Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.07. 08:00 Fabius

Sherlock Polt

Címkék: simicska lajos legfőbb ügyész happy end varga tamás ezüsthajó ottlik lilla lea polt péter

Polt Pétert tegnap ismét legfőbb ügyésznek választotta az országgyűlés. Remek, remek, csak semmi meglepetés uraim, történjen minden a lehető legkiszámíthatóbban. ViccPál bemondja amit a fülesben hallott, ti pedig megszavazzák ahogy kell, újvilági módi szerint 9 évre, plusz a recli. Mi pedig ismét vidám korszak elé nézünk, mert sírva vigad a magyar. Pláne, ha a közpénzeket lenyúlókat ignorálja a főügyész ízlése szerint.

Polt Péter első ciklusa méltán nevezhető sikeresnek. Na nem az igazságszolgáltatás sikerének, hanem a köztudatba beivódó szellemnevekből táplálkozó szállóigék sikerének. Kaya Ibrahim, Joszip Tot, Ezüsthajó, Happy End, sorolja most a már akkor is aktívan politizálók serege, teljes joggal. És idézi fel teljes joggal, mi minden számított akkoriban törvényesnek, ha már törvénytelennek nem minősültek az ügyészség szerint. Polt kinevezése remek alkalom, hogy felidézzünk egy kort, amiben Hagyó Miklós ártatlan ministránsfiú lehetett volna a dörzsölt potentátok mellett.

Az egész a Teleki Blanka gimnáziumban kezdődött, ahová egyszerre járt a három testőr: Varga Tamás, Simicska Lajos és Kedves Vezetőnk. Az ifjoncok szépen felcseperedtek, és hopp, az egyikből miniszterelnök, a másikból APEH elnök, a harmadikból pedig a III. Köztársaság eddigi legnagyobb áfacsalója lett. Varga Tamás vállalkozott bármire, és ezeknek ellenkezőjére is. Igaz, érdemi munkát nem, vagy alig végeztek, de a gondos körbeszámlázás után az áfát visszaigényelték - és a Simicska vezette APEH-től vissza is kapták szó nélkül. Pofátlanságukra jellemző, hogy az akkor éppen Varga feleségeként megismert, azóta ex Csernusné, ex Hagyó barátnő Ottlik Lilla Lea is úgy érezte, a Tokaj Takarékból felvett kölcsönt visszafizetni nem kell.
Végeredmény: 2 milliárd, 570 millió visszaigényelt áfa.

Ebből a korszakból származik az örökbecsű Simicska idézet, miszerint: " mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni."

Következmény: gyakorlatilag nulla. Varga Tamás elszökött, a magyar hatóságok meg nem nagyon igyekeztek megkerestetni. 2005-ben az Interpol toloncolta haza egy másik ügy kapcsán, és így került bíróság elé. Az ügyészég viszont úgy találta, Varga és társai nem bűnszervezetben követték el cselekményeiket. Igaz, rajta kívül az ügynek 22 vádlottja volt, de bűnszervezetről nem beszélhetünk...

Legalább ilyen szép történet Kaya Ibrahimé is. 94-ben Simicska Lajos megállapítja: "A politikához ugyanaz a három dolog szükséges, mint a háborúhoz.” (pénz, pénz, pénz) Ennek szellemében a Fidesz pénzügyi zsenijei - Varga, Simicska, Kövér Szilárd cégeket alapítottak, csereberéltek, majd a felhalmozott köztartozásokat lenyelve igyekeztek kiszállni belőlük. Ekkor Schlecht Csaba egy mozdulattal megvette a 13 céget, majd egy hét múlva eladta százmilliós köztartozásostól Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak. Igaz, említett urak nem vettek céget Magyarországon, irataik másolatát Weisz József faxolta el Németországból.

A polt péteri ügyészség lezárta a nyomozást 2001 szeptemberében, mert nem volt megállapítható, hogy bűncselekmény történt.

Mind közül szívünknek legkedvesebb lehet az Országimázs Központ, Ezüsthajó, Happy End szentháromság már csak azért is, mert ők készítették el a Kedves Vezetőnk Halhatatlan Tettei névre keresztelt filmarchívumot Orbán Viktor nagyszerű cselekedeteiről 460 millió forintért. Könnyeket csal a szemünkbe a sok gyönyörűen megrendezett állami ünnepség, a köztévének forgatott, senki által nem nézett filmecskék, a 2002 decemberéig fizetett 3 milliós havi átalány. 13 eltapsolt és rendesen el nem számolt milliárd, ami az ügyészség szerint jogszerűen lett elköltve. Az eljárás szerint károkozás és hűtlen kezelés nem történt.

Ilyen sikersztorik után nem is értem miért látom boldog végű ezüsthajós Káel Csaba, és Sherlock Polt Péter újbóli feltűnését baljós árnyékként...?

76 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr102498575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ötvenhat ügy Polt Péter figyelmébe 2010.12.08. 07:40:52

A Fidesz előszeretettel beszél az elszámoltatásról, s most ezt végrehajtani a legalkalmasabbnak Polt Pétert látják. Így a Fidesz egykori jogi tanácsadója és képviselő-jelöltje lehet nemsokáta újra a legfőbb ügyész, akit szerdán hallgat meg a parlame...

Trackback: Visszaszámlás indul 2010.12.07. 22:46:49

Egy hét múlva nagy valószínűséggel újra Polt Pétert választja meg főügyésznek Orbán Viktor a Parlament.  Elődjének nem akaródzott hivatalosan megvádolni egy volt miniszterelnököt. Mit gondoltok (függetlenül attól, hogy már repesve, közönnyel vagy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyorsan leelsőzöm: "a gyurcsányhagyóhunvald is lopott azo mért nem fáj neked te mocsok libsi komcsi balos satöbbi"

Mindjárt jönnek a trollok, muszáj igazodni.

Igazából csak az a baj, hogy orbán olyan szépen elmondta, hogy most majd nem így lesz. Hadd idézzem a klasszikust: "Lófaszt nem, köcsög."
Így viszont sokkal több esélyünk van egy Gyurcsány kontra zemberek perre, illetve csinos rabszíjas fotók nézegetésére.
Gyakorlatilag csak politikai akarat kérdése az ügy.
Függöny fel!
@úriparaszt: Szerintem nem lesz itt Gyurcsány rabláncon. A jóember hetek óta arra játszik, hogy kiprovokálja ezt a kormányból. Ha ennyire vinné a mártír szerepét, akkor köztörvényes nincs ellene semmi. Anélkül meg koncepciós per volna csak, ami kínosabb, mintha nem nyúlnak hozzá.
egy ideje kezd megerosodni bennem a gondolat, hogy gyurcsany azert van meg szabadlabon, hogy amikor a narancskommunistak talpa alatt kezd egni a talaj, na akkor bedobjak a pert mint gumicsontot

azzal elleszunk vagy egy evig, a hatterben meg tovabb lehet lopni

10 milliard stadionra jar debrecennek, szegednek lezerkozpontra 1 se

szorostalpu fasszopok ezek mind
@gramercy: 2... amikor a narancskommunistak talpa alatt kezd egni a talaj, na akkor bedobjak a pert mint gumicsontot"
És ezzel csinálnának belőle nemzeti hőst - egyesek szemében. Abban az országban, ahol budaházy némelyek szerint szabadságharcos, simán belefér, hogy gyurcsányból mártír lenne.
@néma bárány: Mindannyian tudjuk, hogy ez csak politikai kérdés :) Szemernyi kétségem sincs, hogy az elvtársak gondosan mérlegelni fogják pro és kontra, majd ami kedvezőbb (nekik), az történik. Tényektől, bűncselekmény(ek)től, bizonyítékoktól függetlenül.
@úriparaszt: Bizonyíték??? Majd lesz az is! Visszamenőlegesen is!! 8(
ugyan mar,

az hogy gyurcsany szabadlabon van egy egyszeru kalkulacio eredmenye

egyelore ez erei meg jobban

aztan amikor mar csak a kemeny mag marad meg es ok is elbizonytalanodnak meg elkezdenek kukakat gyujtogatni a jobbszelen, na majd akkor oda lehet _NEKIK_ dobni a gumicsontot
áhh: ne hányd az ördögöt a falra !
menjetek már ezzel a majommal, állandóan lehajtott fejjel oldalazva sunnyog a parlament folyosóin, az ilyeneket rugdosták seggbe állandóan az iskolában
Én úgy gondolom, a mi Ferink azért van szabadlábon, mert nem tudja senki, milyen kártyái vannak.
Nem szabad róla feltételezni, hogy annyira hülye, hogy nem gyűjtött be "dokumentumokat"...

Szép meccs lesz, nem drukkolok senkinek, amíg egymást marcangolják, legalább nem érnek rá minket szívatni.
Ezekkel az régi, megbízható emberekkel Orbán Viktor már elvesztett egy választást. Csak mondom.
polt petinek megvan az az előnye, hogy nem bolygatja meg a hívő fidesznyikek fekete-fehér világképét. ha gyurcsány bűnösségét bíróság állapítaná meg akármiben (lecsukni nem kell), az se. ülni nem fog, a fidesz útjai kifürkészhetőek, mivel egyszerű, lineáris együgyűség vezérli tetteiket. illetve lineáris, egyszerű garázdálkodás, geciskedés, cigánykodás.
Polt Pot Péter hogy néz a tükörbe a 2002 utáni dolgaival? A szervilis talpnyalók világa érkezett el.
Hiteltelen pitiáner bűnözők. Politikai maffia szoftos változata. Bezzeg az amcsi banánköztársaságokban. Ott legalább vannak utcai harcok. Ezek a narancsos majmok még ebben is bénák.
Felidézted ezt a sok retket, amit ezek négy év alatt elkövetni bírtak... beugrott az a múlt, amit soha nem kívántam vissza- simicskával az élen. És barátom! Nem hiszem el, hogy még senki nem gyújtotta rájuk a kuplerájuk... forog a gyomrom ettől a szemét bandától. Egyszerűen undort keltőek mindannyian - hogy tudják ezeket elfogadni emberek? Hogy voltak képesek hinni nekik? Hogy bírják magukat elviselni egyáltalán? Ha én csak 1/100-nyi aljadmányt felfedeznék magamban (mint amennyi ezeknek egyenként van) tuti leölném magam.
@legeslegujabbkor: nem lesz több választás. Csak mondom. ;)
gyakorlatilag már kimondhatjuk hogy a teljes államot megszállta egy bűnszervezet, amit fides nek rövidítenek...
@driopios: miért? annyira jól választottunk most legutóbb?
@kodó tamás: annyira jól, igen. Újabb választásra nincs szükség, mert csak rosszabbul választhatnánk. Esetleg még egy részleges szavazás lehet: a határon túli magyarok választhatnának, megfelelően, az MSZP képviselők helyére.
Káel Csaba, Kaya Ibrahim, Josip Tot: Önök nem akarják észrevenni, hogy ezek az ügyek mennyire nullák és boldogan részt vesznek ezáltal a nagyobb ügyek elkendőzésében.
Ja, egyébként a bloggazdának mondom, hogy ez a bejegyzés majd 25 millió lesz januártól.

Annamária, majd légy szives, ahogy megbeszéltük!
Nem lehet, hogy GyF azért van még szabadlábon, mert semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármilyen bűnt is elkövetett volna? Vagy manapság már nem kell olyasmi?

Sajnos az olyan paranoiás elmék, akik mániákusan megpróbálnak mindenféle külső kontrol elől elmenekülni, ill. amennyiben hatalmuk van rá, azokat kiiktatni, előbb-utóbb annyira be szoktak csavarodni, hogy mindenkiben veszélyt látnak. Miért érzi ennyire kényszeresen szükségét annak, hogy a médiától kezdve, a Sándor palotán, az ÁSZ-on, KT-on, az AB-n keresztül most már a főügyészt is ellenőrzése alá vonja, ha annyira nagy az ő felhatalmazása és olyan hihetetlen mértékű az összefogás és együttműködés, mint ahogy állítja?
Ha bíróság elé hurcolják Gyurcsányt, akkor az a pasi biztosan élni fog az alkalommal és eljátssza a mártírt. Szerintem boldog lenne egy második Nagy Imre szereppel.
És majd a börtönben malmozva várná a 4 év elteltét, hogy a tömeg megrohamozza a celláját, és vállukon cipeljék ki. Ordítanák, hogy éljen Gyurcsány! Éljen éljen!

Diktatórikus Fidesz, hiteltelen ellenzék.
Affene affene affene.
A magyar kormányok sajnálatosan a magyar nép, illetve elit lenyomatai. A magyarok többsége kulturálatlan, ostoba, jellemtelen, irigy, sunyi, ilyen az elit is.
Egyetlen kiút van, aki teheti, az kivándorol. Aztán majd gyerekeit már a befogadó nemzet tagjainak neveli, hogy magyarnak született, azt meg megpróbálja elfelejteni.
Más lehetőséget már nem látok.
Talán a protestantizmus megmaradása, illetve az elnémetesedés sikere esetén lehetett volna ebből a nemzetből valami, de sajnos nem lett.
Nem csoda, hogy a világképünk, jövőképünk, mentalitásunk távol van Európától, mint azt kimutatta egy neves közgazdász.
Nekem felfordul a gyomrom, mikor Nagy-Magyarországról van szó. Ez a Kis-Magyarország is túl sok, illetve túl kevés Európához.
A "Turáni átok" maga a magyar nemzet. Sajnos.
Az Állami Számvevőszék kiterjedt vizsgálatot folytatott a pécsi önkormányzat 2007-2010. évi gazdálkodásáról. Az anyag egyértelműen fogalmaz: 2007. évtől az önkormányzat fizetőképessége folyamatosan javult.

Az időközben az Európai Beruházási Banknál felvett hitel és a kibocsátott kötvény összességében magas kockázatot jelent a gazdálkodás tekintetben. Az önkormányzat költségvetési hiánya 2007-ben 2.3 milliárd Ft., 2008-ban 2 milliárd Ft., 2009-ben 1.3 milliárd Ft. volt, azaz folyamatosan csökkent (jelentés 21.oldal). A felvett hitelekből megvalósult beruházásokat a pécsiek saját szemükkel láthatják. Az ÁSZ semmilyen kirívó törvénytelenséget nem talált, a 4 évvel ezelőtt tett javaslatai majd 80 %-a teljesültek. Az önkormányzat vagyona az ingatlanértékesítések ellenére, a sikeres EU-s pályázatoknak köszönhetően 22,4 %-kal nőtt.(jelentés 16. oldal). Éppen ezért érthetetlen Páva Zsolt reakciója, hogy kaotikus állapotok jellemezték az elmúlt évek gazdálkodását. Ilyen kifejezést, kijelentést az ÁSZ jelentése nem tartalmaz.

Páva Zsolt azonban mélyen hallgat az ÁSZ 2010. évre vonatkozó megállapításairól. Arról, hogy az ÁSZ kifejezett kérése ellenére az önkormányzat a 2010-es költségvetésben nem szerepeltette a költségvetési hiányt, ráadásul 400 millió Ft-tal kevesebbel számolt, mint a valóságos és ezzel megsértette az Államháztartási Törvény 69 § (1) b.)-ját! Arról is hallgat, hogy 2010-ben a költségvetés hiánya 4,5 milliárd Ft. (jelentés 36. oldal). Ez nem felelős gazdálkodás, és ezért nem kellett volna 2010.-ben 80 millióért átvilágítási anyagot megrendelni, majd 2011-ben erre további 20 millió Ft-ot elkölteni.
@gramercy:
" na akkor bedobjak a pert mint gumicsontot"

- Nem kell per. Elég ha a Nemzeti Együttműködést Megtestesítő Személy a Parlamentben kijelenti, hogy bűnös, és már csukhatják is le.
@driopios: lesz választás. sőt a megbízhatatlanok kiszűrése miatt gyakrabban is...

csak a választójog. fides tagsághoz lesz kötve... olcsóbb is...
a műsort belovics ervin fogja csinálni in fact, ő a büntetőügyek osztályvezetője vagy mi a titulus, gyakorlatilag főügyészhelyettes. és gyakorlati best man.

az ő szorosan vett szakmaiságához nem fér kétség.

de nem is a nagybetűs SZAKMAISÁGGAL VOLT a baj eddig.

lakatos renátót és orsós dszenifert bolti lopás / rablás kombóban hatékonyan büntették.

csak ha félre kell nézni, akkor jön polt.
@pokesz70:
No, igen, a "mindenkitudja" elég gyenge érv egy bírósági ítélethez... Bár, amikor pár napja olvastam, hogy megkezdték a volt MAL-vezér zárolt vagyonának értékesítését, egy kicsit elbizonytalanodtam. Mintha nem rémlene, mikor is ítélték őt vagyonelkobzásra.
Nekem igazán az tetszett, ahogy nyilatkozott.

Soha ilyen támogatással nem válaszottak ilyen pozícióba ember. Én vagyok az aki elképesztően legitim.

Baromira támogatnak, ezért én is baromi kemény leszek...
@pokesz70: "Nem lehet, hogy GyF azért van még szabadlábon, mert semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármilyen bűnt is elkövetett volna?"

De, elkövetett. Csak arra sajnos nincs paragrafus a Btk-ban. A politikai felelősségről (felelőtlenségről) van szó. Ezt elvileg a választópolgárok szankcionálják négyévente, erre épülne a demokrácia. Ami a jelek szerint nem jól működik. (És nem csak nálunk. Bush értelmetlen - és megnyerhetetlen - háborúkat indított, a következményeit ki tudja meddig viselheti még Amerika és vele a fél világ, a felelősségrevonás fel sem merül.)
És ami az igazán nagy gáz: ez a szarul működő demokrácia még mindig jobb bármely más társadalmi berendezkedésnél.
@gitáros: Igen, ezen én is kiakadtam hétfőn.
Ráadásul jogászi körökben terjed az a pletyka, hogy ugye OVI bejelentette hogy letartoztatták a MAL vezért. Közben még csak a gyanusítotti kihallgatás folyt. Na két napra rá egy veszprémi bíró szabadon engedte.
A bírót elmozdították. Jogállamban élünk?
@ökörpöröly: Hát nem tudom. Ha egy becsületes gyereked lesz véletlenül és lehetővé válik a génmanipuláció, valszeg majd felnőttkorában befexik egy klinikára hogy vonják ki a szüleire jellemző géneket, mert ciki azokkal élni.
@Lázár: Az egész bandát a Dunába!
@driopios: Miért januártól? Az új jogrend szerint, a kétharmados államformában, ha az Ember Aki Sohasem Hazudott úgy akarja, visszamenőlegesen is.
Szegény varánusz annyi magas labdát ad fel, hogy helyhiány miatt inkább csak azt kérdezném meg, most akkor Kovács Tamás is fideszes főügyész volt? Vagy csak valami fatális véletlen folytán buktak le százszámra kizárólag a szocitolvajok a posztpolt korszakban? Vagy ez is még a statisztikai hibahatáron belül van?
@stratez: Le kéne venned azt a rohambilit, mert nem látod tőle az orrodat sem.
Ha Polt Péter alatt nem buktak meg a fideszes simlisek, Kovács Tamás alatt pedig megbuktak a komancs simlisek (is), abból nem az következik, hogy Kovács fideszes volt, hanem az, hogy jobban dolgozott.
Amúgy nem lenne hülyeség egy olyan törvény - ha már a függetlenség gyakorlatilag megszűnt létezni -, hogy a főügyészt mindig ellenzéki pártnak kell adnia.
@flippant:
"legalább vannak utcai harcok. Ezek a narancsos majmok még ebben is bénák."
Nono barátom. 2006-ról hallottál-e már?
@stratez:
Te ugye nem egy személy vagy, hanem egy egész szocialista brigád? Ja, és nyugtass meg már légyszi, ugye nem ingyen vagy ekkora hülye?
@nagymagyarmagyar: de tényleg....nekem is feltűnt, hogy az ember valahogy sohasem néz szembe és a fejtartása is kifejez valamiféle alárendeltséget.
@Bebes: Hagyjuk a süketelést Kovács Tamás jó munkájáról, a szocibukták akkor kezdődtek meg, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy 2010-ben akkorát buknak, mint Rottenbiller, azaz úgy 2007-2008 környékén Addig a rendőrség is és az ügyészség is szakmányba sikálta el az ügyeiket. Ki hiszi el azt a baromságot, hogy egy olajsejket megszégyenítő életmódot folytató Hunvald, vagy a nagyüzemi lopást tökélyre fejlesztő Hagyó ténykedése senkinek nem szúrt szemet. Pontosan azét fajulhattak ilyen méretűvé a szocilopások, mert a párt azt hitte, hogy érinthetetlen, ezt sugallta neki ugyanis a magyar igazságszolgáltatás.
@stratez: Érvelésed szerint a fidesz-közeli ügyeskedőknek addig nem lesz bajuk, amíg nem állnak bukásra egy választás előtt? Ha az emeszpésekkel is így történt, ugye...

Így akkor Polt Peti csak garancia arra, hogy a következő pár év nyugis legyen a Kaya Ibrahimoknak, Káeleknek.
Mert eddig mennyiben is akadályozta a közpénzek lenyúlását a legfőbb ügyész ? Egészen addig békésen tevékenykedhettek a komcsik, amíg már nem látszott nagyon hogy bukni fognak. Na, akkor borult ki pár bili. De addig 8 éven át békésen lehetett építeni 3x-os áron az autópályákat, űzhették az ipart azok a komcsik akik már zár alatt vannak, és persze azok is akik még nem.
Nekem csak azt mondja meg valaki, hogy miért Orbán Viktor - Fidesz Magyar Polgári Szövetség aláírással írta alá hőn imádott vezérünk a garanciát arra, hogy lesz egyéni számla az állami nyugdíjban és adómentesen fel lehet majd venni a reálhozamot???
Szerintem neki erre Miniszterelnökként kéne garanciát vállalnia...
Na majd leshetjük, mit ér ez a fityeszes garancia... :S
Ő is csak egy tégla a falban...
@stratez: Fő, hogy ne zavarjanak a tények, igaz? Hunvald nem 2006-ban kezdte a szakmát, hanem még a kilencvenes években az Erzsébetvárosi Vagyonkezelőnél, majd gazdasági alpolgármesterként folytatta üzelmeit - gyakorlatilag Polttal egyidőben. A sajtó hosszú évekig hangos volt a kerületi ingatlanügyektől (Király utca, Zsidónegyed stb.), de a VI. kerületi ingatlanpanamák is az Antall-kormány alatt kezdődtek (Balett Intézet, Andrássy úti nagy értékű ingatlanok stb.) és mentek folyamatosan, minden kormány és ügyész alatt.
Hagyó ügye némileg más tészta, részben igazat kell adnom neked, másfelől úgy látom, hogy amit te "elfajulásnak" nevezel, az már a maszop teljes hatalomvesztésének és züllésének végső válságtünete. Kb. 2006-ig kéz a kézben, vagy kéz kezet most alapon, pártsemlegesen szivattyúzták a közpénzeket a pártkasszákba, rajta tartva a szemüket a saját embereken és egymáson is, hogy senkivel ne szaladjon el a ló túlságosan. De Öszöd után a kormányoldalon megszűnt az önkontroll, a Fidesz pedig úgy volt vele, hogy vágják csak maguk alatt a fát...
Gyomorforgató történet ez, nem kell hozzá pártszínezék.
"Kaya Ibrahim, Joszip Tot, Ezüsthajó, Happy End,"

ezen kívül mást nem tudtok mantrázni, libsikém?
ezek összesen nem loptak annyit, mint a gyurcsány banda egy hét alatt.
Aki Orbán kormány alatt olyat tesz, ami nem tetszik a vezérnek, legyen az bíró, ügyész, vagy bárki, azt biztosan eltávolítják a betöltött posztjáról. Az csak másodlagos kérdés, hogy milyen félrevezető indokkal.

Meg kell szokni, hogy ebben az országban nem a törvények szerint kell eljárni, hanem az Orbán király utasításai szerint.
Mind ez történik azért, mert ő azt tartja: Enyém az ország, enyém a hatalom. -És amikor nem így volt, akkor 1évre belebetegedett és állítólag komoly kezelést kapott.
Bár kóros teljhatalmi vágyából kikezelni nem tudták, ennek ellenére ismét ő lett a nagy vezér, és amikor bemegy a kormányülésre, mindenki felpattan a székről. Vigyázzba vágják magukat és főhajtással (hódolat jelképével) üdvözlik beosztottjai.

Persze ezen nem kell csodálkoznunk, hiszen volt idő amikor dédnagyanya korú idős nőnek büszkén fogadja a kézcsókját.
@thinker_: Orbánék most ellopták a nyugdíjakat, és hamarosan söprik a te padlásodat(is). Akkor mit zümmögsz majd?
@thinker_: A probléma ott van, hogy amíg Hagyó, Hunvald és remélhetőleg a többi is megkapja ami jár, addig Polt Péterrel gyakorlatilag garantálják, hogy a fideszes lopások idejekorán el lesznek sikálva.

Lófaszt lesz itt rend, csak az új stricik nyugodtabban dolgozhatnak majd!
@SzaGyu:

'Persze ezen nem kell csodálkoznunk, hiszen volt idő amikor dédnagyanya korú idős nőnek büszkén fogadja a kézcsókját.'

Eleget loptak és hazudtak, nem értem miért pont az idős nénivel tudsz jönni? A gesztus teljesen szokatlan volt, Orbánt is meglepte. Nem emlékszem arra, hogy büszke lett volna rá Ha önként csinálta a néni, akkor mi a baj vele?
Ennek tragédia lesz a vége!!!!

Egy tökéletesen elhibázott úton, erőszakosan menetel előre a kormány, a kétharmados többségre hivatkozva pedig dupla vagy semmi alapon iszonyatos áldozatra kényszeríti a társadalmat, és nagyon bízik benne, hogy a koncepció működni fog - mondta Mihályi Péter, veszprémi Pannon Egyetem és a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) professzora, aki szerint a kormány csökönyösségének tragédia lesz a vége.
"Ismét vidám korszak elé nézünk, ha a közpénzeket lenyúlókat ignorálja a főügyész ízlése szerint." Ez hazugság. Nem a saját ízlése szerint, mint tudjuk. A népvezér ízlése e kérdésben is döntő. Igaz, hogy a parasztbarokk áll hozzá közel, de attól az még ízlés. És majd az dönt, kit ignorálhat és kit nem a seggéből előrántott legfőbb ügyész.
@Moncsalaki: jogászi értékelés ugyanerről:

Miniszterelnöki „becsületszó”?
2010. december 08. szerda, 05:17 | Boros László |

Jogállamban a magántulajdonnal, az adófizetők (egyének és szervezetek) adó- és járulékbefizetéseivel, a nyugdíjakkal, a költségvetéssel, a médiaviszonyokkal és minden jogilag szabályozandó kérdéssel kapcsolatosan pontos, részletes, alkotmányos anyagi normákra épülő, mindenki számára egyértelmű, a szereplők jogait és kötelezettségeit előre szabályozó eljárási törvényekkel és végrehajtási rendeletekkel nyújtanak garanciát az állampolgároknak, a vállalkozásoknak és a külföldieknek egyaránt.

Jogállamban nem alkotnak visszamenő hatályú normákat, nem rombolják le az államhatalmi fékek és egyensúlyok rendszerét, és legfőképpen nem bízzák kilencéves mandátummal rendelkező, politikai delegáltakból álló hatóságokra az anyagi jogi kérdések és az eljárási normák aktuális megalkotásának jogát. Jogállamban, ha kivételesen és szükségből, átmenetileg korlátozzák állampolgárok millióinak magántulajdonosi jogait, akkor kivételesen pontos, cizellált törvényi keretek között rögzítik az érintett pénzek és egyéb javak felhasználásának, meg a velük összefüggő jogosultságok felfüggesztésének a menetét. Mindezt a teljes nyilvánosság előtt és az abszolút átláthatóság jegyében. Hasonlóan magas szintű és egyértelmű jogi garanciákat adnak az érintettek kárpótlására, a kamatokkal terhelt visszafizetésre, és legfőképpen az eljárásokkal kapcsolatos jogorvoslatra.

Ezzel ellentétben a már egyértelműen nem jogállami nemzeti együttműködés rendszerében a miniszterelnök politikai nyilatkozatban(!) ígér garanciát megkésett Mikulásként (két krampuszt azért maga mellé vett segédnek) a jogaiktól megfosztott, meglopott és végül a szabad választás cinikus kiforgatásával megzsarolt magánnyugdíj pénztári tagoknak, na nem a tulajdonuk megvédésére, hanem homályos értékállósági, veszteség-megtérítési általános lózungokra, és tovább folytatja még itt is a zsarolást, amikor ismételten összeköti a január 31-ig megtett átlépéssel a kivett hozamok (amúgy jogállamban evidens) adómentességét. Politikai nyilatkozatokkal diktatúrák szokták pótolni a jogi garanciákat, paravánként használva mameluk parlamentjeiket. Itt most ez utóbbi szerep a kormánypártok kétharmadát reprezentáló képviselőkre vár. Meg azokra, akik még melléjük állnak ebben a jogtiprásban.

(Boros László)

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=42027:miniszterelnoeki-becsueletszo&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109
@thinker_: Tudunk még : "Ne mi kapjuk a legtöbbet , nem taggyűlés".
A " Gyurcsány banda " ahogy te nevezed felel a tetteiért,/jelenleg is börtönben vannak / de a fent nevezett - /minusz-urak a ,jobboldali simlis banda , élen orbánnal, csak hazudozott.
Miért nem adta vissza a nagy vezér a szemét módon felvett támogatást?/40MFt/
A bíróság megállapitotta, hogy az a taggyűlés nemtaggyülés/sic/. Passz.
A jelenlegi kormányon kívül az utóbbi húsz évben csak a Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-kormányok éltek előszeretettel azzal az eszközzel, hogy az ellenlábas, és így ellensúlyt jelentő intézményeket likvidálták vagy függetlenségüket csorbították. A második Orbán-kabinet azonban alig több mint fél év alatt sokkal messzebb jutott, mint szocialista elődei egész kormányzásuk alatt.

Az új kormány valójában a szocialista próbálkozások turbósított verzióját valósítja meg, mert bár elődei logikáját követi, olyan "eredményeket" ér el, amelyekről a szocialisták talán csak álmodozni mertek, elég csak az Alkotmánybíróság közelmúltbeli kivégzésére gondolni, vagy akár arra, hogy az államosító lendület a MAL Zrt. után a magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarításait is elérte.

A magyar kormányok ellenséges hozzáállása a független intézményekhez merőben eltér a nyugati kormányokétól, utóbbiak ugyanis általában azért szeretik az ilyen ellensúlyokat, mert ha nincs pénz, akkor nyugodtan mutogathatnak az érintett hivatalra, mint megfellebbezhetetlen tekintélyre. Egyes vélemények szerint Magyarországon azért nincs erre szükség, mert itt a politikai elit általában nem mond nemet azoknak, akik sorban állnak az állami pénzekért.
Polt megint(ö) egy faladata lesz(Ö),
hogy a Fidesz(ö), korrupcióit(ö), lopásait eltakarítsa azzal )ö), hogy nem enged semmit(ö), bírói szakaszba---
(A marha, még beszélni sem tud, minden mondatban a szavak végén ott az (ö)....
@withoutus: Orbánnak olyan a becsületszava, mint a cigánynak a rendőrségen!
Polt Pétert okkal választották pont 9 évre. A köztörvényes bűntettek elévülési ideje 5 év, ha a Fidesz 4 év múlva elbukik a választásokon akkor Polt fedezi őket amíg el nem évül minden tettük. Ezzel párhuzamosan módosították az Alkotmányt, a legfőbb ügyész most már nem interpellálható, csak kérdések intézhetők hozzá, tehát parlamenti vizsgálóbizottság nem alakulhat Polt döntéseinek felülvizsgálatára.
az ekhósok a normál munkaviszony szerinti jövedelmük alapján elbukják ugyan a nyugdíjjogosultságukat, ha ragaszkodnak magánpénztárukhoz, az ekhotörvény szerint azonban a munkavállaló által fizetendő ekhóból változatlanul 3,8 százalék megy a pénztárakba. S ami még fontosabb: a befizetett ekho alapján a magánszemély egészségügyi, baleseti egészségügyi ellátás mellett nyugdíjbiztosítási ellátásra is jogosult.

A gyakorlati szintig ugyanakkor nyilván nem jut majd el ez az ellentmondás: jövő héten ugyanis még van idő arra, hogy egy zárószavazás előtti módosítóval korrigálja a kormány a hibát.

A tévedést magyarázhatja, hogy a nyári adócsomag óta összesen 11 kormányzati törvényjavaslat foglalkozott adókkal, járulékokkal, járulékfizetéssel vagy egyéb, pénzügyeket érintő szabályokkal. A korábbi években ezeket jellemzően a salátatörvénynek nevezett adópakkba foglalta a kormány. A saláta most is megvan, de mintha azt levelenként nyújtanák be, ez pedig tág teret ad a koherenciazavaroknak.
A dilemmám az, hogy vajon hazánk nemsokára Észak-Koreához, a néhány évtizeddel előtti Magyarországhoz, vagy valamilyen afrikai banánköztársasághoz fog hasonlítani? Úgy tűnik sajnos más lehetőségek nem merülnek fel.
Sajnálom azt is, hogy ezeréves hányattatása tovább folytatódik. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyarnak valahogy ez kell. Ha más nem csinál neki bajt és vészt, akkor csinál magának. Ez egy ilyen fajta. Megérdemli.
@thinker_:
Ezt te honnan tudod, mind a ket bandanak segitettel lopni?
@Studt: A cikket nem én írtam, "csak" elolvastam és tökéletesen egyetértek Borossal, aki - elismert nemzetközi jogászként - megfogalmazta az én véleményemet is. A címlapos posztra idekattintók is elolvasták vajon? Nem, mert nem vitázni: fröcsögni jöttek.
És mi lenne ha kiadnánk az állami feladatokat külföldi pályázóknak, sikerdíjért:

Anglia: törvényhozás, parlament
Svájc: köztisztviselői gárda
Németország: honvédelem
Hollandia: egészségügy
Japán: inováció és infrastruktúra fejlesztés
Franciaország: szociális ellátó rendszer
Svédország: nyugdíjrendszer
Észak-Korea: büntetés-végrehajtás
Ukrajna: adó és járulék beszedés
Brazilia: labdarugó válogatott

Lehet kevesebből kijönne, mint amennyit ezek szétloptak 20 év alatt :)
@driopios: ez tuti!
Már el is kezdték lebegtetni, hogy megváltoztatják a választókörzeteket.
Ez az első lépés!
@Járai jól becsapta CIG részvényeseit!:
Itt is idézgetsz!
De legalább ne tégy úgy, mintha mindez a te fejedből pattant volna ki!
Tedd zárójelbe és írd oda, honnan másoltál!
@ökörpöröly: Megdöbbenve olvasom a soraidat, de igazán az döbbent meg, hogy minél többször elolvasom annál több igazságot lelek benne!
@ökörpöröly:
szomoru de ez van...

garbage in, garbage out
Érdekes ez azért. Mákony országának minden régi-új felkentje kilenc évet kap..? -:). Ez a sunyi képű is milyen jól kiböjtölte az elnyomatás éveit...

Az is hiteles, ahogy ki meri nyilatkoztatni, hogy csakis a törvény számít majd nála, nem a politikai megrendelés.

Na ez speciel hihető. Be fogja tartani annak a törvényhozásnak a szabályait, aminek éppen ő az egyik szégyenletes kreatúrája.
Ha elgondolom, hogy került egyáltalán anno a posztra, mindenféle ügyészi gyakorlat nélkül, 2000-ben, amikor a Györgyi Kálmánt lemondásra késztették a csonka kuratóriumok , meg a három hetenkénti ülésezés alkotmányellenes voltának megemlítése miatt...

Na, most nem lesz ilyen gondja 9 évig a simlis Petyának. Minden abszolút alkotmányos és törvényes lesz.

Gyurcsány láncon vezetése meg nyilván akkora lesz időzítve, amikor a módosított választójogi törvény az új körzetekkel, továbbá az ő kizárólagos győzelmüket eredményező mandátumszámítási módszerrel esetleg némi harákolást eredményezne a még megmaradt és el nem némított írástudókban.

Tehát a kvázi választást megelőző hónapokban csörgetik meg a Ferenc láncait. Ez a tippem az időzítésre, de hogy sor kerül rá, az szerintem törvényszerű a Mákony-logika szerint.

nol.hu/belfold/20101208-csak_a_torveny_szamit__a_politikai_elvarasok_nem
@sületlenke:

Gyurcsány láncon vezetése meg nyilván akkora = a k k o r r a
@sületlenke:
a sok suketeles kozben valaki azert el fogja kormanyozni az orszagot, vagy az egesz egy orbanviktori nedves alom lesz, ahol ferit lancraverik...

amugy ahogyan a kossuth terrel 2002-ben 2014-ben - ha enged valasztasokat a viktor - jurcsant ferentszcel fogja magat labon loni.. csak ebbol mar nem fog tudni visszajonni :(
@KopaszMercis: hát, ha kormányzáson a mindenkori költségvetés megszavaztatását értjük, merthogy ez következik az eddigiekből, hát az biztosan lesz.

Ha majd elfogy a 3000 milliárdnyi manyupos lenyúlás, amit hiány betapasztására fordítanak, és mégsem jön be a l6%-os szja keltette várakozás, a tehetősebbek a pluszt nem itthoni fogyasztásra és különösen nem munkahelyteremtésre fordítják, meg a lóvé visszahozatalára adott amnesztia sem csábít vissza nagy összegeket, akkor mondjuk nem tudni, mi lesz.

A munkát terhelő mindkét irányú terhek jelentősen nem csökkennek, nem teremtődik több munkahely, és nem lesz gazdasági növekedés, közben az állami szféra intézményi-és bérterhei változatlanok, úgyhogy nem látni, mi lesz az 1-2 év költségvetési, csak papíron létező haváj után.

Nagyobb baj, hogy ők sem látják, a ráolvasástól meg a lózungok pufogtatásától a lényeg nem változik.

Na, amikor már a csigatévé meg a valóvilágos nézője is érzi, hogy szemüveget "tébére" csak 10 dioptria felett irathat fel, ha lesz még szemészet egyáltalán, és még a komoly betegek sem mernek táppénzre menni (már, ha egyáltalán hajlandó bárki is bejelenteni őket), mert a munkáltató könnyűszerrel kihajítja őket, és másik százat azonnal talál a helyükre - na akkor, csak akkor lesz jelentősége, hogy ezek a nyolcévi készenállásban kizárólag arra készültek fel, hogy saját magukat percek alatt intézményesen leválthatatlanná tegyék hosszú évekre.

Ezért gondolom végzetesen károsnak a hónapok óta zajló, és előre kitervelten tovább folytatandó becövekelési folyamatot, amit a duma és süketelés csak elfed, de igazából nem takar.

Választás meg lesz, csak éppen olyan - a korlátlan hatalmával keresztülvihető- szabályok között, amivel akkor is leválthatatlan, ha már csak a kemény mag áll mögötte.
@ Fabius: láttad, hogy az árnyék Káel Csabi nagyon is mocorog?

Az MTI-s linken szerepel a több, mint három milliárdos Munkácsy filmje. Ja igen, nemzetközi koprodukció, minden egyes forinthoz másik kerül a nemzetközi érdeklődés miatt. A visszavett jövő évi filmes támogatásból nem tudni, mit kap, de mindegy is, ha szegény is az eklézsia, kiszorítják a rávalót, semmire nincs nagyobb szükség manapság, mint egy kurzusfilmre, ezek szerint cca 1,6 milliárd innen.

Már a békéscsabai polgik is nyüzsögnek, gondolom, az sem derül ki soha az életben, hogy nekik mibe fog fájni --- lehet sorolni, hogy mi minden helyett. Demagógia, tudom, és vállalom, lehet, hogy Csabán sem a ki tudja mennyibe kerülő megalománia támogatása a legsürgetőbb fizetnivaló.

Ennek fejében viszont bődületes művészi kvalitásait társadalmi munkában bocsátja a nemzet szolgálatába, ingyen ül majd az Országmárka Tanácsban. ( a másik hír az MTI linken).

www.mti.hu/kereses?sphinx_search300_query=k%C3%A1el+csaba&sphinx_search300_sections%5B%5D=549&sphinx_search300_sortby=absdate&sphinx_search300_usetimefrom=on&sphinx_search300_timefromYear=2010&sphinx_search300_timefromMonth=11&sphinx_search300_timefromDay=08&x=9&y=11

www.bekescsaba.hu/index.fcgi&menuparam5=34&type=5&menuparam_11=7213
@sületlenke:

Káel Csaba Munkácsy filmes viszontagságairól esett szó itt is:

varanus.blog.hu/2010/05/10/oligarchanak_valo_videk
süti beállítások módosítása