Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.04. 08:00 Fabius

Azt mondom, állj!

Címkék: tüntetés alkotmánybíróság lmp schiffer andrás

"Tudod, én úgy éreztem magam, mint egy húr, amit húznak
De vigyáznak, hogy el ne pattanjon; a túsznak
Éppen annyi kaja kell, hogy ne legyen baja, de,
Ez nekem így nem elég...!"

Hány embert nevezhetünk tömegnek? Egy tucatnyit? Százat? Kétszázat? Ezret, vagy ennél is többet? Vagy a tömeg definiálásához Rákay Kálmánnak kell lenni, és akkor mindegy?
Mindenesetre sokan voltunk tegnap, megtelt velünk az Alkotmánybíróság környéke. Úgy látszik sokaknak fontos a testület jogköreinek sérthetetlensége, és a jogállamba vetett hit. A szemerkélő eső sem riasztott el senkit, csak a nézelődő rendőrök unatkoztak dologtalanul.
Az LMP is átesett a tűzkeresztségen. Kijöttek végre a gödörből szó szerint és képletesen is. Fantáziátlan és unalmas volt már a Gödör környékén megrendezett performanszok sora, amire nem is voltak túl sokan kíváncsiak. Tudom, a Gödör meleg és biztonságos, ráadásul a sörért sem kell messzire menni a dolog végeztével, de az onnan kiszűrődő hangokat elnyomja a főváros zaja.
Ezúttal viszont sikerült megszólítani a szimpatizánsokat, a kíváncsiskodók számán mérhető mértékben. Ami nem kevés egy a legutóbbi választásokon nem túl fényesen szereplő párttól.

A rendezvény maga egy dologra volt jó. Jelenléttel és hangos szóval tudatni a kormánnyal, hogy az Alkotmánybíróság nem origami, amit vagdalunk és hajtogatunk amíg az ízlésünknek megfelelő papírkutya figurát fel nem veszi. A szándék tehát rendben, ezt kipipálhatjuk.
Az LMP bár láthatóan igyekezett a rendezvényt minden igényt kielégítően bonyolítani, a "műsor" mégis hagyott némi kívánnivalót maga után. A témában már minden elhangzott és leíródott az utóbbi napokban, ami csak releváns lehet, újdonságot nem vártunk, de szónokokat lehetett volna jobban választani. Elek István monológja alatt én unatkoztam, és képtelen voltam levenni a szemem a beszéde kezében szorongatott kéziratáról.A kuszaság láttán nagyívű szónoklatot nem vártam, helyette szórakoztam a Freud-i kéztartáson. Kőszeg Ferenc Pál utcai fiúkra felépített mondandója legalább nyomokban humort is tartalmazott. Ha helyette mondjuk a rendezvény szpíkere olvassa fel a gondolatiságban egyébként rendben lévő szöveget, ütősebb lehetett volna. Feri bácsi koránál fogva sem szószátyár, most ezt tetézte azzal, hogy elbeszélt a mikrofonállvány mellett. Ezt bár igyekeztek orvosolni, de lássuk be a szöveg rovására ment.
Szalai Erzsébet szociológus az emberek identitást kereső fejtegetése után maga Schiffer András állt a mikrofonok elé. Vele most is az volt a bajom, ami a parlamenti felszólalásai alkalmával is: amit mond az rendben van, de ahogy mondja, attól leteszem a hajam. Világos, hogy nem lehet mindenki szijjártói magasságokban repkedő trubadúr alkat, aki az egy nyelvével képes azonos időben két irányba is beszélni, de...Ideje volna átgondolni legalább rendezvényeken, hogy ki beszél az LMP részéről. Vagy tessenek órákat venni retorikából, és a tartalomhoz valami formát választani. Tudom, én vagyok az örök elégedetlen rohadék, de nekem egy tüntetésen a vezérszónok ne nézzen ki úgy, mint egy álmodozó:Ha Schiffer a párt arca és hangja, tanuljon meg beszédet mondani. Jusson eszébe, hogy szópárbajban két vitathatatlan bajnokkal, Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel szemben kell felvennie a harcot. A dolog nem reménytelen, ezúttal világos, a tömeg számára könnyen emészthető gondolatokat fogalmazott meg legaalább. A végére kicsit beleélte magát, és szigorúra húzott szemöldökét látva kijelenthetjük: ekkor már nyomokban szónoki elemeket is tartalmazott.A tömeg sokszínűségét jellemzi, hogy a közélet számos tagja eljött az Alkotmánybíróság épülete elé. A politikusok és magánszemélyek mellett képviselte magát a civil szféra számos egyesülettel, de voltunk szép számmal bloggerek és kommentelők is. Még az MSZP is küldött két ügynököt Kovács Pinológus László és Török Zsolt személyében, akik hiába igyekeztek elvegyülni a tömegben.
Én csak a napokban gyurcsányi árulózással önellentmondásba keveredő Szanyi kapitányt hiányoltam. A demokrácia első számú őre vajon merre járhatott a pártja vezető személyiségeinek szemmel láthatóan nem derogáló rendezvény idején? Hogy is volt az a sokszor citált Petőfi idézet, Tibor?

" Az idő igaz, s eldönti mi nem az? "

Fideszes szófordulattal élve sokan voltunk, de nem voltunk elegen. Legalábbis ahhoz nem, hogy a döntéshozók kezét vezetve azonnal négy egyforma darabra tépessük velük a törvényjavaslatot. De a jelenlévők kételyt nem hagytak: legközelebb hoznak magukkal még egy embert.
 

106 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr802421498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden nagyon szép, minden nagyon jó... 2010.11.04. 11:51:22

 Nem is értem, kedves Árpád, hogy miért vagyunk meglepődve azon, hogy a Fidesz továbbra is tartja az előnyét a többi párttal szemben? Hiszen eddig bármit is csináltak, az a népakarat volt, bármit is mondjon Gyurcsány Ferenc vagy az LMP. Hiszen a n...

Trackback: Stohl Andris egyáltalán nem csodálatos átváltozása 2010.11.04. 11:46:48

bulvár meseAtyafiak, egyszer volt, hol nem, vót egyszer egy fiatal komédiás gyerök. Tehetsége is vót néki, istenadta. Csak az élet, az az igazi nagy szerepjátékos! Magával ragadta, vitte, mit vitte, röpítette. Hogy megérdemelt dicsőség volt-e ez, én ne...

Trackback: Karda Bea megrázó átváltozása 2010.11.04. 11:45:12

bulvár meseAtyafiak, kicsiny országunk nem fukarkodik a csodálatos átváltozásokban, immáron betörtünk az energiaiparba is!Címzetes énekesnőnk, ki benevezett a Hogyan csináljunk igazi hülyét magunkból? típusú vetélkedőbe, csodálatos képességről tett tan...

Trackback: Lázár "rossz tanuló" János felel 2010.11.04. 11:44:54

politikai meseAtyafiak, tegnap egy érdekfeszítő számot adásra készültem, hiszen feketebárány sorsra érdemesült Jánosunk elmondta a leckét! Tényleg elmondta, de nem azt a leckét magolta be amit kellett volna.Jánosunk mikoron felszólították felelni, fesz...

Trackback: A demokratikus Gyurcsány kísértet 2010.11.04. 11:44:28

politikai meseAtyafiak, tegnap nemcsak Jánosunk, a Lázár, volt szerepbe kényszerítve! Az elmúlt évek legismertebb, legtáncosabb, legszocialistább politikusa is újra színre lépett! Fletó, az ország, a demokrácia megmentése érdekében lóra pattant és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Totál felesleges hiszti, van aki ráér erre is.
Jobb és szimpatikusabb lenne ha az LMP inkább zöld irányba venné a startot, így csak a pufogó elfeledett SZDSZ sorsára jutnak... Ki tudja, talán jobb is így.
@Chicano: fél SZDSZ? Mécs Imrén és Kőszeg Ferencen kívül ki volt még ott (főleg, 2006 óta egyik sincs ott, Kőszeg '98 óta nem csinált a pártban semmit)?

A közönség (szerintem max. 1000-en voltak) egy jelentősebb része (így én is) nem nagyon örült, hogy Lendvai Ildikóék megjelentek.
Vergődjetek csak!
Vége a kommunista alkotmánynak..
@campobaszo:
Semmi sem véletlen.
Bár fura, hogy Török Zsoltnak nincs csúfneve ebben a dedóban.
@Luxon: halló, ebben az Alkotmányban a Fidesz keze is vastagon benne van...
@Chicano: "Ferinek legalább háromszor-négyszer ennyi embert sikerült kivinnie, pedig ő a legelutasítottabb hazai politikus."

A Fidesz-szavazók körében lehet, hogy ő a legelutasítottabb. De igazi népszokássá vált a fidesz szavazóinak véleményét az ország (a "magyaremberek") véleményével azonosítani.
@Ordnassac: én meg nem nagyon örülök, hogy az LMP létezik. Na?
@Luxon: Csak tudnám, mi a kommunista a jelenlegi alkotmányban?
Szerintem te se tudod. De jól esik leírni, igaz?
@Chicano: nem tudom, én nem láttam senkit az SzDSz arcai közül, oszd meg lsz., ki settenkedett valahol oldalt vagy hátul. Kovács László megjelenésén eléggé meglepődtem, de persze csatlakozzon csak bárki... Azért jó, hogy GyF nem tette tiszteletét.
@Luxon: Nem, a kommunista alkotmány még nem született meg. És nagyon remélem, hogy a várhatóan 2011-ben összetákolt kommunista alkotmánynak már a következő ciklusban vége lesz.
Azért ebből a két napból (persze mondhatnám az elmúlt fél évet is) sokkal többet ki lehetett volna hozni. Schiffer megítélésében egyetértek a szerzővel. Ad hoc jellege van az egész pártnak és a koncepciót sem igazán látni.
súlyosan vérszegény volt ez, mint minden LMP megmozdulás :(
Ez a sok tüntetés mind jó cél érdekébe van, csak az a baj, hogy a Fidesz úgyis magasról szar az összes ilyenre.
@MMs drazsé:
igaza van. rá is sz*rtak 2006ban. sőt...

újfent bebizonyosodott, hogy az elempé egy gittegylet.
@parttalan: A kérdésre is válaszolj légy szíves, mert én nem voltam ott, és szeretnék tisztábban látni.
@OftF: ja bocs, mellé ment
Olyan volt a rendezvény amilyen maga az LMP. Néhány kóbor világmegváltó összeverődik aztán megállapítják hogy nélkülük még a nap se fog a következő alkalommal felkelni. Támogatók, tömegbázis? Hol maradtak az alkotmánybíróságot védő cigányok seregei, a Schiffer által megszólított proletártömegek?
Na és hol a zöld szín az LMP-ben a logójukon kívül?
@Luxon: nem kicsim! Az most jöhet, ha a fidesznek sikerül szétverni a demokrácia maradékát is.
@lehet más a handa-banda: hogy még itt is folytatódjon ez a náci hiszti... :D
Te... nagyon fehér, nagyon magyar, te... menj inkább és csókolgasd szálasi elvtársad sírját! :D
@lehet más a handa-banda:
ott a zöld szín max, ahol pl egy grínpíszesen, aki a bálnavadászhajókra kötözi ki magát. met olyan naív, hogy ezzel meg tud bármit is érdemben akadályozni. na, ez a naivitás megvan az elempénél is...kiscserkészek...
Én is ott voltam tegnap, eléggé közhelyes beszédeket produkáltak a fellépők.
@parttalan: Véletlenül az a demokrácia egyik alapja: hogy létezhetnek olyan pártok, amelyek egyeseknek nem tetszenek. Én meg nem örülök annak, hogy a Jobbik létezik, a fideszről nem is beszélve, na és akkor mi van? Tudod, hány bejelentett párt van Magyarországon?
zipp.hu/belfold/2010/02/28/csaknem_ketszaz_part_magyarorszagon
@kisa:
nem is a pártok számával van a baj, felőlem lehetnének 525ezren is. csak ne kapnának egy árva vas állami ft-ot sem. tartsák el magukat a tagdíjaikból, vagy ahogy akarják...
@Luxon: te még mindig nem veszed észre, hogy a kommunista alk. most készül? Az AB-vel szembeni megnyilvánulásuk is ennek a bizonyítéka, meg hogy a népszavazást se akarják engedélyezni mnyp ügyben, ilyet utoljára komcsi időkben csináltak, hogy elvették a beleszólás lehetőségét az emberektől. De szépen haladunk most újra efelé.
@Kivlov: "ott a zöld szín max, ahol pl egy grínpíszesen, aki a bálnavadászhajókra kötözi ki magát"

Az LMP annyira zöld mint egy darab bálnaszar. Ha zöld is, azt még senki se látta. Schiffer mostani szónoklata nagyon kijózanító kellett legyen azok számára, akik szeretnék az LMP-t zöld színekben látni. Ugyanaz a vörös agitáció, amit a családból hozott magával, mintha még mindig 1948-at írnánk. A munkásosztály mozgósítása az Alkotmány védelmében, ennek a fickónak az agyában félrekattant valami, talán a füves cigi vitte el egy időutazásra
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): a neved mindent elárul. Mondj már egy közhelyet, ami elhangzott. Kétségtelen, itt nem kurvaanyáztak, tolvajoztak, mint a GyF tüntetésen. Az nem volt közhelyes, mi?

@lehet más a handa-banda: Na a te neved is igen objektív. Ha egyszer a kormány a jogállamot építi le, akkor nincs idő a zöld dolgokkal foglalkozni, egyrészt, másrészt ha veszed a fáradságot, és megnézed, milyen törvényjavaslataik vannak, akkor rájöhetsz, hogy nagyon is foglalkoznak zöld dolgokkal. Harmadrészt, az LMP nem pusztán zöld párt, legalább ennyire fontosnak tartja a társadalmi részvételt és igazságozságot.

A cigányok tömegeit a puszta megélhetés foglalkoztatja, nyilván nem ők fogják az AB-t megvédeni. Rendkívül demagóg vagy.

Ez volt az LMP eddigi legnagyobb megmozdulása. Csak csinálja tovább a Fidesz a putyini állam kiépítését, lesz ebből még jóval nagyobb létszám is.
@lehet más a handa-banda:
de ki hitte hogy ez egy zöldpárt? egy új szdsz, ami meg '94 óta köztudottan mszp2.0. akik meg azt hiszik, hogy lehet más (pláne ilyen halvérű irányban), azt még sok csalódás fogja érni az életben...
@lehet más a handa-banda: Semmi ilyesmit nem mondott Schiffer, hogy a munkásosztályt mozgósítaná, ez a szó sem hangzott el a beszédében. A "munkás" szó szerepelt Szalai Erzsébet beszédében mindössze, de ott sem ilyen értelemben.

Jó lenne, ha kivennéd a füldugódat, levetnéd a sötét szemüvegedet és kicsit körbenéznél a világban. Ne csak a puszta ellenszenv vezéreljen.
@Kivlov: Na te meg a másik hülyeséget sorolod. Mitől lenne új szdsz, gyöngyöm-galambom?
@iii:
mitől nem?
elég megnézni a szavazati adatokat. ott voltak jók, ahol sok a "seriff". no comment...
a vicc, szeritem a resztvevok 80 szazaleka egesz eletet leelte alkotmanyirosag nelkul es lehetoseg szerint most is visszaportalna magat 70-80-as evekbe
kinek lesz baja, ha az alkotmanybirosag nem vizsgalhatja az adotorvenyeket?
ugyanmar
@Ordnassac: Végül is igaza van, manapság a fél SZDSZ 2 emberből áll..
Hmmm nagyon jó hogy az LMP gyűlést tart és jók a szónokok is, az hogy néhány százan vagy ezren voltak szinte mindegy (az biztos hogy jóval kevesebben mint egy nappal korábban de az is biztos hogy a nagy fidesz rendezvényeken jóval többen vannak mint mindkettőn)

A nagy kérdés az kedves LMP hogy hogyan tovább??? Mi akar lenni az LMP??? A baloldal mszp-t váltó új nagy középpártja? Zöldpárt? Új balliberális párt? Vagy mi?.

Tényleg szép dolog ha összejön néhány kedves értelmiségi és jókat szónokolnak de amíg az alapvető stratégia nincs meghatározva (ami alapvetően befolyásolja a politizálás módszertanát) addig ez az egész olyan hamvába halt dolognak tűnik.

Nem tudom érzi-e az LMP hogy az hogy a baloldal vezető ereje legyen ez az álom szép lassan kicsúszik a kezéből. És ez az eddigi politizálásának is a következménye.

Egy ennyire eszelősen erőszakos hatalom ellen csak hasonló módon lehet politizálni, nincs más út...sjanos.
Ugye az is világos hogy a "1949. évi népköztársasági alkotmány"-ról beszélünk, miért is nem kommunista ?

Mitől is olyan csudálatos ez, hogy meg kellene védeni?
Alakul az MSZP-SZdsz koalicio!!Vége a nagy elhatárolódásnak Összenő ami.....
@Kivlov: Ez semmit nem jelent, ez felületes marhaság. Egy párt irányvonalát nem a szavazói szabják meg, egyrészt, de még ez sem igaz: felmérés bizonyítja, hogy még a volt fidesz-szavazók is többen voltak az LMP-re voksolók között, mint a volt szdszesek.

Se a párt vezetésében, se az egyszerű tagok között nincs volt vezető Szdsz-es. Akkor meg miről beszélünk? Megmondom: szarkavarásról.
@hagyma: Persze, sőt, oszlassuk is fel az AB-t és Orbánt emeljük trónra. Kinek lesz baja?

Jézusisten.
@rockjano_: Én azt mondom, ha csak erőszakosan lehet, akkor inkább ne legyen a baloldal vezető ereje. Egyáltalán nem kötelező.
@iii:
mert a volt Szdsz-esek azt is szégyellik, h létezett egy szadesz nevezetű álliberális párt! :)))
Ja, amúgy meg Kóka-móka pénzeli a zelempét és innentől kezdve nincs miről beszélni. Ez meg nyílt titok, még ha nem akarod látni a fától, akkor is…
@Luxon: Mitől lenne kommunista? Semmi nem maradt a 49-es alkotmányból, csak a neve. Különben alkalmas se lett volna a rendszerváltás lebonyolításához. Ez a kommunista alkotmányozás olyanfokú tájékozatlanságra vall, ami már káros.
@Luxon: Ön kapta a legtöbb választ a jelenlegit "kommunista alkotmány"-nak nevező kifejezésére.

Pedig nem kellene Önnel vitatkozni.
E tekintetben kétféle ember van;
1. Aki ismeri az alkotmányunkat vagy pedig annak ismerete nélkül nem nyilatkozik
2. Az olyan sötét, agy-mosott, propaganda által demagóggá formált mob részeként megnyilatkozó ember(?) aki ilyen hülyeségeket beszél - a demokrácia szabályai szerint egyébként - jogosan
szerintem is lehetne jobb szónokokat hívni.

annak ellenére, hogy schiffernek is fejlődnie kell ezen a téren, még mindig ő beszélt a legjobban illetve ő volt az egyetlen, aki szabadon beszélt és nem csak felolvasott valamit.

léteznek nagyon okos, elemző képességgel megáldott emberek, akik nem nagyon tudnak beszélni. ezeket nem kellene színpadra állítani, ezek inkább háttérből támogassanak.

retorikailag a müsorvezető volt a legjobb.
@iii:

Schiffer beszédei nincsenek felépítve. Nincs eleje-közepe-vége, mintha egy random szöveggenerátor beszélne belőle. Ráadásul mindig siet, mint aki a lehető leghamarabb túl akar lenni az egészen.

Ha valakinek olyan hangja van, mint neki, leginkább a hangsúlyozással és a megfelelő retorikai elemek használatával tudja ezt ellensúlyozni. De erre törekedni kellene. Mert egy tartalmilag helyén lévő beszéd is hatástalan, ha elhadarjuk kölyökgólya hangon.
@Kivlov: Osztán mi bizonyítja, hogy a Kóka pénzeli az LMP-t, kicsihuszár? Mert a Retkes Attila nevő volt Szdsz-elnök ezt mondta? És ezt persze a széljobb sajtó felkapta, mint gyöngytyúk a taknyot? Az égadta világon erre semmi bizonyíték, noch dazu értelme se lenne.

Annak jóval több, hogy a Jobbikot meg az orosz titkosszolgálat finanszírozza... ha már itt tartunk.
@Fabius: írd meg neki, hátha használ :)
@hagyma:

Egyrészt a tegnapi résztvevők nem a Gyurcsányt támogató korcsoportot képviselték.

Másrészt baja mindenkinek lehet az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítésével, neked is. Elég annyi, ha kormányunk kijelenti: az elmúlt 10 évben gusztustalanul sokat kerestél, legyél szíves visszamenőleg 98%-ot befizetni belőle. Na, onnantól kuss és fizetsz, ugyanis a saját kereseted azonnal költségvetési tétellé válik.

A Szalainék pénzét visszavenni ezeregy más módon is lehet, törvényesen, alkotmányosan.
Bauer is ott volt, hátul ácsorgott egyedül, tőlünk 5 méternyire.
@Fabius: A vicc, hogy ez pont a Szalainé félékre nem vonatkozik. Ja, nem is vicc. Úgyhogy a Zorbán le....hat keresztbe.
@iii:

Ezért írtam le ide, mert tudom, hogy eljut :-)
Kedden este szenzációs volt Schiffer vezérszónoklata a parlamentben. A végén Lázár csak hápogni tudott, érdemi ellenérvei nem voltak a fidesznek. Érdemes meghallgatni:
http://hangtar.radio.hu/parlament#!#2010-11-02 19:21-től.
Kedden este szenzációs volt Schiffer vezérszónoklata a parlamentben. A végén Lázár csak hápogni tudott, érdemi ellenérvei nem voltak a fidesznek. Érdemes meghallgatni:
http://hangtar.radio.hu/parlament#!#2010-11-02
19:21-től.
@Luxon: Ha idézel a '49-es alkotmányból csak egyetlen mondatot is, ami változatlanul szerepel a mostaniban, leemelem előtted a kalapom.
És még egy apróság: a világon soha sehol nem volt kommunizmus. Miről is beszélünk?
@iii: Nem kötelező persze, de akkor mi akar lenni???

Máshogy kell politizálnia kampányolnia egy kispártnak és egy olyannnak amelyik nagypárti-középpárti szerepre készűl.
@rockjano_: Legyen egy nyugati értelemben vett zöldpárt, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha nagy tömegek lesznek fogékonyak erre, jó, ha nem, akkor nem. Én nem támogatnék semmiféle utcai felforgatást vagy elvtelen demagógiát a nagyobb siker érdekében.
@iii: "Semmi ilyesmit nem mondott Schiffer, hogy a munkásosztályt mozgósítaná"

Akkor most hogy kell értelmezni a Schifi beszédében elhangzottakat, igazíts már el!

"Vagy egykulcsos adó, vagy demokratikus jogállam!" az új adórendszer "a gazdagok zsebébe lapátolja a pénzt”

Mert szerintem ez a Faszasincs Árpád stílusa, csak az éhes proletár hiányzik a pártrendezvényről. Ahol a résztvevők az elvtársi végkielégítések 98%-os megadóztatása ellen tiltakoznak, ha a dolog érdemi részét nézzük, a többi meg csak a szokásos handa-banda
@lehet más a handa-banda: Hol van ebben munkásosztály meg mozgósítás? Amit mond, az egyszerű, szimpla tény: a minimálbéresek fizetnek, a felső-középosztály meg kasszíroz.

Milliószor el lett mondva, hogy az AB védelme nem a végkielégítések védelmét jelenti, sőt, ahogy írták fentebb, pont a legnagyobb lenyúlókra nem vonatkozik, viszont évtizedeket ledoglozók jogos bérét lopja el. Schiffer elmagyarázta itt is és a parlamentben is: ez a Fidesz elterelő manővere a sokkal nagyobb lenyúlásról, a mnyp pénzekről, ami vsz. szintén alkomtányellenes lenne. Ugyanis a "kommunista" alkotmányban szerepel a magántulajdon védelme. Ezt akarják megakadályozni az AB kiherélésével. Amit egyébként a Gyurcsány-kormány ellen voltak bátrak felhasználni, az emlékezetes vizitdíj-elleni kampányban.

Hogy jön ide F. Árpád, aki 50 éve meghalt??? És szerintem egyetlen beszédét se ismered, ahogy én sem. Miért nem Marxra meg Leninre hivatkozol, annak legalább ennyi alapja lenne.
@lehet más a handa-banda: "Ahol a résztvevők az elvtársi végkielégítések 98%-os megadóztatása ellen tiltakoznak"

Te tényleg ennyit látsz? Ha a többi Fidesz szavazó is ilyen, akkor már értem miért tartunk még mindig itt. :P
„Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye.” (Orbán Viktor, 2007)

Így kell segget csinálni a szánkból.
@lehet más a handa-banda:

"Ahol a résztvevők az elvtársi végkielégítések 98%-os megadóztatása ellen tiltakoznak,"

Ezt a hülyeséget mikor álmodtad? Én, mint résztvevő speciel nem a 98%-os különadó, hanem annak alkotmányellenes volta miatt tiltakoztam. Ugyanis létezik erre jogszerű, alkotmányos megoldás is:

index.hu/belfold/2010/10/29/az_alkotmanybirosag_a_fideszt_sem_fogja_tudni_megvedeni/

Az egykulcsost meg sarkítsuk le: én eddig 32%-ot adóztam, jövőre 16-ot fogok. A kieső adóbevételt az állam a te manyup befizetéseidből pótolja. Dőljek hátra és mosolyogjak elégedetten, mert nekem tényleg jó lesz?
@iii: "Hogy jön ide F. Árpád, aki 50 éve meghalt??? "

Szakasits Árpád Schiffer András dédapja volt, és úgy tűnik egyben szellemi iránymutatója is. Uszító beszédei nagyban hozzájárultak a Magyar Köztársaság államrendjénak szétveréséhez, a kommunista hatalomátvételhez. Különösen aljas volt hogy névleg a szociáldemokráciát képviselte, a szélsőségesektől visszariadó szocdem munkásokat, polgárokat vitte be a kommunisták táborába.

Ebben is az örökségét követi a dédunoka, mivel a máskülönben mérsékelt alternatívokat, környezetvédőket igyekszik a hálójába fogni, amíg végül előjön az igazi farbával. Én speciel sajnálom a rászedetteket, különösen hogy végül a zöld mozgalmakat fogja lejáratni, ugyanúgy, mint ahogy az SZDSZ kisajátította és lejáratta a liberalizmus máskülönben pozitív eszméjét
@Fabius: "Az egykulcsost meg sarkítsuk le"

Sarkítsuk le inkább a rendezvényt: egy a parlamenti bejutáshoz szükséges támogatottság küszöbén álló párt megpróbál ricsajozni hogy felhívja magára a figyelmet. De még ehhez is vendégszónokokra van szüksége, olyanokra, mint a mikrofonképtelen Szalai meg a Kőszeg. Vagy lehet hogy ez is része a pártelterelési politikának? Nyitás a rikítóvörös meg a kékmadaras oldalak felé?
@lehet más a handa-banda: A nagyapja és az apja tettei után ítélni meg valakit (a saját tettei helyett), ősi román szokás.

Anno a Fidesz nem ricsajozott, hogy felhívja magára a figyelmet? :P
Szó esett itt már mindenről. Mindenki ért mindenhez, csupán az objektív gondolkodás nem egy felkapott dolog.

Emberek kiabálnak itt mindent az LMP-re, ugyanakkor felületesnek és súlytalannak mondják, amikor felületesen ítélkeznek felette. Kicsit visszás ez nekem. Felhozzák Schiffer nagyapját, ami nálam a legalja. Emberek a Ti nagyapátok mit csinált? Ha bármit is tett, ami egy későbbi rendszerben elítélendő, akkor Ti is bűnösök vagytok??? Felelősséggel tartoztok az őseitek tetteiért? Mielőtt hülyeségeket beszél néhány ember, gondolkodjon már!

Lehet, hogy nem elég zöld az LMP, de még mindig a legzöldebb az összes párt közül. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy pusztán a zöld vonal életben tud tartani egy pártot. Az LMP tagok között is vannak olyanok, akik más irányt erősítenek és így lehet komplex a dolog.

El kell engedni a politikai ellenfelek által kreált demagógiákat. (SZDSZ 2.0) A saját tapasztalataid alapján ítélj és ne úgy, ahogy a média a fejedbe tölti. Tudom, hogy nehéz nem felületesnek lenni, de megéri!

Úgy gondolom, hogy aki az elmúlt hónapok döntései alapján nem félti a demokráciát, az nem is tudja mi az. Pont ezért nem is fog hiányozni neki...

Remélem nem sértettem meg senkit!
@ZX: "Anno a Fidesz nem ricsajozott, hogy felhívja magára a figyelmet?"

Nézd, ricsajt sokféleképpen lehet csinálni. Síppal, dobbal, nádihegedűvel az részemről OK. De Kőszeggel az már eléggé máshogy hangzik. Megfújták a Sófárt, az biztos hogy én nem fogok táncolni erre
Luxon személyében alighanem egy tizenéves iskolakerülővel vitatkoztok nagy lelkesen, de mindegy, küldjétek neki!

:-D
@dfcwolf:

Féltik ők a demokráciát!

Schiffertől, Debreczenitől, Vásárhelyitől, Ungár Klárától, meg mondjuk Megyesi Gusztávtól, meg az ÉS-től!

Tudod, Szakasits és Rákosi legjobb magyar tanítványitól.

Sajnos nem lehet más a handa-banda.
@gyilkos fűegér: Jelenleg Orbán Viktor a legjobb tanítvány. Igaz ő amolyan felemás kommunizmust képzel el, merthát korona az mégiscsak kell a fejére.
@ZX:

Talán dünnyögjünk egy új mesét...
@ZX:

Izé ,itt valami félreértés lesz...

:-D
@lehet más a handa-banda: Nézd, ricsajt sokféleképpen lehet csinálni. Kossuth téri emelvénnyel, háttérben bírók címét, telefonszámát tartalmazó molinóval, ultimátumokkal, telefonfülke és autógyújtogatással, kődobálással, Astoriánál nagygyűléssel... Hát igen.
@lehet más a handa-banda: Az apád fülét követi a dédapját, most már elegem van belőled. Fingod nincs semmiről, csak csapkodsz össze-vissza.

Szakasitsnak egyénként semmilyen uszító beszédei nem voltak, ellenben megjárta Rákosi börtönét. Se Schiffernek, se az LMP-nek nem példaképe, követője semmilyen értelemben. Ez olyan világos, hogy csak a hozzád hasonló agymosottak szajkózzák ezt, picit is tájékozott jobboldaliak sem mondanak ekkora épületes baromságot.

A te sajnálatod a róka sajnálata a tyúkok halála iránt. Senkit nem hat meg.
@gyilkos fűegér: Hát, istenem, a fülkék forradalmi népe vagyunk mi...
@lehet más a handa-banda:

Ha lesarkítom a rendezvényt is két dolog nyilvánvaló:

1: továbbra sem kötelező kedvelni senkinek az LMP-t. Viszont összeesküvés elméletet gyártani az egyértelműen kifejezett tiltakozásból nevetséges :-)

2: ez a rendezvény olyan volt, amilyen. Viszont lehetőséget adott azok számára ( pl én) a tiltakozás kifejezésére, akik nem a gyurcsányi közegben akarták megtenni ezt.
@iii: "Szakasitsnak egyénként semmilyen uszító beszédei nem voltak"

Szakasits Árpád a Tanácsköztársaság idején a Belügyi Népbiztosság osztályvezetője, később a Népszava főszerkesztője, az elcsalt választások után Szakasits lesz a köztársasági elnök (1948. augusztus 3-ától), a Magyar Dolgozók Pártja az elnökévé választotta, majd 1949. augusztus 23-ától a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke lett. 1956 után haláláig tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának. Az októberi forradalmat követően részt vett a kommunista restaurációban, majd 1958-tól ő a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke. Különleges érdemei voltak a szabad sajtó felszámolásában, semmilyen retorikai fordulattól nem riadt vissza hogy tőlük féltse a szocialista demokráciát

Érdekes párhuzam, hogy az SZDSZ számos alapítójának apja-nagyapja is MDP-s, ÁVH-s karriert tudhatott maga mögött... így már érthetőbb mit képviselt Kőszeg Ferenc a pártrendezvényen
@lehet más a handa-banda: Nincs annál pikánsabb, mint egy nick mögé bújva mások nagyszüleinek múltját emlegetni.
Ennyi erővel lehetsz te is mondjuk Biszku unokája :-/
@úriparaszt: "egy nick mögé bújva mások nagyszüleinek múltját emlegetni"

Olyan világban élünk, amikor nehéz takargatni a valóságot, ennyire azért nem hülyék az emberek

Ha már az én személyemet említetted, nem büszkélhetek hasonló felmenőkkel, bár önmagában ez se nem érdem, se nem erény. Csak hát az is látnivaló, hogy a jelenlegi magyar demokrácia egyik legnagyobb gyengéje, hogy többgenerációs hatalmi aspirációkra épül, ami a világon másutt is sok problémát okoz a papírforma szerinti esélyegyenlőséghez képest

Ha Észak-Koreában kitörne a demokrácia és az ifjabb Kim-Il-Szen unokát választanák meg főmuftinak, arra azt mondanám, hogy ugyanezt demokrácia nélkül is megkapták volna. Kicsit hasonlónak látom a Schiffer esetét, és a mostani rendezvényen elmondott beszéde ezt az érzést erősítette bennem. Működnek a családi reflexek, parasztosan fogalmazva kutyából nem lesz szalonna
@lehet más a handa-banda:

Te nyugodtan utáljad Schiffert tovább. Viszont a tény ettől még tény marad: a tiltakozásokkal sikerült elérni azt, hogy megindult a kormánynál az Alkotmánybíróság jogköreit szabályozó javaslat felülbírálata:

index.hu/belfold/2010/11/04/finomitanak_az_ab_hataskoret_modosito_javaslatot/

Küldetés teljesítve, Schiffer nagyapját meg pont leszarom.
@lehet más a handa-banda: "Olyan világban élünk, amikor nehéz takargatni a valóságot, ennyire azért nem hülyék az emberek"
De, pont ennyire hülyék. Te vagy rá az élő példa.
@Fabius: "a tiltakozásokkal sikerült elérni azt, hogy megindult a kormánynál az Alkotmánybíróság jogköreit szabályozó javaslat felülbírálata"

Sőt még az ajkai vörösiszap-tározó gátja sem reped tovább, amióta az LMP határozott tartózkodással szavazott az ügyben
@lehet más a handa-banda: A túlórát is fizetik? Vagy csak rugalmas a munkaidő...
@lehet más a handa-banda: Schiffer a beszédében nekiment a szabad sajtónak, és az írásoktól félti a demokráciát? Kommunista restaurációt akar egy párttal, állami tulajdonnal, a kritikai hangok elnyomásával?
@legeslegujabbkor: "Kommunista restaurációt akar"

Nah! Ezt miből vezetted le?
@lehet más a handa-banda: Igen, baszki, Szakasits szocdem volt, aztán kommunista lett és volt neki egy dédunokája is. És akkor mi van? Te is lemásolod az összes déd és nagyszülődet? Ha dédapád csokit lopott a boltból, akkor te is azt fogsz? Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés.

Ugyanez vonatkozik az Szdsz-es emberek őseire is. Egyrészt szimpla hazugság, mert ez csak néhány emberre igaz, miközben több ezer tagja volt az Szdsz-nek. Másrészt lényegtelen, mindenki csak saját magáért felelős, bármily nehéz is neked ezt felfogni.
@legeslegujabbkor: Schiffer nekiment a szabad sajtónak? Atyaisten, ennyire nem figyeltem? Mit mondott, ami így torzult a füledig?
@lehet más a handa-banda:

Tehát, ha jól értem, Orbán sajnos KÉNYTELEN (bár higgyük el, neki fáj a legjobban), egy kis szoftos diktatúrát bevezetni, hogy az igazán szörnyűséges, vérivó kommunista farkasembereket, mint Schiffer, vagy Kőszeg, távol tartsa a hatalomtól.

Értem.

Ha a Mandineren lennénk, most habozás nélkül néven neveznélek, de ez nem az a blog.
@atpijkamo: @iii:

Nyugi srácok, ő sem állítja, hanem kérdezi. Lehet nem érti, hogy jön ide Kim Ir Szen és a vörösiszap tározó :-D
@lehet más a handa-banda:
még hozzászólsz néhányszor és szimpatikus lesz az LMP...
@gyilkos fűegér:
"habozás nélkül néven neveznélek"
Már megint kíváncsian fekszem le...?
@Fabius: A kérdőjel helyett majd kitalálok valami mást.
Schiffer teljesen korrekten itt is, korábban is rámutatott arra, hogy akik korábban védték az AB-t, azok most hogy viszonyulnak hozzá (V.ö. Orbán sokat idézett 2007-es nyilatkozata), aki pedig élesen támadták az AB-t, most azok kezdik el védeni, s magukat a jogállam megmentőjeként definiálni.
(Nem is beszélve arról, hogy 2006 őszén mi történt.)

Ellenben Karácsony az LMP SZDSZ-tagozatát vezeti, irtó szánalmas, hogy most is Kormos Katáékkal, Török Zsoltiékkal, valamint Kovács Pinológus Laciékkal haverkodik.
Olvastátok: index.hu/belfold/2010/11/05/navracsicsnak_semmi_baja_az_ab-hataskor_szukitesevel/?rnd=877
"Az újságíró közbevetésére, hogy demagóg érvelés eltérő közjogi hagyományú országokkal példálózni, Navracsics kikérte magának a demagógozást, és utalt arra, hogy bár nem tartja szükségtelennek az alkotmánybíróságot, de azoknak az országoknak a fényében, amelyek jól elboldogulnak alkotmányvédő fórum nélkül, a hazai történéseket is kiegyensúlyozottabban kéne megítélni." - Na, egy igaz "demokrata"... Most képzeljük el, amint 1-2 évvel ezelőtt ezt Fecó haverotok mondta volna! Áááá. Harcos, karcos Navracsicsunk atomot robbantott volna a parlamentben.
Fabius, te is ott voltál? Összefuthattunk volna IRL :-)
@Fedor: A következő alkalommal egyeztessünk :-)
süti beállítások módosítása