Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.24. 08:00 Fabius

Hová tűnt Papcsák Ferenc?

Címkék: mszp fidesz munkáspárt jobbik honlapok önkormányzati választás lmp szjm zék

Csattanós választ adott a zuglói MSZP szervezet tegnap Szanyi Tibornak. A visszaléptetni szándékozott Pelyva György féle társaság letarolta az ajánlócédulákat, minden jelöltnek összegyűjtötték a szükséges mennyiséget bőven, és le is adták azokat. A lájkolási kampány első áldozatainak szánt bárányok mosolyogva vették ki a hajszálat Szanyi poharából, és a szegfűszirmos epekoktélt kacsintva adták a kezébe: fenékig, Tibikém!
Pelyva György nyilatkozatában legfőbb ellenfelének, a Fideszes Papcsák Ferencnek is üzent:

"Mi nemcsak szeretjük Zuglót, hanem tenni is akarunk érte".
 

A legfőbb elszámoltatási biztos a lábon kihordott gutaütés után sietve elhadart egy elszámoltatás! -az lesz Zuglóban mindjárt másnap, ahogy a púzós fele a polgármesteri székbe ér. Mi mást mondott volna, ha ennyi a kerületre pazarolható szókészlet? Szeretem Zuglót és elszámoltatom. Pont.Megjegyzem, a zuglói önkormányzatra rá is fér, hogy elszámoltassa őket valaki a sok furcsasággal, amit a jelenlegi képviselő testület összehozott. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy erre Papcsák és Pelyva a megfelelő személy, hisz a frakcióik vastagon kivették a részüket a kerület nehéz anyagi helyzetbe hozásából.Gondolná az ember, hogy promótálják ezerrel legalább ezt a szűkös beszédkészletet amivel a kormánypárt jelöltje rendelkezik, de...Látogassunk el a helyi Fidesz honlapjaira, és lássunk csodát. Nem elütés, honlapjaik vannak, rögtön három is.
Az első, hivatalos oldalon megállt az idő. Ők még mindig a Bajnai csomagnál tartanak, meg találkozni akarnak az új kezdet napján a Kossuth téren.
Oké srácok, menjetek előre, várjatok egy picit, és május huszonkilencedikén majd rátok nézünk, hogy sikerült-e gyökeret verni az aszfaltba.

A második lap inkább Kulcsár József személyes honlapja, ahol még mindig az OGY választás győzelme fölött örvendeznek. Sehol egy helyi program, egy jelöltlista, egy Papcsák Ferkó kényszermosoly, egy bárakármi, ami aktuális lehetne.Hátha a harmadik oldalon szerencsével járok, véltem, és szorgosan bepötyögtem a címet. Ez az oldal a legszebb és legfrissebb mind közül. A Bajnai csomag és Kulcsár József győzelme itt még a jövő utópiája az időrend szerint. A legutóbbi hír 2008-as, értelemszerűen Papcsákról és a programról, a jelöltekről egy betű nem sok, annyi sem esik.
Adja magát a kérdés: ha ti ennyire leszarjátok Papcsákot, minket, a választásosdit ahogy van, akkor minket mitől kéne érdekelnie a szórólapozott szavazz ránk kuncsorgás?

Gondoltam megmutatom az ellen oldal igyekezetét, hiszen szemmel láthatóan a könyökükről lejön a bár, annyira tepernek a kegyeinkért. Biztos megünnepelték jól a fényességes cédulagyűjtést, esetleg vannak fotók, jelöltek és miden, ami ilyenkor dukál. Erre mi fogad a zuglói MSZP honlapján? Ez:
Tóth Csaba a fejlécben még mindig, meg az elnézéskérés, hogy bocsesz, de éppen nem érünk rá mi sem. Ha a fejlécet faragjátok Pelyvásra, azt elnézzük. Mert ha már, akkor inkább ő, mint TóCsa mester a vasi import fikcióvitéz. De könnyen meglehet az is, hogy én vagyok fura szerzet, és az elvárásaim túl nagyok. Ezért kíváncsiságból elkezdtem nézegetni a többi jelölőszervezet honlapját is.

A zuglói LMP felkészülten várja a választókat. Nagy locsi-fecsi nincs, de pár szavas ismertető a jelöltekről van, ahogy fotóalbum is van, amiről azonosíthatja a névhez tartozó arcot a kíváncsi polgár. Piros pont, mert nem csak kritizálunk, de örvendünk is, ha a változást szorgalmazó epehalom után történik valami.A helyi Jobbik oldalán egy hírlevél várja az érdeklődőket. Az ilyenkor szokásos lózungok mellett az alapinformációkat (hova vidd leadni a cédulát, milyen számot hívj, ha kimenjenek érte) tartalmazza. Megismerhetjük a választókerületi jelölteket legalább névről, a polgármester jelöltet képről is. A jelöltek tekintetében lehetne informatívabb, de a fentiek tükrében azért megteszi.

A Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete is felkészült a választásra. A Janicsák István nevével fémjelzett (és egyes pletykák szerint helyi liberálisok tőkéjét élvező) civil szervezet oldala mindent tartalmaz, ami elvárható. Jelöltlistát, a jelöltek nevére kattintással fényképet, bemutatkozást, választókerületi programot. Na, valahogy így kell ezt csinálni választási honlap szinten.
Listát állított a Munkáspárt is, legalábbis erről szólnak a hírek. Thürmer Gyula pártjának honlapjáról viszont nem derül ki semmi azon kívül, hogy hoppáré, megint választani kell.
Polgármester jelöltet indítana a Szövetség a Jövőért Mozgalom is Láng Márta személyében. Elvileg ő is beleesne Szanyi Nagy Visszaléptetési Hullámába Janicsák István javára. A szövetség honlapján semmi nem található se Lángról, se más induló jelöltről. Az önkormányzati választásról is annyi, hogy a Szili team indul(na), de a hol, kikkel és mikor nem derül ki.

Ha a látszatra adunk úgy néz ki, hogy az LMP-nek, ZÉK-nek és a Jobbiknak fontos a választás kimenetele annyira, hogy érdemben foglalkozzanak az információ áramlással, bemutassák magukat és jelöltjeiket. A Fidesz magasról tesz az egészre, kerületi rajongóik maximum sóhajtozhatnak paliklaci módra, hogy hová tűnt Papcsák Ferenc és a jelöltek listája. Az MSZP pedig feladta a leckét a - nyugodtan mondhatjuk - régen nem látott mozgósítással, és hatékony cédulázással.

A kóros információéhségben szenvedő kerületiek Ordnassac kolléga táblázatában megtalálják a honlapokról hiányzó jelöltneveket is. Aztán meglátjuk kik peregnek ki belőle a szeptemberi leadási határidőig.

 

Ápdét:

Láng Márta weboldala elérhető, a jelöltek menüpont alatt egyelőre csak egy feltöltés alatt címke látható.

Papcsák Ferencnek is lesz saját oldala, majd egyszer. A szeretemzuglot.hu domain egyelőre bejegyzés alatt áll a domain.hu szerint. Ezek szerint lesz negyedik zuglói Fideszes oldal. A választások napjára talán megérjük, hogy Papcsákról és a programjáról-jelöltjeiről is megtudhatunk valamit.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr622242877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fidesz.hu egy nagy kaka, öntömjénezés, áradozó fórumok, önkénte-jelentkezés. Tegnap én is kerestem a mi jelöltünket, de a választásokról/jelöltekről egy szó se esik.
..azé' naponta megnézem hátha van új infó kismegyénkről/ből (lmp), eddig nem sok siker... :-| mindegy a cédulák maradnak, jó lesz bogrács alá begyújtani ;-)
@úriparaszt: Nem tudom, konkrétan hol lakol, de ez eléggé működőnek tűnik:
lehetmas.hu/valasztas/leadohelyek/
Meg végszükség esetén ez is:
lehetmas.hu/valasztas/regisztracio/
Először kezdem egy kis javítanivalóval:

– Az infórádiós link nem működik, nézd meg!
– Kulcsár keresztneve József, nem Győző. Utóbbi egy olimpiai bajnok vívó neve

Más: a Fidesz helyi kampányhonlapja a szeretemzuglot.hu lesz, de ott még semmi. Láng Márta kampányoldala: zuglo.eu (jelöltekről ott sincs még hír)
@úriparaszt:

Nálatok jön ki az LMP legnagyobb hiányossága, vagyis a vidék lefedetlensége. Pedig a vidékfejlesztési programjuk nem rossz, nem nagyon értem miért nem találnak embereket akik képviselni tudják.

De azért az akkor is gáz, ha egy komplett megyében nincs egy ember sem, aki az önkormányzatin el tudna indulni.
@Fabius: Apróság: egy Győző bent maradt még.
@Ordnassac: Élő Online Lelkiismeretünk!

Jogos a Kulcsár Győzős javítás (freudi elütés lehetett Fabiustól) pláne hogy tudtommal soha nem dörgölőzött politikához, és egyéniben IS bajnok tudott lenni hehehe..

Off: látom a táblázatodból, hogy nálam az ötösben a délceg Janicsák is indul, úgyhogy lehet, hogy a délelőtti Bosnyák pájec kampány után kinézek a Mogyoródi útra, ott lép fel a szépfiú háromtól, jó lenne egy kis folklór a körzetemet illető kérdéseim mellé, de az asszonykórust nem tüntette fel, pedig a szombati kofák igen büszkék a falujuknak hírnevet szerzett, most már enyhén lepukkadt dzsigolóra.
@Ordnassac: Egy Győző mind felett...
@kisa: egy Győző kegyetlen? :-P
@sületlenke: érdekes az az ötös evk. Virág Krisztát személyesen ismerem, Terényi meg abban az általánosban tanított, illetve volt igazgatójelölt, ahova én jártam. :-)
@Ordnassac:

Ha már hülyeség, akkor kettőből kétszer, üzembiztosan :-D

@sületlenke: szerintem Janicsák önmaga fogja a folklórt nyomni a zasszonykórus helyett. Vagy alapít egyet a zuglói asszonyokból :-)
@Fabius: kár, hogy 28-án délután baromira nem fogok ráérni, más fontosabb (nem politikai) ügy miatt, pedig megnézném, hogy mit haknizik Janicsák. :-)
@Ordnassac: Sötétbe már csak nem zár... :-)
Oké, elvonom méltatlan személyen, zuglói ügyekhez nem tudván hozzászólni. :-)
@kisa: ó, egy kis off mindig jól jön! :-)
@Ordnassac: Remélem, nem a buksidat hagyod bekötni a szombati, nem politikai jellegű elfoglaltság keretében, miközben én meg itt heverek parlagon a Varánuszon? (no anger, pls.!)
@sületlenke: áh, sajnos nem olyan jellegű program lesz az (még csak randi sem), pedig az valóban sokkal fontosabb lenne! :-D
@Ordnassac: tényleg ne vedd tolakodásnak, de mivel felmértelek magamban (ebben véletlenül nagy vagyok), egy ilyen átlag fölötti értelmes srácnak azért tényleg nem csak azzal kéne foglalkoznia, hogy ki-be cikázik a TG blog, meg a Wiki között, időnként ide is beugorva. (Más kérdés, hogy a Varánusz- nem csak archíválva - fennmarad és időtálló).

Kizárt, hogy a mai csajok között nincs vevő az észre. Csak neked nem kellene begubózni a kommentelésbe, és megcélozni a 10 ezres hozzászólás-számot. Nem kell reflektálnod, és bocs.
@sületlenke: márpedig fogok. ;-) Attól, hogy most éppen "egyedülálló" vagyok, nem jelenti azt, hogy nem próbálkoztam soha. Fogok is még. (Szegény csajok! :-) ) Azonban most ellepett más teendő.

Mégiscsak elő kell készülődni az 5. gólyatáboromra és beszerezni dolgokat. Valamivel el kell kápráztatni a gólyákat. ;-)
@Ordnassac:

Szanyinak ki van adva, minden áldott nap szerepelni kell a hírekben. Ma se mondott semmit, mégis ott van. Hehe.

De bénák ezek az újságírók is. Én kíváncsi lettem volna, hogy mit mond a visszaléptetési szándékkal cédulagyűjtést nyerő Pelyva diadalmenetére :-))
http://www.zuglo.hu/files/DownloadFile?topic=editor\files.nsf&did=93315F7A506A7B06C125778900363C04&filename=zuglo_2010_13.pdf

A friss Zuglói Lapok. Érdemes elolvasni a Hörömpöli Kálmánnal készített interjút! A ZÉK-et támogatja...
@Ordnassac: felétek járkáltak a fideszesek a kétmilliót összegyűjteni? Mifelénk egyszer voltak, majd mikor közöltem, hogy én a polg.mester jelölt úr bejelentett zuglói lakására személyesen viszem el az egész házéval együtt és kérem a címet, elslisszoltak. Úgy néz ki, én már a kétmillióba sem férek be.
@sületlenke:

"mikor közöltem, hogy én a polg.mester jelölt úr bejelentett zuglói lakására személyesen viszem el az egész házéval együtt és kérem a címet, elslisszoltak."

:-D :-D :-D
@sületlenke: *fetrengaröhögéstől*

Nem jártak, viszont ifj. Harrach személyesen (és élőben) telefonált nekem! :-)
@Ordnassac: @Fabius: Ja, különben is tudja, hogy most már nagy tisztelője vagyok, számíthat rám.
Hogy a poszt címének kérdésére is választ kapj végre, "Hova tűnt Papcsák Ferenc?", segíthetek.

Nálam van, mutyizunk egy keveset.
Ugyanis veszélyesnek találta szombati piaci leskelődéseimet, majd azt követő beszámolóimat a blogodon, úgyhogy kiegyeztünk.

Tudod, áttekinti a Vagyonkezelő működését is mindjárt az első fél órában, az új vezig. meg már meg is van, szerény személyemben.

Éppen most írom a pályázati kiírást magamra, éppen ott tartok, hogy " Pelyva-és Bokor mentes, zuglói lakos 20 és 60 év között, olcsó, tyúklábmintás vízlepergetős szatyorral, OTP számlával, enyhe bokasüllyedéssel, a Katolikus Egyház által kiállított elsőáldozási, vagy bérmálkozási emléklappal.."
@sületlenke:

:-)))))

...ki ne hagyd a Káel Csaba Közpénzügyi és Számviteli Főiskola állami rendezvényszervező, dokumentátor és filmesztéta szakán szerzett képesítésedet :-D :-D
Az egy biztosnak látszik, hogy a politika szarik az ép észre... de hogy én mekkorákat derülök itt :)... " a púzós fele " és egyéb meghatározásokon... Köszönöm, köszönöm és köszönöm, a jó isten tartson meg fogalmazásodban!
Fülest kaptam, miszerint Füzynéék nem indulnak, de az infó nem biztos!
@Ordnassac:

Ehhe...:-D

Ha minden kritikámra ilyen sebességgel érkezik az orvoslás, én megszavazom Papcsákot :-)) Ti meg kezdjétek összeírni szépen listába, hogy milyen orvosolni való ügyek vannak a kerületben. Aztán szépen beindítom a minden napra egy kívánság rovatot itt a blogon, és karácsonyra rend lesz itt kérem :-))
Blogmotor seggberúgása: MOST!
@Ordnassac:

Engem ettől sokkal jobban érdekel, hogy ha a hatodik kerületben van irodája/lakása, a tizenhetedikben családi háza, akkor mi a picsának lakik Zuglóban? :-D

Mert ők ugye nem hazudnak, ez fel sem merül. Ezek szerint két saját tulajdonú fővárosi ingatlan mellett ő bérel egy harmadikat, hogy zuglói lakos lehessen. Na ez az igazi lokálpatriotizmus Feleim!
@Fabius: ezt eddig is tudtuk, hogy ejtőernyős, Weinek is az (volt). Az is lehet, hogy a zuglói ingatlan az asszony vagy valamelyik gyerek nevén van.

Amúgy engem tényleg megakasztott az 1200-es Lada (pedig Pintér Wartburgja után...)
@Ordnassac:

Fiatal vagy, nem érted :-) Én 38 évesen két éve adtam el az utolsó Ladámat :-) Ha tudnám hová tenni, ma is volna egy legalább, akárhány autónk is van mellette :-))

A Ladázás életforma, a zsiguli családtag, én meg tudom érteni :-)
@Fabius: a nyilatkozat szerint 2009-ben vette. Régi szerelem újjáélesztése? ;-)
süti beállítások módosítása