Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.23. 08:00 Fabius

Gyurcsány: a megbízható márka

Címkék: brand gyurcsány ferenc köcsög szikora róbert

...ne trágárkodjatok többet, mint ami jól esik, - mondá az Úr - és megteremté az pejoratív kifejezéseket az Ő igen nagy kegyelmében...

Szikora Róbert belenézett a színpadot megvilágító hatvanas izzók egyikébe, gondolatban éji lepke módra körbe is repkedte, és gátlásai nyomása alól felszabadulva búgta a mikrofonba: Gyurcsány köcsög! Aztán csak állt ott magának némán, reszketeg kézzel kapaszkodott a mikrofonba, majd a lágyékánál lengedező szél hűvöséből érezte, izgalmában be is csurrantott néhány örömcsöppet a lepkevadász mintás alsónackóba. Megtette végre! Kimondta, ami feszítette régen. Nem kellenek már a városi legendák, hogyaszongya az R-Go lemezt az utolsó szám után tekerd visszafelé a tű alatt kézzel, és meghallod az Üzenetet. Rég várt ő valakire, aki oly bátor, mint ő lett 57 évesen.

A kijelentést szárnyára kapta a nyomtatott és online média, Robit vitte a tévékettő is reggeli műsorba nyomban, közvetlenül a rántotta mellé. Mesélné már el, - kérték - hogy mondhat egy művészember előadás közben ilyen csúnyaságot országunk egykori miniszterelnökéről? Robi pedig mesélt. Gondosan elosztotta a semmit, láthatóan begyakorolt manírral pofozta a szarkupacot vonzó formájúra, majd a műsoridő utolsó egy percében kiderül számomra is, miről szól ez az egész.

Mert nem arról, hogy Gyurcsány köcsög.

Robi nem a lepkefingot kergette hálóval, hanem abszolút tudatos marketing munkát végzett éppen. A szombati "galaktikus" koncert R-GO promótálása fontos dolog volt, nem lehetett félvállról venni. Viszont fel kellett mérni, hogy se a zenekar, se Szikora Róbert nem jelent már olyan szenzációt, amivel egy tévéműsorba nem befizetni kell magad, hanem meghívott sztárvendég leszel. Így Robi otthon kirajzszögezte a gida poszter mellé a csapásirányt, és cselekedett.
Reklámozni tagadhatatlanul olyan valamivel kell, amire felkapják fejüket az emberek. Gyurcsány leköcsögözése ilyen valami. Ferenc miniszterelnökből megbízható és kiszámítható márkává vált. Szidni trendinek számít, minél csúnyább a szidalom annál jobban be is jön, százból százszor üzembiztosan. Tévedés és mellényúlás kizárva, a befektetés biztosan megtérül garantált hozammal. Kérdés, hogy valóban le kell-e alacsonyodni egy művésznek idáig? Mert ez már az a szint, ahol egy polcra kerül a "Britni Szpírszt 14 évesen rojtosra kúrta egy faszi" elégiákkal. Vagyis a mindegy mit mondanak, csak ne essünk ki a köztudatból futam, és a méltóságot áldozzuk a közbeszédben maradás 15 percéért.

Ha Szikorának ez megéri, lelke rajta.

De egyet nem árt észben tartani a hozzá hasonlóknak. Ezzel a mentalitással a Gyurcsány márkát erősítik. Amíg vállvonás helyett felkapjuk a fejünket újra és újra, amíg a köcsögöző nemzeti hős lesz, amíg a jobberek szeme vérben forog és vad tikkelésbe kezd csak a neve hallatán, addig a Gyurcsány márka erős és megbízható marad. Gyengítésére egyetlen hatásos eszköz van: a közöny. Ha a Szikorák vállát nem veregetjük, ha jelentőséget akkorát tulajdonítunk neki, amekkorával valóban bír, ha hiába írja a faszábbnál faszább blogbejegyzéseit azok nem érdekelnek senkit, akkor elveszti az erejét és fontosságát. Ám amíg ez nem így van, addig minden köcsögözés tápoldat és befektetés a híveinek.

Szerintem ez nem baj, ha eszébe jut a következő öncélú köcsögözőnek.

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr882240261

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fodrásznő határolódik el Gyurcsánytól 2010.08.24. 11:19:01

Kártérítést követel Cs. Szilvia fodrásznő a Magyar Nemzettől egy Gyurcsánnyal közös fotó miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, megint fején találtad a köcsögnivalót.
Én is úgy látom, hogy az egykor jobb gidákat látott értékrend-vállaló szánalmas, a megfelelő szavakat kissé petyhüdten keresgélő dadogása inkább a frissen burkolt kötcsei teraszon lidérces éjszakáin palacsintát sütögető Nagy Blogger iránti szánalmat erősíti, a híveiben mindenképp.
Neki meg biztosan hoz néhány koncertet langyőszi polgármesteri kampányrendezvényeken, és garantált a meghívás a köztévé reggeli függetlenjébe is, a hősies értékrendvállalást kifejtendő.
Mondjuk nem tudom, ki viszi most ott a nyelvén a kultúrát, betöltendő a Lakat T. kiűzetésével támadt csapáshiányt, lehet, hogy már úton is a Robi a stúdió irányába.
A SemmiSemDrágaaPromóért hozzáállás amúgy is jellemezte a 80-as, 90-es évek tényleg tehetséges, egyfajta új életérzést közvetítő
zenekaralapítójának látásmódját, igen tanulékony volt egykori Hungáriás dudás-társa módszereinek átvételében a zsenge tini-tehetségek önzetlen felfedezésében,csak éppen friss gida-toborzásnak titulálta.

Szóval szerintem nem akkora Művész a Robi, hogy neki a sima gerinctelenség elnézhető legyen. Még az önsorsrontás is csak zseniknél fogadható el, de hát azért ő mégsem Joplin, Mercury, Cobain vagy Nick Cave.

Ő egyszerűen csak egy nyálkás, ház nélküli Csiga.
Gyucsány takaroggyá!

Anyagi okok miatt sürgősen eladó egy megkímélt állapotban lévő 1.4-es VW golf (2003).
Extrák: Rózsfüzér a visszapillantón, táncoló Máriafigura a műszerfalon, erdélyi népművészek álltal készített nagy magyarország matrica. Kazettás magnó van, de a kazetta beszorult (Filmslágerek magyarul 1987). Ár megállapodás szerint.
Szikora egy köcsög. Bocs, én ezt készültem kimondani nagyjából a Dalnokok Ligája óta, ahol a Cikidam király a felvonultatott ereklyéivel igyekezett tündökölni zenélés helyett.

Mondjuk ezekkel a szövegekkel nem volt egy súlycsoportban a Panamakalapos Szöcskenyűvő :-)

www.youtube.com/watch?v=hw7mXReWTeg&NR=1

www.youtube.com/watch?v=2HEYnZcAK_c&feature=related
..és ehhez végig kellett nézned Szikora Róbertet a TV2-ben, hogy leessen a tantusz.
De legalább megosztottad mindenkivel... vagy azzal aki olvassa.
@Fabius: ismét zuglói off:

www.valasztas.hu/ov10vt/j42113.jsp?MAZ=01&TAZ=014

Az első szoci egyéni jelöltek már le is adták a cédulákat. Úgy tűnik a borítékolós megoldás működött (meg a támogatói lista).
@Ordnassac:

Ha a borítékolós megoldás nem is ( postán nagyjából mostanában érne be egyáltalán a központba ) az általános nyugdíjas mozgósítás igen. Találkoztam vele közvetlenül a hétvégén.
@Fabius: ez is jogos.

Amúgy Füzynétől semmilyen válasz nem jött még, Láng Márta honlapján a jelöltlista üres.
Kinyílt a zsebemben a bicska, amikor megláttam a 16. vk képviselő jelöltjét. Lehet, hogy kiposztolom, bár a blogom neméppen politikai, de ez a 20-21 éves kis pöcs kiverte nálam a biztosítékot. És a sok marha meg meg fogja választani, hogy ő képviselje az érdekeiket.
hu-hu.facebook.com/people/Krisztian-Szaniszlo/1347302372

Jó volt a zuglói blogtali?
@kisa: mivel verte ki? A korával?

Amúgy jó volt, kitárgyaltunk néhány dolgot a helyi politikában/ból/ról. :-)
@kisa:

Mit tudunk a srácról azon kívül, hogy fiatal? Van valami ismertetője, programja a faszbúk profil mellett?

Jó volt, ettünk-ittunk beszélgettünk :-)
@Fabius: ezekre holnap rákérdezek VL-nél. ;-)
@Fabius: Ja, van programja, az, amit a fidesz minden újbudai jelölt szórólapjára rányomott, hogyaszondja: született újbudai (ez oké), panelprogram (folyamatosan csinálják, nálunk tavaly lett meg a mérőóra a radiátorra, egy csomó házat "nejlonoznak), közbiztonság ésatöbbi.
Igen, alapvetően a korával van bajom: mi a francot tud az életről és egyebekről egy harmadéves jogászhallgató?
Már anno a Rétvárin is kiakadtam, de ez szerintem überel mindent.
süti beállítások módosítása