Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.14. 08:00 Fabius

Költségvetési levelezőtagozat

Címkék: gazdaság fidesz alkotmányosság schmitt pál költségvetési tanács

Néha az embernek kínjában is vigyorognia kell. Akkor különösen, mikor az ország talán egyetlen komolyan vehető, gazdasági szakemberekből álló csoportja bír mérhetetlen naivitással. Talán az a baj, hogy a naivitás nem egy kézzel megfogható, megmérhető, kiszámolható materiális valami.

Pártunk és kormányunk habozás nélkül nullázta le a Költségvetési Tanácsot. A cél fontos és sürgős volt, így megalkották hozzá a megfelelő jogi környezetet is sebtiben. Nehogy ilyen hülye, bürokratikus csökevények, mint a csoportos elbocsátások bejelentési kötelezettsége állják útját ennek a nagyszerűségnek.

Mit tehet ilyenkor a szakember, akit kiszakítanak a számok kiszámítható, biztonságos világából, és kidobnak a friss magyar valóságba? Írhat levelet a köztársaság elnökének, hogyaszongya:

Tisztelt Tévétornászasszony Ura!

Minket itt cudarul felszámoltak, és száműztek a bohócligába. Pedig "a takarékos állami gazdálkodásról és a költségvetési felelősségről szóló 2008. évi LXXV. törvény értelmében a Költségvetési Tanács a parlament munkáját és az állampolgárok tájékozódását segíti. Küldetése, hogy célzat és részrehajlás nélkül bemutassa a gazdasági folyamatok és a parlamenti döntések várható költségvetési hatásait. Hasonló feladattal a fejlett világ több más országában is működnek pártoktól és kormányoktól független, a költségvetést felügyelő és az államháztartási folyamatok átláthatósága és fenntarthatósága felett őrködő intézmények."

Tisztelettel kérdezzük a Tévétornászasszony Urát, hogy az általa vezetett államnak valóban nincs szüksége legalább egy olyan szervezetre, amelyik a kormányzati ötletelést a számok valóságos nyelvére lefordítja? Csak azért érdeklődünk, mert a költségvetési folyamatok fenntarthatósági vizsgálata nélkül gecinagyot lehet ám bukni. Ennek lehet az a következménye, hogy a már legyártott Tévétornászasszony Urának Érdemérme Lófasszal és Estifénnyel csecsebecséket is be kell olvasztani az állami pénzverdében, hogy legyen alapanyag a lyukas kétfilléresekhez.

Ha Ön is elkerülné, hogy a következő években Magyarország a világ messziről és elborzadással csodált valóságsója legyen, akkor legyen olyan drága megfontolni a törvény aláírását.

Az érzelemrokonító forraszték nevében: a Költségvetési Tanács.

Talán, ha néha fölnéztek volna számsorok fölül nekik is föltűnt volna, hogy nem csak a Tévétornász, hanem mára a TévéMaci is kapitulált.
Ezért a levél még a 2011-es költségvetés számainak ellenőrzésétől is feleslegesebb.

46 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr662514556

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán tévedett 2010.12.14. 10:28:22

"Az új kormányzati ciklusban költségvetési tanácsot kell felállítani annak érdekében, hogy a kormány és a parlament reális, betartható költségvetést alkosson - mondta Orbán Viktor az iparkamara kibővített elnökségi ülésén. A Fidesz elnöke szeri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet hogy felesleges, de attól még meg kellett írniuk a levelet és meg kell próbálniuk mindent
Nagyjából eljött az a pillanat, amikor bármerre nézel Magyarországon, a jogorvoslatnak, alkotmányosságnak nyomát sem látod.

Ez az a pillanat, amikor Orbán előtt két lehetőség maradt:

1. megtörténik a csoda és mennybe megy
2: tarkónfossa a nép és egy életre kiradírozza magát és ezt a sleppet a közéletből.

Hiú ábránd azt hinni, hogy erre van még bő három év. Nagyjából hat hónap, és elfogy minden türelem.
Ugyan! A türelem nem fogy el, az emberek meg feledékenyek és inkább a mesékben hisznek mint a saját tapasztalataikban..
Elfogtunk egy levelet!

"Tisztelt Kopics és társai úr!

Államunk berendezkedésének megtartása fontos közérdek, mellyel szembe menni nem ildomos, különös képen akkor, mikor a fülkékben ilyen soha nem látott forradalom vette kezdetét Magyar Hazánkban. Magam Önnel teljes egyetértésben úgy véljük, hogy a Költségvetési Tanács a parlament munkáját és az állampolgárok tájékozódását segíti, akkor, amikor, megértve a kor szavát, tisztelettel és megbecsüléssel fordul a szebb, boldogabb Magyarországot fáradtsággal és izzadtsággal építők munkája iránt. Köszönöm, hogy megértéssel viseltetik ebben a nehéz helyzetben, felhíva figyelmemet arra, hogy mindanyiunknak mindent meg kell tennünk hazánk felvirágoztatása érdekében!

További jó munkát kívánva:

Smitt Pál,
kösztársasági elnök

Utóirat (postázás előtt hibajavítóval törölték, de vikilíklsz visszafejtette: Anyáddal, te köcsög számbuzi.
Ez egy kötelező kör volt, semmi más.

A KT nem hülye és tudja, hogy Schmitt szart sem ér, de formailag meg kellett lépni.

Schmitt funkciója, hogy aláírjon mindent, amit az orra alá tesznek. Ha Viktor úgy akarja, akkor a saját halálos ítéletét is - WC-papíron.
Attól, hogy nem fognak vele elérni semmit, még nem felesleges. Csak azért, mert az egyik oldal telibefossa a demokráciát, a másik még nem teheti ezt meg - már, ha valamiképpen meg akarja különböztetni magát a másiktól.

Ami azt illeti, pont ezen bukott el Vikike.
@néma bárány: "Nagyjából hat hónap, és elfogy minden türelem."

Az én türelmem már most elfogyott, úgyhogy többet nem olvasom ezt a balfék balliberális blogot.
Schmitt meg a felelősség...

A kardozók szemtől szembe vívtak, a tőrözők hátulról szúrtak.

(Bocs a többi tőröstől, ugye, de belőlük nem lett KE.)
A tévétornász, az a jóvágású Bérczi Pista volt. Mellette ugrabugrált a försztlédi, a försztkidszekkel.

Így csak a "Tévétornászasszony Ura" titulus jár jogosan a levél címzettjének.
@néma bárány: szerintem a 3. verzió jön be:

A birka nép nyel tovább.

Itt is hamarosan megjelenik néhány szerencsétlen idióta, és mindenkit lekomcsiznak-libsiznek, aki nem a Vezérrel béget.

Aki nincs velük, az ellenük van. Mint anno az 50-es években.
@Vili bácsi:
Nem pontosan emlékszel. Két szereposztás volt:
1. Bérczi István - Müller Kati
2. Makray Kati és három lánya
Ez utóbbiak a Schmitt família.

De amúgy jogos "Tévétornászasszony Ura" titulus. :)
@Chicano:

Ezzel rettenetesen kibaszol ám mindenkivel. Hajrá, mutasd meg.
@J.W. Booth:

Ez is meglehet, de szerintem nem így lesz. Én speciel nem azért szavaztam a kormány leváltására, hogy a következő dilettánsok gyülekezete felégessen mindent, amit alkotmányosságnak hívunk. Pláne nem valami nem világos, csak az ő fejükben létező homályos Szent Cél érdekében.

Én sokkal többet vártam az új kormánytól, és elkeserít ez az arrogáns, pofátok lapos hozzáállás. Basszameg a lengyeleknek sikerült az is, ami nekünk nem? Talán, ha nem hitte volna ez a sámliforradalmár, hogy a kétharmadja az Unióra is érvényes, akkor nem szopnánk ekkorát.
@néma bárány: az teljesen rendben van, hogy le kellett váltani az előző kormányt. De a 2/3 olyan eszközöked ad a fidesz kezébe, amiről korábban csak álmodtak.

Ezért hazudták végig a "kampámyt". nyilvánvaló volt, hogy nyernek, de nekik minden kellett. Viktor bosszúra készült a sokszori megaláztatást követően és itt az ország másodlagos. A droid-szavazóknak mindegy mit csinál, ők akkor is istenítik.
Itt a felelősség azoké, akik a 2/3-hoz segítették a fideszt.

A magyarokra (úgy általában) már régóta nem jellemző az összefogás, az egymás segítése, a szolidaritás. Itt a leghatékonyabb a korbácsos kormányzás: a birkákat tereljük, a hangoskodóknak meg befogják a pofáját.

Ha rajtam múlna, hoznék 10 svéd és 10 holland szakembert, hogy vegyék át a kormányzást, és zavarjanak el mindenkit, aki nem ért hozzá.
De most komolyan, minek fizessünk olyan embereket akik ez alatt a 20 év alatt gyakorlatilag nem értek el semmit amitől jobb lett volna itt a helyzet?

Hasonló okok miatt felszámolásra javasolnám:
- Fogyasztóvédelem
- PSZÁF
- APEH
- Kormány
- ...
Csak egyetérteni lehet, hogy megszüntetik a KT-t, 1 milliárdért kitartani egy sóhivatalt teljesen felesleges, így is marad belőlük elég. Azt csak úgy megkérdezném Kopits úrtól, hogy amikor a saját 1 milliárdos tételüknél jártak az ellenőrzés során, nem kezdett-e csuklani.
@J.W. Booth: "Viktor bosszúra készült a sokszori megaláztatást követően és itt az ország másodlagos."

Már hogy lenne másodlagos az ország? Pont az országon akar bosszút állni, amiért nem választották meg 2002-ben és 2006-ban.
orbán viktor egy meg nem értett örökös miniszterelnök...
@J.W. Booth:

A kiábrándultság és a változás iránti igény segítette ilyen mértékű hatalomra Orbánt. És ez a két dolog fogja lelökni onnan. Az én környezetemben az emberek nagyon másképp képzelték el a rendcsinálást. Tudtuk, hogy Orbán olyan, amilyen, de hogy megszégyeníti a szocikat is pofátlanságban arra nem számított senki.

Azzal nem értek egyet, hogy a hangoskodók engedik befogni a pofájukat még egyszer bárkinek. Az elmúlt húsz év egyetlen tanulsága, hogy a birka lenyel bármit olajügyektől Kaya Ibrahimon keresztül Hagyó Miklósig, ha legalább célbaköphet érte. Ha ezt elveszi a Fidesz, kezdhetnek csomagolni.
@stratez:

Én meg tőled kérdezném igazhitű barátom, hogy nem kezdtél csuklani, hogy a KT pénzét roma integrációra költik el? Olyan szervezeteken keresztül, amik vezetője Farkas Flórián maga mondta a saját szájával, hogy tízmillákat tüntettek el eddig is. Stafírungozzuk ki őket KT helyett, igazad van.
Én nem értek egyet a 2009. óta fennálló intézmény kinyírásával.
Mióta működnek, én sokszor vettem hasznukat. Legalábbis olyan módon igen, hogy olyasmire is felhívták a figyelmet (az enyémet is, mivel nem titkosak az elemzéseik), amik nekem eszembe sem jutottak volna, pedig rendszeresen figyelemmel kísérem/kísértem a jogalkotást - legalábbis az engem érdeklő körben - válság óta még inkább, mivel sokat lehet bukni üzletemberként, (de magánemberként is) a törvénymódosításokkal is, de hát ezt most tapasztaljuk igazán.
Évi 1 milliárd pedig a gazdaság hosszú távú fenntarthatóságáért nem nagy ár.
Ennél nagyságrendekkel többet költenek eszement baromságokra.
Eladó BKV bérletet keresek, éveset/havit. Ha valaki pénzé akarja tenni, kérem írjon a gerda.toth@gmail.com-ra. Ha év végén/hó végén le kell adni, vigyázok rá és visszaviszem.
@néma bárány: nem a kormányváltás a probléma, hanem a 2/3-os ámokfutás.

Ez elsősorban a válságnak, ami tőlünk független, és a fidesz hazugságainak köszönhető.

Az emberek ugyanis elég birkák ahhoz, hogy az előző kormány disznóságait megbocsássák, ha nekik nem megy rosszul.

Mégegyszer: az, hogy a fidesz kerül kormányra, az 2006-ban eldőlt. A többi csak később, de ez az igazán káros.
@J.W. Booth:

2006-ról nekem az ugrik be, hogy akkor még a választások előtt követelte Orbán a KT felállítását. Nagyot változott a helyzet azóta.

Abban viszont, hogy ámokot futnak a kétharmaddal, egyetértünk.
@kovi1970:

Ezek az intézmények működhetnének jól is. Mi lenne, ha a megszüntetésük helyett a normálisnak mondható, kiegyensúlyozott tevékenykedésüket követelnénk?

Egyébként kicsit megvédem Szászt és a PSZAF-t. Ők nem voltak hajlandóak beállni a reálhozamról hazudozók sorába. Respekt, no, ritka kivétel.
Tévétornászasszony ura
Matolcsyné férje
Hiába no, a humor még megmaradt,ha ezt a HOFI (igen, csupa nagybetű)megérhette volna....
A jövőben akár büntetett előéletűek is bekerülhetnének a Költségvetési Tanácsba, mint ahogy a választójog, illetve a magyar állampolgárság sem lesz szűrő, vagyis akár egy külföldi állampolgár is tagja lehetne a testületnek. Mindez annak érdekében történt, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelenlegi elnöke, Domokos László bekerülhessen a tagok közé.
Szerintem nem kellene várni hat hónapot vagy jövő február meg március. Itt hamarosan lépni kell, mert nagyon meg fogjuk szívni. Előbb manyup most meg ez..
Jó lenne már elkezdeni egy kis népszavazást összehozni, hogy legalább valamennyire megállítsuk ezeket. Ha annak idején nagy okosan a vizit díjat meg tudták akadályozni, akkor most is lehetne valami hasonlót alakítani.
@hires: népszavazást? :)))) kis naiv :)
@J.W. Booth: Itt a felelősség azoké, akik a 2/3-hoz segítették a fideszt.

Akkor ez az előző (Gyurcsány-Bajnai) kormányok felelőssége. Kevesebbet kellett volna lopniuk és hazudniuk, akkor most nem lenne a Fidesznek kétharmados többsége.
@hires:

A népszavazás felesleges. Lehet spontán "népszavazással" is tudtára adni a kormánynak: lófaszt a seggetekbe. A lehető legtöbb embernek ki kell tartani a manyupja mellett. Minél több hiányzik a 3000 millárdból, annál nagyobb pofont kapnak.

Megnézném Matolcsy és Orbán arcát mondjuk 50% körüli pénztárban maradás esetén. Vajon kiállnának és ezeknek az embereknek a szemükbe mondanák: ti kiírtátok magatokat Nemzeti Együttműködés Rendszeréből! :-)
@laci_52: Nem igazán értem, hogy mondjuk a Bajnai kormánnyal mi bajod ?
A 2/3 - os többség pedig a Fidesz szemétláda hazugságának köszönhető meg akik ezt benyalták. Tudtam, hogy nagy szemétládák a Kolom.. öööö Orbánék, de hogy ennyire gerinctelen-gusztustalanok, azt álmomban sem...
@hires: nem. de emlékezz, amikor Seres Mária a költségtérítéshez összegyűjtögette az aláírásokat mi volt. semmi, lesöpörték.
@hires: Erről nem lehet népszavazást kezdeményezni, mert a 2011. évi költségvetési törvény végrehajtásához szükséges törvénymódosítások "címszó" alatt fut.
Nem külön törvény, és a vizitdíj például a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényben volt.

Tudják ám a fiúk, hogy addig is hogy használják ki az Alkotmányt, míg még valamennyire megvan.
@Gandalf(helyett): hát ez nagyon szomorú. Elég szar érzés, amikor az ember tehetetlen....
Assszem leszünk egy páran, akik elhagyjuk ezt az országot.....
@laci_52:
1. a fidesz nem lop/akar lopni kevesebbet, mint az elődei
2. a fidesz nem hazudik kevesebbet, mint az elődei, sőt, már előzésben van

Viszont, ezt birkáék megbocsátják nekik.

A kormányváltás oka elsősorban az előző kormány tevékenysége (benne lopás, hazugságok, töketlenkedések) volt

A 2/3 oka elsősorban a válság, másodsorban a fidesz hazugságai, harmadsorban az előző kormány tevékenysége volt.
@hires: Szar bizony, de mielőtt itthagynánk sokat szevedett Kishazánkat, nekünk is meg kell keresnünk a kiskapukat, hogy mégis tehessünk valamit, amíg nagyobb baj nem lesz.

Saját "fegyvereiket" kell felhasználnunk ellenük magunk megvédésére.
Egy dolgot nem lehet tenni, beletörődni.
Le kell vetni végre a "birkabőrt".

Az EU kezd ébredezni (lengyel ügy) és igaz nemsokára oda is ezek ülnek, de az sem tart örökké.

Én még remélek.
Mindenesetre minél erőszakosabban akarnak valamit "lenyomni az ember torkán", annál jobban ellenkezik.
És meglehetősen átlátszó az olyan érvelés, ami ha épp nem jön be, mert a kutya se hiszi el, akkor előhúznak egy addig egyáltalán nem emlegetett másik indokot is a tetteik igazolására.
Majdcsak rájönnek, hogy mégsem mindenki hülye, akit annak hisznek.
@J.W. Booth: Az előző kormány töketlenkedésével és szarságaival egyet értek (de szerintem a Bajnai féle jó úton haladt).
Én alapvetően bal oldali vagyok (és nem komcsi, b@sszátok meg) és természetesen csalódott. De erre a szemétláda jobbos garnitúrára soha életemben nem szavaznék.
Páros lábbal tiporni a demokráciát ????
mit képzelnek ezek? hogy a jóságos köztársasági elnök-helyettes úr majd mint deus ex machina, jól ellátja a gonosz törpe baját?

mikor nyilvánult meg utoljára a közt.elnök helyettese? amikor a tévében beszélt semmitmondóan a manyupról? b+, semmi nincs itt amit át lehet adni, meg lehet nyitni, fel lehet avatni, hogy smittpaját lássuk amint kijön a barlangból?
@Gandalf(helyett): beletörődni semmikép se. Már csak abban bízhatunk, hogy valami nagyon nagy hibát követnek el, ami végzetes lesz.
@hires: Bajnaiék jól csinálták, bár nem volt sok mozásterük.

Más kérdés, hogy rövid időre vállalták csak el, mert Oszkóval együtt nem politikusok. Nekik esélyük sem lett volna egy hosszabb ciklusra (sajnos).

Az egyik legszomorúbb az, hogy kommunistázással szavazatokat lehet szerezni, ráadásul olyanok teszik, akik a példát az 50-es évekből merítik.
@hires: Jobbos? Rákosi megirigyelhetné azt amit véghezvisznek. Ezek kommunisták.
@ZX: Igazából megfelelő szó nincs is rájuk....
:)
Gyerekek !Éljen Gerő a hangerő ! Az mszp odalökött bennünket a kiscserkészeknek, akik ma már fejvadászokká váltak.
süti beállítások módosítása