Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.01. 08:00 Fabius

Szívatnak, Viktor!

Címkék: fidesz szívatás selmeczi gabriella alkotmánybíróság alkotmány kormányzati kommunikáció magánnyugdíj

Orbán Viktorra rájár a rúd. Kedves Vezetőnk oroszországi látogatása nem múlhatott el blamázs nélkül. Az orosz hírügynökség beszámolt ottjártáról, csak hajszál került a húsos pirogba:
Hiszek én a véletlenekben, csak nem ilyen sűrűn. Kedves Vezetőnk Putyinról és az oroszokról alkotott - eddig - nem éppen hízelgő véleménye közismert, ahogy Gyurcsány és az orosz nagyfőnök barátsága is. De könnyen lehet, hogy a hírügynökség is nézte a hétfői parlamenti párbajukat, és nem tudták eldönteni, most akkor melyik a melyik. Őszintén remélem, a lengyelek nagyobb sikerrel járnak a magyar kormányfő személyének sikeres felismerésében.

Itthon a Vezér távollétét alattvalói kibeszélő sóra használták ki. Magukat megnevezni nem kívánó, de véleményüket hallatni akaró kormánypárti honatyák igyekeztek magyarázatot adni a kialakult helyzetre: nem a szándék, a kommunikáció rossz. Mert a manyupokat államosítani jó, de lehetett volna finomabban elővezetni az embereknek. Sebaj, innen már menekülni csak előre lehet, és minden blamázs ellenére igyekeznek a lehető legnagyobb bakot lőni a jövőben is.
Matolcsy és Selmeczi vagy teljesen süket már a fülükbe ordibáló frakciótársak hangoskodásától, vagy sajnos tényleg ennyi eszük van. Reggel az origón megjelenik az írás, amiben a Fidesz egyik prominense így vázolja a közeljövőben várható kommunikációt:

"Egy kormányzati pozíciót is betöltő képviselő szerint az elkövetkező hetekben ugyanez lesz a kommunikáció fő vonala, vagyis azt hangsúlyozzák majd, hogy a befizetések valódi haszonélvezői nem a pénztártagok, hanem a kasszákat működtető biztosító-társaságok, bankok, alapkezelők és a mögöttük álló üzleti körök."

Erre estére megjön Selmeczi, és menetrend szerint kiszámíthatóan és üzembiztosan bejelenti: te Szent Szűz Mária, bűncselekmény gyanúja is fennállhat a magánpénztárak állítólagos vagyonvesztése mögött.
Ómájgád!! - teszi hozzá,  valaki hazudik. Igen, Kistáska, amint képesek leszünk abbahagyni a röhögést, máris rávághatjuk kórusban: bizony, ti hazudtok. Megint.

Ám a komédia ezzel még nem ért véget. A Heti válasz úgy érezte, nem elég feszült a helyzet, valami igazán gyúlékonyat kell lökni a az egyébként is lángoló közéletre, mert a Főnök távollétében unatkoznánk. Elővették az alkotmányozást, mint témakört, és átfogó mi lesz - nem lesz cikkben szellőztették ki a - szerintem - későbbre tartogatott robbanó elegyet.

A 4. pontban boncolgatják, hogy az Alkotmánybíróság visszakapja-e az "átmenetileg" megnyirbált jogköreit? Aztán kormányzati forrásokra hivatkozva közlik, hogy lófaszt, cserébe még jobban visszavágnának belőle. Az Alkotmánybíróság hatálya alól kivennék a kétharmados törvényeket is. Így könnyen lehet olyan alkotmánya Magyarországnak, ami leszabályozza magának az alkotmányos rendnek a legfőbb fórumát.

Fölmerül a kérdés: direkt szívatják a Főnököt a vazallusok, vagy szembe kell néznünk az őskáosszal? A hazugságokkal már fölülírták az örök érvényű: hazudtunk reggel, éjjel és estét, mert lassan megszakítás nélkül nyomják. Csak szólok, kétharmaddal nem lesz kire mutogatni, ha ismét fülkébe vonulunk, a balhét valakinek vinnie kell. Innen lassan úgy látszik nektek nem kell hozzá az ellenzék segítsége, menni fog önállóan is.

29 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr542485040

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Selmeczi és a szamár-kór 2010.12.01. 11:08:27

meseAtyafiak, ugye emlékeztek még a nagyhírű Rímhányó meséjére! A szamár hőstettet akart végrehajtani, nehogy szamársággal vádolják, hát doktora és erdei biztosa kreáltak egy bűncselekményt, kigyógyítandó betegségéből! De mint ismeretes, oly buzgón vet...

Trackback: Selmeczi Gabriella igazat mondott! 2010.12.01. 10:50:59

  Selmeczi Gabriella nyugdíj átirányítási kormánybiztos, mindenki meglepetésére kimondta az igazat:      …„Itt valaki nem mond igazat” …  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Fabius!

Mondtad:
"..Csak szólok, kétharmaddal nem lesz kire mutogatni, ha ismét fülkébe vonulunk.."

Mondom:
Miből gondolod, hogy lesz ezentúl szavazás?
@rdos: ugyan, szavazas lesz

jelolt viszont csak 1
Ez a Kiflizabáló Gabika annyira szánalmas, ha már em tud mit hazudozni akkor gyorsan jön a másik lejárt lemez, a "bűncselekmény gyanúja áll fenn" kezdetű lemez. Gondolom a Vitya majd megint rámutat valakire, hogy az NNI kit tartóztasson le, vagy a tettrekész tízmilliárdos zsoldosai. Polt Petya meg elintézi a többit...

Az új alkotmány..., mégis ezek után mire számítsunk? 2,7 millió magyar megkapja Vitya trónraültetését, mehetnek talpat nyalni.

"Vitapont: Kikerül-e az alapjogok közül a magántulajdonhoz való jog?
Valószínű forgatókönyv: Nem."

:)))) Látjuk OV mennyire szereti a magántulajdont, illetve a mások tulajdonát...
@gramercy: fülkébe vonulás az lesz azért, azt hiszem, bár nem feltétlenül úgy, ahogy gondolnánk.

Nem véletlenül szaladgál demokráciát tanulni a Mákony éppen nagy múzsáihoz Kínába meg Moszkvába.

Lesz fülke, a Transzszibériai vasúton a nép ellenségeinek, leágazással Krasnokamenskba a végső helyét ott elnyert Hodorkovszkijhoz az átnevelő táborba.
Méltó helyre kerül a lenyúlt Manyup pénz, vesznek egy pár irányvonatot meg néhány száz férőhelyet a kínai határ melletti börtönben, mindjárt több légy egy csapásra, és senki nem vonja kétségbe, hogy nem a jövőbe forgatták bele a pénzt.

A nyolc-tíz napos odaútra külön tenderen kiválasztott átnevelő stáb okítja a megtévedteket, a magántulajdon fideszes értelmezésének magyarázatára személyesen az aszódó plázalány veti be meggyőző bájait, valamint azzal arányos intellektusát, hozzá illő szibériai tigrisbundában.

Amitől tartani lehet az az, hogy a fűtött vonaton visszajön, a népakarat végrehajtásának ellenzői meg hadd fagyoskodjanak ott a mínusz harmincban addig a pár hétig, amíg önként és dalolva mondanak le minden volt' és lesz' ingó és ingatlan vagyonukról alkotmányosan, Isten, valamint OV nevében, a magyar, továbbá orosz és kínai nyelven számukra a portán hagyott Forradalomsegítő Nyilatkozaton.
@rdos: @gramercy:

Én ebben nem hiszek, két dolog miatt:

1: 2014-ben Európa közepén, az Unió és a NATO tagjaként a nem demokratikus berendezkedést nem engedheti meg magának senki.

2: nem háromezren leszünk az utcán, mint az alkotmányos tüntetésen, hanem hárommillióan.
@sületlenke: Nem is! Csak önkéntesek fognak menni a távoli Szibériában zajló MOL és OTP építkezésekre! A felügyelő és utaztató cég lesz az Ezüsthajó... A magántulajdonhoz való jog a legkevesebb... Ezt Vikiék is úgy gondolják!
Milyen frusztráló lehet a Kedves Vezetőnek, hogy Hegyeshalmot átlépve nincs egy ember földön-égen, aki tudná, hogy kicsoda.

A kormány jelenlegi politikáját és kommunikációját a Mandineren volt szerencsém "Nemzeti Southparkizmusnak" nevezni, ezt nektek is figyelmetekbe ajánlom.
@Fabius:

Nekem van rá egy tippem, hogy Viktor eddig is csak azért úszta meg a picsánrúgást, mert az EU egyszerűen nem hiszi el, amit lát.
Hetekbe került, mire a blogokban is megpróbáltak érvelni sajátos intézkedéseik mellett.
Tart a lendület az első kemény visszaszólásig.
Akkor hirtelen sürgős dolga akad a megmaradt 2/3-nak.
@gyilkos fűegér: szerinted mi a fenét tehetne egyébként az EU a januártól elnökséget adó Mákonnyal? Pont ebben az időszakban fejezi be a törvényesített diktatúrát, győzelme évfordulóján új alkotmány, mely szerint minden intézkedése a tagállam törvényei szerint rendben lesz.

Az EU-t amúgy is inkább a gazdasági ügyek izgatják, tartják a 3% alatti hiányt papíron, hogy milyen lenyúlások árán, az a kutyát nem érdekli. Majd megy valaki panaszra demokrácia ügyeiben az aktuális elnökség ellen? Ugyan már, ne legyünk naívak...
@sületlenke:

Most olvasom az indexen, hogy a NASA nagy bejelentésre készül csütörtökön. Őszintén remélem, arra, hogy heteken belül megérkezik a Galaktikus Konföderáció inváziós flottája.
@gyilkos fűegér: igyekezz is az index meg ilyenek olvasgatásával, jól kicsinálják majd őket büntetésekkel nem megfelelő hírek tálalása esetén, de hírek sem lesznek egyébként, minden info az egységes, intézményesített seggnyalatástól jön majd, azon kívül semmi dehonesztáló, vagy kritikus hang leírva, elhangozva nem lesz, hogy szépen fogalmazzak.

MTI- fogantatás vagy semmi. Ha mégis kitudódna véletlenül valami, az meg addigra úgyis törvényes lesz. A flotta jöhet, kábé az egyetlen reális szálka lenne a falánk torkukon.

Úgyhogy nekem küldd inkább Nick Cavecskét személyesen, nagyobb esélyt látok rá, hogy lábaimhoz borul egy nekem adresszált dallal meg egy gyűrűcskével, minthogy bárki egyetlen dádát dünnyögjön a birodalomépítőnek.
@Fabius: oke

- kubatov listak es mas egyeb kreativ adatbazisok alapjan olyan korzeteket csinalnak amilyet akarnak, ahol mindegyikben egytol-egyig fideszes tobbseg lesz
- kopogtatocedulazashoz hasonloan olyan adminisztrativ/burokratikus akadalyokat hoznak amilyet nem szegyellnek, igy (is) csokkentve az alternativak szamat
- hetkoznapra helyezik at a szavazast hetvegerol igy tobb 10%-kal tudjak csokkenteni a potencialis szavazok szamat
- tizedere csokkentik a szavazohelyek szamat, a maradekot az isten hata mogott jelolik ki ahol nincs tomegkozlekedes
- szavazohelysegenkent csak 1-1 fulke lesz, hosszu orakig kigyozo sorok, csokkentik a reszveteli hajlandosagot
- atternek a papir alapu rendszerrol az erintokepernyos digitalis gepekre majd a leadott szavazatokat a cegtitokra hivatkozva a ceg fogja megszamlalni partdelegaltak helyett es csak a vegso adatot kozlik aggregalva

esatobbi

ezek mind-mind _letezo_ dolgok a Nagy Demokrata Amerikaban

semmi mast nem kell csinalni, mint a keresleti-kinalati viszonyokat ugy manipulalni hogy senki mas ne johessen ki gyoztesen
lasd texas, georgia stb.

azt meg hogy ez a birka nep majd felkel gyorsan felejtsd el
56 ota itt punnyadas van, arrol nem is beszelve hogy nem lesz indoka hogy fellazadjon: latszatra minden rendben lesz az informacios csatornakat meg epp most kebelezi be a Part
az eu-ra, natora (wtf?) varni meg olyan kicsit naiv berlusconival, haiderrel vagy eppen tony-downingstreetmemos-blairrel a hatunk mogott

az eu-ban vannak orszagok ahol kotelezo reggel imatkozni az iskolaban, ahol be van tiltva az abortusz, ahol a miniszterelnok vagy ebbeli minosegeben vagy tulajdonoskent kontrollalja a media negyotodet

az eu maximum kibasz minket mint macskat szarni, de azt is csak akkor ha megint dunaba lovunk embereket, es nekunk akkor sem lesz jobb

de lehet hogy meg akkor se, mert momentan a boszniai meszarlaskor is csak a tokei vakargatasara futotta europanak
SZerintem nem várhatunk az Eu-ra, egyrészt mert elég sok a gond arrafelé mostanában, kicsit be vannak ám havazva (Görögo,Írország, melegít:Portugália stb), másrészt, mert nem várhatjuk a megoldást mindig valaki mástól.

Valaki jöjjön már és mentsen meg bennünket?? Ha létezik magyar átok, akkor az ez: mindig más tehet a gondjainkról és mindig azt várjuk, hogy a problémáinkat más oldja meg. Pedig ilyen nincs, ha nem tetszik, amit látunk, akkor fel kell állni a fotelból és ki kell menni az utcára, de nem ám másoknak, hanem Mindenkinek. Az lenne a jó, ha mindenki magával kezdené, téma, amiért tüntetni lehet, akad bőven (Manyup, Médiatv, Alföldi Robi) ki-ki választhat tetszése szerint.
@gramercy: veled értek egyet, sem az EU, sem a NATO számára nem jelentenek bakfittyet sem az itteni totalitarianus fejlemények. Az EU-nak kisebb gondja is nagyobb ennél, egyébként is utólagosan felvett sallang az európai értékeknek hívott demokratikus társadalmi közösségi maszlag, eredeti célját, a gazdasági véd-és dacszövetséget tekinti elsődlegesen.

Ezek meg kiválóan időzítették az elnökség idejére az intézményesített abszolút orbánizmust, a nagy sajttájékoztatók, bájvigyorok, kézfogások idején a ki-beprosecciózó nagyoknak eszük ágában sem lesz észlelni azt, ami egyáltalán látható az egészből.

Lövetés nem lesz, az összes többit meg a nép akarta, ők csak eleget tesznek a követelésnek.

Lehet, jobban jártunk volna, ha állandó elnököt szavaznak meg az EU élére, nagyobb szemforgató dumagépet a Mákonynál elképzelni sem lehet, kiválóan feltalálná magát.

Bár a Fidesz uralmat attól még ugyanúgy kiépítené magának száz évre, visszavonulása esetére, úgyhogy csak arra a pár évre szabadulnánk, aztán visszaülne az általad felvázolt módszerrel lecövekezett leválthatatlanságba. Nem tudom, Lukasenkonál vagy Észak-Koreában volt-e már tanulmányúton, vagy csak majd jövőre az EU elnökség után megy. (Hátha mégse annyira komilfó uniós elnökként).
@sületlenke: Szerintem tévedsz. Az alkotmányos diktatúra az Unióban nem divat. A magántulajdon szent, a szerzett jog kötelez (pl nyugdíj jogosultság) a sajtószabadság meg olyan alap, ami szóba sem kerül. A költségvetésért már beszóltak Matolcsynak, hiába a csóresz nyugdíj, nem fogják bevételként elszámolni, és az izmos, hiánycélt alakító szopóág marad. Szerintem nem nézi végig az Unió Matolcsy ámokfutását. A regula a nyugdíjtörvény és a költségvetés megszavazása után jön.
@néma bárány: sajtoszabadsag, lol

az elefant a szobaban meg berlusconi
@néma bárány: bár tévednék, és neked lenne igazad.

Az alkotmányos tákolmány-tervezetben benne hagyják a magántul. védelmét (elfogadva áprilisban), ezért előtte nyúlják le a manyupos lóvét még januárban. Azt meg, hogy mit hogy értelmeznek, számolnak el, az is az éppen elnöklő tagország javaslattételétől függ, a szakpolitikát is ő diktálja, veszi, vagy nem veszi napirendre. Persze, hogy nincs alkotmányos diktatúra az EU-ban, ezt sem úgy fogják hívni.

Rohadtul rühellek ilyet leírni, de majd nézzük meg, mi lesz jövő júliusban, és nem gondolom, hogy k-ra okos leszek, hogy na én megmondtam.
De ti valahogy nem akarjátok elhinni, hogy ezek minden abszurd feltételezést valóra váltanak, és nincs senki-semmi, ami megálljt parancsolhat nekik.

Egyébként gondolom, gyönyörű nálatok a havas táj, ott még a hó is megmarad, itt vacak ónos eső latyakolta össze a délelőtti havat. (Most havat lapátolsz, nem tarka-barka avart, mint pár hete. Legalább tudsz mozogni, Barikám :)
@sületlenke: Az nem vita tárgya, hogy bármire képesek, és az önkorlátozást hírből sem ismerik. Szerintem Barroso és a meghatározott hiánycél volt az egyetlen, amit Orbán komolyan vett, és betartott. Rá vagyunk szorulva az EU pénzére, a piacára, és hadd ne soroljam. Szóval alkalmazkodni kell cserébe az irányelvekhez is, tetszik ez Orbánnak, vagy sem. A havat ne emlegesd :-) Ha néztél hiradót láthattad, milyen káoszt nyomott az alul hó, rajta ónos eső egyveleg. Az erdő szép ilyenkor, de a közlekedésnek helló. Most kell éjjel kimenni sétálni akár lábtörést is kockáztatva, pláne ha tiszta idő van, és világít a hold. Az ágakra fagyott ónos jégcsapok fényjátéka utánozhatatlan. :-)
@néma bárány: irigylem is a környékedet, nem szégyen bevallani. Mindig ájulás nálatok, télen-nyáron. Faágak, jégcsappal...hát igen. Botorkálok holnap madárkajáért, van egy zsenge venyige az ablakom alatt, műanyag palackból gyártok madáretetőt egy zsineggel kilógatom, eszméletlen dundi cinegécskék jöttek tavaly is rendszeresen. Imádják a finom úri lelkemet tudod :-)
Jó éjt, váltsátok meg a világot reggelre...
@sületlenke: szerencsére a Hozzád hasonlók nem felejtenek el cipőt húzni a cinegékre ;-)
Káosz van, ez látszik. Fogalmuk sincs, mit mire mondanak vagy tesznek: volt már pár főnököm, volt közte olyanis, aki mindent maga akart csinálni meg jobban tudni, és behalt az egész rendszer. Egyetlen ember nem tudhat mindent: viki ezt nem érti, és bármennyire is ékegyszerűbnek tűnik a válasz, nem tudok jobb magyarázatot.
Szvsz az történt, hogy viki egyszer azt mondta gyurinak a folyosón futtában, vagy mittom, az irodájában fémlmondatban odalökve, hogy köll az EGÉSZ mnyp-vagyon, úgyhogy oldja meg, nem érdekli, hogyan. Ő meg csak teljesít. Annyi esze már nincsen, hogy szőrmentén csinálja: ő közgazdász, a piárhoz nem ért. Nincsenek kidolgozva a szereplők, nincs teammunka: viki szól, a többiek kapkodva pitiznek. Ez van.

És nagyon nagy baj, hogy ez van.
ugy szep az elet ha zajlik

milyen unalmas lenne mar egy tuchtig alpesi faluban az elet
2014-re már oly mértékben fog megszilárdulni Mo-n a demokrácia, hogy szükségtelenek is lesznek olyan zavaró intézmények, mint a választás.
@P.mester: Pontosan. Tessék nézni a királyság előnyeit... :) Oszt a 2/3 feljogosítja őket még arra is, hisz ők csak a nép által, a rájuk ruházott hatalommal élve, a törvényes rendnek megfelelően kiáltják ki a I.Viktorianus királyságát. Az ispánok a pallosjog mellett az első éjszaka jogát is gyakorolják (:/ az Alföldi Robi is már várja ezt a részt), ha már a birtokok és a termelő eszközök (vagy Áll.Gazdaságok) úgyis az ő tulajdonukban vannak. Sokkal egyszerűbb és hatékonyabb lesz minden, pl. aki a blogokon mindenféle marhaságot írogat össze sajtószabadságról, meg az állam ellenőrzéséről, azt simán lefejezik, vagy eladják Putyin elvtársuknak rabszolgának. A sok spicli úgyis feldob mindenkit, hisz mi már csak ilyen országban élünk...(bár az csak '89 előtt dívott?). De tök demokratikusan és a 2/3-al takarózva mindent lehet. Persze kivéve a nép, az csak dolgozzon, hisz kell a pénz az új királyság narancskomcsijainak - bár ezen még a marketingcsapat egy kicsit dolgozik, hogy hogy a rákba lehet a bolsevik ideológiát belegyúrni finomabban a királyság intézményeibe és a kormányszóvivő elvtársnő alig "kilógó" és mellébeszélő mondataiba. Bár már próbálkozások voltak: "Aki nem dolgozik, ne is egyék" után, "Aki tízszer annyit dolgozik, az tízszer annyi pénzt kapjon" mondatocskával, de még nem az igazi... Szóval mindenesetre a nép ne akarjon tüntetni, népszavazósdit játszani, mindenféle alkotmányos és ellenőrző szerepeket emlegetni, szabad sajtót olvasgatni, nem elfogult híreket hallgatni, meg hasonló úri huncutságokat gyakorolni. Ja és egyet nem érteni meg végképp nem lehet! Mit képzelnek ezek, hol élnek? Európában? Majd rájönnek...
gyerekek most a Fidesz kormányoz, ezt a pár évet kibírjátok, nem?

mindenesetre én nem érzem magam rosszabbul, mint 4 éve. lol
@Gatinho: Azért egy kis alázat ráfér Orbanom Viktorom-ra... A kép magáért beszél! De most jön majd, hogy Varánusz hekkelte meg a képet! A büdös komcsija! :> Még a kasszát is lenyúlná!
süti beállítások módosítása