Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2023/01/27/magyar-turisztikai-ugynokseg-tamogatasok-2021-kisfaludy-2030-egyedi-tamog... (2023.01.27. 07:10) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2010.11.28. 06:52 Fabius

Gyurcsány, az üvöltő dervis

Címkék: mszp gyurcsány ferenc

Amíg Orbán Viktor a közélettől elvonulva kedvenc koponyájával beszélget, Gyurcsány Ferenc egyre inkább elemében érzi magát. Teheti, a Nemzeti Einstandolás kormánya szépen lassan rendbe teszi elveszett renoméját. Szerintem ő maga sem hitte, hogy az új kormány első évében a zemberek máris pislognak, mint dj Nyitrai a stroboszkópba káprázó szemekkel: ekkorát még a szocik sem loptak!

Gyurcsány Ferencről gondoljon mindenki amit akar. Lehet vitatkozni a politikájáról és egyéb tetteiről, én ezzel most nem foglalkozom. Sokkal érdekesebb ugyanis a politikai feltámadását körbejárni marketing szempontból, mert úgy zseniálisnak mondható.

Reinkarnációja egyértelműen a kereslet-kínálat törvényeire épül. A jelenlegi ellenzék egy krónikus vérszegénységgel küzdő szúnyog vehemenciájával bír, Orbán kaliberű karakter sincs sehol a látómezőben Gyurcsányon kívül. Márpedig a PatásOrbánozó szavazóbázis igényel egy alakot, aki úgy retorikában mint kiállásban fel tudja venni a versenyt Kedves Vezetőnkkel. Ők még emlékeznek (igen-igen) a 2006-os kampányban Fletó milyen széles ívban mosta föl Viktorral a padlót a tévévitában, milyen gondosan csavarta ki aztán, és tette ki száradni a partvonalon kívülre. Számukra Mesterházy olyan, mint az áztatott szója: úgy is néz ki, olyan szaga is van, oszt'mégse fasírt.

A választási kampány idején Gyurcsány még csak csöndes feltűnéseivel jelezte: a politikai elefánttemető számára messze van. Az új parlament magalakulása magával hozta a bizonyosságot is: megmaradt párttársai és az ellenzék egyéb erői nem képesek betölteni azt a szerepet, amit a közvélemény kétharmadon kívüli része Orbánnal szemben elvár. Ezzel ők maguk legitimálták Fletó szerepvállalásának első lépéseit, Orbán Viktor és szeretve tisztelt kormányának törvényhozási stílusa meg az meg az összes többit.

Nem kellett sokat várniuk a híveknek, hogy a halkabb blogolást fölváltsa az egészpályás letámadás. A kormány szolgáltatott elég apropót a kritizáláshoz, Orbán és a kormányzati kommunikáció hazugozásához. Előnye, hogy az MSZP lassan mozduló masztodon testéhez képest fürge, és gyorsan, naprakészen képes reagálni akár tömegmegmozdulásokban kifejezve nemtetszését. A Charta tüntetéssel például köröket vert a szocik hasonló jellegű központi rendezvényére. Ungváry szerepeltetése is jó húzásnak bizonyult, a kurvaanyázós mondattól ledadogott a kormányközeli sajtó néhány pillanatra.

Itt, visszaérkezve a nyeregbe akár a lassítás luxusát is megengedhette volna magának. De miért tette volna? Mikor pártunk és kormányunk sem fékezett az Alkotmánybíróság jogköreinek ledarálása után, sőt. Bejelentették minden idők egyik legnagyobb, legpofátlanabb és legarrogánsabb lopását, a manyupok kifosztását. Ezzel a lépéssel a saját kezükkel dörgölték le Ferenc renoméjáról a sár egy részét, és kenték magukra büszkén. Gyurcsány szemmel láthatóan fellélegzett. Neki soha jobb alkalom nem jön el az életben arra, hogy saját fegyverével, a polgári Magyarországról példálózással pofozza fel Orbán Viktort.

Gondoljunk róla bármit, azt szerintem el kell ismernünk, hogy van benne kurázsi. A héten egészen odáig merészkedett, hogy Budai Gyula fülében befonta a fülszőrt, és Orbán orrába fricskázva  szaggatta kifelé belőle a pamutot. Szálanként, egyesével. A 168 órában megjelent interjúban erőt és határozottságot mutatott a hívei felé, és mi tagadás feltartott középső ujjat a felkent vadászoknak:

"De kár ennyit lacafacázni velem! Ha ez a kormány tud öt évre visszamenőleg adótörvényt alkotni, ha beszánthatja az Alkotmánybíróságot, ha elveheti a nyugdíjasok pénzét, nyugodtan hozzon egy olyan büntetőjogi tételt, hogy „Gyurcsány bűnös”.  (...)
Ne kerülgessük: Orbán Viktor engem börtönbe akar vetni. Ennek próbálnak érvényt szerezni szinte bármilyen eszközzel – most épp az ügyészséget presszionálva, felrúgva a demokratikus elveket. De a Fidesz hajtóvadászatától én még jól alszom, nem szedek nyugtatót. Velem törököt fognak."

Ez az ember nem fél. Szórakozik. Orbánon és a kormányon egyre jobban. Megtervezték, föltámasztották, és fölért arra a retorikai csúcsra, ahol sokan látni akarják.

Én jót röhögtem az imázsnövelőnek szánt citromfüves bejegyzésén is. Igen, az eset minden bizonnyal így történt ahogy leírva van. A látszat, hogy még a nemzeti radikálisok is elcseveghetnek Gyurcsány Ferenccel a demokráciáról anélkül, hogy bármelyiküket atrocitás érné, nyilván a véletlenek összjátéka. De annak gyönyörű.

A tegnapi demonstráción a szocialisták megfogadták, hogy innentől üvölteni fognak. Szerintem kérjétek el Fletótól a bölcseletet, és legyen ez a jelmondat:

"Orbán Viktornak Orbán Viktor a csapdája."

203 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr622478190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszaszámlás indul 2010.11.29. 10:35:14

Egy hét múlva nagy valószínűséggel újra Polt Pétert választja meg főügyésznek Orbán Viktor a Parlament.  Elődjének nem akaródzott hivatalosan megvádolni egy volt miniszterelnököt. Mit gondoltok (függetlenül attól, hogy már repesve, közönnyel vagy ...

Trackback: Miért hazudsz, Selmeczi? 2010.11.28. 16:45:32

Hát pénzért. De ez azért bonyolultabb. 1. Selmeczi "szenátor" asszony, a nyugdíj-elvétel szabadságát védő biztos nemrég bejelentette, milyen előnnyel jár, ha valaki átlép az állami rendszerbe. Elsőként is, az „infláció feletti hoza...

Trackback: Matolcsy György és az állami garanciavállalás 2010.11.28. 11:31:29

- Mindketten tudjuk, hogy valójában szó sincs döntési szabadságról. Miért nem húztak egy vonalat január elsejével: akkortól mindenki visszakerül a tb-be, oszt jónapot.- Mert az államosítás lenne, az pedig ellentétes egy konzervatív polgári kormány közg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@gitáros:

1. "Nyilvánvalóan nem látod a különbséget az állami szintre emelt szabadrablás (ami ugyebár értelemszerűen törvényes, hiszen azzá teszik) és a mégoly sok, mégoly durva, mégoly pártközeli "egyéni" akciók között, amelyek minden esetben megfoghatók, csak bizonyítani kell pár dolgot."

Szvsz TE nem látod.

A fidesz gazdasági szükséghelyzetet örökölt.

VAGY a bankokat sarcolja és a nyugdijkasszát kommunizálja el
VAGY ingatlanadót vezet be, felkúrja az ÁFÁt egységesen 25%ra és az SZJA kulcsokon is csavar egyet.

Kétségkivül nem szép dolog a mnyp elkobzása, de MÉGKEVÉSBÉ lenne szebb az ingatlanadó, vagy az adósság átütemezése.

Az ember esze megáll egyébként hogy te az "egyéni akciókat" mentegeted. Hát éppen azok az egyéni akciók azok, amelyekkel a közjó magánembereket gazdagíit. Az elkommunizált nyugdíjkasszával meg éppen az igyenélő nyugdijasok meg korán nyugdijazott fegyveres erők nyugdiját fizetik ki.

2. "Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány és Orbán közül melyik a kommunista... :)
"

Hát szerintem az a kommunista, aki szerint a "gazdag" az, aki évi hat millió bruttót keres.

És az a nem kommunista, aki szerint az az igazságos közteherviselés, ha mindenki a minden megkeresett forintjából tizenhat ( vagy húsz és fél ) fillért SZJAra, és 14 fillért TBre fizet be.

@Valahol Máshol:
Te hülye vagy bazmeg.
Méghogy nincs semmim ?
Hát miért berzenkedek az ingatlaladó ellen ? Azért, mert ÉN a nyugdíj előtakarékosságot ott hajytom végre.
És miért támogatom a 16%os szjat ? Nyilván azért, mert én beleesek.
Az ember esze megáll.

@Jamesboci: Thx ( feltéve hogy nem ironikusan mondtad :D )

@Lenny: +2 . ( Ugyanezt írtam le . Ás mág ők tiltakoznak a kommunista bélyeg ellen :D ) Akkor te is nyilván úgy 9oo.ooo nél többet keresel havonta, ott az effektiv adókulcs valőban 52%. ( Csak Belgiumban magasabb ).

Sőt, mi több, én a mindenféle segélyek ellen vagyok.
Csökkentsék az EFFEKTIV adót 1o%ra, de akkor ne járjon munkanélküli meg mittomén milyen segély. Aki feléli a pénzét és kirúgják, az így járt. (Mondjuk a gyerektámogatást nem törölném el, hanem a szülők értelmi szintjétől tenném függővé.)
@is:
kár, hogy te akarod meghatározni, hogy mi a kérdés felvetés és mi a fröcsögés.
mert különben még vitatkozni is lehetne.
/varangyos blogban alapból van 1 diszkrét bája a fröcsögés" emlegetni... :)/
__
mint fentebb írtam, az öngondoskodás nagyon jó ötlet.
feltéve ,hogy ezt nem úgy lépik meg hogy tovább gyengítik az amúgy is üresedő nyugdíjkasszát.
majd a hiányokat hitel milliárdokkal próbálják "korrigálni" .
ezzel mit oldottak meg ?
az évtizedes eladósodást ?
grat.
ennyi jött át abból, amikor Te gondolkodsz...
caramlla!nyugdijasok,alkotmánybiroság,polt,járai,és még sok..????nyugodj meg a nokiás dobozok kora már lejárt,plazmatvévés dobozok a menők
@Scaramella va alla guerra: Ja, hogy te csak még többet akarsz lopni a másiktól. Bocs. Neked sokmindened van, egy ász vagy ahogy leírod (kis önfelszopás), de azért támogatod a másé ellopását. Ilyen ám az igazi orbáni oligarcha gerinc.
Legyen népszavazás a mnyp-ról! Gyáva hozzá a törpecigány!
@Jamesboci:

Nézd, szerintem legitim módon meggazdagodni
1. kemény munkával, szorgalommal
2. tehetséggel, innovatív szellemmel
3. kockázatvállalás által
+1. öröklés által

lehet.

Az emeszpések sem nem szorgalmasak, sem nem kockázatvállalók, értelmesnek aztén végképp nem nevezhetjük őket ( a magukhoz való eszük, az megvan, de az nem ugyanaz ).

Két okból utálom az mszpt
1. Megrt így gazdagodtak meg, és ezt a gazdaságot arra használták, hogy a hatalomba kerüljenek, ahol a más, szorgalmas emberek életét keseritik meg folytonosan
2. Mert ezt a baloldali marhaságot nyomják, és mindenkit el akarnak szegényiteni, a szolidaritás jegyében. Ők ezzel szemben meggazdagodnak. A középosztály kifosztásához bezzeg van eszük és pofájuk.

Egy olyan ember mondja, hogy az évi 6 M bruttót kereső emberek "gazdagok", aki (a) két és fél milliárdos vagyonnal rendelkezik (b) vagyonát úgy szerezte, hogy "jó helyen volt jó időben".
@Valahol Máshol:

"Ja, hogy te csak még többet akarsz lopni a másiktól"

Csak magamat idézhetem : te hülye vagy b+.

Kitől lopnék, te szegény hülye ? Hát én vagyok az orbán ? Azt hiszed te szegény egységsugarú, hogy én ott ülök, ahol a pénzt osztják ?

Érdekes, hogy a baloldaliaknak mindenről a "lopás" jut az eszükbe.

Ha figyelmesen elolvastad, amit az mnypről írtam, akkor válaszolhatsz. Egyébként felesleges.

Mondd, hogy nem pénzügyi termékek strukturálásával foglalkozol.
@Scaramella va alla guerra:
Az fideszesek sem nem szorgalmasak, sem nem kockázatvállalók, értelmesnek aztén végképp nem nevezhetjük őket ( a magukhoz való eszük, az megvan, de az nem ugyanaz ).

Két okból utálom az fideszt
1. Megrt így gazdagodtak meg, és ezt a gazdaságot arra használták, hogy a hatalomba kerüljenek, ahol a más, szorgalmas emberek életét keseritik meg folytonosan
2. Mert ezt a baloldali marhaságot nyomják, és mindenkit el akarnak szegényiteni, a szolidaritás jegyében. Ők ezzel szemben meggazdagodnak. A középosztály kifosztásához bezzeg van eszük és pofájuk.

Egy olyan ember mondja, hogy az évi 6 M bruttót kereső emberek "gazdagok", aki (a) két és fél milliárdos vagyonnal rendelkezik (b) vagyonát úgy szerezte, hogy "jó helyen volt jó időben".
fellegire v csányira gondolsz?
Egyébként jellemző, hogy a kedves balosok itt az mnyp kapcsán a nagy pufogásban nem ejtenek szót egy aggasztó dologról.

Matolcsi az állami nyugdijra való jogosultság elvesztését úgy magyarázta hogy "aki egyéni utakon jár, az a szolidaritás rendszerét otthagyja, ezért neki állami nyugdíj nem jár. A munkáltatói járulék nem a munkavállaló tulajdona, azt a munkaadó a szolidaritás nevében fizeti be ".

Nos
1. A munkaáltatoi járulék a szuperbruttó része, amit nekem kell kitermelni.
2. A szolidaritás hülyeség : az a birkaiskolára emlékeztet. Ami meg is szűnt, ugye, mert senki nem ment oda.
3. Ijesztő, hogy egy JOBBOLDALI kormány az öngondoskodást kvázi "önálló utakon jár" pejoratí kitétellel, kvázi kárhoztatva minősiti.
Frankón, azt miért nem lehet, h. mindenki az elmúlt X évben ugyanannyi nyugdíjat kap? Szolidaritásból.Elegendőt.
Kiszámolják és a fennmaradóból foltozgatnak.
Miért kell nyugdíjasoknak többszázezer forintot nyugdíjként keresni? Ők is legyenek szolidárisak a nyugdíjas társaikkal és jónapot.
bocs - elkövetkezendő X évben
...ja, mondjuk amíg ők a szavazóbázis....
@lac666:

Nézd
a fidesz bevezette a 16%osz SZJAt
és szakított azzal a szokással, hogy a multik ( különös tekintettel a bankokra ) kvázi az ország állapotától függetlenül csak gazdagodtak, és a középosztálynak csak a "megszoritsok" meg a "reformok" jutottak.

Sem Fellegi, sem Csányi nem a kedvencem. Sőt, amit Demján mond ( hogy "kevés a szakmunkás" ) az meg felháboritó. Hát menjen el Ő szakmunkásnak, B+. Nyilván azért kevés, mert szarul fizetik, és mert kicsi a perspektiva, amiért t.k. ő is felelős.

De ha disztingválunk, akkor létjuk, hogy szemét milliárdos a baloldal köreiben is akar ( ugye, Boldvai, Eocén László meg Leisztiger. Az egyit tönkre akarta tenni a borvidétet és "lebontotta" az orosz államadósságot 42%on, a másik felsrófolta az áram árát a system consultingon keresztül, a harmadik meg kifosztotta a PICK kisrészvényeseket ).

Amit én mondok, az az, hogy az mszptől SOHA nem várható el, hogy a munkájukból élő középosztálynak kedvezzen. Sőt, inkább ellenségként kezel minket. Most a Fidesz húzása nem tölt el örömmel, de az SZJA felsrófolása és az ingatlanadó ( p.l. 1%os kulccsal ) még ennyire sem töltene el örömmel. Szerintem a fidesz szaldója a középosztálynak még mindig pozitív, szemben az mszp vastagon negatív szaldójával.

Persze, nyilván attól függ hogy ki honnan nézi. Nyilván a 1oo.ooo ft t kereső, aki nem részesül az adókedvezményből, ( de esetleg irigykedik, na nem a milliárdosokra, hanem a pár százezret, netán egy millát keresőkre ) az nem így gondolkodik.
@Lenny: Egyébként azt meg külön sajnálom, hogy nyugdijügyben nem kerül szó értelmes társalgásra, a következőképpen.

Ki kellene számolni, hogy mennyi annak az esélye hogy mi, 2Oasok, 3Oasok majd 3O év múlva semmi vagy csak alacsony nyugdíjat kapunk.
Ki kellene számolni, hogy aggregáltan majd mennyit fizetünk be a nyugdíjkasszába ( amiért ugye, semmit nem fogunk kapni ).

ha már "szolidárunk", akkor ezt a várhatü veszteséget szét kellene teríteni a társadalomban. Ergo : nyugdijakat befagyasztani ( majd úgyis elinflálódnak ), nekünk meg kevesebb nyugdij hozzájárulást kellene fizetni ( amit p.l. félre rakhatnánk ).

A szétterítés mértékén, vagy a modellező algoritmuson vitatkozhatnánk, de szerintem az elv rendben lenne.
Nagyon jó a poszt, csak azt nem értem hogy a legújabb közvélemény-kutatási adatokból hogy nem derül ki hogy Orbánnak vége, gyurcsány meg jön föl mint szar a moslékban? Ahogy nézem éppen fordítva van. Ezek után nem tudom érdemes e még erre a posztra szót vesztegetni, szerintem úgy hülyeség ahogy van.

Még annyit hogy kívánom a kedves balliberális honfitársaimnak hogy legyen meg az akaratuk, vezesse az MSZP-t gyurcsány. Aztán gyorsan fejezze be a munkát amit félbehagyott, az MSZP teljes tönkretételét. Hajrá Fletó!
@Scaramella va alla guerra: Szegény idióta.

Neked csak az a pártduma jut eszedbe, hogy a maszoposok milyen csúnyán gazdagodtak? No és Orbán? Dolomit+autópályaépítés? Kövér Laca tesvérének cége, áfatartozás eltörlése egy tollvonással? Vagy mostani szerződések... Civil Pajzs véd szinte mindent a kormányváltás óta? Május előtt kié volt a Civil? Pntér? Ki volt üzlettársa? Hatala... ő nem valami országos rendőfőkap vagy hasonló lett? Autópályaépítés.. május óta csak a Közgépet fizették ki.. kié a Közgép? Simicska. Az maszopos, jah nem, Fideszes.

Szóval szánalmas ahogy tolvajozol, miközben Orbánék ugyanúgy hírből sem ismerik a tisztes munka fogalmát. Loptak, csaltak, hazudtak, pont mint akikre mutogatsz.

Mondjuk írtál olyat is amivel egyetértek, nem kicsit, nagyon. Az állami csecsen való lógás meg már irritáló. Ilyen segély, olyan támogatás, ez jár, amaz jár. Öngondoskodás, megtakarítás. Akinek nem megy, az próbálkozzon jobban, keressen olyan területeket a munkapiacon ahol van kereslet és tud kínálni valamit. Én nem járok rosszul a fütyik jövőévi adóváltozásaival, de azt is tudom, hogy a megtakarítások ellopásával kiváltunk egy rövidtávú jólétet az azt követő hosszútávű nyomorért. Akkor járnék a legjobban, ha lenne egy normális, népes és erős középréteg és lenne egy valódi vásárlóerőt képző alközép réteg is (a mostani kiskeresetűekből), gyakorlatilag a mostani vegetáló réteg megszűnne és ők is vásárlóerőt jelentenének. Ja, hogy akkor az ország gazdasága valódi erőre kapna és talán elindulnánk felfelé. Csak sajnos ez a szakadék a kiskeresetűek és a vagyonosok között igencsak tágul. A vékony középréteg meg egy ingatag függőhíd.
Azért ez barokkos túlzás,hogy a Pigmeus akarja börtönbe vetni a Hazudóst.Ott van még kb. az ország fele.
@Scaramella va alla guerra:
:-)))
Megint alig valami konkrétum, de ami van az is gyengusz...
1%.szja-t csökkentettek (radikális azonnali adócsökkentés mi?)
Egykulcsossal a gazdagok járnak jól...
Multik plusz adóterheit szerinted mégis ki fogja kifizetni? Azért mert nem megszorításnak hívják, a vége ugyanaz lesz!
A milliárdos jobboldal aljasságaihoz meg kevés ez a fórum, de még lehet, hogy az egész interháló is!
Az hogy szerinted pozitív a fidesz szaldója mesze nem objektív, és elfogulatlan!
Az vizont objektív. hogy 210 forint a frank, 280 az euro!
Érik az Uniótól a seggberúgás is! Jót fog tenni a forintnak! Szerinted mégis azzal mennyit bukunk? :-))
Az elvszerű politizálás (nem röhög, normális esetben így kellene működnie)csodálatos mintapéldája, hogy Lázár János végkielégítése ia a 98%-os adótörvény hatálya alá esik. Amikor felvette, nem okozott ez neki erkölcsi aggályt? Vagy legalább valami elvit?
@gyilkos fűegér: 5 év? Mi ez, hurrá optimizmus? :-D
Jó ha egy év alatt nem dől be a forint.

Gondolj csak bele: Amit most pofátlanul zorbán és társai elloptak, az részvényekben van.

Ha abból pénzt akarnak látni el kell adniuk, így vagy úgy. (Zorbán leginkább "úgy", vagyis bármi áron.)

Ekkora mennyiségű részvényt nem fognak tudni pénzé tenni ahogy a bomlott agyú vezír meg a pénzügyi paprikajancsija diktálja, mert a tőzsde padlót fog.
@Tita nick: Kedves elvtárs, ha így folytatod akkor vagy velem együtt fogsz koldulni, vagy fenn fogsz lógni egy lámpavason a többi hazug tolvajjal. Így vagy úgy, de én gyorsan váltanék a helyedben.
Még nincs börtönben a csótány.
Ez a szégyen,fijjugg!
A helyzet annyira kétségbeejtő, hogy egy csávó tegnap este már ott tartott a Mandineren, hogy mandiner kommentelőkből(!!!) akart pártot szervezni.

WTF?

Na, az lenne a nem gyenge. Ahhoz a párthoz képest a Kétfarkú Kutya Párt maga lenne a CDU.
@IgazMagyar:

Látsz arra esélyt, hogy Kövér, Navracsics és Varga lefogják a Nagy Kormányost, és orvosi ellátásban részesítik?

Mert én már csak ebben bízom.
A fideszes hazugságokkal szemben:
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó 18 magánnyugdíjpénztár összesített vagyonának piaci értéke 7,2 százalékos növekedéssel, 2841,2 milliárd forintról 3047,1 milliárd forintra emelkedett 2010 második negyedévéről a harmadik negyedévre.
A gyorsjelentés szerint tehát a pénztárak az inflációt jelentősen meghaladó mértékben növelték hozamaikat. A 2008. évi gazdasági válság okozta veszteségeket követően a magán-nyugdíjpénztári portfólió piaci értékében a pénz- és tőkepiaci tendenciákkal összhangban gyors korrekció zajlott le.
Ennek eredményeként 2008. december 31-től 2010. szeptember 30-ig a portfólió piaci értéke 63 százalékkal nőtt, amit nagyrészt a kiemelkedő befektetési teljesítményekre lehet visszavezetni.

Pofátlan szarjankók, már rosszabbak mint a szocik!
@Scaramella va alla guerra: már megint egy hír tv-n szocializálódott idióta? Szép magyar neved van amúgy büdös kommunista fideszes, mert ne legyél tévedésben, ti vagytok a kommunisták. Nektek van egy 20 éve elmozdíthatatlan 2 bukott választás után is helyén maradó igazmondó pártelnökötök te majom, viktorozzál továbbb agymosott naracsbuzi. Velem nem fog egyikőtök se szórakozni, beleverek kettőt a fejedbe aztán csöndbe maradsz, szívószállal fogod enni a tökfőzeléket azt is a seggeden keresztül, úgy el leszel kalapálva.
Akinek nem tetszik menjen tüntetni!
Végre a ballib is megismeri a könnygáz és a gumilövedékek ízét.
@gyilkos fűegér: "Látsz arra esélyt, hogy Kövér, Navracsics és Varga lefogják a Nagy Kormányost, és orvosi ellátásban részesítik?"

Pont ugyanaz mint az MSZP. A megújulás csak úgy képzelhető el, ha az egész jelenlegi garnitúra megy, jönnek helyükre a valóban újak. Amennyiben leváltják Orbánt, és helyére lép egy nyalonca aki eddig bólogatottaz AB-letöréséhez, a manyup lopáshoz, stb, akkor a Fidesz sem több, mint az Öreg Antidemokraták Pártja.

A teljes, valódi megújulás pedig lehetetlen, illetve ez a két párt képtelen rá. Húsz éve jól zsírosodnak a dolgozó emberek kontójára, ebből nehéz megújulni.
ORBÁN A VILÁG PROVOKÁTORA, EURÓPA LESZARJA,
GYURCSÁNYT LEGALÁBB ELISMERTE ÉS ELISMERI. ..MÉG MINDIG.....
MAGYARORSZÁG NAGYON ROSSZUL JÁR EZZEL A KIS CEZAROMÁNIÁS CIGÓVAL...!
És hétfőn jól meg lesz fingatva, Gyurcsány kérdésére kell válaszolnia miért fél min.eln. úr címmel. Hehe :)))
@Valahol Máshol:

Szíjjártó Péter, mint Magyarország miniszterelnöke!!!

:-D

C(jjártó)3PO

Csak ne felejtsék el minden este töltőre tenni.
Vagy a faszt!
Selmeczi.

:-D
Nah még csak az hiányozna hogy egy a pszichopata újból a kormányrúdhoz kerüljön!
Az jelentené azt, hogy akkor most minden normális ember hagyja el az országot, mert remény nincs itt normális életre... maradnának a szoci nyuggerek, párttagok, és a cigányok, meg a rettegők, aztán néhány év múlva beolvasztaná az országot szlovákia vagy románia...
@nestrot20: "VILÁG PROVOKÁTORA,"

Csak szeretne az lenni.
Azt hittem a fidesz nem egy kommunista csocselek part.
Bevallom, TEVEDTEM!
@Állítsuk meg a fideszes ámokfutást, Orbán takarodj: áá nagyon sokat kell még lopniuk hogy a szocik 12 ezer milliárdjának közelébe kerüljenek... a fidesz még ehhez képest kispályás piti tolvaj.
@dedalon74: Addig nyalod a rákosorbán seggét míg el is hiszed , hogy aranyat szarik. Csak akkor fogsz rájönni, hogy nem így van ez, mikor a bécsi magyar piacon (lengyel piac analógiára) árulod a rákosorbán szaros gatyáját egy pár euró centért
@sanyix: ébredjé má fel! Megtörtént wazze.
@IgazMagyar: hát kurvára nem ez látszik a gazdasági mutatókon, ennyihez amúgy is kell pár év. Úgyhogy menjél és most ki a habot a szádból ;)
@Hülyeazért Nemvagyok: De, szerintem te hülye vagy. Aki ilyet ír azt normális helyeken kényszer gyógykezelni szokták. Sajnálom hogy az Index olyan színvonalra süllyedt hogy ilyen blogok meg ilyen beírások legyenek a címlapján. Ez a blog a magyar blogvilág mónika sója.
A szoci bloggerek, varánuszok máris azt hiszik, hogy lehet manifeszt hazugságokat írogatni, a Fidesz sokkal nagyobbat lopik, mint a szocik, írják, csak hát a magyar választó azért még nem annyira hülye, hogy a nokiásdobozt ne tudná megkülönböztetni a kényszerű államadósság csökkentéstől, annak az államadósságnak, amit Gyurcsányék varrtak a nyakunkba, és amit most Orbánéknak kell törleszteni.
Az a legviccesebb hogy a szemétorbánozók mit akarnak? Nem egy új politikai erőt... nem hanem vissza a cucikat... ebből is látszik hogy mind korrupt párttag, vagy volt munkásőr, vagy cuci csókos, tehát szardarab... majd ha normális emberek mondják hogy takarodjon MIND cucikkal együtt, na az majd érdekes lesz...
A postolóval nem értek egyet. Nekem igenis fontos, hogy ki mondja azt amit mond. Itt pedig Gy.F-ről van szó. Nem részletezném, hogy miket vitt véghez az elmúlt években... Ezt azt hiszem mindenki tudja. Hosszú évek álltak rendelkezésére, hogy megtegye amit akar. Megtette. Nem volt jó. Ő már bizonyított. A bizonyítvány ki lett állítva: Elégtelen. Ennyi. Innentől kezdve tök mindegy mit mond. Nem azt mondom, hogy a jó amit a Fidesz csinál. DE! Gy.F. már leszerepelt, csúnyán megbukott. Ezek után még van képe pofázni? Megáll az ember esze.
@Pelydzs: Többen hivatkoztak már arra, hogy a szocik -kezdve Medgyesi osztogatásával- kúrtak el mindent.
Egy dolgot nem értek: ha abba a gödörbe csúsztunk bele, hogy üres kasszából emelt életszínvonalat Medgyesi,akkor felmerül a kérdés, hogy ki ürítette ki azt a kasszát. Mert a másik tétel az szokott lenni, hogy bezzeg a Fidesz 2002-ig tartó 4 évében milyen jól csinálta, hogy helyrerázta a gazdaságot. Úgy, hogy kiürült a kassza? Ezt nem nevezném nagy sikernek. vagy nem volt üres? Na ezt kellene már eldönteni.
Magam részéről úgy láttam hogy hazudtak éjjel, hazudtak nappal, és nem 8, de legalább 12 éve, hogy messzebb ne menjünk.
@gramercy:
>ezt mindenki tudta, aki mar hallotta az Ezusthajo vagy a Kaja Ibrahim neveket
Ne viccelj elvtárs, a komcsilibsik havonta hoztak össze egy Ezüsthajót... És ami a nagyobb baj, elkúrták, nem kicsit de nagyon.
@layo: A Bajnai csak annyit csinált, hogy a Megyó és Fletó álal csinált baromságok egy részét visszavonta. Ettől ugyan nem javult a helyzet, de legalább már nem romlott _annyira_ gyorsan.
más se hiányzik mint hogy gyurcsány visszatérjen... orbán is húzzon el a faszba és jöjjön egy becsületes ember végre
Gyurcsány 2006-ban valóban felmosta Orbánnal a padlót, ez tény!
Orbán a mai napig fél is Gyurcsánytól.
Orbán most valójában nem Gyurcsánnyal mossa fel a padlót, hanem a néppel.
Orbán 2006-ba épp úgy hazudott, mint bárki más! 200ezer Ft minimálbér, 14. havi nyugdíj...
Ezeket most lenne alkalma végrehajtani. Miért nem csinálja? No de nem csak ezt, hanem azt sem tette eddig meg, amit ígért.
Csinált ugyan 1-2 dolgot, de ezek inkább majd a kárunkra lesznek nem is olyan sokára.
Mivel is foglalkoznak a FIDESZ-esek? Megfigyelési ügy, (Ők most kit figyeltetnek meg?)tüntetők, rendőrök, bírók viszonya a tüntetéssekkor... No és még lehetne sorolni a politikai manővert és elterelő hadjáratot!!
Lényeg: Semmi olyan cselekedetük nincs, amivel előre hoznák a stabilitást (a jobblétről nem is beszélek, mert az csak nekik jobb!)
Ha stabilizálták a hatalmukat, akkor majd elmondhatják amit annyira szerettek mondogatni, mármint hogy mikor éltünk (élünk) jobban. Persze csak ők élnek majd jobban, mert a jelenlegi "államosítás" nem sokáig lesz fedezet.
Ebben az országban minden politikus hazudik.

Én már most látom, ahogy álmában Orbán forgolódik és dobálja magát az ágyban, miközben üvölti, hogy nem kellett volna ennyit hazudnia.
@dtk74: A kassza kiürítőinek élén ott van mindjárt a jó Szent Bokros Elvtárs. Ugyanis ez a bizonyos magánnyugdíjpénztár rendszer volt az egyik nagy elbaszás. Lényegében az történt, hogy állam bácsi felvett egy kalap hitelt csak azért, hogy kiegészítse a felosztó-kirovó nyugdíjrendszert azzal a pénzzel ami a delikvensek manyug számláira került. Igazából azokon szoktam a legnagyobbat röhögni akik azt mondják hogy ezzel lehetett volna megalapozni a stabil nyugdíjrendszert. Kedves elvtársak! Ez akkor lett volna igaz, ha ezek a pénztárak az emberek megtakarításaiból lettek volna feltöltve. Csakhogy hitelből lettek. És most - egyébként főleg Fletóék tevékenységének következtében - állam bácsi eljutott oda, hogy nem tud havi 22 milliárdot hitelt felvenni erre a magasztos célra - illetve másra is kellene neki a pénz - Pl. versenyképes gazdasági környezet kialakítására, hogy ne csak azok a cégek legyenek itt akiknek nincs annyi benzin a vállalati kocsiban hogy eljussanak szlovákiáig. Fletóéknak lett volna mozgástere - egyebek közt Pl. az EU-s pénzek is, de ha jól megnézitek ez utóbbiak is leginkább arra fordítódtak az utóbbi 8 évben hogy térkövezett sétálóutcákat alakítanak ki a legmucsaibb tanyaközpontok főutcáin is. Ami nagyon szép, csak azon túl hogy addig amíg a cégek lerakták a kövezetet nem sokat lehet profitálni belőle.
@SzaGyu: Foglamazzunk inkább úgy: meggyőzőbben hazudott. Viszont a mostani szavazásnál nem igazán hangzottak el ilyen ígéretek.

A stabilitást csak a gazdaság felemelkedése hozhatja. Ehhez viszont a mozgástér nagy részét felélték Fletóék. Most amit OVI lépett a manyugokkal szemben egy elég merész lépés volt, amit nemigen hiszem hogy bármely cuculista be mert volna vállalni, különösen mivel a dolgot a Szent Bokros találta ki, és ha visszavonják akkor azt kellene beismerni hogy Szent Bokros sem volt épp tévedhetetlen, márpedig a ballib tábornak ez a legfőbb dogmája. Bárki támadható egy ballib szemében (na jó, kivéve a ballib épp aktuális vezérét, már ha van neki) kivéve Szent Bokrost. Ő valami olyasmi mint anno a Lenin volt. Jó, Sztálin elvtárs lehet hogy csinált személyi kultuszt anno, és sok más csintalanságot, de Lenin élt, él és élni fog.
@fingerbangs:
Egy igazán becsületes ember ezt a ganédombot nem vállalná, mert tudná, hogy reménytelen.
Gyurtsány?Meg a demszky falvi belváros pár pogácsatolvaj nyugdíjasa?Meg az ávós,kommcsi,zs kivénhedt klientúra?:D Na pont ezért csinálhat az a zorbán amit akar!:D
@dtk74: Ne legyél már ilyen egyszerű. :)
Egy ideig nem volt üres (bár természetesen rögtön rákezdtek, hogy a fityisz kiürítette a kasszát, de ez nem zavarta őket, hogy 100 napos programokat hirdessenek meg utána), de hamar kiürült...
@Franciska18: Mi van te hülye picsa? Megint ideevett a fene téged?
@midnight coder: Az elv az volt, hogy mikor elkezdenek a magánnyugdíjasok nyugdíjba menni, akkor ez visszajön majd, hisz kevesebb állami nyugdíjat kell nekik fizetni, sajna nem bírta ki az állam, hogy ezt kivárja.
A térkövezett sétálóutcák igaz, de a sok fideszes önkormi is ilyenekre költött ám...
@stratez: "csak hát a magyar választó azért még nem annyira hülye, hogy a nokiásdobozt ne tudná megkülönböztetni a kényszerű államadósság csökkentéstől," - Na most speciel egyetértünk.
"Szerintem ő maga sem hitte, hogy az új kormány első évében a zemberek máris pislognak, mint dj Nyitrai a stroboszkópba káprázó szemekkel: ekkorát még a szocik sem loptak!"

Az egy dolog ,hogy a libsi "értelmiség" mit szeretne,hogy mit mondanak a zemberek,ugyanúgy nem vágják amúgy mint az autópálya építés lenyúlásokat például,de mondjuk erős csúsztatás párhuzamba vonni a mnyp meg a szociszadesz maffiát...ettől még a kajaibraihim ezüsthajón szőlőtbányász is jobb,de ezen blog színvonalának teljesen megfelelő,egyébként.:)))Amúgy vesszen orsós!:DDD
@gyilkos fűegér: "Látsz arra esélyt, hogy Kövér, Navracsics és Varga lefogják a Nagy Kormányost, és orvosi ellátásban részesítik?"

- Hát ha ezek a eltüntetnék a törpét, hamar szobrot emelne neki a nép.
@csi szi: Üres volt. A Széchenyi terves kifizetéseket félbehagyták a kormányváltás előtt, mert nem volt már miből osztogatni. Ezt a saját bőrömön taapsztaltam, ne mondja senki hogy nem igaz amit átéltem. Amit tudtak, kiszórtak, így sem sikerült venni még négy évet. A másik meg elköltötte a nincs-et is.
Ami nyugdíjat illeti, ha a MNYP befizetést el nem szórja a pénztár, akkor az azé lesz, aki berakta. A sima járulék (későbbiekben adó) pedig azé aki ebben a hónapban felveszi a nyugdíjat. Azt másnak fizetjük. A befizető nem lát belőle semmit - ezért próbálták az öngondoskodás felé terelni a Magyart. Persze ez nem egyszerű, honfitársaim szemel láthatóan sem számolni, sem előre gondolkodni nem tudnak, vagy nem akarnak. Megfelel nekik a majdcsak megsegít valaki - gondolat.
Pedig az állami nyugdíjnál annyi esélye lehet öregkorára, hogy az állam megerősödik és valamiből feltőkésíti a nyugdíjalapot, vagy a gyermekei, és unokái korosztálya eleget tud majd befizetni hogy neki is jusson nyugdíj. Ha megéri.
Midnight Codernek: Bokros szedte rendbe az államkasszát. Amiatt nekem oda lett a munkám, családom, újra kellett kezdeni az életem, úgy kizsigerelték a népet, benne engem - ezt csak azért mondom, hogy nem volt az életemnek egy boldog szakasza. Ez az egyéni nézőpont, de a közösségi pedig az, hogy elértek valamit. Ezt a következő gárdának nem sikerült megőrizni. Utánuk pedig nem Medgyesiék jöttek, közben még volt valaki.
Medgyesiék azt hitték, ha adnak (akárhonnan), szeretni fognak őket. Tévedés. Ez nem olyan nép, inkább az oroszokhoz hasonlítunk, kemény kéz kell, ostor, és egyszerű igazságok jelszavak. Ahogy látjátok, az sem baj ha naponta változnak. csak határozottan és hangosan mondják. Ez kell a népnek.
Egyébként meg 2002-ben meg volt győződve a legtöbb akkori MSZP-SZDSZ szavazó, hogy Orbánnak vége, soha többet nem tér vissza, meg ők mondtak ilyeneket, hogy ha a Fidesz nem szabadul meg Orbántól, akkor örökre ellenzékben marad, annál jobb. Ehhez képest mi lett?:)
2006-ban nem volt kormányváltó hangulat, mert a nép nem tudta, hogy csődközeli helyzet van, csak az állami pénzszórás hatásait és a sikerpropagandát (pannon puma) látták. Akkor indított egy ballibsi idióta "Sínen a gazdaság, miféle válság?" topikot az index fórumon... Ezen a Fidesz akkor sem tudott volna változtatni, ha nem Orbánt indítja (egyébként az első forduló után fel is ajánlotta a hataloméhes geci Orbán, hogy lemond a miniszterelnökjelöltségről ha ez az akadálya az MDF-fel való együttműködésnek, de Ibike, aki akkor már Fletó fizetéslistáján volt nem állt vele szóba így sem).
Na de visszatérve oda ahol kezdtem: a tanulság, hiába utál látszólag az ország jelentős része egy politikust, hiába kiáltják ki megválaszthatatlannak, a nép emlékezete rövid és megszépülhet. Főleg, ha az utód még rosszabb. 8 év maszop után hiábavaló is lett volna minden szőlőbányázás és kayaibrahimozás. Vagy gondoljuk az MSZP 94-es sikerére. Szóval, ha nem lesz más alternatíva, és a maszop lesz a váltópárt, akkor ők jönnek vissza, ha az emberek kellően csalódnak a Fideszben. Táncos Ferin kívül pedig nem látszik más ember, aki kaliber (Mesterházy egy vicc, gondolom ezzel mindenki egyetért). Gyurcsányt a megmaradt kb. 12-15% hardkór maszopos nagy része pedig imádja továbbra is. Ők a Patás legyőzőjeként emlékeznek rá. Nem véletlenül vonult vissza tavaly, nem tette ki magát annak, hogy a Patás őt személy szerint győzze le.
Üvöltsenek.
Mind az ötezren.
Egyszerre.
@midnight coder: Egyiknek nem szabad mert az lopás, ez rendben van. De hogy a másiknak elnézzük, sőt szinte dicsérjük érte, mert az egyik is megcsinálta. Ez nonszensz
Vagy csak ne beszéljünk róla? Nézz már körül...
Tegyél meg még valamit, magadért, a fejlődés kedvéért. Töltsd fel magadban tartalommal a jobboldali, kommunista, szocialista, liberális szavakat, amikor egy párthoz kötöd. Nézz utána kinek milyen gazdaság és társadalompolitikai programja, tettei voltak, vannak, ez melyik rendszerre jellemző - és az alapján sorolj be. Ne úgy ahogy az istenek sugallják, az az egyszerű embernek való.
Ha egy-egy csoportosulás múltbéli kötődései, és nem programja, tettei alapján ítélsz, akkor is tanúságos lehet a vizsgálódás.
A FIDESZ megpróbálja helyrehozni, amit gyurcs és faxxopó társai "elkúrtak" /gyurcsány-idézet/. Persze a szoci szavazóknak és a balos médiának rohadt bosszantó lehet, hogy a Fidesz népszerűsége csak nem akar visszaapadni...pedig mindent megtesznek annak érdekében :-) Vicces, ahogy fuldoklik a MASZOP!!! Remélem, belefullad minden szoci politikus a saját szarába!!!!
@stratez: Hát, gratulálhatsz a főnöknek: sikerült a létező legrosszabb módját megtalálni a törlesztésnek
dikkmá, hogy cigánoznak a kartások!
Egyrészt nincs mit vesztenie, másrészt meg tényleg jókat lép.
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy 10 éven belül a hatalom közelébe engedik a választók. Ha rajtam múlna, akkor sohasem.
1.Mekkora raj ez fletó-szarházy páros! És mily fajgyűlölő és kirekesztő a publikum! Nahát.
2.Nyugodj meg posztíró: kurva sokat loptak. Azt hogy az általad megtermelt nyugdíjárulékodat az állam vagy egy magáncég síbolja el: nos tökmindegy.
3.Amúgy feltenném megint a kérdést: van/volt sikeres MNYP-tag???
Fabius.
Nohát ezzel a "szépirodalmi remekművel" nem írtál semmit.
Már kezdem megszokni, hogy ide-oda lavírozol, attól függően honnan és milyen erővel fúj a szél.
@gaston: FIDESZ sohasem fogja helyrehozni amit az MSZP elrontott.
Az MSZP (utólag kiderült) őszinte volt, mert megmondta, hogy ezt meg azt emelni és megreformálni kell.
Fájdalmas ugyan a zsebnek de kellett.
A FIDESZ most lyukat töm a bankadóval, a nyugdíjjal, ...
Ezt (azt) a lyukat te is vésted azzal, hogy egyre magasabb fizetést akarsz.
A FIDESZ-ből sem lesz szalonna. Kimerül a "megvonási készlet" és jön a hatalmas áremelkedés!

A kormánynak soha nem volt olyan pénze, amit csak úgy osztogatni lehet. Vagy külföldi hitel van, vagy adó és áremelés.
A befolyt pénzt újraosztják...
Miután feléltek mindent és leseperték a padlást, újraírják az alkotmányt, ez lesz majd: Adóemelés meg áremelés de nem is csekély.
No. Valahogy így.
Az Mszp nevű, kommunistákból álló pártnál kirekesztőbb, fajgyűlölőbb párt ebben az országban nincs. Tolvaj, hazug MSZP
@midnight coder: kurva anyad az elvtars, polgartars...
@pistii: Pistiiiiii. Menj már.
Kiabál a mama. Mit beszélsz már megint te gyerek? Mire tanított a mama?
@röhögő:

Szegény Franciska akárhol kommentel, lehülyepicsázzák.

:-D

(Én bírlak!)
@SzaGyu:

Nem lavírozok sehova, és abszolút nem érdekel honnan fúj a szél. Cserébe véleményem van saját, kormányról és ellenzékéről is.
@SzaGyu: Mikor volt őszinte? A 2002-es kampányban (jóléti rendszerváltás, több pénzt az embereknek - sajnos részben meg is próbálták beváltani egy ideig, pénzzel vásárolva népszerűséget, lásd 2006 ősz, önkormányzati választások - majdnem olyan piros lett a térkép, mint most narancs, Kovács László pedig a "gyűlölet kicsiny szigeteinek" nevezte a megmaradt pár fideszes önkormányzatot, pl. Debrecen), 2006-ban pedig dübörgő gazdaságról és nagyívű fejlesztésekről esett szó, válságról, megszorításokról nem. Szóval, először Fletó volt őszinte, a saját elvtársai előtt. Akkor, amikor már nem volt más lehetőség.
A Fidesz természetesen demagóg és populista módon viselkedett 98-tól kezdődően minden kampányban és a választások között is, ez is igaz. Vért, verejtéket és könnyeket ígérve Mo-n nem lehet választást nyerni.
Osztán mit csinyá' Fletó ha netalántán újra bizalmat kap? Mert mostanra kiderült: csak a nyelve nem impotens...
@kimdzsongil: az enyém meg csökkenni fog! úgy kb 5000 forinttal! hogy basznák szájba az anyjukat......
@dtk74: Sokféleképpen lehet ítélni, ez igaz.
A sportcsarnokbeli maszop-performansz sasjózsistul, nyuggerestül szerintem nem egy polgári vagy jobbkonzi pártra enged asszociálni az előélet ismerete nélkül sem.
Na persze, az "aki az egyéni utat választja az kiírja magát a szolidaritásból" féle Fideszes nyilatkozatok sem.
Magyarországon nincs nyugati értelemben vett jobboldal, van egy párt amelyik Marxot felcserélte a tőkére (de azért kulturálisan őrzi az örökséget), aminek a régi elitje nagyburzsoázia lett, egyben az országot felvásárló és ide befektető külföldi tőke kiszolgálója,e és ennek megfelelő érdekei megjelennek a politikában. Ugyanakkor megmaradt mellette egy olyan szavazótábor, amelyikre a Kádár-nosztalgia és a kulturális jobboldal-ellenesség (egyházellenesség, internacionalizmus stb.) a jellemző (ahogy a szoci burzsujokra is, csak ők szerencsésebbek). A jobboldal törzsközönsége pedig a keresztény középosztály maradéka lett, amelyikre egyszersmind jellemző, hogy nem igazán érti a globálkapitalizmust (ebben a baller elit modernebb nála), és idegenkedik tőle. Mélységesen frusztrálta, hogy a rendszerváltás után sem igazán jött el az ő ideje, mert a "komcsik" nyúlták le a nemzeti vagyont, a pozíciókat. 90-ben az MDF-et támogatták, Orbán pedig 93-ban felismerte, hogy az MDF ideológiai helyére nyomulva átveheti ezt a tábort. Amikor pedig a szocik kénytelenek voltak népnyúzó intézkedéseket tenni, Viktor felismerte, hogy ezek ellen, ezeket tisztán a komcsik ármányának beállítva újabb szavazókat szerezhet. Már 98-ban is a Bokros-csomag szidásával kampányolt.
SOHA HA TÖBBET NEM AKAROK HALLANI GYIRCSÁNY FÉREGRŐL!!!SZÉGYEN, HOGY MÉG MOST IS FÓRUMOT ADNAK NEKI!!!
@csi szi: Ahogy mondod, a világ nem fekete és fehér.
Nálunk a szocialistának nevezett párt a legkapitalistább gazdasági elitre épül, a pórnép számára elérhetetlen magasságban, a jobboldalnak nevezettek pedig liberális és szocializmusra emlékeztető ötletekkel operálnak, ami végső soron érthető mert az egyik a biznisz miatt választotta, és nem zsigereiben őrzi, otthonról hozta az ideológiát amit a zászlajára tűzött, a másik pedig nem jutna sehova, ha értelmesen beszélne. A harmadik meg gyakorlatilag nem is létezik, csak délibáb. Itt nincs jobboldali párt, ami konzervatív politizálással próbálna érvényesülni a magyarkodás és a populizmus helyett.
@KarbatettKezűZoltán: kussoljál mert te is kaphatsz a fejedbe te narancsos köcsög. Rettegtek gyurcsánytól, mert a pártvezéreddel azzal a majommal aki 20 éve elmozdíthatatlan feltörölte a padlót, azóta is retteg kiállni vitatkozni az a majomparádé. Éljen a fidesz magyar kommunista párt
@KarbatettKezűZoltán: Ne kiabálj, és tanulj meg helyesen írni, ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek. Gondoltál már rá hogy hány ember van akit mások nem kedvelnek, zavarja, irritálja őket -joggal-, mégis kap fórumot? Talán Te is ilyen vagy némelyeknek.
Lehet hogy nem ezt a választ vártad, de próbáljunk meg egy másikat. KarbatettKezűZoltánnak igaza van, ezért ezentúl senki nem beszélhet Gyircsácsnyról (sic!), ő pedig (akinek nem mondjuk ki a nevét) nevet változtat, emigrál, és közben öngyilkos lesz, mert átérzi Zoltán barátunk problémáját. - ezt jobban elhinnéd? :-)
Szándékosan írtam így, mert nem érdemli meg, hogy helyesen leírjam a nevét!!!

Igen, igazad van.
Nem ő tehet arról, hogy az ország első számú vezetőjeként hogyan beszélt TITOKBAN(!)( nem a nyilvánosság elé állt ki!!!!) akkori helyzetünkről és SAJÁT tevékenységéről. Miután LEBUKOTT, szintén nem állt ki a nyilvánosság elé és ME? KÉRT BOCSÁNATOT, NEM MONDOTT LE ÖNSZÁNTÁBÓL(ahogy egy úriemberhez méltó lett volna)hanem, az internacionálét éneklő agyatlan csürhéje segítségével a végsőkig kapaszkodott a tetves bársonyszékébe!!!!!!!
@nagymagyarmagyar: Aki kritizálni meri a baloldalt az csak FIDESZES lehet?!?!?!?!??!?
te szerencsétlen agy mosott csinovnyik
@SzaGyu: Ha hiszed, ha nem, nem "lavírozok", én az életben nem voltam még virágkorában sem gyurcsányferike és a MASZOP mellett, amióta szavazok, a Fidesz tábort erősítem, nem mintha ezt neked meg kellene magyaráznom. De azért most jól megmondtad nekem!! :-) Szép estét!
@KarbatettKezűZoltán: Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány,Gyurcsány....
@fakopács: FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,FLETÓ,
@Állítsuk meg a fideszes ámokfutást, Orbán takarodj: te tök hülye vagy, vagy ordas hazudozó...nem tudom melyik a rosszabb...
Ez pedig a csúcs, a pofátlanság csúcsa az egészben...
Köszönjük ELVTÁRSAK! De tényleg... Azért a többi zsét, biztos, ami biztos elvisszük hétfőn egy labanc bankba, ide, a Lajta másik oldalára... Sosem lehet tudni! Nagyfater mindig mondta "Fiam, meglásd, ezek a komcsik egyszer még visszajönnek!" Már megint neki lett igaza...
index.hu/belfold/2010/11/27/adozniuk_kell_az_atlepoknek_a_magan-nyugdijpenztari_realhozam_utan/
Bár hoppá!!! SGabika valami olyan mondott, hogy mocskos nagyok a veszteségek. Akkor mi után kellene adózni??? Nem értem...
Varánusz Debreczenit megszégyenítő nyalása: Ők még emlékeznek (igen-igen) a 2006-os kampányban Fletó milyen széles ívban mosta föl Viktorral a padlót a tévévitában, milyen gondosan csavarta ki aztán, és tette ki száradni a partvonalon kívülre."

Helyesen:"Ami pedig a lényeget illeti, elnök úr, kérnék öntől valami szívességet most itt: ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom önnek: ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed." ... Azt kérem, még ma este, azt a kampányt, amely arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk - ezt vonják ki a forgalomból. Így sem akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, Elnök Úr!"
Innentől kezdve egy programozott vesszőfutás volt Gyurcsány karrierje. Ezzel tette ki magát a partvonalon kívülre, csak Varánusz ezt nem vette észre.
@KarbatettKezűZoltán: SOHA TÖBBET NEM AKAROK HALLANI AZ ELMEBETEG DELEJES EMBERRŐL ÉS A HAZUG TOLVAJ RABLÓ KOMCSI TÁRSASÁGÁRÓL,A FIDESZES KOMCSI OLIGARCHÁKRÓL. Sajnos ez nem kívánságműsor.
"Ez az ember nem fél. Szórakozik."

... s miután a jövőben nagy politikai karrierre reálisan ő sem számít, ezért inkább hősi halott vagy legalább mártír szeretne lenni.
ki lop és mit, magyarázd már meg kedves komcsi blogger?
Ezeknek a liberálkomcsiknak egyszerűen kilopták a szerveiket valami taggyűlésen.
Ezért tolvajorbánozik mindegyik biorobot.
@nagymagyarmagyar: bla bla bla.

Sajnos erre mást nem lehet válaszolni. Ami a vitakulturát illeti, te sem vagy egy Szókratész.
@Valahol Máshol:

érdekesen ellentmondásos a hozzászólásod. Az utolsó bekezdés egész értelmes, én is így gondolom. Az azt megelőzőekre nem érdemes szót vesztegetni, olvasd el amit írtam, ott a válszom.

@nagymagyarmagyar:
"magyar neved van amúgy büdös kommunista fideszes, mert ne legyél tévedésben, ti vagytok a kommunisták."

Sajnálom, hogy nem hallottál még Josquin des Présről. Pedig nem mai a fiú, mintegy 479 éve halott. Gondolom, biztos azt sem értékeled, amit csinált ...

@csi szi:

Hát ami a paprikajancsi visszajöttét illeti : annál még egy általános, az egész Európára kiterjedő pestisjárvány is jobb lenne.
süti beállítások módosítása