Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.12. 08:00 Fabius

Kampányszólások

Címkék: kommunikáció mszp gyurcsány ferenc molnár csaba

Egy hete lassan, hogy a kormány 100 napját ünnepeljük hol Kötcsén, hol a Bölcsek Tanácsa előtt a fővárosban, hol kampánynyitó rendezvényen. Tegnap Gyurcsány Ferenc is megemlékezett erről a maga módján. Orbán Viktor meg fog bukni! - mondta, és meg is indokolta: mert csak.
Ezzel a tömör és őszinte törvényszerűséggel lehetetlen vitatkozni, a többi frázisdobálással meg nem érdemes.

Vizsgáljuk a dolgot inkább retorikai szempontból. A szoci vezérkar szemmel láthatóan nagyon igyekszik jókat mondani. A kormányváltás óta elvégezhették Nyakó István: Hogyan démonizáljuk sikeresen politikai ellenfeleinket szemináriumát, és rettenetesen igyekeznek alkalmazni a tanultakat. Amíg Szanyi Tibor izompólóban szúrós hónaljszagot árasztva erőlködik a faszbúkon a kormány gúnynevének pályáztatásával, addig Molnár Csaba egykori kancelláriaminiszter könnyedén szórja magából a sziporkákat.

Hogy a hungaroputyinizmus egészen pontosan mit jelent, azt szerintem ő maga sem tudja, mindenesetre jól hangzik. Mert az egyszeri választópolgár meghökken rajta, lelassít kicsit, és megpróbálja elképzelni, vajon milyen lehet a HungaroPutyin, akiről Csaba izmust nevezett el. Matyó vagy palóc népviseletbe öltözött, fekete csizmás atyafi? Vagy busónak álcázott köznapi rém, aki a Dunán csónakázva rémisztgeti a turistákat? Egy frászt. Minimum csikós gúnya a dressz kódja, - elvégre a kék az oroszoknak nemzeti színe - a szúrós tekintet és a bajusz kötelező opció, ahogy a kulacs és a karikás ostor is. Tudvalevő, hogy a legújabb módi szerint ezzel fegyelmeznek trendi politikusok újságírókat manapság.
Na, most képzeld el, hogy két ilyen snájdig hungaroputyin a slambuc fölött vitázik majd a gáz áráról...

Molnár Csaba másik nyelvi leleménye a pálinka-szabadságharcos. Kitaláljátok vagy magyarázzam?
Adjuk ehhez a szocik - a héten történtek után nem teljesen alaptalan - látomását:

"A Magyar Szocialista Párt reméli, hogy a Fidesz mai kampánynyitója nem egy kihelyezett ÁSZ-ügyfélszolgálat lesz, amelyen a kormánypárti jelöltek leadhatják politikai célú megrendeléseiket."Török Zsolt bár ellenőrizni a helyszínen járt, így kitelepült Domokos Lászlóval nem találkozott. Ettől még nem lehetetlen, hogy a kívánságkosár odabent játszott egy eldugott sarokban, és a nap végi tombolán Szabadkártya Domokos Lacihoz díjjal jutalmazták a Legjobb Cédulagyűjtő szakmunkásokat.

Déri Balázs feltűnése határozottan jót tett a szocialisták kommunikációjának. A demagógiát leváltani ugyan egyik napról a másikra nem lehet, de ha két hónap alatt kétszer humorosat/röhejeset is mondtak a megszokott populista szánalomgyár helyett, az már maga a fénysebességű haladás. A narancsuralmi rendszer emlegetését és a Viktátorozást már kurvára untuk, ideje volt új kifejezésekkel feltölteni a prominensek szó és betűkészletét.

Csináljátok, hadd mulassunk!

16 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr82289836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz ÁSZ-a 2010.09.12. 12:34:09

Tovább dübörög a Népe Sportját Szerető Vezér által meghirdetett Nemzeti Együttműködés Rendszere. Fideszes jelöltek teljes természetességgel beszélnek arról, hogy az Állami Számvevőszékkel kellene kinyírni. "A mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mi...

Trackback: Morgan Freeman és a vezérkari atomtorta 2010.09.12. 11:48:06

A Bikini-atollon zajló nukleáris kísérletek sikerét a vezérkar magasrangú tisztjei zárt körben ünnepelték, és az alkalomra atomfelhő alakú tortával kedveskedtek maguknak. Mindezt 1946 őszén.                 &n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Má' mé'? A pálinka-szabadságharc tök jó! Legalábbis nekem teccik. A kép és az átköltés pedig egyszerűen zseniális. :-)
Nekem tetszik a hungaroputyinizmus kifejezés. De ne fütyülős barackos bőgatyás szájaskodást képzeljetek, hanem az oligarchák uralmának megtörését, a törvényes rend kikényszerítését, a nemzeti érdekek védelmét, az erős államot, a "jó diktátort" ;-)
Eszméletlen!Kicsit jobbra húz de veszettül,jó poszt!
@kisa: A hungaroputyinizmus és a pálinka-szabadságharcos nekem is teteszik :-) Legalábbis az eddigi ójaj, narancshéjba kötik az alkotmányt, meg a trendiskedő lájkolósdinál sokkal jobb.
Az ízvilágért kampányoló Petrovics Orbán odabasz :-D Amúgy meg tényleg ideje a szövegváltásnak. Ahogy Orbánék monnyonléja bazi unalmas volt négy évig, úgy a diktatúra szajkózás is az mostanában. Riogatás helyett a kreatívkodás jobban bejön nekem is.
Amúgy feltűnt nektek, hogy Szanyi milyen nyugiban van mostanában?
Általában értem a viccet, de nincs az a jó poén-ezek meg még ráadásul szarok is- ami kompenzálhatná, hogy az MSZP teljes vezetése még mindig nem húzott el a halál farkába.

@néma bárány: "Riogatás helyett a kreatívkodás jobban bejön nekem is. "
De azért misidzsexonnak öltözni mégis a ló túloldala. Nekem meg éghet a pofám ezek helyett a bohócok helyett.
@Fabius: igen, még kommenteltem is rá eleget, de azóta még csendesebb.
@gyilkos fűegér:

Kétségtelenül van a lónak túloldala. MisiDzsekszon pont ilyen, de nálam Szanyi műtrendi lájkolós kampánya is. Viszont ezekhez képest a fenti kettő szellemes. És ha már...akkor inkább ez és a SZALEFORELÉNER.

@Ordnassac: Ha egy kampányfőnök ötletei ennyire nem jönnek be, akkor elkerülhetetlen a csend. A mostani gúnynévkeresős állatságnak is egy üzenete van: még gúnyolódni sem vagyunk képesek önállóan.
@Fabius:
Nem tudom, ez a két oldal így együtt, a Fidesz szentkorona, nenyi, kettősállampolgárság, kapd be imf, forradalom bzmg! őrjöngése, meg az Mszp erre adott bennyhillshow válasza engem valami bizarr haláltáncra emlékeztet, vagy arra, amikor a Titanicon a zenekar az utolsó pillanatig húzta, néhányan meg ott ropták a teremben. Hogy tudom, hogy itt a vég, de amíg csak lehet, nem veszek róla tudomást.
Magyarország az államcsőd szélén táncol, az inaktívak aránya akkora, hogy a TB már alig finanszírozható. Még az a szerencse, hogy legalább korán halunk. A tömeges szegénység, és az ebből fakadó bűnözés rövidesen olyan méreteket ölthet, ami már alig lesz megkülönböztethető egy polgárháborús helyzettől.
Minderről a két nagy párt nem akar, vagy talán már nem is képes tudomást venni.
Bár úgy volna, hogy csak túl pesszimista vagyok.
A fentiek miatt önti el a szar az agyamat, de azonnal, Orbántól és a forradalmától is, meg Szanyi kapitánytól meg Kiss bikicsunáj Pétertől is.
@gyilkos fűegér:

Értem én, a látásmódom is hasonló, de...De egy dolgot nem hagyok egyiknek sem: hogy elvegyék a jóízű röhögés képességét. Minden állatság ellenére képes vagyok röhögni bármelyiken, ha hülyét csinál magából. Mesterházy tánca és Orbán nenyizése egyaránt röhejes, csak mindkettő másképp.
@Fabius:
Értelek és megértelek, tényleg ilyen a magyar.

"Egy haldoklótól kölcsönkérni?" nyögte be annak idején Hofi, mi pedig röhögtünk, holott lehet, inkább sírnunk kellett volna. :-D

Jó éjszakát!
ja, akkor lesz szar ha a kiralysagban meg az udvari bolondot is betiltjak
süti beállítások módosítása