Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.16. 08:00 Fabius

Hé paraszt! Melyik út megyen' itt Bolognába?

Címkék: fidesz kdnp pokorni zoltán közoktatás hoffmann rózsa

A T. Házban tegnap Forradalmi Mózes irányt mutatott a bárányoknak. Szent esküvéssel fogadta, hogy a Nemzeti Együttműködöket jutalmazván botjával megnyitja előttük a Velencei tavat Sukorónál, ők meg az így keletkezett gyalogösvényen eljuthatnak Kánaánnak földjére, ahol várja őket a teljesített 3% alatti hiánycél, és a 70% környékére szorított államháztartási hiány.

Feltéve, ha a Nemzeti Együttkapirgálás tyúkocskái föl nem esznek valamit a földről, és nem képzelik tyúk helyett sasmadárnak magukat. Mert bár felül a szája, lehet a koalíciónak bája, azért tudjuk már ki az Úr!

Hoffmann Rózsa elhitte. Tényleg. Őszintén úgy gondolta, ő lett a nemzet oktatásának anyukája, a megkerülhetetlen tótumfaktum. A kezdeti zavart totyorgás után igyekezett kijelölni a közoktatás fő csapásirányát: abcug herri potter, papás mamás az oviban. Mit mondjak, osztatlan sikert nem aratott a törekvéseivel, nem ostromolta lájkoló tömeg az államtitkárságát. Néhány keresetlen szóval elintézte népszerűségét a tanárok között is, majd igazi nagyvadra ment, mikor kihagyta az egyeztetésből a Fidesz oktatáspolitikusát, Pokorni Zozót.

Pokorni ezen megsértődött ahogy kell, és - szerintem is helyesen - elhatárolódott Hoffmann Rózsától. Az Országos Neveléstudományi Konferencián ( amin Hoffmann, mint fő oktatásügy felelős ott sem volt) kijelentette: A konzervativizmus azt jelenti, hogy ami jó, azt nem kell feltétlenül megjavítani. Később részletesen is kifejtette nézeteit, amiket Hoffmann a rá jellemző kedvességgel intézett el: nekem te ne üzengessél a sajtóban! - mondta, és nem számolt a következményekkel. Pedig ismerhette volna a Hegylakók mottóját ami így hangzik: csak egy maradhat!

A Fideszben elterjedt szokás, hogy ügyes bajos dolgokkal a fejet keresik meg és nem a lábat. Pokorni is átnyúlt Hoffmann feje felett, megkereste főnökét Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert. Amíg ők egyezkedtek addig a közszféra sem pihent. Születtek a témában írások pro éskontra, amik csak első pillantásra vannak messze egymástól. Ugyanis ha eltekintünk attól, hogy az egyik jobbról, a másik balról nézi ugyanazt, akkor látható, hogy a két vélemény közelebb van egymáshoz, mint bármelyik Hoffmannéhoz. Ilyenkor gondolom, hogy időnként lehetőséget kellene adni a valódi nemzeti együttműködéshez, és a témában jártas emberek pártállást félretéve legalább párbeszédet folytathatnának egymással. Mert az oktatás szerintem is egy nemzet jövője, amit nem intézhet el senki annyival, hogy majd Hoffmann néni kitalál valamit, oszt'az lesz.

Az eltelt időben Pokorni sikerrel járt Réthelyinél, megállapodtak, a megállapodás szövegét pedig még a héten nyilvánosságra hozzák. A találkozón ott volt Hoffmann Rózsa is, akinek lehetősége volt szorgalmasan bólogatni és helyeslően asszisztálni a nagyok egyezségéhez. Némi béna magyarázkodás és egymás feltétlen lájkolása (na meg Hoffmann keserű pirulás kapitulálása után) helyre állt a rend, a béke és a keresztényi szeretet. Visszakerültek helyükre a bolognai irányt jelző táblák, mindenki boldog lehetett.

Nagyjából három percig.

Sacc/kb ennyi kellett Hoffmann asszony legújabb agyszüleményének felismeréséhez. A jövőben ő maga, illetve egy általa felállított bizottság járná a városokat, falvakat, és a KDNP felkent szakértői állapítanák meg minden gyerek iskolaérettségét. Mert ők ezt is jobban el tudják dönteni a fővárosból kirándulva, mint az a pedagógus, aki együtt van a gyerekekkel a hét öt napján, három/négy évig. Az iskolaköteles korhatárt leszállítanák 7 évre, ekkor minden gyereknek el KELL kezdeni az iskolába járást. A fejletlenebbek, akiknek jól jött az eddig lehetőségként meglévő plusz egy év most vagy előkészítőbe, vagy kisegítő osztályba fognak járni.

Eddigi ténykedés után is ideje volt, hogy valaki meghúzza Hoffmann Rózsa tarkóján a bőrt, vagy a lábán a madzagot, ezzel segítve a fellegekből a föld közelébe jutását. Annyi viszonylag biztosnak látszik, hogy ha megjelenik egy faluban a Hoffmann féle kommandó a gyerekek homlokstemplijével, nekik lesz szükségük szirénázó, “vizsgálati eszközökkel felszerelt diagnosztikai kisbusz”-ra és néhány képzett ápolóra a meneküléshez.

49 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr572451554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hé paraszt! Melyik út megyen' itt Bolognába? 2010.11.16. 14:12:10

A T. Házban tegnap Forradalmi Mózes irányt mutatott a bárányoknak. Szent esküvéssel fogadta, hogy a Nemzeti Együttműködöket jutalmazván botjával megnyitja előttük a Velencei tavat Sukorónál, ők meg az így keletkezett gyalogösvényen eljuthatnak Kánaánnak f…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van más forrás is az indexen kívül erre az agymenésre???? nem talál semmit a gugli...
Kijaza Hoffman Rózsa?

Megnéztem a képét. Még azt sem tudtam mondani, idézve Hofit: "hogy ezt meg ki q...?" Volt egy-két megmozdulása, ami alapján nem tűnik egy túl intelligens embernek. Ez már igen hamar leesett nekem. A hírcsárdás eset kapcsán. Na most ahhoz kell egy alap intelligencia, hogy a viccet értse az ember. Ha az sem megy akkor ott már baj van. :) Mert azt szeretem, ha egy okos ember hülyéskedik, de amikor egy hülye ember okoskodik.. Azért az egy vizió, amikor begurul egy fekete fényesre pollantott busz egy "világvége" kis faluba, majd megáll a pneumatika sejtelmesen szusszant egyet.. Kinyílik az első ajtó, mellette a Kárjük itt felszállni. Hátul pedig lenyílik a rámpa ahol távozni lehet. Kölkök rémült pillantásokkal engedik el a szülők kezét. Majd 10 perc múlva megjelenik gyerek kezében egy zöld pipa, vagy egy piros X. Bravó! Rózsika! Először a pedagógus/védőnői/óvonői rendszert kellene rendbe tenni! Ne olyanok menjenek pedagógusnak aki máshova már nem kell.. Ja hogy ez pénzbe kerül? Akkor esetleg a MNY pénzeket erre kéne fordítani! Mert ugye ha ön és minisztériuma jó irányba reformálná meg az oktatást ez a beinvesztált lóvé busásan visszajönne 10-15-20 év múlva (Nagyobb hozammal mint a legeslegtöbb pénzügyi befektetés) De értem én. A mai aktív fizetők nyugdíjra félretett lóvéját odaadni a mostani nyugdíjasoknak csak egy helyen hoz produktumot: 3 év múlva a választásokon. De ott is bizonytalan! Szal Rózsika ezért kellene lobbizni a "főnökénél"! Semjénnél és/vagy OV-nál!
@sisszi:

Én sem találtam más hivatkozási forrást. De az egyeztetésre és elfogadásra váró törvénytervezeteket nem volt időm átnézni a NEM honlapján. Azokban simán lehet. Ekkora hülyeséget nem szoktak álmodni az indexnél :-)
@ati27:

"Megkésellek Gyerek" megyében leereszkedik egy birodalmi űrkomp a falu "főterére", kimasírozik belőle a Sötét Nagyúr, majd a döbbenten bámuló gyerekek fölé tornyosulva így szól:

-Mellőzzétek az udvariaskodást. Azért jöttem, hogy a lemaradásotokat behozzátok!
@Fabius:

Amúgy nem tartom hülyeségnek, hogy Hoffmann elkezdje járni a vidéket...
@gyilkos fűegér:

Én sem. Bemelegítésnek kezdhetne egy Szendrőlád-Meszes-Rakacaszend-Rakaca útvonallal.

Csak ne felejtsen szólni nekem is, mert azt látnom kell :-))
Utána küldjétek el a Túristvándi- Szatmárcseke, Kisar, Tunyogmatolcs útvonalra is! (tovább is van, mondjam, még?)
@Fabius:

Isten hozta Mordorban! Kellemes időtöltést kívánunk!
a magyar oktatas onnantok kezdve buzlik hogy egyhazak doktrinaciojat egy szekularis allam adobeveteleibol fizetjuk

innentol kezdve minden mas otlet csak megmosolyogtat
@gramercy:
Mi a maximális egyetértés mértékjele?
@Tűzfal:

Szeretve tisztelt Állampolgáraink!

Mi, a Nemzeti Együttműködés Kormánya tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyetértés mértékegységei 2010. év 11. hónapjának 16. napjától az alábbiak szerint változnak:

Egyetértés = 1 Lázár

Rajongva egyetértés = 1 Szijjártó

Kibaszuttkurváraegyetértés, nyelvizom gyakorlatokkal színesítve = 1 Schmitt.

Kérjük Önöket, hogy írott vagy verbális nyelvhasználatukban ezeket a mértékegységeket szíveskedjenek használni.

Köszönjük!
@Tűzfal: heh

amugy megszuletett a Lex-Szasz is
@Fabius:

1 szíjjártó?

Jóságos tervezőm...

:-D
@gramercy: Hadd dicsekedjem kicsit, mer'az jót tesz az önbizalmamnak:
Én már Knight lovagnál megjósoltam,csak én másképp hívtam:
kisa 2010.11.10 21:43:46
@legeslegujabbkor: Mert a marhák elfelejtették, hogy Polt, Járai és Szász 2005 után kapták a sok lóvét. :-)
De majd hamarosan eszükbe jut, és csinálnak egy LEX POLT-ot.

Bakker, hogy a lottószámokat pont miért nem tudom sose így megjósolni?
@gramercy: "amugy megszuletett a Lex-Szasz is "

Gondolatolvasó vagy?

Most írom a Lex Tűzfal című tervezetemet!

(nem biztos, hogy kész lesz, hiszen tobzódom a nyersanyagban! Szinte megoldhatatlan, hogy mi maradjon benne!)
A szentfazék asszony felsőoktatási törvényjavaslata fent van a min. honlapján, nem rágom át rajta magam egyelőre,(vagy 50 oldal), épp elég volt a nekem a közoktatásból szívem csücskének számító nyelvtanítást érintő koncepciója.
(MTI):

A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelező idegen nyelv mellett egy harmadik idegen nyelv tanulása is kötelező lenne. "A nyolc évfolyamos gimnáziumban negyedik idegen nyelv fakultatív tanulásához a feltételeket meg kell teremteni" - rögzítik.

Azt hittem, hogy francia-orosz szakos tanár lévén legalább látott már gyereket, átlagos nyelvérzékkel megáldottat, és nem gondolja komolyan, hogy 10, illetve 12 éves kortól három idegen nyelvet kell az akkor még magyarul sem megbízhatóan tudó nebulókkal taníttatni.

Ezek szerint az életben nem tanított semmit a világon, és ott tart, hogy az átkosban memoritereket tanultunk be oroszul, de megszólalni soha senki nem tudott, már ha láttunk élő oroszt egyáltalán.
Most majd három nyelven jut el a gyerek - jó esetben - maximum annak felismeréséig,hogy a háromból melyiket látja-hallja, de hogy használni egyet sem tud majd, még alapfokú írás és kommunikáció szintjén sem, arra felajánlom ünnepélyesen a magam, meg valamennyi leszármazottam leendő nyugdíját 2100-ig.

Nem is gondolok rá, hogy mi lesz az a három kiváltságos nyelv, az angolt ugye nem preferálja a tövises...
Jöhet a latin meg a kínai, benne van a széljárásban amúgy is, az áhított kínai befektető meg nem naftalinszagű tornacipőt meg elemes hörgő sárkányt árul majd a Józsefvárosin, hanem nyelviskolát nyit a nájlonfóliával letakart bodega sarkában.

Mindenki jól jár, be is nősülhetnek, náluk ugye az egy gyerek a menő pártilag, itt meg éppen most lendítik fel a szaporodást családbarátilag.

www.mti.hu/cikk/513234/

www.nefmi.gov.hu/
@sületlenke:

Amit én hiányolok, az a legfelsőbb oktatás teljes elmaradása. Pedig az elmúlt napok történései után elvárható lenne, hogy némi fejtágítás után a köztársaság elnöke sikeres nyelvvizsgát tegyen magyar nyelvből. ;-)
Lex Borkai, Lex MAL, Lex CBA, Lex Járai, Lex Szász... jajj, annyira jó együttműködni, tavasz óta még a nap is másképp süt!
@sületlenke: És honnan szerez JÓ nyelvtanárokat hozzá?
amugy nekem a nap hire inkabb ez:
index.hu/tech/uzlet/2010/11/16/viszik_a_kinai_utasszallito_repulot_mint_a_cukrot/

eddig a sok szabadkereskedelmes anti-protekcionista agyhalott azzal butitotta magat, hogy igaz hogy a kinaiak elloptak a textiliparunkat, de egy airbusert cserebe sokmillio zoknit kell legyartani

tessek, nem kell meg egy evtized es a high-tech know-howban is lenyomnak minket MERT OK PROTEKCIONISTA KULKERESKEDELMET FOLYTATNAK mi pedig a nyugaton ongyilkossagot kovetunk el a protekcionizmus komplett leepitesevel

ha ebben akarna majmolni kinat viktorka, meg orulnek is neki
@kisa: minőségi követelményről nyilván szó sem lehet 3 idegen nyelv oktatása esetén...

De különben mennyiségileg megoldható, a latint előadhatják a papok-apácák, teológusok, akikkel a koncepciót kikotlotta a jóasszony, a kínaira meg gyorsan-hamar-sokat átképezhetik az angoltanárokat, mint nem is olyan régen az oroszosokat, emlékszel, egy leckével a diákok előtt..
Hanglejtés elsajátítására meg tényleg nincs jobb ötletem a pár tízezer kínai seftes befogásánál..
@kisa: @Valahol Máshol: @gramercy:

A Lex Szászért cserébe viszont dobták a Lex Oligarchát. Nem lesz munkáltatói járulékplafon, így legalább azt a 25-40 milliárdot nem kell beszedni valahonnan máshonnan.
A Jobbik kilépett az Alkotmányozósdi Bizottságból és tüntetést akar a Parlament előtt. A Fityisz a legtöbb javaslatukat kidobta az kotmány tervezetéből.
"Az alkotmányozó bizottság kormánypárti többsége elutasította többek közt a Szent Korona-tanon alapuló új alaptörvényre tett indítványunkat, a magyar föld és természeti kincseink idegen tulajdonba adásának, illetve honvédeink hadüzenet nélküli külföldi bevetésének tilalmát. A fideszes képviselők ugyanígy vita nélkül lesöpörték a szociális jogállamra, az államfő nép általi megválasztására, a mentelmi jog eltörlésére, az országgyűlési képviselők visszahívhatóságának megteremtésére, valamint az álláshalmozás megszüntetésére vonatkozó kezdeményezéseinket."
@sületlenke: Nem tudom. Annyi mindent kéne tanítani a hagyományos tantárgyakon kívül, hogy egyszerűen nem fér bele a nap 24 órájába se. Szerintem kezdetnek bőven elég lenne, ha érettségire nagyjából egy nyelvet megtanulnának - beszélni is! És esetleg akkor jöhetne egy második, vagy mondjuk azoknál, akiknek kivételes tehetségük, érdeklődésük, affinitásuk van hozzá, előbb. Én anno 3-ban (ált isk) egyszerre kezdtem az oroszt meg a németet. Éppenséggel nem ártott meg, de mi tagozatos osztály voltunk.
Még tanár koromból emlékszem, volt olyan gyerek, akiről tudtam, hogy hiába szorgalmas a végtelenségig, soha nem fog tudni beszélni, hacsak ki nem kerül nyelvi környezetbe hosszú időre.
Sajnos, vannak ilyenek, ahogy én se boldogultam soha a matekkal, matektanár édesapám mondogatta volt mindig, hogy kár belém az energia - egyszerűen képtelen voltam átlátni a logikáját. Leérettségiztem, osztjónapot! No, nyelvből is vannak ilyenek, szerintem, bár ezt sokan kétségbe vonják, állítván, hogy ahhoz csak segg kell. Igen, az is, de az önmagában nem elég.
@Valahol Máshol: Elfogadták viszont a ht magyarok szavazati jogáról, a magzati életről és az egyszerű bizalmatlansági indítványról szólót.
@Fabius: Megnyugodtam. De miért gondolom, hogy lesz itt még sok lex-ilyen-olyan? Nem tudnak olyan törvényt hozni, amivel ne sértenék a haveri kör némely tagját. Nagy a cimbik tábora, hiába.
@kisa: persze, a nyelvhez ugyanúgy kell született érzék, mint a matekhoz. A többi is megtanulhatja mindkettőt affinitás hiányában is, lényegesen több időráfordítással.

Egyik sem kizárólag seggelés kérdése, mint a földrajz, vagy töri, egyetértünk. Meg abban is, hogy használható szinten nem lenne szabad belőni egynél több nyelvet tömegoktatás szintjén az érettségiig. A kevesebb több lenne, nyilván. A sokat akarunk tipikus esete megint.

Az újgazdagék meg a nem létező felső-középosztály porontyai meg tudják fizetni a különórát ma is, a többi meg le volt és le lesz sajnálva ugyanúgy.
A korrepetálást meg a szakköri rendszert is visszaállíthatnák felzárkóztatásra, ill. a tehetségesebbjének...Mind matekból, mind nyelvekből..

De azt bizton állíthatom, hogy idióta az a kormányzat, amely nem látja be, hogy használható nyelvtudás közoktatásban több nyelvből nem lőhető be reálisan, és még inkább abnormális, ha nem az angolt preferálja..

De ezek csököttek, ugyanúgy hagymáz az egész, mint a Bálint meg Pifti-féle, senkivel nem egyeztetett koncepciók...És a tervezett 6 tantárgyas érettségi, láttad az MTI-s linken?
@kisa: Igen viszont ez három a tizenakárhányból... Gondolom ez nem elég a Jobbiknak.

Persze miért is fogadna el demokratikus kommunista kormányunk olyan javaslatot, hogy az államfőt a nép válassza; a politikusok mentelmi jogát ne egy pártkatonákból álló bizottság kezelje, hanem igenis legyen a bíróságon számonkérhető, ha már a mi adónkból él nagylábon; a képviselők visszahívását, hisz amikor mondjuk egy év távlatából látszódik, hogy rossz irányba megy az ország akkor ne legyen már tízmillió magyar kiszolgáltatva egy félbolond és nyaloncai álomvilágának; nomeg az álláshalmozás ugyebár, meg se tud jelenni a legtöbb bizottsági ülésen, de azért a tiszteletdíj az vaskosan jár, főleg amikor mondjuk ő maga írja alá a sajátmaga prémiumát, lásd Domokos ÁSZ vezér, aki havi másfélmilliós jutalmat szavazott meg saját magának megyei közgyűlési tagként.

Az elmúlt hetekben megdőlt a Jobbikba vetett bizodalmam, de remélem észhez térnek és igenis kiállnak ezekért a dolgokért. Ideje lebontani a politikusi arisztokráciát, akár vörös akár narancs szinezetű.
@Valahol Máshol:

Szent Korona-tan
- halISTENnek, habar valamilyen formaban lehet visszajon

a magyar föld és természeti kincseink idegen tulajdonba adásának
- ez az eus tagsaggal egyutt jar, valasszunk...

honvédeink hadüzenet nélküli külföldi bevetésének tilalmát
államfő nép általi megválasztására
a mentelmi jog eltörlésére
az országgyűlési képviselők visszahívhatóságának megteremtésére
- ezek teljesen rendben vannak, kivancsi vagyok az lmp mit csinalt e tekintetben de lusta vagyok megkutatni

az álláshalmozás megszüntetésére vonatkozó kezdeményezéseinket
- ez is rendben van de nem alkotmanyban
@kisa: "a magzati életről "

ez komoly??? abortusztilalom 2010-ben magyarorszagon??? hanyingerem van, nem tudom NOK ezt hogyan tamogathatjak ha tamogatjak
@kisa:

A cimbiket és hűbéreseket jutalmazni kell, ez stimm. De ha legalább egyeket a nagy, milliárdos nagyságrendű lexeket - oligarcha, Járai, - el lehet gáncsolni, már beljebb vagyunk valamivel.
@gramercy:

A kereszténység nevében tilos lesz az abortusz. De ilyen alapon az otthonszülésnek is helló, ha a magzat érdekei előbbre valók a nőénél.

Lesz még itt feminista csatározás gazdagon.
@gramercy: Személy szerint amiket én kiemeltem, nekem ezek volnának a legfontosabbak a felsoroltak közül, de ez magánvélemény.

- mentelmi jog
- visszahívás
- álláshalmozás

Egyébként miért ne az alkotmányban a politikusi álláshalmozást? Az, hogy egy szimpla törvény már nem számít bemutatta a Fidesz az elmúlt napokban, simán lesz*rja.

Majd meglátjuk mi sül ki a dologból.
@Valahol Máshol: az alkotmanyt is leszarja, azt is modositottak visszamenolegesen (!) kinevezes utan hogy apeh elnok lehessen a fruska

az alkotmanynak sokkal alapabb dolgokat kell szabalyoznia

lehetne belole 2/3-mados torveny vagy 4/5-odos torveny peldaul, de ez nem szukseges magaban az alkotmanyban

a fenntarthato erdogazdalkodassal is egyetertek, Zoxigen szempontbol sem mellekes ugyebar, de megse az alkotmanyba
@gramercy: Mer'a jobbikos nők nem esnek csak úgy teherbe, vagy ha mégis, akkor büszke ősanyaként világra hozzák.
"A Jobbik több mint két tucat javaslatából a testület - a Fidesz, a KDNP és a Jobbik szavazataival - hármat fogadott el. E szerint a bizottság az összegző munkacsoportjának azt javasolja: szerepeljen az alkotmány koncepciójában, hogy az élethez és emberi méltósághoz való jog a magzati életet is megilleti;..."
index.hu/belfold/2010/11/16/a_jobbik_is_kivonul_az_alkotmanyozasbol/

"ezek teljesen rendben vannak, kivancsi vagyok az lmp mit csinalt e tekintetben de lusta vagyok megkutatni" - semmit, ők még októberben kiszálltak a buliból.
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/az-lmp-visszaterhet-az-alkotmany-elokeszito-bizottsagba.html
@Valahol Máshol: ezt a hármat én is lényegesnek gondolnám az alkotmányban rögzíteni, még akkor is, ha a jobbik javasolta. Na de a szentkoronázás, az abortusz tilalma, meg pláne az adót nem itt fizetők szavazati joga befoglalva, hát az nekem meredek. Főleg az abortusz ügy... Vajon azt is belefoglalják, ha bűntény, vagy csak egy egyszerű, gyógyszer-kihagyás okozta "baleset" eredményezi a fogantatást, akkor majd a mindenható lesz az, aki eltartja és felneveli? Komolyan mondom, már még hápogni sem tudok, ami itt folyik április óta...
@sületlenke: Egyszerűen agyzsibbasztó, hogy minden kormányváltás után meg akarják reformálni az oktatás, Ami pedig alapvetően egy hosszútávú koncepciót igényelne, mivel a kifutási idej 18-20 év. Vagy több, ha a felsőoktatást is idevesszük.
Bakker, szilárd alapokat kell adni, felkelteni az érdeklődést, a tanárok presztízsét emelni, kidolgozni egy normális, mindenki által elsajátítható minimumot, lehetőséget, hogy aki akar, tanulhasson, kötelezettséget, hogy a minimunot mindenki tegye magáévá. A többi már szinte magától megy. Jelenleg a minimumban sincs konszenzus - és amíg két párt váltja egymást, nem is lesz soha.
Nem tudom, mit lehetne csinálni, de a felsejlő keresztény kurzus nekem nem tetszik.
@sületlenke: Az abortuszos dologba nem tudok beleszólni, a nők eldöntik. Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy a férfiaknak erről kuss, ÉN személy szerint nem kívánok állást foglalni. Mindkét oldal érveit meghallgatom elfogadom, de nem tudok állást foglalni.

A határon túliak szavazati jogát én is felháborítónak tartom, fel sem foghatom, hogy ez most miért jó? Illetve igen, Viktornak megvan az a téveszmélye, hogy minden határontúli magyar jobboldali. Sokak szerint ez nem feltétlen igaz.

@kisa: "Jelenleg a minimumban sincs konszenzus - és amíg két párt váltja egymást, nem is lesz soha.
Nem tudom, mit lehetne csinálni...."

Bebetonozni a Fideszt 18-20 évre. :)))))))
Persze csak irónia, nehogy.....
@Valahol Máshol: "Bebetonozni a Fideszt 18-20 évre. :)))))))"
Attól tartok, hogy éppen ez történik... :-(
@kisa: Valahol én is tartok ettől, de ennyire nem lehet ostoba ez az ország. Olyan nincs, hogy megvonod az emberektől a döntési lehetőséget. Oké-oké a jelen azt mutatja, hogy nagyrészt birka nép vagyunk, aki csillogó szemmel várja Állambácsitól, hogy az nagy és erős legyen és ő majd mindent megold, de... amikor jön majd az orbitális pofon akkor nem lesz elég GyF-re meg másra mutatnia OV-nek. Leváltja a nép, ahogy leváltotta az Mszp-t.

Én egy dolog miatt kételkedem abban, hogy itt 20 éven belül élhető ország lesz. Mert húsz éve úgy választ a magyar, hogy elég valakinek a leghangosabban szajkózni a Magyar Glóbuszt (istenkirály nép, nagyok erősek vagyunk és legfőképp leszünk, itt minden jó lesz, Ez és ez meg ez az ellenség, mi vagyunk a jók, ők a rosszak, Álomország, szárnyaló gazdaság blabla) és a nép az eszét nem használva hatalomra emeli a hazugot. Majd amikor az ilyen ostoba, a realitást nélkülöző hazug kampányolókat a nép az országhatárig kergeti, na majd akkor elhiszem, hogy ez az ország egyszer élhető lesz. De amíg elég egy marék gyöngyöt szórni a disznók elé... addig semmi sem változik. 2014-ben jön OV vagy más aki a leghangosabban festi rózsaszínre az eget, aztán a következő, újra és újra. A Fidesznek köszönhetően belátom, majd amikor felnő a magyar választópolgárok 70-80%-a agyban, akkor lehet olyan politika amelyik a jobb körülmények felé vezeti az országot. Nem megy majd gyorsan, de nem is fognak segget csinálni a szájukból fél évvel a megválasztásuk után.
@Valahol Máshol: @kisa: mindkettőtökkel egyetértek megintcsak. A húszéves beton megvan, és igen, gyöngyöt szór majd Cipolla a népnek.

És nem kergetik az országhatárig, ez nem az az ország.

Sziasztok, lépek lenyugodni, folyókat bámulok, marha jó site, neked is ajánlom Kisa, ha szeretsz folyókat nézegetni. A világ szinte összes folyójáról ezrével a fotók..

www.flickriver.com/search/Limpopo+river/
itt most ez lesz kb. 1 generaciora, ugy 20-30 evre:

http://en.wikipedia.org/wiki/What's_the_Matter_with_Kansas%3F
@sületlenke: A Limp-Limpo-Limpopo...
Nekem egy lakatlan sziget kell, teljes összkomforttal, tél nélkül...
Köszi, nézegetem, a vizet minden formájában szeretjük (na, inni pont nem annyira, de egyébként...)
Én az esti Remarque-ra fenem a fogam, azt a másfél órát csak kihúzom valahogy.
@gramercy: @kisa:

Valahol Máshollal értek egyet. Nagy magaslatról lehet orbitálisat bukni. A kormány mindent kisajátító hatalma arra is jó, hogy nincs kire mutogatni, nem lehet kifogásokat és felelősséget tologatni, a balhét el kell vinni.

Márpedig a balhé alakul, azt látjuk.

Sokan még mindig kivárnak, de a blogposztok alatti kommenteket olvasva feltűnhet: a vérjobberek is más hangot ütnek már meg bizonyos kérdésekben, pl alkotmánybíróság, nyugdíj, stb. Ha Orbán és csapata így folytatja, a választásokra megint felélik a hitelüket. Akkor pedig újra le akarja a nép váltani őket - minimum, és vissza akarja csinálni az összes kétharmados faszságot - maximum, és ennek megfelelő lesz a szavazati arány, ahogy idén.
Nagyon fax egy parlamentünk, pártunk és kormányunk van. Gyönyörű kilátásaink vannak nekünk meg. Ezek a gyökerek meddig feszegetik a pofonos ládát? Bár a vérjobbos trolloknak tényleg mindegy - valaki írta az egyik oldalon, ha ezeknek a trolloknak belesz.rnának a szájukba, ezek még annak is örülnének, hisz a Viktoréké volt a nagy barna...
Egyébként a mai agybajjal kapcsolatban, ki emlékszik még erre:
"a Fidesz képes lesz visszaadni a demokrácia iránti bizalmat, a törvényeknek járó tiszteletet és a tekintélyt az államnak. (...) A Fidesz által kínált válasz a joguralomra, a kiszámíthatóságra, az elszámoltathatóságra, a felelősségre, az írott jogszabályok és az íratlan erkölcsi parancsok mindenkori tiszteletben tartására, a felelősségteljes politizálásra és az emberek iránt érzett felelősségtudatra épül. A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét." Fidesz, Nemzeti Ügyek Politikája, 2010...
@kisa:

Van egy elég vérfagyasztó P. K. Dick novella (melyik nem az): az "Előszemélyek."

Itt fordítva működik a dolog, az abortuszt kiterjesztik 12 évvel a születés utánig is, azzal az indokkal, hogy eddig a korig még nem kiforrott felelős személyek, csak "előszemélyek". :-D

Élnek is vele rendesen...
@gyilkos fűegér:

Űűűűű bazz, az Előszemélyek tényleg morbid...

"-Megölik őket. De miért?
- Így olcsóbb. - mondta az apja.
- Pénzt takarítanak meg az adófizetőknek. "
süti beállítások módosítása