Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.14. 14:17 Fabius

Orbán vs. Matolcsy

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor matolcsy györgy

Azt hiszitek a legnagyobb verbális "háború" a kormány és az intézkedéseiket ellenzők között zajlik?
Frászt.
Elintézik ők ezt házon belül egymással. Bár meglehet csak arról van szó, hogy elmaradt a Fidesz Mit Hazudjunk A Héten szekciójának aktuális ülése a nagy einstandolásban, és/vagy Szijjártó Péter elejtette Matolcsyné férjének pórázát egy pisilés erejéig,

A hétvégén ugye maga a Kedves Vezető mondta a zemberek arcába személyesen:

"folyó költségvetési kiadásokat a nyugdíjbefizetésekből ezután sem fizet majd a kormány."

Értitek végre, pocokmackók, igen? Elég lassan és megnyugtatóan mondtam? No, akkor lájkoljatok már, basszátok meg!


Erre mit mond ma Matolcsyné férje a hvg.hu-nak?


"A pénzügyi konszolidáció 2012-re is érvényes; a nyugdíjpénztár vagyonából 2011-ben 530 milliárdot, 2012-ben pedig 250 milliárd forintot utalunk át az állami nyugdíjalap hiányának fedezésére."

Ha nem világos, segítek: a nyugdíjalap hiányának kipótlása bizony folyó költségvetési kiadás. Vagyis hiába igyekszik a főnök a tőke megőrzésének látszatát erőltetni, ha az alattvalók elszabadulva ordibálják: elköltjük úgyis-úgyis! Matolcsy azt mondja, neki jó a humorérzéke. Igazából a kérdés az, vajon a Főnöke is ilyen viccesnek találja, ha meghazudtolják?


 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr802515346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te, ezek tényleg ennyire hülyék, vagy csak minket néznek annak? A hitelességük nulla, a lengyelek most aláztak le megint bennünket az EU-ban, hisz amit szabad a lengyel Jupiternek, nem szabad a magyar ökörnek. Tényleg, pártunk és kormányunk nem érzi ilyenkor, a k.rva nagy gazdasági szabadságharcunk közepén, egy csöppet szarul magát? A sok fidesznyik droiddal együtt??? Bár a kétbiteseknek gondolom erre is megvan a mantra, amit a "fülkeforradalom vót" akciós jelszóval el lehet adni. Úgyis beveszik. Hát bevehetik!
Tanulságos ez a Matolcsy interjú. Bazmeg azt beállítani hallatlan diplomáciai sikernek, hogy a megússzuk az EU szankcionálást a nyugdíjtörvény miatt...Mit mondjanak akkor a lengyelek, akik azt érték el amiért együtt lobbiztunk augusztusban?
@Boli:

A kétbitesek bármit elhisznek, és ha kell bármit megindokolnak. Jellemző erre Fabius szélmalomharca a tegnapi poszt alatt. Utólag olvasva olyan érzésem volt, mintha a várúr félék leugatási moratóriuma lejárt volna, és helyette ilyen azért sem értem meg bazmeg stílusú embereket küldenének véleményt formálni.
De azt ugye senki nem hitte el, hogy Orbán szava bármire is garancia?
Miből gondolja, hogy 20 év múlva bekövetkező eseményekhez adhatja a nevét?
@néma bárány: Ez így nem is igaz, ugyanis erről a kérdésről szó sem esett azon a bizonyos ülésen. Csak a magyar újságírók bevették Matolcsy hazugságait és nem hívták fel a brüsszeli sajtósokat:
www.ipe.com/news/eu-ministers-fail-to-address-sanctions-despite-hungary-claim_38378.php

(Mivel regisztrációhoz kötött itt egy részlet:
"EUROPE – The recent meeting of European Union finance ministers ended with no agreement on the treatment of countries with transitional excessive budget deficits arising from a pension reform.

Despite claims by Hungary's finance minister, however, the question of sanctions for countries that dismantled their second pillar was never on the agenda. [...]

atolcsy said any sanctions introduced next year would not affect Hungary, since they would not have retroactive effect.

The European Council said sanctions had not been on the agenda.")
Ebben speciel nincsen igazad, Zorbán egyáltalán nem úgy értette a

"folyó kiadásokat nyugdíjbefizetésekből a jövőben sem fizet majd a kormány"

mondatot, mint ahogyan te beállítod. Ez a mondat azt jelenti, hogy "Mari néni, ne tessék aggódni, a nyugdíjjárulék továbbra is csak a nyugdíjasoké, biztosan nem költjük el műholdakra, megígérem." (Mari néninek fogalma sincsen arról, hogy a nyugdíjkasszát sok százmilliárddal kell kipótolni minden évben a költségvetésből, sőt, ő attól fél, hogy a nyugdíjasok pénzét ellopják a szocik.)

A "nem lesz semmifajta nyugdíjadó" kijelentést úgyszintén ebben a mocsárosan demagóg és értelmetlen gondolatkörben kell értelmezni (holott valójában persze lesz nyugdíjadó, a járulék helyett, de nem AZ a nyugdíjadó, amitől Mari néni retteg).
@Zigomer Trubahin:

Hmmm...ebben a nyugdíjadós fejtegetésben lehet valami...
süti beállítások módosítása