Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.28. 08:00 Fabius

Rés a pajzson

Címkék: fidesz kdnp alkotmánybíróság lázár jános harrach péter alkotmányozás

Pártunk és kormányunk izomból alkotmányozik. Izomból, persze, nagyjából a harmadikos technika órák színvonalát idézve: Jancsika az osztálycsibész vagdossa apróra ami a keze ügyébe kerül, a többiek meg a technokol szagától nekivadulva tapaszgatják egymásra a fecniket:

- Gyá, tesó! Ebből igazi könyv lesz! Büszke lesz ránk Viktor elvtárs-pajtás, ha meglássa! Igazi triangulum lesz ez gecaú!
- Ostoba vagy, mint Kiszel Tünde szemöldöke! Nem zene órán vagyunk, hogy háromszöggel cincogjál! Pumpabulum lesz ez, te, tök!
- Kussoljatok má'! - dörren Jankó a mindent jobban tudók fölényességével - mit tudtok ti erről? Semmit! Orákulum lesz ez, bazeg, a Nemzet orákuluma!

Ha néha szellőztetnének talán feltűnne a sarokban duzzogó kisebb csoport, akik Harrach Petike hangadó vezetésével lázadoznak: minket nem is kérdeztek meg! Mielőtt szélesen vigyorogva megkérdeznénk: miért Petike, máskor meg szoktak? - azért álljunk meg a pillanatra, és töprengjünk el azon, hogy mikor fordult ez elő utoljára? Egyáltalán előfordult? Emlékszik rá valaki, hogy a KDNP önálló, a Fidesztől eltérő véleményt fogalmazott meg nyilvánosan?

Elintézhetjük ezt a szokásos kérdéssekkel: a KDNP önálló entitással rendelkezik? Mióta? Hol vannak a szavazóik? Hol mérettették ők meg magukat bárhol önállóan az utóbbi években? Vagy legyinthetünk, hogy menjetek ti ezzel az álságos jó zsaru-rossz zsaru szereppel a picsába. De szerintem ne tegyük. Még.

Tételezzük fel, hogy az alkotmánybíróság jogainak szabdalása történelmi tett. Olyan, ami képes kiváltani a kormányközeli médiumok, a jobboldali értelmiségiek, blogok, közírók ellenszenvét is. Én ugyan nem hiszek benne, de tételezzük fel, hogy a társadalmi nyomás hatására ha nehezen is, de felébred végre a belső ellenzék, és kihúzza fejét a.....izé, homokból. Harrach Péter pedig kiáll, és ha nem is ordítja, de kimondja: előfordulhat, hogy tartózkodnak vagy nem szavazzák meg Lázár János indítványait.

A kijelentés az "előfordulhat" kifejezéstől nagyjából annyira izmos, mint egy tüdőbeteg szúnyog trombitaszólója. Recsegni recseg, de a közönség nem tudja, hogy most játszol rajta vagy szimplán a bélgázok kínoznak. Az önálló entitás sajátossága, hogy saját véleménye, álláspontja van. Nem maszatol lehettel meg talánnal, nem használ esetleget és előfordulhatot. Nektek is ki kell mondani: belefér a kereszténydemokrata értékrendbe és az evangélium tanításaiba az alkotmánybíróság jogköreinek nyirbálása, döntéseinek felülbírálata, vagy nem fér bele?

Igen, ennek kétségtelenül megvannak a maga veszélyei. A gazdatest nem fog örülni az ellenkezésnek, szerintem Lázár János máris lázasan töpreng valami korlátozó, pofátok lapos ellenlépésen.
Nos, kedves KDNP, helyzetbe hoztátok magatokat. Harrach kijelentése után vagy állást foglaltok egyértelműen annak minden velejárójával, vagy maga a Jóisten se mossa le rólatok a bólogató nejlonkutya jelzőt. Hiszen Máté evangéliuma is ezt mondja:

Mt, 5, 37

"Így beszéljetek tovább: az igen igen, a nem nem. Ami ezen felül van, az a gonosztól való."

70 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr792404263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szellem a palackból 2010.10.28. 14:31:07

 Előzőleg már szó esett arról, hogy a Fidesz legújabb - Alkotmánybírósági jogköröket érintő - javaslata kommunikációs és PR szempontból baklövés, közjogi értelemben nem elegáns, ráadásul erősíti azt az időnként túlzó képet, ami már kétszer vezetet...

Trackback: Rubiconon innen, PR-buktán túl 2010.10.28. 11:11:39

A legújabb információk szerint nem érte váratlanul a Fideszt, hogy az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő javaslatuk óriási felháborodást váltott ki az ellenzék, a jogállamisággal foglalkozók és a megélhetési rettegők körében. A kormányerő nagy végkielég...

Trackback: A FIDESZ elefánt a porcelánboltban 2010.10.28. 10:33:24

Atyafiak, egyszer volt, hol nem, bár lassan úgy érzem inkább ne lenne. No, szóval volt egyszer egy ember aki csodás, avagy rémisztő (kinek-kinek a tetszése szerint) átváltozáson ment keresztül. Ez a Viktor gyerök egy elefánt lett a porcelánboltban!Mint...

Trackback: Az alkotmánymódosítás csak figyelemelterelés? 2010.10.28. 10:29:51

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban a kétmillió forint feletti végkielégítések 98%-os különadójának alkotmánybíróság általi eltörlése. Egy pillanatig a kisemberek megint úgy érezhették, hogy a jogtalanul, vagy erkölcsileg vitatható módon milliók...

Trackback: Az alkotmánymódosítás csak figyelemelterelés? 2010.10.28. 10:29:19

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban a kétmillió forint feletti végkielégítések 98%-os különadójának alkotmánybíróság általi eltörlése. Egy pillanatig a kisemberek megint úgy érezhették, hogy a jogtalanul, vagy erkölcsileg vitatható módon milliók...

Trackback: A forradalom szörnyű logikája 2010.10.28. 10:26:45

Ha az ember elkezd a forradalom szörnyű logikája szerint gondolkodni, akkor csak előre lehet menekülni. A forradalom nem veszíthet csatát, nem engedheti, hogy a régi rend maradványai korlátot jelentsenek. „Mégis miért csinálják ezt?” So...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves, naiv Fabius. Mit vársz te egy olyan párttól, amelyik a "saját alapszabályát" (Biblia) csak a népre tartja - tartaná - kötelezőnek, magára nézvést nem.
Mit vársz egy olyan párttól, aki hagyományosan NEM a demokratikus értékrendet képviseli?
@kisa: Vizet prédikál és bort iszik. Erre gondolsz?
A Párt nevében hordozza mit vár el: fides = hűség latinu.
@Anti Fidesz Klub: Valahogy úgy. Meg a hasonlókra...
'Ha' ezt a KDNP meglépi, mármint minimum tartózkodik vagy esetleg (forradalom!) nem-t nyom, akkor nőnek a szememben kicsit. Lehet, hogy már kilátszanak majd a szarból...izé fűből.
A kádéenpé csak durcás, mert hogy elfelejtették értesíteni őket (ájemeff, eu is így járt, nem kellene ezért mellre szívni az esetet). Persze hogy mindent megszavaznak fidesznek, akarom mondani nagy vezérünknek.

Nincs rés tehát a pajzson. Nem kell megijedni.

Nagyobb gond, hogy nincs pajzs a résen. A kolontári X. tároló északi falának a vörösiszappal áttört résén.

Még ennél is nagyobb gond, hogy a komisszárok mentalitásával eljáró 2/3-os (vagy III/III-os :-) hatalom az egyszerű szakembereket semmibe veszi.

A hatalmat a 2/3-nak a birtokában koncentrálni könnyű. A koncentrált hatalom hatékony felhasználása a komisszárokkal (hűséges pártkatonákkal) nem fog menni. Nem elég nyalni, ... izé, akarom mondani hűségesnek lenni.

Érteni kell, tudni kell.

Ezt az emeszempés eftársak legkésőbb 1968-ban már felismerték. Bölcs vezérünknek mennyi időre lesz szüksége eme felismeréshez?

Akinek kétsége támad, kérdezze meg valaha volt focista társait :-/.
Hú ez a Máté. De keményen nyomta! Minden szavával egyet tudok érteni!!!
Ha meglátom a Semmilyen Zsolti,mindig az egér és az elefánt jut az eszembe,mikor mennek a hídon,és megszólal az egér:érzed hogy dübörgünk?
A KDNP-nek a társadalomban elfoglalt helyét a párt üzenetét a
"Segíts magadon, a Jóisten is megsegít"
mondással tudnám jellemezni. Kb. ennyi a szerepe.
Ezzel fog hozzájárulni az alkotmányhoz, nyugdíj kérdéséhez, bármihez. Végül is lehetne rosszabb is :)
Különvéleményem van, egy kicsit azért árnyalnám a képet: az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló lisszaboni szerződés kihirdetéséről szóló 2007. évi CLXVIII. törvény elfogadásakor a FIDESZ igennel, a KDNP nemmel voksolt. Ez csak egy példa, kicsit utánanézve számos példát lehetne felhozni, nyilván vannak itt olyan emberek, akik nálam jobban ráérnek ilyen kutatásokra.
Kicsitsem Demokratikus Nemzeti Pöcsök
KDNP frakció nélkül nincs meg a 2/3. Lehet Viktorék egy kicsit bőkezűen osztották a mandátumokat. :)

Ha valami bibliai csoda folytán öntudatra ébrednének....:)))

Persze ez csak fikció.
"Elintézhetjük ezt a szokásos kérdéssekkel: a KDNP önálló entitással rendelkezik? Mióta? Hol vannak a szavazóik?"

Az egyik nálam állandó kommentelő :-)
@csoko20:

Érdekes volna tudni, hogy a 36 tagú KDNP frakcióban hány ténylegesen kereszténydemokrata tag ül?

Meg azt is, vajon köztük a frakciófegyelem melyik irányba működik? A sajátjaikkal zárnak össze adott esetben, vagy a Fidesszel?
@Fabius: Ők inkább olyanok mint azok a focisták, akiket a csapatuk kölcsön ad alsóbb osztályú csapatba. Legalább nem koptatják a kispadot, edzésben vannak, de ha kell visszahívják őket.

Ők is tudják, hogy a lánc végét nem Semjén tartja, hanem az a másik alacsonyabb. Az egykori tényleg független kisgazdák, mdf-esek is szívfájdalom nélkül besárgultak.

Ezektől meg a keresztény erkölcs az utolsó, amit elvárok....
Bár én nem vagyok fideszpárti,de azért a kdnp-t nem tartom korrektnek lehúzni. Tevékenykednek ők is,igaz egy nagy párt árnyékában.
@csoko20:

Ez eddig rendben is van. De éppen ezért lennék kíváncsi: ha a Harrach-Pálffy féle frakcióvezetés azt mondja, ezt mi nem szavazzuk meg, mennyien lennének hajlandóak nemet nyomni?
Ez nem rés a pajzson, csak egy kis rozsdafolt :)
Nem kell félni attól, hogy a KDNP a nagy testvér ellenébe megy. Harrach Peti kap egy barackot a fejére, megmondják neki, hogy ejnye Peti, a kommunikáció órán nem ezt tanítottuk neked.
A KDNP azért fog vigyázba állva igennel szavazni, mert ők is tudják, hogy a fityesz nélkül ma már ugyanúgy eltűntek volna a süllyesztőben, mint Torgyán Józsi csapata, a szadesz, a MIÉP és még lehetne sorolni...
Szóval, ha továbbra is pozíciókat akarnak (és ami a legfontosabb: zsebpénzt az állami kasszából!!!) akkor Petit pihentetik egy kicsit, megmagyarázzák, hogy nem is úgy gondolta, ahogy mondta és szépen megnyomják a zöld gombot.
A gólem mellett ugrál egy kis homunculus. Még egy kis pattogás és a gólem a fejére lép.
@kisa: A Bibliában feketén-fehéren le van írva, hogy ne pártoskodjatok. Innentől kezdve a KDNP mindenképp hiteltelen. Szép is lenne egy olyan parlament, ahol minden kérdés mellett a saját véleményét nyomhatnák a kedves képviselők... Lehetne előre haladni, megegyezni stb.

De ez csak egy szép álom, vmi utópisztikus ország utópisztikus parlamentjéről...
@kisa: A Bibliában feketén-fehéren le van írva, hogy ne pártoskodjatok. Innentől kezdve a KDNP mindenképp hiteltelen. Szép is lenne egy olyan parlament, ahol minden kérdés mellett a saját véleményét nyomhatnák a kedves képviselők... Lehetne előre haladni, megegyezni stb.

De ez csak egy szép álom, vmi utópisztikus ország utópisztikus parlamentjéről...
A 2,5 milliós fideszre szavazó ál kétharmadra hivatkozva alázzák a magyar népet, tiporják a kivívott demokráciát, hozzák helyzetbe seggnyaló pártkatonáikat a sérült Orbán bólogatói.

Hogy nincs emberi méltósága, tartása, lelkiismerete ezeknek a fidesznyikoknak?

Orbán aktív munkása a 20 év elcseszésének, mit keres még a politikában?

A friss diplomás, sose dolgozott rokon-barát Vitézy Dávidot ilyen felelős pozícióba rakni a nép arcul köpése, a pofátlanság teteje. Bár legyen belőle Vitéz László, aki a mesében szembe száll az ördöggel / a gonosz törpével O. V. /

Istenem tereld más pályára O. Viktort és Gyurcsány Ferencet, mert amíg képben vannak, nincs béke a hazában!
A kép egy kicsit árnyaltabb. Már az önkormányzati választásokon több törés volt, és egyébként mindenhol, ahol egymás ellen indultak (Sümeg, Vác, Gödöllő), a KDNP nyert!

Ez azért azt jelzi, hogy főleg vidéken még igenis létezik az a kereszténydemokrata szavazóréteg, amit a Fidesz 96-ban benyelt, de el nem tűnt.
@Fabius: Hát, a KDNP frakció tagjainak kb. 2/3-a rendelkezik komoly fideszes kötődéssel. Konkrétan fidesz tagok is, sőt valaki a fidesz alapító tagja. A maradék meg gondolom nem nagyon merne szembe menni a nagytestvérrel.

Ha lenne 5-6 bátor hős, az már teljesítmény lenne:)
Így van. A cikknek akkor lett volna értelme, és nem csak szájtépés lenne, ha összeírta volna szerző, hogy mikor szavazott külön a Fidesz és a KDNP, mert volt már ilyen.

Egyébként bebizonyosodott: az egyetlen dolog, ami féket rakhat a Fideszre az a KDNP, még ha ezt sokan nem is hiszik el.
Szét lehet nézni az "oktatáspolitikában" ott most a KDMP az úr...
Szerintem ez egy lehetőség is a KDNP-nek. Ezzel megfoghatja azokat a jobboldali szavazókat, akinek a fidesz kezd túl sok lenni (pl. én). Kérdés, hogy hány ilyen szavazó van, nem lesznek-e ezután leszalámizva, ill. nem túl korai-e a választásoktól ilyen messze meglépni a merészet. Dupla vagy semmi, ha bejön feltámadhat a KDNP, de igen nagy a kockázata is.
@Té a nevem a...:
Valóban többször előfordulhatott, hogy a KNDP másképpen szavazott, mint a Fidesz. Ez az 1990-0994-es ciklusban lehetett, amikor a KNDP kormánypárt volt, a Fidesz pedig - az SZDSZ soros szövettségeseként - liberális ellenzék.
Sokat fordult a világ (és a köpönyeg) azóta...
Azt gonolom, ez mégis jó zsaru-rossz zsaru játék: ahogy a vöröiszap katasztrófánál is láttuk, Orbán előre küld egy faltörőt (pár hete ugye Illés játszotta el ezt), és közben nézi, milyen reakciók születnek. Aztán beül középre, és ő jön ki a legjobban. Az, hogy a KDNP (és pl. Torkos M., egy-két miniszter) "lázong", sztem csak ennek a játéknak a része. Bár az alkotmánymódosításos szavazásra én is kíváncsi vagyok..
@Cook kapitány: Ez előre le volt játszva. Azért, hogy a fidesztől elpártolóknak legyen hová menni. Egyik zsebből a másikba. Ha azt a valós 0,5%-os támogatottdágukat megis triplázák az is kevés.

Az más kérdés, hogy aki ellenzi az alkotmánymódosítást, az miért olyan párthoz megy, amelyik szerint az alkotmány úgy kezdődjön, hogy "Isten a történelem úra".
Ha jól emlékszem a Semjén-riportokra, (bár ezek megtekintése felér egy lobotómiával) akkor a KDNP a Fidesz (a komcsik, az IMF, a szinglihordák, valamint Gyurcsány által felkorbácsolt Világtengerén hánykolódó) hajójának Horgonya, mely a Pártot az Igaz Értékekhez rögzíti szilárdan, vagy mi a faszom.
Egy horgony meg nem ugat, kussol és fekszik a sötétben, a büdös iszapban.

Nehogy már a horgony húzza fel a hajót.
Ocsmány Viktátor, erősödik az ellentábor!

Még most húzz a fenébe és/vagy a p.csába!
@csoko20: úgy tűnik, megint mobiltelefonnan a kezükben fognak szavazni a fiúk
@Orbán neked az AB határozata se elég, mi lesz itt?: kulturált hozzászólás volt, köszönjük a cicerói véleményt.
A KDNP "úgy jött létre" hogy a FIDESZ képviselők 1/3-át átvezényelték egy új jelvény alá.
A tömeghülyítés céljából most megfogalmaznak egy kis "más véleményt".

De ez csak bohóckodás.
Pont ez tűnt fel nekem is, kitűnő post!
Ne legyen igazam, de a dolog mehet arra is, hogy a KDNP így akar esetleg kicsikarni bizonyos kedvezményeket (egy alkotmánybírói szék üres, esetleg valami legyen benne az új Alkotmányban vagy támogassanak egy KDNP-s törvényjavaslatot a fideszesek).
@Orbán neked az AB határozata se elég, mi lesz itt?:

Attól még nem erősödik az ellentábor, hogy a nick-jeid osztódással szaporodnak!

:-D
@Titus Pullo Urbino: az illető a blog.hu másik trollja nestrot10/Bierkamp mellett...

Amúgy van is egy tippem, hogy ki lehet...
Na, ízlik a narancs?...
Triangulum-pumpabulum-orákulum. A helyzet tökéletes szemléltetése. Néha a szándékosság feltételezése mellett bennem is fölmerül, hogy ezek lehetnek ennyire hülyék is az elvakultságon kívül. Nem mintha ez enyhítő körülmény lenne.

A KDNP nem fog mondani semmit. Vernyogtak valamit a látszat kedvéért, de ahogy Pálffy visszavonta a nagy dérrel-dúrral beharangozott médiatörvény módosításait, ebből is kiugranak szokás szerint.
Ugyan már!
A KDNP fikció... izé... frakció.
Vácon a KDNP által támogatott jelölt lett a polgármester, míg a fideszes csak harmadik
Ugyan már! A KDNP csak egy Fidesz csökevény...és nem Pátrt. Csak arra lett létrehozva, hogy az adófizetők pénzéből több párttámogatást nyeljenek le, és a parlamentben sokat pofázzanak, és még több legyen a papagáj kommandó! Egy parazita Fidesz bandából lett létrehozva.
EZT MINDENKI TUDJA!
a SZAR fIDESZ TRÜKKÖZÉSE EZ A fIDESZ- FAROK...
J ameg a Bizottságokban többen legyenek..meg az ORTT-nél, és mindenütt..NEMZETI Csaló Fidesz Rablóbanda csökevény!
@napiyoutube: Esztergomban is pofára esett a fideszes jelölt a függetlennel szemben, de azért nem mondanám, hogy olyan erős nálunk a civil társadalmi szervezkedés.

Egy-két hávécsé nem csinál nyarat.
@bierkamp: azt nyilván nem tudtad, hogy a legutóbbi önkormányzati választáson az általad fiktívnek és csökevénynek tartott párt a Fidesztől teljesen elkülönülve indított jelölteket és valahol a fideszes polgármester-jelölttel szemben állított jelöltet, Vácon a KDNP-s pm nyert. A "papagáj kommandó" képről meg a bögrére törekvő ifjúszocialista hozzászólók ugranak be, akik több nick mögé bújva trolloskodnak a blogokban, biztos te is hallottál már ilyenről és mélyen el is ítéled ezeket a cselekedeteket. Az adófizetők pénzéért aggódó Mszp-s hozzászólásoktól meg okádnom kell, volt rá 8 évük, hogy őrködjenek a kifizetések felett, de valahogy sose sikerült.
@Ordnassac: Ott a pont.De mit szól ehez Viktorka aki nem szereti ha huzgálják a bajszát.
Lázár beárazta a jogállamot:

index.hu/belfold/2010/10/28/lazar_a_szocialistak_emberei_az_arcunkba_fognak_nevetni/

1 milliárd. Ennyiért dobják az alkotmánybíróság jogköreit.

Pitiánerek.

Mintha nem lehetne azt a kurva törvényt úgy módosítani, hogy alkotmányos legyen. A Szalainék pénzét lehet bírósági úton is visszaszerezni.
@Titus Pullo Urbino: Egy ismerős szerint ha Kósa elveszti a választásokat Debrecenben, akkorát fog szólni a lufi, hogy utána mindenki aki civisvárosban rá szavazottt elszégyeli magát.
@Titus Pullo Urbino: Azokat a példákat vegyük ki ezen rövid listáról, amikor a KDNP csupán a Fidesz 'néppárti', -ide is egy mondat, oda is egy mondat- kommunikációját szolgálja ki egy-egy 'különvéleménnyel', mert ennyi erővel 2008-as, 2009-es, 2010 májusi és a 2010 októberi Orbánt is külön pártba lehetne sorolni, pedig csak szavazatot maximalizál.
A különvélemény akkor értékelhető, ha valamit megakadályoz, ami azt jelenti, hogy a KDNP-nek önálló véleménye és súlya van a Fidesz-KDNP pártszövetségben belül. Nekem a KDNP legkarakteresebb politikusának Semjén tűnik, akinek tapsolási reakcióideje messze kiemeli őt a Fidesz-KDNP pártszövetségből.
@Titus Pullo Urbino: csak a pontosság kedvéért. Vácon NEM a KDNP-s jelölt nyert. Hanem a KDNP által támogatott, magát függetlennek mutató, ex MIÉP-es barmot.
@hááááát: Túrót. A cívis szó annyit jelent, paraszt polgár. Ezek azt a szót sem ismeri, hogy szégyen.
Ká-dé-em-pé? Az meg mi: nulla egész egy százalékos párt vagy egy furunkulus Orbán vezér seggén?
@drmc: dehogynem, Vácon a KDNP-s jelölt nyert és nem a Fidesz általi. Pont. Volt is belőle balhé a szövetségen belül. Van a "szavaknak általánosan elfogadott jelentése" és persze vannak olyan emberek is, akik emellett mégis mást gondolnak "csak a pontosság kedvéért".

@szamarhegy: Simicskó is dobogós a karakterével
Ilyeneket hallottam: Orbán basi, Orbánimezsád, Kim Viktor Szen.
:)
Már bocsánatot kérek, nem viktor elvtárs-pajtás, hanem victoreau tesvír!!!
@Titus Pullo Urbino: Esztergomban egy civil verte a fideszest, áprilisban Edelényből szinten egy független verte a fideszest. És? Attól még ugyanúgy jelentéktelenek Magyarországon a civil kezdeményezések.

Abból, hogy a sajátos helyi viszonyok, kapcsolatrendszerek, ismeretségek következtében születnek meglepő eredmények még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Pláne nem országos szintre vetítve.

Mikor indított a KDNP utóljára önálló listát?

A 36 KDNP-s képviselőnek a túlnyomó része miért tagja a fidesznek is?
Honlapjaik nevében miért a fidesz neve szerepel és nem a KDNP?

Ha még formailag sem képesek a különállás látszatát kelteni, akkor mi van a különvéleményekkel?
@csoko20: Esztergomban a Meggyest verték. Egy noname fideszest lehet, hogy nem vertek volna meg. Sajnos a Fidesz ezután se hátrált ki a mögül a barom mögül, inkább obstrukcióznak.
ööö...
...megjegyzés:
Parlament összetétele:
FIDESZ-KDNP:263 - 68.14%
MSZP:59 - 15.28%
Jobbik:47 - 12.18%
LMP:16 - 4.15%
Független:1 - 0.x%

namármost
a KDNP frakció az 37 fő. tehát ha ők nemmel szavaznak, akkor így néz ki egy szavazás:
Fidesz : igen : 226 fő
MSZP+Jobbik+LMP+KDNP+függgetlenek : nem : 160 fő
tehát a végeredmény 58% igen, 42% nem.
tehát nincs meg a kétharmad az alkotmánymódosításhoz...
@csoko20:
ah
megelőztél, amíg keresgéltem :-)
Na igen, a KDNP-nél jelenleg nincs visszataszítóbb "párt". Illetve az a fő gusztustalanság, hogy ahhoz képest mennyire nincs szavazóbázisuk, mennyire befolyásos pártot csinált belőlük a Viktor, aki még az őszinte éveiben maga is ateista volt...

Tulajdonképpen az mszp-szdsz koalícióban sokan furcsállták félig-meddig jogosan, hogy mekkora zsarolóereje van az szdsz-nek, miközben milyen kispárt. De az szdsz mikor még ott volt, akkor legalább bejutott a parlamentbe, volt 4-6%os szavazóbázisa.
A kdnp meg sosem jutna be! Az ilyen semjénszerű elmebetegekre senki nem szavazna. A fidesz mellényzsebében mentek be a parlamentbe, akkor mi a ló.ért kell ekkora teret adni nekik? Ezt sosem értettem... Illetve értem, csak olyan szomorú..a leghülyébb réteg szavazóit akarják megtartani, hogy ott van a nevük mellett az is, hogy keresztény...Kíváncsi vagyok mikor bővül ki a név: Fidesz-KDNP-TB-JME-SZFE-KE (Fidesz kereszténydemokrata néppárt, turul barátai,jézus magyarvolt egyesület, szeretem a focit emberei, kőbánya eladó).
Na, Elek István barátunk is felébredt, ott az írása a hvg-n, csak nem tudom belinkelni, mert béna vagyok.

Azért szar lehet most jobbos megmondóembernek lenni. Megélni azt, hogy szeretett Pártom HAJSZÁLPONTOSAN azt csinálja, amiről a bérhuhogók huhogtak és amitől a bérrettegők rettegtek. Igazából a Fidesz őket köpte szemen, én semmi egyebet nem vártam.

(Török Gábor intenzív és kétségbeesett mosakodása a blogján alighanem tananyag lesz hamarosan.)

De én sem akarok a ló túloldalára átesni: biztos, hogy a Fideszben nem mindenki ért egyet a jogállam megerőszakolásával, talán még megállíthatják a Kedves Vezetőt, bár nagy reményeim nincsenek.
mi van gyerekek? bevezették a netet az állatkertbe? :))
Ja. Azért tudsz itt kommentelni...
És akkor 1 perces csönddel emlékezzünk meg arról, miért is szavazott rájuk oly sok ember. Hol is vannak azok a reformok?
süti beállítások módosítása