Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.28. 08:00 Fabius

Izgulsz, Pali?

Címkék: fidesz orbán viktor schmitt pál államfő

A heti parlamenti mulatság kétségkívül legvidámabb pillanata lesz, mikor Schmitt Pált államfőnek választják kedden. Mert megválasztják elsőre, ehhez kétség nem fér. A legsnájdigabb elnök lesz a III. Köztársaság történelmében, és a legkevésbé elfogadott is.
Mert minden híresztelés ellenére az emberek nem szeretnek, Pali. Ennél is nagyobb baj, hogy alkalmasnak sem tartanak. Maga a tanyagazda is jelezte ezt azt azzal, hogy megadta a kijáró tiszteletet és valód jelentőséget tulajdonított a jelölésnek. Elküldte levélben a nyugágyból. (katt és nagyobb lesz)
 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap a Medián felmérésének közzétételével igyekezte igazolni, téged igenis szeretnek. Ebben csak az a furcsa, hogy ők állítják ezt a Viktorhoz hű szimpatizánsokon kívül egyedül. 1000 ember telefonos megkérdezése alapján mértek - mondják- akik a népességet reprezentálják. Kérdés, hogy melyiket? Mi itt abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy a véleményeink sokszínűségével a társadalom keresztmetszete vagyunk. Szavazás is volt a héten a személyedről, ami lényegesen több önkéntes válaszadó mellett homlokegyenest más eredményt hozott. Véletlen persze van, na de kétszer egymás után? Ha megnézzük a témával foglalkozó posztokat, az azok alatti kommenteket világosan kiderül a nép ítélete. Ha adunk a politológusok véleményére, akkor is. Ha odafigyelünk a határon túliakra a nagy gesztuskodásban, akkor sem változik a kép. Így nem tudom melyik nép szeret téged ennyire, de hogy nem a magyar az viszonylag biztosnak látszik.
Se határon belül, se túl azon.

De izgulni nem kell, Pali. Az a szükséges 263 ember áll mögötted vezényszóra, akinek módjában áll megválasztani államelnöknek. Legfeljebb szomorúan tudomásul vesszük, mi kell manapság a Sándor-palotához. Velszi bárd már nem lehetsz. De pamutkirály szövetkoronával még igen.

92 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr372114957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elszólások 2010.06.28. 17:24:04

"Ez az igazság, ami ellen minden erőmmel küzdeni szándékozom!"Jim Hacker miniszterelnök a feleségének Vicces és meglepően őszinte, elképesztő és olykor dermesztően zavaros elszólások tarkították az elmúlt napokban a köztársasági elnök me...

Trackback: Schmitt Pál egy ló? 2010.06.28. 17:20:45

 Kinaí Kálmán és Trágár Tóni tumblr-jén találtam ezt a gyönyörű alkotást TheZhrmghg nevű alkotótól.  Természetesen mélyen elítéljük, hogy Schmitt Pál egy ló. Kommentár nélkül nézzétek!

Trackback: BISZKU BÉLA ÉS CHARLES ZENTAI IS ELHUNYT 2010.06.28. 17:12:52

Tegnapelőtt elhunyt Biszku Béla (89†)  és Charles Zentai (született: Zentai Károly) (88†).  – Egyes történész kollégák szerint valójában e két idős úriember azonos napon bekövetkezett halála zárja le végleg a XX. száza...

Trackback: Schmitt Pál: nem a blogoszféra embere - heti szavazásaink 2010.06.28. 12:08:11

Lehet, hogy Schmitt Pál az "emberek embere" lesz, mint Göncz Árpád volt, de a blogoszféra embere akkor is Sólyom László. Heti szavazásösszesítőnk. Ahogy Török Gábor is írta, Schmitt Pál az adottságai miatt minden valószínűség szerint igen né...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért is izgulna, arra a 2-3 évre amíg kell? ;-)
addig jól ellesz, elbohóckodik és kipipálja: ez is voltam, havas sehol nincs :->
@úriparaszt:

Majd eltárogatózik addig, mert ismeri a mondást:

"Az első közületek, ki a fúvást e hangszeren tökélyre viszi, bizonyosan nagyobb szeretetet fog e hazában nyerni, mint minden hegedülésével. "

:-))
NyaliPali vagy más.. Hidd el, a nagy többséget nem érdekli, kinek a személyétől nem üres a Sándor palota. Akik veszik a fáradságot /az ez ügyben is értelmetlen/ vélemény-kifejtésre /- mondjuk az említett blogos-szavazások közönségére gondolok, hát igen, ott látszik, hogy mi lenne, ha tényleges közvetlen elnökválasztás lenne, persze kérdés, hogy a jelölés joga hogy nézne ki. Ha Nagy Manipulátorunk jelölne, netán saját magát, akkor is ugyanilyen egyértelmű lenne a "végeredmény". Nekem egyébként eszméletlen nagy megtiszteltetésben volt részem a szokásos szombati "szociológiai" célzatú, ám bevásárlásnak álcázott beszélgető körútamon a Bosnyákon még a választás előtt, amikor ifjú fideszes titánok vertek utat narancsszínű nylon széldzsekijükben hátul az ócsó pamutbugyikákat és alig egy éve lejárt kenősajtot árusítók hadában Papcsáknak és kampánystábjának, középen személyesen a zemberek elnökével, a szépen - már április elejére - lesült Palettával. Ha sikerül jobban nyomulnom, akár én is kezet foghattam volna a konszenzus-teremtés bajnokával. Akkor még legrosszabb álmomban sem gondoltam volna, hogy tülekednem kellene, mert a snájdig úriember egy hónapos parlamenti elnöksége oly tökéletesre sikeredik majd, hogy o'mycippola, csak a Sándor palota lehet a következő stáció.
Amúgy, Fabius, most őszintén, nem mindegy?
@sületlenke:

Ha az elveket bedobjuk a sarokba, és csak a gyakorlati oldalt nézzük, ahol például Sólyom alkotmányos kifogása miatt nem fizettünk idén ingatlan alapú vagyonadót, akkor nem, nem mindegy :-)
Igen, elfogadom, de én úgy értettem, hogy most már mindegy. Mármint a 2/3 után, amit nem sikerült megakadályozni, bár tudható volt, hogy a világon mindent saját magára alakít majd a Nyolcévekészülődő. Az is nyilvánvaló volt, hogy egy, az alkotmány betűjéhez és főleg -általa /is/ gondolt- szelleméhez igazodó elnök nekik nem kell majd. Valaki, aki önmaga személyénél fogva - nem politikusként - letett valamit az asztalra, és ahhoz tartja is magát. Bábu kell, bohóc, szmájli és selyemöltöny. Amúgy meg nem számít, mehetünk vissza a feladóhoz. A rendszernemváltásig. Vannak fogható emlékeid abból az időből? /bocsi, már korodnál fogva, ne sértődj meg, nem tudom, mennyi vagy/. Egyébként meg persze, nyilván Sólyom valaki, elvekkel - dacára a megválasztása körüli megalázó bohózatnak, meg egy-két későbbi,vitatható belpolitikai véleménynyilvánításának-de most már sajna tökmindegy,hogy ki ácsorog a zászlófelvonásnál a Kossuth téren és ki ad át plecsnit Kövérrel a NagyVárakozó s-nyalóinak nemzeti ünnepeken.
@sületlenke:

Sikerült a pártállamban születni, és egészen a nagykorúságig abban felnőni :-) Így határozott emlékeim vannak, amikre néhány kormányzati vonás meglehetősen hasonlít. Éppen ezért ragaszkodok olyan elvekhez, amikhez egy demokráciában alkalmazkodni lenne ildomos. Igaz, hogy egy ÁSZ vezér vagy Médiahatósági elnök betonba öntve többet tud ártani egy csinos bábúnál, de a közjogiságánál fogva szimbolikus jelentéssel mégis utóbbi bír.

Orbán könnyen eltaktikázhatja magát. A választópolgár tudta mekkora felhatalmazás kell a Gyurcsány rendszer teljes bedöntéséhez. 4 év múlva is tudni fogja ezt, és ha nem tetszik neki amit tapasztalt, akkor élni fog a lehetőséggel.

Pont úgy, ahogy a rendszerváltást akarta visszacsinálni 94'-ben, mikor Hornékat megszavazta jókora többséggel.
SnájdigPali jön, ez nem kérdés. Sajnálatos, hogy egy báb jön, de hátha Orbán meglépi a Putyin-féle utat és akkor hamarosan ő váltja majd Schmitt Pált.

OFF:

Ez mondjuk engem jobban foglalkoztat most:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/28/koltsegvetesi_trukkozesre_keszul_a_kormany/

Vereséknek nem volt szabad trükközni a költségvetéssel, Orbánéknak igen? Ehhh, nagyon megnőtt az arc a kétharmadtól, de a Medián vagy a kiatököm közvéleménykutatása már megmutatta, a Zemberek egyenesen zabálják ezt a törtető káderekből kiépülő Orbán-rendszert.
@Valahol Máshol:

Nem tudom milyen listából hívogatta fel az embereket a Medián, de én a Kubatov félére gondolok. ;-) Igaza van Fabiusnak, a neten én is sokféle szavazást láttam Schmittről, de kivétel nélkül mindnek más volt az eredménye.

A linkelt felvetés érdekes. Kíváncsi vagyok mit szól majd ehhez is az IMF meg az EU. Szerintem már kézben van a következő Orbán saller Barosonál.
@néma bárány: Az ezer megkérdezettből százan a Szentkirályi utca 18-ból nyilatkoztak, plusz még hozzácsaptak nyolcszáz nevet a Kubatov-rendszerből.

Lehet viszket már Barroso tenyere. Bár Orbán egyenességét ismerve, Matolcsy-t vagy valaki mást küld ki sorba állni a pofonért. Ő csak a jóhíreket mondhatja el, amitől a bálvány még nagyobb lesz, a rossz hírek közlésére vannak tartva a nyaloncok. Szargyártó Petike nyilatkozatára kíváncsi leszek a költségvetési trükközéssel kapcsolatban, már ha megvalósítják a leírtakat. Mozgástér, gazdasági fellendülés, bővülés, jólét, stabilitás, ezek bűvös keverékét várom. Pedig a Veres-Gyurcsány konteksztusban igazabb lenne a dolog. Ők is megtették, mi sem vagyunk mások jeligével.
@Valahol Máshol:

Orbánt ismerve inkább megy ő maga a pofonért, mint legutóbb. :-) Itthon meg majd jön a Kósa-Petike komédiás duó megmagyarázni a rettegni valót. Szerintem ebből sem lesz semmi, pláne mert nincs ami indokolja. Második kétségbeesett kísérlet a játszótér kerítésének feszegetésére.
@néma bárány: Úgy tűnik komolyan gondolják a dolgokat egy újabb indexes cikk szerint.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/28/mindent_visszacsinalna_a_budzse_regi-uj_ura/

Miért kezdem azt érezni, hogy ezek semmivel sem jobbak az elkergetett szociknál? Szép lesz, ha a Fidesz kedvére elszalajthatja a költségvetést az IMF meg az EU akiktől ugye mi nem függünk jól pofán ken minket, arról nem is beszélve, hogy a piac is rúghat egy embereset majd a gazdaságunkba? Akkor kire mutogat a kormány? Jah tudom, a szocikra.
A Medián, mint a Fidesz szócsöve...LOL. Varánusz, nem ciki erre a feltételezésre egy egész koncepciót felépíteni?
Arról már nem is beszélve, hogy a reprezentatív és nem reprezentatív felmérések közti különbséget manapság már csak az óvodásoknak kell elmagyarázni. De úgy látszik, mégsem.
Kár, hogy a képeslap nem bolgár, hanem szovjet.

Ovi szerintem ifjú korában ült a falu tévéje előtt és nézte május elsejét, az integető Kádárt és álmodozott, hogy de szép lenne, ha végre nekem integetne ez a sok ember. KISZ-s korában nem adta át neki az a sok mocsok komcsi a hatalmat, így új pártot csinált, de a célja nem más, mint azt a gyermekkori álmát megvalósítani, persze sokkal nagyobb személyi kultusszal.
A népnek pedig ez tetszik. Szerették Kádárt, szeretik Ovit, tehát Ovi marad, akinek nem tetszik, az tanuljon nyelveket és nézegesse a térképet, kellemes úticélt keresgetve.
Talpnyaló. Mindent alá fog írni. Ez egy bábu.
Varánuszosok! Miből gondoljátok hogy Schmitt Pál izgulós? Ne fárasszátok magatokat. Nektek biztos Árpi bácsi volt az etalon. Pedig neki aztán rendesen köszönhetjük hogy ide jutottunk.
Schmidt elvtárs! Ki gondolta volna úgy 1970 környékén, amikor még csak kerested a helyed szeretett népköztársaságunk szocialista keretei között (és bizony meg is találtad), hogy Te köztársasági(!) elnök leszel 2010- ben? Hát én biztosan nem! Én esküszöm hangosan kiröhögtem volna ha ezt valaki mondja!
És engedd meg hogy megjegyezzem, igazad volt, amikor nem engedted a sportolóinkat a 84-es olimpiára, a romlott kapitalizmus őshazájába, hiszen a Te szempontodból ez így volt helyes. Mindig simultál valahová, ügyesen, ehhez értesz. És most erre a közel fél évszázados szaktudásodra van szükség, mert közt-elv-társasági elnök úr leszel Orbánisztánban!
Magyarországon a parlement választja a Köztársasági Elnököt. Kvázi gyenge a legitimációja és ennek megfelelően gyenge a hatásköre is. Semmi értelme ezen nyávogni, hogy ki az. Tök mindegy.
A szocik minden törvényt véghezvittek amit akartak, Sólyom csak az időt tudta húzni és felhívni a figyelmet bizonyos dolgokra.
Emlékszem olyan törvényre amit visszaküldött, az elvtársak aznap újratárgyalták, gyorsan megszavazták és már menti újra az elnök asztalára, akinek már semmi joga nincs megtagadni az aláírást.
Most nincs idő a tökölésre, a veszélyekre meg van elég párt, hogy figyelmeztessen mindenkit(nem mintha valaha lett volna bármi értelme)
Lássuk be 4 évente diktátort választunk, ne kössük meg akkor a kezét.
Jó aggódást, anti-royalisták....függöny.
Ez a "pamutkirály" nagyon tetszik:)))
Hajrá Pali ! Szili kellett volna ?
Végre egy emberi ember. Göncz nagyapó és Sólyom Kardotnyelt László helyett.
Igen, az államelnök a magyar alkotmány szerint politikailag impotens. Igen, "operett elnök". Mint az alkotmányos demokráciákban a király vagy királynő.
Na de nem mindegy, milyen a külcsíny...
Emberek embere,
Orbánia elnöke
A Föld minden elnöke vár.
Szerintem Schmitt jól illik majd ebbe a pereputyba. Meglátjátok, Nyali Sanyi bácsi okoz még nekünk vidám pillanatokat. Majd amikor pl. értelmezi (sk) az Alkotmányt. Meg amikor majd véleményezi az újat, amit ex (és egyben) új elvtársa Pozsgai ír. Nem kell kétségbe esni, voltunk mi már "vidám barakk", azt is túléltük, Gyurcsány ámokfutását is túléltük, minden hülyét túlélünk.
@Kármentő:

Tehát a mindenkori államfő inkább szép legyen, mint okos?

Nem furcsálljátok, hogy a Schmitt személyét támogatók közt a két leggyakoribb érv a csini legyen meg a nem mindegy?
@Kalmár: Ha jól emlékszel - és egyre gondolunk -, akkor az elnök addig húzta az időt, míg lehetet, egy nappal később már nem lehetett volna életbe léptetni a törvényt. Ezért jártak így el. Szerintem egyik fél se volt sportszerü.
Tudjátok kit választanának meg most köztársasági elnöknek, ha nem lett volna rendszerváltás?

Igen, eltaláltátok... a Schmitt Palit.
Kedves Fröcsögők!
Jelenlegi rendszerünk közepette a Köztársasági Elnök nagy részben reprezentációs szerepet tölt be.
Fáj nektek, kedves kommunista bolgerek, vagy nem, Schmitt Pál ma Magyarország egyik legismertebb embere.
Előtte megnyílnak az ajtók, nem úgy, mint Sólyom előtt, akit a kutya nem ismert, de akinek fontos volt a bánáti bazsarózsa.
Más világ van fröcsögőim, a FIDESZ megkezdte a kommunista és a szabadkőműves rendszer lebontását. Én drukkolok nekik, hogy sikerüljön.
Még valami.
Akik ide pötyögnek/fröcsögnek, többségében egy könyvet sem olvasnak el, helyesírásuk vérlázító, funkcionális analfabétaként nyomják a gombokat, ja és szöveget értelmezni sem tudnak.
Schmitt Pál értelmes, okos, intelligens ember. Akik pedig azon pörögnek, hogy oldja meg a feladatát, jelzem: csupán csak jó munkatársak kellenek. Ugyanúgy, ahogy Sólyomnak volt pl. Kumin Ferenc.
Gyorsan elfelejtettétek már Göncz Árpád SZDSZ-es kötődését. Akkor nem fröcsögtetek, igaz? (Ja persze, még blog sem volt.)
hát tulképp nem tudjuk milyen, de szerintem sem alkalmas
@csupáncsak:
ja ja most ezt kell mondanotok de nézz magadba, szerinted egy volt alkotmánybíró (szerintem nem is lehetett volna elnők) vagy egy életében nem dolgizó motorozó voltvívó bólintó pál tűnik jobbnak?
A megfelelő embert a megfelelő helyre. XD

De mijafrancnak köztársasági elnök? Csak, hogy legyen? Hány lélegeztetőgépet lehetne venni abból a pénzből amit erre a pozícióra költenek ! XD
más, de ez is jó poén :)

tudtátok, hogy Pintért napokon belül kirúgja Orbán? csak abból gondolom, hogy ezt mondotta:

"A rendvédelemben dolgozóknak feddhetetleneknek kell lenniük"

:)
@csupáncsak:

A mit kezdett meg a Fidesz? :-D A kommunista rendszer lebontását? Ehhez kell államfővé tenni egy komcsit, és elvtársával íratni az alkotmányt? :-)))) Ne kommunistázzál kisfiam, ennek a szavatossága lejárt az Orbán kormány szereplőválasztása alapján. Támogassátok őket, így legalább a kihalásukig pozícióban maradnak.
@néma bárány: bizony, primadonnát keresünk nem pedig baromi okos agysebészt.
Reprezentatív magabiztos, intelligens figurát. Nem mást...
@alien: még egyszer mondom: reprezentációs szerepre remek választás. Másra nem kell. Neki nem kell alkotmányoznia (az, hogy Sólyom nem bírt magával és az elnöki szerepen belül is alkotmánybíróként tetszelgett, legyen az ő baja), ellenben hidd el, Amerikában előbb fogadja őt Barack Obama, mint bárki mást.
Szerintem a magyar sport is büszke lehet arra, hogy olimpiai bajnokok közül került ki Magyarország első embere.
S kérdezd meg a 50 éves és idősebb nőket, asszonyokat - imádják Schmitt Pált. Nem véletlenül.
Egy kérdésem lenne: A posztíró mire alapozza, hoyg "az emberek nem szeretnek Pali"? Azért mert a posztíró, meg esetleg másik három általa megkérdezett kisnyugdíjas ezt mondja?
@ó jaj: Akkor aligha lenne nekünk olyan, hogy köztársasági elnök. Köztársaságunk is csak olyan népi jellegű lenne.
Ami pedig Schmittet illeti, más típusú valaki nemis jöhetett, mert a politikai viszonyok eleve ilyen embert termelhettek csak ki a Sándor palota lakójának. Egyébként ezt egészen hihetetlen érzem, hogy beövetkezhetett. De ha már ennyire keressük a megszemélyesíthető hidat az "emberarcú szocializmus" és jelen politikája között, akkor miért nem lett Pozsgay bácsi a jelölt?!
Hiszen ő már amúgy is régebben szeretne lenni és különben is hamarabb megtalálta a nemzeti gyökereit, mint Schmitt.
Operettország, operettnép. Nem biztos, hogy Feró pont erre a szitura gondolt, amikor ezt a Ricse-számot írta '88-ban.
@csupáncsak:
:D

Te ugyan reménytelenül hülye vagy, de ezt a magas labdát nem lehet kihagyni:
"Más világ van fröcsögőim, a FIDESZ megkezdte a kommunista és a szabadkőműves rendszer lebontását."

Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de Palika lesz az első elnök az elmúlt 20 évben, akinek vastag komcsi múltja van :)

Ha nem érted, ne erőlködj, nézd a focit, azt talán feléred ésszel...
A köztársasági elnök személyét tekintve szerintem népszavazás kellene:

Egyetért-e vele, hogy a köztársasági elnök egy tök felesleges pozíció? Szeretné-e ha megszűnne, amivel Magyarország rengeteg feleslegesen elköltött pénzt megspórolhatna?

Igen/Nem
@ó jaj: "más, de ez is jó poén :)

tudtátok, hogy Pintért napokon belül kirúgja Orbán? csak abból gondolom, hogy ezt mondotta:

"A rendvédelemben dolgozóknak feddhetetleneknek kell lenniük""

Ugyanmár! Mindenki tudja, hogy a fideszesekre más szabályok vonatkoznak.
@Psyman:

A posztíró a posztban linkelt szavazásokra, politológusi elemzésekre, felvidéki újságcikkekre, a témában írt posztjai alatt született vélemények többségére alapozza.

Megkeresed ezeket, elolvasod, és számodra is kiderül.
@zsebatya:
Igen, igen! Pozsgayt elnöknek :) Én elsőre Szijjártóra gondoltam, de a Pozsgay csakugyan jobb :)
Kiszel Tünci nem kéne ?!
Mert a végén még elvállalja. Ő pedig sokkal népszerűbb Sólyomnál.
@kovi1970: Bizony ! Majd a szoci 2/3-nál ugyanez lesz. Hááát így választottak azok a csúnya szavazók.
Tessék várni.
A Median akkor volt fidesz közeli amikor én mszp közeli...

Mondjuk én sem értem hogy miért Schmittet kell odatolni, pont ugyanaz a problémám vele mint anno Szilivel volt.
Izé, én nem lehetnék-e e köztársasági elnök? Ígérem mindent alá fogok írni. Sőt csináltatok az aláírásommal egy bélyegzőt aztán odaadom a vityának! Mi meg a családdal majd utazgatunk. Megnézzük a fehér házat meg az elizéttet vagy mit. A lényeg, hogy nem sok vizet fogunk itthon zavarni. Na? Várom a választ.
@csupáncsak: Én azt nem felejtettem el, hogy a Kádár rendszerben Palika is káder volt. Vagy igaz-magyar-katolikus ellenállóknak adtak helyettes államtitkári rangot? Az általad imádott bagázs is kommunista, ja csak ők nem elvből nyomultak anno.
@kovi1970: Komolyan, csak pusztán hazaszeretetből vállalnám el. Amúgy mennyi a fizetés? Lehet belőle azért félre tenni?
@ó jaj: Bocs, nem néztelek ki, csak értelmes dolgokat írsz. Szóval: Schmittel nemaz a legnagyobb baj, hogy komcsi múltja van. Arról amúgy sem tudjuk igazán, mit jelent, mert ebben a kategóriában azért akad jó néhány olyan idősebb polgártársunk, aki valóban szorgalmas és tisztességes magyar emberként volt tagja az állampártnak, vagy egyszeráen elfogadta, hogy ez van és kész. Más a gond. Schmittet ugyebár itt azért tartják (Csakugyan) alkalmasnak, mert nemzetközileg ismert és netán Obama is fogadná. Én ezt nem hiszem. Másrészt sportdiplomataként olyan időszakban volt vezető, amely folyamatosan a leromlásról, a bukott doppingügyekről, az élsport elkurvulásáról lesz emlékezetes. Milyen sportdiplomáciai siker fűződik Schmitthez? Csak egyetmondjon valaki, könyörgöm, azon kívül, hogy személyesen mindig ott volt valami tűz közelében, amelyre egyébként maga egy gallyat sem rakott soha. Ezzel szemben a mi nagy sportdiplomatánknak még ahhoz sem volt egy szava, hogy az elmúlt húsz évben a szoci éra kevés érdeme közül még az a kevés tömegsport is eltűnt, ami volt. Sportdiplomata? A nemzeti sportmozgalom jelképe? Röhej.
Szájtépni szabad. Akkor is Palkó jön. 5-20 évig. Ennyi. :-))))))))))))
@Бабаяга: Államtitkár-helyettesi rangban volt, hogy pontosak legyünk. Nem ugyanaz.
@Kalmár: "Lássuk be 4 évente diktátort választunk, ne kössük meg akkor a kezét.
Jó aggódást"

Csak választhassunk 4 év múlva!

Félek, hogy egy profi diktátor ezt nem hagyná. Bebetonozná magát mindhalálig.
Kezdek megbarátkozni a gondolattal, jönnek elő az emlékek: Milyen is volt a gulyáskommunizmus.
Pl.: sokkal ütősebb viccek voltak, mint most!
@zsebatya: "Milyen sportdiplomáciai siker fűződik Schmitthez?"

Az athéni olimpia idején pöpecül kiállt atlétáink mellett. Így szerintem neki is köszönhető, hogy Fazekas és Annus érmét is elvették. Bezzeg a ruszkikét valahogyan nem sikerült.
@csupáncsak: Ha már helyesírásról írsz, szerényen jelzem, hogy az általad gépelt "Kumin Ferenc", azt az embert Kulin Ferenc néven anyakönyvezték. És Kulin még ma is.
@Бабаяга: én mondom, a kommancsok tudták, hgyan bánjanak el valakivel...helyettes államtitkár... nem lehetett leányálom.
Szeretem, amikor a blogger mondja meg, kit szeret a nép. Ilyenkor természetesen a közvélemény-kutatás sem számít. Nem szeret a nép, Pali, és punktum. Amúgy pedig szerintem, még a nép sem tudja, az majd ezután fog eldőlni. A köztársasági elnökség próbája ugyanis ugyanaz, mint a pudingé.
@zsebatya:

Pars érmét faszául intézi már második éve. A fehéroroszok fülén folyt kifelé a plusz tesztoszteron, de az nem doppingvétség ugye.

@kovi1970: Osztán elég csinisrác vagy-e a posztra? :-)) Egyébként igen, életed végéig jár az államfői fizu és a többi kiváltság.

@Kármentő: szájtépni szabad, álmodni is. Akár 20 évről is. Csak abból majd föl kell ébredni :-))))
@Valahol Máshol:
milyen trükközésről beszélsz ?
azt a költségvetés elkövetője tudja produkálni.
pl. kézzel írott papír a valós számokkal veresJanitól... :) na ne röhögtess már, hogy még1X erre a szintre lehetne süllyedni...
@stratez:

Én meg azt szeretem, mikor egy véleménykutató tesz ezer fő véleménye alapján olyan kijelentést, ami ellent mond az összes addigi szavazásnak, publikációknak, politológusi elemzéseknek, de még a témában született posztok alatti kommentek többségének is.

Keresem a népet ami "többségében Schmitt Pált választaná államfőnek", de még nincs meg.
@néma bárány: @kovi1970: Én komolyan gondoltam: csak egyetlen momemtum kéne nékem oly nagyon, amely Schmittnek azon egyetlen tevékenysége körében értékelhető sikeresnek, amelyre az ők pártolók rendre hivatkoznak. Szóval mitől lenne ő "sikeres" nemzetközi sportdiplomata?
varánus....addig köpködöd Shmittet, még lassan szimpatikussá teszed... :)
az vszínű,h nem lesz olyan jó elnök, mint Sólyom volt.
viszont Árpibácsi szintet megüti,
ez persze nem nagy durr.
@csupáncsak: Valóban szeretjük Schmitt Pált, nemcsak 50 éven felüli nők, hanem a fiatalabbak is. Érthetetlen ez a fröcsögés! Komcsi az biztos, hogy nem volt és kérdezzétek meg a sportolókat, volt és mostaniakat, kedvelik-e, vagy nem A zöme kedveli. Végre egy kedves, jóképű, jó megjelenésű, több nyelvet beszélő elnökünk lesz, akit a külföld is el fog ismerni. Hagyjátok már békén ezt a témát, ő lesz és kész, nyugodjatok bele!
@Fabius: A nép, akit keresel, nem ír kommenteket és publikációkat.
@old_field:

Nem csak szép lesz, hanem sajnálatra méltó is? :-)
@moncayo: baj van papa
Tényleg Kumin Ferenc és nem Kulin.
1-es. Leülhetsz
@moncayo:
van Kumin és van Kulin... előbbi politológus , utóbbi politikus.
@hejregőrejtem: igaz. Kulin egy volt mdf-es még a rendszerváltozás idejéből, ha jól emlékszem.
@csupáncsak: basszus annyira szolgalelkű vagy, hogy alapvető demokratikus intézményeket és egyensúlyi elemeket kérdőjelezel meg, csak mert a Pártközpont ilyen brossurát adott ki. ha hetven évvel korábban születsz, most tapsolnál, hogy éljen Rákosi, és festenéd a kulák házát.
@Bundili:

A komcsiságáról Buda István egykori patrónus egészen mást gondolt, mikor pozíciókba kezdte benyomni. Volt is nagy hörgés a barcelonai olimpián, mikor Pali hálából a rendszerváltás után is közpénzen utaztatta ki. Tőlem szerethetitek. De ettől még nekem/nekünk nem kell.
@csupáncsak: Én megkérdeztem az ötvenen felüli nőket és azt mondták, nem szeretik. Vagy csak engem akartak átverni? Hát szégyelljék magukat!
Bazdmegországban Kovit kell köztársasági elnöknek megtenni!
@Bundili: Kumin F. politológus MDF-es múltjával mi a probléma? A fél MDF most az egyre kevésbé fiatal demokratáknál politizál. Az előtt meg MSZMP-sek voltak.
@hejregőrejtem:

Nagyjából azok, akiknek idén sem tetszett, hogy az olimpiai küldöttségben több "diplomata" volt, mint sportoló.
"Schmitt Pál értelmes, okos, intelligens ember. Akik pedig azon pörögnek, hogy oldja meg a feladatát, jelzem: csupán csak jó munkatársak kellenek. Ugyanúgy, ahogy Sólyomnak volt pl. Kumin Ferenc."

WÁHHHÁÁHHÁÁÁ, amikor apám az Astoriában dolgozott és PÁLT tették meg vezetőnek, mesélte, hogy mindenki rajta röhögött az egész kibaszott szállodában, hogy mekkora hülye....bőven az "átkosban"... Na meg a tartalékként, de olimpiai bajnok vagyok :) Hülye nemnormális, én is U19-es VB ezüstérmes vagyok, csak épp nem vittek ki...:)

Értelmes...inkább a NYALNOK VB-n kéne indulnia
Pali és családja nagyon sokba fog kerülni, viszont kidobott pénz. Mozgalmat lehetne indítani, hogy inkább ajánlja fel ezt is a kormány az árvízkárosultak megsegítésére
@Villeneuve: sajnos, nem tartalékként, hanem a csapat tagjaként. Minden rázós meccset rábíztak, a kettős vereség is jó volt abban az időben, mert a többiek nyertek simán. Ugyanolyan olimpiai bajnok, mint a többiek, tartalék a fociban volt (pl. Orbán Árpád) de ő nem kaphatott aranyat
"Tegnap a Medián felmérésének közzétételével igyekezte igazolni, téged igenis szeretnek."
"Szavazás is volt a héten a személyedről, ami lényegesen több önkéntes válaszadó mellett homlokegyenest más eredményt hozott."
Ez egy másik blog témája volt. Az előbbi hiteles közvéleménykutatás, az utóbbi pedig egy nem reprezentatív, blogos felmérés. Mi ez a cikk? Izgulsz, liberális barom?
@csupáncsak: megnyilik....tudod mi nyilik meg ? A náthás kóristák rongybatekert valaga barátom. Az !

Teljes fogalomzavar ami zavar, de látom téged nem.
rosszul látjátok az egész Schmitt-féle komcsizást, ő már 40 éve készült a rendszer megbontásához, beépült, minnél magasabb pozícióba küzdötte magát, hogy ha egyszer buktatni kell a rendszert, minnél nagyobb kárt okozzon. Orbán TUDTA... és most elnyerte méltó jutalmát a kommunista rendszer magas szintű bomlasztásáért... Jó lenne, ha mindenki megkövetné, és elnézést kérne Kossuthnál is nagyobb magyartól, Schmittől.
Az a helyzet, hogy hiába hörög a Népszabóság, az Index, a sok blog, mert holnap Schmitt Pált megválasztják elnöknek.
A sok hörgésnek torokgyulladás lesz a vége.
Csak egy diszkrét kérdés maradt így a sarokban meglapulva: ugye így, hogy (sajnos) a legfőbb közjogi méltósággá választódik, ugye elhúz a MOB éléről? Nagyon ideje lenne. Írta valaki előttem Parsot: már csak e blama miatt is. Btw., koronát nem akar? Karrierista és poszthalmozó, kis hazánk Tony Montana-ja. "The world is yours!"
nyugi gyerekek, lesz ez még rosszabb is:) viszont politika nélkül is szép - sőt szebb - az élet:)
@RAMBO: Senkinek nem kellett vállalni, hogy keményen dolgozzon az apparátusban. Sőt, emlékeim szerint akkoriban azok, akik gyakorolták a hitüket nem nagyon jutottak be bizalmi állásokba.
Most meg azzal dicsekszik, hogy bizony ott a feszület a szobájában és mindennap többször is imádkozik, bár az előző negyven évben nem nagyon látták vasárnaponként templomban.
Persze a szentkoronatanhoz csak katolikus főnök illik, hiszen már Pázmány is megmondta, hogy minden baj okozói kishazánkban a protestánsok.
na jó de te egy súlyosan baloldali hírportál címlapján vagy. Kitudja mikor szűnik meg :D
@hejregőrejtem: "A sok hörgésnek torokgyulladás lesz a vége. "

Na ez az! Én is ettől félek, egy darabig hörgünk, aztán csak a torkunkat fogjuk, és egyszer csak más fogja a torkunkat.

Volt ez így az átkosban!
@csupáncsak (törölt):
Hát te aztán egy agymosott, szemellenzős faszi vagy. Képzeld nem mindegy, hogy egy ilyen seggnyaló, gerinctelen alak a köztársasági elnök. A helyesírásra, meg itt sz@rik mindenki, mivel nem az a lényeg, hanem a véleményük.
Képzeld még a Gyurcsi idején járt nálunk egy ember, aki a lakásunkat festette. Ő mesélte, hogy dolgozott olyan helyen, ahol az előszobában az Orvbán képe ki volt téve. Már akkor voltak olyan hülye emberek, akik ilyesmire képesek voltak, de az is lehet, hogy muszáj volt nekik.
Akkor a szocik meg a Gyurcsi képét tehetnék ki.
Van ő is olyan karizmatikus mint az Orvbán.
@Fabius:
"Nagyjából azok, akiknek idén sem tetszett, hogy az olimpiai küldöttségben több "diplomata" volt, mint sportoló."
Idén is volt olimpia?! A francba! Émmeg ezt a hüje focit nézem! OMG
@libus_:

Volt olimpia, téli. Neked kimaradt? :-D

hu.wikipedia.org/wiki/2010._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

Szerintem is maradj inkább a focinál.
süti beállítások módosítása