Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.21. 08:00 Fabius

Must vagy soha!

Címkék: augusztus 20 szüret irsai olivér schmitt pál összefogás napja

Készültünk ám az összefogás napjára erősen. Na nem nemzetileg, hanem csak úgy szolidan családilag. Isten, Haza, Család! -így apósom a héten, és az üzenet hosszabb magyarázatra nem szorult. Tudtuk mind, az Isten üzent, a családnak menni kell "haza" a szőlőhegyre, mert augusztus huszadika nem csak az új kenyér, hanem az új bor ünnepe is lesz.
 

Irsai Olivér eleget fürösztötte arcait a napban, éppen eleget ahhoz, hogy átalakulásának kezdetével valódi ünneppé tegye a napot. A könnyű fizikai munka, a bográcsban főtt gulyás, a hegy frissen préselt még alkoholmentes leve, a pilisi hegyoldalból tökéletesen látszó tűzijáték mind alkalmas kellékek az ünnephez. Mit nekünk hős kapitányokat elhurcoló zord martalócok, közlekedésképtelen belváros, pátoszba fulladó elöljáróságok nemzeti sztaniolban, ha kint lehetünk a természetben, és a hazai húst bográcsban csiklandozó fűszerpaprika a szőlő már-már giccsesen édes illatával fogócskázik a szaglószerveinkben.
Csak az a megfejthetetlen gondolat ne lett volna. Az az érzés, ami előbukkant néha a nap folyamán a legváratlanabb pillanatokban. Ott lesett rám a kordonok között, a daráló mellett és a prés mögött megbújva is.
Elbizonytalanított: elfelejtettem valamit? Teszem amit tennem kell, ráadásul szívesen, akkor mit molesztál ez a gondolat egész nap, mint toklász a köröm alatt? De jó lenne most egy nenyi! -sóhajtottam - persze csak magamban, mert csúnyán kiröhögtek volna. Pedig azt tartják, a szentirat mindenre jó iránymutatástól tojásfuttatásig, nekem meg éppen hiányzott a megfejtés a napom keresztrejtvényéből. Minden eszembe jutott: a törköly alapanyagát nézegetve még a pálinkafőzést szabályozó törvény utolsó bekezdése is, de a megoldást abban sem találtam.
Lassan ránk esteledett, a társaság vérében oldódott alkohol is elérte a bikicsunáj-vidámság fokot, így megnéztük a költséghatékonyság ellenére nekem tetsző tűzijátékot, és elindultunk haza.

Itthon első dolgom volt megnézni, nagyjaink miként tündököltek az összefogás napja alkalmából.
Fellapoztam a Zemberek Emberének ünnepi beszédét, és lett is nagy homlokra csapós megvilágosodás azonnal:

" Történelmi tény, hogy a forradalmakat kevesek vívják meg sokak nevében, sokak érzéseit, vágyait képviselve. Most azonban különleges időket élünk. Tavasz óta tudjuk, hogy Magyarországon nagyon-nagyon sokan gondolják ugyanazt és akarják ugyanazt - mindenki nevében. Most újra azért forr bennünk és általunk a magyar valóság, hogy letisztuljon sorsunk, és mint jó mustból a nemes bor: kiforrja legjobb énünket."Ómájfaszom! Én balga meg itt bizonytalankodtam egész nap! Pedig csak a magyar valóság forrt bennem, általam, hogy letisztuljon végre a sorsom. Dél körül meg már azt képzeltem, hasmenés lesz a mustozás vége, ezért szerencse, hogy lefekvés előtt kiderült: a gyomromban lévő must idővel kiforrhatja magából a legjobb énemet. Itt az idő! Must, vagy soha!

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr752236488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez is NAGY lett, Fabius!

Azt meg különösen értékelem, hogy a csoda-táj élvezete után még volt erőd átpásztázni az ÚJ KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK (!)tegnapi must-érlelőit.
Szép volt együtt a HÁROM LEGFŐBB a zászlófelvonáson? Hallom, ott még lehet zászló egyelőre, csak az ifi-olimpián számít nacionalistának a Parlamenti Törvénykezés
Motorja szerint.
De azért a felelősség terhétől meggyötört tekintettel kezét a megfelelő balra helyező Fecó hasonló performanszait nem múlták felül ugye?
Csak azért érdeklődöm, mert nekem nem volt tegnap időjárásom részt venni az új időszámítás első, már a Nenyi hatálya alatti előadásán, de még a Körmenetet sem bírtam követni (nem tudod, kötelező-e már nézni, vagy majd elszámolok vele Odafent?)
Úgyhogy mulasztásomat pótlandó, megyek is a Bosnyákra nép hangját meg egy pár csokor tarka szalmavirágot kutatni őszi depi ellen, oszt' ha szerencsém van, odajárulhatok Papcsák Ferkó személyes standjához egy kevés útmutatásért, ha már tegnap vétkezett bűnös lelkem.
@sületlenke:

Ferenc páter mimikai mutatványait felülmúlni lehetetlen :-) Nem is próbálkoznak vele. Helyette van olyan koncentrált pátosz, amit ha összegyűjtünk gondosan és hígítva alkalmazunk, kitart a következő választásig.

A körmenet is magasztosra sikerült. Épp csak icipicit árnyalt a képen Palkó tegnaptól szállóigévé nemesedő aranyköpése:

"Nekem sokat mond a kéz, mert vívó voltam".
@sületlenke: Törvényhozás, nem törvénykezés. Schmitt nem a Legfelsőbb Bíróság elnöke. ;-)

Aztán mesélj, hogy Papcsák Ferkóval mi volt!
Must? Most? Már? ajvé, itt az ősz?
@Ordnassac: Ó, Ordi, Ordi, mi lenne precizitásod nélkül velünk itt ezen a blogon? Ugye megbocsátod azért szegény tudatlan, reumás lelkemnek, hogy a Legfőbbet a törvényhozás helyett a törvénykezés akadálymentesítőjeként apsztrofáltam?
Amúgy azt Te sem vonod kétségbe, hogy arra is alkalmas lenne egyébként?
A Bosnyákon tett állapotfelmérésről majd esetleg beszámolok később, ha igénylitek, most sürgősen rendeznem kell a szalmavirágok dolgát,(fejjel lefele lógatva kell szárítani, mint tudjátok, és mint bizonyára rohadtul érdekel is benneteket.)
@sületlenke: ha nem bocsátanám meg, azt azért elmondanám. :-)

Schmittről TG blogon igen sűrűn elmondtam a véleményemet, ami nem éppen pozitív... Hagyták volna OGY-elnöknek.
@sületlenke:

Mesélj, Papcsák kitett magáért?

@kiraaaaa: Ez a must még nem az a must :-) Nekünk magyaroknak kellett egy korán érő szőlőfajta :-)
@Fabius: kár, hogy nincs polgármester-jelölti vita itt Zuglóban. Arra nagyon szívesen elmennék.

Már az az elvetemült gondolat is felmerült bennem, hogy akár mi is szervezhetnénk. Azonban ez tényleg az elvetemültek közé sorolandó. :-)
@Fabius: mi a csuda ez a 'nem az a must'?:))
tegyük tisztába a must kérdést, most!:)
@kiraaaaa:

Öhhöm...na, hogy is mondjam finoman? Az a must ami bennünk forr a végtermék szempontjából barokkos túlzással nevezhető "nemes bor"nak. Színét, szagát és állagát tekintve... :-D :-D

Szóval ez a must még nem az a must, amiből a nemes borok és a legjobb énjeink forrnak ki :-)
@Ordnassac:

Pedig egy választók által szervezett vitafórumra nehezen lehetne a jelölteknek kibúvót találni. Megfontolandó.
@Fabius: a helyszín lehetne a Cserepesház vagy a Bosnyák tér környékén egy hely.

Jut eszembe: hétfő vagy kedd? ;-)
@Ordnassac: Te értelmes, ám kissé Mimóza lelkületű Főkommenter! Nem lehetne csak egy ici-picurkányi humorérzéket beengedni a tényleg példaértékűen leadminisztrált életedbe?
Tehát nem minden ironikus megjegyzést becsülettel és az esetleges késedelem miatti bocsánatkéréssel azonnali hatállyal "lereagálni?"
Erre most aztán tényleg ne "reflektálj", mert minden anyai érzületem ellenére stande pityere kiszeretek belőled.
off: azt meg külön méltányolom, hogy nem adtál linket a TG blogjához, hogy megismerhessem az ott NyaliPali kapcsán kifejtett - gondolom többszáz - kommentedet.
Amúgy sem az én világom, kultúrált hangnemű, úgynevezett elemzés egy értelmes sráctól a blog, de már az alaphelyzettel sem értek egyet, mármint azzal, hogy politológusként lehet-e úgymond a politika mögötti történések hátterére "tudományos" magyarázatot lelni.

Tudom, nagy a rajongótábora, de én inkább az egyéniséget értékelem, tudod, tartalom és forma egysége, mondanivaló+sztájl, ahogy az átkosban tanultuk, azaz a mondanivalód lényegét szolgáló stílusjegyek. Persze, ez már nem a "politikai elemző blog" kategóriája, hanem ALKOTÁS.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy ViccPali beszédeit ki írhatja? Az hallott-olvasottak alapján egyetlen tippem, hogy Semjén Zsolt és Orbán Viktor szerelemgyereke. Minimum.
@kiraaaaa: a politika és az internet kapcsolata Magyarországon szerintem egy izgalmas külön téma.

Itthon még nagyon gyerekcipőben jár.
@Fabius és májkedvenc@Ordnassac:
tehát ahogy kibotorkálok Miheztartásért (meg főleg a szárítani való virágért), szigorúan a NER jegyében meg a kopott, tyúklábmintás hosszú fülű szatyromban máma' a Bosnyákra, az első, ami szembeötlik:
az MSZP-nek "máma már nem hasadt tovább", nekik maximum az augusztusi utóhőség egynémely (virág-szakértőként mondhatom, meglehetősen kókadt) szekfűje kampányolt, azok is szemérmesen MSZP logo nélkül.

A másik, ami meglehetősen szomorú, a lelkes, pénz-posztó-fegyver és paripa nélkül is embereket megszólítani próbáló LMP-sek, akiknek pár perces ácsorgásom alatt többen is beszóltak, zsidózva, kommunistázva, mitakarnakmégismagukozva, és nem állnak meg, hogy a Várnai elmondhassa nekik, mégis mit csinálnának - nem másként, de akárhogy.

A szomszédvár stand Jobbik a szokott forma, alázatos talpasok a zászló alatt, merthogy a hétvégi hakni fényét személyesen a Nagyfőnök emelte, polgármesterként indul, ha jól láttam, (Ordi, ne merészeld idelinkelni a nevét, pláne a programját, csak túlélem ezt a szégyenteljes információhiányt!)
Ami viszont nagy só, a fehér műkonflis jobbikos felirattal, és objektíven elismerem, volt is rá kereslet a gyerekesek körében.

És hát végül Ferkó, a Nagy Zuglói Berepülő. A tavaszihoz képest valahogy nem tűnt annyira kisimultnak a pofikája, bár le volt jól égve hehehe..
Kezelt-kezelt boldog-boldogtalannal, készségesen ölelte át a vele fényképezkedni kívánó nagymamát (volt persze spontán jelenlevő villogás,video, minden), és hogyne- hogyne hozhatja jövő szombaton az unokát is egy közös képre- de valahogy nem láttam a tavaszi kampány hetyke rosszcsont kisfiúját.
Na ja, akkor még személyesen a NÉPKÖZÉELVEGYÜLNIKÍVÁNÓ rózsaszínűinges kampányolt neki a Bosnyákon, dehát ugye most már kímélni kő" a kőccségeket, köztársasági őrezred, térlezárás, szombati kofák kiűzése..miegymás.

Én meg persze megint elmulasztottam a lehetőséget karrierem kissé megkésett építésére, és nem ajánlottam fel neki garantáltan független lojalitásomat kampánya előmozdítására, pedig nálam alkalmasabbat keresve sem találhat:
én is szeretek elvegyülni a nép között, pláne beszélgetni, kvaterkázni és - kétségkívül - ÉN SEM ÉRTEK SEMMIHEZ
@sületlenke:

A beszámoló hibátlan! :-D Köszönjük :-))
Úgy érzem lassan megérik a helyzet a konflisozásra, közös fényképezkedésre nekem is. Jövő szombaton elvileg rá is érek.

Ha van kedved kvaterkázni meg nép közé vegyülni, hétfőn este héttől itt megtalálsz minket:

www.mixr.hu/nagylajos.php

Ez mindenki másnak is szól, aki hajlandóságot érez eszmék hosszas futtatására irl.
@sületlenke: az összefoglalót köszönöm, nagyon jó lett! :-) Ha ezt tudom, hogy ennyien lesznek én is kinézek.
@Fabius: mettől meddig szoktak kint lenni szombaton? Délután nem érek rá a jövő héten, de én is kinéznék.
off:
Nos, ezt a LOGO-t pár perce indítottam el a cybertérbe:
m.blog.hu/id/ide-ide/image/juddin-logo.jpg
- és kíváncsi leszek, hogy mire forrja ki magát ez a (ria)dalom...
(+ creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/hu/ ;)
@Ordnassac:

Fogalmam sincs, még én sem voltam. Sületlenke első Papcsákos beszámolójától kezdett érdekelni a kitelepülésésdi egyáltalán :-)
@1.szolo - 2014;): Az biztos, hogy népszerű leszel vele :-D
@Ordnassac: Mivel nekem amúgy fő vegyülési terepem a Bosnyák, minden szombaton eltoporgok egypár órácskát, most kampányban pláne, azt látom, hogy úgy 9-ll között vannak kint a nagyágyúk, előtte-utána az aktivisták, kivéve persze a Várnait, aki még ma délben a hőségben is kint izzadt szegény.
A Ferkó kommandó lelécelt ll után, még a Rátonyi lány is ott volt, Ordi, Te biztos rákattantál volna. Jövő szombaton már a délceg Zizis is ott lesz, ezt meg a veresegyházi kofáktól tudom, jó barackot árulnak amúgy.(Fehér husú, a magház körül enyhén piros - ez csak egy apró, ám lényeges kiegészítés, ahogy Te mondanád).
@sületlenke: köszönöm az információt, akkor jövő szombaton kinézek. :-)

Rátonyi Flórát volt már szerencsém látni, tényleg csinos. Apukát korábbról ismerem személyesen (nem az úszásról).
Komment, jelenj meg! :-D
@Ordnassac:

...és megjelent :-D

@sületlenke:

Hasznos tudnivalók, köszi :-) Kinézek én is szombaton, hátha körbevisznek a Jobbikosok fiákerrel, és kényelmesen tudok fotózni. :-))
@Fabius: jó kis varázsige a megkukult blogmotor helyrerántására. ;-)

Esetleg lefotózod a polgármester-jelölteket is? Lehet, hogy egy-két fotó jól jönne a Wikipédiának is. :-D
@Fabius:

Naná, ezért megyek :-) Ha kint lesznek nincs akadálya a wikifotónak :-)
Meghülyült a blogmotor teljesen :-)) Hogy lett ebből magamnak válasz?
@Fabius: Papcsák, Várnai és Janicsák mindenképp (Czeglédiről nem nagyon kell, wikifogalmak alapján – Staudttal ellentétben – még nem nevezetes, Pelyva meg fene tudja, hogy kint lesz-e). :-)
@Fabius: véletlenül a saját kommentednél nyomtál a válasz erre gombra?
@Ordnassac:

Oppsz. Mi szerint nevezetes valaki wikifogalom szerint? :-)
@Fabius: hülyeséget mondtam. Elfelejtettem, hogy Czeglédi a Jobbik budapesti elnöke. Ő is jöhet!

Kis wikijog: hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Nevezetess%C3%A9g :-)
@Fabius: mindenesetre a helyi pm-jelöltek szócikkei készülnek. ;-)
Kicsit irigykedem rátok...:)
Jó társaság...
Ha nem lenne ennyi száz kilométer közöttünk, akkor bizisten mixr- be mennék én is!
süti beállítások módosítása