Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.15. 08:00 Fabius

Mese a Nemzeti Együttörvendés Nyilatkozatáról

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor nyugdíj különadó

Pártunk és kormányunk belecsapott a lecsóba. A Kedves Vezér már kötcsei beszédében jelezte, a polgárok torkán leszuszakolni kívánt étel csípős lesz, és kurva forró. Az Ember Aki Még Soha Nem Hazudott most is kitett magáért: pondörített egyet nemlétező bajuszán, modern Rúzsa Sándor módjára pattogtatott néhányat kedvenc karikás ostorával, majd fokosával bezörgetett a szemétmultik, telefonbetyárok, energetikai szemfényveszők kapuján:

Hun vagytok latrok?! Ideje fizetni!

Lett is nagy boldogság szerte az országban azon nyomban. -Odass,ni'! Mégiscsak tökös gyerek ez a mi Vezérünk! - böködték egymást a népek tapsolás közben, hálával telt szívvel adózva a Nagy Tett bejelentésének. Megbűnhődnek végre ezek a népszipolyozó idegenszívűek, ezek a káros hullámokat a magyarságra szórók, de még a Putyinnal parolázó energiavámpírok is! Most jön a nyerészkedőkre cudar világ, még a CBA is módosíthatja az országgyűlési választásokra gyártott plakátjait! Nincs kivétel! Mindenki fizessen! Mindenki boldog volt, csak a kereskedelmi igazgatók ültek egykedvűen, egy tételt húzva pluszba az előttük álló, eddig sem bonyolult képletbe:

beszerzési ár+haszonkulcs= fogyasztói ár. - eddig
beszerzési ár+adó részarányos mértéke+haszonkulcs= fogyasztói ár.-eztán.

A megszokott apátiájukból nem zökkentette ki őket Matolcsy Géniusz dühödt fejrázása sem, mikor finom korpapermetet szitálva ideges rángatózással kijelentette:

"A válságadót nem lehet az emberekre, a családokra áthárítani!"

-Dehogynem, csak azt lehet - fakadnak mosolyra, és felrémlik nekik a Gyurcsány kormány 5%-os Áfa csökkentésének édes-bús emléke, mikor papíron igen, a gyakorlatban meg egy petákot nem csökkent az ára ettől semminek. Mégsem ellenőrizte ezt sem senki. Most drágább lesz a kenyér, a hús, a tejfélék, a zizi, a kóla és a szárazbab, legfeljebb hivatkozunk dráguló beszerzésre meg aszályra árvíz idején.

A nép meg fizet.

Fizet majd a dráguló percdíjakért, elköszön az eddig ingyenes, mától fizetős előfizetői kedvezményektől, nem ír már havonta 500 ingyen sms-t a Mamának, mert már lehet nem grátisz. Többet fizet a villanyért, a gázért, többet a távfűtésért. Megtanul spórolni a meleggel, a fénnyel, a Megasztárt és az X Faktort sem nézi már, mert az is fizetős, főzni hetente egyszer fog mert pörgeti az órát. De szívében boldogság lesz, mert sokat hallotta: a multi az ellenség. Ha a miénk, akkor is. Hétvégi családi program keretében mindig más helyszínen csodálják, ahogy a Kedves Vezér seregét vezetve elfoglal egy-egy ellenséges végvárat:
A látvánnyal és a közösségi élménnyel feltöltődik egy hétre, boldogan nézi ahogy a három csemete visongva tologatja a gumitankot. Már annak is örülni tud, hogy a fizetési céduláján lévő 74.285.- forint nem csökkent a kormány egykulcsos, családbarát adórendszerének köszönhetően. Igazat mondtak, három gyerek az három gyerek, kivette ő a részét a magyarság megmentéséből! Ennyi kijár érte, nem?

Csak az a fránya nyugdíj ügy ne lenne. Ezzel nem tud mit kezdeni. Szófogadó katonája volt ő eddig is a hazának, a Vezér szavának, de....Eddig ő is azt mondta, az a jó, ha mindenki gondoskodik magáról, és gyűjtöget idős korára ahogy erejéből telik. Most meg se szó, se beszéd elveszik a befizetése egy részét. Kérdés nélkül? - Faszombaszmeg - morogja, így olyan ez, mintha ellopnák a pénzemet. Pedig ha kérnék, odaadnám magamtól kölcsönbe amíg épül a haza!
Fölhergeli magát, odalép a falhoz, leakasztja a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának új időszámítás kompatibilis példányát, és arccal a falnak fordítva löki a sarokba: nem ezt ígérted, Viktor!

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr492373133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beszéltem egy "fülkeforradalmárral", aki biztos benne, hogy ezeket ne mi fogjuk megfizetni. A multik nem akarják ezt a vásárlókra terhelni. Áh dehogy akarják. Ők rendesek és megértik, hogy erre szükség van...

Most akkor másfél évig megy a pénzem a nagy közösbe. Aztán meg az egész a nagy közösbe. Négy év múlva pedig, amikor majd megint forradalom jön... Mindenki integethet a pénzének...
Eszembe jut egy régi idézet:

"...isa, por es birka vogymuk..."
Lassan ideje egy népszavazás kiírásának. Azt hiszem ezt megtanították, hogy így lehet harcolni a kellemetlen kiadások ellen ;-)

Bár lehet mire lenne belőle valami, csak közberöffenne egy törvénymódosítás, ami megakadályozza ezt...
Mérhetetlen kreativitás: tavasztól októberig mindent lecölöpözünk, kajolja a nép, oszt' majd ha az önkormányzatok eddig még hiányzó pár százaléka is nálunk van, végképp kilenctizeddel, ráérünk még tipródni az ötletekkel, miből lesz lóvé arra a sok mindenre, amire áprilisig ugye mantráztuk, hogy neazemberek...

Itt a szép őszirózsás forradalom, már csak az van hátra, hogy lehet benyalatni, hogy az nem úgyvan, a gonosz karvaly fizet majd, nem az eccerű benyalábolt..

Várható volt, megszületett az Egységes Nemzeti Étrend, Matolcsy-Hoffman R. tollából, A kolbásztól a kőlevesig címmel, lektorálta Schmitt Lecsókirály, terjeszti és kiadja - köz(nem)beszerzést követően - a Vitézy Family and Co, fogyasztja boldog és boldogtalan, l,2, valamint 3 harmad, egységesen.
ha Gyurcsany ugyanezt a beszedet elmondja szorol szora, a fulkeforradalmarok mar lampavasrol beszelnenek
@dfcwolf:

"...isa, por es birka vogymuk..."

Elismerésem:)
Azt már látom, hogy egyikőtök sem fog bekerülni a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe...
@Tűzfal: az hagyjan, de Esztergom es Szeged se

nemzeti egyuttmukodes, ha ezek utan erre hivatkoznak minimum szembe kell kopni oket
@Tűzfal: Láttuk, nálatok is minden maradt, ahogy elő van írva...Attól még szép volt, hogy a Fejes bevállalta a kilátástalant. Szépek már az őszi lombok a Szamos partján? Már, ha el nem vitte a színeket is a nagy őszi újra...
Azért az összes narancsoskomcsi elvtársnak ajánlom figyelmébe a Vikipedia kis idézetét, ha netán a történelmet nem ismernék: "A BÉKEKÖLCSÖN az 1950-es években Magyarországon bevezetett sajátos megtakarítási forma (volt!!!!!). Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a "békéért folyó küzdelemben". A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik valamilyen tárgynyereményben részesültek. A lakosság körében nagyon népszerűtlen volt a békekölcsön, mert a lejegyzett összegekhez képest csak kis értékű nyereményeket kaptak. A békekölcsön, bár egy megtakarítási forma volt, a kötelező jellege miatt egyfajta bújtatott adóként működött, célja az ún. szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre valamint a nehézipar és a haderő erőltetett fejlesztésére". Ja, meg a kinek is a ká nénikéjét ELVTÁRSAK!? Rosszabbaknak tetszenek lenni még a vörösöknél is? GRATULÁLUNK!!!
@Tűzfal: Nem-e? Dehogynem. A tagdíjat befizetjük megint, ha akarjuk, ha nem.
@úriparaszt: A Pénztárak szövetsége kezdeményezi a népszavazást. Amit aligha lehet megakadályozni egy tollvonással. Az elmúlt években megtanultak az urak, hogy a nép lehetőség nélkül az utcán szavaz. Ezt a nemzeti együttszűkölés kormánya nem kockáztatja.
Szép az az ív, amit Orbánbasi a Nagy Imre-beszédtől leírt a "nemzeti" kommunizmusig. Emlékeztek, miért lett a Fidesz logója a nemzeti szín helyett (és a pártállam fricskája mellett) kék és narancs? Azért, mert akkor azt mondták, hogy úgy is lehet valaki nemzeti, ha nem nemzeti színekkel kérkedik. Erre most öltözékhazafiság meg szájmagyarság van, és a Nemzeti Önleszopás Nyilatkozata. A 89-es Orbán pofánköpné a mostanit.
@P.mester: cel szentesiti az eszkozt

koztunk es a fulkeforradalmarok kozott az a kulonbseg, hogy mi tudjuk mi a valodi celjuk a fulkeforradalmaroknak meg majd szep lassan lefagy a pofajukrol a vigyor
Ebben nem vagyok olyan biztos (kurvaanyázz nyugodtan, a műltkor is ez volt a legerősebb érved). Ugyanis 2006-ban jött az a bizonyos felvétel és az utcára vonult X ember.

Az, hogy Orbán hazudozott, mind az elmúlt négy évben, mind a kampányban, a droidokon kívül mindenkinek lejött, a válasz, legyintés, hisz az elmúlt 20 évben mindegyik hazudott. Vitya azóta államosít (csak gyámság alá helyez magántulajdont), extra adót vet ki, ami az embereken fog lecsapódni, (gonosz multik, ők terhelik az emberekre, hisz nekik eleve így kellett volna tervezniuk, hogy a profitból pármilliárdot önként át kell adni Orbánnak), valamint lenyúlja a mnyp befizetéseket, amit ígérete szerint majd visszaad. Hogy miből és mikor azt már elfelejtette pontosítani. A lényeg, ezeket a döntéseket vastaps kiséri. Persze a blogokon, meg itt és ott vannak elégedetlenkedők, de 2006-ban kevesebbért szétverték a tévét, meg gyújtogatták az autókat.

Szóval rendesen becsicskult a nép, szerintem és hangsúlyozom, SZERINTEM, a mosoly leolvadása az arcokról még nagyon messze van. Majd akkor, amikor a három év leteltével elmarad a gazdasági csoda, nem jön Álomország és vissza kell csengetni a dolgokat, plusz a multik megunják Orbán gazdasági lázálmának finanszírozását.

Adja a sors, hogy sikeres legyen a Fidesz, mert ha nem, akkor ordas nagy pofáraesésnek leszünk tulajdonosai, nem a "kölcsönvett" pénzünknek.

@P.mester: Noigen, a 89-es Orbán rá sem ismerne a jelenlegire.
@Valahol Máshol: es miert drukkoljak egy olyan partnak, amelyik 2006-2010 kozott lerabolta az osszes onkormanyzatot amit birtokolt ES ez a nep megis tobb hatalmat adott nekik

ennek a nepnek a jobbik 3/4-eddel kell ahhoz hogy felebredjen, addigra a kola-sultkrumpli melle beszerzek egy puskat is

amugymeg kurvara elegem van abbol hogy minden ontelt idiota pofazik hogy kussoljon aki nem szavaz, ezert kaptal kurvaanyadat:
www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk
@gramercy: Erre mit reagálhatnék? Te tudod, a te döntésed, a te érveid. Nem is azt írtam, hogy te drukkolj, hanem, hogy én mit teszek. Az meg az én döntésem. Ennyi.
@néma bárány:

Nyugi, a Stumpfal behabart alkotmánybiri ERRŐL a kezdeményezésről simán kimutatja, hogy nem engedhető népszavazásra, mert költségvetési tételeket érint. (Szemben ugyebár a vizitdíjjal meg a tandíjjal.)
Tegnap a témában már kiordítottam magam, most már csak legyintek: ennyire futotta megint.

Oktatási reform?
Egészségügyi reform?
Nyugdíjreform?
Önkormányzatok?
BKV?
MÁV?

Bocs, oktatási reform van: lehet buktatni, meg miafasznakannyiangol.
@Valahol Máshol:

Még egy picit várjunk azért, Merkel már tűri fel a kiskosztüm ujját.
@sületlenke:
Nem csak maradt, hanem rosszabb lett.
Van már szép új alpolgármesterünk, és NERünk is.

A Szamosban és főleg a partjában nem csalódunk.
A természet még gondolkodik, de szerencsére nálunk nem attól vörös az alapszín, mint máshol.
@P.mester:

"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél."

Ősz van, fúj a szél, és valami neszezés is hallik...:-)
@Fabius:

Gondolom, az idézet fővezérünktől származik. Zörög a mákgubó, igen, de a probléma az, hogy a zemberek felől én neszt alig hallok.
@P.mester:

93'-ban még Szeretett Vezetőnk mondta ezt másokról, ma mi mondhatjuk róla. A neszezés is elkezdődött, a konzervatív oldalon sem aratott osztatlan sikert a nyugdíj einstandolása. A mérsékeltebb konzervatívok a nenyizésen eddig csak hümmögtek, most meg belőlük is kiszaladt egy miafasz?! úgy hirtelen.

Ha tényleg meglépik, azzal elkezdik lemorzsolni az eddigi egységet.
Bizonyára van erodálás, de én azt gondolom, hogy a valóban mérsékelt konzervatívok gyomrának eddig is forognia kellett (volna).
@P.mester:

Szerintem van az a határ, amin át kellett esni náluk a szocialisták leváltása fölött érzett öröm után. Ez most az a pillanat, illetve az lesz, ha elviszik a nyugdíjat.
@dfcwolf: ezt amúgy úgy ismertem, hogy

"Látjátok feleim agytok nélkhül, mik vogymuk, isa pour es hülék vogymuk."

:-)
@Fabius: amikor a Véleményvezér és a Mandiner IS kritikusan fogad egy ilyet, akkor az jelent valamit. A kritikusabb jobbosok kezdenek mérgelődni.

Hogy aztán "lenyugtatja-e" őket a Fidesz vagy nem, az már a jövő zenéje.
de naivak vagytok

a kelet-europai jobboldalisag nem az ertekekrol, elvekrol szol
ez nem bajororszag vagy svajc

itt a joboldalisag BALOLDALI POPULIZMUS + VERBALIS ANTIKOMMUNIZMUS

az elobbit a vegtelensegig lehet es fogjak folytatni, utobbi meg majd szepen atalkul a szinglik, buzik, ciganyok, zsidok, ateistak es egyeb allatfajok szapulasaba

vagy felszeletelik es magukba olvasztjak a jobbikot vagy 2014-ben 30%-os reszvetel mellett haromnegyeddel gyoznek a nemzeti szocialistak

magyarorszagon NINCS jobb oldal (bal oldal se, de ez ma lenyegtelen), csak populista populistabb es legpopulistabb

a valasztok meg egyszeruen hulyek

lasd: www.youtube.com/watch?v=J_Ek5d9O0eE
süti beállítások módosítása