Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.22. 16:17 úriparaszt

Lehetne Mondjuk Precízebb?

Csak kevéssé vagyok (sajnos) érintett a helyi választásokban, mivel az én érdekeimet úgysem képviseli senki igazán (túl messze a város), viszont gondoltam támogatom az LMP-t, hátha történik valami csodaféle akármi.

Nem nagyon voltam képben a helyi jelöltjeiket illetően, gondoltam tájékozódom, ott a net.

Nézzük a lehetmas.hu -t.

1.  A főoldalon mosolyog az infó, 'Jelöltkereső'.Kiváló, gondoltam....Megye kiválaszt, tovább...aztán semmi. A településeket már nem kínálja fel. Hmmm, semmi gond, van másik.

2. Ok, legyen biankó, nézzük az 'Ajánlószelvény leadópontok'-at, az már tavasszal is szépen muzsikált. Megye kiválaszt: USA térkép a google maps-ben. Fasza.

3. Gondoltam jelzem valahol a problémát, kitartó lennék vagy mi a pöcs. Belépés pont mellett 'Regisztráció'. Ez lesz az, regisztráljunk. Höhö:

Ez az oldal nem található.

I'm sorry, but the page you're looking for could not be found. Below are our most articles. Perhaps you'll find what you're looking for there. 

 

Mindez 2010.08.22-én 16:15-kor.

 

41 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr642239118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikusok 2010.08.22. 20:51:41

A politikusok nagy része tolvaj, hiszen mindent ellopnak, ami nincs lebetonozva. Talán a cigányokhoz tudnám hasonlítani őket. Ebből logikus gondolkodás mellett annak kellene következnie, hogy a legjobb politikusok romák. A romákból persze ritkán lesz p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nálam már működik minden a regisztrációt kivéve, megye kiválasztása + tovább gomb után már felkínálja a várost is, google meg megy..
De biztos csak azért mert Nyíregyháza fontos világváros :D
@Othello: szabolcs megyéből is csak nyíregyházát kínálja fel ;-)
Valószínűleg azért, mert lehet, hogy csak Nyíregyházán lesz jelölt. Nálam megy a regisztráció. Az USA térkép pedig azért van, mert lehet, hogy a helyi szervezet még nem adta le a gyűjtőpontokat, és az USA térkép az alapbeállítás.
ajánlanám az mkkp.hu-t. Ők valóban megígérik azt, amit megígérnek... :-)
aki az lmpnek akarja adni a kopogtatóját az sikeres ember NEM lehet.
Ne szavazz a 20 év elcseszőire /Fidesz, Szocik/!
Hajrá LMP!
valahol láttam: Lopjunk Mi is Pénzt!
"mivel az én érdekeimet úgysem képviseli senki igazán"

X darabszámú cetlit pikk-pakk összeszedsz és indulsz. Ilyen egyszerű. Nálunk pénteken hozta a postás az ajánlószelvényeket, holnap kitalálsz valami program-félét (te tudod, hogy mi a gáz ott, ahol élsz), megcsinálod Wordben, kinyomtatsz párat, lefénymásolod (max. 5000 elég lesz, ha 6Ft/oldallal számolok, az 30 000 Ft kiadás), és kimész az utcára kampányolni.

Nem nehezebb, mint a blogolás, és ha bejön, újabb 4 évre lesz témád.
Hozzám be csöngetet az lmp-s kissrác és azt kérdezte, hogy megint neki adom-e a kopogtató cédulám. Mondom honnan tudja hogy nekik adtam a múlkor is? Azt mondta nem tudja. Rögtön gyanús lett. De azért neki adtam:)
Na most jó nagy baromságot írtam, természetesen csütörötkön hozta, mert péntek ünnepnap volt. A lényeg, hogy pénteken került be a ládából.
még akkor is százszor igényesebb a honlapjuk, mint a dilettáns fidesznek. ott mindig az olyan szar a vezető hír, és a legolvasottabb, mint a nézőpont (hahaha) intézet kutatásai, azt a sok birka el is hiszi
majd a facebookon könyörögnek ők is a választók jogaiért.... :)))))))) és :DDDDDDDDDD
@Brigi \"B. A.\" főnöke: nem hiszem, hogy bárki próbálkozna olyan helyen, ahol kb 5 fő/km2 a népsűrűség. max. 15 darab cédulát szedhetsz össze, de ahhoz is sokat kell biciglizned.
Az semmi, nézd meg a kecskeméti blogjukat, Lehet más a Puszta, vagy mi, ha én a párt lennék, már rég kitettem volna ide, hogy x városrész elempés jelöltjei mit akarnak, vagy, hogy egyáltalán hogy hívják őket, mert ugye már megvannak, és gyűjtik is a szelvényket, ehhez képest semmi sincs, de hát mindegy, csak egy ötlet volt...
A magyar politika általában nem valami fogékony a netre, amelyik párt igen, az még igen új és kevéssé felszerelt a kérdésben.

Egy érdekes dolog ezzel kapcsolatban, kicsit off, mert Bp.: nol.hu/belfold/20100821-fopolgarmester-jeloltek_a_neten__ingerlok_a_kuszobon
@Abdani: csak hát ehhez is ember kell. Az LMP a Pesten kívüli nagyobb városokban is emberhiánnyal küzd. Győrben pl. el se indulnak, Kaposváron meg nem indítanak polgármester-jelöltet.

A Jobbik Pesten áll így. A zuglói szervezet honlapja nem tartozik a túl gyakran frissítettek közé. Igaz, a Fideszét (szintén Zugló) meg egy éve nem frissítették, a kampányoldaluk meg még nincs meg (pedig reklámozzák). A szociknál pedig csak pár napja kerültek fel a jelöltek.

Szóval a magyar politika nagyon nem használja ki a net adta lehetőségeket.
@Ordnassac: tavasszal jobban ment (az lmp-nek) ez a dolog. én hajlandó voltam házhoz vinni a cetliket, az pedig a sajátomon kívül +3-5 darabot jelent. ezért érthetetlen miért nincs lista. nem új dolog, hogy ősszel választás lesz....
teljesen rendben van az LMP honlap. Amiatt meg, hogy hol indulnak és hol nem egyértelműen nem a honlapjuk tehet :)
@úriparaszt: csak a helyi LMP-s ismerőseim tapasztalatait tudom mondani. Tavasszal csak egy embernek kellett cetlit gyűjteni (illetve itt Zuglóban kettőnek), ezt egyszerűbb volt menedzselni, mint hogy sok egyéni jelöltnek kelljen cédulát gyűjteni. Itt pl. 15 vk. van, ide mindenhova kell legalább két ember, az 30.

Te 10e lakos alatti vagy feletti településen élsz? Utóbbinál is lehet legalább 6 vk., tehát legalább 12 ember kell (ez már saját vélemény). Annyi aktív segítőt meg nyáron nem biztos, hogy találsz Pesten kívül (még itt sem könnyű). Arról nem is szólva, hogy megbízható jelölteket kellett előbb találni, tehát akik nem a párt farvizén akarnak pénzhez jutni, esetleg komolytalankodni egyet.

Ehhez hozzá jön még, hogy olyan szóróanyagokhoz, amit tavasszal még ingyen, szimpátiából kaptak meg, a parlamenti bejutás után már fizetni kellett, mivel már kell lennie a parlamenti részvétel miatt. Ez is nehezít egyet a dolgon.

A felére csökkent gyűjtési időről nem is szólva...
Mifelénk az összes jelölt annyira vállalhatatlan ,hogy a kopi cédulám úgy járt mint Koppány vezér...
@Ordnassac: Na igen... kemány dolgok ezek, mert ugye másnaposan egy romkocsmázás után nehezebb is ezeket a dolgokat kezelni.

A viccet félretéve nem irigylem őket, mert egy politikai szervezetet felépíteni és üzemeltetni nehéz dolog ám, főleg, ha ők próbálják tisztán játszani a dolgokat. Ráadásul nem is military bohócok, mint ott a jobbszélen, hanem tanult, meg bohém, meg mindenféle önérzetes ember, ezeket mégnehezebb irányítani.

Én a helyükben viszont taktikusabb lettem volna, mert így ahogy most vannak Bp-n semmi esélyük bejutni bármelyik testületbe.
Egyszerűbb lett volna anynit csinálni, hogy kijátszani a 2 nagyobbat egymás ellen, a tuti szoci körzetekben a FIDESZ javára visszalépni, a tuti, de szocik által nyerhető körzetekben meg az ő javukra, 1-1 biztos bejutós helyért cserébe. Mert most az a szomorú helyzet, hogy elesnek az önkormányzat által nyújtott infrastruktúra használat lehetőségétől.

A politika lehet más stílusú, de működésében sztem. nem nagyon... majd meglátjuk...
@kingStreetboyz: Pesten szerintem mindenhol legalább egy emberrel bent lesznek. Háromnál több sehol sem várható, hiszen hatnál több kompenzációs hely nem nagyon van Pesten.
Elhiszem én, hogy sok aktivista kellene vidékre is, de azért az valahol bánt, hogy megyeszékhelyen sincs még egy gyűjtőhely sem, ahová bevihetném. Azt azért nehezen hiszem el, hogy ne lenne induló jelölt...
@m e o w: ha Győrben vagy, akkor tényleg nincs. Ott már bejelentették, hogy nem indulnak.
@kicsijuti: Akkor valszeg valaki az LMP nevében lenyúlta a cetlidet és bedobta a kukába. Ők ugyanis nem nagyon gyűjtenek kopogtatásos módszerrel.
@Ordnassac: Jójó, de erre meg azt mondom, hogy ezt egy ember is meg tudja csinálni, hogy akkor srácok, mindenkiről csinálok egy barátságos képet, és mindenki írjon már pár szót, hogy mit szeretnétek, szóval arra van időnk, amire akarjuk. Bár nálunk minden párt jelöltje rendre ugyanazokat ígéri meg :D, de akkor is.
Erre persze lehet azt mondani, hogy könnyű a partvonal mellől, de végül is ez a partvonal mellől bekiabálás helye. :D
Közben javítok, megnéztem, és a jelöltek nevei fenn vannak, már csak városrészi programok hiányoznak. Oké, így félpont. :D
Szolnokon megvan a 12 jelöltünk, így el tudunk indulni. Az az érdekes, hogy a jelöltállítás nehezebb feladat, mint a kc gyűjtés, vagy maga a választás. Tessék belegondolni: ha szimpatizálsz egy párttal, és ők felkérnek, hogy indulj a színeikben a választásokon, de egyik másik párt van hatalmon, mennyire vállalnád be a jelöltséget? Pláne, ha a közszférában dolgozol, vagy vállalkozó vagy az adott településen, vagy sorolhatnám. Kevesen vannak olyan bátrak, akik oda mernek állni.
@Abdani: azt esetleg nem tudod, hogy a Jobbik kit indít Kecskeméten polgármesterjelöltnek? Ott ugye zűr volt az alapszervezet feloszlatása miatt.
Na most akkor tart fent titkos szavazói adatbázist az (N)LMP, vagy nem? Lemondott a teljes kampánystáb vagy nem? Derítsétek már ki kérlek, igaza van a Népszavának vagy sem?
@Brigi \"B. A.\" főnöke: "X darabszámú cetli", pikpakk stb.... Nem nagyon lehetsz képben a jelöltállítás régi feltételeiről sem, nem hogy a vadiújakról. Nem ajánlom, hogy a saját elképzeléseid alapján próbálkozz vele, azt meg pláne nem ajánlom, hogy másnak ajánlgasd:-)) tuti szívóág.
Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért, a jelöltkereső frissült azóta a blog poszttól függetlenül.
@parttalan:
A kampánystáb nem mondott le. Titkos adatbázisunk pedig nincs. Az LMP önkéntes regisztrációból készült adatbázisa adatvédelmi számmal van ellátva, illetve betartjuk az adatvédelmi előírásokat. Az Ombudsman ezt tavasszal vizsgálta, az ombudsman egyik munkatársa pedig be van kötve rá. Így a hírre azt tudom mondani pestiesen szólva: kamu
Hát igen, az LMP mögött nincs jól fizetett managergárda, nem volt honnét "összegyűjteni" az évek során, meg láthatóan a párt átlátható is, biztos, ami biztos, nehogy valamelyik tag megbotoljon, és elkezdjen megélhetésivé válni... Úgy tűnik, az elmúlt húsz év önkormányzati és állami pályázataiból visszacsorgó pénzeken vásárpolt profizmus már végleg a mostani nagy pártoknál marad...
@Bence87:
Aki sikeres ember lett az elmúlt húsz éveb, annak vagy nagyon nagy szerencséje van, vagy nem épp becsületes...
@Orbán húzz a fenébe, nélküled szebb a haza!!!:
Nem t'om, a pártközeli "függetlenek" úgyis karanténba zárják magukat hosszabb távon, tehát ez nem érdekes...
@kingStreetboyz:
Úgy érted, az eddigi évek matematikázási-programföladási megélhetési-hatalommániás pártjai sorába kellene állni? Nem tudom, lehet, hogy ezúttal akad egy párt, amelyiknek az a célja, hogy a programot elfogadók szavazzanak rájuk, ne mindenáron mindenki.
Meg hát ha bármelyik nagy pártnak befeküdne az LMP, az a végét jelentené. És ahogy olvasgattam, nem is egészen kompatibilis egyikkel sem. Asszem, a kompenzációs listán azért sok helyen meg fog jelenni. Sőt: arra gyanakszom, hogy itt-ott akad majd egyéni körzetben, polgármesterben is meglepetés.
@Piraeus:
Hát, azért gyűjtünk, hidd el! Igaz, hogy nincsenek fizetett gyűjtőink, meg az is igaz, hogy lejárjuk a lábunkat mindenütt, de gyűjtünk. Csak nagyok lettek a körzetek, és nyáron azért kicsit kevesen vagyunk hozzá! Előbb-utóbb Te is találkozol a gyűjtőkkel.
@Abdani:
Hidd el, nagyon kevés időnk van. Én most nem dolgozom, de így is alig győzöm. Nem tudom, hogyan csinálja, aki dolgozik.
@parttalan:
Nézd, ha vannak titkos listák, én meg mégis lejárom a lábamat napok óta, akkor qrva dühös leszek... (-: Szóval egy regisztrációs adatbázist neveztek ki új Kubatov-listának azok, akik érzékelik, hogy számos fontos helyen most csúsznak a harmadik erő szintjére. Piszkos kampány. De rosszul időzítettek: mire elkezdődik a választás, csak az egészen korlátolt rajongóik maradnak meg mellettük, az LMP-t alighanem komolyabb munka hatékonyan rágalmazni.
Érdekes, mi sem tudunk semmit az lmp-ről. A többi már javában mocskolódik egy ideje a Fidesz ellen és ismerjük is a jelölteket. De az lmp csöndben van...
Talán passzoltak az önkormi választások alatt, felismerték, h felénk tökéletesen esélytelenek?!
Nem tudom, de igazából nem is érdekel, nem hiányoznak...

Épp elég a hivatalos maszop, a nemhivatalos "civil" maszop-szadesz és a jobbikosok sületlenségeit hallgatni októberig...
A Jobbikosok külön kiakasztóak, mert ahogy a többi is, halálra tömik a postaládákat "újságokkal", amik vmi halál gagyiak, tömve helyesírási hibákkal, már az első mondatban is. A stilisztikai és igazmondási oldaláról még nem is beszélve...
Hogy vki annyira gyökér legyen, h 2010-ben ki mer adni úgy egy újságot anélkül, h végigfuttatná egy word helyesírás ellenőrző funkción, az elképesztő. És kérik a bizalmat...
Bárkire szavazzunk csak a Rákosi Viktor és bandájára ne!
LMP--SZDSZ SCHIFFER göndör hajú, ugyanúgy bólogat mikor beszél mint a Pető Iván...lehet látni kire hasonlít.....na és a a pénisze...hmm...azt csak a WC ben lehet látni hogy körbe van metélve:)))))
LMP egy sunyi Fideszhez dörgölődző gyülekezet..( Pártnak nem is lehet nevezni mert már olyan kicsi a támogatottsága...4 százalék jelenlegi mérés szerint:)
Ma reggel megint ott " Röfög" az MTV-n a Fidesz TV-től átszabadított riporternek egyáltalán nem nevezhető baromi unszimpatikus Fidesz bérenc seggnyaló.....Na ezért nem érdemes már nézni a közszolgálati TV-t " Befidszesedett szar társaság dolgozik és butít ott"""
@kingStreetboyz: A lehetséges fidesz-protest szavazatokat balról az LMP az OV-jópofizással elvesztette szerintem. Fideszesek nem fognak rájuk szavazni, mert minek? A Jobbikos fiataloknak meg meggyőződésük, hogy új-SZDSZ, ami ahogy látom, igaznak is tűnik, csak nagyobb rakás szerencsétlenség a párt.

Szerintem az egyetlen hiteles párt a kétfarkú kutya. Rájuk szavaznék, ha nálunk indítanának jelöltet. :)
süti beállítások módosítása