Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.02. 22:00 O~O

Söralátét méretű alkotmány

 A lényeget mindenki tudja, a létező összes pro és kontra elhangzott már. Itt az idő tehát söralátét méretűre kurtítani az alkotmányt.

A Fülkeforradalmi Söralátét Alkotmánya

Mi, azok, akik hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura, s azok akik a történelem menetét más forrásokból igyekszünk megérteni, hazánkért és a nemzet egészéért a Zemberek Országa Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítjuk meg:

 

1.§ A Zemberek Országa: új államforma.

2.§ Minden más kérdésben a Kormány szava dönt.

 

 Itt a forradalmi idő, ne habozzatok, támogassátok! :-)

 

55 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr522418272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stohl Andris egyáltalán nem csodálatos átváltozása 2010.11.03. 14:40:51

Atyafiak, egyszer volt, hol nem, vót egyszer egy fiatal komédiás gyerök. Tehetsége is vót néki, istenadta. Csak az élet, az az igazi nagy szerepjátékos! Magával ragadta, vitte, mit vitte, röpítette. Hogy megérdemelt dicsőség volt-e ez, én nem tudom, és...

Trackback: Egy el nem hangzó gyászbeszéd 2010.11.03. 12:04:55

Tisztelt Barátaim!  A legjobb barátok azok, akik szólnak, ha túlléptem határaimat. Akik jelzik, ha etikátlan tettekre vetemedem. Akik figyelmeztetnek, amikor jogaimat és vállalt erkölcsi korlátaimat áthágom.Az Alkotmánybíróság a köztársaság bará...

Trackback: A demokratikus Gyurcsány kísértet 2010.11.03. 11:48:38

Atyafiak, tegnap nemcsak Jánosunk, a Lázár, volt szerepbe kényszerítve! Az elmúlt évek legismertebb, legtáncosabb, legszocialistább politikusa is újra színre lépett! Fletó, az ország, a demokrácia megmentése érdekében lóra pattant és kilovagolt el...

Trackback: Lázár "rossz tanuló" János felel 2010.11.03. 11:48:19

Atyafiak, tegnap egy érdekfeszítő számot adásra készültem, hiszen feketebárány sorsra érdemesült Jánosunk elmondta a leckét! Tényleg elmondta, de nem azt a leckét magolta be amit kellett volna.Jánosunk mikoron felszólították felelni, fesztelenül kezdte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marha!!! :) Ne adjunk legalább tippeket ezeknek a F:SZ-oknak... Még komolyan veszik és megszavazzák.
Egy fene, támogatom :-)) Megmutatom, hogy nagyon is elfér az alkotmány egy söralátéten a Kedves Vezető fényességes arcmásával együtt;-)

kepfeltoltes.hu/101103/s_ral_t_t_alkotm_ny_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Varánusz ezek olvasnak téged. De összekevertek valamit. Te söralátét méretű adóbevallást akartál...

Szólj oda nekik! :)
Kedves O~O! Úgy is mint anonimusz.

Kezdetnek nem rossz. Csiszolnék rajta pár apróságot.

A preambulum szerintem rövid, a törvény szövege meg unalmasan hosszú.

A preambulumból hol marad Mária országa? Hogy a tatár, török, muszka ellen álltuk a vártát? Hogy ejrópa és a keresztyénység védőbástyája, hogy ... ?

A Szöveg bonyolult. Az első pontot kihúznám (a Zemberek majd rá jönnek maguktól), elég a 2. pont, de persze ekkor már a számozás is felesleges.

Vészhelyzet van, vagy mi a manó. Spórolni kell a karakterekkel is :-)
Tökéletes.
Nem kell több ennél.
Minden benne van.
Mondjuk kicsit hosszúnak találom én is :-)
Hiányzik még egy pont ebből:

Budapest csak akkor akkor a nemzet része, ha Orbán emberére szavaz.
Foglaljunk el egy területet (Moszkvatér-Blaha...), és alapítsunk államot
Na akkor megvolt a 8248. nyavajgas "JajJonAzOrbanEsDiktatutaruLesz"
Ugyanez a rinyalas volt, a kettos allampolgarsaggal jaj nem nem szabad ,mert akkor mi lesz a szlovakiai magyarokkal, aztan nem lett semmi.
Nem szabad beszolni az IMF-nek mert huha, akkor mekkora baj lesz.
Nem szabad megadoztatni a bankokat, mert akkor aztan itt a vilagvege. Akkora baj lett, hogy mar tobb orszag is koveti a a peldankat.

Majd akkor lesz ok rinyalni, ha az Orban a hatalmat feltve, az emberek koze lovetett, mint az elodje. De ilyen biztos nem lesz.
hat ez egeszen szar. hiszen tudjuk, hogy amikor Orban ellenzekben van, akkor is neki van igaza, es az o szavanak kell akkor is dontenie. a 2 paragrafus igy cserere szorul: a Kormany szo helyebe Orban szo kell (a maganhangzok, az r es az n maradnak).
Na akkor megvolt a 8248. nyavajgas "JajJonAzOrbanEsDiktatutaruLesz"
Ugyanez a rinyalas volt, a kettos allampolgarsaggal jaj nem nem szabad ,mert akkor mi lesz a szlovakiai magyarokkal, aztan nem lett semmi.
Nem szabad beszolni az IMF-nek mert huha, akkor mekkora baj lesz.
Nem szabad megadoztatni a bankokat, mert akkor aztan itt a vilagvege. Akkora baj lett, hogy mar tobb orszag is koveti a a peldankat.

Majd akkor lesz ok rinyalni, ha az Orban a hatalmat feltve, az emberek koze lovetett, mint az elodje. De ilyen biztos nem lesz.
@dukeekud: mar odalovetett. elvette a nyugdijakat es feleli ropke negy ev alatt. es harommillio embernek lotte ki igy a nyugdijat.

az IMF, bankado es haracsadok meg ket eve alatt fejtik ki hatasukat, mint barmely makrogazdasagi lepes. bator (vagy inkabb hulye) hozzaallas azonnali merleget vonni. az EUHUF eddig meg atlagban vagy kb. 8Ft-tal magasabb mint a valasztas elott, ez tenykerdes.
@dukeekud: Ne 2 napba gondolkozz.4 év múlva megbeszéljük újra.hozzáteszem:

-Nem kell az IMF pénze van magánnyugdíjpénztár.
-A bankok már emelik a számlavezetés és egyébb költségeket.
-"Az alkotmány bíróság és a népszavazás megállitotta a Gyurcsány féle díktatúrát, minket nem fog."

Érzed mi a lényeg?
@dukeekud: Nem leszel nepszeru ezzel a fideszes seggnyalassal. Miert nem inkabb GYF-et meg a EUt, meg ugy egyben a bankokat (biztos zsido mind) meg a multikat (biztos rablo mind kulomben sem a mi autonk) szidod, az most a meno fideszes retorika nem?
@dukeekud: Egyetértek! Hol a világvége?? Sehol! Okoskodnak itt az alkotmányról, amikor fingjuk sincsen róla mi az. A lényeg: támadhatják Orbánt, ennyi. Szabad nekik, semmit sem fognak elérni. Mi sem értünk el 8 év alatt semmit. Legalább ennyi ideig ti sem fogtok.
@hááááát:
"-A bankok már emelik a számlavezetés és egyébb költségeket."

Melyik bank? A CIB számlacsomagom díja nem emelkedett, továbbra is 150 Ft/hó.
Utalás: 0 Ft
Csoportos beszedés: 0 Ft
Amit viszont emeltek, az a nyár előtt volt, a bankadó előtt.

Ne hazudj!
@SiKom: Eleg ha kisebb lesz a kamat a lekotesekre. Nem is kell emelni.
@is: Jaj, ez a régi lemez megint. Írhatnám erre azt a böszmeséget, hogy Gyurcsány miatt volt 317 az Euro 2009 elején. Újítsatok már Ecsém!
Nekem a magánnyugdíjpénztáram már korábban lefelezte a megtakarításomat, "mer elvitte a válság a befektetésseket". Költsék koporsóra szűk családi körön belül, és szopjanak le egy karavánnyi tevét.

Egyébként meg "tetszettek volna nem elkúrni"...
@dukeekud:

Nyilván nem, mert nem lesz pénz lőszerre se.
@dukeekud:
nyugoggyá' meg lövetne is. visítva adná ki a parancsot, az árulók és nemzetellenesek ellen, akik egyébként csak békésen szedik fel a cicakavicsot, vidáman autókat gyújtogatnak, és pusztán hazaszeretetből betörnek néhány kirakatot.
a különbség az, hogy most éles skuló jönne, nem gumi.
@dukeekud: Nem értelek, hol itt a rinyálás? Konstruktív kritika, őszinte segíteni akarás :-)
Olvasgasd bátran milyen sokan próbálják a Kormány mozgásterét növelni.

Sokan és sokat tettek a megtisztelő, avagy inkább elismerő 'legvidámabb barakk' címért, egyéb lehetőségek hiányában csak a humor marad ;-)
@SiKom:
"a hitelek kezelési költsége és a folyósítási díj a bankadó bejelentését követően közel 10 százalékkal drágult. A számlákhoz kapcsolódó díjak szeptemberben 12 százalékkal nőttek."

"A bankadó bejelentése után átlagosan 30 százalékkal drágultak a bankfiókon keresztül bonyolított megbízások díjai"

www.fn.hu/penzugy/20101028/mar_haritjak_at_bankadot/
@Igazi: Mondom, GYF elorancigalasa az uj propaganda :) @Devil:

Egyebkent senki sem beszelt GYFrol, senki sem mondta hogy ot akarja Orban helyett. Ezt legfeljebb te gondolod igy (meg azok akik osszevissza hazudoznak neked a fideszes lakajmediaban).
@Float: Melyik pénztárban vagy?
Helyesen: 2.§ Minden más kérdésben a Fidesz Kormány szava dönt.

ebben implicite benne van, hogy csak a Fidesz alakíthat kormányt, és ha nem, akkor új "választásra" van szükség addig, amíg a nép megfelelően nem szavaz.
Mit nem értetek zombie tapsolók? A ti seggeteket is védik azok, akiknek nem tetszik minden demokratikus intézmény megcsorbítása! Mit lesz ha négy év múlva a zemberek még idiótább pártot illetve kormányt szavaznak be a hatalomba és az lesz az első hogy Orbántól Lázárig mindenkit jégre tesznek? Ti fogtok a legjobban pityogni, hogy ezt meg hogy lehet megtenni...
söralátétméretű alkotmány az én javaslatom volt, mivel arra pont ráfér:
MINDAZ JOGOS, AMI EGYSZERRE SZOLGÁLJA AZ EGYÉNT ÉS A KÖZJÓT
Teljesen jó, kicsit kiegészíteném, még alátét méretű marad:
1.§ A Zemberek Országa: új államforma.
2.§ Minden más kérdésben Orbán Viktor, távollétében a Kormány szava dönt a Zemberek érdekében.
3.$ A Zembereknek joguk van az akaratukat választásokon érvényesíteni, véleményt nyilvánítani, gyülekezni, amennyiben az első két pontot ezek nem sértik.
Float, Akkor most nincs konkrét pénztárról szó, csak általában 'felezték le' a pénzed?
Angliában már 51%-kal lehet rajolni, ráadásul nekik nincs is olyan szépen egybeszedett alkotmányuk mint nekünk lesz.

Mondjuk ők már vagy jó 300 éve csiszolják azt a parlametráis izét. És nem is volt nekik olyan "zűrzavaros 20 évük" mint nekünk...
@dukeekud: jaja, szegény szemkilövetett Zemberek. meg a tököm.
Az én meglátásom szerint is jobb egy lightos diktatúra, mint egy valódi demokrácia. Az elsőben az emberek nagy része boldog, mert megfelel neki a rendszer, akinek nem tetszik a rendszer, annak szar. A második esetben az emberek nagy részének szar, mert mindenkinek joga van mindenhez, mindenkit meg kell hallgatni és népszavazni róla. A maradék pedig vagy tojik a demokráciára és azt lop, amit akar, vagy ő van kormányon ezért azt csinál amit akar.
Egy gond van csak az elsővel. Nagyon nem mindegy, hogy ki az első ember. Az utóbbi időkből sorolnék néhány nevet, akik szerint is jobb az első verzió: Hitler, Sztálin, Mao, Kim Ir Szen.
Őket is megváltóként ünnepelte a nép eleinte, ezért felhatalmazva érezték magukat, hogy azt csináljanak, amit akarnak.
@szamarhegy: egy magyari szarban... szerinted?
@Float: Ez milyen pénztár, szerinted?
Ez nem rossz, de próbáljunk ezen még csiszolni egy kicsit:
1.§ Minden kérdésben Orbán Viktor, távollétében a Kormány szava dönt a Zemberek érdekében.
2.§ A Zemberek Országa: új államforma, kivéve olyan kérdésekben, ahol ez sértené az első paragrafust.
3.$ A Zembereknek joguk van az akaratukat választásokon érvényesíteni, véleményt nyilvánítani, gyülekezni, legalábbis addig amíg az első két pontot nem sértik.
3.§ Az NB1 örökös bajnoka Felcsút SE
@Igazi: De akkorra ugye eltakarodtok!?
"Veszélyezteti az Alkotmánybíróság a kormány mozgásterét, ha alkotmányellenesnek ítéli a szükséghelyzetben hozott gazdasági intézkedéseket - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkára a Magyar Tudomány Ünnepe 2010 rendezvénysorozat tatabányai konferenciáján."
Bizony! A végén elérjük, hogy a farka csóválja a kutyát! Ha nem férünk bele a keretbe, az a megoldás, hogy szétfűrészeljük?
"A hagyatéki törvény módosítása szerint..... állatállományt ..... is lehet ajándékozni az államnak"

Ennél is nagyobbat? Hát nem volt elég, hogy éppen őket választottátok?
egész szép kis alkotmány kezd itt iródni a hozzászólásokból:))
@roli101: mér nem mégy egy lájtos diktaturába akkor..ezek szerint te irányithato vagy és nem akarod eldönteni mit hogyan csinálj, hogyan élj, én meg szeretném ha kivülről kussolnának az életemmel kapcsolatban hadd döntsek már én a dolgaimról..sajnos lehet hogy én fogok elhuzni nemsoká innen.
@jog-ász:
Nem kell mennem sehova, abba születtem és élek. Bár demokráciának hazudják, amiben élünk 20 éve, de csak látszólag az. A Kádár rendszer és az után következő 20 év csak abban különbözött, hogy az utóbbi 20 évben gyakran változott a vezető személye, de abban nem, hogy ugyanúgy nem szólhat bele az egyszeri ember az ország sorsába, az mindig az aktuális vezetés érdekeinek van alárendelve. Egyedüli alternatíva még mindig csak az ország elhagyása, mint 56-ban.
@roli101: Mondasz valamit. Szerintem többen többen mennek ki külföldre dolgozni, mint ahány menekült volt '45-ben, '56-ban. És nem csak a pénz miatt, hanem azért mert itt minden úgy szar ahogy van.
túl hosszú. Alkotmánymódosítást javaslok:
1§: Orbán Viktor országa: feudális királyság. Király: I. Viktor
2§: ...
Ahogy itt olvasgatom, még ráfér egy kis csiszolgatás:
0.§ (titkos) Minden kérdésben Orbán Viktor, távollétében a Kormány szava dönt a Zemberek érdekében.
1.§ A Zemberek Országa: új államforma. Irányítása a mindenkori kormány(*) feladata (Ez a paragrafus kizárólag a 0. titkos paragrafus alapján változtatható meg.)(* a mindekori kormány: lásd Orbán Viktor, vagy a távollétében az általa kijelölt helyettes.)
2.$ A Zembereknek joguk van az akaratukat választásokon érvényesíteni, véleményt nyilvánítani, gyülekezni, legalábbis addig amíg az első pontot nem sértik.
3.§ A Zembereknek joguk van a szabad szóláshoz, a jóléthez, stb, kivéve olyan kérdésekben, ahol ez sértené az első két paragrafust.
Súlyos problémák vannak a 2. pont szövegezésével.
Sehol sincs benne megemlítve, hogy a Kormány az valójában Orbán Viktor és a Fidesz.

El-fo-gad-ha-tat-lan!
Ez sem rossz, bár ez akkor már nem feudális királyság...
0.§ (titkos) Orbán Viktor, ezen alkotmány szempontjából nem tartozik a Zemberek közé.
első és egyetlen§: Orbán Viktor országa: alkotmányos királyság. Király: I. Viktor, aki ezen alkotmány alapján uralkodik a Zembereken.
Ez kevés!
A kézműipar támogatása végett, be kell indítani a hímzett falvédők gyártását:
1) NYENYI
2) Alkotmány
3) Házi Áldás (hol orbán ott isten hol isten ott szükség nincsen)
@jog-ász: Lehet, hogy ez a poszt egy fideszes alkotmányozó ötletbörze???

Nem csodálkoznék, ha 1-2 hozzászólás változatlanul kerülni bele:)
Alakul, alakul... ;-)

Holnaptól kezdve napont egy-egy változatot közzéteszek a Facebook oldalon.
Tavasszal (elvileg addigra a Fidesz is farag valami alkotmányt) alkotmányozó nemzetgyűlést tartunk és elfogadjuk a legjobb Söralátét Alkotmány-t ;-D
Majd kitalálok valami díjat a nyertes verziónak.
@O~O: kérlek, ne az AB elnökség legyen a fődíj
@szamarhegy: Van némi különbség. A magánban összegyűjtött tőke alapján kapod később, amit amit nem lop el a bank. Az államiban meg a befizetéseid alapján.

Ha most a magán a "befektetései" miatt eltünteti a tőkéd javát, szoptál. Állami esetben meg max akkor szopok, ha a svéd modell szerint az adott éveben jóval kevesebb a befizetés. Vagy ha egy újabb modellt találnak ki.
@is:
>a Kormany szo helyebe Orban szo kell

és a kormányzás szó helyébe pedig az orbánzás szó lép.

NEM összetévesztendő az "orbánOzás"-sal!!!, mert az természetesen halálosan tilos.
süti beállítások módosítása