Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.29. 08:00 Fabius

Az Igazipolgármester Fradija

Címkék: kampány fidesz tarlós istván fradi önkormányzati választás

Várom már egy ideje. Törvényszerűen el kellett jönnie a pillanatnak, mikor valaki belekeveri a focit a kampányba. Az ízeltlábúak iránti lelkesedés gyakorlatilag kötelező eleme a forradalmi időkben előadott bármilyen aspirálásnak. Legnagyobb állami vállalatunk Talmácsi helyett a Videotont támogatja, Mintaváros első embere végre 10 milliárdos stadiont kap jutalomból, bankárkormány helyett bankár labdarúgó szövetséget alapítottunk, a Vidi és a DVSC sorsa sínen, jöhet a harmadik ikon, a Fradi "megmentése".

Tarlós Igazipolgármester István nem szarozott tovább, vett egy nagy levegőt, reccsenősre szorította ánuszát izgalmában, és kinyögte: szeretné a Fradit magyar kezekben látni! Hiába igyekezett eldugni eme szösszenetet a nyilatkozat sűrűjébe, közvetlenül a BKV járatok újraszámozása és a városházi létszámcsökkentés közé, azért csak felkaptuk a fejünket: mivanmivanmivan??

Egyrészt nem egészen értem, mi köze van Tarlósnak és esetleg a fővárosi önkormányzatnak a Fradi tulajdonlásához? Másrészt azért elképzeltem ahogy ír egy levelet, hogyaszongya:

Kedves Barátom, Kevin McCabe!

Tarlós Igazipolgármester István vagyok, és indulok a főpolgármesteri választáson. Jó esélyem van rá, hogy meg is választanak. Szerintem a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe nem fér bele, hogy te legyél városunk büszkeségének, a Fradinak a tulajdonosa. Magyar szurkolónak magyar lófaszt, és magyar kézben lévő klubokat! Úgyhogy aggyad' vissza de máris, amíg Orbán Viktor két pofonnal haza nem zavar, ahogy a Gárdával és a futballhuligánokkal tenni szándékozza. Ércsed' meg, ez a te érdeked, különben leverem a szemüvegedet. Na.

Ölellek, Pityu.

Ez a mai világban nem egészen így működik. Arról nem is beszélve, micsoda fényességes diadalmenet volt legutóbb, mikor a Fradi magyar tulajdonban volt. Sikkasztások, ingoványos pénzügyi manőverek, dicstelen kiesés és letáborozás a második ligában évekre, vagyis a legteljesebb káosz. Ezt sírja vissza Tarlós?

Egyébként is unom már, hogy a politika ilyen szinten belefolyik a sportba. Elvileg a foci piaci alapon, gazdasági társaságok által vezetve, üzleti vállalkozásként működik, mégis öntik bele a pénzt kétkézzel. Mikor vetkőzzük le ezt a Kádárista nosztalgiát, ami kimerül az Aranycsapat utáni sóvárgásban, és a puskási nosztalgiában? Szép volt, jó volt, de ötven éve elmúlt. Ezen ami most van meg nem lehet segíteni. Illetve megpróbálni lehet, csak kérdés érdemes-e? A bajnokságunkat nem jegyzik sehol, a válogatott ha az égre néz, akkor a helyzetmeghatározáshoz föl kell tennie a kérdést: wazze, az felhő, vagy a béka segge kiázott a vízben, és azért ilyen szürkés?

Tarlósnak sem muszáj beállni a sóvárgók sorába. Ha tényleg megválasztják lesz elég dolga a következő 4 évre a Fradi tulajdonlásán agyaláson kívül is. De nyugodj meg Pityu, ha elviszed a fővárost a kánaán széléig, ahol a legnagyobb problémánk az lesz, hogy megvegyük-e a Fradit, vagy ne, akkor támogatni foglak a pozitív döntésben én is.

De azt hiszem ez a veszély nem mostanában fenyeget.

17 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr332331195

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Igazipolgármester Fradija 2010.09.30. 21:25:33

Várom már egy ideje. Törvényszerűen el kellett jönnie a pillanatnak, mikor valaki belekeveri a focit a kampányba. Az ízeltlábúak iránti lelkesedés gyakorlatilag kötelező eleme a forradalmi időkben előadott bármilyen aspirálásnak. Varánusz blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt Miskolcon már nem annyira téma a DVTK. De azért szombaton a DVTK-Nyíregyháza meccsen ki állt mellettem a szektorban???? Na ki? Káli Sándor, Fedor Vili. Ott szurkoltak végig. Jó azért megmutatni a tömegnek, hogy "együtt vagyunk, győzni fogunk". :)
Torgyán Pubi is úgy elszállt a Fradival, mint "egy valóságos légügyi dinasztia".
Humorérzékem fennmaradásárt Ön felel :) - hál'istennek jól csinálja! A fociról meg annyit, hogy ezt a mai magyart ki kell végezni ahhoz, hogy eredményeset lehessen csinálni! Be kell ismerni, hogy az eddig benne "dolgozók" és belőle jól megélni tudók - csak a focihoz nem értenek. A fociról, mint sporttevékenységről le kell szedni a pénzt - megvonni tőlük minden támogatást és hagyni az egészet egy kis időre. Hadd menjenek el a környékéről mindazok, akik csak rontottak rajta! És akkor... maradnak azok, akik a focit szeretik és nem a hozzákötődő lóvékat szeretik mindenáron zsebre tenni. (amúgy ezt kellene a politikai pártokkal is megcselekedni - fitying nélkül mindjárt előjönnének a közérdekű szempontok)
Az megvan ahogy Viktor noszogatja Tarlóst: - mondj valamit a fociról is Pestuka, azt csipázzák! -Oké, mondjam hogy szar? -Nem te marha! Azt mondd, hogy visszavesszük, mert forradalom van! -Aha! Akkor azt mondjam, hogy szarabb lesz...
@néma bárány:

Ez levetítettem magam előtt. Vicces jelenet volt...
@dfcwolf: Mondok jobbat ;-) Képzeld el, ahogy egy DVTK-Fradin az ellenzéki nagykoalíció (LMP-Te ; MSZP-Káli ; Jobbik-Szegedi) vuvuzelával fenyíti Tarlóst, hogy hallójárat tágulást kap a rezonanciától :-D
"dicstelen kiesés"

Ezt nyugodtan javíthatod, mert a Fradi SOHA nem esett ki az első osztályból, hanem KIZÁRTÁK egy hatodik helyezés után.
"Hiába igyekezett eldugni eme szösszenetet a nyilatkozat sűrűjébe, közvetlenül a BKV járatok újraszámozása és a városházi létszámcsökkentés közé"

Megnéztem most az MTV műsortárban a nyilatkozatot, konkrétan az egyik kérdező tette fel a kérdést, amire válaszolt.

Akkor miért kell hazudni?

videotar.mtv.hu/Videok/2010/09/30/08/A_fopolgarmesteri_poszt_biztosnak_latszik_de_lesz_e_kozgyulesi.aspx

8. percnél kezdődik kb. ez a rész.
Az írásod tele van hazugságokkal és hangulatkeltéssel.
Például a - már peterszky által is említett - "dicstelen kiesés". Én is hangsúlyozom, vésd az eszedbe, a FRADI egyetlen magyar csapatként SOHA, de SOHA nem esett ki az NB1-ből. A Legfelsőbb Bíróság által is kimondottan JOGTALANUL zárták ki.

Idő hiányában a többi sületlenségre nem reagálok.

üdv
@Paradoxon88: Gondolom, a több éves visszajutási sikertelenség pedig valami kozmikus katasztrófa miatt volt...

Más: Az Újpest zúzástól nem lesz szomorú a Nagyfőnök? :)
@Diofan: Az a saját szégyenünk. De ez nem változtat egy tényen.
@peterszky: a gyengébbek kedvéért: ott van a posztban a hivatkozás, ami alapján az állítás megszületett. Ki a lófaszt érdekel, hogy máshol máskor hogyan adta elő Tarlós? A lényegen változtat valamit? Az is kétségtelen, hogy az élvonalból kiestek "valahogy" és évekig nem voltak képesek visszajutni. Ez az akkori magyar kézben lévő vezetésnek köszönhető, vagy nem?
@néma bárány: Nem. Nem estünk ki "valahogy". JOGTALANUL kizártak minket. Melyik szó nem világos a mondatból? A pályán elértünk egy (amúgy nem is olyan rossz, de a FRADIhoz még akkor is méltatlan) eredményt (6. hely), viszont az MLSZ úgy döntött, hogy Mészöly fiának továbbra is NB1-es edzőnek kell lennie, és hoztak egy olyan döntést, amiről 3 bírósági fórum (köztük a Legfelsőbb Bíróság) is kimondta, hogy JOGTALAN volt.
Nem hiszem el, hogy nem vagy képes ezt megérteni.

Az, hogy mikor jutottunk vissza már teljesen más kérdés. Szégyen, hogy nem azonnal. És? Ettől még nem estünk ki.

@Diofan: Utolsó mondat válasz neked is
@Paradoxon88: jó, nem estetek ki. Bár az érdekes, miért nem kapott a klub licencet az MLSZ-től. Viszont a poszt nem erről szól. Szerinted te és a klubod hogy jártok jobban: angol vagy tarlósi magyar tulajdonossal?
Nem esett ki a Fagyi. Mégis ott dekkolt évekig. Csak kicsusszantak az NB2-be... :) De a lényeg ne is ez volt.

@néma bárány:
A főnök itt néz, hogy mit hahotázok a gép előtt. Ellenzéki nagykoalíció... :) Amikor a negyedik gólt vágjuk a Fradinak, akkor pedig összeborulunk???
@dfcwolf: Ja, ha meg hatot rúgtok, mint az Újpest, akkor megnézitek hogy fér le Tarlós torkán a miskolci kocsonyás béka :-D
süti beállítások módosítása