Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.19. 08:00 Fabius

Az ellenzék tökei

Címkék: fidesz jobbik vona gábor lmp schiffer andrás válságadó

A parlament tegnapi ülésnapja tartogatott néhány meglepetést. Nem, itt most nem a kormány válságadó csomagjára gondolok, hanem az ellenzék reakcióira. Ugyanis tegnap látszott először, hogy a kormánynak van ilyen.

Mintha az önkormányzati választás terhe alól kiszabadulva kiengedett volna a hereprés, úgy tört rájuk a felszabadultabb határozottság. Ugyan a hasonszőrűek előtti hangos beszéd még mindig nehezen megy, de most legalább látszott az igyekezet. Vona Gábor az arcán látható kifejezés ( hogy akadt volna a torkodon a narancsarató kombájn mikor kimondtad a multik sarcolását te....vitorlatolvaj! ) ellenére igyekezett keménynek és határozottnak mutatkozni. Az adózásra tromfolás kényszerpálya volt, dadogós zavarba is jött a saját bátorságától rendesen.

Schiffer András meg egyenesen átugrotta önmaga árnyékát a Rambó tempóval. Bár a poén az ő előadásában fáradt volt, mintha egy megpocakosodott, népe szeretetétől kényeztetett Rambóról beszélt volna a fájter helyett, de így sem volt rossz az eddigiekhez képest.
Ők ketten felszólalásaikkal elértek valamit, ami a kormány törvényalkotási rendszerében ritkán fordul elő, ha egyáltalán. Mindketten szóvá tették a távközlési piacon jelenlévő kis és középvállalkozások problémáját, miszerint azok is egy polcra kerültek volna a piacot uraló multikkal. A felvetések hatására kormányunk még idejében ébredt, módosították az indítványt, és nem vágták haza a vidéki, kis lefedettséggel rendelkező, de sokszor az eldugott települések egyetlen telefon és internet elérési forrást biztosító cégeket.

Ez dicséretes Uraim, respekt!

De ettől függetlenül tessenek retorikai különórákat venni és gyakorolni. Mert az ellenzék legnagyobb baja, hogy nincs vérbeli szónoki karakter egyik ellenzéki pártban sem. Nézzétek meg Gyurcsányt vagy Orbánt,  akik beszédkészségből ötösre vizsgáztak minden szájmenés órán. Mindketten rendelkeznek azzal a képességgel, hogy odafigyel rájuk a közönség, beszéljenek bárhol. Gyurcsány túlélésének záloga ez a képesség, ettől vélik még mindig sokan, hogy Orbán egyetlen reális ellenfele lehet majd egyszer.

Mesterházy próbálja utánozni, de a pofozózsák belépő szintjétől nem jut feljebb. A tegnapi egy vagyok a hárommillió szerencsétlen lesarcolt magánnyugdíjasból szöveg is akkora önherénrúgás volt, hogy szerintem éjjel jegelnie kellett. Az építési törmelékkel feladott magas labdáról nem is beszélve.

Szóval lenne hova fejlődni, volna mit tanulni. Tegnap úgy látszott már legalább a szándék megvan. Úgyhogy: nosza!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr292382651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schiffer beszólásának szövege: "Az egyik probléma a Rambo-tempóval van. Tudjuk: az akcióhős, aki érvényesíti a nép igazságérzetét és közben még le is gyűri a komcsikat."

Tényleg nem szokott ekkorát sziporkázni Schiffer, bár amit a fáradtsággal kapcsolatban mondasz, egyetértek, de egy kezdet.

Vona saját magát adta, ebben nem volt sok új. Ő retorikai szempontból jobban felvértezett, mint Schiffer. Bár Vona leginkább poénkodni szokott, de arról mintha leszoktatták volna.

Mesterházy pedig... Ahogy Hepci kolléga szokta mondani a TG blogon: "öntököndöfködés verbálfinggal".
Sztem pontosan ugyanúgy reagáltak, ahogy eddig mindig. Schiffernek jó volt az a szövege, de szegény sajnos nem egy frontember alkat. Mesterházyt divat szapulni és Gyurcsányt hozzá képest nagyra tartani, de sztem helyt áll ő is. Amúgy Medgyessy-t se a szónoki teljesítménye tette miniszterelnökké. Orbánt nem tudom értékelni. Az sztem nem szónoki képesség, hogy jó hanghordozással és fura, merev mimikával értelmetlen mondatokat sorolunk egymás mellé. Mondjuk kétségtelen sokan vannak, akiknek nem is céljuk a szöveg megértése, pusztán "érzik". Mindentől függetlenül sztem a ciklus eleji parlamenti beszédek súlya a szavazáskor a 0-val egyenlő
Ja és ami lemaradt: Vona fantasztikus jó politikus, kár, hogy a tömény hülyeséget képviseli
@Italo Balbo: azért a "jaj, én vagyok az egyik fiatal munkavállaló a hárommillióból" nem volt egy bravúros megoldás...
@Italo Balbo: nem, nem bravúros volt, hanem szórakoztató :-D
@Italo Balbo:

Emlékszel még mikor Mesterházy a parlamentben pukkasztotta Répa Robit egy sajttájon? Na, az egy kitalált és jól kivitelezett geg volt tőle.
Az első és azóta utolsó ilyen. Most minden kirohanásának az a vége, hogy lehülyézik, joggal. Ekkora öngólokat rúgni nem kis teljesítmény. A SZALEFORELÉNER volt az utolsó érdemi megszólalása a szociknak. Ha valamit, akkor ilyeneket kéne erőltetni, amin a Fideszen kívül mindenki röhög.
@Ordnassac:

Hiller ne pityeregjen TóCsán. Állítólag meggyőzte a kételkedőket alkalmasságáról, tessenek méltósággal viselni őt.

Igaz, ha sérülés utáni rehabilitációról beszélünk akkor célszerű felidézni az egészségügyi szakközepek első évfolyamának első legelső tananyagát ami így hangzik:

Azt a plezúrt amin már var képződött ne vakard újra meg újra. Mert 1: sosem gyógyul be, 2: elfertőzheted, és vérmérgezés lesz a vége.
@Fabius:

Tehát megállapíthatjuk, hogy Gyurcsány annak idején még legalább pofázni tudott, Mesterházy még azt se. Fog ez menni, látom az alagutat a fény végén.
@gyilkos fűegér: Annak idején ha Gyurcsány beszélt, figyeltek rá, magával ragadta a hallgatók jó részét. Orbán ugyanez, csak más a színe.
Ha nem szereted, akkor is figyelsz rájuk. No ez hiányzik.
@gyilkos fűegér:

Ha Gyurcsány ma megszólal vagy ír valamit, attól még mindig ideges rángatózásba fognak az arcok nem csak a jobbereknél, hanem a baloldalon is. :-)

Tökmindegy mit mond, mit ír, hol jelenik meg, felkapja rá a fejét mindenki.

Na, egy ilyen, de hiteles karakter hiányzik a jelenlegi ellenzékből.
süti beállítások módosítása