Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.19. 08:00 Fabius

A jobbik hiénavadász

Pártunk és kormányunk hétvégén is végezte a dolgát rendületlenül. Sikerült a pénzpiacokon értünk gyakorlatilag kézfizető kezességet vállaló IMF és EU küldöttséget hazafutásra késztetni.
Amíg ennek ma kiderülő következményeire várunk, nézzük mit szóltak a hőstetthez az ellenzéki pártok.

Az LMP semmit, nekik jobb dolguk is akadt a hőségben, mint hétvégi ügyeletet tartani, és állást foglalni a várhatóan millió embert érintő apróságban.

Az MSZP hozta a kötelezőt, Mesterházy mélyen elítélte a kormány felelőtlenségét:
 

"senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan bebizonyítja az Orbán-kormány, hogy alkalmatlan a válság kezelésére, egy koherens költségvetés és gazdaságpolitika kidolgozására. Voltak ennek már előzményei, hiszen a Kósa-Szíjjártó páros felelőtlen mondatai megmutatták, mit okoz a hozzá nem értés pénzügyi kérdésekben. Amit a napokban láttunk a Matolcsy úr által vezetett kormánydelegációtól, az szintén vagy dilettantizmus vagy tudatos károkozás. Mindkét verzió életveszélyes az ország szempontjából, mert ennek az árát, a végén, mindig az adófizetőknek kell kifizetni, leghamarabb annak a 1,5 millió családnak, akiknek deviza alapú hitele van és a törlesztő részleteik ilyen események után azonnal emelkedni fognak."Nekem kínos elismerni, hogy ezúttal igazuk van. Bár jegyezzük meg, hogy a válságkezelésben ők is alkalmatlannak bizonyultak 2008 őszén. Meg kellett Gyurcsánynak bukni, új kormánynak kellett ahhoz alakulni Bajnaival az élen, - aki írásba adatta a frakkertagokkal, hogy támogatni fogják - hogy hónapok bénázása és beszarisága után végre érdemben történjen valami. Ez némileg tompítja, de el nem veszi a kritika élét. A szocik bénasága nem jelent fölmentést a jelenlegi kormánynak semmi alól. A csontvázjelentés kínos intermezzója és elrejtése, a "tartható a hiánycél" kimondása, és a mentőövként használt 29 pont után minden felelősség őket terheli.
Ez alól nincs kibúvó.
 

A Jobbik sem nézte csendben az eseményeket, hiszen programjának hangsúlyos eleme volt az ország hiteleinek újratárgyalása. Ennek megfelelő hangvételben közleményezte Hegedűs Tamás:

"A hétfőtől várható koreográfia lépései borítékolhatók: a globális pénzügyi hatalmak iránt elkötelezett politikusok, elemzők és sajtómunkások falkában esnek majd neki a kormánynak azért, mert nem hódolt be a külföldről érkező nyomásnak. A Jobbik ebben nem lesz tettestárs. Fontos kiemelnünk: a nemzeti szuverenitás visszaszerzése még nem történt meg, de az IMF és EU delegációjával folytatott tárgyalások a gazdasági szabadságharc fontos frontvonalát jelentik."Képileg megvan? A Jobbik majd sakkban tartja a hiénafalkát amíg a kormány serényen üldözi a karvalytőkét.

 

 

 

 

 

 

 

Joggal merül föl a kedves olvasóban a kiez-kiez-kiez?? kérdés. Mert ugye nem csak az számít mit mond, hanem az is, ki mondja. Az egykori SZDSZ kampányfőnök, Fidesz potentát, most Jobbikos stratéga nevéhez is fűződik az a gazdasági program, amivel kampányolt a Jobbik. Ebben akartak adósság újratárgyalást és elengedést, alapkamat csökkentést és erős forintot.

Egyszerre.

Vagyis az ő hétvégi forgatókönyvük úgy nézett volna ki, hogy Magyarország halasztást vagy adósságai eltörlését kéri, majd kamatot csökkent, és valahogy a nemzeti valuta erősödését is eléri.

Dilettantizmus? Dehogy. Ez virtus, bazmeg!

Innen üzenem Hegedűs Tamásnak, nem kell ahhoz a globális pénzügyi hatalmaknak elkötelezve lenni, hogy az ember kritizálhassa a kormány balfogásait. Gondolkodni kell, józan paraszti ésszel. Igaz, ez se nem forradalmi, se nem szabadságharcos, de legalább közel van a földhöz amin járunk.
Az IMF és az EU programja jelentette a biztosítékot az ország stabilitására, adósságainak finanszírozhatóságára. Ez most nincs. Ha a Fidesz és a Jobbik összedobja az ehhez szükséges tőkét, akkor hurrá, ünnepeljünk és zavarjuk el a sok lábatlankodó, mindenbe belepofázó külföldit de iziben. Ám ha arra játszotok, hogy majd velünk kifizettetitek a dráguló államadósságot, az emelkedő törlesztőrészletekkel együtt, akkor csak egy javaslatom van:

Álljatok arccal a nap felé, és induljatok el a halálfasza irányába, hiénavadásznak!

72 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr602160119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IMF-tárgyalások: most cirkusz, később talán kenyér 2010.07.19. 19:11:37

Nem az a kérdés, hogy kemény csávók vagyunk-e a Valutaalappal szemben, hanem hogy mikor és hogyan teljesítjük a követeléseit.Mert ugye keménykedni, azt lehet. A tárgyalások megszakítása bizonyára népszerű lesz a választók nagy része számára: olyan tökö...

Trackback: IMF-blamázs: hol rontották el? 2010.07.19. 09:18:22

A külföldhöz való zsigeri igazodás rossz stratégia volt, de annak puszta tagadása sem lesz automatikusan jó. Nem az a baj, hogy a kormány nem ért egyet az IMF-fel, hanem, hogy ezt bután teszi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Az elmúlt évek szocial...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én a matolcsi irgalmatlan csúsztatásán vagyok kurvára kiakadva, hogyaszongya: a csúnya, büdös kapitalisták megszorító csomagot akarnak a banksarcolás helyett. Pedigcsak aszonták, hogy nem komilfó a járai bankját nem megsarcolni, a többit meg igen.
És 3/2 (!) orbán most bajban van, hogy kinek nyaljon, a csányinak vagy járainak. Mármint az alapján, hogy a bnkok nyereség vagy mérlegfőösszeg alapján adózzanak: ez utóbbi a csányinak jó, mint tudjuk, az előbbi meg a járainak lenne jó, ha már nem lehet adómentes. Most aztán brénstromingolhatnak, hogy ez így hogy legyen.
Majd megvárják az önkoris dzsemborit, aztán amikor behúzták, egyrészt megnyílhatnak a pénzcsapok a havercégeknek akik nyerik el a megbízásokat, másrészt mivel 2014-ig be lesznek biztosítva jöhetnek a megszorítások. Amikor kihirdeti Orbán akkor rámutat Gyurcsányra, a híveknek ennyi érv tökéletesen elég lesz.

A posztban leírtakkal maradéktalanul egyetértek, megint fizetjük a bulit, hajjdejó, de legalább az a szűk kis kör (politikusok, oligarchák, nyaloncok) jól mulat.

Egyébként az ok amiért ez az ország még sokáig nem fog jólétben tobzódni az csakis a választópolgárokon múlik. A többség elolvassa a pártlapot (tökmindegy melyik oldalét), a többfelé tájékozódás nem divat náluk, aztán amit harsog a választott oldal, azt elhiszi. Ráadásul kizárólag a látványpolitizálással lehet széles tömegeket megnyerni. Itt ez a faszagyerekes vircsaft is. Emelkedő törlesztők, gyenge forint, ezek nem érvek. Faszagyerekek vagyunk, inkább naponta tízszer hazudunk a tükörbe, hogy igenis nagy és erős nép vagyunk, nekünk nem ugat sem EU sem IMF, mintsem beismerjük, nincs mire erősnek lennünk jelenleg. A jövőben persze lehet, de most semmiféle adu nincs a kezünkben. Node sebaj, éljen a látványkonyha, a magyarnak az tökéletesen megfelel.
Bejött a jóslat. A forint esik, a részvényárfolyamok meg követik. Még jó, hogy Csányi eladta az OTP papírjait a legutóbbi forintbedöntés napján szerencsésen. Kíváncsi leszek a devizahitelesek meddig tolerálják a megmentésük ilyen formáját?
@Valahol Máshol:

Kerülhetne adu a kormány kezébe. Én nem a kiadási oldal megvágásával vacakolnék, hanem a bevételit erősíteném. Bevezetném a Nemzeti Önérzet Adót, aminek befizetésével minden magyar állampolgár mosolyogva igazolhatja, mennyire nem kell nekünk az IMF segítsége.
@Fabius: A NÖA pedig bekerülne azon adók sorába, amelyeknek csak az adminisztratív és egyéb kiadásai nagyobbak, mint amekkora bevétel származna belőle.
@Valahol Máshol:

Az nem lehet, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében gondolkodó állampolgár ne akarja finanszírozni saját zsebéből a országa államadósságát. Az sem lehet, hogy a forradalom és szabadságharc a karvalytőkén alapuljon.
@Fabius: Nem, nem, soha! :P

Inkább fizetem én a kis megtakarított pénzemből, eladom mindenem, csak hogy a drága Viktor Vezér és Nemzeti "2/3" Egységkormánya csinálhassa a Forradalmat magának és barátainak. Mit számít, hogy millióknak lesz még nehezebb a megélhetés, ha cserébe lesz a Mindenhatótól Való Vadonatúj Alkotmányunk és hozzá egy Bajnok "Nem Fék, Motor" államfőnk?

Fizetem a Járai és a Csányi helyett is, nehogy szerencsétlenek kicsit is szorítsanak a nadrágszíjon, elvégre mi már hozzászoktunk a szegénységhez, őket ne terheljük ezzel. Hiszen olyan jó emberek. Pont mint VV.
@Valahol Máshol:

Szerintem is az önkorit várják. Én is alig várom, hogy tömegesen nyomulhassak az Árkád elé, vagy inkább a hozzám közeli Bosnyákra, és egyéni képviselői, fővárosi képviselői, vizslató-biztosi funkciói mellé még polgármesternek is betapsoljam a Tökéletesentisztamultú Papcsák Ferit Zuglóban.
Legfeljebb a kampányát most nem az addigra KE-nek beiktatott NyaliPali támogatja majd a Bosin, (mint tavasszal) hanem mondjuk én.
És még egy embert is viszek magammal, ahogy köll.(Vagy ez a jelszó nem most volt?
Bocs, öreg vagyok, sötét is, na meg amnéziám is van. Kár, hogy nem eléggé.)

@ Fabius

Rád gondoltam,mint plusz ember.

Te is érintett vagy Zuglóban emlékeim szerint.
Az igazságosság jegyében a javasolt adót azért javasolnám kissé szűkíteni, a lista megvan, a Kubatov Gabóca biztos rendelkezésre bocsátja a bűnbocsánat érdekében.
@DArchAngel:

Na, siess gyorsan azzal a befizetéssel meg a minden eladással, mert a portfólió szerint már a tizedik legkockázatosabb ország vagyunk. :-D

@sületlenke:

Nyilván felkeresem majd Papcsák Ferkó smúzoldáit :-) Nincs is vidámabb dolog a kínos kérdések feszegetésénél egy lakossági fórumon.;-)
www.hirszerzo.hu/cikk.imf-bukta_orban_matolcsyval_viteti_el_a_balhet.159273.html

A kis pocakos durcás Superman nem válaszol (lásd egy korábbi képet a blogról). Matolcsy helyett jön Varga vagy Szapáry hamarosan? Vagy Matolcsy majd a megszorítások után viszi el a balhét?

Az a bizonyos kép:

2.bp.blogspot.com/_LKk1alnTtRc/TDvBNJg4ucI/AAAAAAAACnY/7EmowEXBywE/s1600/orb%C3%A1n.jpg
@Valahol Máshol:

Matolcsyt nem szeretik a Zemberek, ez a mai véleményvezéres felmérésen is látszik.
Eljön hamar az áldozati bárány vágásának ideje.

Orbán eleve így osztotta le a szerepeket. Ő nem lesz hibás semmiért. Navra Tibusz viszont mindenért felelős lesz, ahogy a Kósa balhéért is neki kellett elnézést kérnie.
@Valahol Máshol:
Kösz a képet, újra felvidított azzal az ennivaló morci pofijával.
Hogy rágjam meg azt a durci-murci arcocskáját!
Nem jól látom, nem bilin ül véletlenül?
Nem, az nem lehet, most már biztosan tudom..
A keze elől van..
@Fabius: mindenképp elismerésre méltó a stratégia, ahogyan hosszútávra biztosította magát. szinte minden sarkon van beáldozható felelős, neki maradnak a nagy (pozitív) bejelentések. ahhoz ért, kiválóra végzett álomtervezés szakon. :-)
a zemberek pedig már olyan, de olyan messze vannak, az őszi választások után pedig már teljesen láthatatlanok lesznek ;->
@úriparaszt:

Itt most nagy kasza van :-D Matolcsy a CNBC-nek magyarázza a bizit, Lázár és Bencsik meg a parlamentben hangoztatja, nem a Fidesz, hanem az MSZP hagyja magára a zembereket szegényeket :-)) Mert ők 42 nap alatt csak kétszer döntötték be a forintot, és az a hülye aki ezt nem élvezi :-D

A Beugró kiskutya fasza ehhez képest :-) Lázárnak üzenem innen, vigyázzon, mert a nyálától bemattul a tükör :-)
De van LMP-s nyilatkozat is, persze ma jött ki, megvárták, mennyit zuhan a forint: www.nytimes.com/2010/07/06/opinion/06brooks.html?ref=davidbrooks
Lázár János magából kikelve ordítozott a Parlamentben, hogy erről is a szocik tehetnek, és hazaárulók, mert nem állnak ki a kormány mellett (Wtf?! Erős cuccot tolhat a srác), Simor pedig szégyent hozott az országra.

Ezt szerintem már csak feliratozni kellene angolul, és beszedni érte a jogdíjat.
@Dr. No: Lázár hatalmas nyelvcsapásokkal igyekszik előrejutni a Vezér belső körein belül. Iszonyat visszataszító látvány amikor fröcsögve, mint egy vicsorító kutya védi urát és parancsolóját. Van az a pénz és remélt hatalom, amitől valaki lealacsonyodik ennyire.
@Dr. No: Lázár megborult a saját nagyságától. Bár baromi frusztráló lehet az eddig hajtogatott az elmúlt nyolc év után pofátok lapos, puttana! után jogos kritikát kapni az országrobolóktól.
@BrianBrian: A közlemény tartalmával egyet lehet érteni. De a napos késés...fogalmazzunk úgy, hogy a parlamenti pártok állami dotálásába férjen bele egy hétvéi ügyeletes, aki legalább egy ilyet kitol magából időben. Nem mellesleg a parlamentben is lehet erről beszélni Gripenezés helyett. Kit érdekel az most?
@Fabius:
Úgy jó két órája a www. cnbc.com-on még a címlapon volt a cca 6 perces Matolcsy video, mire most visszamegyek, hogy újra meghallgassam, már csak a video/europe szekcióban található (több, más, a botrányt érintő videoval egyetemben).
Mi ugye oly f@ tökös gyerekek vagyunk,és oly jelentősek a világ szemében, hogy "dicsőségünk" még ilyen szomorú helyzetben is csak egy-két órát él meg egy gazdasági szaktévé honlapján.
(Azt azért megjegyezném, hogy ahhoz képest a Matolcsy angol tudása ok, mármint azokhoz képest, akik hazánk részéről nyilatkozgatni szoktak - most meg azelőtt is. Szóval ilyen szempontból legalább nem gáz).
Csak a szak-nem-tudás, csak azt tudnánk feledni...
Meg főleg,amihez asszisztál...
Félelmetes.
Az MSZP jobb, ha befogja a pofáját, mert nyugodtan lemondhattak volna Bajnai trónra lépése előtt, és új választásokat lehetett volna kiírni, ha valóban az ország sorsa érdekelte volna őket... Ezzel szemben ők a kisebbségi kormányzást és a töketlenkedés valamint az államkassza kitalicskázásának további 1 évvel való meghosszabbítása mellett döntöttek...

Amit meg az Orbán kormány jelenleg csinál az rövid távon valóban rossznak tűnik, de szolgamódon behódolni az IMF-nek, ahogy az előző kormányzat csinálta sem éppen OK az ország szempontjából. Tárgyalni és alkudozni kell. Én bízom benne, hogy hosszabb távon ezzel járunk jól. Mondom ezt munkanélküliként...
A Fideszen kívül az összes többi párt abban a szerencsés helyzetben van, hogy azt mond amit akar. A Fidesznek meg rá kellene végre jönnie, hogy ő van kormányon, tehát ők meg nem.
Kicsinálja magát a Fityisz banda...ezek olyan buta emberek, hogy na,...kormányzásra képzelnek, csak Viktatúra készítés van a fejkben.
Ennyi bta embert még nem láttam egy rakáson, igaz a Rákosi Viktor fejtől büdösödnek.8 éven keresztűl...mennél rosszabb, annál jobb
Nem baj..most már kicsit átköltve mondom...amit Ők mondtak :8 éven keresztűl...: " mennél rosszabb, Magyarországnak, annál jobb lesz Magyarországnak mert ez a Fityisz banda megbukik.
@közlekedési bűnöző: Alkudozni? Mink van amivel lehet alkudozni? Nekik ugye van pénzük, ami nekünk kéne. Mivel lehet őket rákényszeríteni az alkura? Különben azt mondjuk nekik, hogy 'ni!' ?
Demokratikus bal oldali szociális hálót biztosító Párt megalakulásával lehet és kell...ezt a Fityisz bandát leváltani minél előbb! Mielőtt teljesen tönkre teszik az országot pár hónap altt, Nemzetközi partnere nincs, útálják és fikázzák őket egész Európában

Orbánt messzire elzavarni ORBÁN TAKARODJ a jelszó!!!
Ha tönkremegyünk, rántunk magunkkal sokmindent. Ez is tárgyalási alap kérlek szépen. Ahogy a bank is máshogy ül le azzal tárgyalni, aki 5 millióval tartozik, mint aki 2 milliárddal... Na szerinted melyiket becsüli meg jobban?
Antall mondta:
Tetszettek volna forradalmat csinálni....hát most eljön az idő az igazi Forradalomhoz....lesz itt nemulass Orbán! EMBEREK ÉBRESZTŐ
Sokáig már nem jelenhetnek meg ilyen aljas rágalmakkal teli cikkek az interneten sem. A héten tárgyalják az új médiatörvényt, ahol még az internetes oldalakon megjelenő kötelező kormánypropagandát is előírják. Új vállalkozást tervezek létrehozni / tőke hiján vállalkozó kedvü üzlettársakat keresek/: két rádióadó, Nyugateuropából sugározna, az egyik neve "Szabad Europa" , a másik "Amerika hangja magyar adása", kéretik hangszigetelt szobában zárt ablakok mellett hallhatni, amikor már a gyerekek mélyen alszanak/ nehogy elfecsegjék másnap az iskolában, hogy mit hallgatnak a szüleik/. Közben néhány multi reklám, hogy meg is éljünk valamiből.
Török Gábor cikkében kérdezi ? vagy mondja?---VALMI VÉGET ÉRT!
IGEN valami véget ért...Véget ért az Orbáni nimbusz...már sokan látják,hogy a Törpe meztelen! Buta és telhetetlen, és csak az országnak akar rosszat és magának és bandájának hatalmat.
Rájönnek még a Fityisz seggnyalók is...hamarosan!
ORBÁN EGY NEMZETI BŰNÖZŐ!!!!!!!
@nestrot10: Fityisz banda nem bukik meg!!!!!!!!!!!!
Az egyetlen aki bukik az te leszel rá a farkamra!
Hodara meg egy reménykedő (alamizsnára váró"!)
Rákosi Viktor seggét nyaló , szarcsősz:))hehe
@Valahol Máshol:
Hogyne lenne annyi pénz és hatalom.
Egy-két éve volt téma az ogy. képviselők nyilvános jövedelmi listája, a parlament honlapján, talán emlékeztek rá, és messze ő markolta fel a legtöbbet klf jogcímeken, akkor ellenzékben.
És persze nem számolták bele a hódmezővásárhelyi polg.mesteri lóvékat.
És a kisfiú felnőtt, megtestesedett, és átvette a Rogán-Répássy duó valamikori fröcsögő verőlegény szerepét.
Persze, most már kormányon.
Millióharmaddal.
(mielőtt valaki nekem ugrana- bár most kissé kussol a droid sisere, legalábbis itt - a maszopos társulatban is voltak - most is vannak eszméletlen arcok. Nem a külsejük miatt ők sem, hanem a megmérgezett,gátlástalan személyiségük, vagy annak felvett maszkja okán).
Ezért kérdezem, lesz-itt valaha bármi normális dolog?
És ki éli vajon meg?
Szerintetek?
Örülök, hogy Orbán Viktor 2002-ben felvett 20millió forntos jelzáloghitelének finanszírozása immár megoldott, de talán ideje lenne gondolni másokra is, ahogy ígérték.
Ennyit a devizahitelesek megmentéséről...
@sületlenke:

Szerintem megérjük még a Nyakópisti Lázárjancsik kiebrudalását a közéletből.
Van aki a felelősségtől előnyére változik, lásd Navracsics, olyan is aki színét váltja ellenzékben-kormányon mint Rogán. De ez a kettő mindennek a legalja.
@kisa: Az marhára ne zavarjon, hogy Csányinak bankja van, Járainak pedig biztosítója.

(Csak hogy értsd: a bankok adója mérlegfőösszegre van vetítve, a biztosítóké pedig díjbevételre. Nem, egyik sem nyereség.)
290.5 az Euro Forint árfolyam. Bassza meg
A Die Welt német konzervatív újság "KALANDOR KORMÁNYNAK" nevezi a Orbánt és bandáját.
Ezen kívűl megemlíti, hogy a Fidesz Párt és a kormány "szalonképessé tette a nacionalizmust, és kifejlesztette magának egy pártként"
Ez a szó szerint fordítás. NA? Marha magyarok ezt akartátok???? MEDDÍG VÁRTOK????? NEM ELÉG?
Hegedűs Tamás kissé kacskaringós életútjáról részletesebbe: fedor.blog.hu/2010/02/02/csak_kovetkezetesen
Miért kellett ennyire elbaszni azt a kurva holokausztot :-((
Trollover 2010.07.19. 18:43:08
290.5 az Euro Forint árfolyam. Bassza meg

Igazad van , de seggbe a Fityisz bandát és fegyverrel!
orbánt a Dunába, martonyit meg utána!
Bástya elvtárs blogját gyorsan eltüntették az Index Fideszes seggnyalói, vagy már az INDEXEN is benn van a Fidesz ÁVÓ?
@roxxtar: Azért, hogy itt tudjál fröcsögni!
Nem igaz, hogy a Maszop még mindig ennyi kommentelőt tud fizetni...
Na jó, akkor beszéljünk komolyan: ezek a nyivákolók hol voltak, amikor a Gyorscsótány húzásai miatt ingott a forint árfolyama? Ugyanígy ríttak? Mert ha nem, lehet menni hátra a vokálba.
Nem kell ahhoz fizetni... maguktól csinálják
@nestrot10:

Szerintem Bástya elvtárs blogja ugyanabban az ajánlóban szerepel az indexen, ahol most mi is.

@Sir Galahad:

Beszéljünk komolyan. Szerinted meddig lehet még Gyurcsányra hivatkozva hülyeséget csinálni? Mielőtt egy kalap alá vennél bárkivel, Gyurcsányt is elküldtem a picsába ha úgy adódott.

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri

De az tényleg érdekel, meddig kell érdemi lépések helyett meragyurcsányt hallgatni még?
Na ennyit a látványpolitizálásról. Az is bukott.
a Bástya elvtárs szerepe most Orbáné.....A Virág elvtárs Navrasics ,.....a A Fideszesek és seggnyalóik...s seggnyalók, meg mind buta igazodó gátőrök ..a Tanúk....... heheheh
várták hogy mit kapnak cserébe a nyolc év uszításáért és papagájkodásért.
Állásokat a kormányban, ás mellette és mindenhová bekerülnek ha még olyan buták is mint ez a kormány!
Na megyek Megnézem a KÁLMÁN OLGÁT..ma melyik buta Fideszest fingatja meg...hehehehehe
gratula Varangyos ! megint hoztad a formád.
halálfasza- stílus+az ember.
__
"Az IMF és az EU programja jelentette a biztosítékot az ország stabilitására, adósságainak finanszírozhatóságára. Ez most nincs. Ha a Fidesz és a Jobbik összedobja az ehhez szükséges tőkét, akkor hurrá, ünnepeljünk és zavarjuk el a sok lábatlankodó, mindenbe belepofázó külföldit de iziben."
milyen biztosítékot jelentett Te szerencsétlen ?
20 éve azt jelenti folyamatosan ?
ha megszorítások, akkor szakértő" kormány, ha bankadó , akkor dilettáns barmok.!?
nabrávó...
Az ÖKRÖK politikája:
Antal József a nyugat kedvéért levágatta még a teheneket is és a gazdák ezért még pénzt is kaptak, kemény 10 000 Ft-ot/ tehén.
No, nem is maradt egy-két tehénen kívűl más, csak a sok ÖKÖR, mert azt nem kellett levágni és az óta is ezek az ÖKRÖK irányítják az országot.

Nincs már például cukorgyár és hozzákapcsolódó mezőgazdaság, így a földeken nem cukorrépa terem, hanem parlagfű. Ezt meg büntetik, hogy bevétel, ha kevés is, de azért legyen. No meg a földtulajdonost is foglalkoztatni kell, ha mással nem, hát bérmentes kaszálással. (Jó politika ez?)
Nem kell nekünk derekat meg fejet hajtani sem az EU, sem az IMF előtt, mert a magyar az legyen büszke, hiszen a fentiek alapján van mivel büszkélkedni. Azonban előbb vagy utóbb úgyis meghajlunk és beadjuk a derekunkat, mert a tejet meg kell venni a szlovákoktól.
Vidéken járva látom, hogy az utak széle tele van görögdinnye kupaccal, tetejére pedig rá van téve a Magyar zászlócska. Megálltam. Kérdezem: Asszonyom, ez tényleg magyar termék, Magyarországon termesztették? Válasz: A francokat. Nem éri meg termeszteni, kamionszámra hozzák külföldről...

Akkor, amikor egy ország élelmiszer szükségletének 70%-át kénytelen importálni (a jó gazdaságpolitika miatt) akkor ezt, és a kölcsönt is kölcsönből tudjuk fedezni.

Egyébként meg nincs itt semmi baj. A bankok jól állnak, van pénz dögivel. A vállalkozók ugyan sírnak hogy kicsi a kereslet és a pénz is kevés, de önmaguknak adnak ÜDÜLÉSI CSEKKET és mennek a luxus telkükre nyaralni. Természetesen drága autókkal, hajókkal, ki-ki magán repülővel.

Vajon mennyi beosztott, mennyi fizikai munkás vagy segédmunkás kapott eddig üdülési csekket? (Talán 1-2 rokon)
És a jövőben ez is adómentes lesz. Így kell ezt csinálni. Kedvezni kell a gazdagoknak és a proli étkezési utalványát meg adóztatni kell.

A melós embert meg üres gyomorral kerülgeti a hőguta, és közben arra gondol, hogy a minimálbérből majd a télen hogy fogja kifizetni a minimum 40-50 ezer Ft-os rezsit.
No persze nem magas ez a rezsi (mondja az ÖKÖR politikus) mert a nyugaton sokkal magasabb. Igen ám, DE ...!
De Uraim!
Most jött el az ideje, hogy politikusaink előhúzzák az adu-ászt!!!
Ügynöktörvény, hol vagy? Gyere elő!!!
Eljött az idő ismét, hogy néhány halott vagy az előtt álló kisemberbe belerúgjatok, ha igaz, ha nem. És persze fel lehet menteni a nagy gazembereket! A volt MSZMP párttagok hadd nyalják a tejfölt tovább és az ország egy emberként fellélegzik!
Kommunista párttagok felmentve, rögtön jobb lesz mindenki közérzete.
Hogy a FŐBŰNÖSÖK ma is ott ülnek a parlamentben?
Kit érdekel?
Árverezik a lakásodat, házadat?
Nem számít.
Hogy kiderült, a "forradalmárokat" sem érdekli a nép sorsa?
Na és?
Húzzátok elő a szokásos jolly jokert:)
Szép lesz minden:)
@old_field:

Na mesélj, vezesd elő nekünk tudatlanoknak a bankadó áldásos hatásait a gazdaságra nézve.
Vedd bele, hogy várhatóan mekkora lelkesedéssel fogják a pénzüket kihelyezni a kkv szektorba, és ez milyen hatással lesz a vállalkozások fejlődésére. Jah, el ne felejtsem, indokold meg illően, hogy ha már bankadó, az miért éppen a smúzpajtásokra nem fog vonatkozni?

Mellesleg a biztosítékot illetve a hiányát bárki láthatja, aki ránéz a forint-euró árfolyamra. Neked persze nem muszáj.
30 éve követjük az IMF áldásos tanácsait. Megszorítunk, hogy eltűnjön az államadósság és persze egy-két év múlva majd nőni fog az életszínvonal.
A 30 év alatt az adósságunk nemhogy nem csökkent, hanem hatalmasra duzzadt. A korábbi 100%-nyi állami (azaz nemzeti) tulajdon 0% közeli értékre csökkent, emellett mindenféle számítási modell szerint az életszinvonal csökkent, és az egyéni eladósodottság mértéke is az egekbe emelkedett. Ezek a tények.
Magyarország (és egyébként a fejlett világ országainak túlnyomó többsége is) reménytelenül eladósodott. SOHA NEM LEHET visszafizetni a hiteleket. Egyszerűen így van kitalálva. Az adósság duzzad, amit a kormányok adó formájában behjatóként beszednek az állampolgároktól az valójában egy szűk kaszt extra profitját jelenti. A gazdaságot billegtetik a hitelek engedélyezésének megkönnyítésével, majd szigorításával. A tényleges vagyon (ami nem a pénz az csak egy darab papír) pedig szépen vándorol egy szűk réteg kezébe (termelőeszközök, vállalatok, ingatlanok, ásványkincsek). Ez a modern kori rabszolgatartás, és a média segítségével hülyített emberek még tapsolnak is hozzá. Idő kérdése és az egyetlen érték az marad ki mit birtokol. Ténylegesen. Gyárak. Földek, Ásványkincsek. Ingatlanok. Termelőeszközök. Akkor lesz majd nagy pislogás, hogy jé már semmink sincs.
@Sir Galahad: Miből gondolod, hogy akkor nem nyivákoltak. Hiába olvasok vissza, sehol nem találok Gyurcsányt védő komment-özönt. Sehol. SEHOL! Linkeljél már be néhányat, mert olyan szívesen nevetnék. Vagy ha nem tudsz, akkor lehet menni hátra a vokálba, mert itt rohadtul nem gyurcsányról van szó, és ezt már tényleg nem lehet ráfogni. Szánalmas vagy.
@roxxtar:
Ne aggódj,már dolgoznak a következőn.
A világ nem csak vakokból és süketekből áll.
azért remélem a 29 pontból az 1 kulcsos 16%-os SZJA meglesz, a többi úgyis csak kamuduma...
Az IMF mókuskereke belekergette a Kádár-rendszert is a csődbe és rendszert kellett váltani. rendszer váltás után el kellett adni mindent ami eladható volt. Ma már alig van valamink, illetve nincs is semmink. Ez a kis talpalatnyi föld meg csak addig lesz a miénk, amíg az IMF nem gyarmatosít. Amerika belőlünk él.
Az IMF és az EU (jótékony) képviselői további megszorításokat akartak még az idén de jövőre mindenképpen. Orbán nem bólintott rá, mert még hátra van az önkormányzati választás. Ezt még megvárja és utána jön a "dínom-dánom" !
Majd ha megint húzni kell a nadrágszíjat, mert nem tudják beszedni a bankadót, meg a többit, akkor meg azért hőbörögtök és nektek lesz a legnagyobb szátok. Akkor meg azt mondjátok: Orbán nem ezt ígérte... Akkor mit tesztek? Kimentek az utcára és kiabáljátok, hogy Gyurcsány (akarom mondani Orbán) takarodj!? Na és közben felgyújtjátok az utcán található és nélkülözéssel megvett autókat.
Ha majd kimentek az utcára akkor javaslom: Narancs színű ruhát azért vigyetek magatokkal, hogy a "Pintér Orbán" nehogy véletlenül a saját embereire lövessen. Csak úgy. Spontán. Szerintem azért kellene még várni a spontán tüntetéssel, legalább addig, míg újra kinyitják a bezárt börtönöket. Ha megnyitják az újabb börtönöket, akkor a ruházatok színe szerint tudnak benneteket csoportosítani. Ide a narancs, ide a piros, ide meg a fekete, ja és a zöld.
@közlekedési bűnöző: Hosszútávon még rosszabb lesz! Emlékezz a szavaimra.
Világ kamatrabszolgái egyesüljetek !
ez a cikk egy faszság. és te mégis mikor fogod gondolni, hogy kiszálljunk ebből a mókuskerékből? ennek SOHA NEM LESZ VÉGE!!! be kell inten iaztán a kurva anyjukat az IMF-nek meg az EU-nak!szarok rá bazdmeg...
@maxwell murder:

Én akkor, ha az ország gazdasága eljut oda, hogy nem kell a létfenntartáshoz külföldi tőke.
Ehhez több bevétel kell = magasabb, több adó.
Javasoltam itt feljebb, hogy vezessék be a Nemzeti Önérzet Adót az IMF hitel helyett.

Te befizetnéd?
@Fabius:
Hát, nem irigyellek a címlapos dicsőségért.

Áramlik a sisere innen is, onnan is.
Jó, érvekkel nem győzhetők meg, nem is azért jöttek, de az ocsmány személyeskedés ugyan mire visz.
Attól hogy elküldik egymást ide-oda, az illető véleménye változik vajon? Már ha volt neki saját.
Tényleg ostoba ügy a Gyurcsányozás, kész, vége, ki lettek akolbólítva, és megérdemelten.

A szép szelíd mosolyú Varga Misi hol van most a megoldással? Nem az volt a napi szajkó, hogy ők tudják, felkészültek, nem úgy kéne.

A hitelt felvették, szépen folyamatosan, mindenki benne volt, kisebb-nagyobb arányban.
Tudta a Misi ? Tudta.
Tudták a megoldást is? Csak erről szólt a duma.
Még kibekkelni az önkormányzati választásig?
Persze, hogy ez a cél.

Üljetek már össze, sumák handabandázók szakértőkkel, értitek, Szakértőkkel, vannak ebben az országban, ha nem is nálatok.

Nézettek bele a költségvetésbe, hol lehet úgy visszafogni, hogy mégse dögöljenek bele, nézzétek meg, hogy csinálták a görögök.
Ja, hogy sztrájkolnának a köztisztviselők? Hát igen, ti kezdtétek el a bebetonozást,a kiváltságokat bevezetni.
A másik csak folytatta, amit ti elkezdtetek.

Ne a közalkalmazottakon kezdjétek ha lehet.
A köztisztviselői slepetekkel mondjuk. Magatokkal akár.

Viktor, te félelmetes, tényleg csinálj már valamit, mielőtt elönt mindent a guanó miattatok.
Éljen a bankok nyeresége és a profit mindenek fölöttvalósága ! Éljen a Világbank és IMF megszorítócsomagja !

Le a közép és szegényréteg fizetésével, jövedelmeivel !

Legyenek a gazdagok még gazdagabbak és a szegények még szegényebbek ! (Gyenge forinttal vagy megszorítócsomaggal. Mindegy. Csak a bank nyerjen mindig !)

Ja, és miért vagytok mindig olyan b@szott búval béleltek ? Örüljetek ! Hurrá !
Legyenek a bankok adómentesek, mint középkorban a nemesek !

Miért is kellenne nekik közös terhet viselni a válság nehézségeiben ?
Hiszen csupa emberbarát intézmény, mecénás, annyit tettek az ország felvirágzásáért....
Szóval leszögezhetjük, az LMP is ugyanúgy felszólalt ez ellen:
lehetmas.hu/hirek/2000/ujabb-forintvalsaggal-fenyeget-a-fidesz-dilettantizmusa

sőt azt követelte, hogy legyen ötpárti egyeztetés az ügyben. Jó lenne, ha a cikket módosítanád ennek megfelelően. Egyébként meg bármi is változik attól, hogy nem vasárnap, hanem hétfőn jelentet meg közleményt róla? Az égvilágon semmi.

@SzaGyu: Nem az IMF-et követjük, hanem a józan észt. Az adósságot nyilván vissza kell fizetni (hiszen azért adják). Egyik állam se fizeti vissza teljesen (kivéve Csau Romániáját), de van egy elviselhető szintje. Nem az IMF kényszerítette Magyarországra a 100 lépés programot, amihez a Fidesz is buzgón megszavazott, nem az IMF támogatta a százmilliós villák építőit adókedvezményekkel, nem az IMF csökkentette az ÁFÁ-t a legnagyobb sz*rban, nem az IMF akart 14. havi nyugdíjat és még sorolhatnám. Normális országokban válság idején felszökik az adósság, amit majd a fellendülés idején törleszteni lehet. Nem lehet viszont a fogyasztásra eladósítani az országot, mint az Orbán és Medgyessy-Gyurcsány kormányok tették.

Az IMF/EU segítség nélkül lehúzhattuk volna a rolót már 2008 végén.
@iii:

De, bizony változtat. Nem kelti azt az érzést, hogy hétvégén a fontospolitikust ne zavarják marhaságokkal. Majd hétfőn vesz egy népszabit meg egy nemzetet, megnézi történt-e valami érdekes a hétvégén, és majd mond rá valamit. Mert úgyis mindegy.

Tudod annak a pártnak akire én szavaztam, ennyire ne legyen mindegy. Ha a Jobbik és a Maszop képes megoldani egy nyilatkozatot, legyen rá képes az LMP is. Erőlködjön, törekedjen. Ezért szavaztuk be oda ahol vannak.
süti beállítások módosítása