Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/gazdasag/2024/04/26/gazdasag-bank-otp-csanyi-sandor-kozgyules-terjeszkedes-felvasarlas/ ... (2024.04.26. 17:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.06. 13:14 úriparaszt

Közömbösen

Címkék: vörös iszap devecser közömbösítés

Messze nem vagyok szakember, de még csak lelkes laikus sem. A Veszprém megyei katasztrófa kárenyhítési munkálatairól olvasva viszont  felmerült bennem egy kérdés:

Ha a lúgos iszapot (avagy iszapot tartalmazó lúgos vizet) közömbösíteni próbálják a folyókban, akkor miért nem teszik ezt meg normál körülmények között a tárolókban? Mi az oka, hogy ez a feltétel nem szerepel a tárolást szabályozó előírásokban?

Valaki -aki ért hozzá- tudja az okát?

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr122350560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos ez nekem is eszembe jutott. Válasz nincs.
Továbbá az a kérdés is kínoz, hogy KI AZ, aki engedélyezte a zagytározó építését egy (két-három) falu FÖLÉ?
Szerintem azért nem lehet semlegesíteni, mert a tározókban túl koncentrált. Biztosan kell valami elegyítő anyag, hogy lehessen semlegesítő cuccost hozzáadni. :) Szerintem...
Szerintem a tározásnak is az alap célja, hogy az anyag ne érintkezzen élő környezettel. A közömbösítéshez nélkülözhetetlen a hígítás, amit most a folyóvíz végez ami szállítja az anyagot. Így is csak talán van értelme a közömbösítéssel kísérletezni. Mert vagy bejön, vagy nem.

Engem is inkább érdekel, hogy a tározás módja miért lakott települések felett valósult meg? Sőt, érdekel az is, hogy a környezetvédelmi hivatalban miért egykori titkárnők töltenek be felelős vezető tisztséget?
@Fabius: Ez utóbbi kérdésed nyilvánvalóan provokáció: a hölgy rendelkezik a megfelelő képesítésekkel, a környezetvédelem területén átfogó tapasztalatokkal rendelkezik (Búbos Banka kör), vezetői rátermettségét iskloaigazgatói múltja bizonyítja. Ja, nemmellesleg a "mi emberünk". Mi kell még??? Hogy ebben az esetben ez utóbbi is elég? Ő viszont legalább nem huszonéves csitri, ellentétben a nemrégiben kinevezett minisztériumi osztályvezető hölggyel.
Éppen ezért, nyilván, több kárt is tud okozni, de erről a kolontáriakat kéne megkérdezni.
@kisa: Na ehhez képest Illés úr hőzöngése szinte csodás. Nagyjából annyira érdemi a véleménye, mint az itt előadott "bonccsátok le az Auchant!" kirohanása. Időben kellett volna árvízi szakember ide is mentést irányítani, és akkor az emberek a városon belül nem partnak fölfelé akarták volna terelni a vizet a homokzsákozással. Lényegesen kisebb volna a kár. Nem lennék meglepve, ha az emberi mulasztás kiderülne Kolontár környékén is. Innen üzenem nekik: semmi jóra ne számítsanak. Itt 130 m2-es összedőlt házért 55 m2-es házat ajánlgatnak, erre futja a biztosításból. Nagyjából hasonlóra számítsanak azok a szerencsétlenek is.
Azért nem közömbösítik, mert a sav, amivel közömbösíteni lehetne, az nagyon sokba kerül. És akkor már is nem éri meg az alumíniumot gyártani.
süti beállítások módosítása