Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: www.portfolio.hu/gazdasag/20220930/megvan-mennyi-lesz-a-2022-es-nyugdijpremium-osszege-570193?utm_... (2022.09.30. 15:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Here Comes The Sun - máshogy www.youtube.com/watch?v=DaWBmNbxAig (2022.09.14. 22:13) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2010.11.23. 08:00 Fabius

Magyar Tutimegmondó Iroda

Címkék: mti fidesz hírszerkesztés médiatörvény közmédiumok

Tegnap Cser Palkó és Rogán, az ügyeletes polihisztor benyújtotta a parlament elé "A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról" címet viselő törvényjavaslatot. A 174 oldalas, 228 pontot tartalmazó javaslat egyik legfontosabb eleme, hogy szabályozná a közszolgálati hírszerkesztés folyamatát. Is.

A kormány úgy érzi felesleges ennyi hírszerkesztő a közmédiumokba, pont elég volna egy központi szerkesztőség, ami legyártja a hírműsorokat minden közszolgálati médium részére. Vagyis az M1-M2, a Duna Tv és a közrádió is előre gyártott híradókat és egyéb hírműsorokat kapna. Ha végignézünk a frissen megválasztott elnökök során akkor nincs kétségünk: gondosan szűrve lesznek a fontos események. A hatályba lépés pillanatától a kormány, pontosabban az általa működtetett MTI fogja eldönteni mi fontos és hírértékű Magyarországon, és mi nem az.

Remek, én ennek örülök, tényleg. Egyrészt ugye a racionalizálás fontos dolog, másrészt meg az a sok eddigi kósza hír és összevisszaság csak a problémát okozta. De most rend lesz végre, előre gyártott és előre rágott hírpép, ami a szájába lesz köpve, csak le kell nyelnie rágás nélkül a kedves választópolgárnak. Ami butaságot és dezinformációt magára szed egész nap a munkahelyen/ utcán, azt minden este szerető kormányunk csodálatos hírműsorai szépen felülírják. A vacsora mellé jön a kormány Gyurcsók Józsefje, az ősz üstökű Szellő Pista imitátor Semjén Zsolt, és nyom egy törlést felebaráti szeretettel kedves népének:
Kedves népünkön pedig máris úrrá lesz az egyetértés, a keresztényi szeret és jámborság. Csont nélkül fogja benyalni, hogy SkiccPali csodálatos irományát a Vajdahunyad várában tett reggeli séta alkalmával találta, közvetlenül Anonymus szobra mellett.

A helyszínre siető szakértők megállapítják, hogy a KEH egy alkalmazottja sem járt a közelben, Kontrát Nóra pedig különösen messze járt a tett színhelyétől. Azonban Pintér Sándor éles szemű megfigyelői kiszúrják, hogy a szobor kezében írásra alkalmas eszközt tart, ezért az ártatlanság vélelmét az avarba dobva felelősségre vonják Anonymust a szabotázsért.

Végre nem csak az erőszak, a megölte, kirabolta és felnégyelte hatszoros anyagyilkos szomszédját hírek lesznek a fókuszban. Lesz végre közéleti beszámoló, amiben hetente bemutatják, amint Rogán Antal átadja a felújítás alatt álló belváros éppen elkészült aktuális méterszelvényét. Kulturális eseményekről is lesz élő tudósítás. Közvetítik például Alföldi Róbert vesszőfutását, ami alatt Petőfi sorait szavalja Eperjes Károly:

S merengésének eltünik világa,
Mert vesszejével őt ez főbe vágta.

Vessző s egy ily fickó parancsol néki,
Oh minden égnek minden istenségi!

Ilyen mélyen hajolt magas feje,
Ilyen gyalázatot kell tűrnie!

Remélem az időjósokat is összevonják. Április óta tudjuk, hogy a nap is másképp süt, ezért pont elég, ha a Tv2-től átcsábított Gaál Noémi apácának maszkírozva elmondja a legfontosabb tudnivalókat.

Már csak a sporthírek szerkesztésére kellene találni egy alkalmas személyt. Elsőre Cser Palkóra szavaztam, ha már ilyen fasza kis híradókat rittyentenek majd nekünk, vegye csak ki a részét a népszerűségben fürdésből. De aztán rá kellett jönnöm, hogy András nem az a fitness guru alkat, a lelki tusa meg - még - nem sportág.

Kellett valaki, aki nem törpül el a Pengék Királya és a Kárpátok Középpályása mellett. Valaki, akit hűsége és jelentős smúzfaktora ellenére kihagytak eddig mindenből annyira, hogy még MOB elnök sem lett belőle. Szegény dobhatta a kukába a Schmitt Palis edzéseket és a komplett felkészítést. Ideje kárpótolni legalább Nemzeti Sportszerkesztő címmel Kovács Kokó Istvánt. Igaz, a kölyökgólya hangjával nem az a kifejezett trubadúr alkat, de ennyi kompromisszumot igazán köthetünk az érdekében. 

Ha ezt így felépítik, akkor népszerű lesz és hasznos, úgy fogja ostromolni a nézettségi csúcsokat, mint Rogán Antika egykor a homokvár bástyáit. Az otthonokba a kormány véleményével beköltözik a béke, hisz egységes hírek és álláspontok mellett nem lesz min pofozkodni a legádázabbaknak sem. A munkahelyeken egyetértés lesz politizálás helyett, a boltokban újra lesz szafaládé és krinolin, és ha minden jól sikerül akkor nem a Magyar Tutimegmondó Irodának lesz szlogenje, hanem nekünk:

Szolgálunk és nézünk!

165 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr132467041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hezitátorok 2010.11.24. 07:07:01

Az új undokok mintha új stílust hoztak volna. Még mindig mindent a népért, és már a nép által is: nemzeti együttműködés, kétharmados bátor alkotmánymódosítások, az emberek emberének kinevezése, a nép jussának visszavétele a közszolgáktól. Min...

Trackback: Iskola a határon? 2010.11.23. 11:26:14

társadalmi mese Atyafiak, egyszer volt, aztán megszüntették az én ifjúságom és gimnáziumi éveim nagyszerű vívmányát a Honvéd szakközépiskolákat. Annyi dörgedelmes mese után immáron valami jóról is mesélhetek: újra meg akarják nyitni a katonai közé...

Trackback: APEH, miért is ne lájkolnánk téged? part 2 2010.11.23. 09:21:22

Két erős infarktus után még dől rólam a víz, remegve nyomom a telefonon a gombokat, szerencsére van telefonszám és mellék is, valamint szerepel az ügyintéző neve is a dokumentumon. Hangja alapján kedves fiatal hölgy fogadja a hívást, elmondom neki, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ÁkiBáki: Eddig az MTI a hireket a piacon adta el es csak reszben szorult koltsegvetesi tamogatasra.
Az egeszseges az lenne ha teljesen fuggetlen lett volna; ehelyett meg a maradek fuggetlenseget is pofatlanul felszamotak. Mostantol meg ha akarnak sem lehetne fuggetlen (magyar) forrasbol hireket vasarolni.
A demokracia a fuggetlen tajekoztatassal kezdodik.
@alibaszna de bamba: Ech Tv, RémHírTv--nálam nincs i " befogva"...töröltem...Lánchíd Tv-t életemben nem hallgattam,..az MTV-t április óta nem nézek..a Duna TV_T meg már évek óta nem nézek..mert állandóan a Nagy Magyarkodó faszsággal és Kárpát medencével van tele..Modern ember Neten olvas híreket,( még nem magyarul is) Neten hallgat rádiót,..és vannak a nem megvásárolt (RTL) kereskedelmi TV-k...
@Devil: Zseniális egyébként ,hogy egyébként jó dolgokat-piaci verseny-próbálnak a "kis" pénzszivattyújuk(adófizetők pénze,úgy mellékesen) megtartásához felhasználni...tényleg nagyon jók ebben...gusztustalan...
Már nem lehet a Népet "elzárni" és egy irányba butítani...mint a Rákosi rendszerben.....
.Már van Net és mobil...egy jóképű forradalmat simán meg lehet szervezni neten és mobilon:))hehe
A hetihetes szárnyalni fog.
Ha lesz.
@Waldorf Rolandó:

"eddig azt tudtuk meg az MTI-ből, amit a balosok akartak, most azt tudjuk meg, amit a jobbosok szeretnének
hogy ezen a balosok szomorkodnak, a jobbosok örülnek, nincs nagy meglepetés"

Ez a kedvencem. Eddíg ti kúrtátok el, most mi kúrjuk el, nem kicsit, nagyon. Háromnegyeddel!! Ez az igazi citoyen hozzállás. Ne azt nézzük, mi jó az országnak, nézzük, hogyan tudunk bosszút állni a 8 év ellenzékiségért! És így lesz belőlünk újra sikeres nemzet!

Hánynom kell
@Devil:
"Eddig az MTI a hireket a piacon adta el "

hát ez az.
amikor az MTI-t alapították, még nem volt internet, ma azonban az információk 90%-át az emberek ott szerzik be. Nem tudják tartani a lépést az internettel, ráadásul a neten megjelent híreket nem tudják pénzért továbbadni.
ezért veszteséges.
ennek a fel nem ismerése (is) oka az MTI gazdaságtalanságának...
@Bilux67: nehogy azt hidd. Néha szoktam nézni, hát, nagyon visszafogottak. Szerintem kivágják a "kényesebb" részeket onnan is. Még onnan is, bizony.

Már nem az a világ van, mint 2002-ben! Nyomasztó az a kétharmad! Az ertéel meg a pijacról él, és hát háromilióan szavaztak orbánra... Az nézőként, reklámfogyasztóként is hárommilla.

Szvsz egyelőre megvárják, hogy kezdjen esni az a népszerűség, addig nem kötnek bele a fideszbe. Ez van.
@Devil: és ott is fejeződik be, már amennyiben ez nem valósul meg.
Igazad van: ez lenne egészséges. Csak ez már régen nem erről szól, sajnos.
„Szóma, ha mondom, segít a gondon, egy-két köbcenti helyre biccenti"

Újra el fogom olvasni Huxley-t.
Érdekes, hogyan nyerik vissza aktualitásukat az acéli rendszer "tűrt" kategóriái...
@Secnir: Ez okos! Valóban idejét múlta az MTI ilyen formában, az archivuma azonban értékes. Most kellene leállítani és eltenni a spájzba. Elegendő egy elnök vezetése alatt 1 tv, és egy rádió. A nézettsége, hallgatottsága a két mediumnak tényleg elenyésző. Egy kormányról szóló hír 100x annyiba kerül. mint egy kereskedelmi rádiónak, vagy kereskedelmi tv-nek.

Orbán Viktor köhögött az este folyamán = 1 000 000Ft MTV-nek 1000 Ft az RTL-nek.
@Bilux67: Miért ne lenne?
Az MTI eddig is pénzszivattyú volt, hát hol él ma meg egy hírügynökség Magyarországon Magyarországból úgy, ahogy az MTI? Hát úgy csak állami pénzekkel.
És hogyan lenne már független valami, ami egyrészt az adott évi költségvetéstől függ anyagilag, másrészt törvényileg szabályozott eljárásban választják ki az elnökét?
A legszimpatikusabb megoldás (mármint nekem a legszimpatikusabb), ha az egészet (MTI, MTV, MR, Duna) odalöknék a piacnak, egy fillér állami apanázs nélkül. Nem kellene félni: a piaci versenytől meglehetős elszokott kertévék nem falnák fel őket. Ha marad valami belőlük, egyesülve, kooperálva vagy versenyezve, hajrá, csinálják, ha nem, Isten nyugossza őket.
Nemzeti érdekből csak egy nemzeti kultúrát közvetítő adó kellene, esetleg egy tévé és egy rádió, utóbbi több sávon is, mögéjük rendes világhálós jelenlétet, tartalomszolgáltatást is biztosító infrastruktúra, és szórják a magyar képző-, zene- stb-művészet híreit, meg a magyar tudomány dicsőségét harsogják, lehetőleg feliratozva a texten a szomszéd népek nyelvein is, meg pár világnyelven.
Üdv
Á. H.
Csak a fideszes szar jut majd el a zemberekig ezeken az agymosókká váló most még hírszolgáltatókon. Egyébként már én M1-et se nézek vagy fél éve, mióta azt a echo-lánchíd rádiós köcsögöt nevezték ki a hírigazgatóság élére. Ókovács meg, mint a duna elnöke meg már szánalomra se méltó.
Azért milyen érdekes ez a sok rettegő ember ismét. Ők valószínűleg Friderikuszt, Bolgár elvtársat és Gyárfás urakat hiányolják. Mert ők aztán.
Csak annyi a gond,hogy ezek az aggódók így kissé hiteltelenek. Mert nem az a bajuk,hogy mi történik, hanem az, hogy ezt a Fidesz csinálja.
Vonuljatok vissza elvtársak végre,és van is hova.(ATV, Klubrádió,Népszava, Stop.hu...soroljam?)
A kereskedelmi TV-ket rádiókat is kötelezném, hogy csak az MTI által kiadott híreket adhatja le. Nem kell a zemberek fejét mindenféle marhaságokkal összezavarni.
de Élő Gábor MTV hírigazgató valóban alkalmatlan. De valszeg ő lesz a közös hírgyár vezetője is.
Vizslát!
Na, segítek ennek a kormánynak!

Legyen a DUNA TV és a DUNA Rádió
Elnök: A mindenkori KE, de nem kell bejárnia, csinálja úgy mint a főparancsnokságot!
+50Fő alkalmazott
Az a baj, hogy nincs már Pártkelte az M1-en.
Németh Miklós "megszólalására"!
Simán hazudik!
Németprszágban..ott éltem abban az időben.......és Horn mielőtt megnyílt a határ Hamburgban volt és még a német ismerőseim és a napilap is csodálkozással közölte, hogy Kohl-lal együtt az SPD is--és az FDP (Genscher , igaz mint külügy miniszter) is ott volt a találkozón....hosszasan tárgyaltak.
Erre rá 4 nap múlva nyitotta meg a Magyar Állam a határt...az NDK soknak. A Későbbiek folyamán Genscher lenyilatkozta, szűk körben...hogy Horn adta a tippet, hogy milyen szituációnak kell létrejönni ahhoz, hogy a már Magyaroszágon lévő NDK-s menekültekenek megnyissák a határt. ( ezt meg egy német Kormányörség Tag mesélte nekem, akivel jó barátságban voltam)
A Németh Miklós is szenilis már, vagy csak magát akarta fényezni.vagy irígy a " Gyulára",..és cáfolni sem tud már...:).vagy simán hazudik!
LE A DIKTATÚRÁVAL!
vagy mindenképpen meg kell várni a tömeges népirtást és a koncentrációs táborokat hogy rájöjjön a nép mit akar a fidesz valójában?
El lehet vicceskedni ,de a valóság közel sem lesz ilyen vicces.

Komoly politikai többlet-tartalmakkal bíró f@szságokkal erősítik az agymosást, minden olyan hír, ahol van egy Fideszes párttag az fontos lesz.
Pl.: Galgamácsán a Fideszes polgármester minden kedden délelőtt rendre utasít egy a gyalogosoknak elsőbbséget meg nem adó szegfű-piros színű Ladát.

Ellenben az EU iránymutatása, dorgálása, Financial Times, Wasington Post...stb. médiumok hírei, cikkjei mennek a sülyesztőbe, még azelőtt átvágják az optikai kábelt, hogy a cikk elérné az országhatárt...nemhogy a központi szervert.
Majd Áder - angolul nem beszélő - János EP képviselő kommunikálja az EU mondanivalóját, természetesen a kellő cenzúra után, a megfelelő kiegészítésekkel.

Lesz itt még 9 órás ÉLŐ közvetítés az új Magyar Király felcsúti születésnapi ünnepségéről, amit a Honvédség új sorköteles állománya biztosít...
@igényes: Ez volt az egyetlen darab amit láttam a Nemzetiben, és Jancsi ide, Juliska oda, nem volt olyan rossz. Persze a vége bizar, de hát ilyet is láttunk már, persze Nyugaton...(ettől még nem védem Alföldit!)
Akkor most rendben vagytok!! Megvolt a mai gyűlöletkampány!
Lesz itt még élő Közvetítés ahogy a gonosz Törpe és bandáját számon kérik!!!!!!!!!!
@Netkalóz: A koncentrációs táborokkal semmi baj, csak a megfelelő emberekkel kell feltölten.:)
@fitball: És te, ma is felhúztál egy magyar narancsot a farkadra? !Imádkoztál rendesen? Dobtál a templomi perselybe megfelelő alamizsnát? Pucsítottál a plébánosnak? Tapsoltad legalább 5 percig mai nap a cigány Szaddamot? El ne felejtsd teendőid, mert kizár a PÁRT!
@bierkamp: Mindig voltak partizánok a II. VH után. Annyi partizán volt már a 60-as években, ha igaz lett volna, akkor a németek buktak volna azonnal. Mos van annyi forradalmár, hogy irigyésre méltó, sajnos voltak a magyar áldozatok 56-ban. A rendszerváltók is nagyon sokan voltak. Egyre többen lesznek. A FIDESZ kínosan ügyel arra, hogy 56-os leszármazottak a jelenlegi kormányban ne legyenek. Orbán Viktor saját maga írja alapszervezeti KISZ titkár volt a középiskolában, sikeres felvételi vizsgát tett az egyetemre, majd felesküdött a Magyar Népköztársaság fegyveres védelmére a Magyar Néphadsereg zalaegerszegi alakulatánál, becsületesen kiszolgálta katona idejét.
@megmondomdom: na ez igaz.bár koncentrációs táborba a népet szokták zárni, ill annak egyes csomportjait, az elnyomókat kivégzik általában.
Az eredeti hír nem arról szól, hogy a közmédiumok hírszerkesztőségeit összevonják? Ez logikus lépés szerintem és nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezután "előre gyártott híradókat" kapunk.
Tény, hogy a Fidesz szinte minden intézkedésében benne van az antidemokratikus elmozdulás lehetősége de amíg ez csak lehetőség marad én nem beszélnék diktatúráról.
MTI-re nincs szükség! Ma az MTI egy C-64.
Régen azért hozták létre mert egy helyre így tudták koncentrálni eredményesen a telex gépeket. Ennyi, meg annyi, hogy titkosszolgálati háttere volt minden hírügynökségnek. Ma már nem kell, mert pénzt visz.
Észak-Korea kezdheti felállítani a sátortáborokat a magyar menekülteknek. Mindig is sokalltam a 3 közszolgálati csatornát. Az m2-nél gyakran volt deja-vu érzésem. A gond, hogy az MTI pártirányítás alá kerül. Hogy korábban ott volt-e, nem tudom, nem éreztem, lehet. Most egyértelműen oda került. Az pedig sajnálatos, hogy a mostani újságírók nem nagyon alkalmasak arra, hogy az MTI-t megkerülve közvetlenül külföldről gyűjtsék a híreket és tisztességesen fordítsák. Bár, a gyakorlás jót tesz, úgyhogy fél év múlva nézek csak legközelebb magyar híreket.
@Laikus érdeklődő: Magyarországon van egy sor TV csatorna, rádió. Elegendő lenne a FIDESZ-nek egy is, de legyen minden pártnak, nem bánom, de a FIDESZ-nek minek kell mind. A néző hallgató rájön, hogy 5 adón keresztül mindig egyforma infók jönnek, tehát letáborozik egynél, mert minek kapcsolgasson.

Ott van a kereskedelmi TV-k sora akik már a világon meglévő 2000-nél nem több filmet leadták, ismételték vagy 100x-or. Most nyomatják a "jobbnál jobb műsorokat"

Csökkenteni kell a költségeket és nem fenntartani csatornákat közpénzen, hanem a teendő az ingyenes Internet+ gép biztosítása a nemzetnek! A nemzet tagja majd keresgél a neten.
Hát akkor nézzétek továbbra is az ATV-t, meg olvassátok a Népszavát, ott legalább kedvetekre valókat mondanak és fröcsögnek! Ne feledjem a Heti Hetest, ami már nézhetetlen és egymáson röhög a sok ripacs.
@Kilo166: AZ MTI semmi! Gondolod, hogy az MTI-től vesznek át híreket? Mutass egyet.

Én mutatok:
www.mti.hu/cikk/2010/11/08/a_kolontari_polgarmester_szerint_elkepeszto_ajka_kovetelese-511981

Ezt máshol is olvashatod, egy kissé korábban.
@Bundili: figyelj már, te egyszerre nézed a Duna TV-t, az MTV-1-et, MTV-2-öt, hallgatod az állami rádiót? Nem is vagy kiváncsi rájuk. Készenlétben tartanak 3000 embert, hogy közölje a hírt, smitt elsózta a lecsót?
Kedves MTI!

Tetszettek volna normális, elfogulatlan munkát végezni az elmúlt évtizedekben, s most nem lenne gond!

Pőrén:

A KURVA ANYÁTOKAT BASSZÁTOK SZÁJBA, BUZI HÍRZSIDÓK!
Egyre több hozzászólásban olvasok ilyeneket hogy "a zország" meg "a zemberek" Ez valami új divat? Szerintem nagyon gáz. Még ha rövidítés lenne azt megértem mert hogy hosszú leírni pl hogy valami és helyettesítjük a "vmi" vel. De ez? "A zemberek meg a zország" Nem vagyok egy nyelvművelő de egyre ocsmányabban Ír a magyar. Tisztelet a kivételnek! Ugye Schmitt Nyali`bá!
Jaa a zorbán miatt! Igy már értem e zmindent megmagyará z :))
@Izomagyu: Ide figyelj! Ne beszélj csúnyán. A mostani 2/3 biztosíték arra, hogy nem lesz oda kinevezés tartósan. Gondolod Orbánnak nem tünt fel, hogy a Netre kattintva külföldi oldalon látta már a friss hírt, melyet három nap múlva kinyomtatva esőerdőt pusztítva megkapott.
Állj! Tegyük félre a balos előítéleteket!Itt arról van szó, hogy az adófizetők pénzén működő közszolg. médiumok hírszerkesztőségét vonják egybe, az egyéb pénzből működő magánmédiumok hírszerkesztőségeihez viszont NEM nyúlnak! Továbbra sem kötelező az MTV híradóját nézni, ami az előző garnitúra idején sem volt pártatlan, meg ezután sem lesz az. De el lehet kapcsolni más csatornára!
"Ha végignézünk a frissen megválasztott elnökök során akkor nincs kétségünk: gondosan szűrve lesznek a fontos események."
:)))
ha belegondolok, hogy milyen események, témák maradtak ki a közmédiumok híradásaiból az előző kormány idején, akkor csak röhögni tudok Varangyos vergődésén és tapsoló/hörgő díszes társaságon... :D
szánalmas tartalom, szánalmas stílus.
viszont,hogy vmi jót is mondjak: egyre jobban kezeled a photoshop-ot. :)
@pollio: nemsokára csak egy csatorna lesz, az NARANCSVÍZIÓ.
és még lekapcsolni sem lehet majd..(lásd orwell 1984-ben:-)
@Fedőneve Lábos: Én is elgondolkodtam ezen, állítólag Orbán korábban polgároknak szólított bennünket, de az új hullámos Szijjártó (ősei gyártották a korbácsokat)légzéstechnikai problémákkal küzdve így tudja kimondani AZ EMBEREK a zemberek. Holnaptól a ga zemberek lesz a módi.
@Netkalóz: És ez lesz a legjobb megoldás. Volt a magyar narancs is, citrom, meg a magyar banán.
@gyilkos fűegér: "Köcsögök"

Nem szabad ilyet írnod, a FIDESZ-KDNP nem minden tagja köcsög. Nagyon szertelen vagy!
@Bundili: Még mindig nem adta be a nővér a butirofenont (haloperidol)? Pedig extra adagot írtam ki neked! Tessék otthagyni a nővér pult gépét és visszamenni hánykolódni a gumiszobába!

Dr. Belekotty
@pollio: El. Csak akkor is fizeted a cehhet.
@old_field: Pld mik maradtak ki? Es ha kimaradt is volna valami az miert lenne indok arra hogy partallamositsak az MTI-t?
@Netkalóz: Meg ok maguk sem tudjak hogy mit akarnak valojaban...
Az MTI tele van újságírónak hazudott tehetségtelen júdeaival.

Most, hogy már a tehetséges júdeaiak (index) is megírták, el kell fogadni, és kuss legyen!

Zsidók is esztergálhatnak, nem kell annyi hírzsidó!
@faszoccse: Nem lesz itt sporolas... beszelni beszelnek majd rola de nem lesz olcsobb semmi.
Viktor bemutatja:

Hogyan gondozd a hírzsidóidat c. művét.

Hajrá!
@igényes: +1 fo akit hetnte ki lehet rugni a hibakert.
@Izomagyu: Most tényleg zsidók vannak ott? Orbán meg küldte a rabbit? De hol a pénz az MTI-nél, már csak a zsidók miatt kérdezem.
@Izomagyu: te most egyébként jólvagy? Figyi, pihennyé lefele, fáradtnak tűnsz!

Ja: nem vagy te zsidó véletlenül? :))))
@belekotty: Jobb, ha leülsz, mert megtehetik. Szűrni még nem szűrik, de keményen figyelik. Kérdezd meg az NBH-t, hogy milyen a mai termés. ;)
@Devil: Gondolod, hogy megteszik? Nekem ide az MTI élére Deutsch kellene. Venne beléptető kaput, és akinek nincs ....mája, az nem léphetne be, de ki sem!
@Peetee: Na errol beszelunk mi itt (kiveve a droidok, trollok) Nyuszomuszo :)
Tulajdonkeppen fel fognak ertekelodni a balos hirforrasok; de sajnos itt nem ismet balos-jobbos megosztasra lenne szukseg - bar ettol hizik a szavazotabor - hanem fuggetlenre, partsemlegesre. Igen, ilyen letezik, letezhetne nalunk is, csak a hatalmon levoknek nem erdeke akik meg nincsenek hatalmon azoknak mas bajuk is van.
@Peetee: Ja tulajdonkeppen igy mukodik a HirTV.
@val: NBH már nincsen. AVH van helyette. Mivelhogy Alkotmányvédelmi. Tudniilik. Nem összekeverni! :)
@igényes: Nem arról szólt a hozzászólásom (sem a poszt) hogy sok-e a közmédium Magyarországon.

Szerintem természetes és szükséges, hogy a közszolgálati hírműsorok EGY KISSÉ a MINDENKORI kormány munkáját támogassák.
Az MTV "kormányközeliségét" én az internetes hírforrások olvasásával kompenzálom és amíg a közmédiumok nem kezdenek el "hírtévésedni" én nem aggódok.
@Kedves Nard: Ha digitális kütyüd van, elvileg láthatják hogy mit mikor mennyit nézel. A kütyüt viszont be tudod állítani úgy, hogy véletlenül se kapcsolhass az m1-re és társaira. Így van rá esély, hogy bizonyos méréseket befolyásolsz.
@Izomagyu: várj, nenene, kitalálom...
te IZOMAGYÚ vagy, ugye??
Viktor bemutatja:

Hogyan gondozd a hírzsidóidat c. művét.

Hajrá!
@Devil: Független hírforrás nem létezik. Az objektív tájékozódáshoz minden esetben több különböző információforrásra van szükség.
@Laikus érdeklődő: Nagyon szomorú, ha támogatásra van szüksége a mindenkori kormánynak. A mindenkori kormány tett egy igéretete és pont a közszolgálati független médiumoknak lenne feladata számonkérni, mert ezek a tehetséges emberek szintén a te pénzedből élnek. Nem azért kritizálunk, mert rosszat szeretnénk. Van becsület és tisztesség. Sajnos az úri Magyarországban élünk. Nem a Gyurcsányékra kell mutogatni, hanem a jóság és emeriiesség tiszteletének elvét kell alkalmazni. Nevetséges, hogy van esélyegyenlőség! Van Kontrát lány 25 évesen megkapta azt az esélyt, hogy egy 53 éves jól felkészült ember ellenében bizonyíthasson. Elégedett vagyok az Orbán fizetésével, enyémmel nem annyira.
Mert nektek semmi sem jó bármi is történjen. Tipikus magyar hozzáállás pártállástól függetlenül. Ez az írás elég izzadtságszagú.
Nagyon szomorú, ha támogatásra van szüksége a mindenkori kormánynak. A mindenkori kormány tett egy igéretetet és pont a közszolgálati független médiumoknak lenne feladata számonkérni azt, mert ezek a tehetséges emberek szintén a te pénzedből élnek. Nem azért kritizálunk, mert rosszat szeretnénk. Van becsület és tisztesség. Sajnos az úri Magyarországban élünk. Nem a Gyurcsányékra kell mutogatni, hanem a jóság és emberiesség tiszteletének elvét kell alkalmazni. Nevetséges, hogy van esélyegyenlőség! Van Kontrát lány 25 évesen megkapta azt az esélyt, hogy egy 53 éves jól felkészült ember ellenében bizonyíthasson. Elégedett vagyok az Orbán fizetésével, enyémmel nem annyira.
Majd nézem a Spice Platinum, meg az XXXL TV híradóit, azok pártsemlegesek. Büdös parasztok.
@Humperdickk: Bocsánat, akkor ÁVH. :)
@igényes: Csapatjátékos-e vagy?
A megválasztott vezetőt igenis illik a csapat minden tagjának támogatni (még akkor is, ha te nem rá szavaztál) és ha bebizonyosodik, hogy hülyeségeket csinál az első adandó alkalommal le kell váltani.
@ViPleX:

Az van, persze hogy láthatják, de én annyira biztos akarok lenni benne, hogy letiltatom! :)
A terorelhárítók 450%-os bérezést kaphatnak, a parlamentben tárgyalják.
@Waldorf Rolandó: szarjankó vagy. a szó buta szaremberi értelmében
@Laikus érdeklődő: Tegyük fel, hogy csapatjátékos vagyok. Mi számít első alkalomnak?

-az alkotmánybíróság és a jogállam faragása annak számít?
-a pengeélen egyensúlyozó költségvetés annak számít? Ami kizárólag a zemberek hozzáállásán múlik, mert ha nem adják oda elegen és önként a manyupjaikat, akkor 530 milliárdos a lyuk ami tátong rajta.

Értem én, hogy adjunk lehetőséget a csapatkapitánynak, de két gólos hátránynál azért ideje stratégiát váltani, ha legalább ikszre hozni alkarjuk a meccset.
@Dezső bácsi: Te meg valószínüleg pedofil vagy.
@néma bárány: "de két gólos hátránynál azért ideje stratégiát váltani"
A többgólos hátrányunk már régóta megvan. Talán ezért akartak annyian csapatkapitányt váltani legutóbb. Az új csapat az egészen más stílusban játszik. Támadóbb stílusban. Ezt lehet akár egészpályás letámadásnak is nevezni.
Ebben a játékban valóban benne van a nagy zakó lehetősége, de az is, hogy végül sikerül fordítani.
@megHüje!!mondomdom:
@néma bárány: ...és hogy elszakadjunk végre a hülye példáktól:
- a költségvetés nálunk mindig is pengeélen táncolt.
- amit te a jogállam faragásának érzel, azt mások talán a jogrendszer pozitív irányú változásának tekintik.
És mielőtt félreértenél: nekem se tetszik az alkotmány módosítGATása sem az alkotmánybírósággal való bajvívás, sem a szalaiannamáriák és hoffmanrózsák, de ettőlmég nem gondolom azt, hogy itt a világvége.
@Schindler Pistája:

És mit csináljon az, aki nem zsidó, de ennek ellenére nem bírja a szart amit a nyakába borítanak?
@Laikus érdeklődő:

Amit én a jogállam faragásának érzek, az a jogállam faragása. Aminek egyetlen célja nem az igazságtétel a 98%-os adóval, hanem a költségvetés manyuppal felerősített változatának útegyengetése.

Ezt éppen tegnap deklarálta a kormány is a frissen elfogadott új jogalkotási törvénnyel, ami szerint ilyet csinálni szintén fúúúúj kategória a jövőben.

Én végre szeretnék egyszer ott tartani, hogy a mindenkori kormány időben képes felismerni, ha bakot készül lőni, és nem a nyakig érő szarban kell kiderülnie, semmivel nem tehetségesebb az elődeinél. Különböztesse meg magát az Orbán kormány a többitől, de ilyen kommunikációs fogásokkal, mint a központi hírgyártás.
@Schindler Pistája:

Testvér, te akkora bráner vagy, hogy még a Holdról is látni lehet.

Ja, a leckét szépen felmondtad.
@néma bárány: A jogállam efféle (98%, Mal, különadók) farigcsálása tetszik a népnek és a politika erről (is) szól. Azért remélem nem csak ilyenekkel fogják fenntartani a népszerűséget! Kapcsolódó cikk: velemenyvezer.blog.hu/2010/11/23/orban_nem_tudja_vagy_nem_meri

A manyup más téma szerintem. Valahonnan pénzt kell szerezni, ezért betolják all-in a manyup pénzeket. Ha összejön a gazdasági növekedés, akkor (remélem) mindenki visszakapja a pénzét és jól járunk, ha nem, akkor utánuk a vízözön...
@Laikus érdeklődő:

A zembereknek tetsző gesztuskodáson túl tudok lépni addig a pontig, amíg nem a következő évek költségvetéseit befolyásolja.

Szerkezeti reform egy sincs, a manyup pénzt meg csak egyszer lehet elvenni. Utána mi lesz? Arról nem beszélve, hogy az egykulcsos adó pont azoknak a tömegeknek nem jó, akik tényleg képesek volnának a megtakarítást fogyasztással a gazdaságba visszaforgatni. Mert aki eddig is évi 5 milla fölött keresett, és 32%-ot adózott, annak megvolt a lehetősége a plazmatévétől a beluga kaviárba csomagolt homáros szendvicsig mindenre. Akinek mindene megvan már nem akar fogyasztani olyan mértékben, mint az akinek semmije nincs, csak friss megtakarítása.

Ezzel szemben a kiskeresetű néptömeget fogja sújtani az összes válságadó hozadéka. A bankok már kompenzálnak megemelt tranzakció díjakkal, az mobilszolgáltatóm új árszabálya szerint a mobilnet csomag amit használtam eddig már nincs, helyette van fele annyi adatmennyiség egy ezressel olcsóbban, csinibe csomagolva.
Mennyit kaptok ezért a sok primitív hülyeségért??
@Laikus érdeklődő: "Tény, hogy a Fidesz szinte minden intézkedésében benne van az antidemokratikus elmozdulás lehetősége de amíg ez csak lehetőség marad én nem beszélnék diktatúráról. "

Ha végre majd nem csak lehetőség, akkor meg már nem beszélhetsz róla.
Rókafogta.
Elnök úr!

. Mondjad, Jánosom.

. Lenne rám néhány perce?

. Hát hogyne lenne, Jánosom! Te vagy a mi frakcióvezetőnk, hogy a bánatba ne lenne terád időm!

. Köszönöm, elnök úr!

. Hagyd már ezt az elnökurazást, Jánosom! Szólíts te is úgy, ahogyan a többiek.

. Köszönöm. Szóval, Viktátor...

. Viktátor? Hát ez meg mi a fene, Jánosom?

. Bocsánat, Viktort akartam mondani.

. Na, ki vele Jánosom, mi a pálya?

. A végkielégítések visszamenőleges megadóztatásáról lenne szó.

. Ez jó, Jánosom, nekem is tetszik. Láttad a kommancsok pofáját a parlamenti vita közben? Majd behaltam a röhögéstől, ahogy néztem a savanyú képüket.

. Tényleg nagyon mókás volt. Hanem lenne itt valami.

. Mondjad Jánosom, megoldjuk.

. Tegnap benn voltam az egyik kereskedelmi tévében, ott kérdezte a riporter, hogy miért éppen öt évre visszamenőleg kell a végkielégítések után adót fizetni. Amikor pedig, így a riporter, az első Orbán-kormány távozó miniszterei és államtitkárai is nagy végkielégítéseket vettek föl.

. És te? Mit mondtál annak a firkásznak Jánosom?

. Szó szerint azt, hogy senki nem tiltja meg nekik, hogy ezt visszafizessék. Én azt gondolom, hogy ez lelkiismeret kérdése is alapvetően. És, ezt mondtam a kamerák előtt, meg fogok keresni minden érintettet, és jelzem nekik, hogy a frakció álláspontja szerint ez helyes.

. Nagyon jól mondtad, Jánosom.

. Hát most itt vagyok, Viktor.

. Látom, Jánosom, hogy itt vagy. Elmondanád, hogy miben segíthetek? Tudod, sok a dolgom...

. Amikor 2002-ben távoztál a kormányfői székből...

. ... és ellenzékbe került a haza...

. ..akkor te, Viktor, 5 597 000 ezer forintot vettél fel. Ebből 3 525 000 ezret kellene visszaadni.

. Három és fél milliót? Már miért kellene visszaadnom? Az a pénz nekem járt.

. A törvény szerint, Viktor, tényleg járt. A jó erkölcs szerint viszont...

. Tudom, Jánosom, hogy mi a jó erkölcs, a Szijjártó is mindig elmondja a tévében: visszaszerezzük a pofátlanul magas végkielégítéséket. Te, Jánosom, megfigyelted, hogy milyen mulatságosan mondja ezt a Szijjártó? Tőle tudom, hogy két napig gyakorolta a tükör előtt. Először mindig elröhögte magát, de végül sikerült neki. Ügyes fiú a Péter, lehet, valamikor őt nevezem ki utódomnak...De mondd, Jánosom, miről akartál velem beszélni?

. A három és félmillióról, Viktor. Hogy vissza kellene fizetned.

. A Fletó már visszaadta a pénzt? Vagy az a másik... a Bajnai.

. Ők egy forintért voltak miniszterelnökök, Viktor.

. De végkielégítést kaptak!

. Kaptak, de nem vették föl. Továbbutalták valamilyen gyerekeket segítő alapítványnak.

. Na, és azoktól nem lehet ezt a pénzt visszavenni?

. Viktor, nem tetszene az embereknek. Éhes és beteg gyerekektől visszavenni a pénzt...

. Jó, Jánosom, de áruld már el, tulajdonképpen mit akarsz te tőlem?

. Mondtam már, Viktor. Vissza kellene fizetned a 3 és félmilliót. Tudod, a jó erkölcs, amiről mindig papolunk.

. Miből, Jánosom, mondd meg nekem, miből fizessem vissza? Nagy a család, öt gyereket kell eltartani, tavaly Anikóval Mexikóban voltunk.

. Értem, Viktor. Tehát nem fizeted vissza a három és félmilliót?

. Most nézz meg alaposan Jánosom, madár vagyok én? Tollas a hátam?

. Nem tudom Viktor, még sosem zuhanyoztunk együtt...

. Na, jól van, ezt megbeszéltük, Jánosom. Van még valami?

. Nincs más, Elnök úr. Ennyi lett volna.

. Szólíts csak nyugodtan Viktornak. Tudod, hogy nem szeretem a csendőrpertut.
@Kedves Nard: De nem érted. Ha nem tiltatod le és ÚGY nem nézed az m1et és a brunyatévét, hígítod a statisztikát!! Nekem ezt a tervem.
Az én generációmnak nem új ez a helyzet, hozzászoktunk annak idején, hogy mindenhol csak ugyanazt az egy pártállami 'hírt' és kommentárt találhattuk.

Ezért aztán, az én generációm minden tagja el tudja mondani mind a mai napig, hibátlanul:

"Itt a Szabad Európa Rádió, a 16, 19, 25, 31, 41 és 49 méteres rövidhullámon"
és
"Itt Washington, Amerika hangja"
és
"Önök a BBC magyar adását hallják"

Velünk nem lehet kitolni (most sem) ;-)
@faszoccse: Értem én. Magyarul, ahogy te tudod használni. Ne bonyolítsd túl.
@pokesz70: ki írta, hogy "mi" (kúrjuk el)?
Nem is értem, mit izgulsz, neked meg se lehet mondani, mit olvass. Olvasod, amit szeretnél, még ha távol-zambézi rovással is vagyon írva.
nem lesz ez új dolog... már mióta ez megy?! Hadd mondják! nem oszt - nem szoroz - el van a gyerek, ha játszik. Lassan ember nem lesz, aki rájuk figyelne... hallassák csak a hangjukat, már úgy megszoktam, nagyokat szórakozom rajtuk... legalább ennyi örömöt hagyjanak. Most már meg ne vonják tőlem petikét! Teljesen rászoktattak... még a végén bajom esne: elvonási tüneteim lennének...
süti beállítások módosítása