Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.03. 08:00 Fabius

Friderikusz és a bikicsunáj faktor

Címkék: megasztár friderikusz sándor átverés

Mitől lesz valaki Megasztár? Már azon kívül, hogy felfedezik ez egyik hazai dalosműsorban, miközben a bikicsunájt igyekszik szótagokra bontva memorizálni beskálázás közben?

Friderikusz Sándort lehet kedvelni vagy utálni, de a hazai tévésó bizniszben betöltött úttörő szerepét elvitatni lehetetlen. Nyírségi szalagos magnós riporterből lett sómen médiavállalkozó, hiúságcézár és ügyeletes megmondóember. A Friderikusz show áttörés volt a maga idejében, a vasfüggöny mögött szocializálódott átlag magyar számára a testet öltött nyugat volt az addig ismeretlen műsorformátum. Sándor a tizedik emeleti nagyszobákba hozta a szájtátós káprázatot, a hálivúdi sztárok tömegét Dzsoki Júingtól a konyhatündér csábító jetibozonttal hódító Mícs Bjúkenenig.

Nem hittem, hogy Fridiben van még ebből a potenciálból eldugva valahol mélyen. Ám tegnap azok a nézők, akik a Spektrum, Animal Planet, Nincs Is Tévém csatornák helyett Megasztárt néztek meggyőződhettek ennek ellenkezőjéről. Fridi őszinte felháborodásában éjjeli edénnyire kerekítette szemeit, majd hozzánk nézőkhöz fordult szabad fordításban így hangzó szöveggel:

Tarthatatlan, hogy a két kereskedelmi tévécsatorna így kibaszik velünk, szent és sérthetetlen, ráadásul kereskedelmileg aktív nézőkkel, hogy a dalosműsoraikat egy időben, szombaton azonos sávban sugározzák! Mi szegények meg nem tudunk választani, nem tudjuk kezelni a távkapcsolót, és esetleg(!!) lemaradunk a konkurencia üdvöskéinek produktumáról! De majd ő, Friderikusz "Veribig diplomata" Sándor tesz róla, hogy ez ne így legyen! Mi nézők pedig írjuk meg neki e-mailban a sandor@friderikusz.hu címre, mennyire értünk ezzel egyet!

A könnyem kicsordult eme önzetlen nagyszerűség láttán! Sanyi! Sanyikám! Te egy hérosz vagy bazmeg, egy állócsillag a hazai televíziózás egén! Egy Megasztár, egy Megszületett Csillag, a Való Világba költözött Big Bráner, de még a Szombat esti láz is te vagy!

Aztán eszembe jutottak a cikkek, amiket a sajtóban olvastam. Úgy esett össze a lelkesedésem, mint vattacukor a disznóperzselő alatt. Sanyi! Te hülyének nézel minket? Azt beszélik a jól értesültek már egy ideje, hogy buktátok a harcot az X Faktor ellen, és a csatorna várhatóan átrakja a megáit mondjuk a péntek esti halálsávba vegetálni. Amint azt a példa is mutatja, ezek az értesülések nem szoktak légből kapottak lenni.

Te meg eljátszanád velünk a jótét lélek színjátékot, élő egyenesben? Szerinted kell ahhoz tényleg levélkéket írni a címedre, hogy a jövőhéten bejelentsétek: több tízezer néző akarata szerint fogtok cselekedni, ha átpakoljátok a Megasztárt másik időpontra? Ez lenne a te saját bikicsunáj faktorod? Mert ha elénekelted volna zárószámként, akkor is csak debilnek látszanál maximum, nem egy képmutató farizeusnak.

Mit szólna ehhez legnagyobb kritikusod, Friderikusz Sándor? Tudod, az a régi oknyomozó srác, akiről sokan hittük, hogy egyszer lesz valaki. Szerintem meglenne a véleménye:
 

89 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr142340687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megasztár vs. X-Faktor 2010.10.04. 15:07:59

Egy hónap elteltével betelt a pohár. Nem nekem, Friderikusznak. Augusztus vége óta újabb turnust él meg a két nagy kereskedelmi csatorna tehetségkutatója. Az RTL Klub előbb jelentette be, hogy augusztus 28-án elkezdi, de a TV2 egy héttel korábban kezdt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezeket nézi még valaki? hálát adok a Teremtőnek, hogy nem fizettem elő a tévére. ezt a sok mocskot.
@thinker_: Tiszta mázli, hogy azért egy tévés blogon kommentelsz.
Talán most jött rá, hogy amikor a csúcson volt, nem kellett volna az eszét játszani és összeveszni mindegyik csatornával, hogy végül senki sem volt hajlandó dolgozni vele. Gondolom az addig felhalmozott pénze mostanra jócskán leapadt, ezért volt kénytelen beállni a megasztár szánalmas bábjai közé. Aztán most szív, hogy ilyen hülyeségeket játszatnak el vele.
Lehet hogy túl sablonos az X, de jobban megnézem mint a Megakisebbségi műsort...
Az örök lényeg pedig hogy minél több pénzt behajtani kevés $el... beleuntak az emberek, a megába túlzás az egész zsűrisztárolástól kezdve nagyon sok minden... jah persze tinkker egyetértve 1 Ftot sem adnék a műsorokért, dvbt...
" Ám tegnap azok a nézők, akik a Spektrum, Animal Planet, Nincs Is Tévém csatornák helyett.. "
Nagyon jó! :DDD
- Lehet hogy túl sablonos az X -

Átkapcsoltam tegnap oda a következő fogadott:

- Amit csináltatok az szörnyű. Szarul énekeltetek meg minden, de van egy kisugárzásotok ami fontos, igy tovább mentek.

OMG
@thinker_: B+ te mindenütt hirdetsz. Kopj már le!!!
Bocsi lehet, hogy rossz helyre ment.
@Artie: a tévés blogok azért vannak, hogy akik nem néznek TV-t, azok is értesüljenek arról, hogy mi folyik ott :P
Jól van azért nem kell ennyire hörögni, ez nem politika ahol ember sorsával játszanak cinikus és gátlástalan gazemberek, hanem csak egy presztízsmentő akció a tv2-től, na bumm.

És nem kell úgy beállítani a felismerésed, mintha valami nagy dolog lenne, aki csak picit is figyeli a tévék működését tudja hogy a tv2-nek vissza kell lépnie az elvesztett csatából, hogy mentse a menthetőt. A Fridi-féle akció kissé erőltetett lett, ez tény.

Más:
Maga a műsor amúgy szerintem sokkal jobb, mint az elmebajosan szanaszét vágott-szerkesztett X, nem is szólva a minden pillanatában mesterkélt hamis zsűriről (én felvételről megnézem mindkettőt, igaz a reklámokat meg a nem tetsző produkciókat, blablákat áttekertem, így sokkal élvezhetőbb).

"Letaglózó" hatást egyik énekes produkciója sem ért el nálam tegnap, bár kétségtelenül vannak tehetségek.

Az a barom stylist, aki meg 10 centis magassarkút adott pár csajra a megában, és emiatt alig tudtak járni, nemhogy énekelni, azt rabláncra pincébe kenyéren és vízen.
A kieső csajnak meg olyan vérnél is vörösebb rúzst nyomtak a képébe, hogy esélyt nem adtak neki, inkább horrort nézek ha félni akarok, nem megát... mondjuk szar külsőtől függetlenül is megérdemelte a kiesést, a gyengébb harmadban volt, és kicsit nagyképű is.
No, hát az X-faktor az egyetlen műsor amit mégmegnézek a tévében. Lehet, kaptafás műsor, de legalább nem is próbálja magát úgy beállítani mint valami világot megrengető tényező, a Megasztárral szemben, ahol már valami (számomra) hihetetlen arroganciával bánik az egész médiagépezet a nézőkkel.
@ó jaj: Érdekes, amiket mondasz a X-ről, az első résznél nekem is ez volt a véleményem, pont azt mondtam, hogy a Megasztár összeszedettebb műsor. Tartottam ezt egészen addig, míg bele nemnéztem az első élő adásba.
@Dina15: csak a könyvéből 120-130 milla jött össze, és még mennyi cégben van részesedése ...
Hosszutavon Hustlert es Mezzot nezek. Tehat van TV-m es nezem is.
Szegény nézők, dilemmázhatnak, a két moslékosdézsa között.

Nézzetek bármi mást, de még jobb, ha mást csináltok TV helyett.
Egyik rosszabb mint a másik, de bele, bele nézve az X a gyengébb. A zsűri is sokkal gyengébb. Geszti... na ne már repülök? Meg amerikából csak ezért hazahívott sohasenkiinemhallotrólaitthon burnyák...
Keresztest egyszer hallottam élőben. Nem győzött meg ez lehet az én hibám is. A Beatricse pöttyöskendő meg paraszt volt és az is marad. Még győzike illene a sorba pákóval a nyakában.
Persze a nagy többségnek itthon, két xar közül is a büdösebb kell.
@Gee Halen: én mondjuk áttekerek mindent ami körítés, hülyeség, csak az éneklést nézem meg (ha tetszik), meg a zsűri véleményét a megában (a másikban még azt se, nézzen ferót meg ildit meg műdrámát akinek ehhez van gusztusa), szóval magamnak is szerkesztem, a műsort, ez alapján mondok véleményt.
így azt látom, hogy az X-ben a szám közepébe(!) vágnak bele egy-egy zsűris megszólalást, meg ilyenek, összevágnak 3 éneklést, stb., ezzel magát a számot teszik tönkre. Ettől mondjuk falra mászok. Persze úgy teszik tönkre a saját műsorukat ahogy akarják. A megában legalább hagyják egyben rendesen végigmenni az énekléseket, így van egy zenei élmény.

Hozzáteszem mindkét műsor (a mega mindig is ilyen volt) giccses szar nyugat-majmoló művilágot, fényeket, olcsó hatásvadász elemeket, parasztvakítást alkalmaz, de úgy látszik a sóbiz már csak ilyen kifordult világ.
Hát az x versenyzőinél, kevéstől eltekintve jobbak még a megából kiesettek is...
@KokoDzsango: Te sem hagynád ki az évtized lehetőségét?Akkor szopd le a lovat!
arrol azert ne feledkezzunk meg, hogy Fridi a mult heti, elso MSZ-adasban 2x elsutotte, hogy ennel jobb musor ma nincs Magyarorszagon, akarhova kapcsolnak. Azt vhogy senki sem vette eszre megsem.... Az is eroltetett, meg ugy mindenestul cink volt, reklamozni a musort magaban a musorban... gáz.
Az X-ben kb annyi spontaneitas van, mint egy akciofilmben, ez egy szorakoztato musor, iszonyat profizmussal elkeszitve. Ha igy nezem, nekem nagyon tetszik. A MSZ egyre rosszabb sajnos tenyleg. (ja, nincs tv-m, neten nezem mind2-t utolag :P)
@átlátó: javaslom vegyél még egy tévét, a hustler hangját vedd le, a másikon meg a mezzó menjen, de látótéren kívűl, így egyszerre élvezheted mindkettőből a lényeget.

Ipari pornó Bach, Mozart és Csajkovszkij zenéjére... hát lehet ennél nagyobb boldogság, mit e földi lét adhat egy halandónak? :D
És azért kinek kellene írni,hogy ezt a csipás,tepsiszájú,túlmozgásos hülyegyerek Tillát eltakarítsák a képernyőről?
@becike4: Egyetértek. Egyszerűen vásárba való látványosságnak ez a szerencsétlen marha.
"tegnap azok a nézők, akik a Spektrum, Animal Planet, Nincs Is Tévém csatornák..."

Ez nagyon betalált, ld egyből az első kommentelőt. @thinker_: :D
Nehéz volt tegnap is ágyba zavarni a büdös kölköket, kénytelen voltam hallgatni pár dolgot a Gigasztárból. Néha megkérdezem: melyiknek van ilyen hamis hangja? Hát pl. a szépfiúnak, akivel kiverették az egyetlen képzett hangút a múltkor, a Bolyki "testőrkinézetű" fivért. Szerencsére van egy cuki kislány is, hogy a mamikák is olvadni tudjanak a képernyő előtt, és megalkottak egy fincsipipit fekete ruhában és szőke hajjal, hátha a nyikhajok is telefonálnak.
És mi magunk is, akik itt bármilyen kommentet írunk a műsorról, részesei vagyunk a NAGY AGYMOSÁSnak. Na, de most már nem törlöm ki, szégyenkezve elküldöm ezt a kommentet.
@becike4:

Valószínűleg az igazgatót mindennap leppipantja, ezért kérésed nem teljesíthető.
@thinker_: Csak egy apró kérdésem lenne: Ha nem nézed, honnan tudod, hogy mocsok. Értelmes ember azt kritzálja csak, amit megnézett. És nem csak a TV műsorokra igaz ez, hanem bármi másra is. Van véleményed, de nem tudod miről? :D
@Nils. H: nem is Magyarországon lennénk, ha egy tévéről szóló posztnál ne lenne azonnal pár ember aki ne kezdené el fikázni a tévézőket, vagy épp azt, hogy valaki nem tematikus tudományos adókat néz :)

Nos, van egy hírem, én speciel nem nézem a nagy tévéket, ez a két műsor kivétel, ezeken kívül a híreket nézem meg, meg a vas. esti nagy filmet, ha jó, mondjuk havonta 2x.

Ezzel szemben nézném rendszeresen a tematikus adókat, ha:
- nem lenne minden adás sokadik ismétlés, és nem pár tucat filmet ismételnének évek óta, minimális frissítéssel,
- nem amerikából vennének át amerikai bulvárstílusú vérgagyi filmeket, pl. a bűnözést vagy természeti katasztrófákat feldolgozó alkotásoknál,
- tényleg tudományos igényű lenne a feldolgozás, nem pedig szuperfelszínes,
- nem favágók vagy túlélők műdrámás gyenge szappanoperáit adnák le végeláthatatlanul
-stb.

szóval ne tegyünk úgy, akár sznobizmusból, akár kekeckedésből, mintha ezek valóban minőséget sugároznának 7/24...
Tegnap gondoltam kapcsolgatok a két csatorna közt, aztán majd kiderül melyik műsor a jobb!

Az x-faktoron spontán módon azonnal választott, "helyben" betanult dalokkal, valami nagyon ciki produkciókkal kezdtek, de ennek ellenére pörgős élvezhető volt a műsor! A megásoknál három amigo cimbalmozott egész élvezhető produkció volt, de egyszer csak az RTL-en jöttek jobb számok, és elkezdtek válogatni a tehetségtelenek közül a x-ben is, majd csapatot alkottak, végül mentort oszlattak, és ott ragadtam! Mindig volt mit nézni, volt mire várni, ha szurkoltam volna valakinek biztos izgultam volna is! Aztán azt vettem észre, hogy elfeljetettem visszakapcsolni a TV2-re amíg vége nem lett! Sajnos utána sem nagyon bírtam a megát, hagytam is...

Gondolom a tehetségek mindenütt ugyanolyanok, csak az x-faktort pörgősebbre izgalmasabbra csinálták, mint a megát, ezért érdemesebb nézni azt! Nem beszélve arról, hogy az egyiket már négyszer láttuk más szereplőkkel, sok izgalmat nem tartogat!
Hahaha, nagyon jó meglátás! Hozzáteszem, hogy Fridinek abszolút érdektelen, hogy a TV2 úgymond "beadja a derekát", vereségét kvázi elismerve, presztízsén újabb sebet ejtve próbál plusz nézőket szerezni, Fridinek csak a pillanatnyi helyzet számít, vagyis egy nézett műsorban való szereplés. A többitől, a hosszú távú fejvakarásról, személycseréktől már nem az ő feje fáj.
Nekem is eszembejutott az a cikk, szóval nem vert át senkit a Fridi. Ő is olvas Indexet. Itt Üzbegisztánban így működik a média.
Sanyikám, én mindent rögzítek videóra, hogy le ne maradjak a következő Beatlesről.
Kezdjük ott, hogy a nézettségi mutatók kialakítása már egy hasraütés, épp akkora eséllyel igaz, mint hogy nem. A Magyarországon alkalmazott panel méretéből nem lehet valós értékeket kialakítani.
És, hogy az itt fikázók is nézik azért megmosolyogtató...
@min: Minek nézzük, ha a lényeget összefoglalják pár sorban? Idióta.
A Mega azért bukik, mert nem húzták meg egyértelműen a határokat. Az egész TV2 rajta akar élősködni. Hónapokig erőltették azt a kretén bikicsunájt, Tutkó is feltűnt a színen, és sikerült kinevelniük a magyar Susan Boyle-t is, mintha nem lenne belőle egy is már túl sok.

Az X steril, mint egy abortuszklinika, de profi. Nincsenek imádnivaló éneklő cigánygyerekek, nem fontos, hogy kinek kije halt meg; a zsűri ott is unalmas, de legalább nem hagyják őket túlburjánzani. Nagy Ferónak pedig, remélem, hetente kezet csókolnak az RTL-nél, mert ő hozza az eredetiséget az egészbe.

Friderikusz mindig is a demagóg felhívások császára volt. Persze, hogy rábízták ezt a feladatot.

Gratulálok a TV2-nek, most már a Megasztárt is sikerült elrontani! Sajnálatos, mert a mostani mezőny erős, a negyedik szériánál mindenképp jobb.
@kilobike: Ezeket az állításaidat alátámaszthatnád valamivel, mert szerintem meg nem így van, és csak így bemondani, hogy "nem lehet", hát az elég gyenge...

Ráadásul ha az AGB Nielsen eredményeit elfogadják a csatornák és a hirdetők is, márpedig láthatóan igen, akkor nem tudom, miről beszélünk még.
@Reckl_Amál: A Szíj Melindát tartod a magyar Susan Boyle-nak?
Azt leszámítva, hogy előbbi családos, két gyereke van, míg utóbbi aggszűz, azt leszámítva, hogy előbbi egy kifejezetten érzékeny, sőt talán túlérzékeny intelligens nő, míg az angol egy nagyon egyszerű fából faragott lélek, szóval ezeket leszámítva tök stimmel is, hisz mindkettő szépen énekel.

Persze ha valaki Feró miatt nézi... és még őt tartja eredetinek... :D
...bna véletlenül belenéztem, vesztemre !
ezt a malvin kát, Mirandát, Melindát ki a fene tolja előre, amikor olyan hamisan énekel, mint egy mosómedve ???!

és, ha ezt ez a fenezseni zsűri nem veszi észre, vagy nincs hallásuk, Friderikusznak nem is lehet, Enikő se táncolni, se énekelni, csótányúúr szintén, bár talán 1 számot mégis tud énekelni, Mesterke szintén szint alatti...na, talán ezért nem veszik észre és tolják be mindenáron a hamis hangú virágszálat.....vagy szintén rokon a csaj ???

eszméletlen hozzáértés.....
@Reckl_Amál: Ott a pont, bizony! Az egész TV2 műsorstruktúra erre a produkcióra épült az utóbbi időben, most pedig nyavalyoghatnak, hogy nem jött be annyira, mint remélték.
Tvrtko, Mokka, Aktív, Frizbi, minden saját műsor ebből akart építkezni, ötvenszer elővették Claudiát, az énekeseket, mindenkit.
Előtte vért izzadtak, hogy összehozzanak egy ismétlésekből álló hosszú műsorfolyamot, amivel ugyanabban az időpontban kezdhetnek, mint az X Fucktor.
Most pedig van pofájuk sírni, hogy az istenadta nép tegyen valamit...
frider egy bunkó! semmi köze hozzá, h mi megy más csatornákon. a tv2 meg pláne nem nagyon háborog6na ilyesmin, mikor rápakolták a jóbanrosszban a BK-ra...
Olvasva a hozzászólásokat egy valamit nem értek:
a blogbejegyzés arról szól, hogy hülyének nézik a jó népet avval hogy a Fridi bejelenti máshova kellene rakni a műsort.
Az interneten egy ideje kering már, hogy csúnyát buktak, tehát máshova kell rakni.
A Tv2 ezt meg úgy akarja beállítani, hogy a nézők akarták.
A kommentek meg elmentek abba az irányba, hogy melyik műsor a szarabb.
Nem az átveréssel kellene inkább foglalkozni ?
Az X előtt belenéztem a megába. Egy kis pöcs tini srác próbált Lenny Kravitzot játszani. De b+ semmi hangja nem volt a gyereknek! És a zsűri elalélt tőle. Hát ez a színvonal a tv2-n. El is kapcsoltam rögtön.
De komolyan, még senkinek nem jutott eszébe, hogy a nézettségi adatok mérése felülvizsgálatra szorul? Egy csomó háztartásban van videomagnó vagy DVD-felvevő: az egyik csatornát nézem, a másikon rögzítem az adást, oszt megnézem később. Így ráadásul sokkal élvezhetőbb a műsor, mert a reklámokat és az unalmas szájtépéseket át lehet pörgetni. Nem csak Chuck Norris képes végignézni egy kétórás filmet 60 perc alatt!!! :-)
"Ám tegnap azok a nézők, akik a Spektrum, Animal Planet, Nincs Is Tévém csatornák helyett Megasztárt néztek (...)"

Kikérem magamnak, én sportcsatornákat szoktam csak nézni! :D

Na, a viccet félretéve, ezen a hétvégén sem néztem egyetlen percet egyik "tehetségkutatóból" sem, ennek ellenére már rég tisztában voltam Fridi hozzászólásával, és megvolt róla a véleményem, mire idáig eljutottam, hogy ezt a bejegyzést elolvassam, mert ilyenkor egyszerűen mindenki, idehaza, interneten erről beszél. Szóval nem lehet kikerülni, hogy az ember ne halljon ezekről a szarokról folyton.

Amúgy a nézetségi adatokat akkor még nem tudtam, így azt hittem, ezzel csak szimplán oda akart vágni - akarom mondani, kiadták neki parancsba, hogy vágjon oda - az RTL-nek. De ezek szerint megint a saját bőrüket mentik csak.
valaki itt írta korábban, hogy mennyire gáz volt, hogy Fridi élő adásban reklámozta a múltkor a saját műsorát és hogy ezt senki nem vette észre - sztem ez nem így van, a comment.com-on volt róla szó emlékeim szerint, ahogy arról is, hogy valószínűleg a (nem)nézettség miatt más napra mentik a műsort. Ami a mostani megnyilvánulását illeti: én magam azok közé tartozom, akik mindkét műsort figyelemmel követik, szóval akár hozzám is szólhatott volna - de nem hiszem, hogy magyar televíziózás egykori fenegyereke ne tudná, hogy itt nem a nézők kiszolgálásról van szó elsősorban, hanem a néző- és szavazatmaximálásról, azaz a szponzor- és egyéb bevételek maximalizálásáról. Ennek a tudásnak a birtokában ezt a törekvést vagy lépést úgy beállítani, ahogy a felhívásában tette, hülyének nézve minden nézőt, tényleg hányingerkeltő (bár ebben az országban nem ő az egyetlen, aki el akarja hitetni a néppel, hogy csak és kizárólag a nép szava dönt...)

Ami meg magát a műsort illeti: talán Eszenyi volt az, aki arról beszélt, mennyi klassz, fiatal tehetséget lehet itt látni. Na igen, komolyan mondom, hogy én is szívesen nézem-hallgatom a tehetséges fiatalokat, mindkét műsort miattuk (lenne) érdemes nézni. A Megával azonban már egyre nehezebben bírok: eleve nem nézem a 800 saját műsort, ahol vendégeskednek és a másik 300 újonnan gründolt "háttérműsort", mert NEM VAGYOK KÍVÁNCSI A MAGÁNÉLETÜKRE. De sajnos, így két élő adás után úgy látom, a produkciók előtt és után sincs másról szó, mint hogy ki kivel vagy kivel nem, ez a vonal lett a fő szervezőerő a műsorban. Ahogy a bentmaradottak listáját elnézve azt mondhatom, hogy egyértelmű: már nagyon nem elég jó/egyéni hang, a biztos énektudás, kell valami más - és az nem a kisugárzás, még véletlenül sem. Családi tragédia, hazai vagy határon túli kisebbségnek kell lenni, esetleg félvérnek, lehetőleg egy világhírű muzsikus papával stb. stb. - és nyilván a kiesések is ennek mentén szerveződnek (mert ugye mennyivel érdekesebb (és több szavazót=pénzt hozhat) egy nagyváradi lány, aki vörösből szőke lett és kulcsra zárja a nyelvleckék alatt a szobáját, ahol egy fiúval lakik, igaz, énekelni alig énekel a színpadon, mint ez a másik, aki csak egy halott apát tud felmutatni és slussz, ráadásul nőnemű, tehát a tinipcsákat sem inspirálja sms-küldésre). Oké, nyilván eddig sem hitte el az ember, hogy a nép szavazata dönt, illetve finomítsunk: hogy nem próbálják minden észrevehető és nem annyira látványos módon manipulálni a szavazótábort. A szomorú azonban az, hogy - és ezt alátámasztják a két műsor válogatói - tényleg sok tehetséges fiatal van kishazánkban. De ez a tehetségkutatósdi kezd kissé visszafelé elsülni: mert mondjátok már meg nekem, hogy milyen esélyei vannak befutni annak manapság, aki nem indul el, vagy nem jut előre ezekben? Hiszen már az első meg a második Mega után arról szólt a fáma, hogy mennyire telített a magyar piac, minek ez a felfedezősdi. Mostanra meg eljutottunk oda, gondolom, hogy tényleg csak azoknak van esélye, akik ezekben képernyőre kerülnek - ami eléggé nonszensz, látva 1-2 "befutott" megát (a dáridóban énekelgetőktől Dér Heniig), és eléggé kiábrándító lehet azoknak a fiataloknak, akik énekesi karrierre vágynak, és az a lehetőségük van, hogy vagy bevállalják ezeket a műsorokat a sok xarral együtt, amivel járnak, vagy ...?
@házisárkány: de ha utolag nezed meg (mint én is, neten pl.) akkor nem szavazol... és nem vagy reklamfogyaszto...
Amugy kamartival értek egyet, a MSZ-ban kitalaltak mindenkinek egy karaktert, pl az amugy remek kokeny a-bol lett MSZ-apuka, az egyik srac, akibol mutettel kene kivenni még egy benne levo femdarabot (csovet?), ot is ezzel azonositjak, a lanyra szavazzunk azert, mert meghalt az apukaja stb. Mondjuk az X-ben is megvolt ez, ahogy Bodnar Attilat mindenki egy lecsuszott figurakent kezelte, szanalomra meltonak allitottak be, ez az utolso eselye stb nekem az elég wtf-moment volt). Alapvetoen nem baj, hogy kozolnek hatterinfokat az eloadokrol, de ne ez alapjan azonositsuk mar be oket, konyorgom.
Szerintem igy tortent: Megbeszeles a musor elott, musorigazgato: - Gyerekek, valamit ki kene talalni, nyakunkon az ikszfaktor, sok dinka azoknak kuldozgeti az emeltdijas sms-t, nem nekunk. Valami otlet? -Eszenyi: Szerzek gyorsan egy 3 meter atmeroju kalapot, a hajamat meg lefujjuk tizfele szinnel. -Musorigazgato: Az nem eleg, egyeb? -Mestergyerek: En majd a szokasosnal is nyalasabb modon fogom fikazni a vejszenyzoket, oke? -Musorigazgato: Az nem eleg, egyeb? -Fikusz Sanyi: Udzan mar, dzerekek. Majd en megoldom. Czinalok egy botranyt, majd ugy allitom be, mintha szpontan lenne, esz meg a Nepszabo isz rolunk fog irni. -Musorigazgato: Ez jo lesz, Sanyi. Ha bejon, musor utan vendegem vagy egy csokialagutra. :)
Fridi egy beképzelt bohóc. Nézhetetlenek a műsorai.
talán nem szorosan kapcsolódik a témához, de kíváncsi lennék, hogy másoknál is egy nézhetetlen agyon-mpeg-tömörített pixelhalmaz volt-e a megasztár? Amikor indult a bevezető dallal és mindenhol villogtak a kék-zöld-fehér fények és a kamera is meg az énekesek is mozogtak, akkor kb 2x2cm-es kockákra esett szét a kép a 104 centis plazma tv-n. Illetve menetközben is ez volt, még ha nem is volt villódzás, akkor is láthatóan sorokra és oszlopokra esett szét a kép. (Budapest TVnetwork kábeltv)
Ajj, abba kéne hagyni már a fröcsögést. Ha nem tetszik, ezt néhány perc alatt el lehet dönteni, ne nézd; nézzél mást. Szerintem, aki jelentkezett a tehetségkutatóra és különösen az, aki bekerült a döntőbe, élete nagyszerű fejezetének tartja. Ezt kell nézni és nem azt, hogy hogyan alakul/alakítják a nézettséget. Minek kell így mocskolni? Ha csak erre vagytok képesek, sajnállak benneteket, mert az egész életeteket ez hathatja át, így viszonyulhattok más dolgokhoz is. Mi lenne, ha elsődlegesen a jó oldalakat/dolgokat meglátva élnétek?
A Mega egy dologra hajt. A pénzre. Nagyon árulkodó volt, amikor még egyetlen dal nem hangzott el, de már felhívták a nézők figyelmét, lehet szavazni, nem kell megvárni, míg jön a kedvenc. Szavazni? Mikor még a produkció nulla? Na,nem is néztem tovább...Amúgysem szoktam pénzt kidobni szavazatokra.
@european:

Digi kábel+plazma 107 centi kombón semmi hasonlót nem tapasztaltam.
Édes Istenem!
Mit kell ezen a szaron kommentálni és kommentelni!!
Akinek nem tetszik ne nézze, akinek meg tetszik nézze.
Ha nem nézed, miért kommentálod?
Ha nem tetszik, miért nézed?
Jéééééééééézúúúúúúúúúúús....
Talán nem ide tartozik, de lassan elfeledett tény hogy Friderikusznak volt mintegy 2-3 évig az ATV-n egy esti politikai műsora, amikor kirúgták a TV1-től a szintén általa indított a "Szólás szabadsága" c. műsorból (jellemző hogy az új kurzus most ezt is betiltotta a Krizsó Szilviával)
A legmagasabb szintű politikai elemző műsor volt nagyszerű állandó illetve meghívott interjú személyekkel. (pl Orbán Viktor is egyszer indulatosan ott pattogott, mire mondta Fridi; Nyugi miniszterelnök úr, ha izgatott igyon egy korty vizet - aztán többet FIDESZ-es nem ment a műsorba)
Még korábban a Napkelte december végi adásaiban 2-3 nap alatt a legkülönbözőbb komoly témákból mintegy 80 beszélgetést lefolytatott.
Szóval ő nem csak bohóc, showman volt hanem érdemben is magas szintű, tartalmas ember.

Sajnos erre egyre kevésbé van szükség . Marad a kertévéken az egyik hülyét manipuláló Megasztár, a Hír és Echó tv-n a másikat hülyítő Bayer Zsolti show.
Ez van (és úgy tűnik lesz is még soká)
"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."

Eddig ez úgy nagyjából hiteles/hihető, ráadásul még jópofának is nevezhető mottónak tűnt. Azonban, ez a wtf poszt most komoly dilemmára kényszerít...

"Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát..."

Meg ha jól emlékszem az emberre nézve eléggé mérgező a nyála és a harapása is...

Kedves Varánusz! Ennél Te többre is képes vagy!
Kapd már össze magad...
Mind a két műsor alapban a pénzszerzésre irányul, hülye, aki ezt nem tudja!
De: jó hallani pár tényleg jó új énekhangot. Ezzel nincs semmi baj. Bár én csak zsűrizni engedném, és a díj nem pénz, lakás, hanem szerep lehetőség, iskola, lemez.
Azt nem hiszem el, higy az X leverte a Megát, mert annyira szar a zsűrije, annyival gyengébbek a szereplők, hogy ez csak kamu lehet.
Nem lenne baj, ha lennének tényleg műveltségi vetélkedők, a magyar nép nagy %-ára ráfér a tanulás. Érdemes megnézni milyen jó vetélkedők vannak az olaszoknál, igen jó műsorvezetéssel!
A tehetségkutató műsorokra is szükség van, de ne akarjunk mindenkiből énekest csinálni, mert a megélhetésükhöz kis hazánk kevés. Keressünk színéz, író, festő, stb. tehetségeket inkább.
@Reckl_Amál: Nagy Feró egy tahó paraszt, az eredetiség egészen mást jelent, mint amit ő kihány magából!
na már megint az elvárások, egy nem magyarisztán, balkanary, meg szittyaföld; ha az Elvárások földje...
Hogy f@szba jössz te azzal, h:
"Tudod, az a régi oknyomozó srác, akiről sokan hittük, hogy egyszer lesz valaki."

te meg az anyád pics@ja vagy?

elmondta a váleményét, gondolatát és pont, nem kell utána ezt elemezgetni, ha nem érdekel, vagy hülyeségnek tartod, ne írj neki, ne foglalkozz vele, de ,h te senkiházi sz@r osztod azt észt az felháborító.
@szaGértő: Tudod, ha az ember egyszer megtapasztalja, hogy milyen ismervei vannak a sz.rnak (szin, szag, allag, stb.), akkor utana rutinosan felismeri a kornyezetebe, es teljesen mindegy, hogy az lonak, macskanak, vagy embernek az uruleke, mivel a sz.r akkor is csak az marad, ami. Mas szoval, nem kell nekem megnezni egy percet sem, se az X-bol, se a Megasztarbol, az RTL es TV2 eleve szavatolja azt a fajta "minoseget", amit evek ota megszokhattun toluk. En kb. 5 eve nem nezek tv-t, de biztos vagyok abba, hogy ezeknek a tv adoknak a minosege nem lett jobb az ot evvel ezelottihez kepest. Max. mas jellegu fost adnak a tisztelt nezoknek, es abban is biztos vagyok, hogy nagyobb dozisban, mint amikor meg en is neztem oket.
egész müsor mind a kettö nem sokat ér pénz dögivel van etnikumi tulsullyal
@t a m á s: A Bayer Zsolt az Echo TV-n? Hát oda is való!
inkább keféljetek emberek mint ezt e xar nézzétek
a hagyományos televíziózás kezd elavulttá válni amikor a netről mindkét műsor sztrímelhető (miután leadták), egyébként pedig, ha jól tudom, akkor a digitális tv-n azt néz oda-vissza a néző, amit akar. így amit Fridi mond, ma már egy nem létező probléma.
@smidgen:

Szórakoztató a frusztráltságod netmalac :-)

Idézet a moslékodból:

"Oké, ez csak egy vélemény - az enyém - az én kis moslékomban, de nehogy ne írjak már ide azt amit akarok."

Nos, akkor mi ez a kettős röfögés malacka?
Tökéletesen nekem is ez volt az első reakcióm : Na készítik elő a nézőharcban alulmaradt műsor másik napra tolását.
Ezek szerint másnak is ez jutott eszébe erről az álnaív, álspontán ötletről.
talán ha a megasztárban nem minden második fellépő az utcáról beugrott munkakerülő unatkozó cigány lenne, akkor jobb lenne.
egybként Eszenyi Enikőt egy kiváló színésznőnek tartom rendezőnek se kutya, és egy jó alakú, csínos nő s lehetne, csak azt nemtom, MIÉRT OLYAN OLTÁRIAN SÁRGA A FOGSORA ?????????!

OLDJA MEG. M.O-GON MÁR RÉGEN VAN FOGFEHÉRÍTÉS.
@kvadrillio: akkor nem az én készülékemben van a hiba...igénytelen a csaj
Annyit tudok hozzátenni, anélkül, hogy konspirációs elméleteket gyártanék, hogy mindkét műsor érdekel és mindkét műsort megnézném mégpedig akkor, amikor leadják.

És, bármilyen furcsa én is bosszankodtam az elmúlt 3-4 hétvégén, hogy miért kell ide-oda kapcsolgatnom miért kellett ezt a kettőt egy időbe tenni és ez a tény zavart. Merthogy, ha kilépek a kellemes illuzióból, előveszem az agyamat akkor nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ezek itt kereskedelmi televíziók: a verseny és egymás lenyomása a lényeg, azonban azért választom ezen az egy estén, hogy ezt a két magyar kereskedelmi adót nézzem, mert kikapcsol ez a tipusú műsor és szeretném nézni, nem tulajdonítok neki értéket, nem hiszem el, hogy ezek nagy énekesek és nem is az énekhang számít nekem, csak úgy nézem mert szórakoztat. Mást tényleg nem nagyon nézek ezeken az adókon, még a Heti Hetest szoktam.

Szóval őszintén szólva én elég nagyot néztem, amikor Friderikusz ezt mondta, mert a szívemből szólt és pont azt mondta ki, ami engem zavart.

És engem egyáltalán nem érdekel, hogy Friderikusz felszólalásának hátterében milyen előző esti elképzelt programigazgatói beszélgetés és milyen nézettségi adatok állnak, és az sem, hogy előtte már volt-e arról szó, hogy átteszik a műsort vagy nem és ki kit manipulál. Csak az, hogy miért kell nekem kapcsolgatnom ezen az estén.
Igy járt a tv2. Hülyének nézték a nézőiket, így aztán a nézők meg hülyék lennének nézni műsoraikat.

Az elmúlt évek nézőellenes tv2-je visszakapta, ami járt. Bárdosék sokéves ámokfutása, illetve ezen túl a primitív, néphülyítő tartalommal bíró marhaságaik kézzelfogható eredménye mindösszesen csak annyi, hogy sikerült nézők millióit elvadítani a csatornától. És ez még csak a kezdet. Lesz ez még így se.
Az a szomorú, hogy nagyon sok - valóban tehetséges - ember, akik rengeteg munkát fektettek abba, hogy egyáltalán megmutathassák, mit tudnak, 'áldozatai' ennek a sok pénzhajhász, sikerorinentált, kikopott (sajnos nem lekopott :) társaságnak. És itt nem csak a zsűritagokról van szó, ezekből a műsorokból nagyon sokan igen nagy pénzeket vágnak zsebre. És akkor sajna, de itt is bejön a politika a képbe. Miért pont ők vannak ott, ahol vannak ????????? Van valami elképzelésetek? :)))
@kvadrillio:
nem lehet, hogy rosszul vannak a színek beállítva a tv-den? :)
Nem értem: néhányan azt gondolják, elküldhetnek bárkit is, akinek véleménye van bármiről? Már nem is a témáról írnak egyesek, hanem valakibe belekötnek. Azt hiszem, azok írnak hozzászólást, akik közölni akarnak valamit. (Azokat nem tudom ideszámítani, akik mindíg mocskolódnak, bármi a téma). Erre van az internet, hogy véleményeket lehet olvasni, és mindenkinek joga van elmondani,amit gondol.
A témához annyit: itt pénzről van szó, akit többen néznek, odamegy a reklámpénz.
Ha a vesztes okos lenne, máskor adná a hasonló műsort, filmet, az emberek szeretnek minden este szórakozni, de ha választani kell a műsorok között, az egyik veszt.
@oi!: na, hát nyilván ezért is mondta be, te (és még sok százezren) voltak a célközönség, akik úgy érzik, hogy a "szívükből szólt a drága Sándor". Ha akarod, elhiheted, hogy tényleg miattad van (lesz) az egész, a műsor is, az időpontváltozás is.
Csak egyet nem értek: ha - ezek szerint, hisz itt kommentelsz - van neted, tényleg, miért kell kapcsolgatnod? az X-faktort reklámok nélkül megnézhetnéd egybe a neten, nem maradnál le semmiről a Megában, nyugodtan szavazhatnál (mert míg szórakozol, mások ezzel sok pénzt keresnek, akkor is, ha te erről nem veszel tudomást) és nem kéne bosszankodnod, hogy kapcsolgatni kell. Szóval van más megoldás is a problémádra, nem kell Sándorra várni...
Friderikuszt azóta nem szeretem mióta kiderült, hogy bárki a riport alanya mindig, de mindig megalázza. Egyszerüen rosz volt nézni, hogy milyen kinosan reagáltak illetve próbáltak uralkodni sétettségükön. Nincs ez másként most sem. Tul sok egyébként a csilli-villi felhajtás az teszi ki a müsor nagyrészét ezért tényleg nem érdemes nézni. A másik ha kevés a hely a popszakmában jó lenne ha az öregek belátnák, hogy eljárt felettük az idő és átadnák helyüket a néhány sokkal tehetségesebb fiatalnak /Gáspár, Karamel,Ruzsa a másik fél Mammamiás Gyuri bácsi Szüts Judit és bizony a Padödö is öegszik.
Friderikusznak teljesen igaza volt. A Megasztár egyébként sokkal jobb és sokkal őszintébb mint az X-faktor a túljátszott manírjaival.

Maximálisan egyetértek vele.
A posztoló meg "bakaphassa!"
@sanya64: "árdosék sokéves ámokfutása, illetve ezen túl a primitív, néphülyítő tartalommal"

Igazaod van, éljen a mónikasó' Az nem primitív és nem néphülyítő. :-))))
Számomra érthetetlen, hogy miért néz valaki olyan vetélkedőt, amelyikben nem szakemberekből áll a zsüri. Én azóta nem nézem a Megakornyikálást, amióta nem zenészekből áll a zsüri. Emlékszik még valaki a Pierrot, Pély Barna, Soma, Presser Pici összetételű zsürire? És emlékszik még valaki arra, hogy akkor még az ÉNEK volt a lényeg, és nem a csili-vili körítés?

Aki ezt a mostani rettenetet képes fél percnél tovább nézni, az ne sírjon - azt kapja, amit megérdemel.
Tipikál, vihar a biliben.
@comment3: "nem lehet, hogy rosszul vannak a színek beállítva a tv-den? :) "

..de, lehet, hogy a tévém úgy van beállítva, hogy a 4 tagú zsűriből pont Enikő sárga fogsorára fókuszál !..occt ezért is tűnik ki közülük ! :O)))))
@kamarti: a megat is lehet nézni reklamok nelkul a neten :) (mondjuk szar minosegben, s nem egyben)
masfelol regen tenyeg jobb volt a mega, de azert Pély Nemjöttát Barnat kiemelni mint remek zsuritag, sztem eros egy kicsit.
süti beállítások módosítása