Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.30. 08:00 Fabius

Vissza a jövőbe

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmánybíróság lázár jános schmitt pál

Nemzetünk Kedves Vezetője Alkotmánybíróság ügyben hazaszólt Brüsszelből:

"Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütközünk"

Szerencse, hogy ilyen rugalmasan értékeli véleményünket a Nagy Ember. Hivatkozási alapként lehet kezelni az igazságérzetet akkor, ha Szalainék végkielégítéséről beszél, ám nem lehet egy alkotmányt és annak őrzőit érintő, jogállamiságot megkérdőjelező precedens esetén. Egy mondatban kétféle módon igazságérzetet értelmezni nem logikai zsákutca, hanem megsüvegelendő bravúr. Erre csak a legnagyobb országépítők képesek, holmi Kádár Jánosoknak, Rákosi Mátyásoknak legalább két mondatába került volna.

Kedves Vezetőnk a mindent jobban tudók elnéző bölcsességgel megsimogatta az alkotmánybírók üstökét is:

"Tulajdonképpen köszönettel tartozunk az Alkotmánybíróságnak, hogy ezt a konfliktust nyilvánvalóvá tette"

Ám ennek ellenére teljes mellszélességgel kiáll az alkotmánymódosítás, és az Ab jogainak nyirbálása mellett. Márpedig, ha az a kebel dagad az széles ám, mint a szalmonella fertőzést övező fostenger az ebédlő folyosón. Magyarországon "meg fognak változtatni jó néhány dolgot", hogy a Modern Szép Új Világot ne gáncsolják holmi régi jogszabályok és alaptörvények. De legyen mindenki nyugodt, amint a friss, Nemzeti Együttműködésre Szabott Alkotmány elkészül, megszűnnek majd az ilyen összeütközések.

Itt az idő! Örvendezzünk, és kiáltsunk együtt: éljen a párt, vissza a jövőbe! Üde színfoltja ennek az ügynek az emberek embere is. Haladéktalanul úgy súgták neki, eljött a pillanat a megszólalásra. Höhő, hisz a Gyurcsány levél terjed akár a kolera! Nem, nem a Sólyom Lászlós, hanem emez a másik, amiben azt írja nincs ok várni, nincs ok hezitálni. A törvénykezés motorja tehát hezitálás nélkül bement a Királyi Tévébe, és beszédét elmondta:

"Magyarországon működik a demokrácia, működnek az egymástól független demokratikus intézmények, és mindegyik teszi a maga dolgát".

A "maga dolgát" passzusnál felröhögtem, (eszembe jutott az első intézkedésként aláírt saját javadalmazás) és már az sem zavart, hogy a törvényhozás motorjának páncélja vakítóan csillogott a stúdiólámpák fényében.
Remélem Schiffer és Mesterházy uraknak sikerült felébredni szerdai álmukból. Ez a megnyilatkozás pont az volt, aminek látszik: Schmittpió latba vetette tekintélyét (muhaha) és felemelte szavát. Igaz, nem a jogállamiságot ért támadások ellen, hanem a kormány pitiánerségének védelmében. Ugyanis Lázár János ha tetszik a napokban beárazta az Alkotmánybíróság jogainak kurtítását. 1, azaz egymilliárd forintról beszélünk, ennyi folyhatna be a változatlan formában újra elfogadott 98%-os törvényből. Illetve ennyi sem, ha  tényleg kiveszik a törvény hatálya alól a közalkalmazotti, hosszú szolgálati idő alapú végkielégítéseket.

Olcsón eladjuk az (legyen bármilyen) alkotmányos rendszerünket. Külön cuki, hogy az alkotmányos rend őre, a köztársasági elnökünk méri ki kilóra a Nemzeti Együttműködés kolhozpiacán.

91 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr662409092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A forradalom szörnyű logikája 2010.10.30. 13:21:32

Ha az ember elkezd a forradalom szörnyű logikája szerint gondolkodni, akkor csak előre lehet menekülni. A forradalom nem veszíthet csatát, nem engedheti, hogy a régi rend maradványai korlátot jelentsenek. „Mégis miért csinálják ezt?” So...

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.10.30. 11:58:13

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Trackback: Jogbiztonság és verbális terelés 2010.10.30. 10:59:11

Az elmúlt napokban nagy vihart kavaró alkotmánymódosítási ügy kapcsán a médiában és a sajtóban számos vitát és interjút olvashattunk / hallgathattunk végig. A legjobban talán azokra lehettünk kíváncsiak, amikor a Kormány valamelyik szócsövét vagy a Fid...

Trackback: Ha valakinek eddig lettek volna kétségei... 2010.10.30. 10:59:06

Így dicsérjen meg az ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilye...

Trackback: Megy a dezinformáció... 2010.10.30. 10:29:51

Orbán Viktor maszatol. A Zemberek Zembere meg tercel neki.Kedves tudatlan zemberek! Nem az a kérdés az AB határozata kapcsán, hogy erkölcsös-e hatalmas összegű végkielégítéseket kifizetni úgy, hogy az illetőt később visszahívják külsős tanácsadónak.Nem...

Trackback: Pali bácsi bábszínháza 2010.10.30. 09:50:29

Az első előadás váratlanul jött szembe. Nem váltottunk rá jegyet, mégis benne voltunk a közepében. Már nyolc éve elhangzott a figyelmeztetés: támadnak a múlt sötét erői. Ekkor tűnt fel Pali bácsi ismét, akkor még a háttérben. Mindjárt felismertem és tu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kicsit nagyobb a tét, mint holmi kósza milliárd. Ha ezt elkaszálja az AB, akkor jó eséllyel a válságadós és a MNY átirányítós (aka sikkasztós) törvények is mehetnek a levesbe.
Az pedig romba dönti a gyorsan felépített mozgásteret, ráadásul lehetetlenné teszi a bűvös 3.8%-ot is. Vagy az adótörvényt kellene visszavonni.
Egyik sem az a kategória amit Timur és csapata bevállalna vagy épp tétlenül nézne, hisz akkor vége a 'Nem a zemberek fogják megfizetni' műsornak...
Mindjárt 3 palibás cikk.
Mégis mit vártatok tőle? Már az athéni olimpián is csak a saját érdekeit nézte....

És igen, szükség lenne új alkotmányra. De koronás és keresztényes semmitmondások helyett az állampolgárok jogait kéne erősíteni. A minket képviselőkét pedig csökkenteni.
Pl. megszüntetni a listás bejutást és a képviselők visszahívhatóságát beletenni. Amelyik képviselőről pedig kiderül, hogy saját zsebre dolgozik kemény börtönbüntetés. Ez a minimum.
@úriparaszt: Még akkor is lenne mozgástere a kormánynak. A sok léhűtő bürokratát szélnek ereszti. Csak gyorsan ellenőrizni kéne a munkájukat és rendkívülivel kirugdosni aki nem végzi el a munkáját.

Jövőre már teljesülhetne is a cél.
Külön cuki, hogy olyanok aggódnak a demokráciáért, akik a nekik nem tetsző hozzászólásokat egyszerűen kiollózzák. Minden demokratikusan megy, a szavazóktól kapta a kormány az erős felhatalmazást, nem a FED-től, ahogy ti szeretnétek.
@úriparaszt: Jó lenne, ha csak erről lenne szó...de varga mihály már elkezdte,hogy amit a képviselők 2/3-a megszavaz, azt minek má vizsgálni bárkinek is!
Márpedig a képviselők a nyelvük hossza és a hűségesküjük alapján kerültek a parlamentbe.
Kiváncsi lennék, mit szól mindehhez Stumpf István, mint alkotmánybíró?Ő mondta ,hogy nem kell félni a 2/3-tól....
@Húsleves: Ezen a blogon te nem nagyon láthattál cenzúrát. Több mint egy éves működés alatt, egyetlen embert tiltottunk ki, annak is súlyos oka volt.
Azt, hogy a (Fideszt) választók mire hatalmazták fel a kormányt, olvasd a jobboldali kötődésű blogokon, azt hiszem kicsit csodálkozni fogsz.
Mellesleg mezei szavazódroidnak nem nagyon ér el az agyáig miről megy a vita.
Na te vagy az a húsleves, ahol a leves többe van mint a hús. A Kádár rendszer hibája, ahol mindenkit megtanítottak válogatás nélkül írni, olvasni!
milyen köztársasági elnök? palibá csak "átmenetileg megbízott közt.elnök-helyettes"

egyébként igen, el is nevethetbnénk zselégerinci felnempattanónak.
@xylu: A 2/3 önmagában nem veszélyes, nem ördögtől való :)
Olyan mint a morfium: Orvos kezében gyógyszer, függő kezében lassú de édes halál, dealer kezében pénz és hatalom.
@Húsleves: Szeretném megkérdezni azokat, akik O.V-re szavaztak(nem a fideszre,mert az nincs,max.pártbizottság!),hogy szerintetek lesz -e még 4 év múlva TISZTA választás?
Vagy ezentúl csak a NÉP nyerhet, ami O.V. maga egy személyben,mert ő most már örökre föl van hatalmazva.(2,7 millió szavazattal, ami pont annyi, amennyit Gyurcsány kapott listán 2006-ban.)
@úriparaszt: én nem a FIDESZ-re szavaztam. Főleg azért, nem, amit a korábbi kormányzása alatt láttam. Ennek ellenére most azt látom, hogy azt teszi, amit a választók már régóta várnának. Mellébeszélés, "akadályokba ütközés", aggályosnak tartás helyett ha valami nem jó, akkor megváltoztatják.
Nem csodálom, hogy ezt ti, szavazódroidok nem igazán értitek.
@xylu: akkor kérdezd meg az O.V. szavazókat. Rossz helyre címezted a kérdést.
@úriparaszt: Ez a legjobb meghatározása a 2/3 - nak amit valaha is olvastam ! És a "beetetés" elkezdődött , ráadásul az "emberek igazságérzetére " apellálva !
@Húsleves: Nem a Fideszre szavaztál ? Hadd találjam ki.... netán Jobbik ?
@xylu: Már miért ne lenne.....igaz, a szavazólapon csak egy rubrika lesz....
@úriparaszt: Csak az a baj,hogy mi vagyunk az új világrend kisérleti nyulai,még maga a nagy O. sem tudja, hogy fog ez kinézni.A héten Brüsszelben megreformálta az EU-t, most Kínába ment tanulmányútra,hogy kell demográfiát forradalmasítani.1 év alatt kész is az új világrend!
Persze,hogy nincs ideje az operatív dolgokkal foglalkozni!Más meg nincs mellette, aki értene hozzá,a főnök nélkül különben sem csinálnak semmit.Nekem is volt ilyen főnököm, sajnos,láttam, hogy viselkednek az emberek.
Tartok tőle, még az EU-ból is kilépünk.
@Húsleves: Effelejted az elképzeét eredmény visszahelyettesítését a képletbe.
Akkor is ilyen határozottan támogatod az AB hatáskörének nyirbálását ha Horn Gyula teszi?
Esetleg ha valami kritikus rendszerhiba miatt Gyurcsány és csapata kerül helyzetbe?
Ne feledd, hogy egy évtizedekre szóló, sok-sok kormányciklus alatt működő rendszert piszkál a kormány.
És azt se feledd, hogy amit most épp kiradíroznak, az eddig milyen jól jött azoknak akik épp a radír végét fogják...
@xylu: Nyugodj meg, nem lesz, és csomagolj, holnap internálnak Kistarcsára. :)
@Húsleves: Kinek írjak?tényleg érdekelne, okulnak-e már?
Már nem merek jósolni , mert a választások előtti aggályaim sajnos mind bejöttek ( a 2/3 -dal a Fidesz mindenkit lecserél , lesöpör - és ezt gyorsabban megtette mint gondolni mertem volna !).... de mégis :
Fogadok , ha így folytatják csak az "ortodox" Fidesz-hívők maradnak mellettük ( és az már nem 2/3 , csak max. 1/3 !) és akik "csak" az MSZP korrupciós ügyei miatt (mert ez volt az egyetlen kézzelfogható adu a kezükben )szavaztak rájuk , azok az igenis normális jobboldali érzelmű emberek , ha nem is fordulnak rögtön , nyíltan ellenük , de nem fogják támogatni ezt a nyilvánvaló egyeduralomra való törekvést ! Avagy : "Élt a demokrácia 20 évet "
Az ember pofája leszakad. Nem is érdemes kommentálni. Aki érti, hogy ez valójában miről szól, annak nem kell megmagyarázni. Aki meg nem érti, annak meg fölösleges.
amirol itt szo van, hogy legyen-e barmilyen hatalom Mo-n ami megakadalyozza, hogy OV 98% vagyonadot vessen ki a neki nem tetszo emberekre.
@xylu: Orbán Viktor olyan , mint a cigány lova, amelyik nekimegy a falnak . Na nem azért mert bátor , ... hanem mert vak !
Az EU -t sosem szerette, ha már nekiment az IMF - nek , nekimehet evvel az erővel az EU - nak is ! Mi az neki ?!
@Link Elek: Egészen addig egyetértek , hogy OV.... az utána következő rész tetszés szerint behelyettesíthető !
@úriparaszt: Horn Gyula és utópártja nem nyirbálta, hanem alakította a "demokratikus" alkotmányt. Látszik is rajta az eredmény. Már maga a szitu is nonszensz, hogy ezek védik a demokráciát. Kb. olyan, mintha Milosevics vagy Pinochet egyszer csak gondol egyet, "demokrata" lesz, felállítja a játékszabályokat, aztán elkezdődik az általuk felállított "demokratikus" játékszabályok keretei között a kormányzás. Elég tehát, ha a hazai viszonyokat külfüldre képzeljük, máris látjuk a fonákságát. Ezt a pszichológiában távolításnak hívják.
@xylu: okultak az elműlt 8 év dübörgő gazdaságából.
Mielőtt valaki beleköt, az előbb utódpártot akartam írni, csak kimaradt egy "d" betű.
89-ben azok alkották az alkotmányt, amit most féltetek, akik a korábbit is.
@Link Elek: ebben nagyon tévedsz!
Itt arról szól a történet, hogy O.V. nem fogad el semmi szabályt és korlátot, neki ne mondja meg senki!Legyen az közgazdászprofesszor, EU, Imf, alkotmánybíróság, a kollégája,a felesége?, bárki.
Szerintem az apukája nem társasozott vele 5 éves korában, amikor a szabályok betartását és a vereség elviselését megtanulják a gyerekek.Sajnos, ezen a szinten megrekedt a személyisége,ezért szívunk mindannyian.
2002 óta figyelem, hogy hátha még sincs igazam,mégis egy nagy formátumú politikus, de egyetlen morzsa sem utalt az ellenkezőjére.
@Húsleves: Látom a mondanivaló felett sikeresen átsiklottál. Persze nem kell gondolkodnod, anélkül könnyebb vakon helyeselni.
Azt hiszem nem érted az alkotmány lényegét de a szerepével sem vagy tisztában.
Felejtsd el a jelenlegi kormányt, az alkotmány túlmutat rajtuk. Minden amit abbl kigyomlálnak a következő kormányoknak is olyan szabadságot ad, amit azt hiszem sokan nem szeretnének.
Esetleg olvass utána milyen lenne az életünk, ha az elmúlt 8 évben sem lettek volna ezek az AB jogkörök.
Az indexen is találsz párat, nem kell messzire menni.
nertársak és nertárs nők!
forradalom van!
kérjük az uszítást fejezzék be.
holnap már nem kérjük...
@kovi1970: Ez a beszéd! Erre jutottam én is, hogy az nem jó, hogy pátra szavazunk, aztán azt sem tudjuk, ki az, aki... Aztán meg nem lehet visszahívni??? Az egész párt dolog felesleges szerintem, annyi kellene, hogy egy területi alapon alulról felfelé építkező struktúra, amiben egyénileg, név szerint, saját teljesítmény alapján lehetne bejutni. Ezt érdemes lenne megtámogatni szakmailag a civil szervezetek képviselőivel.
Ennek a mai rendszernek a gyökere rohad, ráadásul az önkori választásra a Fidesz növelte a listás bejutást, mert így ugye jobban érvényesül a Nép akarata, igaz?
@úriparaszt: köszönöm a kioktatást. Nem szoktam vakon helyeselni, hiába próbálják ilyen hozzád hasonló csökevények érvelés helyett a személyemet támadni. Az alkotmány sem valami a-priori létező jó, hanem emberek műve. Természetesen joggal elvárható hogy ne változtatgathassák mindig a kedvük szerint, mert akkor nem lenne értelme. Erre gondoltak is az alkotók, amikor a sűlyának megfelelően nagy felhatalmazáshoz kötötték a módosíthatóságát. Ez az amit te nem akarsz elfogadni, hogy ez a felhatalmazás most megvan. Az olvasottságodra meg akkor hivatkozz, ha majd értesz is valamit abból, amiket olvasol.
tanulságos történethez tanulságos háttérzene: youtu.be/jjxbjysXUV0
@xylu: Bármilyen fucsa , ezért becsülöm még Gyurcsányt is többre mint Orbán . Ő legalább (ha nem is a nagyközönségnek szánva , de) legalább kritikát gyakorolt.
@Húsleves: Én érveket írok, te pedig hiteket.
De csak értsd (mert a jelek szerint még mindig nem érted):
1. Az ominózus törvényt hónapokkal ezelőtt hozták, már akkor tudva, hogy alkotmányellenes.A Fideszben sok jogász, sőt már alkotmánybíró is van, ezért pontosan tisztában voltak a következményekkel. Egyszerűen nem érdekelte őket. Ezt úgy hívják: arrogancia.
Az átgondolt, helyes és demokratikus eljárás az ha megnézzük mit akarunk csinálni, megvizsgáljuk a jogi (jelen esetben alkotmányos) kereteket. Amennyiben a tervezetünk nem felel meg, akkor keresünk más megoldást. Ez lehet akár az alkotmány módosítása is. (Az alkotmány nem kőbevésett, nem azzal van a baj)
Viszont mi történik most? Az eddig is várt eredmény született,azaz kiderült a törvény nem fér bele az alkotmányos keretekbe. Erre a Fidesz bejelenti, hogy módosítja (szűkíti) az alkotmánybíróság jogkörét, teszi ezt kétharmadra és holmi zavaros ideológiára alapozva.
EZ rossz út, rossz módszer, veszélyes üzenet és precedens a jövőre nézve.
Ha te ezt nem érted, sajnálom.
Egy gerinctelen alak ez a schmitt. Látszik, hogy semmi fogalma sincs a jogállamról és az alkotmányról. Csak a gonosz törpe ülepnyalásához ért.
@Ez a nemzeti összefogás, Szeged, Esztergom?: Pali bácsi szimplán szarban van. Nehéz összehozni a joviális köztársasági elnök szerepet napjaink történéseivel. Próbál lavírozni, de ehhez kevés két vaníliás karika ;-)
@Húsleves:

"89-ben azok alkották az alkotmányt, amit most féltetek, akik a korábbit is."

hát, végül is gerinctelen férgeknek is kell lenniük a világon, az addig rendben van, de ha nem haragszol, hányingerem van tőled.
Ha Orbán Viktor az Isten Fasza, Schmitt Pali bácsi a vaníliáskarika rajta.

Sejj.
Mr. Smith, lópatkoló kovács középföldéről.
kommentelgetünk, kommentelgetünk? :-D
@kíváncsivagyok: Én komollan tatok tőle, hogy nagy gáz lesz,és nem csak alkotmányos értelemben, gazdaságilag is:nem érthet MINDENhez valaki,ha nem képes kommunikálni másokkal, hallgatni az okosabbra, egyeztetni az érdekeltekkel,ésszerű komoromisszumokat kötni:magyarul VEZETNI egy országot,hanem mindent erőből lenyomni,az nem kormányfő, hanem HADVEZÉR:ezért kell az állandó forradalom,békeidőben semmi nem megy neki.
Tiszta pszichológia.
@úriparaszt: ez jó gondolat, ha a következőkben olyan kormányokat segít majd az új alkotmány, akiket a jelenlegiek nem szeretnek, akkor majd sírhat a szájuk.

@gyilkos fűegér: ihaj, csuhaj!te sem fogsz sokáig énekelgetni ilyeneket:)
smitt egy ostoba kommunista patkány, mást nem nagyon lehetett várni ettől a hulladéktól
@hunyuan: most kommunista vagy fidesz bérenc? ez olyan képzavaros.
@xylu: Ahhoz nem eléggé szar a helyzet , hogy ez bejöjjön neki !
@kiraaaaa: egyáltalán nem, a kettő ugyanis nem zárja ki egymást
orsós cigány is egy buta kis kommunista(kisz titkár)

a smitt nevezetű főemlős pedig pártfunkci volt a mszmp-ben
@Húsleves:
"Külön cuki, hogy olyanok aggódnak a demokráciáért, akik a nekik nem tetsző hozzászólásokat egyszerűen kiollózzák. Minden demokratikusan megy, a szavazóktól kapta a kormány az erős felhatalmazást, nem a FED-től, ahogy ti szeretnétek."

Fabius!
Nyilatkozz!
Szoktál a kommentekből kiszedni?
Ha nem, akkor kedves Húsleves!
Elmész te a húslevesbe!
Ami most történik, azt már 10 éve készítik elő, ez már csak a végjáték. Legfeljebb azok lepődnek meg, akiket eddig elbűvölt a szektavezér mézesmázos beszéde. De most már késő, innét nincs visszaút.

Most már nem finomkodnak, övék az ország, és az ellensúlyi pozíciókba is bebetonozták az kádereiket 5-9-12 évre, a köztársasági elnök egy báb, az AB-t meg épp most füstölik ki. Hamarosan elszabadul a pokol.

Ha lesz is választás 2014-ben, azon épeszű ellenzéki nem fog jelöltként indulni. De kötve hiszem, hogy Magyarország a mai formájában megéri 2014-et. Sok szerencsét az otthon maradottaknak.
@hunyuan: tudom, de csak azt nem értem, mért nem zavarja ez őket?
@kiraaaaa: + egy gennyes senkiházi rohadék hazaáruló(lásd 1984 LA olimpia)
Orbán megjósolta, hogy nemsokára tömegesen hagyják ott az emberek a magánnyugdíjpénztárakat . Ehhez semmiféle külső beavatkozás nem kell - csak tönkretenni őket és elvenni a befizetett pénzeket ! Ez a jogállam , ez a jogbiztonság , ez a demokrácia ? Nekem az az érzésem mintha a kuláklistáról lenne szó ,az 50' -es évek elején,
@hunyuan: De Ő jó kommunista ( mert van rossz is ), nem tudtad ?!
@kíváncsivagyok: a rossz az,aki az MSZP-ben ül?
Ide is beírom, mindhárom mai blog egy kaptafára működik.
Érthető hogy a baloldali "érdekvédő" hozzászólók a régi alkotmányt védik ezerrel. Gyurcsányi is megmondta, 1990-es alkotmány jó alkotmány. Azt hiszik ha Pali bácsiznak, Zorbánoznak és legfőképpen magukat is becsapva csúsztatnak hazudoznak össze vissza, vissza lehet forgatni az idő kerekét. Itt az igazi rendszerváltás uraim. Ami eddig történt az még csak a bemelegítés. Sok sok hétvégét fogtok még "rettegő" blogolással tölteni. Pár év múlva undorodni fogtok magatoktól. Szar érzés mikor az ember szembesül saját tévedéseivel. Én már átéltem ezt, és büszke vagyok arra hogy nem 8 év után, hanem pont 8 évvel ezelött.
@avionics: ezt Vikinek is megírod.

A mai alkotmánynak a fidesz szemszögéből csak annyi a baja,hogy van.
@stefan75: köszi, hogy leírtad helyettem. Még annyit hozzá, hogy egyszerűen csak szomorú vagyok... vagy már az sem. :(
@avionics: áruld már el kiscsillag, mért jó, ha szőkítik az Ab jogkörét?
@avionics: Ámen. A végén ne felejts el ostyát kérni, az hívőknek az is jár.
@avionics:

Torkos Matild, Elek István, vagy Török Gábor, mint libsibolsi bérrettegő? Elég vicces vagy.

Egyben ideje önkritikát gyakorolnom: eddig azt hittem, a jobboldalon mindenki habozás nélkül megenné Orbán szarát is, szerencsére kiderült, hogy ez NEM EGÉSZEN ÍGY VAN. Úgyhogy akik eddig megszólaltak, azoknak mindenképpen respect.

Talán mégsem reménytelen a helyzet? (Óvatosan derűlát.)
@avionics: És vajon azok akik még most is "Gyurcsányiznak" miért is különbek a Zorbánozóktól? Ha nem lennél ennyire vak és elfogult, nagyon jól látnád, hogy nincs itt semmilyen rendszerváltás. Csak mától a gyereket átkeresztelték Marikáról Józsikára, és ettől azt hiszed, hogy fiú. A lényegi intézkedések továbbra is váratnak magukra, sturkturális reformokról szó sincs, csak arról, hogyan nyúljuk le az emberek pénzét. Ja és van egy új sláger is: hogyan távolítsunk el minden olyan intézményt/személyt, ami/aki korlátozhatná az ámokfutásunkat.
Hidd el, azt kívánom ne legyen igazam, mert mostanra nekem tök mindegy, hogy ki teszi rendbe ezt az országot. De tartok tőle, hogy négy év múlva már nem leszel ilyen büszke magadra. :(
@kiraaaaa: ha meghallgattad volna azt a 3 percet figyelmesen, eszedbe sem jutna ez a kérdés...
@úriparaszt: hogy is mondják ezt a tapasztaltabbak? Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű!
@avionics: kommunistákra nincs időm.
@gyilkos fűegér: eddig azt hittem, a jobboldalon mindenki habozás nélkül megenné Orbán szarát is

nem mindenki. mert van aki egyrészt repetát kér, mások mg könyökölnek hogy egyenesen a Tiszta Forrásból nyalhassák ki.
Üdv néktek emberfélék és mindennemű porból lett lények!
Végzetes időket élünk,a sátán itt kopogtat már az ajtónkon!
Eljött hát az apokalipszis,mely minden igazhitű bátor demokratát harcba szólít a fenevad ellen!
Cselekednünk kell,mert aki nem cselekszik és passzív marad az ugyanolyan vétket követ el,mint az, aki a fenevadat szolgálja!
Góg és Magóg sátáni népének vezére Orbán Viktor a negyedik birodalom létrehozásán munkálkodik és mi ezt nem hagyhatjuk,hiszen tudjuk,hogy milyen következményei voltak a harmadik birodalomnak is!
Itt az idő,hogy feltámadjon a tenger!
Fegyverbe hát és kövessétek vezérünket Gyurcsány Ferencet !
Azt a nagyszerű embert ki gazdagságot,jólétet és virágzó demokráciát hagyott maga után ,azt az embert aki képes volt arra,hogy amikor az idő úgy kívánta hátra lépjen,és lemondjon a hatalomról .mindezt csakis kizárólag a népért!
Ne feledjétek,a nagy embereket soha nem érti meg a balga nép!
Legyetek hát ott november 27-én mindannyian pártunk,az MSZMP(jav MSZP) ,és vezérünk Gyurcsány Ferenc által szervezett tüntetésen!
Mutassuk meg újra a világnak,hogy milyen is az,amikor az éhes proletár megindul és kifordítja sarkaiból a világot!

Föl, föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni
Rabszolga-had indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

Ez a harc lesz a végső,
Csak összefogni hát,
És nemzetközivé lesz
Holnapra a világ.
@fizetekmegegysort: 8 évig no struktúrális reform 5 hónap után követeljük! Bravó érted a dolgok lényegét látom. Eddig az volt a panasz hogy túl gyors a tempó.
@avionics: Olvasd vissza mit írtam a témáról. Ha pedig (már ne haragudj) olyan hülye vagy, hogy még most is Gyurcsányozol, akkor azzal a saját véleményed súlyát faragod.
Ennek semmi köze Gyurcsányhoz, felejtsd már el. Lehet ő nyugodtan túlmozgásos, joga van hozzá, de súlya nincs. Nem tudom mennyire tűnt fel de már jó ideje nem ő a miniszterelnök.
Most Orbán és csapat játszik, az ő tevékenységükről beszélünk, és nem azért mert szimpatikus/ellenszenves, hanem mert ők döntenek a jövőnk felől.
Ide írom mégegyszer mert látom a felfele görgetés nem megy:
Az alkotmány nem szent tehén, de súlyánál, máltóságánál és ami fontosabb időtállóságánál fogva nem műtjük bárddal a park padján fekve.
Nem azért módosítjuk az alkotmányt, mert egy párt képtelen jó és időtálló törvényeket hozni, hanem azért mert a jövőben nem felel meg az adott kérdéskörben betöltött funkciójának.
A jelenleg javasolt módosítás pedig rövidtávon könnyebbséget jelent a kormánypártnak, de nem lesznek mindig hatalmon, és bizony erre az esetre is gondolni kell.
Akkor is ilyen boldog leszel ha 4-8-12 év múlva nem lesz fék a következő kormányon? És ha Gyurcsány valami kellemetlen csoda révén visszajön? Ha Vona irányítja a turulseregeket?
Akkor is ilyen lelkes leszel?
Öcsém, ekkora maszlagot bevenni, mint forrdalom meg valódi rendszerváltás....
'98-ban miért nem volt rendcszerváltás? Ott volt hozzá a FKGP, a MIÉP,lelkesen támogatták volna...
@avionics: 8 évig minden sturkturális reformot aláásunk, népszavazunk, "neazemberekkelfizettességmeg"ezünk, aztán mikor mi kerülünk oda, kiderül, hogy mi is csak a Zemberekkel tudjuk megfizettetni. Látom, te aztán jól látod a dolgok lényegét! A gyors tempót senki nem bánná, ha VALÓDI és fontos reformokat tartalmazna, nem pedig káderek pozícióba helyezését, és a nyugdíjamra gyűjtött saját lóvém lenyúlását.
@úriparaszt: Hiába mondod, hiába mondjuk. De ha mondjuk 12 év múlva az akkori kormánypárt - alkotmányos támogatással - 50 %-os különadót vet ki mindenkire, aki nem tapsol neki, gondolom avionics akkor is boldogan tapsol majd... :) vagy fizet.
Ezzel az alkotmánymódosítással az a baj, hogy annak aki vezeti az országot gyakorlatilag korlátlan hatalmat biztosít. Könyörgöm, ennyi erővel hozzuk vissza a királyságot, és amikor királyunk tüsszent, mindenki mondja egyszerre: Jó egészséget adjon az Isten! :)))
@fizetekmegegysort: na,na.tervbe van véve, nem jó vicc.
@kiraaaaa: tudom, csak azt várjuk, hogy befagyjon a Duna... :) De akkor itt már csak 999.999 új munkahely kell majd... én az enyémet önként átadom valakinek.
@avionics: áruld már, hogy Te fene nagy demokráciádban, mért nem lehet pl. a Magyar nemzet írásait véleményezni?
@fizetekmegegysort: ahhoz nagyon hideg tél kell:) pl. mint 1241 tele volt:)) az meg ugyi lehetetlen, annyira koszos már a Duna.
Elég már a víziókból uraim! Tele van már a bolt azzal hogy mi lesz ha... Itt sokan félreértelmezik az alkotmánybíróság feladatát. Az alkotmánybíróság nem minősít. Csak az a feladata hogy megállapítsa hogy egy törvény alkotmányos-e avagy sem. Ha viszont az alkotmány elavult, rossz, az alkotmánybíróság akkor is ezt fogja védeni. Ezt az alkotmányt nem egy "szabad" ország "szabad" parlamentje alkotta. Ugyan most nem 100%-os meg "kékcédulás" választások voltak mint a régi alkotmányozó időkben de a közel 70%-os világcsúcs azért úgy érzem feljogosít egy parlamentet hogy leszámoljon a régi beidegződésekkel. És ami a legfontosabb, teljesen törvényes.
@avionics: Vezéred képes beszédei nem zavarnak?

Ahogy anno Antal József mondta: "Tetszettek volna forradalmat csinálni",akkor, ha jól emlékszem Vezéred is ott volt a fazéknál!
@avionics: Esetleg valami konkrétum? Mi a bajod az alkotmánnyal, melyik pontja akadályoz téged vagy engem? Tökmindegy, hogy Rákosi vagy Kádár fogalmazta (megsúgom, nem ők) ha amúgy működik.
Értem, 'szerinted' elavult. Miért is?
Mert nem lehet egy törvény rosszul szövegezni?
Téged nem zavar, hogy az elmeszelt törvény azokat is sújtotta volna akik nem célcsoportja a számonkérésnek?
Ha az AB nem meszeli el, akkor a most kivételt képezők is pengették volna a sarcot, az amúgy jogos végkielégítés után?
A tények ne zavarjanak, Matolcsyt se zavarják a számok, ez már csak ilyen új rendszer.
@avionics:??? ez most mennyiben viszi előrébb a témát? és ha fekete férfi vagyok? vagy képregényhős?
@kiraaaaa: mert megkövettelek volna, hiszen azt írtam uraim... :)
@úriparaszt: a kérdéses törvény elutasításáról itt lehet olvasni :www.mabie.hu/node/372
Az tény, hogy a Fidesz hibázott, mert annak ellenére hogy a szándéka jó volt, a törvény szövege miatt egy kalap alá került pl. ledolgozott 30 év utáni 2,5 milliós végkielégítés és a ledolgozott 3 hónap utáni 25 milliós végkielégítés is. Tény, dolgozhattak volna még egy hetet a törvényen. Sajnos ezzel a "gyalulással" is járt némi forgács. Mégis érdekes, az ellenzék nem azzal foglakozik hogy hozzák ezt összhangba az alkotmánnyal, hanem azzal, "vereséget szenvedett a Fidesz".
Hölgyem, Uraim, jó hétvégét!
@avionics:

Az a baj, hogy a tervezett alkotmánymódosítás nem elsősorban a nagy végkielégítésekről szól (az csak a fedősztori), hanem arról, hogy:

Innentől kezdve bárkinek, bármikor, bármennyi jövedelmét egy szimpla törvénnyel, akár VISSZAMENŐLEG el lehet vonni. De tudom, kár minden szóért.

@kiraaaaa:

"Nem te vagy a jediből az Onedin Kennedy?"
paliba'!

szeretnek egy ERDEMRENDET, szigoruan nagybetuvel

az is jo lesz, ha 2014-ben kapom meg, visszamenolegesen
vicces az az orszag, ahol a posztkommunista part kepviseli a tokes gazdasag erdekeit a legjobban es ahol a pufajkas horn jobban tisztelte a demokraciat mint a rendszervalto "kollegistak"

ezeket semmi nem erdekli csak a hatalmuk es annak megtartasa, kibovitese

es semmi sem draga, elveik mar husz eve nincsenek, bedaralnak ezek felesegtol alkotmanyig mindent
Gyerekek hagyjuk mar abba ezt a jajde milesz ha visszajon a gonosz gyurcsany es ellene se lesz majd semmi lehetoseg, se ab stb...
Komolyan azt hiszitek hogy nem lesz annyi eszuk, hogy 2014ben a valasztasok elott a biztonsag kedveert meg visszavaltoztatjak?
@Csigorin: Nem hiszem. Fel sem fog merülni a lehetősége, hogy nem ők nyerhetnek...
süti beállítások módosítása