Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.02. 08:00 Fabius

Istenuccse, megújulunk!

Címkék: mszp önkritika tisztújítás

Az MSZP megújul, átalakul, frissül, új baloldalt formáz, szembenéz és felismer, vezekel, konzekvenciát von le. Lassan harmadik hónapja. Igaz is, minek kapkodni, öreg ember nem gyorsvonat, ennyi idősen az ember is lassan épül föl a traumából. Ők mélyről építkeznek - mondják, annyira mélyről, hogy az aktivisták még most is ásnak sártekénk középpontja felé. Nehezen találják azt a magot, amiből új hajtás sarjad ha gondosan öntözik.Tanulmányt írtak eleget már az elmúlt évekről, gyurcsányi röpiratok és Mesterházy dolgozatok röpködtek szerte szét, de most ünnepélyesen megígérték, ezúttal istenuccse megújulnak.
Kitalálod mi a szocialista frissesség első jele? Nem, kivételesen nem az alkalom, mikor Kovács Pinológus bedobja az első kék tablettát a reggeli kávé mellé. Önkritikus beszámolót írtak, a ne is számoljuk hányadikat. Mélyedjünk el benne, és értelmezzük az olvasottakat emlékeink és habitusunk szerint.Már a felütés is erős:

"A Gyurcsány Ferenc lemondása után, nagyjából egy éve megválasztott MSZP-elnökségnek a kitűzött feladatokból leginkább a felelős kormányzás stabil politikai hátterét sikerült biztosítania"
Izé...ez a stabil háttér nem úgy volt egészen véletlenül, hogy Bajnai az orrotok alá tolta a passzust, amiben írásba kellett adni a támogatást? Mert pontosan tudta, hogy a szavazatvesztéstől majrézó pártvezetés az első pillanatban kihátrál mögüle is, ahogy valami csúnya megszorításról kezd beszélni. Megtettétek ezt 2008 ősze és 2009 tavasza közt több, mint elégszer, az elpártoló nyugdíjasok nagyobb rettegést okoztak, mint maga a válság. Amit érdemben nem kezelt senki. Vagyis ez a "mi önként is büszkén támogattuk a felelős kormányzást" lózung akkora ordas füllentés, hogy az önkritika hitelességét el is intéztétek az első két mondattal. Szokás szerint.De nézzük tovább, ez csak a bemelegítés volt:

"a társadalmi többség kialakításában, új szövetségesek találásában az MSZP sikertelennek bizonyult. A magukat az MSZP-vel szemben definiáló kispártok aktivizálódásával a politikai színtéren is magára maradt."
Meg kell a szívnek szakadni. Talán nem kellett volna az azonosulni nem akaró kispártok szlogenjét és logóját lenyúlni, mikor kérésetek ellenére sem léptek veletek frigyre. Lehetett volna tisztességesen, nem lopásra és megtévesztésre alapozva kampányolni. Akkor talán most sem volnátok abban a helyzetben, hogy ismét nektek kell letérdelni, és szövetségért esedezni.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kiütköztek a sokáig elhanyagolt belső problémák: az aktivisták és a választók elöregedése, a civil kapcsolatok gyengülése (.....) Több helyi és megyei szervezetben is "állóháború" alakult ki a különböző elképzelésű vagy egyszerűen ambíciójú csoportok között."
A civil kapcsolatokat valóban sikeresen gyengítettétek. Ahogy az aktivisták és szimpatizánsok is rohadtul unják már a maradék koncon való marakodást. Az arrogáns mentalitást, amivel a saját hangotokon kívül nem hallotok meg senkit és semmit.

Pedig volt üzenet a zűrből. Amire figyelni lehetett volna. De ki a kókadt péniszt érdekel mi van a végeken robotolókkal, mikor a választók ilyen messzire rúgták a húsosfazekat nekifutásból? Legalább most olvassátok el, az egy sokkal őszintébb és önkritikusabb írás a tiéteknél!

"a párttagság többsége az elnökségtől várta a korrupciós gyanúk eloszlatását, a párt megtisztítását"Helyette megkapták Lendvai Ildikó dörgedelmét, hogy mindenkit feljelent a picsába, ha az emeszpét báncsa'! Ez a Hagyó ügy bonyolódása után maga volt a kesztyű nélküli szarpofozás. A fővárosi vezetés fele a sitten rohad, de ha úgy teszünk mintha nem történne semmi, ha nem beszélünk róla akkor ügy nincs is. Most meg fejünket fogja óbégatunk, hogy ójaj mi szegények, a korrupció belepett minket teljesen, ez a hülye Wieszt is eladta magát rongyos kétmillióért!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen önkritika az, ha egy párt még mindig nem látja, mennyire felesleges és hiteltelen volt Gyurcsányt izmozásra noszogatni őszöd utáni lemondás helyett? De Karizmatikus Ferenc elvesztése nagyobb pánikot okozott, mint az utcai székházgyújtó haknik. Ő volt az aduász aki megfingatta Viktort, akinek gesztusain ugyan hahotáznak a halandók, de megszólalásaitól mindig ideges tikkelésbe kezdenek százból százszor a Fideszben, üzembiztosan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő az egyetlen, akinek "kibaszott jó" blogbejegyzéseit általános röhögés helyett hörgés követi még ma is. Pótolni nem sikerült a vérszegény Mesterházyval, aki egy tüdőbeteg szúnyog hatékonyságával igyekezett helytállni. A párt nélküle fejetlen és súlytalan lett, és az érdekcsoportok harcaitól varrás mentén reped. Szili Katalin már-már odáig merészkedett, hogy a nagy függetlenségben alapított Szövetség a Jövőért Mozgalommal az emeszpé belső ellenzékéből ellenfelévé kíván válni. Vagy nem, mert a szervezkedés cáfolata is megjelent már.
Egykori házelnök asszonyunk ezt is jellegzetes szoci módra intézte. Valami feltételes reflex lehet ez náluk, vagy nettó harc a biztos pozícióért. Szili úgy önállósult, hogy nem önállósult. A párttagságot és a listáról szerzett mandátumot nem gondolta visszaadni addig, amíg a mozgalom helyzete nem elég tuti. Klasszikus szocialista szerelmi háromszög tanúi vagyunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amíg ezek a dolgok így állnak, ne beszéljetek se megújulásról, se tisztújításról. A mélyről indulás olyan jól sikerült, hogy az elnökjelölt Mesterházy Jobbnemvolt Attila mögé Pinológus László és Juhász Ferenc aspirál az alelnöki pozíciókra. Ez ám a gyökeres változás, a friss fiatal hajtás a pártlegelőn. Már csak Lendvainak adjatok valami kommunikációs igazgatói tisztet, és vissza is értünk a zongorához.

Majd csak eljátszanak Orbán Viktor magyahangjával, Nemzeti Trubadúr Péterrel a következő négy évben.

18 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr492124530

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedves Ildikó! 2010.07.02. 14:02:02

Levelem elsősorban nem neked szól. Te ugyanis - ritka kivételként - vállaltad az MSZP katasztrofális vereségének következményét, a második forduló után lemondtál pártelnöki megbízatásodról. Vannak azonban jópáran, akiket a tiédnél jóval nagyobb fe...

Trackback: MSZP: az elképzelhetetlen pártszakadás 2010.07.02. 13:04:06

Semmi garancia nincs rá, hogy az MSZP a magyar politika meghatározó szereplője maradjon. Szili Katalin ezt felismerte. A Szili Katalin által alapított Szövetség a Jövőért Mozgalom tegnap bejelentette: saját jelöltekkel indul az önkormányzati válas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy "lényegtelen" pontban kiegészíteném a hivatkozásokban szereplő infókat.
Tudtommal Ildikó néni téved, mikor azt mondja, hogy automatikusan szűnik meg a tagsági viszony, ha MSZP-s indul más szervezet nevében...
Kopizom az MSZP alapszabályát. Ne ijjedjetek meg, csak egy részét! :)

A tagsági viszony megszűnése
7. §

1. A tagsági viszony megszűnik:

a) kilépéssel;
b) kizárással;
c) törléssel;
d) a tag halálával.

4.
A helyi szervezet köteles a tagsági viszonyt megszüntetni és a tag adatait a nyilvántartásából törölni, ha a tag:


e) az országgyűlési képviselői, önkormányzati, polgármesteri vagy bármely más olyan jelölés vagy választás során, ahol a párt jelöltet állít, e jelölttel szemben önkényesen más párt, társadalmi szervezet jelöltjeként vagy független jelöltként elindul, illetőleg ezt a szándékát nyilvánosan bejelenti.
@Artaban:

Az egyértelműség kedvéért javaslom kiegészíteni az alapszabályt a következő passzussal:

- Aki belülről helyezkedik kifelé, annak einstandoljuk a parlamenti belépőjét. Ez alól kivételt jelent, ha a tag a megbánás jeleként Gyurcsány Ferenc Gyarapodó Magyarország 2002-2010 című könyvének hamuját fejére szórja.
Szánalmas az MSZP, Lendvai még mindig megszólal nyilvánosan.
Grat., ez megint találó lett. A nagy megújulásban mind az ötvenkilencen nyugodtan ki-be-le-fel-meg-el-át-rá stb. léphettek volna. Előtte még cselekedtek azért, egy-két tuti beton itt-ott-amott, amíg még lehetett /az én lelkemet különösen a Nagy Történész HillerPifti-féle utolsó ejtőernyőztetések bántják/. Hogy oszt' mi van itt-ott-amott Szabolcsban meg a végeken a talpasokkal, ki a francot érdekel. Latinos a műveltség, fecseg a felszín, hallgat a mély.
Amúgy meg eszik a pogácsát a parlamenti büfében, vagy angolra járnak. Egyik-másiknak a magyar sem ártana azért...
@Fabius:
Ha már kiprovokáltad! :)
Tegnap Holdrablónak leírtam ez irányú véleményemet.

Ha jól tudom a Katika néni listán jutott be.
Tehát ha tökös vagyok és nem tudom elfogadni az akol bűzét, akkor az akol melegét is illő visszautasítani!
@Artaban:

Viccelsz ugye? MSZP prominens és a visszautasítás azonos szövegkörnyezetben maga a paradoxon :-D

@sületlenke: Pifti ernyőseit a kormánypárt kigyomlálja a kétharmadával ha akarja. Az utolsó pillanatban kiosztott pénzeket viszont nincs aki visszakérje a hűbéresektől. Hisz minden tiszta és jogszerű volt.
@sületlenke:

engedj meg nekem egy apró pontosítást:

"mi van itt-ott-amott Szabolcsban meg a végeken a talpasokkal"

Szatmárban.
@Véleményterrorista:
Igazad van. Elárulom, hogy a hármas nevű megyéből származom, és tudod, gyerekkoromban az ottani nép nem nagyon különböztette meg a tájegységeket. Úgy mondták: szabolcsiak vagyunk. /Amúgy a szülőhelyem a hírtvneközelítsenhozzám5métereskörzetbenJanó volt egyéni körzetében van/.
Gyurcsány " volt az aduász aki megfingatta Viktort, akinek ... a megszólalásaitól mindig ideges tikkelésbe kezdenek százból százszor a Fideszben"

Nem csak a Fideszben jött a tic hanem nagyjából minden jóérzésű halandóban
látom már megint gyurcsány
boring

ki nem szarja le, mit csinál ma az MSZP, egy árnyék, semmi több

gyurcsányfóbiából meg már elegem van. igy gyurcsány úgy gyurcsány. jóideje már nem miniszterelnök, a saját blogjába mindenki azt irogat amit akar, de azért még mindig ő a mumus
Azért csak nem sikerült úgy fikázni a maszopot hogy ebbe is be ne került volna egy kis zorbánozás.
Az MSZP oszlassa fel magát. Valami ellenerő kellene a Fidesszel szemben, de ez a garnitúra csak azt garantálja, hogy 3-4 cikluson át a Fidesz fog kormányozni, hacsak nagyon el nem kúrja.
Mire ezek a kövületek észbekapnak valaki kiszervezi mögülük a maradék munkásőröket is.

Csak közben megint eltelik 4 év és az elvtársak a tutiban maradtak, immáron 40-45 éve mutatják a lenini utat, hol erre, hol arra. Bár a helyes irányt még véletlenül sem találtál el soha, magyarázatok születtek zsákszámra.
@Gest anyó férje:
Gyurcsány "tikkelése" egyrészt politikai célú karaktergyilkosság (rászolgált bőven), másrészt egyszerű utálat, végül az okt. 23-i rendőrattak után valódi gyűlölet.
@Mike36:
Blogoljon Qrcsány, de lassan ideje elsétálnia az ügyészségre. Szilvásynak és más bűntársainak is.
nem kell rugózni a megújulásukon, örök túlélők. Amúgy ügyesség, a csillagok szerencsés állása, trükkök százai, de 20 évet (+4-et még) csak lenyomtak még, nekik nem is olyan rosszul jött ki egyénileg..
Szekeres elvtársnak pont kész lett a tihanyi villája is.
@Artaban:
Persze, hogy listán. Egyéniben csak a két XIII. kerületi MSZP-s, Tóthjózsi meg egyedülvagyunkgyulaSzanyi jutott be tőlük.
Valamelyik Varánusz kommentben említettem,hogy mindösszesen két ember adott vissza mandátumot tudomásom szerint az elmúlt 20 évben. Fodor meg az öreg Boross.
A Katika jelölése még házelnöki posztra is nevetséges volt, nemhogy köztársasági elnöknek.
Ami nem jelenti azt, hogy a posztok jelenlegi betöltői, ill. várományosai nem tartoznak szintén a magyar abszurd kategóriájába.
Az MSZP töketlenkedése kétségtelen azonban azért nézzük meg a másik két pártot is. A Jobbik mintha eltünt volna, úgy tűnik jól érzik magukat a parlamentben már nem akarnak az utcán csatározni ez így a halálukhoz vezet szép lassan. Az LMP meg még mindig nem tudta definálni saját magát, néha mondanak jókat de nincs igazán karakteres politikájuk. Rétegpárt mindkettő.

Ha az MSZP nem esik szét és megpróbál tényleg átalakulni szerintem van esélye hogy valamilyen időtávon belül tényleg váltópárttá váljon csak kérdés hogy ez hány ciklust jelent.

Az is lehet hogy a majdani váltópárt még nem is létezik de ezt én kevésbé tartom valószínűnek.

A Fidesz ereje most kétségtelen és az önkorm választásokon is visznek majd mindent, de a nagy siker mindig a bukás első állomása.
süti beállítások módosítása