Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/29/cseh-katalin-komment-nyiregyhaza-szulesz-foorvos/ "A vizsgálat lezárultá... (2024.04.29. 15:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.11. 08:00 Fabius

Pinológus újrafényezve

Címkék: mszp tisztújítás kovács lászló tukacs istván

Megújult az MSZP. Most már tényleg. Isten bizony. Úgy, ahogy csak ők tudnak.

Kezdjük azzal, hogy a megújulást a Fidesz lemásolásával kezdték. Egy elnökjelölt volt, ellene nem indult senki. Ojjé, a megújítási képességek ilyen széleskörű tárházát nem reméltük. Az új irány az az irány, ami a kampányban Mesterházy arcával az ismert eredményhez vezetett. Ha Atyus a legmarkánsabb vezetésre alkalmas személy a pártban, akkor szólok, hogy MOST kezdhettek el pánikolni. Bár ezt felismerni gondolom nem sikerült, ha vannak még tagok, akik a saját vezetőik választásának rendjét sem ismerve ikszelés helyett karikáznak, Mesterházy meg önpolírozásában büszkén be is jelenti ezt a tényt. Szívből gratulálunk, tényleg. Hülyeségből ötös, kommunikációból egyes, helyzetfelismerésből nullás.

Nyilván a megújulást szolgálja Kovács Pinológus László alelnöki posztja is. Olyan friss arc, mint a napon fonnyadó egyhetes retek. De minden posztra alkalmas pártalapítástól pártvezetésig, MSZMP KB tagságtól külügyminiszterségig. A végtelenségig hű, és a pozícióért bármire hajlandó. Nem is értem, hogy miért nincs még kereskedelmi forgalomban egy mindenki számára elérhető KoviLaci, mint a tetszőlegesen variálható megújulás jelképe?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellett mindenképpen egy ellenpont Schmitt Pajának? Ha a Fidesz legfrissebb divatja szerint a pártállamisták szerephez jutnak, akkor nehogy lemaradjatok mögöttük? Mit tett Kovács, hogy mindenáron kellett neki adni valami vezető tisztséget ahelyett, hogy végre a jótékony feledés homályába löktétek volna? Pinológus a párt jelképe, hogy ha kell, keményen állunk, mint a fagyott kutya lába? Netán ő lesz az aktuális pártceleb, aki a blikk-bors-velvet tengelyen macsós villantásaival igyekszik majd elkápráztatni az ájuldozásra hajlamos, bővérű kisnyugdíjasokat?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden szocik ősanyja Lendvai Ildikó mondta: "a párt nincs eléggé "hősies állapotban", teljes fegyverzetben, de muszáj méltóvá, alkalmassá tennie magát, ezzel tartozik mindenkinek, aki egyetlen percre is bízott az MSZP-ben."
Ezek szerint Pinológus a fegyver, akitől hősies állapotba kerül végre a párt. Bár megjegyzem, azért efelől Lendvainak is lehetnek kétségei:

 

 

 

 

 

Megértem szegény távozó elnök asszonyt. A mostanában Orbán kapcsán sokat idézett Economist is elég szűkszavúan értékelte Kovács öt éves brüsszeli teljesítményét: ő volt az, aki semmiféle nyomot nem hagyott maga után. Mit reméltek, ezúttal másképp lesz, és Laci lesz itthon a szocialista nyomhagyó? A másik penge Tukacs István lesz, mint a párt pénzügyi bizottságának vezére.
Vele legalább nem árulnak zsákbamacskát. Ő volt az egyetlen, aki véleményszabadság alkotmányban maradása ellen szavazott a minap. Őszinte gesztus, ha egy képviselő parlamenti jegyzőkönyvben szerepelteti, a maga részéről köszöni szépen, a véleményszabadságra nem tart igényt. Majdcsak megmondja valaki mit is gondoljon önállóan, mostantól az MSZP pénzügyeiről.

Az egyetlen amivel egyet tudok érteni, az Mesterházy kongresszus előtti mondása, miszerint az összeröffenés mottója az újrakezdés.
Igen, szerintem is kezdjétek újra. A jelölős-választósdit. Még ma.

Vagy ne, és lesz min kacagni a következő időszakban.

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr832143863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Személyi döntések hete 2010.07.12. 04:56:37

Bár a hét elején minden blog a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztésétől zengett, történt fontosabb is.A nemzet tacepaója persze elég beszédes. Ha Orbán Viktor azért függesztette ki a kormányhivatalok falára, mert kell az ingyenes reklámfelül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még szerencse, hogy ezt a megújulási őrületet Puch Laci bácsi megúszta, képzeljük el a következményeket, ha valamiféle hebehurgya ifjonc, törtető pártkarrierista kezébe került volna a pártpénztár. Még a gondolatától is kiverte a víz a Táncsics-alapítványt.
Újratervezés-újratervezés... ;]
teljesen jó a Schmitt párhuzam. egyik kutya, másik eb. újra kellene kezdeni, de kb. úgy, hogy aki valaha látott akár FIDESZ-t, akár MSZP-t, az nagyon messzire húzzon el.
@is: Mondjuk az MSZMP kb tagság nem stimmel és a szeretőit se vitte ki brüsszelbe...és még külügyminiszter se volt úgy, hogy a világon semmihez nem ért és nem beszéli a brüsszelben elvárt nyelveket. Most akkor mi is stmmel? Már másodszor de inkább harmadszor játsszák el ezt a megújulást a régi betonozott funcikkal. Amikor gyurcsányit betolták a minielnöki széknbe, akkor is egy naaagy lendületről és fiatalításról volt szó. Rajta kívül nem emlékszem, hogy valaki is a betonozottak közül feledés hományájána ment volna. Kovácslaca akkor is épp pártelnök,.. lendvarnyú frakcióvezető , puchnál volt a kassza kulcsa,...mesterházyt akkor keztdték csak felépíteni és újhelyi akkor esélyesebbnek látszott. Ájemmónika is ugye, csak széket cserélt a belügyminit a táncsicsra,.. ami a mackó őrzése gyakorlatilag. Aztán ugye , 2oo6-ban még nenyujtotta azt a kis népakaratelimináló javaslatát is. Hány új tagjuk van egyáltalán????? Amiből újat lehetne de tényleg....Erről van valami infoja valakinek???
Semmi túlzás, meg kreatívkodás. Önálló ötlet, ugyan! Van bevált recept.
A Baloldali Körök majd visszarepítik a hatalomba őket.
Ezután nem csak pénzt és vagyont lopnak, hanem ötletet is.
Egy vicc az egész. Ugyanazok azok az arcok, háttérben Gyurcsány. Ezek akarják azt a Fideszt megverni amelyik lassan királysággá változtatják Magyarországot? Egy szűk klikk vezeti az emszepét. egy szűk klikk a Fideszt.
A kókadt varjúsok legalább feloszlatták magukat. A látóhatáron sincs egy normális politikus? Van még olyan aki nem játszotta el minden hitelét?
@belekotty: Már bocs: láttál normális embert politikusnak állni?
Vagy elhivatott, és akkor elviszi az infarkas, vagy karrierista, akkor meg csak ahhoz van esze, hogy könyököljön és taposson.
Na ebből a választékból a legkevésbé kártékonyat kell kiválasztani.
Még várom, hogy a szociknál megjelenjen a szegfű-árvalányhaj kombó, a jobbikos bázisra hajtva
@aszekelyek: Az MSZMP KB osztályvezetője 1980-tól. Jelenlegi honlapján angol FF-c van feltűntetve, ám biztosi kinevezése előtt tanfolyamra járt (angol), így akár igaz is lehet az, hogy nyelvismeret nélkül volt külügyér. Tény, hogy régebben nem hallottuk idegen nyelvű megszólalását.

Kovács és nő ismerőse négy év alatt rengeteget utazott. Szinte az egész világot bejárták. Endrényi Éva majdnem minden hivatalos külföldi útjára elkísérte Kovácsot. - Engem soha nem érdekelt, hogy kinek a pénzén utazunk Lacival, nekem csak az volt fontos, hogy együtt legyünk. Abban biztos, vagyok, hogy a számlát a Külügyminisztérium és én álltam - mondta Endrényi.
"Mit reméltek, ezúttal másképp lesz, és Laci lesz itthon a szocialista nyomhagyó?"

Te olyan naív vagy. Nem remélnek ezek semmit se. Szarnak bele. Tök mindegy, hogy csinál-e valamit, és ha igen, mit. Kapcsolatai vannak, közel kell lennie az ingyenleveshez.

Rég szó nincs itt országvezetésről vagy pártimageről. Az elég 4 évente. Közben lehet akármit csinálni, max újságok és blogok szidják az embert, kit érdekel?
Kovács elvtárs oly sokszor leszögezte, az MSZP nem utódpárt. Semmi köze az MSZMP-hez.

Igaz 89-ben az MSZMP kongresszusa ült össze a kongresszusi központban, majd egy szünetben leszedték a feliratot a homlokzatról és kirakták az MSZP I kongresszusa feliratot, de akkor sem utódpárt.
AZ átalakulás rendben lezajlott. Két csoport rohant ki feldúltan a teremből. (akiknek nem jutott dinnyeföld persze)
Az egyik maradt az MSZMP és közéjük akart lövetni, de sajnos ekkora elnémult a "K" telefonjuk. A másik csapat mélyrehatóbb változtatással dobta ki nevéból a magyar és szocialista jelzőt, maradt munkáspárt.

De befelé senki nem ment. Az a többség, akikből mai is szép számmal vannak a pártban még az mszmp kongresszusára öltözködött ki.

Ezek magyarázzák ma a demokratizmust.
@Ajtony: Tény, hogy amikor külügyminiszter volt, én láttam vele angol nyelvű interjút, és egyébként nagyságrenddel jobban beszélt, mint mondjuk Fletó vagy Orbán. Elég sötét a figura, felesleges még hazudozni is róla. Köszi.
@Zigomer Trubahin:sajnos az én emlékeim közt nem szerepel angolul Lacibá.
A hazudozásomra azért kíváncsi lennék. kösz :-)
süti beállítások módosítása