Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.25. 08:00 Fabius

A Háromfejű Kutya Párt

Címkék: fidesz választások önkormányzat fehérgyarmat tilki attila

Amíg mi fővárosiak a fotelban hátradőlve röhögünk pártjaink erőlködésein, a kétfarkúak népszerűségének rohamos növekedésén, addig hajlamosak vagyunk elfeledkezni a vidékről. Messze is vannak, meg lófaszt se látszik mi történik a végeken. Hiába beszélnek helyi kiskirályságokról, a hatalom fő és alispánjairól addig, amíg mi magunk nem futunk bele valamibe, amihez képest Ali pasa budai uralkodása habcsókos lányregény.

Olyan érzése lesz a halandónak, hogy ezek a kiskirályok minimum félistenek, akik képesek mitológiai magasságokba emelkedni. Ha valamelyik párt színeit képviselik, akkor egyenesen a végvárőrző háromfejű Cerberus jut az ember eszébe róluk, háttérben Hádésszel.
Tilki Attilának minden oka megvan rá, hogy minimum három feje legyen. Készséggel elhiszem, hogy egy remek képességekkel rendelkező politikus, de mindennek vannak fizikai határai. Így az emberi agykapacitásnak és a koncentrációnak is. Ezt pedig Tilki kiaknázza maradéktalanul a köz érdekében. Felsorolt tisztségeinek elolvasása előtt pihentessétek szemeiteket lehunyva egy percig, mert a végén szemizomlázat kaptok a megerőltetéstől.

1: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10. választókerületének országgyűlési képviselője.

2: Fehérgyarmat polgármestere.

3: A parlament külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja.

4: A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának tagja.

5: A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottság hatáskörébe tartozó ellenőrző albizottság elnöke.

6: A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

7: A Tisza-Szamosmenti Közmű Kft. felügyelő bizottságának tagja.

8: a Fehérgyarmati Köztestületi Tűzoltóság elnöke.

9: A Szatmár Leader alelnöke.

10: A Fehérgyarmati Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

11: Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tagja, NGM miniszteri képviselő.

Ez ám a koncentrált erő! Se föld, se víz, se tűz nincs Fehérgyarmaton Tilki ellenőrzése nélkül. Azon csodálkozom, hogy nincs a Levegő munkacsoportnak kihelyezett tagirodája arrafelé, csak, hogy mind a négy elemhez köze legyen a jóembernek. Ellenőrzés nélkül vesznek levegőt a gyarmatiak? Mi ez a lazaság basszameg?

Nem gondolok komolyan bele abba, hogy micsoda erős lábakon állhat az önkormányzatiság a városban. Van attól szerencsésebb felállás, hogy az erős ember a parlamenti bizottságban törvényt véleményez a padtársakkal, az albizottságban ellenőrzi amit megalkottak, és az önkormányzatban alkalmazza mindezt? Törvény magamnak, ellenőrzésemmel, nektek meg csuklani nem ér. Még mondja valaki, hogy Mintaváros polgármestere nagypályás. Kósa Lajos szerintem korrepetálásra jár Tilkihez hatalomkoncentráció tantárgyból.

Ám a kivételes képességeknek nincs még vége. Tilki Attilának megszámlálhatatlan közfeladata mellett ideje, mint a tenger, így számos társadalmi szervezetben is kiveszi a maga részét a munkából.

1: A Rákóczi szövetség tagja.

2: A Kürt-Gyarmat Hagyományőrző Íjász Egyesületnek tagja.

3: A Keresztény Értelmiségi Szövetség fehérgyarmati szervezetének tagja.

Szerintem ezeknek a feladatoknak az ellátásához egy fej biztosan kevés. A három talán túlzás, de egynek legalább mindig van ideje pihenni, majd a napi huszonhat órás munkaidőben váltóműszakban frissnek és kipihentnek lenni. Nézzünk magunkba egy pillanatra, és gondoljuk végig: hány Tilki Attila lehet még számunkra és a közvélemény számára eldugott helyeken? Hányan bírnak ilyen tejhatalommal, törvényhozástól végrehajtó szervig? És hányan lesznek az önkormányzati választás után, ha az országgyűlési választásokhoz hasonló lesz a szavazati arány?

A szavazataitoktól függ, lesz-e Háromfejű Kutya Párt Magyarországon, és polgármesterek helyett cerberusok fogják-e őrizni az önkormányzati alvilág számtalan kapuját.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr312245395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem is értem, mivégre ez a méltatlankodás. Orwell óta tudható; mindenki egyenlő.

De persze vannak egyenlőbbek.
Nagyon-nagyon-nagyon NAGY vagy, Fabius!

Végre egy országos olvasottságú blog észreveszi
a periférián túliak,
az infrastruktúra nélküliek,
a kihalóban levő falvak,
a reménytelenségtől elmenekülő fiatalok,
az utcán egymást tekintetét elkerülő,( egykor Móriczi egyszerűségű és tisztaságú,)
most már csak beletörődő és inkább semmiről tudni nem akarók világát,
ahol örökre bebetonozott dölyfösségektől függ minden.

Élet és halál, murva az utcába, gázpalack-cseretelep a körzet falvaiba, közmunkához jutás a hivatalban..
Szabolcsi lévén, rendszeresen olvasom a Szatmárfigyelőt, (ezért is Neked hála, itt bukkantam rá), a Tilki-féle Abszolutóriumtól az ember hátán a szőr is feláll.

Ezen kívül is hallani sztorikat ottragadt, fásult ismerősöktől, akik a szemük sarkából óvatosan körbenéznek, hogy Pesten, egy közparkban, a padon, merjenek-e bármit is mondani arról, hogy működnek otthon a dolgok.

Ja, és igazad van... Hányan lehetnek a Tilkik. Van-e, mer-e bárki is megszólalni ellenük a fővárosinál sokkal nagyobb kiszolgáltatottság vidékén..És főként..látják-e ÉRTELMÉT?

(Kivételesen KÖZFELADATOT is elláthatna az Index. Ha ezt most címlapra tenné. Köszönöm.
Ezeknek a tisztségeknek lehet, hogy a felel, de a harmada biztosan csak kifizetésre szolgál. A hála a párthűségért. Benyomták tíz helyre, felveszi a megérdemelt fizut/bizottsági fejpénzt mindenhonnan, érdemi munkát meg jó ha az ellátott pozíciók felében végezni tud. Kíváncsi vagyok, hogy ÁSZ-elnökünkhöz hasonlóan ő is utalt-e már ki saját magának másfélmilliót megérdemelt prémiumként? A lusztrácós törvény mellé jó lenne valami a közképviseleti pozícióhalmozás ellen is.
Szép kis lajstrom bakker. Ez az ember egy foglalkozási oligarcha.
@sületlenke: Ahogy nézem az indexnél nem éri el az ingerküszöböt mostanában csak a marhaság.

Pedig lenne közéleti téma is éppen elég. A varánusz felvetése abszolút jogos, a hozott példa megdöbbentő. A vastagbőr a Neo FM-et megvevő Székelyt szedi ízekre, Michael Knight meg a kormányt és a pénzügyi tárca hülyeségbeszédét.

Ezek helyett megtudhattuk egész délelőtt, hogy i betűs kerti lócák érkeztek a fasztuggya hova akciós felárral.
@néma bárány: Hát igen, az Index is csak egy vállalkozás, kattintásokból él, és nem látja feladatának a nagy szomorú valóság bemutatását. Akármi is róluk a véleményem, sajna, tényleg számít, hogy mit tesznek ki a címlapra, miről szereznek tudomást a látogatói.
Egyébként az általad említettekről máshonnan is lehet tájékozódni, a lesajnált végekről azonban csak a Varánuszon lehet(ne.)
Ahogy mondogatni szoktam, ettől (is) más a barátod.
@ Fabius! Mélyen T. Admin.!
Most látom, hogy délelőtti lázas hevületemben nagy M-et tettem a "móriczi" jelzőbe. Én nem javíthatom, de Te biztos, ne szégyenkezzen már így a kommentem, (nem mintha bárkit is érdekelne, amit kaparok), de kedvenc íróm miatt tedd meg, lécci!
Az kimaradt,hogy feltaláló is!
Hiszen ennyi feladat elvégzéséhez, ugye az idő csak korlátozottan áll rendelkezésre.
Ezért Tilki Attila megalkotta az időkaput :P
@sületlenke:

A komment szövegébe belenyúlni mi sem tudunk. Törölni tudom, te meg újra írni, ha akarod.
@Fabius: Akkor emmán' csak így marad az "örökkévalóságnak", de azért köszi, aranyos vagy.
igen-bizony-de mennyire-nagyon! Egyszerű megoldás lenne pedig a foglalkoztatás felé is; ha csak annyit megtenne a kormányunk - mert a rohadt életbe a miénk... és nem nekünk kell nekik szívességeket tenni, hanem fordítva - ha volnának szívesek és azonmód törvénybe iktatnák:
1./ az egy ember - egy munkahely - egy fizetés elvét (vagy izét)
2./ az egy ember vagy dolgozik, vagy nyugdíjas akármit
3./ az egy ember (csak egy ember és nem gép) napi 8 óra vagy annál kevesebb munkaidőben való foglalkoztatását... kezdésnek csak ennyit :)- mindjárt nem lennénk ennyien éhkoppon és munka ill. feladat nélkül. Szerintem súgjunk erősen nekik, mert teljesen más szerepekben tetszelegnek, mint amiről a darabnak szólnia kellene. Ha valaki ki tudná még azt is számolni, hogy mi pénzt hoz ennek a sokszerepűnek havonta? Az igen egy beszédes szám lehetne és talán ha órabérre is lebontanánk - összehasonlíthatóvá válna a gátakon túlórázó tűzoltó 90Ft/óra díjazásával. No meg az elért eredmények, a munkavégzés hatékonysága sem utolsó szempont. (úgy el vagyok keseredve amúgy)
Talán megérdemelte volna a gondolatébresztő forrás, hogy a posztban is ki legyen írva a neve, túl a hivatkozáson:
Szatmárfigyelő
szatmarfigyelo.blog.hu/
@térfél:
Sajnos, csak a parlamenti honlapon szereplő vagyonbevallását tudom ajánlani.

Talán nem sértődsz meg, ha mást nem írok e témában...:(
@Tűzfal: @AltNyil: Fiúk! Ne izéljetek már, nem értettetek valamit félre?

1. A Varánusz, mint blog, a témák ún. gondolatébresztőit minden esetben a szövegben, hivatkozásként adja meg (forrás). Ezt Tűzfal is tudja, kommentelni is szokott itt. Kvázi a Varánusz nem közli külön minden egyes információ forrását, hanem a szövegben rákatt. és látjuk.
2. Szerintem nem úgy kéne venni, ahogy ti azt vélelmezni tűntök, hanem, ahogy van, és mint én pl., mint a Szatmárfigyelőhöz IS a Varánuszon keresztül eljutott látogató, feljebb ki is fejtettem.
3. Kár, hogy az Index nem tette ki, hogy többen olvashassák.
4. @AltNyil: régen keresgéltem helyi, vidéki blogokat, a tietek kiváló, mivel SZEMLÉZ egy csomó érdekes blogot egyben (ezért is jogos OTT az idézett blogok egy az egyben említése).
5. Ezek után a Te blogodat is pásztázom majd, köszi.
@sületlenke:

Úgy tűnik én értettem valamit félre.

@AltNyil: @Tűzfal:

Ahogy helyzetbe hoztatok két választásom maradt a presztizsveszteség elkerülésére:

a: kiírom, és elfelejtjük.

b: ha már a gondolatébresztésnél tartunk fölteszem a kérdést: ki volt a szatmárfigyelő keresztapja?

Még nem döntöttem melyiket választom. Előbb ingatom még egy kicsit a fejem, aztán meglátom.
Szerintem meg csak irigykedtek! Itt van egy nagyon tehetséges és hihetetlen munkabírású ember, aki mindent megtesz a környezete boldogulásáért és önzetlenül embertársaiért. Sokmindenhez ért és azt kamatoztatja embertársai érdekében. Nem ő tehet róla, ha mindenhol kiderül, csak és kizárólagosan ő az egyetlen ember, aki ez adott posztot maradéktalanul el tudja látni! Ráadásul az összes feladatot, teljesen 100 sőt 1000 (százezer) százalékosan. Most aztán irigykedtek, mert csak 1-2 munkahelyetek van, amibe beleszakadtok! ...mondta volna egy másik szintén Fityiszes politikus - Na kb. idáig jutottam amikor felébredtem és elküldtem ezt a balf.sz (bár ez éppen jobbf.sz) és haszonleső, retek politikus csürhét az anyjába! Még hány ilyen mocsok, pénzlenyúló szarházi van még az országban, aki a mi befizetett adónkon hízlalja a mocskos retkes seggét? Féreg mindegyik, minden oldalon!
@sületlenke: @Fabius:
Éljen és virágozzék a honi blogoszféra és a hazai alternatív nyilvánosság!
Van dolgunk.
éljen és virágozzék! ... mert ugye nem a forrás a lényeg, hanem a hír maga, ill. AZ, ami mögötte van. (legalábbis nekem)
Boli, csak az tudja, milyen egy seggel két lovat megülni, aki már próbálta - és inkább a hortobágyi lovasbemutatókra gondolok (ahol állnak 2lovon és vezetnek még hármat), mint a férgekre... akikből túlságosan sok van. Ezeket nem lehet meneszteni? (költői ?)
Ezek az emberek a "munka" címszó alatt azt a szarkavarást, saját zsebük és pártjuk hízlalását értik, amiért kultúrállamban min. 10 év börtönt adnak! Tróger népség. A munka fogalmát honnan is ismernék?
süti beállítások módosítása