Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/belfold/2024/04/29/vitezy-david-kinai-vasut-repter "A tervek szerint a gyorsvasút a buda... (2024.04.29. 12:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.10. 14:01 Fabius

Őszödi beszéd 2.0

Címkék: fidesz kósa lajos államcsőd

Szépen lassan kiderül, hogy a Fidesz egy fikarcnyival sem különb a teljes mellszélességgel utált szociknál. Gyurcsányhoz hasonlóan elhitték magukról, hogy a belső körökben szájalás nem kerül nyilvánosságra. Hogy az csak az övék, stipistop, velük elő nem fordulhat a kiszivárogtatás, amitől a nemzeti bré torokra csúszik. Csak az emberi tényező gyengeségével nem számoltak. Ők sem.

Tegnap megjelent egy cikk az origón, amiben leírják prominensekre hivatkozva, mi volt az oka Kósa és Szijjártó államcsődözésének. Kivártam egy napot, hátha megcáfolják, hátha legalább hevesen tiltakoznak ellene. De nem tették. Vajon miért?

Ha kiinduló pontnak vesszük az állítást, miszerint:

"Az egyeztetéseken többször elhangzott, hogy az embereknek nincs válságérzete, Kósa ezen akart változtatni, amikor a múlt csütörtöki konferencián államcsődről beszélt" - mondta a párt szűk körű vezetőségéhez tartozó forrásunk. Szerinte Kósa "belpolitikusi nyilatkozatot" tett, nem volt veszélyérzete, úgy érezte "elengedheti magát"....akkor elmondhatjuk, az embereknek most már van válságérzete. Egyrészt az anyagi károk miatt, másrészt a bizonyosságért, hogy a kétharmados fülkeforradalmárok a nemzeti együttműködés nevében simán kifizettetik velük Orbán messiássá nemesülésének látszatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közhangulat formálása sikerült, igaz nem abban az irányban, amire számítottatok. Ezek tükrében már nem kérés, miért hazudtatok a világ és a mi arcunkba. A kérdés inkább az, mikor fogtok felelősséget vállalni hitelesnek látszani akaró politikusok módjára a történtekért? Mikor lesz valakinek annyi vér a pucájában, hogy kiálljon és bejelentse:

Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Bocsánat!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr832071568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hümm, ez hihető, hiszen úgy tűnik, ők maguk is meglepődtek, mekkora külföldi visszhangja lett a dolognak.
De azért ne ámítsd magad: a fidesz-fanok szemében ez nem őszödi beszéd, hiszen nem mondta, hogy hazudtunk reggel és este, továbbá a "kurvaország" se hangzott el. Ráadásul szerintük ez teljesen rendben van, hiszen a zembereknek meg kell mondani a zigazat.
De mindegy, hazudtak,lebuktak,a világ rendje helyreállt. Csaképpen a nem-fidesz-fanok nem fognak letáborozni a Kossuth téren orbántakaroggyozni.
Ha nincs válság, meg csontvázakból tömegsír, majd csinálnak a fiúk.
Ez van, elkúrták. Tanulni kell még ezt a politikát a fiúknak. A homokozó kormánypárti oldalán mások a szabályok, főleg 2/3-al.
Akinek volt esze, az vigyorgott egyet és rohant az értékpapír számlájához. És kaszált. Nem kicsit, nagyon.
Köszönjük ezt a remek lehetőséget fiúk.
Kisa, légyszíves most ne gyere az elnyomott kihasznált kissebbség, szegény réteg, CHF hitelesek, a kivert roma gyerekek, stb. védelmezőjeként. Tudom, hogy erkölcstelen vagyok amiért kihasználom a piac adta lehetőségeket és egyéb bűneimért amik ki se férnének a következő hat oldalra, nem kell itt is leírnod. Plusz undorító rasszista is vagyok. Bástyán leírtad tegnap, vettem, ne strapáld magad...
@lyken: Nem tartalak erkölcstelennek, hiszen azért piacos a gazdaság. Csaképpen elmúltak azok az idők, amikor az öregeket és a tehetetleneket fejbeverték, oszt jónapot. Mondjuk előítéletes vagy, ez tény, és empátiából se sok jutott, legalábbis a kommentjeidből ez jött le.
@kisa: Bőven átlag fölötti adót fizetek. Mivel az adómból részesülők sem empatikusak velem, így én se sok toleranciával olvasom az olyan sztorikat, mint a tegnapi bástya, vagy mint a két fidesz potentát piacrengetése. Úgy gondolom, hogy adót fizetni jó és kell. Az utóbbi 6 évben azt látom, hogy a kissebbségektől kezdve a rokkantnyugdíjasokon keresztül a sarki hentesig nagyon tudja a jogait, meg hogy mit kell megkapnia a rendszertől. A kötelességeire viszont mind tesz, mégpedig nagy ívben.
Álljon itt egy tanmese, Kravver jóvoltából:

"Adózástani példamese (régi US eredeti -TaxBreak címmel-, emlékezetből visszaadva):
Volt 10 barát, akik minden nap együtt mentek ebédelni. Minden nap pontosan ugyanazt rendelték és pontosan 100$-t fizettek érte összesen.
A leggazdagabb 3 barát fejenként 20$-t, a gazdagságben következő 3 barát fejenként 10$-t, az utánuk következő 2 barát fejenként 5$, míg a legszegényebb 2 barát nem fizetett semmit.
Ez így ment jó sokáig, mindenkinek megfelelt a helyzet, a gazdagabbaknak nem fájt a többletkiadás, a szegényebbeknek jól jött a kedvezményes koszt.
Ám egyszer csak a vendéglós azt mondta nekik, hogy mivel ilyen régi jó vendégei, 10%-ot enged az árból, 90$-ba kerül a menüjük.
Gondolkoztak a barátok, hogy akkor mos mi legyen, hogyan osszék el a megmaradt 10$-t.
A szegényebbek azt harsogták, hogy egyenlően, mindenkinek adjanak vissza fejenként 1$-t, de a gazdagabbaknak az már nem tetszett, hogy a szegények nemhogy nem fizetnek, de még pénzt is kapnak az ebédelésükért, azért azt javasolták, hogy befizetés-arányosan osszák vissza a megmaradt pénzt, azaz aki többet fizet többet is kapjon vissza. A szegények ezt sérelmezték, mondván hogy megint a gazdagok járnak jól, ha ők nem lennének, akkor az egész kedvezmény nem járna, és mégis: ők az egészből semmit sem látnak. Ezen olyan jól összevitatkoztak, hogy a következő ebédre a 3 leggazdagabb már el sem jött, így a 7 barát nem is tudta kifizetni az ebédjét."

Én nagyjából ezért vonultam ki cégekkel magyarországról. Eszemben sincs adótöbbletet fizetni a szabadidős cégeim után egy olyan országba, ahol nem becsülik meg a pluszmunkaként szabadidőben kitermelt adót. Az én mai napi irányodban tanusított intoleranciám a tegnapi "toleranciádra" történt reakció. Személyesen semmi problémám veled, csak feltételezted, hogy én is csak feltételezek. Magadnak vindikáltad a jogot valamire, amit mástól elvitattál. Ennyi és nem több. :)
@kisa: Főleg mivel nem szeretek a bokorba kakilni.
Fabius, bocsi az OFF-ért.
@lyken: A te dolgod. Viszont ha nem itthon adózol, akkor nagyjából tökmindegy neked, hogy mire költik az adóforintjaidat. Nem mellesleg a tegnapiban adóról marhára nem volt szó. Te kijelentettél valamit, én meg azt mondtam, hogy a háttér ismerete nélkül nem biztos, hogy igazad/igazatok van, prejudikáltok. Attól még persze lehet, hogy igazatok van. Mindenkinek lehet véleménye, és ha a bloggazda engedi, ennek hangot is adhat.
Adó: nem vitatom, és nagyjából ezer éve mondom, hogy a minimálbért is meg kellene adóztatni. Itt mostanában csak annyiról szolt az eszmecsere, hogy ez kiba.ás azokkal, akik eddig nem fizettek. És hogy természetesen megint a tehetősebbek járnak jól. Mára eldőlt, hogy emelni fogják a minimálbért, ez tahát rendben. Most már csak a munkáltatókkal kell lenyeletniül ezt a békát.
Adj hálát a jóistennek, jósorsodnak, szerencsédnek, szüleidnek, akiktől megfelelő géneket örököltél, vagy akinek akarod, hogy megteheted, hogy "kivonulsz" a cégeiddel. Vannak ebben az országban néhány milliónyian, akik nem tehetik meg.
@eml: Ugyan már! Egy kis kényelmetlenség a HAZA érdekében igazán bevállalható. :-)
@kisa: "Viszont ha nem itthon adózol, akkor nagyjából tökmindegy neked, hogy mire költik az adóforintjaidat."
Nem egészen, mert van olyan bejelentett állásom amiben bőven befizetek egy nagy adag szja-t. Innentől kezdve megfizetem az elvárt adó sokszorosát. Más kérdés, hogy az efölötti bevételeimből nem itt fizetek uzsora adót.
süti beállítások módosítása