plakát viszonyokról, itt vidéken meg az a pletyka járja, még szarabb volt a jelöltek támogatása. Az Ivády ügyet én is figyeltem tegnap. Ahogy Fabiust ismerem mélben fésztufész is rendezte a dolgot. Viszont tanulságos Ivády blogján az LMP s ezer bocsi Karácsonytól. Ezek után ki tudja mi az igazság az elszámolási vitájukkal? A főzéssel nincs hiba :-)) Szerencsére van kiknek, nem panaszkodom. :-) Az ajánlat is áll, a törzsgárda járhatna erre egy blogtalival összekötött eszem-iszomra.
Nézi még valaki androidról a blogot? Ha igen, nektek megy a mobilnézet alatt a válasz erre gomb?
@néma bárány: hiába, az maradsz, akinek imádlak, született úribari, aki azonnal reflektál egy finom hasonszőrű blogtárs minden hülyeségére.

Igazad van, sosem tudjuk meg az igazat Ivády ügyben, olvastam a blogját én is, ezzel együtt pont olyan etikátlan a kiülése, mint a Szili ex-közjogi méltóságé, a Karácsony meg idegesítő aszfalt-értelmiségi, nincs itt kire- mire számítani alternatívaként, marad a Mákony ezer évre, kalap-kabát, ahogy a fiacskám mondaná.

Be is dobom magam hamar a zuhanyba, most, hogy nézem, mit mondott a Mákony, (a link alja) hogy külföldi tartózkodása alatt kételye volt, ad-e neki lehetőséget a hazája, vagy maradjon ott.

Istenem, ragadt volna ott, még koronát is delejezhetett volna magának, itt meg nem venné el generációk lehetőségét a beteges küldetéstudatával, hogy aztán mindenki megdermedjen előtte, mint béka a kígyó bűvöletében.

index.hu/belfold/2011/01/13/orban_a_fiatalokat_meg_kell_tartani/
Ööö, asszem a perzsák sem köszönték meg azoknak a szolgálatot, akik Leónidasz hátába vezették őket

Vagyis azok nem köszönték meg a köszönetet, amit kaptak
@sületlenke: Listás helyről függetlenedni mindig necces. Ajándék lovat illik visszaadni sértetlenül, kérés nélkül, ha hiteles maradnál. Más kérdés, hogy mondhatja e a listás, hogy a személye hozott egy mandátumnyit a konyhára. Én a Fabius véleménye, Wolf kommentjei, és az Ivádytól várt ötletesség nélkül nem szavaztam volna rájuk az biztos. Mákony sem örök. Az utóbbi hetekben intézte el a perecét három év múlva. Innentől nagyjából csoda kéne, hogy ne így legyen. Lassan a trollokon és lakájokon kívül nem marad ember, aki a lelkesedés hangján beszélne róla. Mákonyunk elindult a kiszáradás felé, és ezt ő is érzi.
@sületlenke:
Nem értünk 1-et, de ezen nem fogunk vitatkozni.
Lent és fent a kilengőkkel egyre több baj van. Példát kell statuálni, pont azért, hogy kevesebb legyen a gond azokkal, akiknek nyiladozik a csipájuk!
A poszt téma úriember jó lehetőség arra, hogy nagy hírű korbáccsá/ostorrá váljon.
@néma bárány:
"Az ajánlat is áll, a törzsgárda járhatna erre egy blogtalival összekötött eszem-iszomra. "

Ej, de sok ember szeretne együtt látni benneteket!
@néma bárány: szerelmes mélt kaptál, úgy hallom
süti beállítások módosítása