Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.13. 08:00 Fabius

A pénz szaga

Címkék: gazdaság fidesz bajnai kormány matolcsy györgy

A pénznek nincs szaga - tartja a mondás, nekem mégis a vespasianusi idők jutnak eszembe, mikor a nyilvános vécék is adóztatva voltak. Valami bűzlött akkor is a költségvetés körül, és valami bűzlik most is.

Pártunk és kormányunk költségvetési és hiánycél ügyben úgy hajlik, mint a rohadt nád. Az aktuális szellők vitorlába fogásának tanúi vagyunk mind az utóbbi időkben.
A kampány alatt oly sokszor gyakorolták a csontvázidézést, hogy az alakuló ülésen Orbán Viktor csontváz, vigyázz!-t vezényelt osztály, vigyázz! - helyett. Megindult a Nagy Népi Csontvázvadászat, jöttek egymás után a gyöngyszemkommünikék: tejézusúristen, minden szekrényben ott lapulnak! Annyi van belőlük, hogy Felcsúton kedves mamánál Cézár kutya elbarikádozta magát a fészerben, és petíciót nyújtott be, miszerint nem hajlandó több lábszárcsontot fényesre rágicsálni. Egye meg a Varga Mihály, aki olyan jelentést készített, amit azóta sem látott senki.

Néhány héttel később, mikor fejünkre koppintottak a nemzetközi szervezetek a hiánycél miatt, és maga Angela Merkel is morcira ráncolta szemöldökét Viktor tündöklése láttán, gyorsan változott a kép: Orbán világbajnoknak nevezte a Bajnai kormány kiadáscsökkentő és konszolidációs teljesítményét. Hiába na, más dolog itthon butítani a népet, és egészen más, ha külföldön néznek hülyének mértékadó európai politikusok.

De mára ez sem elég. Hisz egyrészt jön a rettegett önkormányzati választás, és megint a zoknitrotty időszaka van, másrészt beduzzogtak eddigi hitelezőink, kormányunk pedig szabadságharcnak álcázva igyekszik nem túl nagyot égni mindenki előtt. Úgy kell tenni, mintha képesek lennénk a piacról finanszírozni a hiteleinket a jövőben. Erről jó volna meggyőzni a NER-NENYI-k olvastán nem elaléló hitetleneket is. Ne vicceljünk, szavazni ők is fognak, és a végén akut szavazathiányt okoznak az együttműködés rendszerében.

Mit tesz ilyenkor egy taktikus kormány? Beveti a nehéztüzérséget. Vagy legalább megpróbálkozik vele. Elsőre a Vezér páholybarátjának és udvari MLSZ elnökének bankja jött elő azzal, hogy ők bizony kiszámolták, az IMF és az EU pénze nélkül is megvagyunk 2011 végéig. Sőt, jövőre már 3% fölött lesz a gazdasági növekedés. Ezen a hurráoptimizmuson még a legsavanyúbb piaci elemzők is harsányan felröhögtek. Nem is értem miért nem kampányol Csányi személyesen, pempörsz bébi módra üzenve a világnak: ne fossatok, van pénz rogyásig!
 

 

 

 

 

 

 

 

Másodikra Matolcsy György Nemzetgazdasági minisztériuma folytatta a salaktalanítást, és furcsa módon a Bajnai kormány további fényezését. Bizony ám, valamivel meg kell magyarázni a hirtelen lett sok pénzt, ami az önállóságunkat lehetővé teszi. Ezért Matolcsy jómunkásember módra fogta a soha meg nem talált, de szelektíven gyűjtött csontvázakat, és maga hordta ki a szeméttelepre még az emléküket is.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt-nincs. Csontvázak, milliárdos költségvetési lyukak helyett most bőség van és elismerés:

"Az egyenleg romlását legnagyobb (és növekvő) részben az adó- és járulékbevételek kiesése okozta". Ráadásul a bevételek elmaradása májusban és júniusban felgyorsult. Tehát a dokumentum alapján a hiány nem a Bajnai-kormány költségvetésbe épített aknái miatt, hanem tőle független tényezők, az adóbevételek alakulása miatt szállt el. "Még a végén megérjük, hogy Orbán Viktor nyilvánosan mormol el egy hálaimát Bajnai Gordonnak a Parlament kupolatermében:

 

 

 

 

 

 

 

Én már csak arra lennék kíváncsi, mikor hazudtatok az arcunkba szempillarebbenés és arcrándulás nélkül szemérmetlenül? A csontvázmizéria idején, vagy most? Mert, hogy valami bűzlik a hirtelen megtalált "2011 végéig jók vagyunk" pénz körül, az biztos. Csoda, hogy se ennek szagától, se a pálfordulás centrifugális hatásaitól nem szédültetek még el.

14 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr232218185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kovács Árpád: Az IMF rossz tanácsadó 2010.08.17. 13:45:01

Soha, senki nem járt eddig jól azok közül, akik az IMF-re hallgattak, mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felügyelőbizottságának elnöke a FigyelőNetnek adot interjújában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szokás szerint jó helyre nyúltál.

Sólyom úr véletlenül jókora írta ki a választásokat, addig az időpontig nem feltűnő, ha nem tárják a nyilvánosság elé a jövő évi költségvetési elképzeléseiket.

Jó ez mindenkinek, csak az ilyen "hülye" blogger rugózik már előre hülyébbnél hülyébb kérdésekkel.

Jó ez így, csak senki ne firtassa, hol az igazság!

Azért az önkormányzati választások után majd megtudunk kevés részletet arról, hogy mikor is hazudtak!
(szerintem idézhetik a nagy klasszikust: hazudtunk éjjel, stb...)
azert kellett a csontvazakat unalomig lehazudni, mert az egyik legjobb alca lesz, amikor majd kiderul: ok gyartanak csontvazakat, dugjak el mindenfele ellenorzes (asz) es nyilvanos koltsegvetes nelkuli allami szervezetbe, ahogy tettek az MFB-be is ~1000 milliard erejeig 98-02 kozott

azert csontvazaztak, mert ok fognak csontvazakat gyartani ahogy tettek 98-02 kozott is
nem csak medgyessi tehet a 2002-es elszallt (10%) koltsegvetesi hianyrol
rejtő örök és klasszikus, a csontvázak mindig jól jönnek ;-)
@úriparaszt:

Ha már Rejtő és Csontbrigád, akkor:

"Mivel a halálraítéltek - különösen a kivégzést megelőző napon - nem kapnak eltávozásra engedélyt, hogy römit játsszanak, és felkeressék valamelyik jó hírű mulatót, tehát úgy érzem, hogy az eset magyarázatra szorul."

:-))
@Tűzfal:

A jövő évi költségvetés egyelőre az elképzeletlenség fázisában lézeng valahol. Elképzelni legközelebb ősszel, választás után lehet.

Akkor viszont újra szárnyalni fog a képzelet és a kormányzati kommunikáció.
Máris itt egy narancsmellényes Csontbrigád:
"Járai Zsigmond, Szász Károly, Adamecz Péter, Arnold Mihály, Soós Lőrinc, Deák Klára, Pakucs János, Rózsás-Adela-Isabella, Novoszáth Péter, Csizmadia Norbert, Szapáry György, Auth Henrik, Mellár Tamás, Náray-Szabó Gábor, Bánki Frigyes, Faggyas Sándor, Nagy Viktória, Rózsás Tamás, Kovács Antal Ferenc, Botos Balázs, Bod Péter Ákos, Heim Péter, Gazsó L. Ferenc, Töröcskei István, Harczi Marianna, Csordás László, Sebestyén Tibor, Subai József, Horváth Zoltán"

"(A novemberi levelet aláíró közgazdászok) szerint nincs reális esély a 3,8 százalékosra tervezett GDP arányos államháztartási hiány elérésére, annak mértéke ugyanis könnyen elérheti a 7-8 százalékot is.
A jelentés elkészítésére (a fentieket) Orbán Viktor Fidesz-elnök kérte"

Talán illene (ismét) aláírniuk egy helyreigazítást ezeknek a szagembereknek, hogy BOCS, de megrendelésre hazudtunk...
@1.szolo - 2014;):

Őket szokás mértékadó közgazdászoknak nevezni, ugye? :-)
Bár, ha abból indulunk ki, hogy Bod Péter Ákos nem tudott semmit arról, hogy az Új Széchenyi Tervhez felhasználták a publikációit feltételezhetjük, az aláírok közül sem tudott mindenki mindenről.
Emlékszünk, ugye, arra az OV-nyilatkozatra, mely szerint ő még soha életében nem hazudott? :P
@kriszi:

Bizony emlékszünk. Ahogy Kósa Lajos szavaira is, amiben semmi rendkívülit nem lát legutóbbi nyilatkozatában a PSZAF.

"Az összegyűjtött adatok értékelése során a felügyelet azt állapította meg – közölte Binder István –, hogy a kereskedési adatokban nem volt kimutatható olyan jelentős és konkrét tőke- és pozíciókoncentráció, valamint a piacokat befolyásoló hírek megjelenését megelőzően kialakuló gyanús árfolyam-elmozdulás, amely a piacbefolyásolás és bennfentes kereskedelem megvalósításának gyanúját megerősítette volna."

Vagyis a világon semmi nem történt. Csak azt nem értem, hogy akkor itt ezek vajon micsodák?

www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/100607_Csanyikoz_219.pdf

www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/100607_BiroUtassyWolf_218.pdf
@Fabius:
- De lehet, hogy csak szemmértékadók...

@kriszi:
- Bocs, de ez így nem elég pontos!
Ő azt vallotta, hogy (csak;) a ZEMBEREKNEK nem hazudott...
"Vezető állású személyek OTP részvény tranzakciója
(...) 2010. június 4-én az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével 4.720,- forint/darab átlagáron 1.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt.
(...) 2010. június 4-én az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével 4.700,- forint/darab átlagáron 10.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt.
(...) 2010. június 4-én az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével 5.304,- forint/darab átlagáron 17.000 darab OTP törzsrészvényt értékesített.
+(...) a Patria Finance a.s. igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 2010. június 4-én 5.330,-forint/darab átlagáron 39.000 darab OTP törzsrészvényt értékesített."

Nahát, milyen "érdekes véletlen", hogy ugyanaznap az eladásaik 600 Ft/db összeggel meghaladták a vételi árat.
Igazán "mázli", hogy nem egymástól vásárolták...
(-az utolsó fickó 23 millát "lelt", hogy ilyen korán kelt;))
@1.szolo - 2014;):
Ez igy sem pontos. A lényege a kijelentésnek az, hogy POLITIKUSKÉNT nem hazudott a zembereknek.

Számomra az őszödi fideszes spiclijelentés után, amire egyből ugrottak, hogy lám BEISMERTE GyF, hogy hazugsággal jutottak hatalomra, ez a kijelentés ugyanolyan beismeréssel ért fel:
Orbán Viktor nem politikus!
Azt nem csak hazánkban, hanem az egész világon tudják róla, hogy alávalóan hazug ember, tehát...

Amúgy pedig Magyarországon 20 éve nincs politikusképzés, tehát a kommunisták által képzett politikusokon kivül nincs politikus (Lezsák, Stumpf még a kommunistáktól kapták a képzést).
Azok, akik ma azt hazudják magukról, hogy politikusok, és nem a kommunistáktól kapták a képzést több, mint húsz évvel ezelőtt, azok csak a politikai élet betanitott munkásai. Szinvonal/bér viszony: ízetlenre higított, megcsiccsent kannás bor minőség, Dom Perignon pezsgő áráért:
Ki, melyik szervezet, közösség is merné azt hazudni magáról, hogy ma ő alkalmas politikus képzésre.
Szemfényvesztő bagázs - ez is... De mit is várhatunk azoktól, akik ugyan ott szocializálódtak, mint elvtársi elődeik? Max. a konc mértékének az elosztásával nem voltak kibékülve. Azért mindannyiunk érdekében remélem, hogy valami épkézláb gazdasági tervvel is előállnak az őszre(mert eddig csak fikázni tudtak + 29 pontos vicclista), mert különben szabadságharcolhatunk, de amikor hitelt akarnak felvenni (mert akarnak) olyan (piaci)kamatra fogjuk kapni, hogy a végén még benyalnak az IMF anuszába is! Mert azért ők 1,5 %-al olcsóbbak szoktak lenni...
@Drummer: - azér' én csak elvégeztem egy 120 órás gyorstalpalót;)))
ide-ide.hu/images/politanu.jpg

0.Viktor meg előszeretettel emlegeti a "mi szakmánkban" kifejezést, ami alatt gondolom a "miniszterelnök"-séget érti, miután a másik kedvenc fordulata az "A politikusok" (értsd a "MI politikusok" HELYETT - tehát valóban nem tartja magát ANNAK:)
süti beállítások módosítása