Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.19. 16:36 Fabius

Korhatárkarika vs fizikai bántalmazás

Címkék: erőszak gyerekek gyermekvédelem szalai annamária média szabályozás

A következő gondolatok felfokozott indulatból, ennek megfelelően kétségkívül a demagógia határait feszegetve íródnak. De leszarom. Ha gyermekvédelemről és családon belüli erőszakról van szó, nem akarok sem tárgyilagos, sem polkorrekt lenni.

Két érdekes cikk is található az indexen, amiket érdemes párhuzamba állítani egymással. Az egyikben Szalai Annamária beszél a médiaszabályozásról, a korhatárkarikáról, a családok és gyerekek védelmét szolgáló letölthető tartalmakat rostáló szűrők rendszeréről.

A másikban a legutóbb nyilvánosságra került gyermekbántalmazási esetet elemzik és véleményezik szakértők, akik a hazai rendszer hiányosságairól is fellebbentik a leplet. Egy vidéki család három felnőtt tagja (apa-anya-nagyapa) éveken keresztül szexuális segédeszközként használta a velük élő négy gyereket. Szexuálisan, lelkileg és fizikailag is bántalmazták őket, amíg végre feltűnt valakinek a dolog, és a gyerekek nevelőszülőkhöz, a rohadékok meg kiérdemelt helyükre, a sittre kerültek.

Értem én Szalai törekvését, meg támogatnám is. Csak teszek rá magasról addig, amíg korhatár karikán kívül egyéb fejlesztéssel nem védenénk a gyerekeket akár elborult agyú kedves szüleiktől is! A második cikkből kiderül, hogy a gyermekvédelmisek elégtelen oktatása, az információs rendszer lassúsága és hiányossága miatt heteket-hónapokat kénytelenek eltölteni ismert esetek mellett ezekkel a családnak nem mondható valamikkel gyerekek.

"Rendszerint az egyes információk megosztása, cseréje között eltelik a jogszabályban előírt 22 munkanap." -mondja az egyik kompetens személy, amire csak annyit kérdeznék: szerintetek ennyi idő alatt hányszor lehet szexuálisan bántalmazni egy családjából ki nem emelt áldozatot?

Ha nem világos segítek: nagyjából pont huszonkétszer! És akkor a szombat-vasárnapot nem számoltam. Persze közben mehet a háttérben a tévé, az erőszakot elszenvedő gyerek a könnyein át is felismeri az ismert jelecskét a képernyőn, és tudatában van: őt itt most éppen megvédik.

Igen, egy lesarkító demagóg rohadék vagyok, de vállalom. Ahogy azt a véleményemet is, hogy a médiával történő szargurigázás előtt célszerű volna a fizikai erőszakot meggátolandó intézkedésekre fordítani a szellemi és anyagi erőforrásokat! Nem holnap, egy hét vagy hónap múlva, netán jövőre, hanem most! A gyerekek védelmét szívügyének érző keresztény-konzervatív kormányzat érezze erkölcsi kötelességének, hogy a letölthető tartalmakat rostáló szűrők elé helyezi a emberi tényezőt. Akiket megfelelő létszámban, magas szakmai ismeretekkel és kimagaslóan gyors információs hálózattal felszerelve vessen be a gyerekek/családok védelmében.

Aztán ha ezzel készen vannak, akkor Szalai úgy szűrheti a letölthető tartalmakat, úgy pakolhatja a színes karikákat, ahogy jól esik neki.
 

34 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr842383842

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Féreértések elkerülése végett :-) 2010.10.19. 19:50:07

Nem én vagyok Szalai Annamária. Ez (ismerve eddigi munkásságomat) látszólag felesleges információ, de azért mégis fontosnak tartom kijelenteni, hisz álnéven vagyok fent a Facebook-on (többek között), márpedig a média újdonsült mindenhatója (aki szerint...

Trackback: Korhatárkarika vs fizikai bántalmazás 2010.10.19. 18:41:35

Értem én Szalai törekvését, meg támogatnám is. Csak teszek rá magasról addig, amíg korhatár karikán kívül egyéb fejlesztéssel nem védenénk a gyerekeket akár elborult agyú kedves szüleiktől is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a cikk engem is megdöbbentett. Leginkább az jutott eszembe, hogy ha az apa (anya, nagypapa) nem veri zöldre a gyerekeket, akkor soha vagy csak nagyon soká buknak le. Mivel, mint a cikk is írja, a gyereknek bűntudata van, nem mer szólni, nem is tudja sokszor, hogy olyasmit tesznek vele, amit nem szabad, ami természetellenes.
Szegény kisklapecok, kiheverik valaha életük első éveit???????

Egyébként, sajnos, nem csak 22-szer.
Ez tényleg demagóg lett, cserébe igazad van. A fontoskodás előtt a gyermekvédelmi rendszer átalakítása lényegesebb volna. Ismerek pár embert akik ezzel foglakoznak, és amellett, hogy gyomor kell a munkájukhoz, a rendszer elképesztő béna vízfejével is hadakozniuk kell. Minden tiszteletem az övék, én nem lennék képes ezt a munkát végezni. Egy ilyen példa láttán elragadna az indulat.
Az első linkhez szólnék hozzá, a második megrázóbb a szavaknál.

"Nincs az a szájjal kelthető hang, az a szó, ami olyan erővel bírna, hogy a pokolra juttasson." - mondá Frank Zappa 1986-ban.
Áááá- ehhez csak dühből lehet hozzászólni, laikusként, aki nem ebben a körben dolgozik,csak a düh marad.
Nem tudom, mit tennék, ha az én gyerekemet bántaná így valaki.
ha mar demagogia, akkor: miert varod el toluk ezt, amikor a pedofil ugyeket bunpartolo egyhaz NEVE is szerepel az egyik kormanypart neveben....
@gramercy:

Talán mert említett egyház tagjai tépik itt szét magukat ordítva, ha a pedofil botrányok emlegetve vannak. Meg azért is, mert minden nap halljuk: a családok és gyerekek védelme így, úgy, meg mindenek előtt. Közben meg gurigázunk a korhatárkarikával ami nagyjából olyan, mintha pedofilék akasztanák ki a szobaajtóra: ne nézz ide, most csúnyaságot csinálunk.
@Fabius: igen,

nos, kormanyunk/aink prioritasairol eleg annyi (PELDAUL) hogy megadoztatjak ugyan a multikat (bruhaha) de a naluk folyo ESZ-ME-LET-LEN visszaelesek a munkavallalok jogaival valahogy egy budos szora nem meltatnak a FIDESZ pofajabol SEM....

normalis ember vagy kikapcsol vagy megorul. vagy lassan orul meg
maximálisan egyetértek
az semmilyen épeszű társadalomban nem tolerálható, ami azokkal a gyerekekkel történt, és minden ilyen esetben benne van a rendszer tehetetlensége is
a média felelőssége is nagy, csak az a baj, hogy ezt nem a szűrő és nem a karika oldja meg - ha valaki ebben hisz, akkor alkalmatlan evvel a témával foglalkozni, és én nem kívánom saját állami befizetéseimmel őt alkalmatlanságának kiteljesedésében támogatni
a gyermekvédelemre viszont szívesen áldoznék pénzt, akár az adózott jövedelmemből is
@néma bárány: Sajnos én is csak az első esetig tudnék ilyen munkát végezni, utána pedig évekig járkálhatnék bíróságra....
Akkor is rasszista vagyok, ha nem írom le amit gondolok?
Tényleg szörnyű, ami azokkal a szerencsétlen gyerekekkel történt, a gondolattól is rosszul vagyok, de ha a kezem közé kapnám a "szüleiket", addig élnének! Viszont: Szalai Annamáriának az a dolga, hogy a médiatartalmak biztonságosságáról gondoskodjon, ő nem a gyámügyhöz tartozik, nem is kell ilyen kérdésekben nyilatkoznia. Igazság szerint nem látom az összefüggést a két eset között, de mondjuk szívesen meghallgatnám a gyermekjóléti ezmegaz bizottságban illetékesek véleményét...
Távol álljon tőlem, hogy a gyermekvédelmi rendszert védjem, de ilyen esetekre nem lehetünk felkészülve. Azt kell mondjam, szerencsére. Ez annyira súlyosan deviáns, hogy valaki ezt tegye a saját gyerekével, unokájával, hogy nem is találok rá szavakat. Ezek nem emberek, és a törvényeket, rendszereket emberekre szabják.
@gramercy: Ilyen párt nincs a kormányban, de még a parlamentben sem (az hogy keresztény, az nem egy egyház). Ja és abból hogy háromhavonta fognak egy pedofil papot, teljesen jogosan következtetsz arra, hogy a Magyarországon tevékenykedő uszkve 3000 pap is mind pedofil. De legalábbis a többsége.
Annyira jó lenne, ha az emberek csak olyan dolgokat sároznának értelmetlenül, amit legalább ismernek...

Az eset pedig tényleg iszonyat megdöbbentő.
"a gyermekvédelmisek elégtelen oktatása"
Erről többségében azok nyilatkoznak - tisztelet a kivételnek - akik a gyakorlati munkában nem vesznek részt, és jó szobatudósoktól elvárhatóan osztják az észt.
Az eset viszont igazán rémisztő. A kérdés csak az, hogy ezek a gyerekek nem jártak óvodába, iskolába ahol láthatta volna valaki, hogy nincs valami rendben.
Tökéletesen igazad van, kedves posztoló.
Szalai Annamária fizetését az állam inkább költse egy becsületes állami hóhérra, aki az ilyen fajtalankadókat felhúzza az első fára.
Megint csak igazad van.
Az is elég érdekes, hogy ez Szalai Annamária nem meri felvállalni magát, a közösségi oldalakon álnéven szerepel.
Egyébként pedig az egész nevelés kérdése. Rambon, Kommandón, meg Bosszúvágyon nőttem fel, karikák nélkül, mégsem lettem állat. Talán azért mert a családi hátterem olyan volt?
Nem mondjátok komolyan, hogy ez az álszent bagázs BÁRMIT is fog tenni???
Amikor megkaptak minden felhatalmazást arra, hogy maguknak kaparjanak (és e

Ó, szent naivitás...
a teljes képhez: személyesen 3, hallomásból több embert isemerek, akik úgy ültek 5-8 éveket, hogy 1-1 putriszökevény szukácska azt állította a bíróság előtt: orális szexre kényszerítették évesen. Az egyik esetben, hogy kamu onnan biztos, hogy megvan jpg-ben a 18 éves korában irt vallomása amelyben bevallja, hogy hazudott. Ezeknek az embereknek az élete teljesen és végleg tönkrement, mert a rendszert (leginkább az emberanyag miatt) könnyű megvezetni bármely irányból.
Ne legyél már ilyen naiv! Az első pillanattól fogva egyértelmű és világos, hogy a gyermekek védelme Szalai Annamáriának nem célja, csak egy fügefalevél, amibe a gondolatrendőrséget csomagolják. Azzal egyelőre még nem kampányolhat, hogy "azért ültettek a székembe kilenc évre kirobbanthahatlanul, hogy mindenkit kinyírjak, aki Orbán Viktornak és barátainak ellentmond, őket kritizálja, vagy akinek nem tetszik a legújabb nyakkendőjük."
Oké, de hogy kerül a csizma az asztalra? Hogy lehet egy kalap alá venni a médiahatóságot a gyermekvédelemmel?

"Ennyi erővel: Korhatárkarika? Amikor Amerikában verik a négereket?"

Azért, mert egyik területen nincs előrelépés nem jelenti azt, hogy a másikon nem dolgozhat az ott illetékes.
@Villy: Vagy: "Korhatárkarika? Amikor ilyen okosak is ideírhatnak mint a Dr. No?"
@Palmer Eldritch:
sajnos abból a térségből a gyerekek EGYÁLTALÁN nem járnak iskolába. és ha igen isteni szerencse ha akad egy odafigyelő tanár....

nem is merek belegondolni hány eset marad rejtve..
@ZX: Több mint érdekes, szabálytalan.

www.stop.hu/articles/article.php?id=760314

Sportnyelven szólva, ez öngól!
@felka: A vidéki falvak, kistelepülések számunkra ismeretlen univerzum.
@Dr. No: csak ha nagyon jó nő vagy!
Én az M2n vasárnaponként sugárzott Engedjétek hozzám című vallási műsort is letiltanám, mert az nem más mint indokrináció.

A gyerekek hajlamosak elhinni amit a szüleik és más felnőttek komoly arccal mondanak nekik, ha egy szülő arra akarja nevelni a gyerekét hogy ne gondolkodjon, az nem jó de ne intézményesítjük.
@rdos: No igen, nem is véletlen, hogy tilos. Mert akkor bármilyen pedofil állat vagy más bűnöző álnéven azt csinálna amit akarna. Mondjuk így is, ha nem bukik le.

Egyébként a rajzfilmeken miért nincs karika? Azok néha brutálisabbak mint a filmek amik mennek este.
@feketehun: "Ja és abból hogy háromhavonta fognak egy pedofil papot, teljesen jogosan következtetsz arra, hogy a Magyarországon tevékenykedő uszkve 3000 pap is mind pedofil."

Nem az a baj, ha haromhavonta fognak egy pedofil papot, ez kivedhetetlen. Az viszont baj, ha az egyhaz erdekeire hivatkozva elsunnyogjak az ügyet, az illetö az egyhazi vezetök hathatos közremüködesevel elkerüli a felelössegre vonast, es tovabbra is gyerekek közeleben dolgozik. Marpedig ez a bevett gyakorlat, sajnos.
Mégis mit vártok ettől a tetű bandától? Majd elmondanak egy pár jól hangzó mondatot, majd nem fog történni semmi.

A mai szociális szakemberek többsége olyan sötét, mint az éjszaka. Én is szociálpedagógusként végeztem, de hál' istennek már közöm nincs ahhoz a területhez.

A szociális szakemberek oktatása is egy vicc. Olyan embereket ontanak magukból a főiskolák, akiknek szent meggyőződése, hogy az AIDS mentális betegség és ha megkérnék, hogy sorolja fel a drogok fajtáit csak annyit tudna mondani, hogy LSD.
A másik idiótának el kellett magyarázni, hogy Horvátország az már külföld annak ellenére, hogy nem kell oda útlevél.
A harmadik delikvens nem értette, hogy a Nemzeti Bank nevében mit jelent az, hogy "nemzeti".

A fent felsorolt személyek ma diplomás szociálpedagógusok (értsd: gyámügyesek, gyermekvédelmi felelősök, családsegítők...). Csodálkoztok, hogy nem derülnek ki időben az ilyen esetek?
a hülye karikákat leszarom.
de amikor ilyenek történnek azért felötlik bennem, hogy lehet, hogy mégis csak az amerikaiaknak van igazuk. inkább hurcoljanak meg 5 ártatalant, mint hogy egy eset is a homályban maradhasson...
az pedig egyértelmű, hogy a gyermekvédelem csak sok szervezet közös munkájával lehet hatékony. óriási a felelőssége az óvónőknek, tanároknak, akik nap mint nap látják a gyerekeket és a gyerekorvosé, aki esetleg pont "akkor" látja őket. hogy ismerjék a jeleket, hogy tudjanak kinek szólni, legyen működő sziciális hálózat és gyermekvédelem, netán rendőr... és igen, adott esetben utólag bosszankodva röhögni a tévedéseiken, de csináljanak valamit!!!
@Palmer Eldritch: nem, nem látták, mert nem akarták, akarják látni: ki nem xxarja le? Így állnak hozzá.

Hála az égnek, nálam szó sem volt ilyesmiről, "csak" egy, majd' 300 km-ről Budapestre került gyerek középiskolában, akinek az anyja egy másik kontinensen van épp és ezt rosszul viseli. Szerintetek megpróbáltak segíteni érdemben azok, akikre rábíztak?

Egy fenét. Azt nagyon jól tudták mondani, hogy jaj, tanulj meg ilyenek, de hogy miért vagyok ennyire sztoikus, hogy mindenre magasról..., na arra a kutya se volt kíváncsi.

Miből gondoljátok, hogy mással nem így járnak el? A tornatanár észreveszi a véraláfutásokat (gondolom nem az arcukat ütötték), de egyéb tanár? Elkönyveli őket lógósnak / renitensnek / lustának és a többit lexxarja.

Welcome to the real life.
@feketehun: bazmeg, demagogiarol volt szo...

amugy meg igenis letezik A (nagybetus) kereszteny egyhaz, BARCSAK ne letezne
süti beállítások módosítása