Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.03. 12:07 Fabius

Jancsi bácsi levelesládája

Címkék: fidesz diplomácia helyreigazítás martonyi jános

Martonyi János, az Orbán kormány külügyminisztere parancsba adta az ország leégetését! -szól hozzánk a Népszabóság hasábjain Aczél Endre. A diplomáciánk offenzívára vált a nemzetközi sajtóval szemben, innentől egész pályás letámadást játszunk a kormányunkat bíráló nemzetközi sajtó ellen.

Nem lehet azt mondani, hogy az Orbán kormányt körbe hízelegte volna mostanában a nemzetközi sajtó. A gazdaságpolitikai baklövések sorozatát minden lap a saját szája íze szerint kommentálta, amit természetesen a fülkeforradalmárok nem vettek jó néven. Az új rend szerint nagyköveteink egyik fokmérője lesz, hogy reagálnak majd a megjelenő, Magyarországot és annak kormányát dehonesztáló cikkekre, véleményekre. Helyreigazító és állításokat cáfoló cikkcunamira számíthatnak tőlünk a külföldi lapok, amik többek között éppen ezt a pontját is kritizálták a médiatörvényünknek? Vagy olvasói levelek tömkelege árasztja el a szerkesztőségeket? Vagy egyszerűen a bloghu-n szocializálódott diplomáciánk a kommentelés lehetőségével él majd, az itthoni címlapos mundérvédőkhöz hasonlóan? Aztán ezt pontozzák a szakértők, valahogy így:

- elsőzés és a sunázás kifejezése a cikkíró felé: 1 pont.

- szolid hangvételű, nemisúgyvan tartalmú megszólalás, csak nem képzelitek, hogy ilyen hülyék vagyunk végkövetkeztetéssel: 2 pont.

- a cikkíró értelmi képességeinek kétségbevonása, lekezelő stílusban előadott pártpropaganda hangoztatása a mindent tudók megfellebbezhetetlen gőgjével: 3 pont.

- harmadik pont kiszínezett előadása komcsizással, balliberezéssel és az elmúlt nyolc évre hivatkozással: 4 pont.

- a cikkíró családfáján Gyurcsány Ferenc felfedezése és ennek hangoztatása, bankszámlájáról az emeszpé átutalásának beérkezési időpontjának kimásolása és bemutatása: 5 pont.

Bónusz pontok is szerezhetőek az alábbiak szerint

- Nemzeti Együttműködés Rendszerének megemlítése: 2 pont.

- gazdasági szabadságharc hangoztatása  az IMF ellen: 3 pont.

- minden Orbán Viktor neve után tett mosolygós szmájli: 5 pont.

- a cikkíró lelkiismeretének megszólítása, és a NENYI kifüggesztésének elérése a szerkesztőség főbejáratának közvetlen közelében, 50x70-es méretben, méltó minőségben: 100 pont és örökös, alkotmányban foglalt diplomáciai tagság, ami kihalás után is csak a diplomata egyenesági leszármazottai között öröklődik tovább.

Vidám ciklus elé nézünk.

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr652268725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a baj, hogy Orbán ezeket a farokságokat láthatóan teljesen komolyan gondolja...

Amúgy sunáznám.

Ja, és első.
Sőt!

Talpra, UPC Starthoz minden, idegen nyelvet legalább húdöfakiz ÁJEMEf szinten ismerő magyar honleány és honfi!

Az nem lehet, hogy amikor a nemzet honának dicsőséges hírnevét ócsárolják műveletlen, félreiformált firkászok szerte a nagyvilágban, mi csak üljünk itt a Varánuszon, régmúlt dicsőségünket siratva, ahelyett, hogy besegítenénk daliás diplomáciánknak a nemzetre rontó karvaly támadások kivédésében!

Miféle honleány lennék én itt a XIV. kerületben, messze nyúló szabolcsi gyökerekkel, ha nem ajánlkoznék azonnal, a tenniakarástól (meg egy enyhe megfázástól) lázasan, hogy csekélyke nyelvtudásommal Zrínyi Ilonaként próbáljam meg tehermentesíteni az ott kint derekasan helytállni próbálókat?

Első körben a fény és a borongós köd városait vállalom be, ízzó vitriolú kommentjeimtől a Le Monde és a The Times árkon-bokron menekülve szünteti be majd online kiadását.

Mit kérek cserébe? Hát ez nem lehet kérdés ugye ..

Áldott az ÉSZ, mely kigondolta, a SZEMÉLY, aki becsületes nevét adja hozzá, és főleg a NÉP, mely ezt is kibírja...

index.hu/belfold/2010/09/03/schmitt-dijat_alapitott_schmitt_pal/
Ez lesz az igazi blamázs. Orbánnak nem szóltak még, hogy magyarázkodás helyett kormányozni kéne, és nem fikáznának minket szarrá szerte a világon? Amúgy a címlapi mundérosok nagyon betalált :-D Várúr, tölgyes és társaik önálló gondolatot nem képviseltek még. Kinevezhetnék őket is fogalmazónak a diplomáciai testület melle.
@sületlenke: Nem lehetne valahogy elintézni, hogy Schmitt legyen az első Schmitt díjas? Ha már magának írta ki az államfő választás időpontját, magának küldött föl törvényeket a Sándor palotába, úgy lenne stílszerű.
@néma bárány: Megkaphatná pl.: az államfői poszt elkiszeltündésítése érdekében végzett fáradhatatlan munkálkodásáért.
@gyilkos fűegér: Ez egy remek ötlet, támogatom :-D Egyúttal javaslom, hogy Borókai Gábor olvasói levélben előre kérjen elnézést a világ vezető lapjaitól a hírért :-)
@néma bárány: OK, az első kitüntetést átengedhetem neki éppen...

Én már úgyis nagy ember lettem, kedves megkeresést kaptam egyik - nem nyilvános felületű elérhetőségemen, több költő együttes tollából, stílusa miatt csak az elsőt közlöm (a többi még egy nem moderált blogon is elég gáz lenne):

"Apró-pici Sületlenke
éles nyelve kegyetlenke
Nem megy vele semmire
Varánuszba fírkál be"

Mondjuk, ha sértésnek szánta, nem tudom, miért nem ide küldte a többivel együtt, hadd égjek úgymond.

Különben meg rendszeresen pásztázzák a blogot, mivel a Zuglói cetlivadászok c. posztban neveztem finom, szemérmes úriasszony lényemet apró-pici Sületlenkének.

Na, úgyhogy ennyi dicsőség nekem egyelőre elég is, mehet az első díj a Nyalesz-Palesznek.

Én beérem esetleg egy kóstolóval a kötcsei lecsóból (ha tett bele tojást is a fess ember vagy a First Lady)
@sületlenke: Ha jól értem a feltámadás poszt alatt a tökére léptél valakinek. Érdekes. Vagy félreértés, mert egy itt is kommentelő arc stílusára emlékeztet a versike.
@sületlenke: A strófa nyelvezete nekem is ismerős. Ha nem kínos, dobd át privátban.
@néma bárány: Ami azt illeti, lehetett az azért több poszt alatti kommentelésem is, és többeket is érintve.
De nem érdekes, amint előkerül az én sötétségemnél az ilyesmihez jobban értő valamelyik ifjú titán családtagom, szépen úgy eszkábáltatom át az összes fiókomat, hogy ki lesznek belőle ebrudalva.
Aztán majd küldhetik ide kommentbe a szellemességeket.
Öngyilkos azért nem leszek, szeretném elkerülni, hogy a nemzet érdekében a külföldi média gatyábarázásáért nekem járó díjacskát ne a 60-as parcellába, a családi boltozathoz kelljen díszpárnán kivinnie az ElsőOlimpikonnakakiKöztársaságiElnökbírtLenni.
@sületlenke: Igaz, más posztok alatt is elengedtél pár nagyon húsbavágót :-) Én mégis azt hiszem, hogy azt szívták mellre. De a helyreigazítások napja van, legfeljebb igazítom a véleményem :-) Jó, hogy Jávornak meglett a jelölés. De ettől sokkal jobb, hogy itt is választhatóak lettek. Csak érdekesség képpen: Fabius lakhelye a legerősebb LMP-s kerület, szülővárosa meg a legerősebb megyeszékhely.
@néma bárány:

Tudom, mivel nem csak légtérfoglaló vagyok F. blogján, hanem, ha követted egy-két megnyilvánulásunkat is itt a blogon, barátodnak része lehetett abban a megtiszteltetésben, hogy egyik szokásos Bosnyák téri elmerülésem alkalmával személyesen is megismerhetett.
(És dumáltunk is, gondolhatod, hogy nem csak a Papcsákot lestem ott órákig).
Ha akkor nincs ott Ordi barátunk (akinek fájó hiányát nem csak én, de a TG blog is megérzi, ha jól látom, ő az ész és a precizitás a blognak titulált fórumon), szóval látványomtól barátod azonnal fényképezőgépébe dőlt volna. Ezek után sürgősen elszaladt inkább a szép Janicsákot kergetni.

Üdv a normális embereknek ott Miskolcon.
@néma bárány:
Elég hangos vagy néma, báránynak is meglehetősen agresszív. De csak védd a ritka ostoba posztot. Hát hogyne: egy magyar nagykövetnek nem az a dolga, hogy védje az országot, hanem hogy kussoljon, ha fikázzák, sőt, tegyen rá egy lapáttal. Ennyi idegenszívű egy helyen... valóságos zoológiai csoda.
@Várúr: Ne már bazz! Nem címlapos az írás, mit keresel te itt ilyenkor? :-) Mellesleg fogalomzavarban szenvedtek. A sajtó nem Magyarországot fikázza, hanem annak kormányát. Ez a kettő akkor sem ugyanazt jelenti, ha nagyon szeretnétek közé egyenlőség jelet tenni.
@Várúr: azért mert valaki józanul figyel még nem idegenszívű, ez megint olyan faszság, mint a nemzetiszínű karszalag, aki hordja igaz magyar, aki nem? Aki benyel mindent I.O.V.-től az igaz magyar, aki nem, az mehet? Aki tud gulyást főzni, néptáncolni, az maradhat, aki nem, az mehet?
@kiraaaaa: Én a gulyást munkakörben főzöm a turistáknak tavasztól őszig a hét minden napján. Ezek szerint maradhatok akkor is, ha a Várurakon kurvára röhögnöm kell? :-)
A sunázás kifejezése a cikkíró felé: 1 pont. Max. ha bombázó csajszi vagy. Akkor OK! :)
Nemis úgyvan az, csak nem képzelitek, hogy ennyire nem hülyék? De, sajnos ezek pont ilyen hülyék! Vagy direkt csinálják, amit csinálnak az országgal, akkor viszont a legvadabb politikai bűnöző kategória mind, ráadásul az olasz maffia kiscserkész csapat ezekhez képest...
Imádjuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét! Pártunk és kormányunk azt MONDTA! MEGA A SCHMITT PALI DÍJ sem akármi! (Elmebetegek és seggnyaló volt komcsik, vagy komcsik seggét nyaló elmebetegek előnyben!)
Gazdasági szabadságharcot folytatunk az IMF ellen - mert sikerült is! A frank 220 felett, Viktor :) és a sok überokos agyonképzett politikusunk mutterja meg csuklik rendesen!
Orbán Viktor :) királysága eljövendőben és soha nem látott jólét tombol az országban - de majd január körül azért lesz minden nagyon szar, mert azok a rohadt kommunisták ezt csinálták... :) A magyar nagykövet dolga, hogy képviselje és védje az ország érdekeit! De nem elmebeteg hazardőrök védhetetlen és közröhej tárgyát képező agymenését. Azzal csak tovább járatja le az ország renoméját. Mint okos Schmitt Palikátok a nemzeti zászló és nemzeti jelképek letiltását elérő javaslata. Vaniliakarikás, szánalmas vadbarom.
@néma bárány: neked nem mozgó büféd van, hanem mozgó debreceni párosod, mi?
@néma bárány: Hogyhogy hogy került ide az Orbánszívű, a zoológiai csodalények közé? Gondolom tájékoztatták, hogy dícsérőleg emlékeztél meg róla.
Nem tudom, amúgy mi baja. Itthon a népnek gőze nincs arról, milyen a KORMÁNY (és nem az ország) kinti sajtója, tettek róla a főnökei, hogy nem tudja szinte a kutya se', mit kifogásol a külföld.
Hát - többek között -ezt.
Nekem ez tetszik:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/03/matolcsy_2030-ra_lehagyjuk_az_eu-t/

@Boli: ez is jó, ez a díj, s ezt Ő ítéli oda! egyedül!
Na most akkor ki a kiráály?
@kiraaaaa: AZ ŐVÉ! ÉRTITEK! A SAJÁT PÉNZÉBŐL FOGJA CSINÁLTATNI, ÉS AMILYEN RANDA IRIGY NEM AD SENKINEK SEM BELŐLE!!! MERT AZÉRT ARRA NEM OLYAN EGYSZERŰ ÉRDEMESNEK LENNI - MÁRMINT CSUPA NAGYBETŰVEL A SCHMITT PALI NAGYVALAGRENDRE - HISZ AHHOZ LEGALÁBB SCHMITT PALINAK KELLENE, HOGY HÍVJANAK. Egy leendő díjazottnak legalább akkora komcsi seggnyalónak kell lennie, mint PALI volt. AZért nem lesz olyan egyszerű találni ilyent! :) szánalmas egy köztársasági elnökünk van... szégyen - csupa kis betűvel!
@sületlenke: Végülis csak azt csinálja amit mondtam :-) Őket hívom én bérből és leütésből élőknek :-) Legközelebb próbáld ki: szidd vadul Pozsgayt, mindjárt megjelenik tölgyes egyik reinkarnációja megvédeni. Röhejes, mikor több nickről nyomja ugyanazt :-)
- na ugyi, hogy milyen fontos az értékelés! (úristen! ezek lehet, hogy innen is lopnak?)
A pontozási rendszer remek - csak el ne felejtsem, hogy mikor hármast adok valakinek,mire is kell gondolnom :)
- sületlenke, bántanak? Ne hagyd magad! Nekem tetszik, amiket írsz " ElsőOlimpikonnakakiKöztársaságiElnökbírtLenni."
- ám lenne egy javaslatom: az ...olimpIKON...ra, mert nem elképzelhetetlen, hogy fatáblákon is megörökítik majdan, és templomokban is képe elé lehet járulni - mert ne feledkezzünk el a keresztény demokratikusok(k)ról sem! ámen
Ja! A Jávornak én is örülök - csak hát én nem sokra megyek itt vele :(, pedig szerintem ő a nyerő (már ha van kis esze a fővárosiaknak)
Aki pedig a fenti pontokat maradéktalanul teljesíti, megkapja a Schmitt érdemérmet.
@Othello: ...helyesebben a SCHMITT NYALI PALI NAGYVALAGRENDET! :)
Nekem csak a Jávor maradt. Itten, a szűkebb pátriámban meg valszeg csak fidesz-mszp. Szar ügy. Elmegyek, leszavazok a jávorra, a többire meg rajzolok valami szépet. Már el is kezdtem a gyakorlást, hogy elég plasztikus legyen.
Micsoda mozgalmas nap volt...Pali bácsi érmecskét nyomat, Bárány Várurat vacsorázik, és az LMP-nek is sikerült pozitív kampányt nyomni a végére ahogy a kettős mércén látszik. Jávor bejutott, a miskolciak is jól állnak.

@sületlenke: Aki piszkál annak a tökére lépek. Örömest.

Azért azt érdeklődve várom mi lesz a mérce-piroslap párharc kimenetele. Az tény, hogy az egyenlítősök itt is próbálkoztak sejtetéssel az OGY kampány alatt. Mondjuk be is égtek vele rendesen.
@Várúr:
Biztosan nem ért el hozzád a vélemény.
Az országot nem ők fikázzák...!
Nem kell annyi taplóságot nyilatkozni, oszt jó napot!
@Tűzfal: bocsi az ismétlésekért, nekem ma reggel még a Várúr véleménye volt az utolsó a sorban...
süti beállítások módosítása