Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.18. 08:00 Fabius

A legkisebb is számít

Címkék: fidesz orbán viktor magánnyugdíj extraadó

Pártunk és kormányunk ma falhoz vágja a malacperselyt. Kiosztják egymás közt a szépen illusztrált, heti érvényes akciós újságot, hogy a bólogató-nyomogató egyen arcok Polihisztor Tóni útmutatása alapján legalább képről felismerjék amire szavazni fognak.
Sej, magasztos pillanat lesz annyi szent. Odabaszunk a multiknak jól! - sutyorogják - ez ám a forradalom! Nézd, még Zagyva Gyuszi is mosolyra cserélte a karikás ostort! Most megmutatjuk (Illés Zoza szerint megparancsoljuk nekik!! ) hogy a magyar kormány igazságos, elveszi a profitot attól akinek van. Naná, a kisembertől vegye, akinek nincs? Nekik mondjuk az új adócsomag után sem lesz, de lótúrót, olyan nincs, hogy mindenkinek minden jobb legyen! Zárjátok már be az ablakokat, mert behallatszik ez az állandó nyinnyogás, hogy de drágább lesz a tej meg a kenyér, meg, hogy frászt fog növekedni itt bármi, ha a karvalytőke beint két kézzel a profitfölözés miatt.

Orbán Viktornak megfordult a fejében, hogy a magánnyugdíjak einstandolásával milyen könnyen válhat gyurcsánykompatibilis plakátarccá? Ugyan a nyugdíjrendszerünk egy szúnyogfing erejével vetekszik, de ez az önkényes: hoci ide egy évi megtakarítást! -dolog szimpla szabadrablás. Ha ma keresztül verik azt is, Orbán teljes joggal szorítja le Gyurcsányt az egyszeri plakátról:Nincs az az ok és indok amiért ezt meglépheti egy kormány feje anélkül, hogy minimum az ellentételezés részleteit ki ne dolgozták volna. Egy évi nyugdíj megtakarításunkat adjuk oda "majd hozomra"? Azért, mert Szent Jobb azt mondja, hogy az majd állambácsinál lesz jó helyen? Ott, ahol eddig a legrosszabb helyen volt, mert csak a feneketlen zsákba öntöttük bele?

Megjegyzem, a nyugdíjas szkeptikusok számára eljött egy jelentőségteljes pillanat. Igen, nektek, akik a mostani nyugdíjasoktól elvennétek a szavazó jogot, mert ki látta, hogy negyven évig levonták tőlük amit le kellett? Most számotokra/számunkra teremtik meg a lehetőséget, hogy a jövő nemzedéke majd kussoltasson néhány évtized múlva, és elvitassa jogotokat/jogunkat a közélettől. Mit fogtok akkor mondani? Hogy de mi a Nemzeti Együttküszködés Rendszerébe fizettünk, ezért nem az állam testén élősködő passzív tömeg vagyunk, hanem egykori fülkeforradalmárok büszke nemzedéke? Attól tartok ez pont annyit fog számítani, mint a maiak magyarázata: mi mindent megtettünk, csak a mindenkori hatalom, ugye...

Ha így haladunk akkor könnyen megeshet velünk is, hogy a kormány mostani szlogenjét fogjuk ismételgetni évtizedek múlva, mikor a farháthoz a bőrkét is elkérjük a hentesnél:

A legkisebb is számít, hejhó!

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr722380010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Most számotokra/számunkra teremtik meg a lehetőséget, hogy a jövő nemzedéke majd kussoltasson néhány évtized múlva, és elvitassa jogotokat/jogunkat a közélettől."

Az alapaxióma téves! A mostani nyugdíjasoknak azért kuss a neve, mert ők a Gonosz birodalmát építették! A jövő nyugdíjas nemzedéke viszont a Nemzeti Együttműködés Rendszerében dolgozik, amely a Jó megtestesülése, ezért nem igaz a párhuzam!

Hogy miért a mi kormányunk a világ legjobb kormánya? Először is: miénk a világ legjobb miniszterelnöke. Gazdaságpolitikánkat a világ legjobb közgazdásza határozza meg (Nobel-díjat csak a kamatrabszolgaságra irányuló nemzetközi összeesküvés hadnemondjam hogy bankárfajú résztvevői miatt nem kap, emiatt azonban éppen az az igazi elismerés, ha nem kap Nobel-díjat, EZEKTŐL??!). Rendőrségünket a világ legjobb belügyminisztere vezeti. A világ legjobb miniszterelnökének magyar hangja a világ legjobb trubadúrja, aki különösen szájszinkron-vonalon erős.

Most pedig a 12 éves kis Nadine bebizonyítja neked, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere a lehetséges legjobb kormányzati rendszer a világon: aki azt állítja, hogy nem a Nemzeti Együttműködés Rendszere a legjobb kormányzati rendszer a világon, legyen átkozott!
Erre adtak felhatalmazást a választók:

"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."

Ez a Fidesz-féle Nemzeti Önkény... izé, na... tehát a Nemzeti Együttműködés Programjának 68.oldalán van.

www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf
Ennyit a nemzeti együttműködésről:

szegedma.hu/hir/szeged/2010/10/14-orakor-ul-ossze-a-szegedi-kozgyules-elo.html

index.hu/belfold/2010/10/17/a_fidesz_nem_kozoskodik_az_esztergomi_polgarmesterrel/?rnd=796

Hol lehet aláírni a népszavazási kezdeményezést? Én ilyet még sose tettem, de most szívesen aláírnám.
A CBA kimaradt a megsápolandók közül:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/17/a_tesco_es_a_spar_fizetheti_a_legtobb_kulonadot/

Több helyen olvastam, hogy ők OV cimborái, de én csak a Lázárékat ismerem mint CBA-tulajokat, van erről bármi infó a neten, hogy miként kapcsolódik kormányunk vezéri köre és a kivételezett áruházlánc?
@Valahol Máshol: A CBA és a Reál független kis boltok hálózata, ezért rájuk nem vonatkozik a törvény.
Meglepő ? ;-) A Lázár testvérek az Ember Aki Sosem Hazudik nagy támogatói, csodálkoztam volna ha egy fillért is kell fizetniük.
(lásd bankadó vs Járai érdekeltség)
@Valahol Máshol: Pont a Lázárék a cimbik. És a CBA - mivel franchaise rendszerben működik, nem érintett.
@úriparaszt: @kisa: Ügyes, ügyes. Gondoltam, hogy valami franchise rendszerben működnek, azthittem esetleg az Orbán famíliának, vagy Kósáéknak, Lázár Jánoséknak (stbstb), van pár kisboltjuk a CBA-galaxisban, erre gyanakodtam. Ez a kiskapu akkora, hogy átférne rajta egy kilövéshez felállított űrsikló, de meg sem lepődöm.
@Valahol Máshol: Nem kizárt, hogy van egy kis érdekeltségük. Szerinted a járai-bankban kik fognak a legtöbbet jegyezni?
Ki van ez találva, nagyon.
A CBA most a példamutató. A többiekhez képest jelképes különadót ők is fizetnek:

www.vg.hu/gazdasag/adozas/csak-jelkepes-kulonadot-fizet-a-cba-es-a-real-330450

persze sietve kijelentették azt is, ezt nem fogják a vásárlókra terhelni, mert ők bíznak a kormányban:

www.tozsdehirek.net/Nem-haritja-at-vasarloira-kulonadot-CBA/106940
Lépjünk kissé hátrébb, ne zavarodjunk bele a sok részletbe! 1980-as évek eleje óta a magyar forint a lengyel "zloty"-val szemben 40%-os a cseh koronával szemben 80%-os mértékben értékelődött le!

Eszerint 1980-as évek elejétől kezdődően csak két fajta gazdasági kormányzatunk volt. Rossz, és nagyon rossz. Miért lenne más a jelenlegi?
@rdos:

Őőőőőő...talán...mert ők a változás forradalmi kormánya, és ekkora felhatalmazással csinálhatnák jól is?
Franchise tudtommal a McDonalds és a Burger King is. Vagyis akkor - a CBA mintájára - ezek ketten is hazai kisvállalkozások.
@Fabius: Épp ezt nem értem. Megtehetnék hogy a szükséges struktúrális változtatásokat IS bejelentik a padlás-söpréssel, akarom mondani különadókkal EGYÜTT.

Mik ezek a struktúrák? Pl. Oktatás, eü, törvénydzsungelünk, adórendszer(telenség)ünk, közelmúltunk története - történelme.
@Fabius: Ebben van némi ellentmondás. Ha jelképes adót fizetnek, ami egyenlő azzal, hogy (gyakorlatilag) nem fizetnek, akkor mit hárítanak azaz nem hárítanak át? ;-D
@rdos:

Én a nyugdíjat mondanám elsősorban. Lehetne azt is szerintem jól csinálni visszaállamosítás mellett is:

-bevezetni az állami egyéni számlát, ahol a MNY-hez hasonlóan vezetik mennyit fizettél be.

Így az állam kezelésében is látható maradna a megtakarításod, számonkérhető lenne, hogy hol a lóvé basszátok meg? Az MNY vagyon 95%-a is állampapírokban van, túl nagy változást nem jelentene. Viszont nem érezné úgy senki, hogy simán meglopják kérdés és véleményezés nélkül.
@úriparaszt:

Ne értetlenkedj már egy ilyen világos üzeneten:

Igaz, hogy szinte semmit nem fizetünk, de legalább árat sem emelünk.

:-D
@Fabius: Igen, igazad van. Nyugdíjat (sportot, kutatást, fejlesztést, kultúrát, népművelést, bűnmegelőzést, valódi civil szervezeteket, ...) nem véletlenül nem említettem.

Ugyanis szerintem nem az a fő baj, hogy a robinhúdadó ki lett vetve és a magánnyugdíj el lesz államosítva. Kibirtunk eddig is sok-sok sarcot, és embertelenséget.

Hanem az a fő baj, hogy jól láthatóan 2/3-os (vagy III/III-as? :-) kormányomnak esze ágába sincs megváltoztatni azt amit már nagyon meg kellene!

Ennél már csak egy rosszabb verzió van; ha nem is képes a változtatásra :-(.

Kicsit OFF. Azt kéne megértenünk, nem az a nagy baj ha magas az adósságunk. Az a nagy baj, ha rossz irányba megyünk. Ha továbbra is látszat tevékenységeket végez több-pártunk és kormányunk.
@Fabius: És az is örökölhető lenne?
Egyébként meg hol itt a Nemzeti Konzultáció??? Meg a "Kérdezzük meg a zembereket!???

Ja, tudom, a 4/3...
Egyébként meg igen, magánnyugdíjakkal együtt ez padlássöprés.
@P.mester: Dehogy. Padlássöprés csak az átkosban volt, ezt szolidaritásnak, avagy közös költségviselésnek hívja a Nemzeti Ügyeskedés Kormánya. ;-)
@kisa:

Meddig tartana örökölhetővé tenni? Semeddig. 40 aktív évig használná az állam a pénzed, aztán meg aláhúzná a befizetéseket, és kifizetné neked vagy az örökösödnek.
@Fabius: Pontosan. Engem anno ez vonzott a legjobban benne. Ha már házat, verdát, egyebeket nem tudok nekik venni...
Amúgy nekem tökmindegy lenne, hogy forintban, pontokban, turulokban vagy kokárdában tartják nyilván. A lényeg, hogy a végén kapjak egy korrekt elszámolást.
Áh, hallom, hogy pattog a zománc...
A legégetőbb probléma szerintem is az, hogy nem faragják le durva mód az állami tömböt. Van egy felhízlalt, az emberek minden fillérjét begyűjtő rendszer és ehhez a kétharmados Fidesz sem mer hozzányúlni, mert jajj, ez elbocsájtásokat jelent a közpénzes csecsen lógó emberek ezreiből, ami persze magával hozza, hogy 2014-ben szavazatokat vesztünk. Nincs az a pénz ami ezt a rendszert eltartaná, feneketlen kútként működik. Most jöttek az extra lóvék (bankadók, multik, mnyp), de még véletlenül sem kezdődnek meg a struktúrális átalakítások. Pedig kellene, nagyon is. Amikor elfogy az extra pénz akkor visszakerülünk a kiindulási pontra. Csak elmegy közben újabb két-három év, és párezermilliárd jó magyar forint.
@Fabius: Most jön igazán jól, hogy eltörölték az örökösödési illetéket. Ez emlékezet arra amikor a fidesz - talán a véletlen elpirulás kizárására - szoláriumbérlettel látta el a kedvenceit
@rdos:

Lehet robinhúdoztatni, csak nem így. Pl a kereskedelmi láncok esetében progresszív az adó kiszabásának mértéke, amíg a telecomosoknál nem.
Mit tesz isten nekem van olyan barátom, akinek vidéken helyi, nem tékom-júpíszi méretű szolgáltató cége van, lokális ügyfélkörrel. Rájuk ugyanaz vonatkozik, mint a Vodafone-ra, Telenorra meg a többiekre.

Csak én érzem ezt aránytalannak?
@kisa:

Én simán ide venném mondjuk a Jobbik programjából azt a részt, ami szerint minden adófizető felajánlhatja a személyi jövedelemadójának meghatározott részét a szülei nyugdíjszámlája javára. Szerintem ez jó lehetőség volna mindenki számára, akinek nem mindegy a gondviselője mennyi járulékot kap inaktív korában. Ha meg örökölhető is volna akkor nyugodtan elmondhatnánk, a családban az állam asszisztálásával tetszőlegesen átcsoportosíthatóak mindenkori járulékalapot képező megtakarítások.
@Pikk:

Szerintem van az az égés, amit nem lehet eltakarni ropira szoláriumozva sem :-)
Vitya harapja a ködöt :-))

Azt mondja jövőre aki tízszer annyit keres, az tízszer annyit adózik az egykulcsossal.

Izé.

Én tízszer annyit keresni nem fogok, viszont 32% helyett 16%-ot adózni igen. Vagyis pont feleannyit, mint most.

index.hu/belfold/2010/10/18/orban_viktor_akcioziklll/aranyos_adozas/
Nekem ez tetszett a legjobban a Vezértől:

"A közérdek mostantól legalább olyan erős mint a magánérdek, és ha a helyzet úgy kívánja, akkor még erősebb is lehet."

Nem is annyira burkoltan beúsztatja a további államosítások lehetőségét a mindennapok gondolataiba, szoktatja a népet. Remekül csinálja, összemossa a magánérdek és a magántulajdon szavakat és már jön is az össznépi bólogatás hozzá. Itt az új szitokszó a komcsi, az ájemef meg az eu mellé, magánérdek/magántulajdon.
@Fabius: Akár. Bár azt nem szeretném, hogy a gyerekeim tartsanak el, de ki tudja...
Azt kéne megérteni, hogy az úgynevezett "svéd modell" magyar viszonylatban egy kibaszott nagy humbug, több okból is.

1. 1998-ban a magánnyugdíjpénztári reformmal egyidejűleg meg kellett volna kezdeni az állami nyugdíjrendszer átállítását is a virtuális egyéni számlás nyilvántartásra az eredeti elképzelések szerint. Ez a mai napig nem történt meg, ehelyett most a Fidesz "új ötletként" húzza elő a 12 éve létre nem hozott egyéni számlák ügyét.

2. Az, hogy miért nem lett bevezetve a virtuális egyéni számlás modell, már a következő ok: mert az állami nyugdíjrendszer EGYETLEN résztvevője sem érdekelt a befizetések személyre szóló nyilvántartásában. Még a leendő nyugdíjas sem. És itt jün a következő, a

4. Az eddigi visszalépési hullámok során lényegében az alacsony megtakarítással rendelkezők léptek vissza az állami rendszerbe azért, hogy az állam a kifizetés során pótolja ki azt az összeget, ami a megtakarításukból hiányzott. Magyarán: az eddigi visszalépők kivétel nélkül a rendszer potyautasai (vagy wannabe potyautasai) voltak abban az értelemben, hogy a megtakarítási teljesítményükkel arányban nem álló, annál nagyobb nyugdíjkifizetést célozták meg a visszalépésükkel. Az állam ha akarja, ha nem, ezt a logikát fogja kiterjeszteni az egész rendszerre.

5. A felosztó-kirovó rendszer logikájával ellentétes az egyéni nyilvántartás, akár virtuális, akár külön szervezetben (nyugdíjpénztár) történik. A felosztó-kirovó rendszerben ugyanis a folyó befizetésekből fedezik a folyó kiadásokat. A kettő végösszege jó esetben nulla, vagy ha nem, akkor sem marad annyi, ami tőkésíthető lenne. És akkor mit is írogatunk jóvá a virtuális egyéni számlán? Random generált számokat, vagy miket? Ha ugyanis komolyan vesszük a virtuális számlát, akkor is ki kell pótolni a költségvetésből (vagyis az adóbevételekből) vagy a folyó nyugdíjkiadásokat, vagy a jövőbenieket, amiket most még csak jóváírunk a számlákon. Azaz a hiányt generáló feszültséget egyszerűen intézményen belülivé tesszük az intézmények közötti helyett. Azt, hogy a valós működés olyan lesz Magyarországon, mint Svédországban, egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a 6. pontban írtak miatt.

6. A legfőbb probléma ugyanis a bizalom. A kormány úgy viselkedik, mint a szerencsejáték-függő, aki éppen megjött a kaszinóból valami hét határra szóló, irtózatos rulettveszteség után, és most azt mondja neked, "tudok egy jó befektetést a megtakarított pénzednek, és esküszöm az anyám életére, hogy most tényleg, de igazán nem a kaszinóba fogok visszamenni!" Vagy amikor az alkoholista véreres szemekkel, másnaposan fogadkozik, hogy soha többé nem fog inni. Hiszünk-e neki?

Szépen jelzi egyébként, mi várható, ha egyáltalán egy pillanatig is komolyan gondolják majd a "svéd modell" bevezetését, legalábbis annyira, hogy a szükséges IT hardvert megrendeljék, a PKN (Pénztártagok Közpotni Nyilvántartásának) sorsa. Ez egy olyan közpotni nyilvántartási rendszer, amit a PSZÁF tart fenn, és a funkciója - a legfőbb a többi között - annak megakadályozása, hogy egy személy több magánnyugdíjpénztár tagja legyen egyszerre. Ennek a rendszernek a pénztárak informatikai rendszerével együtt kellett (volna) fölállnia 1998-ban, mert csak úgy volt értelme, és ezt jogszabály írta elő. Ténylegesen a PKN a pénztárak saját, magántőkéből létrehozott nyilvántartási rendszerei UTÁN évekkel állt föl, és hogy ezzel ne sértsék meg a jogszabályt, a PSZÁF kezdeményezésére mindig módosították az előírt határidőt.

Szvsz. a svéd modellről fantáziálni magyar viszonyok között annyi, mint bokáig kutyaszarosan a Havanna lakótelepen beszélgetni arról, hogy mennyivel tisztább is Magyarország a német kisvárosoknál. Még csak nem is gondolatkísérlet: egyszerűen a valóság tagadása.
Még annyit az előzőhöz: Magyarországon egyetlen olyan magánnyugdíjpénztár volt, ami nem volt képes a személyre szóló egyéni számlákat létrehozni és elektronikusan nyilvántartani, azt viszont a PSZÁF rövid úton bezárta és felszámoltatta.
Abban meg sok köszönet nincs, ha a gyerekei tartják el az embert, lásd Illyés Gyula: Puszták népe. Csak hogy klasszikusra hivatkozzak.
@Dr. No:
Nem értek az általad leírtakhoz, így hozzászólni sem áll módomban.
De félelmetes utánagondolni...
@Dr. No: Ha arra gondolok mennyi nyugdíjat kapnak a szüleim, pláne a 80 fölötti nagyszüleim akkor én nem tartom ezt elvetélt ötletnek. Nekem most módomban áll segíteni akár befizetéssel, akár járulékként levonással. Nekik ma lenne könnyebb ettől, én meg örökölhetném utánuk a fel nem használt egyenleget.
@néma bárány: Ha olvastad a Puszták népét, hát abban az öregeknek nem volt túl jó, ahogy a gyerekeik eltartották őket. Konkrétan, mint az állatot. Ha ki nem nyírták. Vagy a japán példa: Narajama balladája. Ott megfogták őket és kivitték a hegyre, oszt' jónapot. Én elhiszem, hogy Te szereted a szüleidet, de ha a társadalmi intézmény annyi, hogy mindenkit tartsanak el a saját gyerekei, annak a történelem tanúsága szerint inkább ez a vége, mint a boldog, békés öregkor.
@Dr. No:

Ha már Puszták népe, hadd idézzek belőle:

"A p.-i vincellér taníttatta a fiát, ameddig bírta, három gimnáziumi osztályig, épp addig, hogy a fiú lelkébe a jobb élet ábrándja beojtódjék, s az ojtás helyét örök, minden érintésre nyilalló sebként viselje."

Már Illyés korában is elindult a felemelkedés és a tanulás igénye. Ezért szerintem a mai modern társadalom megérett arra, hogy választható - és nem kötelező! - opcióként segíthesse szüleit, ha a lehetősége engedi.
@Fabius: Csakhogy nem fogja megtenni, mert az individualizáció ellene hat. Hol van már a nagycsalád, mint társadalmi és munkaszervezet, amiben ez megvalósítható lenne? Még a cigányoknál is felbomlott. Különben nem lennének cigány hajléktalanok. Az időskornak - nálunk különösen - nincs semmi olyan tekintélye vagy tisztelete, ami akár erkölcsileg tömegesen (nem egy-egy, szüleihez különösen kötődő gyereket!) kötelezné az embereket arra, hogy eltartsák a szüleiket. Nézd csak meg, hogy az állítólag jobbos Mandineren meg a Véleményvezéren milyen hangnemben beszélnek az idősekről és a nyugdíjasokról. "Meg kell törni a nyuggerdiktatúra erejét." Majd ezek fognak bárkit is eltartani, a hagyománytisztelők és tradicionalisták, na persze. Legfeljebb ha tűzzel-vassal rákényszeríti valaki őket és elmenekülni sem tudnak.

És nem igaz, hogy a sok gyerek könnyebben eltartja majd a szüleit, épp ellenkezőleg: a sok bába közt elvész a gyermek. Azok az emberek, akik az örökség egymás közti elosztásában nem képesek megegyezni, és abban nem bírnak normálisan megállapodni, hogyan fizessék közösen a sírkövet, azok nem fogják tudni normálisan elosztani a szülők tartásának költségeit sem. Amit pedig nem egyszer kell kifizetni, hanem hosszú évekig folyamatosan!

Besegíteni persze, lehet a szülőknek, de az most sem tilos. Csakhogy erre rendszert nem lehet alapítani. Ebből a valóságban az lesz, hogy nem fizetem be a nyugdíjjárulékot, mert megígérem, hogy el fogom tartani a szüleimet, aztán nem fizetem az ő tartásukat sem, amikor arra kerül a sor, tartsa el őket más, aki akarja. Ahogy a három gyereket is mindenki bevállalta régen a szocpol felvételekor, mikor ez volt a feltétele, aztán hány született meg belőle tényleg? Jó esetben kettő.
@Fabius: Jól érzed. Valóban aránytalannak tűnik.

Nem elég hogy nincs koncepció, nincs valódi változtatási szándék, de amit csinálnak, azt is csak úgy összegányolva (vagy haveri körnek kedvezve?) teszik.
süti beállítások módosítása