Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.30. 08:00 Fabius

Lejárt szavatosságú komcsizás

Címkék: fidesz pozsgay imre alkotmány schmitt pál

Schmitt Pál tegnap Orbán Viktor és a parlament 263 képviselője jóvoltából államfő lett.
Ha elsőre nem esett le akkor elmondom, hogy Pali az abszolút sportszerűség kedvéért magára szavazott, összhangban a többiekkel. Neki kevésbé kínos magára húzni egy igen-igen-igen(!!)-t, mint tartózkodni, netán az egyébként abszolút esélytelen ellenfélre szavazni. Hiába no, nem az eszéért és jelleméért szeretjük.

De ennyiben nem merült ki a bakiparádé. Kormánypártunk a rettentő sietségben elfeledkezett magáról, kiásta a vermet gondosan elég mélyre, és csont nélkül sétált bele.
Ezt elhibáztátok srácok, mától két dolgot nem tehettek hitelesen:

- Ti nem komcsizhattok le többé senkit.

- Nem kritizálhatjátok a rendszerváltást, nem beszélhettek most- itt véghezvitt rendszerváltozásról.

A komcsizás szavatossága számotokra lejárt. Megbüdösödött, mint kéthetes parizer a hűtőben, ami nem azért zöld, mert mentolos.
Emlékszem egy beszédre 89'-ből, amiben egy bátor fiatalember ezekkel a szavakkal emlékezett Nagy Imrére:

"Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlenek."

Most ettől az azóta komoly férfivá érett embertől kérdezem: a kommunisták és a demokrácia összeegyeztethető? Ugyanis a demokrácia két alapelemét, az alkotmányosság őrét jelképező államfői posztot, és magát az alkotmányt is rájuk bíztátok. Mondd Viktor! Az idézett mondat szavatossága is lejárt?
Milyen összeférhetetlenség az olyan, amiben a pártállam kabalája, kirakatembere államfő lehet?
Mielőtt elönti a blogot a Schmitt nemnemsohasemvoltkomcsi cunami, olvasásra ajánlom ezeket a memoárszemelvényeket, ahol Pál maga sztorizik Bay, Kádár, Aczél elvtársak intézte egyetemi felvételiről, amikből kiderül, hogy lett a Herbária gyógynövényraktár fizikai munkásából államfő.
Amit ő maga mesél, nyilván elhiszitek neki, ugye?

Amíg Pali reprezentál és minden erejével igyekszik majd nagyobb károkat nem okozni, addig a másik kommermatuzsálem az új alkotmányt színezi számunkra csodálatosra. Micsoda változás, ha a régi elhasználódott alaptörvényt az MSZP alapítója, 1989-es államfőjelöltje, Pozsgay Imre írja. Ennyire kell Pozsgay 42 éves MSZMP rutinja?
Állítólag rendszert váltottunk húsz éve is, meg idén is. Ezek meg még mindig itt vannak közünk.
Az egyik öt évre megválasztva, a másik meg a következő alaptörvény szövegezéséig ránk hagyja keze és gondolatai nyomát. Remélem tegnap méltó módon megünnepeltétek ezt a hallatlan sikert, ezt a gyökeres változást.

 

 

 

 

 

 

 

Ünnepeljünk mi is, éljen a fülkeforradalom és a posztkommunizmus. Szép ez az új világ, csak a parizer rohad tovább a hűtőben. Megvárjuk amíg a saját lábán elmászik a kukáig.

150 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr992119943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:08

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: Riport Schmitt Pállal 2010.06.30. 17:15:37

Vendégünk Schmitt Pál, Magyarország újonnan megválasztott köztársasági elnöke.   KR: Elnök úr, ön azt mondta a Parlamentben tartott kortesbeszédében, hogy, idézem: „Amikor az országgyűlés az alkotmányt kívánja módosítani, akkor a köztá...

Trackback: Kövér végig ellenezte Schmittet 2010.06.30. 12:56:01

A Fidesz választmányi elnöke mindvégig ellenezte, hogy Schmitt Pál legyen a köztársasági elnök. Kövér László nem tartotta fajsúlyos jelöltnek Schmittet, és a múltját is kifogásolta. A választás eredményének kihirdetése után távol maradt az ülésről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@SzaGyu: Kicsit sötéten látod a helyzetet -ennél azért sokkalta árnyaltabb a kép: a konkrét vezető-és alájuk tartozó nomenklatúra komcsijait (akik a rencert üzemeltették), nagy hiba lenne azonositani a mezei kényszerpárttagokkal!
Másrészről ECHO, HIRTV főszereplői jellemzően NEM tartoznak a "kommunistázandó" körbe! ..sajnálom, ha ezzel ki kellett ábránditsalak, bocsi!
Schmitt és Pozsgai a te kedvedért kaptak poziciót. Hogy nehogy már elvonási tüneteid legyenek a lópós komcsik kipenderítése miatt. Igazán méltányolhatnád. Persze ha a lópósok hiányoznak, azon ez nem segít. Ahhoz kénytelen leszel szorgalmasan és keményen kutakodni. Ami nem hinném, hogy komoly gondot okozna. Van benne elég gyakorlatod.
Anno valamikor régen két jelölt volt. Boka és Geréb. Boka udavriasságból Gerébre szavazott, így lett Gerébnek 3 szavazata. Boka elsöprő többséggel, demokratikusan nyert.
@gramercy: Solyom már "megírta" , részt vett az alkotmányozásba. Most nem írhatja. Azt hiszed talán, hogy neki meg még sok embernek nem volt pártkönyve? Biztos vagy benne?

Kell még 10, 20 év és minden kiderül. De nem az a lényeg, hogy ki volt és ki a komcsi, hanem az, hogy mit tesz. A dolgozó embert is a munkája után ítélik meg, nem a ...
@tbb: Nem hinném, hogy hiányoznak a lopósok.
Volt is, van is, lesz is.Ha ezt nem látod akkor bizony nincs mit tenni.
@isssti: 2010.06.30. 17:49:03
"...Másrészről ECHO, HIRTV főszereplői jellemzően NEM tartoznak a "kommunistázandó" körbe! ..sajnálom, ha ezzel ki kellett ábránditsalak, bocsi! "
Te vagy gyerek vagy, vagy elvakult...
De nem vitatkozom veled, mert arra érdemtelennek tartalak.
@isssti:
Ahá.
Jelenleg az mszpsek "bedőltek". Ezért tudjuk hogy sok az mszps maffiózó. De vajh mennyi szálon kapcsolódik a fideszhez? Mint nagy ellenzéki párt, ő is delegált sokfelé felügyelőbizottsági meg akármicsoda tagot. Fura hogy nem vettek észre soha semmit. De ha igen, akkor évekig nem volt fontos.

Meg itt van ugye Pintér maga. A gergényi országos cimbije és üzlettársa. Aki valszeg olajos is...

Aztán ott van Megyei Jogú János, a fidesz frakció jelenlegi vezetője, akinek vagyongyarapodása talán 50x nagyobb mint ami a fizujából következne. Nem véletlenül ez a neve vagy a mr 10%-ék. Ami amugy sok pógi beceneve a fidesz házatáján is...
Emellett kb döbrögi odahaza, igaz volt kitől tanulnia Rapcsák ugye név a szakmában.

Aztán ott van 2 másik elhiresült földesúr a váci üdvöske vagy az esztergomi kiskirály.

Szóval vannak ezek sokfele, csak még senki se kapirgált eléggé.
Ráadásul az egyik indexes cikk tán pont ezt boncolgatta hogy az egyik nagyberuházás gáz a fidesznek, a másik miért nem? Csak nem fideszes kapcsolat van mögötte?
A hallgatólagos megállapodások rendszerének meg vannak nyomai... pl rádiófrekvenciás ügy.

Az mszp nem a komancsokba bukott, ill dehogynem. Abba. Azt hitték a választás arról szól melyik lesz az állampárt. Ezt pedig magukról elfeledkezve hangoztatták úton úrfélen. Főleg Feri Az Államférfi. Aztán nem tolerálták többé.
De ha 2008ban választást tartanak, nem buknak ekkorát. Mostanra lehet felélte volna Viktor is a támogatást.

***

Amire meg irtam.
Nos, az mszpsek is "beálltak" "ideológia" mögé.
Hehe. Valaki azért leirhatná érvekkel és bizonyítékokkal alátámasztva mi a fidesz "ideológiája".
Erre azért kíváncsi lennék.

***

Röviden:
Amit fentebb írtam.
Nagy kaland azzal jönni hogy a szocik 8 év alatt mennyit loptak,a Fideszesek meg mind ártatlanok.Nem loptak mert másnál volt a kassza kulcsa...ilyen egyszerü.De majd most bepótolják.Csak most baj van.1998-2002 között nem jött telefon Brüsszelböl hogy ácsi!Nyugodtan lehetett 2 éves költségvetés meg 10%hiányt csinálni.Most meg nem lehet,nagy is a tanácstalanság.De lehet otthon fözni pálinkát!
@SzaGyu:
Igazad van amugy, nem kommunistázni kellene őket. Egyik szélsőbalos ismerősöm fogalmazta ezt meg találóan. "bolsevik". Nem épp az orosz bázis miatt, hanem mert rájuk hajaz a viselkedés és a kommunista ideológiából kb semmi se fogta meg őket ellenben "jól éltek" a lehetőséggel.
"- Ti nem komcsizhattok le többé senkit."

Akiket lekomcsiznak, azok húsz évvel ezelőtt még önként vallották magukat kommunistának és egy kommunista diktatúrát üzemeltettek. Engedtessék hát meg, hogy az ember emlékezzen arra is, amit az érintett személyek most már görcsösen felednének.

"Ha elsőre nem esett le akkor elmondom, hogy Pali az abszolút sportszerűség kedvéért magára szavazott, összhangban a többiekkel. Neki kevésbé kínos magára húzni egy igen-igen-igen(!!)-t, mint tartózkodni, netán az egyébként abszolút esélytelen ellenfélre szavazni. Hiába no, nem az eszéért és jelleméért szeretjük.

De ennyiben nem merült ki a bakiparádé."

Na az ilyen duma után kell újra definiálnunk az "elfogult vallásos idiotizmus" fogalmát.
Ha valaki alkalmasnak érzi magát a köztársasági elnöki tisztségre, akkor nyilván nem tartózkodik és nem szavaz másra. Ez épeszű emberek körében evidencia.
Ehhez képest a cikkíró egyenesen bakiparádéról beszél.
Mondjuk mindegy, mert amíg hasonló színvonalon folytatódik a diskurzus és a baloldal saját pitiáner fröcskölődéseinek foglya marad, Orbánék tényleg azt csinálnak az országban, amit akarnak és az emberek még drukkolnak is nekik.
"Mint nagy ellenzéki párt, ő is delegált sokfelé felügyelőbizottsági meg akármicsoda tagot. Fura hogy nem vettek észre soha semmit. De ha igen, akkor évekig nem volt fontos. "

A BKV-nál pl. folyamatosan leszavazta a kormánypárti többségű FB a Fideszes küldött összes indítványát, a ballib sajtó meg konstans hecckampányt folytatott ellene. Ehhez képest a BKV-nál akkor pattant ki a botrány, amikor a budapesti szocik leszámolósdit indítottak egymás ellen és zsinórban jelentettek az ügyészségnek.
Ennyit az ellenzéki FB tagok mozgásteréről.
@ben2:
Igy van. Ez magyarország. Ez neki JÁR, Pali jól tudta hogy neki JÁR, és hát HÜLYE LENNE NEM MEGTENNI, ha megteheti. :]
A stílus meg ugye (ami a reprezentáció része) az meg nos, az meg még várhat...
@Kristl: 2010.06.30. 18:00:20
Nagy igazságod van! Tudod az elvakultak és a gyerekek, akik mit sem sejtenek (vagy nem akarnak) azok csak "EGY ISTENT ISMERNEK"
Aztán majd ha jön a kátyú, beleesnek a gödörbe.
Antall féle csürhe (kivéve Antall József) inc. T. Józsi, Horn féle csürhe, Orbán féle csürhe (inc. T. Józsi, Kalapos Ibolyka, Meggyessy-D29, önprivatizőr izgága, hazudtunk Gyurcsány, közpénzből Hong Kong-ban kúró Veres, közpénzből titkárnőt kúró (Fürj)Deutch és még lehetne sorolni a végtelenségig. No és jönnek az új/régi káderek.

Szánalmas figurák, szánalmas életek, szánalmas produktumok.
@isssti: Komcsi és náci egy kutya.
@SzaGyu:
Kátyú sekély, gödör mély. Nem tudod eldönteni, mivel ahhoz tudni kéne magyarul. Vagy legalább saját kátyúdból kilépni, sarat letörölni, megmosakodni.
Mint politikus persze hogy magára szavaz.De mint sportember a 2/3 os hátszél tudatában(föleg hogy az 1/3 is megoszlik)? Minimum hogy tartozkodik vagy szavaz az ellenfèlre.Ugyhogy a sportemberi mivoltának önként forditott hátat.
@ben2: Most "lekötik" az emberek figyelmét az e fajta dolgokkal. Össze ugratják a magyart, de minimum még jobban megosztják.
Ha így lesz, akkor nem figyel senki a nagy ígérgetések idejére és annak végrehajtására.
Itt a nyár, jön a szünet és nem csináltak semmit.
Aztán majd kiderül: Ők is hazudtak reggel, délben este. No meg éjszaka.
"Jóéccakát!!
"Mondd Viktor! Az idézett mondat szavatossága is lejárt?"
Mondj _bármit_ Orbán Viktortól, aminek nem mondta el/cselekedte meg az ellenkezőjét is az utóbbi 20 év során!

Hogy csak a rendszerváltás témáját nézzük:
90-es évek: volt rendszerváltás
1998: na most váltottunk igazán rendszert
2002-es választások előtt: a rendszerváltás akkor zárul le, ha egy kormányt újraválaszt a nép (2006-ra elfelejtve, mszp-vel nem ér)
2009: felelőtlenség (a jobbiknak) olyat emlegetni, hogy nem volt rendszerváltás
2010: na most váltottunk igazán rendszert
@ben2:
Nem mellesleg komcsizni és nácizni addig kell, amíg egyetlen komcsi/náci él zsíros nyugdíjából. Sőt azután is, a történelmi emlékezet kedvéért. Ha nem, akkor felejtsük el a tatárjárást, Mohácsot, Trianont, söt édes jó szüleink nevét is, vmint a kisegyszeregyet.
@gramercy:
Aki karriert akar csinálni, annál nemcsak erény, szükséges is. Akinek nem, sopánkodhat a partvonalról. Mellesleg ami egyeseknek karrierizmus, az másoknak ambíció. Enélkül Schmitt sokszoros bajnok sem lehetett volna. (Esetleg szertáros az öltözőben).
@SzaGyu: Nem csináltak semmit? Na ne. Óvassá má újságot!
@SzaGyu: Nem csináltak semmit? Na ne. Óvassá má újságot!
@Várúr: 2010.06.30. 18:14:01
Tudom mi a különbség. Helyesírásomban meg mutass egy hibát. Rajta!
Ellentétben a tieddel: 2010.06.30. 17:40:16
"...miafene..." NO KOMMENT.

"Aztán majd ha jön a kátyú, beleesnek a gödörbe." Te rövidlátó!
Elmagyarázzam mit jelent? (Elkövetnek egy kis hibát és ...)
Úgy látom, jól megvagytok, még nem rágtátok le ezt a csontot. Nyugodjatok végre bele, hogy van egy kellemes köztársasági elnökünk és más témát válasszatok, mert ez már uncsi.
@Várúr: 2010.06.30. 18:18:07
Vannak politikai alkuk amiről te nem tudhatsz...
Tudod van egy jó mondás, bár most nem idézem, de akiben a legkevesebb cigány vér is csörgedezik, az ki nem állhatja a cigányt és ahol teheti ott szidja még ok nélkül is.
Ilyen lehetsz te is.
@Várúr: 2010.06.30. 18:18:07
Vannak politikai alkuk amiről te nem tudhatsz...
Tudod van egy jó mondás, bár most nem idézem, de akiben a legkevesebb cigány vér is csörgedezik, az ki nem állhatja a cigányt és ahol teheti ott szidja még ok nélkül is.
Ilyen lehetsz te is.

@Bundili: Részemről így legyen ahogy mondod.
Tudod az a baj, hogy egyes embereknek (Várúr) nem telik annyi észre, hogy például ne a másik kommüntelőt kommentálja, hanem azt amit az oldal tetején olvas. A TÉMÁT!
@SzaGyu:
Megtettem ezt is, azt is. Ha ez téged megnyugtat: nemhogy komcsi nem voltam soha (szüleim sem) de kisz-tag sem. Továbbá: vannak politikai alkuk, amikről a résztvevőkön kívül senki sem tudhat. No de vicces ilyen feltételezésekkel érvelni. Itt a komcsizáson megy a rugózás, én is rúgok rajtuk egyet. Túl sok okom van rá.
@SzaGyu:
Az a helyzet kátyús, hogy a miafenét - akár Móricz Zsigmond - szándékosan írom egybe. Amúgy valóban félreértettem a metaforát, de ettől sajnos a szimbolikus gödörben te vagy. Kászálódj ki belőle. Felőlem maradhatsz is, ha ott érzed jól magad. Előbb-utóbb mindannyian oda jutunk - de véglegesen.
@SzaGyu:
Mellesleg beszédes elírásod: kommentelő helyett "kommüntelő". Asszem, hibáiddal együtt is ideje 91 évet előreugranod.
@Várúr: Itt nem rúgsz beléjük az tuti. Ha meg olyan nagy okod van rá, akkor ne más kommentelővel kötözködj, vitatkozz, mert ha ezt teszed ennyi erővel kimehetnél az utcára is és ott kellene kiabálnod. Ebben az esetben ideje korán bevinnének valamelyik osztályra.
Én sem voltam komcsi, és a FIDESZ-RE szavaztam (nem titok) de attól még nyugodtan kritizálhatom őket és nem a te politikai nézetedet szidom mint te.
Neked a USSR-ben kellett volna élni, akkor megtudtad volna mi is a komcsi.
Ha holnap "más rendszer lesz" te leszel az üldözött? Ha tanóltál történelmet és fiatal vagy, akkor megélhetsz még egy rendszerváltást is... Akkor veled mi lesz?
@Várúr: kommunizmusban karriert epiteni egyenlo a nemzetarulassal
@Várúr: Apródonként jönnek a gondolataid...
Tarts szünetet, szedd össze magad és írd le egyben amit akarsz.
Holnap elolvasom. Szia "Várúr" !
amugy Fabius ne lepodj meg, hogy nem ertenek meg jobbrol

ott nem sok mindenkinek van humorerzeke, ezert se az ironiat se a kepmutatast nem ertik
Nem tudom most megmondani melyik cikkben (lehet az Indexen), de utána lehet nézni, azt írták, hogy Schmitt nem vette fel a szavazó lapot!! Valaki nem mond igazat!
Én konzervatív létemre nem értek egyet Schmitt jelölésével, komcsizhatok tovább :)
Komcsinak azt tartom, aki a Kádár rezsim alatt magas (független párttitkártól felfelé) pozíciót töltött be, és a rendszerváltás után az utódpártban folytatta a "nekünk élharcosoknak több jár, mint másnak" politikát. Pozsgai ebbe nem tartozik bele, mert az egész kádári bagázsból ő kockáztatta a legtöbbet, és a legnagyobb vesztes is volt, ezt további karrierje ékesen bizonyítja. Vissza verekedhette volna magát, de ragaszkodott az elveihez.
Az életpálya egy folyamat, mindenki jön valahonnan és megy valahová! Kéretik ezt is figyelembe venni, amikor valakinek a múltját vizsgáljuk.
én így konkrétan beokádok attól, hogy egy ilyen hiteltelen, primitív államfője lett magyarországnak.
szerintem sólyom is szar volt a "rúgj belém" kiállásával, de ez a schmitt mindennek az alja.
@szemtanú:
Nyilván észrevetted, hogy épp a vérbalosoknak és a liberóknak fáj, hogy Pozsgai idejekorán megutálta őket... Mellesleg Pozsgai komcsiként is többet tett Magyarországért, mint ez az egész utólag okos szar banda.
@SzaGyu:
Hasznosabb lesz, ha az ABC-s könyvet olvasgatod bruhaha .-))
van egyáltalán fideszes, aki nem röhejes????
@Kulminaator:

Látom. Na most annak megmondásával adós maradtál, hogy ebben az esetben mit kell tenni. Nos, mit?
Szerintem:
Próbáljunk meg kicsit nagyobb halmazban gondolkodni, és ne ragadjunk ki kis helyzetképeket a napi politikából. Mindenki ezt teszi, mindig rá lehet kontrázni, és ez sehova nem vezet.
A politikában, médiában, és marketingben véleményem szerint nincs hagyományos értelemben igazmondás, hazugmondás. Számomra ezek színjátékok, ezért tudom a valósághoz és a mindennapokhoz kevés közük van.
Ezért, ha lehet, kevésbé támaszkodok a tömegmédiában megjelent cikkekre, mert hiszen fikció az alapja, nem lehet megbízható. Éppen ezért, ha nem figyelek eléggé oda, hamar és könnyen vagyok manipulálható saját magamon keresztül (érzéseim, vágyaim, stb).

És ezzel a kis kommenttel máris az online sajtó és a elektronikus közösség része lettem...
szegény Viktor olvas véleményeket? TÉNYLEG ÚJRA KÉNE NYITNI A SÁRGAHÁZAT, mert hamrosan a kell a hely a főfideszeseknek
@Várúr: "Mellesleg Pozsgai komcsiként is többet tett Magyarországért, mint ez az egész utólag okos szar banda."

peldaul?
@Várúr: 2010.06.30. 19:18:07
Kicsit feljebb még a komcsikat szidtad, most meg már élteted.
Hurrá!! A köpönyegforgatókon nem lehet eligazodni még az "ABC" tanulmányozása után sem.
Ja hogy a Pozsgai nem volt az. Értelek.
Akkora ÖKÖR vagy, hogy mehetnél te is szántani.
No nem az eke szarvát kellene fognod, neked húzni kellene az ekét.
Az a jó, hogy az ilyen félművelt senki bloggerek is azt ugatnak, amit akarnak, de a jelentősége 0. Se.
Pofázhattok amit akartok, de most 4 évig kuss a nevetek.
:) A történelmet mindig emberek csinálták, csinálják és csinálni fogják.
Most, ilyen emberek csinálják.
Ezért is nem sikerült tökéletesre a szocializmus és ezért nem sikerült tökéletesre a demokratikuss-kapitalizmus SEM !!!
Sajna senki sem tökéletes, még TE SEM !!! :O)))))
Az alábbiakat olvastam egyszer egy külföldi oldalon:
"Hova fejlődik a világ!
- a legjobb rapper fehér
- a legjobb golfozó fekete
- és Németország nem akar háborúzni..."
Tegyük hozzá a magunk hungarikumját:
- a szocliberók komcsiznak
Ezt is megértük.
@Húsleves:
"Az alábbiakat olvastam egyszer egy külföldi oldalon:
"Hova fejlődik a világ!
- a legjobb rapper fehér
- a legjobb golfozó fekete
- és Németország nem akar háborúzni..."
Tegyük hozzá a magunk hungarikumját:
- a szocliberók komcsiznak
Ezt is megértük. "

:))) És fel se tűnik nekik :)))
Ez olyan mint amikor a Pápuák mondták, "megettük az utolsó kannibált is". :))))
@Húsleves: Az igazi hungarikum az, mikor a kommerüldöző jobberek Vitya bácsi kedvéért éltetni is képesek az őket szolgáló komcsikat. Cukik vagytok igazán. 3 év múlva Biszku is hazafi lesz még megérjük basszátok meg.
@bariga: És persze gyurcsánynak....
@gramercy:

Például? Hát például a hazafias népfrontban védőernyőt biztosított a szerveződő nemzeti ellenzéknek.
Emberek! Hát tényleg azt hiszitek, hogy Orbán Viktor legfőbb problémája most az, hogy komcsizhat-e, vagy nem? Hogy a rendszerváltás egy rövid pillanatig is érdekli? Vegyétek már észre azt a lázas igyekezetet, amit az egész beidomított klónsereg hihetetlen gyorsasággal visz végbe anélkül, hogy az ellene akár észérveket is felhozókat is legalább szarba venné.

Nincs itt szó másról, mint a pénzről, a hatalomról, ami megint pénz, az információ fölötti irányítás kézbentartásáról, ami megint pénz, Viktor hatalomban tartásáról olyan szintig, ami fölött minden disznóság elkövetése ellenére már nem vonható felelősségre, s ami megint csak pénz. Viktornak. A Fidesznek. Azt gondoljátok, hogy a mostani hatalmi helyzetében érdekli Őt a mi moralizálásunk?

Valamikor a 2002-es választások elvesztésének őrjöngései , a kijózanodás, végül a Gyurcsány-Orbán vita letaglózó veresége után 2010-ig építhette fel Viktor azt a stratégiát, azt a hatalom átvételi technikát, amelyet most látunk Tőle. A kíméletlen brutalitás érzékelhető volt már az első Orbán kormány idején is, de a kétharmados győzelem olyan lépések megtételét teszi számára lehetővé, melyek sorában ez tragikusan groteszk elnökválasztás csak könnyed ujjgyakorlat.

És azóta magánszemélyek által benyújtott törvénymódosítás hegyek, bohóc Köztársasági Elnök választás , a költségvetés kivonása a parlament hatásköréből, mindenféle törvényes fék kétharmad által támogatott törvényi megszüntetése, EU hitel lehívásának kérése /hogy jobban ítéljenek meg bennünket, naná!/. Ismerős? Mintha a stílus már visszaköszönne. Melyik négy év is volt az a négy év?

A 7,5 %-os hiány nem jött be, nem maradt mozgástér. Az ígéretekről kiderült, hogy teljesíthetetlenek, hazugok. Emlékszik még valaki az „azonnali nagyarányú”-ra, a két héten belüli biztonságra,soroljam? Tehát Viktor egy illegitim miniszterelnök, aki hazugságokkal nyert választást, egy illegitim kormánnyal. A hívek száját be kell tömni, és több a fóka.

Innentől a dolog életveszélyes. Most jött rá arra, hogy a hatalma korlátlan, azt tehet, amit akar, s mindenféle komcsizást firtató blogot leszarhat. Azután majd betiltás, börtön. A törvény készül. Schmitt Pál beiktatása után. A probléma az, hogy a dolog a mi bőrünkre megy. Ismerős érzés, hogy megválasztott honatyáinknak minden fontosabb a mi érdekeink képviseleténél?

Jönnek az önkormányzati választások. Nem akarok Viktornak tippet adni, de lenne néhány kérdésem? És a nyugdíjasok? Lesz novemberi kiigazítás? Lesz januári nyugdíjemelés? A decemberi utazási statisztikák megvizsgálása után lesz ingyenes 65 éven felüli utazás? Kapnak ezek a herék –magam is közéjük tartozom – esélyt az életre maradásra? És az Orbán-Kósa-Szíjjártó hármas hihetetlenül dilettáns forintbedőlést okozó, jellegzetesen Fideszes húzása után bocsánatkérés?

Az igazság: hülyéket kérdeztem. Ma még megtehettem. Megtehettem?

Tisztelt blog író és kommentelők. Néhány hónap múlva nem a komcsizás lesz a fő problémátok. Őrülni fogtok velem együtt, hogy lyuk van a seggeteken.
Tisztelt blog író és kommentelők. Néhány hónap múlva nem a komcsizás lesz a fő problémátok. Őrülni fogtok velem együtt, hogy lyuk van a seggeteken.

Eddig is így éreztem, de a maszop miatt. Most reménykedem, remélem van miért. A Fideszben jobban bízom. A jobban rossz szó. Bízom.
@Színes Géza: Kár hogy nem láttad Géza amikor Zoli bácsi kivágta a rádióból Kalocsait.
@Valahol Máshol: nemis olyan rosszdolog az a nyalas// gondoljunk csak arra a finom kisipari fagyira/ amit a megboldogult Palmai bacsi kevert a Garay-n......
@néma bárány:

Hogy mi lesz az még kérdés. Szemben azzal, hogy idáig a véres megtorlás mintaszerű megszervezésével kiérdemelt kiemelt nyugdijú nyugdijasok zavartalan életét élte. Ahogy elképzelem az öreget, ezt most is többre becsüli, mint holmi hazafiságot.
@kvadrillio: es tenyleg//milenne ha minden tokeletes lenne???
@néma bárány: szerintem is jobb lett volna, ha más országokhoz hasonlóan nálunk is valódi rendszerváltás történt volna 90-ben. Ezt jól megszervezett hatalomátmentéssel megakadályozták az akkori elvtársak. Az állami és pártvagyont átjátszották maguknak, a fontos pozíciókat ők töltik be ma is. Sokáig szinte kizárólag balos média létezett, amelyik nem az volt, azt igyekeztetek minden eszközzel lejáratni, és hiteltelennek feltüntetni. A ti orbitális csúsztatások ott van ezzel a komcsizással meg hasonlókkal, hogy olyan helyzetet teremtettetek, amelyben csak a saját módszereitekkel lehet legyőzni benneteket. Háromszor volt szoclib kormány, háromszor etettétek meg az embereket a hazugságaitokkal. Kidurrant a lufi, a nagyrabecsült politikusaitokkal vannak tele a bűnügyi rovatok. Az embereknek elege van belőletek. De tudod mit? Szavazz Horváth Csabára, ingyenes lesz a BKV.
@Tita nick: most olvastam az indexen a vilag tiz leg elhetettlenebb orszagairol..hal istennek mi nagyon messze jarunk toluk...
@szamoca@Shaw.ca: Ha maradt volna a maszp még négy.nyolc évet, ne félj benne letünk volna a tízban. Már kezdtünk banánköztársasággá válni.
Jav.: Tízben, maszop, lettünk. Kiégett a villanykörte, nincs fény a klaviaturán, de látom sok kommentelő agyában sem :-)))
Elkezdtem valamit írni, de túl hosszúra sikeredett, ezért töröltem. Hányingerem lett.
@öregkopasz0208:

És az Orbán-Kósa-Szíjjártó hármas hihetetlenül dilettáns forintbedőlést okozó, jellegzetesen Fideszes húzása...

Tudod mi a tipikus és jellegzetes? Hogy a forintbedőlés nem Kósa szűk körben elhangzott kijelentésére, hanem az azt követő határtalan ajvékolásra következett be.
Hogy a rossebben van az hogy a közvéleménykutatók szerint egyre népszerűbb a kormánypárt viszont az mszp 6%-on áll, de ha ezeket az Index címlapra kirakott blogokat olvassa az ember azt is hihetné hogy holnap kitör a népfelkelés hogy megdöntsék a fidesz kormányt. Picit röhejes.
@öregkopasz0208: Valamikor a 2002-es választások elvesztésének őrjöngései , a kijózanodás, végül a Gyurcsány-Orbán vita letaglózó veresége után

Arra a vitára gondolsz ugye, amilor gyurcsány minden szava hazugság volt, Orbán meg mindenben igazat mondott? Ez a vita 2006-ban volt és kötelezővé tenném minden választónak, hogy újra megnézze. Neked is meg kéne nézned újra, de homokban van a fejed és úgy nehéz.
@Tita nick: Arra gondolsz amiben Gyurcsi lehazugozta Zorbánt mert az azt merte mondani hogy maszopék be fogják vezetni a vizitdíjat? Hát tényleg, nagyon igazad van, Zorbán hazudott.
@Chicano: hisz tudod: ők a "csendes többség" :-)
@Chicano: gyurcsány hazudott. :-)))))))))) Zorbán meg király akar lenni és esténként, mikor senki sem látja, próbálja fel a koronát. Ezt a maszopos, húgyagyú szomszédom minden nap elsüti nekem, egyszer kiherélem, az biztos.
@Húsleves: Nem tudom ki az a "ti". Ha a baller oldal, akkor az felőlem nézve is "ők". Én is a maszopisták elzavarására szavaztam ahogy te. De ettől még kurvára nem tetszik, hogy közjogi méltóságoknak kommunistákat neveznek ki. Nem tetszik ahogy éltetitek a 42 évig rendszerszolga Pozsgayt, és a pártdzsigoló Palikát. Mellesleg Imike alapította ősellenségeteket az MSZP-t, átmentve a pártvagyont. Ti meg most éltetitek érte. Fasza.
Hát igen... Én már rengetegszer megfogadtam hogy nem írok be ezekre a baloldali blöffökre, de mivel az Indexet szoktam olvasni és kiteszik a címlapra mindig valahogy kilyukadok itt. A "csendes többség" egy rakás Zorbánfóbiás baloldali akik már csak itt tudják kiélni a frusztrációjukat. Hagyni kéne őket...
@néma bárány: akkor én is megkérdezem, hogy ki az a "ti"? Amit írtál, arra pedig az előbb már válaszoltam.
@néma bárány: Hát húzzatok bele és négy év múlva majd az mszp-jobbik koalíció megválasztja Krisztina asszonyt elnöknek.
@Chicano: lehet hogy csúnya dolog, de én örülök, hogy ez maradt nekik. Eddig ugyanis ők voltak azok, akik rendkívül jól értettek hozzá, hogy frusztráljanak (és ezzel megosszanak) másokat. Most már szánalmasan szitkozódnak.
@Húsleves: @Chicano: Igazatok van srácok. Lényeg, hogy Vitya majd meghatározza melyik évben kit kell szeretni igénye szerint. Az önálló vélemény nem fontos. Éltessétek tovább a kommunistákat Fidesz divat szerint.
@néma bárány: másold már ide a szövegemből azt a kommunistaéltetést.
@Húsleves: @Chicano: barki barmit is mond szerintem ti vagytok az igazi magyarok. mindent megmagyaraztok, elvekrol nem is hallottatok. ez egyreszrol vicces mert igy lehet hazafi az aki adot csal, vagy mszmp-s multtal jobboldali politikus, masreszt jol magyarazza az orszag helyet a vilagban. kadar nepe elore :)
@somogg: a szövegben nem olvastam semmiféle elvet, csak fikázást. Örülök neki, pontosan erre írtam, hogy jó nézni a vergődéseteket. És remélem sokan olvassák. A szövegemből a magyarkodást és a kádározást idézőjelbe téve másold ide, hadd lássák. Én nem emlékszem, hogy ilyeneket írtam volna.
@Húsleves: "Örülök neki, pontosan erre írtam, hogy jó nézni a vergődéseteket" - sajnalom ha nem tudsz kilepni ebbol a 2 dimenzios vilagbol. En inkabb teged latlak vergodni, mert beszarsz, hogy jobbnak tuntesd fel a fideszes brigadot, mint az elozot. Nehez ugy. Kadar ugy jon a kepbe, hogy elvtelen ember vagy, a kadari embertipus.
No azért óvatosabban kellene bánnunk a szavakkal mert "Pintér Orbán" megnyitja a bezárt börtönöket és az elmegyógyintézeteket.
No ekkor lesz ám ott hely mindenkinek, mert onnantól oda a "Szólás szabadsága" és jön helyette az Agymosó című Csauseszku klón műsor.
HAJRÁ FIDESZ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG (Ha tud)!
Hol találom a hozzám legközelebbi FIDESZ alapszervezetet? Beakarok lépni.
@xahib:
Feltűnt, hogy senki nem reagált? Feltűnt, hogy lehet nem is értik amit írtál?
@néma bárány: Egyetértünk. Nagyon nem értik egy páran, hogy valakinek lehet pártfüggetlen véleménye is. Attól, hogy nem tetszik valamelyiknél valami, nem jelenti automatikusan, hogy orbán-nyalonc, komcsibérenc vagy libsi az illető /kivéve a hivatásosokat/, mert ha valakinek meggyőződéses pártkötődése van, azt tiszteletben kell tartani. Na most nem tudom, hány kommentelőnél lehet ez a helyzet.
@öregkopasz0208: Nagyjából én is így látom. Adja az ég, hogy ne legyen igazad- mindannyiunk érdeke lenne- de elég, ha csak néhányunknak vannak ilyen félelmei a jelen helyzetet meg a kilátásokat illetően, már az is megkérdőjelezi a nagy, mindenkit lefedő nemzeti egységet. Igen, és már messze nem az elvekről van szó /komcsi-libber-nyugger-ilyen-nyalonc-olyanbérenc/.
@xahib: A kommented médiát és marketinget érintő részével egyetértek, manipuláció, vagy annak kísérlete. A baj, hogy a politika is ebbe a kategóriába került /a világ "boldogabb", fejlettebb felén is persze/, csak nem ilyen arányban, mint nálunk. Hamar rájöttek nálunk is a "nagy szabadság" betörtével, hogy politikából és annak közeléből milyen jól meg lehet élni. És a néphülyítés-megosztás kiváló eszköze a média/marketing. Biztos hülye naív vagyok, de úgy képzelném, hogy a vegytiszta politikának több köze kéne legyen az egyetemes emberi értékekhez. Vajon mikor volt utoljára, hogy nemzetünk igazi emberi/szakmai nagyságai adták fejüket politikára, úgymond tényleg a köz érdekében /ami valóban az, és nem amit ők ilyen-olyan eszközzel-módszerrel súlykolni akarnak?
Vannak valakinek nevei esetleg?
@SzaGyu: Most omlott bennem össze egy világ: nem áll velem szóba egy MSZMP-fan!
Ez már a vég!!!
@Kristl: szerintem kár ilyen elméleteken rágódni (kinek kije mennyit nyúlt -pláne majdan mennyit nyúl le?) - a tényeket kéne nézni: elmúlt 8 év szárnyalása, ill. korrupciós ügyei versus Fityesz 4 év "ügyei" --ugye van különbség, és nem is kicsi! Egy lapon nem emlithető!

Azt feltételezni pedig, hogy majd a "mi" Vikink és tsai majd nem fognak helyezkedni és próbálkozni nevetséges naivság - ebben akár egyet is érthetünk!

Csak hát a lényeg azért az, hogy közben a hazával mi történik -történt!
@isssti: én azért Kristl véleményét osztanám inkább. Időarányosan persze hogy a szoc-lib volt közelebb a kasszához l2 v 4 év. De ezek anno még ahhoz is tehetségtelenek voltak, hogy a Fideszhez hasonló kurkászó médiát csináljanak maguknak, ami nyilvánosságra hozta a szoci ügyeket /Hír tv, Echo, Mhírlap stb/. Hogy miből mennyi ügy kerül bírói szakaszba, meg főleg - most már- milyen törvények hatálya alatt- na erről azért lehetnek kétségeink. Meg ki ad teret itt bárminek is? Melyik médium? És ott tuti pártatlan a hírszerkesztés? És az ellenzéki sóvárgás alatti média-támogatottság költségeit vajon ki fogja most visszafizetni? Szerinted?
@isssti: @sületlenke: Pártmédia és lopás szinten semmi nem változott az utóbbi 12 évben. Ami drasztikus, az a hasonló blogok számának hatványozódása. A nyilvánosság a legfőbb fegyver a korrupció ellen. Ma már egy összegben pitiáner Wieszt ügyre is kurva csúnyán rá lehet baszni. Kutakodó és pofáját jártató blogger eztán mindig lesz, azt meg őszöd óta tudjuk, ami ellopható, kiszivárogtatható, az menthetetlenül nyilvános lesz.
@néma bárány: "...ami ellopható, kiszivárogtatható, az menthetetlenül nyilvános lesz."

megjegyzem -szerintem- ez így nagyon helyes :->
@úriparaszt: Szerintem is :-) Több és jobb témát dolgoznak fel a blogok, mint a hírportálok. Ők nagyjából kötve vannak és max tényt közölnek. Amiket én hajlamos vagyok úgy olvasni, hogy ehhez vajon mit szólnak majd a varánuszon, vastagbőrön, mandineren, bástyán, véleményvezéren, sárdobálón vagy a vincenten?
@néma bárány:
Bocs, más téma, mivel látom, régi motoros blogger vagy (én rendszeresen csak idéntől, azelőtt alkalmilag, de a Varánuszt akkor is olvastam).
Szóval olvastam a Goldenblog versenyről, mi a véleményed, mennyire komoly dolog, vagy csak valami machináció esetleg.
Beleolvastam a tavalyi kategória-győztesekbe, hát... nem egyezett nagyon a véleményemmel. Komplex kategóriában a Varánusz messze a legjobb szerintem.
Vajon jelölték-e már, mit gondolsz, érdekel a véleményed. Köszönöm
@sületlenke: Blogger nem vagyok, blogot nem írok :-) A Goldenblognak annyi jelentősége van, amennyi az emberek egy csoportjának szubjektív véleménye lehet. Van akinek tetszik, másoknak nem. Nekem felemás a véleményem a tavalyi eredményről. Voltak nagyon jók, meg olyanok is, akiket nem is értettem hogy kerülhettek oda.
@Tita nick: csak egy a kérdés: melyik rosszabb?
..a válasz nem könnyű - én mindenesetre, saját bőrömön is tapasztalván, komcsi-náci "melyikrosszabb" összevetésben előbbire szavaznék..
@sületlenke: akkor leforditanám közérthetőre: pártközpontban kiadták az új jelszót: kolosszális rablások-lenyúlások "IDŐARÁNYOSAK" -értitek, ugyee?
i d ő a r á ny o s a k. Tehát igy akkor ezzel minden rendben: Ferink és tettes/hit-társai időarányosan nyúlták le az országot - KORREKT!

2-es pont: tulképp a szenyó jobboldali média az oka ennek is -gusztustalan mód "kurkásznak" a szennyesben.
Tehát, b jelszó: KURKÁSZÓMÉDIA -szóval tulképp erről is azorbán tehet!
MOst már ideológiailag kellően képzettek vagyunk -egészen a következő adag szakositóig: amit már allig várunk!!
..sőt: egyáltalán!
@néma bárány: .hát ez a kinos a dologban: lopsz-lopsz szépen, rendesen, aztán meg egyszer csak lebuksz!
Hát mi ez, ha nem szenyóság!!

Vajon mi vár ezekután Orbánékra? ..kiváncsian várom: a végén még kénytelenek lesznek annyit sem lopni, mint anno dacumán?
Vagy eltanulják Feriéktől az elmúlt 8 évből?

Hamarosan kiderül!
@isssti: Orbánékat a polgárok kétharmaddal felhatalmazták, hogy annyit lopjanak, amennyit kedvük van.
Első lépésként már oda is ültettek egy vak és süket őrt (Domonkos) a kincstár kapujához (ÁSZ), aki majd időnként nyilatkozik, hogy se nem látott, se nem halott lopásra utaló jeleket.
@isssti:
Bár valamilyen okból szeretnéd, de én nem ezt írtam. Csak azt, hogy a nyolc év egyhuzamban történt szoci lopásokról sok mindent megtudtunk, és ez helyes is.
Semmilyen lenyúlás nem igazolható semmivel sem, sem időarányosan, sem időtlenül /büntetlenül/.
Csak azt kívántam megjegyezni, hogy az Orbán-éra ügyeiről a nyilvánosság kevés tudomást szerzett /és nem biztos, hogy azért, mert nem voltak/. Amúgy pedig kurkászó-médiára igenis nagy szükség van, a bajom csak az, hogy pártfüggetlenül kellene megtörténnie a tény/gyanú-feltárásnak, és nem jobb/bal/ilyen-olyan irányultság szerint.
Természetesen jól tette valamennyi médium, amelyik hírt adott a szoci lenyúlásokról. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is ezt teszik majd, mindenféle színezetű kormányzati/önkormányzati/, szóval közpénzt érintő simli/lopás/rablás stb.gyanújának esetében.

Szép napot Neked
@Avatar: még szerencse, hogy az ÁSZ-on kivül más fórumok is vannak a lenyúlások leleplezésére - pl. különböző médiumok ill. civil szféra..
@sületlenke: Orbán-éra idején is tombolt a ballib média túlsúly (kivéve állami médiumokat)...szóval Orbánék ügyeiből kb. pont annyi derült ki, amennyi "időarányosan" Feri testvérékéből..
"Kurkászómédia" ügyben pedig csak annyit: ne háborordj fel, ha elsősorban a kormányzókat vizsgálja vigyázó szemmel -a szerintem inkább "tényfeltáró újságirás"nak aposztrofálandó alakulat -még ha esetleg adott kormány szimpátiád tárgya is!
Most pl. gondolom neked sem lesz azzal bajod, ha elköv. 4 évben elsősorban Orbánék úgyeit, s csak sokkal kevésbé ellenzékieket figyelik..
Mindazonáltal üdvözlöm szives helyreigazitási szándékodat.
Ezúton is csatlakozván a szépnapot Neked is mozgalomhoz -ha van ilyen!
süti beállítások módosítása