Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.15. 08:00 Fabius

Sólyom vs. Schmitt

Címkék: sólyom lászló schmitt pál köztársasági elnök választás

Tegnap találtam egy Lázár János cikk végén egy apró, ám nem jelentéktelen széljegyzetet. Mivel éppen könnyes szemmel röhögtem Lázár azon kijelentésén, miszerint "politikai mutyik" helyett most egyértelmű döntések lesznek, - a tegnapi napotok után politikai mutyiról beszélni...na ehhez pofa kell barátom, jó vastag bőrrel - majdnem átugrottam rajta.

De jöjjön a lényeg: a Fidesznek kész forgatókönyve van az államfőválasztásra. Ebben nincs semmi meglepő, az volna izgi, ha Poki Zoza nyilatkozata után nem volna nekik ilyen. Schmitt tegnap megerősítette, június 29-30-ára tűzte ki az államfőválasztás időpontját. De ezúttal közölte azt is, a jelölés benyújtásának legkorábbi időpontját június 25, 12:00-ban határozza meg.
Vagyis az Orbán kormány 4-4,5 nap alatt lezavarja az egészet. Dehogy akarnak ők vitázni, egyeztetni ezen. Hol van már a civilek és választók kérdezgetése, mint 2005-ben? Hiszen a  nemzeti együttműködés zajlik éppen, amiben mi vagyunk a nemzet, ők meg együttműködnek egymással. Jelölnek valakit, meghallgatják a kötelező elkerülhetetlent, szavaznak oszt'jónapot.

A tegnapi nappal Sólyom Lászlót élete talán legnehezebb döntése elé állították. De élete legszebb napjai közé nem fogja felírni azt a 4-5 napot sem, amíg utódjáról döntenek. Távozása borítékolható, ennek körülményei így méltánytalanabbak lesznek megválasztásának körülményeinél is. Helyére várhatóan kevésbé önálló véleménnyel rendelkező pártkatona érkezik, befutónak Schmitt Pált várják. Az is édicuki lesz, mikor Schmitt Pál házelnöknél Schmitt Pált köztársasági elnöknek jelölik, június 25-én, 12:01 perckor. Esetleg a végletekig kivárnak, hadd izguljon.

Schmitt a Fidesz és Orbán Viktor számára ideális jelölt. A végletekig lojális, nem egy ideológiai pitbull, sosem harapta a kenyéradó kezet. Ő az univerzális gumiember, aki minden rendszerben, minden párt és kormány regnálása alatt megtalálta a helyét. Most felérhet a csúcsra.
A párbajtőröző pályafutása után (kétszeres olimpiai aranyérmes, csapatban) népszerűsége és kiállása miatt - no, meg Buda István patrónus jóvoltából - viszonylag gyorsan haladt fölfelé a ranglétrán. Abban az időben elképzelhetetlen volt, hogy valaki ilyen fiatalon előbb az Astoria szálló, majd a Népstadion és Intézményei vezetője legyen hatékony háttértámogatás nélkül. Ám neki sikerült, sőt, politikai pályája is ívelt fölfelé. 1981-1990 között a Magyar Népköztársaság sportért felelős államtitkár helyettese volt.

1993-ban az Antall kormány madridi nagykövete, a Horn-Orbán éra berni nagykövete volt, ahonnan Kovács László hívta haza mikor kiderült, függetlenként indulni akar Budapest főpolgármesteri székéért. A sikertelen önkormányzati választás után belépett a Fideszbe, ahol előbb alelnök, majd EP listavezető lett. Igazi politikai hippi, aki örömmel csápol a színpad előtt, húzza bármelyik zenekar éppen a nótánkat.

 

 

 

 

 

A smúzfaktor az, amivel Sólyom László fölé kerekedik a csatározásban. Szegény Laci bácsi hiába emlegette a minap, hogy legjelentősebb beszéde a Gyurcsányt lemondásra buzdító volt, ezzel nem érhet a snájdig smúzkirály nyomába. Az alkotmányosság őrének szoborszerű megjelenítése meg tegnap éppen kiment a divatból.

Micsoda pech...

58 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr272082522

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köztársaság elnök 1.0 2010.06.15. 11:19:50

Kiszivárgott a nagy hír: úgy tűnik, hogy Schmitt Pál lesz az új köztársasági elnökünk, legalábbis a Fidesz őt jelöli - és ha jelöli, a kétharmados többséggel valószínűleg meg is választja. Na nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, de hát mégiscsak a...

Trackback: Az én jelöltem: Pálinkás József 2010.06.15. 10:17:37

A parlament június 29-én köztársasági elnököt választ. Nem nagyon tetszik, hogy a Fidesz ily mértékben késlelteti jelöltjének bejelentését, akadályozva ezzel az illető kompetenciájáról kialakulandó társadalmi vitát, de ez most

Trackback: Lázár György helyettes államtitkárából köztársasági elnök? 2010.06.15. 09:52:34

Melyik volt a magasabb pozíció a szocialista diktatúrában? Ha valaki helyettes államtitkár volt 1981-től 1990-ig, vagy ha a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál volt hatósági osztályvezető 1985-90 között? Mert az egyikből majdnem köztársasági elnök l...

Trackback: Ki legyen a köztársasági elnök? 2010.06.15. 09:18:58

Az alábbiakban a sajtóban felröppent, legesélyesebbnek tűnő jelölteket értékeljük aszerint, hogy vajon mennyire lehetnek képesek a Sólyom László által megemelt lécet átugrani. Hamarosan köztársasági elnököt választ a parlament. Nem tudjuk, hogy kit ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És én még azt hittem Szili Katalinnál nem találnak cikibb jelöltet.
:DD Az lesz csak a gyönyörű amikor schmitt paja, az igazi komcsi, köztársasági elnök lesz.:DD Szilinél nehezebb cikibb jelöltet találni de a fijjugnak sikerült:DD
ha jol ertem ez a dolog arrol szol, hogy ki nyeri az alkalmatlansagi versenyt.
medveanyám! normális országban ennek az alaknak a neve ilyen szinten fel sem merülhetne! a '84-es "nemennyünkazolimpijjáraelvtársak" karrierje "csúcsa" ennek a senkiházinak, a mostani megnyilvánulásait a sportdiplomáciában már nem is említem......
Nekem se áll öszze, hogy akkor most miért Házelnök (két hónapra?), és ezt hogyan...

Ha engem kérdeztek, az egész magyar (nagy)politika karakter nélküli férfiak félfeudális pocsolyája.

Ha karriert akarsz ebben az országban, pláne a mostani Fideszben, a szürke rágcsálóállományhoz kell minimalizálnod magad... valahol Schmitt Pálban is van valami egér-hörcsög vonal.

Nem változik semmi, Mikszáth Kálmán reloaded.

1998-ban még hittem, 2002-ben is, ami most zajlik kritikán aluli!!!!
és utálom a fontoskodást.
Sólyom papa beszariságáért sem érdemli ki a támogatást, egyébként ha ilyen beszari módon él az elnök a hatalmával, és dísztitulust csinál belőle, nem kurva mindegy ki ül ott?
schmitt nem lesz államfő
most mi van? ...ahol vítor a min. elnök, ott nem mindegy ki a közt. elnök?:) le van szarva.
Vizi E lesz a jelölt szerintem
Nem örültem a druszámnak akkoriban, de most aztán még kevésbé örülök, hogy mennie kell. A Sólyom végveszélyben.
Schimittnél szervilisebb embert keveset ismerek, aki még előre is jutott a nagy ranglétrán. De - úgy tűnik - Viktornak csak ilyen emberek felelnek meg. Nehogy már véleménye legyen valakinek is!
Schmitt nevét valószínűleg csak azért dobták be, mert jól tudják, hogy őket a fidesz tábor értelmesebb része is alkalmatlannak és méltatlannak tartja a posztra. Amikor az emberekben felgyűlik az érzés, hogy csak Schmittet ne, akkor szépen mondanak majd egy másik nevet, és a többség örülni fog, hogy legalább nem a Pali lett az.
Menjen is. Olyan ember, aki a megnyitó ülésen pofátlan nyíltsággal tolja az egyik párt szekerét, miközben belerúg egy másikba, tehát egyértelmű pártszimpátiákat fejez ki és még csak nem is árnyaltan, az nem való pártfüggetlen posztra, pláne nem köztársasági elnöknek. Nem fejezi ki a nemzet egységét az, aki vagy egymillió választópolgárt megsért.
Már több, mint 10 éve a FIDESZ-t pártolom szavazataimmal és munkahelyi beszélgetéseimmel, ahol bizony mindig kisebbségben voltam. És, most, miután annyi küszködés után végre hatalomra jutottak, kezdek aggódni értük! Még mindig találok rációt a döntéseikben, de egyre nehezebben... És bizony Orbán Viktor is sokat veszített lendületéből. Ajjaj fiúk! Baj lesz ebből!
@Vahakomb: Erre mindig is azt mondtam, hogy nem egy párt szekerét kéne tolnunk, mert nem mi vagyunk a pártokért, hanem ők értünk. azt kellene néznünk, hogy az általunk fontosnak tartott cél elérésében az adott párt jó irányba lép-e, vagy sem.

Nekem óriási kérdés, hogy a fidesz-hívő tábor hogy tudta elfogadni a most bejelentett 1 kulcsos szja-t, amikor ugyanennek a pártnak a vezetője pár hónapja -és előtte mindig- kizárta, hogy ilyen rendszer legyen (ráadásul az agyongyűlölt SZDSZ kampányszövege volt az 1 kulcsos adó).

Tehát tényleg csak az számít, hogy mi a pártnak a neve? Az embereknek nincs saját elképzelésük? Egy ideális világban az ember arra a pártra szavaz, amelynek értékrendje, és megoldási javaslatai nagyjából egybeesnek az ő általa elképzeltekkel.

Én nem aggódom a fideszért. Az országért aggódom. Ha 4 év múlva kiesne a fidesz a parlamentből, egy könnycseppet se hullatnék értük. Egy párt nem egy focicsapat, akinek minden áron drukkolnunk kell, és örülünk, ha a bíró nem veszi észre a kezezésüket.
Schmitt Pálnak ez nagyon megy, évtizedek óta rendszeresen "felajánlja függetlenségét".
A megkapott hatalommal lehet élni és visszaélni. A Fidesz már az utóbbit súrolja. Pont olyan dolgokat csinálnak, mint amiért az MSzP-t támadták. Meg kellene érteni, hogy a Fidesz mellé tett IGEN-ek nagy része inkább az MSzP mellé tett NEM volt.

El kellen törölni a kétharmados szabályt és helyette inkább kormányoldal (minden frakció az alakuló ülésen deklarálná a hovatartozását) + x% vagy x db képviselő minden ellenzéki frakcióból.
Jujj, de izgulmas ez a várakozás.
Annyira kiváncsi vagyok, hogy ki lesz a meglepetés-elnök.
Orbán a nyúl és tojik nekünk a bokor alá egyet.
Vagy inkább Nyárimikulás és a zokninkba dugja.
Nem lehetne meghívni Robert Fico-t? Lehet, hogy most el is jönne. Mekkora kurvanagy szám lenne már, hogy ő adja át Ákos kosútdíját! Let's make it happen!
ez vicc,hogy ezek közül akarnak választani...Magyarország újra megkapja amit érdemel...
van ennél lejjebb...tökös tiszteletes vagy győzike
nincs itt semmi gond, csak az lepődik meg, aki elhitte a fityiszes maszlagot arról, hogy vége a ballib dúlásnak, és majd most eljön a tejjel-mézzel folyó kolbászkerítéses aranykor
aki picit is emléxik az elmúlt regnálásukra, pontosan tudja, hogy bármi kitelik tőlük, és most, hogy a sok naív egységsugarú teljhatalmat adott nekik, minden várakozásunkat felül (alul :-(() fogják múlni
Orbán Viktor a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"ez olyan kérdés, amiről meg lehetne, és meg is kellene kérdezni az embereket, függetlenül attól, hogy a köztársasági elnököt egyébként a parlamenti képviselők választják"

"az államfőnek a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek"
Semjén Zsolt a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"A KDNP szerint a köztársasági elnök személyéről nem lehet pártpaktumok alapján dönteni"

"Az ellenzéki politikus tragikusnak nevezte, hogy az MSZP világossá tette, "pártzsákmánynak tekinti a pozíciót"."
Idaig es egtem a magyar politikai elet miatt, de mostantol. De, mi nekunk lesz a legsportosabb politikai "elitunk": focista miniszterlnok, vivo koztarsasagi elnok es hazelnok.
@gazoló: mar bocsanat, de Gyozike sokkal inkabb kifejezi a nemzeti egyseget, mint barki mas, aki szobakerult potencialis jeloltkent.
@ó jaj: Az emberek már válaszoltak. Húsz évre előre mindenben Viktorral értenek egyet.
@thwarter: mélységesen egyetértek
@simonmondja.: mindegy mit csinál vagy mond,ugyis beájulnának tőle is akik eddig...
Miért ne lenne a köztársasági elnök is bólogató jános,ha az alkotmány bírók is többségben fideszesek lesznek. Vajon a nép így képzelte el a forradalmi rendszerváltást a fülkékben. Ez egy rendszer visszaváltás a 19. századba.
sokan vannak ebben a népben, akiknek nyűg a demokrácia, azt szeretik, ha tudják, hol az a segg, amit nyalni kell! ezek győztek 1948-ban, 1957-ben, és 90-ben is!
@Vahakomb: Úgy látom ez a végletekig naiv és megvezethető (lúzer) állatfajta nem hal ki, sőt újrateremlődik.

Rákosi et. alatt is sokan hitték, hogy arról a sok sz*rról nem ő tehet csak a "gonosz" tanácsadói.
Azért azt ne felejtsük el srácok, hogy Sólyom Lászlót indirekt módon az SZDSZ választotta meg a nemszavazással. Ha az elmúlt években mégis úgy tűnt, mintha döntéseivel a Fideszt támogatná inkább, az nem a jobboldali elkötelezettsége volt, hanem mert a Gyurcsány-kormány a legtöbbször köszönőviszonyba sem került a jogállami normákkal, és egy egyetemi tanár ezt észre is veszi, főleg ha közjog a szakterülete.

Hogy miért is utaltam az SZDSZ-re?
Mert a gyűlöletbeszéd-törvény rohamos benyújtásakor annak ellenére, hogy:
- alkotmányosan rendkívül aggályos (lásd: szólásszabadság),
-és bántóan egyoldalú (csak a "náci" totalitárius diktatúra bűneinek tagadását bünteti, a kommunizmus 100 millió áldozatáról továbbra is bármikor bármit lehet mondani, azt is hogy túlzás......)

még megfontolásra visszaküldésre sem tartotta érdemesnek.
Szia Laci, én nem csodálom ha a Fidesz mást szeretne.
@levvente:
"és bántóan egyoldalú (csak a "náci" totalitárius diktatúra bűneinek tagadását bünteti, a kommunizmus 100 millió áldozatáról továbbra is bármikor bármit lehet mondani, azt is hogy túlzás......)"
Azert en nem tapasztaltam, hogy ezzel barki viccelodne, vagy eppen magasabb politikai korokben tagandak, mig a holkausztot a magyar parlement egyes kepviseloi is tagdjak, vagy legalabbis eltulzottnak velik...
Nem egy es ugyanazon problemakorrol van szo.
Megjegyzem, hogy szerintem sem a torveny tiltas a legcelravezetobb ut, de ha a gyerek nem kepes masok peldajabol tanulni, akkor sajnos sarokba kell allitani.
@thwarter: Havas Szófia (nemrég még) képviselőasszony pedig a kommunista rendszer bűneit tagadta minden következmény nélkül.. ez legalább olyan elmebeteg dolog, mint a holocaustnak a tagadása.
De akkor legyünk demokraták: bízzuk a népre, hogy beválaszt-e majd legközelebb olyan képviselőt, aki még a történelemmel (és annak a médiában leginkább kihangsúlyozott részével ) sincs tisztában?
@levvente: Nos, akkor legalabb kozepees tortenelem erettsegihez kene kotni a szavazas lehetoseget?
Nem... ha a nép sem ismeri a történelmet, az már az ő baja marad. Aki viszont igen, azok közűl azért többen járnak szavazni, így szerencsére demokratikusak is vagyunk, és talán a gyerek sem vész el a bábák közt.
sólyom sokszor volt határozott, ami nem egy rossz dolog, főleg ha egy 2/3kormány működik.vkinek ellent is kell mondania. msot már csak az a gáz, hogy esélye sincs a fideszfan schmittel szemben.az eredmény:orbán miniszterelnök ás államelnök is lesz egyben
Én arra vagyok kíváncsi, Sólyom ilyen állás mellett vissza meri-e küldeni a tegnapi alkotmányossági törvényt átgondolásra? Ha komolyan gondolja amit az új parlament alakuló ülésén mondott, akkor ez volna a minimum. Most kell tökösnek lenni, és lemenni kutyába Orbán előtt.

Schmitt Pálból igazi karikatúra elnök lesz. Tekintély nulla, társadalmi támogatottság még ennél is kevesebb, viszont Sólyommal ellentétben a púzóig hajlás remekül megy.
@ehja: Egyáltalán nem tartom magamnak elvakultnak. De eddig voltak a FIDESZ-ben olyan emberek, akikben tényleg megbíztam. Mert ha valamit mondtak, s az első hallásra nekem is hülyeségnek tűnt, azért később kiderült, hogy igazuk volt. Most már nem csak mondanak, hanem csinálnak is egy-két dolgot, ami megint csak hülyeségnek tűnik számomra. Hát, most kíváncsian várom, hogy mi fog ebből kisülni fél év után.
És azért aggódok értük, mert eddig a FIDESZ pártemberei MESSZEMENŐEN KEVESEBBET loptak és hazudtak, mint az MSZP és az SZDSZ. Tehát, ha nem is politikailag, de legalább emberségből eddig csakis ő bennük lehetett bízni! De most ha ez így megy tovább, akkor már tényleg kiben lehet majd megbízni!?
Mindenki olyan virágot szagolgat,amilyet szakajt magának!
A NÉP (2/3) ezt szakajtotta!
Igaza lesz a nagy El Qrónak:el lehet innen menni...
@levvente:

A holotagadás törvény állatság. Erre az eltörlés helyett inkább kiegészítették. Megérjük még, hogy az éppen regnáló kormányok szépen folyamatosan fogják kiegészíteni. Tilos lesz a Gyurcsánytagadás, majd az Orbántagadás...
@Vahakomb: Persze, hiszen 8 évvel kevesebb ideig voltak kormányon. Tehát ha csak 1/3-á lopták, mint a másik oldal, akkor arányaiban ugyanannyit.

A különbség annyi, hogy ők kezdőbbek voltak, és az idő is a rossz emlékek felejtését segíti. Egyébként lehet, hogy jóval kevesebbet loptak. De ez számomra nem jelenti azt, hogy emberségből lehet bízni bennük.

Oké, értem, nem teljesen mindegy, hogy a Viszkis rabló, vagy egy besurranó tolvaj. De Nem hiszem, hogy csak azért, mert valaki még többet lopott, ott mernéd hagyni a besurranó tolvajt a lakásodban.

Azt hiszem, az, hogy kevesebbet loptak, nem érdem. Börtönben a helyük. Legfeljebb néhány évvel korábban szabadulnának.
Az antik Rómában egy lovat választattak meg konzulnak, Schmitt tud nyeríteni? :))))
@Vahakomb:

Megbízni? Politikusban? Muhahaha :-)
Ha figyelted a politikát 98-02 között akkor világos, hogy nem kevesebb volt az a lopás, csak rövidebb ideig történt, mint a Ferkóéké.
Hatvanmilliós titkosítás a pécsi városházán: új Magyar Atom

Sajtótájékoztató keretében ismertették az átvilágítás eredményeit

Moldova sírna, ha látná, mi folyik Pécsett. Vagy tollat ragadna, bár alighanem nem riportkönyv születne belőle, hanem kis magyar abszurdjait gyarapítaná. Nyilván egy Magyar Atom II. születne belőle.

Talán ismert a sztori: a novellában a honi atomkutatások eredményeit igyekeznek titkosítani, igen rafinált módon. Nem lövöm le a poént, hiszen kötelező olvasmány, de valami ilyesmi készül Pécsett is. Egy bíróságra beadott levélből nem kevesebb derült ki, mint hogy a városvezetés, közte is derék polgármesterünk szíve szerint tíz évre titkosítaná az önkormányzati átvilágítás anyagát.

Ha valakinek esetleg hiányoznának részletek a megható történetből, okulásul álljon itt néhány megdöbbentő tény a fent említett dokumentumról. Az átvilágítás bruttó 60 millió forintból készült, és a városháza, az önkormányzati cégek és intézmények életét hivatott megjobbítani. A cél nem kevesebb volt, mint kirángatni őket a pazarlás és léhűtés mocsarából, és igazi halálos pontossággal dolgozó fegyverré edzeni őket, kemény ököllé, amely ott, akkor és annyiért csap le a pécsiek érdekében, ahol-amikor-amennyiért ez érdekükben áll. Véget vetni a féktelen pazarlásnak, elzárni a csapokat, meg ilyenek.

Mint a fentiekből is kitűnik, a közhöz, akiket nevezhetnénk választópolgároknak, vagy pécsieknek, meglehetősen sok köze van a dokumentumnak. Az ő pénzükből készült, az általuk megválasztott városvezetés költötte el, és az ő érdeküket hivatott szolgálni egy precíz gépezet létrehozásával-csiszolásával.

A helyzet mégis az, hogy a 3500 oldalas átvilágítás egyre inkább olyan, mint a budaörsi jeti: mindenki beszél róla, de senki sem látta. Utoljára akkor, amikor nemzetiszínű szalagban átkötve vért izzadó városházi dolgozók iparkodtak vele egy sajtótájékoztatóra, ahol is bemutatta a népnek a szerencsés, de azért nem véletlenszerűen kiválasztott cég - mint ugye ismert, igazgatósági tagja az átvilágító nagyiparosoknak a polgármester saját átvilágítási referense -, hogy mit végzett a sok pénzért.

A fennkölt pillanat óta az anyagot nagyon kevesen látták. Nagy kérdés, hogy egyáltalán kicsomagolták-e. A közgyűlés tagja kaptak ugyan egy néhány százoldalas vezetői összefoglalót, de az, hát, több sebből vérzik. A teljes anyagot általunk ismert és megkérdezett önkormányzati képviselő nem kapta meg. Ennek ellenére minden második városházi döntés, amely stratégiai, kemény adóforintokról és százak sorsáról dönt, a 3500 oldalas anyagra hivatkozik.

Minden rosszmájúság nélkül felmerül néhány kérdés. Az egyik az, hogy a nemzetiszínű díszcsomagolás valóban az átvilágítást borította-e, vagy a környező éttermek 2009-es menüsora volt vele átkötve. Szóval, hogy egyáltalán létezik-e egy olyan átvilágítás, aminek már az összefoglalója sem valami sokatmondó, bár a nyelvújítás irányába kétség kívül komoly lépéseket tesz. Vagy pedig elkészült ugyan az aranyárban mért anyag, aminek lapjaiból kétség kívül sikk lesz egyszer kokaint felszívni, de inkább szégyellnivaló, mint nem.

Ha nekem lenne 60 milliós átvilágításom, legalábbis, akkor ez a két okom lenne rá, hogy titkoljam. Az egyik, hogy valójában nincs is, a másik pedig hogy van ugyan, de nincs bőr a képemen másoknak is megmutatni.

Persze lehet, hogy ez nem több rosszmájúságnál. Néhányan rövidesen megtudják, mert csak a legutóbbi közgyűlésen három képviselő kérte az anyagot a polgármesterről, aki meg is ígérte nekik. Vagy nem tudják meg, csak tíz év múlva. Ha így lesz, a magasságos teremtő sem fogja nekem bedumálni, hogy létezik valahol egy 60 milliót érő tisztességes, szép munka, amelyre fel lehet építeni Pécs jövőjét, csak nem mutatják meg senkinek.

A NÉP VÁLASSZON ELNÖKÖT!
1990-ben a PAKTUM keretében úgy módosították az alkotmányt, hogy az elnököt az Országgyűlés válassza. Akkor az elnök személye háttéralkuban és a képviselőket kizárva született meg.
A magyar közjogi rendszerben az elnöknek körülhatárolt lehetőségei vannak. Nem kurtítják meg a demokratikus jogokat, ha egy a OGY hatáskörélben lévő döntést az OGY hoz meg!!! Ráadásul még Sólyom volt az AB elnöke, amikor az a döntés megszületett, hogy az alkotmány módosítására nem lehet népszavazást kiírni. Emögött jórészt a közvetlen elnökválasztás megismétlődő kezdeményezésének megakadályozása húzódott meg.

Ez a közjogi rendszer így működött 20 éven át.. ebben ezután sem tervez senki változást... Legközelebb tessenek olyan pártra szavazni, aki 2/3-os győzelme esetén közvetlen elnökválasztást csinál. Akkor aztán lehet vitázni, szavazni, rágalmazni, mocskolni az elnököt..:::))Már hallom is az érvet: a győztes elnöki rendszert és diktatúrát vezet be..:::))(Erről részletesen olvashat Kis János életművében..:)
legyen a Monika

legalabb segitene "kibeszelni" olyan ugyeket, mint peldaul Trianon
@Tiltakozz az orbáni ELLENforradalom ellen!: Én ezt az ötletet megfontolnám az Ön helyében. Képzelje el milyen sz@r érzés lenne Önnek, hogyha az ISTENADTA NÉP Orbánt 2/3-os fölénnyel megválasztaná...Most volna rá esélye..:::)))
@tölgyes:

Azt hiszem az istenadta népnek a napokban ment el a kedve attól, hogy még egyszer az életben kétharmados felhatalmazást adjon bárkinek, bármilyen ígéretre :-D
@néma bárány: Mivel ez a poszt nem a lopásokról szól, hanem az elnökválasztásról, ezért inkább ne a lopásokról beszélgessünk! Viszont szeretnék egy ilyen fórumot találni. Nos, ha valaki tudja egy olyan oldalnak vagy fórumnak a linkjét, ahol a pártonkénti - bizonyított - lopások listája található meg, kérem üzenje meg!
@Vahakomb:

k-monitor.hu/

Katt az oldalra, és a keresőbe beírod azok nevét, akik ügyeire kíváncsi vagy. Az elmúlt 4-8 év neveit szerintem ismered, 98-02 között Simicska Lajos, Varga Tamás, Káel Csaba nevekre fogsz érdekes - bizonyított- ügyekre bukkanni.
@Vahakomb: Azajó, hogy amit nem tudsz, az nem fáj.
süti beállítások módosítása