Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

2010.11.02. 08:00 Fabius

Forradalmárok államosítása

Címkék: venezuela orbán viktor alkotmánybíróság államosítás hugo chavez médiaalkotmány

Éjjeli szemlélődés közben jön szembe a hír, miszerint Venezuela Orbán Viktorja, Chavez is államosít. Hugó testvér most éppen az ország acéliparát vette célba, és a Sidetur cég hat gyárára mutatva mondta ki: einstand. Orbán követhetné a példát, és keblére ölelhetné a miskolci és ózdi kohászatokat esetleg, mindjárt csökkenne kicsit az a milliós munkahely kvóta.

A chavezi utat követni nem lenne hiábavalóság, mert hiába, valóság: ma megkezdik az alkotmánybíróság jogköreinek államosítását. Ne torpanjunk meg itt, nézzük mit lehetne még átörökíteni a chavezi módszerből, frissen, lendületesen:

1: Hugó nem a fülkében oszt forradalmat, hanem a gazdaságban is. Az olajiparban milliárd dolláros nagyságrendben államosított vissza főleg külföldi tulajdonban lévő vállalkozásokat. Na, ami Venezuelának az olaj, az nekünk az élelmiszeripar és a kereskedelem. Válságadó a multiknak? Lófaszt! Einstandot nekik is az összes áruházra, beszerzői hálózatra! Mit toporgunk itt egyhelyben, mint az egyszeri ember, aki maga köré végezte dolgát, most meg ugrál egy lábon, hogy ne lépjen bele?

2: Chavez környezetszennyezés címén államosította az amerikai Owens-Illinois üvegipari társaság leányvállalatát. Orbánnak elég egy csak, azért mert indoknak, hogy a Salgótarjáni sík és öblösüveggyárat kisajátítsa. Mégse legyen egyrészt a felszámolók, másrészt a szlovákok kezén egy ilyen nagy múltú vállalkozás.

3: Venezuela elnöke azt is gondolta, nincsen beton cement nélkül. A svájci Holcim cementóriás gyárait is kebelére vonta, bár nekik legalább dobott némi alamizsnát az elorozott vagyonért. Mit ad isten, a Holcim Magyarországon is jelen van, nálunk is van mit elkobozni Nyergesújfalun, Pesten és Miskolcon. Jól jöhet még az a sok saját cement, ha a bebetonozós káderpolitika ilyen ütemben emészti az alapanyagot.
Mire eddig jutottam az elmélkedésben, az oldal hasonló cikkek rovatának címszavai is megütötték a szemem.
"Nő a feszültség Venezuela és Kolumbia között" - a magyar-szlovák viszony ettől feszültebb nem nagyon lehetne...

"Venezuelában újabb tévéelnököt támadnak" - nekik legalább van! Na, majdcsak....

"Rajtaütöttek egy hírtelevízió vezetőjének házán" - ma tárgyalják a Médiaalkotmányt...

"Chavez beveti a hadsereget a rizstermelők ellen" - na jó, idáig mégsem jutunk. Mert az földművelők gépesített hadosztálya megfutamodásra kényszerítené a honvédségünket.

Az egyetlen bibi, hogy Hugo Chavez bevallottan szocialista államot épít. Hmmm, mit épít akkor Orbán Viktor?

43 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr602415070

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megérett egy mondat 2010.11.02. 13:02:43

Azt hiszem, a Fidesz és Orbán sokkal tudatosabb, mint azt sokan gondolják. Egyesek már kapkodó dilettantizmusról énekelnek, pedig "ezek" tudják, mit csinálnak. Ahhoz, hogy mindenki belássa, nem egy hétvégi ötletroham

Trackback: Dolgozói harcos üdvözlet az államosítónak 2010.11.02. 12:48:14

Munkás-ököl vasököl, oda csap ahova köll!A MAL lesz a Standard?

Trackback: A kisebbrendűségben szenvedő kondás meséje 2010.11.02. 12:18:16

Atyámfiai, kicsit elkésve, de remélem még tetszésetekre, szeretnék egy egyszerű mesével megörvendeztetni Bennetek.No, szóval, még mielött Viktor gyermekünk csodálatosan rettentő elefántiázisában nem szenvedett,melyről előzöleg írtam, hetyke kis ko...

Trackback: A talpraállás költségvetésének meséje 2010.11.02. 12:17:53

Atyafiak, ezt a csodálatos történetet nem én írtam, de próbálok felnőni a feladathoz. Megszületett a Megváltó, no nem kell megijedni, nem lesz idén hamarabb a Karácsony-lesz egyáltalán?-, szóval a Megváltó Költségvetés.Dédelgették, táplálgatták az elmú...

Trackback: A nemzeti kisgömböc meséje 2010.11.02. 12:17:32

Atyafiak, egyszer volt, itt is van, volt egyszer egy ország, hál Istenek még meg is van! Annak az országnak a házába bé került egy kisgömböc. Nem ok nélkül, a nép akarta, hogy ott légyen osztán irányítsa a sok tennivalót. Kisgömböcünk már nagyon várta,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit épít kedvenc miniszterelnököm? A kérdésre azért nehéz válaszolni, mert pillanatnyilag még csak lebont. Rombol. Vélhetőleg utána kezdi az építkezést.

Tegnapelőtt-előtt valódi civileket véreztették ki (cusi és az ártó petike, pl. hoppá egyesülettel), tegnapelőtt pártállami titkosszolgálati közelmúltunkat rakták be úgy egy 80 éves időkapszulába (eddig lett titkosítva), és hogy máskor ezzel ne legyen gond, tegnap a libajnai vezettő szagértői kormányunk az akkor ellenzéki(nek mondott) fidesz támogatásával olyan titoktörvényt hoztak egyhangúlag, hogy ma már azt sem lehet tudni, mi lett titkosítva.

Ma meglévő struktúrákat ver szét erőből, pl alkotmánybíróságot, kötelező magánnyugdíjat.

Igaz ez utóbbit, jóval korábban kezdték, az eftársak, hiszen azzal hogy a magánnyugdíj kassza CSAK magyar papírt és főleg állampapírt vásárolhatott (ölég régen így van), gyakorlatilag halálra ítélték azokat (enyém 12 év alatt hozott percentre annyit mint MNB alapkamat!). Mert ha lehetne shanghaji papírom pénztáram portfóliójában fejem sem fájna amiatt a csúnya, de most nagyon hasznos "világgazdi válság" miatt. Miért ragadtam ki ezt az alig emlegetett momentumot?

Mert erősen úgy tűnik, legkedvesebb miniszterelnökömnek, egyik legfőbb közszolgánknak van még egy erős szövetségese ebben az ingatlanfejlesztési tevékenységben (bontás, majd építés :-).

Az ún. szabad sajtó. Mely beszél mindenről, de a lényeg valahogy elsikkad.

Építési hasonlatnál maradva.

KELL a műszaki ellenőr. Aki nem hiszi nézegesse ajkai X-es kazetta stabil labil határon billegő É-i falszakaszát. Ja? Hogy az meg elzárt terület? Sebaj, ottani környezeti állapot adatokat is titkosítjuk. Csak cseppenként szivárogtatunk ki egy egy kósza hírt.

Majd rájönnek komisszár eftársak, okos törvények meghozásával (parlament állítólag ehhez ért) örökre meg kell akadályozni hasonló iszapkatasztrófát (idéztem valamellik ződkomisszártól).

Üzenem ződkomisszároknak. A mostani katasztrófa sincs megakadályozva!

Talán egy kicsit mérsékelve lesz.
Javítok. Elébb kapkodva mondtam.

"Majd rájönnek komisszár eftársak, okos törvények meghozásával (parlament állítólag ehhez ért) örökre meg kell akadályozni hasonló iszapkatasztrófát (idéztem valamellik ződkomisszártól). "

Helyesebítve.

Majd rájönnek komisszár eftársak, okos törvények meghozásával (parlament állítólag ehhez ért) nem lehet megakadályozni hasonló iszapkatasztrófát (valamellik ződkomisszár mondta; "törvények meghozásával kell megakadályozni ..." ).

Én meg mondom, a természeti, fizikai törvényeket kell betartani, a rendszer állapotát folyamatosan ellenőrizni. És akkor megáll a gát.
Hát a bankokat, vagy az energiaszektort érdemes lenne államosítani. Úgyis csak egy marék szotyiért adtuk el őket anno.
Hát az AB elleni fellépése a fityesznek eléggé gáz.
Viszont azt megkérdezném, hogy mit államosított eddig Orbán? Csak, mert én ilyenről nem nagyon tudok, de ti biztos sokkal bennfentesebb infókkal rendelkeztek, ha már így vizionáljátok az államosításokat.
Gyerünk van még szabad préda a fideszes szabadrablásra. Vodafon, Mol, Tesco, OMW,és még rengeteg jó árú, ami O. Viktor portfóliójába belefér!

Készülhetünk a tüntetésekre, engedetlenségekre mert ezekkel másképpen nem lehet beszélni.

Orbán takarodj!
@mindenOK:

igen, vegyunk peldat a mavrol, a bkv-rol, MILYEN JO LENNE HA A BANKOK IS, AZ ENERGIAELLATAS IS UGY MUKODNE

peldaul egy atutalas 2 het, az aram meg naponta kimarad

de jo is lenne

sok hulye agyalagyult kommunista orszaga
@Orbán a 20 évünk egyik elcseszője, mennie kell!:
Mondjuk amellett, hogy nem kedvelem a fityeszt a magyarországi privatizáció után szabadrablást emlegetni vicces. Körülbelül annyira, mintha egy tolvaj fel lenne háborodva, hogy visszaveszik a pénz, amit egy éve lopott és tolvajokat emlegetne a bíróságon...
@gramercy:
Nagyon halkan jegyzem azért meg, hogy az OMV a kommunista (ROTFLMAO) Ausztriában többségi állami tulajdonban van. Sőt a Verbund (Verbund AG, formerly known as Verbundgesellschaft or Österreichische Elektrizitätswirtschafts-AG, is Austria's largest[2] electricity provider. from wikipedia) tulajdonosai között is 51%-os az Osztrák állam. Mik vannak, ezek a rohadt komcsik...
@Muad\\\'Dib:

Idézek egy életrajzból:

"1985-től a Pénzügykutatási Intézetben a tulajdonreform lehetőségeit kutatta. 1986-ban, az Intézet felszámolása után a Pénzügykutató Rt.-ben dolgozott részben kutatóként, részben tanácsadóként, a nagy visszhangot keltett Fordulat és Reform című tanulmány egyik szerzője volt. 1989 végén a Magyar Demokrata Fórum elnökének felkérésére bekapcsolódott egy későbbi kormányprogram kidolgozásába.
1990 májusában Antall József miniszterelnök személyes gazdasági tanácsadójává nevezte ki, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, egyben a Gazdaságpolitikai Titkárság vezetője és a Gazdasági Kabinet titkára lett. 1990 decemberében államtitkári tisztségéről lemondott.
1991. januártól a Privatizációs Kutatóintézet ügyvezető igazgatói tisztségét töltötte be. 1991 októberétől három éven át a magyar kormány képviselőjeként a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsában dolgozott, 1994-ben a bank igazgatója volt. 1995-ben a Privatizációs Kutatóintézet, majd az ebből alakult Növekedési Intézet igazgatója lett. "

Szerinted ki volt az Antall kormány egyik gazdasági zsenije, a privatizációs szakpolitikus?

Segítek, Matolcsy György.

www.ngm.gov.hu/bemutatkozunk/miniszter_
@Fabius:
Szó nincs róla, hogy ő nem a dutyiba való ürge. Sőt mielőtt rákérdeznél, igen Széles Gábor a fityesz nagy támogatója is odavaló.
Én arra gondoltam, hogy magára az állami funkciókra kellene tendert kiírni. Külföldi alvállalkozók működtetnék a magyar államot, sikerdíj ellenében! Nincs mutyi, nincs uram-bátyám, nincs szavazatvásárlás!!!

Svájci köztisztviselői gárda, német hadsereg, francia társadalombiztosítás, angol törvényhozás, orosz büntetésvégrehajtás, ukrán kintlévőség kezelés, japán gazdaságirányítás stb....
@Muad\\\'Dib:

A Manyup vagyon a befizetésekkel együtt megy a levesbe. Aki még mindig a 14 hónapnál tart, annak elkerülte a figyelmét Orbán 19-i nyilatkozata, amit az RTL híradónak adott:

hirszerzo.hu/profit/20101019_orban_magannyugdijpenztar

Vagyis soha többé nem lesz utalás a magánszámlákra. Igaz, ez nem egy cég, hanem 3 millió munkavállaló megtakarításának államosítása.
@Fabius:
Már bocsánat, de miii vaaaan? Az állam nem fizet többé oda. Tehát nem vesz el semmit, pusztán beszünteti azt a gyakorlatot, hogy kötelezően magánnyugdíjpénztárba fizessen. Nem tűnik el a pénzed, ami ott van. Nem kerül az államhoz az eddig befizetett pénzed. Annyi, hogy mostantól nem lesz kötelező a magánnyugdíj tagság, hanem most épp az állam kezeli megint. Biztos én nem értem az államosítás fogalmát, de itt nem látok olyat.
Nagyon undorító kezd lenni, amit ez a kormány csinál. Én el se bírtam volna képzelni, hogy ezek idáig el mernek menni, és államosítják a tőlük teljesen független cégeket, és emellett még elrabolják a nyugdíjunkat is.

Egy kicsit OFF, és más téma, de azért elég fura, hogy a bizottságban minden kormánypárti megszavazta az AB szűkítését. Látszik hogy ezeknek is csak a szája jár, mint Navrának, amikor kritikát fogalmaz meg. Ennyire nem mernének egyszer ellentmondani Orbánnak?
Jó a kép!

"Ne torpanjunk meg itt, nézzük mit lehetne még átörökíteni a chavezi módszerből..."
tippet kérsz?

Ne feledkezzünk el a tengerről és a magyar-tengerről fürdőkről és a turizmusról (sok-sok szálloda, ingatlan, hajó)

" Hmmm, mit épít akkor Orbán Viktor?"
ez egy nagyon jó kérdés. esetleg... ősközösség? :)
@M&Ms drazsé:
"...Én el se bírtam volna képzelni, hogy ezek idáig el mernek menni, és államosítják a tőlük teljesen független cégeket, és emellett még elrabolják a nyugdíjunkat is..."
Hát ezt én is nehezen hinném el. Mivel ilyen még nem történt, reméljük ezután sem fog.

Nem lenne egyébként egyszerűbb, ha utánanéznétek, amiről írogattok. Csak a vicc kedvéért.
@Muad\\\'Dib: azt ugye tudod, hogy a kötelező magánnyugdíjpénztári szerződés köztem és a magánnyugdíjpénztár között áll fenn? innen nézve már államosítás-e és ha nem ugyan miért?
@kubatov_kommunista:
Épp az általad leírt dolog miatt volt tarthatatlan az a rendszer. Ahogy a tisztán állami is szar. Valamit csinálni kell vele, méghozzá sürgősen, mert különben jól megszívjuk. Hogy a fityesz alkalmas e erre, hát az kérdéses.
Viszont visszatérve a dologra, roppant vicces az a szerződés, ami közted és egy magáncég között áll fenn, és harmadik felet kötelez fizetésre....
Annyira elfogult cikk, hogy nem is érdemes cáfolni.

A fotosopp szar lett. Bár illik ide, nem szarabb a cikknél.
@Muad\\\'Dib: talan mert ott van toke is te agyalagyult

mibol epul itt uj eromu toke nelkul te sikhulye?
ha mindenki angyal lenne, akkor lehetne minden funkcio allami

aki magyarorszagon allami tulajdont akar, az menjen egy kort a MAV-val, aztan ha meg mindig kiall az allamositas mellett loje magat a dunaba

ebreszto, itt az allamnak se tokeje, se tudasa, ellenben MINDEN AMI ALLAMI TULAJDON az a korrupcio melegagya es a partok kifizetohelye

aki a mai magyarorszagon allami tulajdonba akar helyezni jol mukodo, tokeeros vallalatokat az hazaarulo

vagy PARTtag

vagy a fidesznyikok tenyleg azt hiszik, hogy a BKV-bol, esztergom-debrecen stb. lerablasabol nem jutott a fidesznek???
@Muad\\\'Dib: Tisztelettel.

Kötöttem egy szerződést egy kötelező, tőkefedezeti magánnyugdíj pénztárral. Én, meg az XY pénztár. Hogy legyen nyugdíjamnak tőke fedezete. Ezt több lépésben mindenkori kormányaink lenyúlták.

1. lépés. Nyugdíjpénztár egy idő után csak hazai papírt vásárolhatott.

2. lépés. Nyugdíj befizetésemet nem XY pénztárnak, hanem A pech-nak fizetem be (APEH). Majd az A pech az én befizetésemet tovább utalta XY pénztárnak. Mire volt jó? Most már tudható :-/

3. lépés. Nem utalja 14 hónapig, és majd kompenzál engem (és XY pénztárat?).

4. lépés. Nem utalja soha többet, de majd kompenzál.

Itt tartunk most.

Na. Mi lesz az 5. lépés?
@gramercy:
Ja, akkor már mégsem kommunista, aki állami tulajdont akar, csak tőke kell hozzá. Változik azért a véleményed, mikor tényekkel ütköztetik, ugye pubi. Látszik is ez a sértődött személyeskedéseden. Egyszóval subscribe aranybogár...
5. lépés az , hogy minden közintézményben a gonosz törpe képét kell kitenni...este minden családban a Székely himnuszt kell énekelni, reggel, meg hálát adni minden reggel, Orbánnak, hogy jól átbaszott mindenkit.

6. lépés azért az lesz hogy ahogy szokás LEVERIK EZT A SZAR DIKTATÚRÁT -AZ ISMERT MÓDON!!!!
@Muad\\\'Dib:
> Épp az általad leírt dolog miatt volt tarthatatlan az a rendszer.
Az államnak - az lehet, de az az ő baja.

> roppant vicces az a szerződés, ami közted és egy magáncég között áll fenn, és harmadik felet kötelez fizetésre...
Szerződés. Nem értem. Van ilyen
Ha törvényesek akartak volna lenni akkor lehetőség lett volna mind az állami mind a mnyp-s számlakezelés egyéni számlán. Aztán válassz, ha annyira nem szeressed az mnyp-t...

amúgy az állam beszedi a járulékot, mégis kinek kéne postáznia az köztem és az mnyp között? (nem értem a kérdést - járulék szempontjából az állammal állok "szerződésben" - nyugdíjkezelés meg kifizetés szempontjából meg az mnyp-vel IS /meg persze az állammal is/)
@rdos:
Mondjuk kivárod kompenzálnak e, és utána kiabálsz a pénzed elrablásáról.
Másrészt, már máshol is kifejtettem, hogy az a vicces ebben az egész sztoriban, hogy ellentétben a valóban magánalapú megtakarítással, itt az állam vállalt szinte minden kockázatot. Vagyis, ha bedől a pénztár, azért nem halsz éhen. Kérdem én, milyen dolog az, hogy játsszuk a sértődöttet az államra, meg fúj az állam, de azért az elvárás, ha esetleg eltőzsdézik a lóvét a pénztárban, fizessen ki az állam?
@kubatov_kommunista:
"Az államnak - az lehet, de az az ő baja."
Te is olvasd el a 14:00:51-es bejegyzésemet. Értem én, legyen az állam baja, viszont akkor legyen a te bajod, ha bedől a pénztárad, és ne akarj állami garanciákat. De az nem úgy megy ám magyarisztánban. Itt az állam kapja be, ne vegyen el tőled semmit, de azért vállaljon garanciát minden lépésedre.
Egyébként pedig hadd kérdezzem meg, amikor kötelezővé tették a magánnyugdíj pénztári tagságot, akkor erről ki kérdezett meg engem, akarom e oda fizetni?
@gramercy: igen, igazad van az állam rossz gazda. Annyira rossz, hogy fillérekért privatizálta az állami vagyont: a bankokat, az energiaszektort, stb. Ez hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás.
Másrészről arra kérlek, hogy tanulj meg vitatkozni, érvelni, és ne kezdj el rögtön személyeskedni, komcsizni.
@gramercy: Hozzáteszem, hogy tudomásom szerint nyugaton nincs annyi banki költség, mint szép hazánkban. Pedig magán kézben van. Akkor hogy is van ez? A magántőke tényleg olyan hatékony?
@Muad\\\'Dib: amit írsz abban igazad van csak én nem beszéltem állami garanciáról. Én 'kapálgattam' a kis porfóliócskámat (váltogattam) - anyáztam, idegeskedtem, néztem a szép kövér mínuszokat, láttam amikor egy része visszajött, de ilyet, hogy állami garanciavállalás nem mondtam, kértem soha.

Egyik nyugdíj sem életbiztosítás ezzel tökéletesen tisztában vagyok.
De 1.) amit most csináltak az nem törvényes 2.) kihagytak belőle.
Az ilyet nagyon nem szeretem. Ennyi.
Ez az egész pedig nem a probléma (nyugdíj) megoldása miatt alakult így az meg tán a 3.)
Hát ennyi.
@kubatov_kommunista:
"amit írsz abban igazad van csak én nem beszéltem állami garanciáról. .."
Viszont a jelenlegi szabályozás szerint így van. Amennyiben azt mondja a fityesz, hogy mostantól minden állami garanciát megszüntetünk, mert a magyar államnak nem feladata magáncég fedezése, akkor vajon mekkora balhé lett volna? Ugyanazt mondta volna mindenki, hogy rohattorbánszemétdisznó. Tehát a helyzet az, valamit lépni kellett és léptek. Hogy valóban jó lépés e az nem most fog kiderülni, hanem több év múlva. Az, kit mekkora veszteség ért, vagy esetleg nyereség, még szintén nem látható.
@Muad\\\'Dib: "... amikor kötelezővé tették a magánnyugdíj pénztári tagságot, akkor erről ki kérdezett meg engem, akarom e oda fizetni?
"
Igazad, van senki. és utána egyik kormány sem akarta ezt az apróságot helyrebillenteni. (Hány év is?) Erre mondtam, hogy ha törvényesek akartak volna lenni akkor az állami IS lehetőség lenne egyéni számlán, egyénileg választva.
És ezért is mondom, hogy nem erről szól a történet, mert nem ezt tették most sem.
@Muad\\\'Dib:
"Viszont a jelenlegi szabályozás szerint így van."
Most miről beszélsz? az előírt hozamról? az miért is garancia?
@Muad\\\'Dib:

Hol van állami garancia a magánpénztárakra? A miénk 2008-ban 30%-t bukott a 10 éves magtakarításainkon, amit nem kompenzált vissza senki.

Úgy van ahogy kubatov_kommunista írja: mi kapálgattuk és váltogattuk a portfóliót, hátha visszatérül belőle valami.

Most azt mondja a kormány, jó gazda lesz, istibizi detélleg, csak lépjünk vissza az ő rendszerébe. Kapásból nem ellenzem, de ha érvként a csak, mert áll az örökölhető megtakarításommal szemben, az nekem édeskevés. Az antalli mondóka szerint teccettek volna kidolgozni a pontos törvényi szabályozását a rendszernek einstandolás előtt, akkor nem lopás szaga volna az egésznek.
Ha nem erőből próbálta volna megoldani, hanem az átlépést könnyítette volna meg, nem lett volna felháborodás, szerintem sokkal többen, és önként döntöttek volna a visszalépés mellett. A választás lehetősége ezek szerint ördögtől való.
Rogán nem tudom melyik költségvetést olvasta, de egészen biztosan nem azt, amit nekünk mutogattak:

index.hu/belfold/2010/11/02/egyben_targyaljak_az_alkotmanyt_es_az_ab-torveny/rogan_a_2011-es_koltsegvetesrol/
@Muad\\\'Dib:
"esetleg eltőzsdézik a lóvét a pénztárban"

Mutass egyetlen befektetési formát, legyen az részvény, állampapír, arany, ingatlan, olaj, valuta, kurvaanyám, ami nem a "tőzsdén forog".
Minden ott forog, te esetleg választhatsz kevésbé kockázatos, de szinte semmit nem fialó portfóliót (jól menő országok kötvényei), vagy kockázatosabbat, de esetleg olyat ami hoz is valamit (részvények). Az állam is vagy tőzsdézik, vagy nem, mivel a befolyt nyugdíjjárulékokat kapásból szétosztja, én meg 30 év múlva vagy kapok nyugdíjat, vagy nem. Mellesleg pont erre készül.

Az külön morbid, hogy a Fidesz egyszerre hivatkozik az államcsőd veszélyére (Kósa), valamint az állam minden másnál biztonságosabb voltára (Selmeci). LOL

Ha csak a kockázatokat nézzük, lehet, hogy pesszimista vagyok, de jelen pillanatban nagyobb a magyar állam 20 éven belüli csődjének kockázata, mint pl.: az Aegon, vagy az Allianz 20 éven belüli csődjének kockázata.

Én a pénzem ENGEDÉLYEM NÉLKÜLI elvételét lopásnak nevezem. Pont.
Vendégművésszel érkezem: "TiZ" kolléga bemásolta Tóta W. blogjára a MNYP egyenlegeit 1998-tól:

1998: 87 619 Ft
1999: 125 147 Ft
2000: 347 328 Ft,
2001: 489 106 Ft,
2002: 678 919 Ft,
2003: 904 036 Ft,
2004: 1 322 226 Ft,
2005: 1 764 877 Ft,
2006: 2 161 461 Ft,
2007: 2 578 014 ,
2008: 2 562 299 Ft itt látszik a gazdasági válság hatása,
2009: 3 277 279 Ft itt tart most, mi a fasz lett itt eltőzsdézve???
@gyilkos fűegér:
akármilyen részvényt - azt hiszem - nem vehetnek, csak "A" kategóriás, bux-kosaras papírt. Nem egynek, hanem minden ilyen tőzsdei cégnek csődbe kell mennie ahhoz, h. bukjuk a befektetéseket, pedig ezeknek átlátható a gazdálkodásuk. Ha viszont mégis buknának, akkor tutira elhal az állam is.
@Muad\\\'Dib: Tisztelettel.

Mondjuk azt mondom, add kölcsön a kocsidat 14 hónapra, majd a végén elszámolunk. Belemennél?

Olyan egyszerű ez. Enyém, tiéd, övé.

Ezzel az eljárással pontosan CSAK az a baj, ami stílusoddal. Idézem első mondatod: "Mondjuk kivárod kompenzálnak e, és utána kiabálsz a pénzed elrablásáról." Ovi ha kérte volna valszeg adtam volna. Így hogy viszi, nem adom.

Hogy állam milyen garanciát vállal egy magánpénztárra? Én nem vártam. Nekem necces. De ha így van, az állam egyszerűen mafla. Vonja le a tanulságot, gondolkozzon el azon mit ígér, de zsebembe ne kotorásszon!

Amúgy hogy 5-10-20 év alatt Magyar állam vagy XY biztosító megy előbb csődbe, én biza nehezen tippelném meg.

Szerinted?
süti beállítások módosítása