Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.08. 08:00 Fabius

Adólufi, Isten veled!

Címkék: fidesz orbán viktor adócsomag magánnyugdíj

Szép volt és színes. Választási propaganda héliummal töltött, mitől könnyen kellett volna szárnyalnia fejünk fölött az égen, mégis tonnás teherként ült rajtunk. Az ígéret volt, megszemélyesítője a kolbászkerítéshez vezető útnak. Olyan nehéz jelzőkkel terhelték mint azonnali és nagyarányú, ezzel mintha a mangalicának mondták volna: növessz galambszárnyakat és repülj!

Nem volt érte drága semmi. Rágták-nyammogták, mint fogatlan apóka a szalonnabőrt emésztésre képtelenül. Mert a népet vidámítani kell, hiszen ígérve lett. Pedig a nép nem hülye. Még azok sem, akik nem Fidesz szavazók, és a kezdetektől ellenezték az államháztartási hiány adócsökkentéssel való növelését. A Gyurcsány kormány "jótéteményeit" és a gazdasági világválság ránk eső terheit együtt nyögők egyetlen dologért örültek a Bajnai kormány regnálásának: nem engedtek leesni minket a gödör aljáig. A megszorításokkal elindultunk kifelé, és semmi kedvünk népvidámítás címkével önként, mosolyogva visszamászni oda.

Ezért borzadtunk Kósa és Szijjártó idiótaságán, és ezért nézegettük a kormány magánnyugdíjpénztárakból kivitelezni szándékozott adócsökkentő terveit jókora fenntartásokkal.

A magánnyugdíj a mi megtakarításunk. Attól kuss van bármilyen okkal indokkal. Politikusoknak pláne. Nem kéne a bankkártyánk is mellé pinkódostól, hogy legyen miből népet vidámítani? Arról nem beszélve, hogy visszatérünk az államosítás korába 20 évvel a rendszerváltás, és hatvannal a rosszemlékű mindent be a közösbe korszak után? Nyugdíjat meg majd kárpótlási jegyben kapunk. Nem érdekel az sem, hogy a magánnyugdíj rendszert bevezető országok kormányai mekkora hátrányt szenvednek a csak állami nyugdíjrendszert alkalmazó országokkal szemben a költségvetési hiányok kiszámításánál. Tetszettek volna erre gondolni akkor, amikor tizenéve kötelezve lettünk a nyugdíjalapú takarékosságra. Arról nem beszélve, hogy ha csak trükközéssel papíron kerülnének állami kezelésbe az alapok, azt vajon ki hinné el nekünk, hogy hirtelen micsoda bevételünk képződött minden erőlködés nélkül? A tényleges államosítás esetén meg két dologgal számolni kellett volna:

1: Nem lett volna szükség a lepkeszárny effektuson rugózni. Az elégedetlen tömeg nagyjából a TGV sebességével csapódott volna be a kormányba.

2: Rajtunk röhögne megint a fél világ. A Financial Times címlapon hozná a jövedelméért aggódó legismertebb magyar nyugdíjast:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érzékelve az IMF és az EU nemtetszését várhatóan kihátrál a kormány ebből a koncepció mocsárból, kipukkasztják a adócsökkentés lufit. Jól teszik. Lekerül végre ez a teher róluk és rólunk is. Indok is van, fogjátok a szemét IMF-EU-félvilág szentháromságra, aztán főzzünk abból amink van. Mikor a nálunk sokkal erősebb Németország is kénytelen a világháború utáni legdrasztikusabb megszorító csomagját bevezetni, akkor a kolbászkerítés fonása nálunk is ráér még egy ideig. Ráadásul Orbán sem fog egy agyi oxigénhiányos állapotban államosítás fölött bábáskodó oligarchának látszani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* felhívás:

 

A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. Ha segíteni szeretnél, akkor hívd ezt a számot! Kösszépen!


 

368 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr512064619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány Nokiás doboznyi kárt okozott Kósa Lajos? 2010.06.08. 12:47:57

A Piroslap kíváncsiságból kiszámolta, hogy Kósa és Szijjártó urak mondatai következtében keletkezet pénzügyi „átcsoportosítás” végeredményét hány Nokiás dobozba lehetne elszállítani. Ha egy Nokiás dobozba 15 milla fér, akkor a 350 milliárdo...

Trackback: Bagoly mondja papagájnak... 2010.06.08. 09:32:04

Szijjártó Péter nem először ostoba. Viszont egyre jobban. Kontár szóvivő - ahogyan a Financial Times mondaná.Merthogy bölcsességre, megfontoltságra és szakértelemre egy cseppet sem vall, ha a magyar minisztereknök szóvivője, ráadásul kormánybiztos ilye...

Trackback: Comingoutra várva 2010.06.08. 09:31:36

Elszámoltatás helyett számoljon el inkább háromig a Fidesz frakcióvezetője. Vegye már észre, hogy a gyurcsányozás most már nem fog működni. Meg hülyén is veszi ki magát, ha egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező párt frakcióvezetője frusztrál...

Trackback: A zemberek üzentek 2010.06.08. 09:26:45

Orbán Viktor ma fogja ismertetni a parlamentben a kormány gazdasági terveit. A kiszivárogtatott hírek szerint számíthatunk egykulcsos személyi jövedelemadóra, vagy nem. Beolvaszthatja a magán nyugdíjpénztárak eddig felhalmozott pénzalapjait az állami n...

Trackback: Veszélyes ötletelések 2010.06.08. 09:25:21

Hanem ez az ötletelés azért nagyon ijesztő. Ijesztő volt persze már a Matolcsy-féle is a devizahitelek átváltásáról. A mostani viszont az elmúlt napok történéseinek fényében, és pláne hogy itt van a CNBC is, csak hogy élőben közvetíthesse az esetl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erre mit mondjak?? :):)

Na most akkor ezek kulonbek mint maszop-gyurcsany bacsi??

Hazudtak ejjel nappal....
Hazudnak nappal ejjel
Hazudni fognak 4 evig :):)

Es kozben epitenek egy kibaszott nagy korrupt atlathatatlan 1 ablakos mutyizos ugyintezos rendszert :):):)

index.hu/belfold/2010/06/07/egy_nagy_hivatal_lenne_az_allam/

Matolcsy bacsi mar vissza is tolatott :):):)

index.hu/gazdasag/vilag/2010/06/08/nagy_szigor_lesz_europaban/

Kirugnak egy halom embert koltseg csokkentes cimen..
Aztan szep lassacskan a fityesz baratokkal visszapotoljak oket :):):)

Mar azt hittuk nincs uj a napalatt....
DE VAN es jobb lesz :):):)
Ámen.
Én mint fideszre szavazó ezúton is üzenem, hogy a hasonló idiótaságokat kurva gyorsan el kell felejteni.
Tudom hogy politikusnak a népszerűség a minden, de ajánlom figyelmükbe, hogy hiába osztogattak a szocik 2002-ben ezerrel, s voltak akkor emiatt (is) népszerűek, lám mi lett a vége.
Ha a kormány és a fidesz nem az ország érdekét fogja szem előtt tartani elsősorban, megy a levesbe. Sokkal gyorsabban mint a szocik, mert a zembereket már sokkal kevésbé lehet megvezetni, mint 2002-ben, nem utolsósorban a web2-nek köszönhetően.
Apa kezdődik!
Éljenek a választók 68%-ka!
Sajnálom azokat, akik elsősorban az egyszeri, nagymértékű adócsökkentés okán szavaztak a Fideszre. Illetve, mégse.
Hát nem jobb lett volna emberek egy ésszerű baloldal???? látjátok most mit csinaltatok...
Parádés szópufogtatás, bravo! Egyetértek, hogy nem kell adócsökkentés, mert az élelmesebbek már úgyis Komarnoban vagy távolabb adóznak, a kevésbé élelmesebbeknek meg mindegy, mert úgysincs pénzük.

Fabius, magából még akár ujlysaggiron is lehet! Tud róla, hogy létezik Puklitzer-díj ujlysaggironoknak? Egy puklizással
egyenértékű minden ujlysaggiron előtt, amelyik olyan cikket tud írni,
ahol minden mondatnak van értelme és amelyikben nincs helyesírási hiba. Sajnos ezért az írásáért nem kapja meg, mert kettőspont után kétszer is elfelejtett szóközt írni, de ne adja fel!
Ebben az a durva, hogy ez az emberek 2/3-adának meglepő!
Visszaszívom a Puklitzer-visszatartást! Van szóköz a kettőspontok után! Fabiusé a Puklitzer-díj!!!
Hátra arc! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
@Kivancsi:

elfelejted, hogy ellenzékben is hazudtak 8 évig, tehát nincs új a nap alatt. Legfeljebb a rájuk szavazók kevésbé elvakult részében is tudatosodik a dolog.

Az a legborzasztóbb az egészben, hogy olyan párt van most (telj)hatalmon, amelyik képtelen volt bármilyen ellenzéki politikát folytatni (a tagadás és ellenkezés nem az).
@hááááát: 53%-a. 68% a parlamentben van csak.

Mecsoda különbség!
Én nem értem ezt a mindenhol, hogy dehát Németország is megszorít. Faszom már bele de a Német tízszer jobban él mint itt bárki. Baszki abba is bele kéne már gondolni, hogy nekünk sosem jó. Azt mindíg azzal tömnek be hogy de a többi is megszorít. Meg an agy büdös lófaszt, csak betömik a mi pofánkat, hogy nehogy lázadjon már a magyar...
@J.W. Booth: Ez így van. És látszik hogy szakértelem az nulla.
"Egyetértek, hogy nem kell adócsökkentés, mert az élelmesebbek már úgyis Komarnoban vagy távolabb adóznak, a kevésbé élelmesebbeknek meg mindegy, mert úgysincs pénzük."

Ebben sok igazság van sajnos. Ha nem lesz adócsökkentés, csak nő a lemaradásunk. A több éves adócsökkentési terveket meg már senki nem hiszi el, láttunk már 5 éves adócsökkentési tervet egy tollvonással memegsemmisíteni.
Mi van pubikák, mi nem ízlik most?:D

Nem megmondta a Fidesz, hogy nincs program, mert nem tudják mi van a szekrényben? Sírni tetszett meg panaszkodni, hát tessék, kaptatok programot, kamut persze, szépet, hogy örüljetek, aztán itt minek csodálkoztok ha nem igaz?:D

Jézusom... Csak ugatni, azt, mindegy miért...
@Lalikiraly:
De akkor szerinted mit kéne tenni megszorítás helyett? Költekezni?

Tudod miért kell a megszorítás? Mert többet költünk, mint amennyit termelünk! Persze hitelből. Szerinted menjen tovább a becsapás?

Igen, valójában egy szegényebb ország vagyunk, a magasabb életszinvonalat hitelből értük el. Ebből most sürgősen vissza kell venni, mert a hiteleket vissza kell fizetni, és nőnek a kamatok.

Örülök, hogy van IMF és EU, mert nélkülük elszabadulna a dilettantizmus. Végre erős és józan fékje van a kormánynak is. Ez a válság pozitív hatása. És a mi nagy szerencsénk.

Mert ezek megint elkezdenének költekezni, lenullázva az eddigi megszorítások eredményeit. Aztán mindent kezdhetnénk előlről.
@Bert Sels: de, szeretném ha a másik szemem is kilőnék az idén, miközben nagyanyám öröksége negyedét viszem a hivatalnak befizetni.
AKAROM!!!!
@sterimar:
Azért nem fog nőni a lemaradásunk, mert jelenleg mások is szarban vannak, és a mi kicsi növekedésünk a mezőnyben nem is számít olyan rossznak.

Egyébként meg világos, hogy ha lenne miből, tényleg kéne adót csökkenteni. De ahhoz először spórolni kell, és jelenleg még itt tartunk.
Amikor Megyó idején a digitális kamerákat vettétek százezrével a sulinetes pénzszórásban, na akkor kellett volna gondolkozni... Tekintsétek ezt úgy, mint előrehozott természetbeni adóvisszatérítést.
Azért a dolog nem olyan egyszerű. A FIDESZ egy normális országott adott át 2002-ben, és most visszakap egy kényszerpályán levőt. Próálja a kereteket tágítani, de nem enged az EU és az IMF. Na de ki miatt is? Ez a helyzet nem a FIDESZ miatt van. Nem miattuk van itt az IMF. A 3.8-as hiánnyal nagyon nehéz lesz tényleg_növekedni_. Persze a nagy csökkenés után csak növekedés jöhet. De tényleges növekedés csak struktúraváltással. Ezt próbálta a FIDESZ átverni a nemzetközi szervezeteken. Persze a szocik nem mondtak volna olyat, hogy adócsökkentés, stb. Mert ők csak vegetálni akartak. Nem akartak szerkezetváltást. Minek, nekik így jó.
Arra kell gondolni, hogyha a nép nem szavaz az MSZP-re 2002-ben, akkor most otta vagyunk, ahol Lengyelország. És olyan adócsökkentés van, amilyet akarunk.
Nem kell adócsökkentés?

Csak emlékeztetnék rá mindenkit, hogy a qrva nagy adók qrva kis arányát fizetik be a költségvetésbe. Aki ezt az állapotot akarja konzerválni az a szememben egy adócsaló akinek nem kis haszna van ebből a rendszerből. Aki meg mégsem adócsaló az valószínűleg (még) sosem élt bérből és fizetésből. Ergo élvezi a "térítésmentes" oktatás előnyeit és az iskolapadból próbálja osztani az észt a nagybetűs életről.

OK. Ne legyen adócsökkentés. De akkor 3 hónap múlva nem szeretnék olyan kereskedővel találkozni aki nem ad nyugtát. Se kínaival se magyarral. Vagy olyan vállalkozóval, orvossal, stb. aki okosba, számla nélkül dolgozik. Vagy be nem jelentett, zsebből fizetett munkavállalókkal. Vagy kifizetetlen alvállalkozókkal. Vagy túlárazott állami költekezéssel. Vagy a munkájukhoz, törvényekhez nem értő állami alkalmazottakkal. Vagy még sorolhatnám.
De ha mégis, akkor jelentsük ki, hogy ez a kormány sem tudja elvégezni a legfőbb feladatát, adóforintjaink beszedését és hatékony felhasználását.
Ha nem próbáltak volna mocskos-hülyén trükközni, sokkal kisebb lenne a sz@r... OV csodálkozik, hogy a pénzpiacok nem az ő, elég semmitmondó brüsszeli nyilatkozatára, hanem alelnökének és szóvivőjének az államcsődöt explicite belengető nyilatkozataira figyel. Hol él ez?!
Lehetne adócsökkentás. Azért nem lehet, mert a 3.8-as hiányt, ami Európában az egyik legkisebb, _nekünk_ tartanunk kell. Németországnak, és a többi nagyhatalomnak nemm kell tartania...
Nem kell adócsökkentés? Hol élsz, azért azt szeretném megérni, hogy a bruttó fizum fele! hogy jobban értsd 50%-a!! kerüljön átutalásra a hó végén. Szerintem ez még a nagy Német megszorítások utáni is így lesz náluk!
én nem úgy vettem észre, hogy ne lett volna fontos a mérleg kiegyensúlyozása! lehet a megközelítés nem volt nagyon szerencsés, de amíg téged köteleznek arra, hogy a megtakarításod egy részét magánnyugdíjpénztárakba töltsd, aki így vagy úgy de játszik a pénzeddel (bukhat is rajta, sőt! ha otp-s vagy még ki is röhögnek, hogy ekkora fasz hogy lehetsz - szóval semmi sem egyértelmű....), addig nem látom be, hogy ezt miért is ne lehetne visszavonni állami kezelésbe, legalábbis mondjuk a következő 10 évben... persze mondjuk a cafetéria juttatásaidat meg lökhetnéd továbbra is ilyen alapokba. nem biztos, hogy ez olyan rosszul lett kitalálva! persze ha valaki azt szereti, ha a jövedelmének közel 60 százalékát adó+járulék formájában elvonják... hát hajrá, örüljetek!
értem én ezeket a nagy megszorításokat, de határok azért kellenek!
öcsisajt! ha itt képtelen leszel vásárolni, ha csak a szart engedheted meg magadnak, ha csak a turkálóból lesz ruhád, ha nem tudsz autót venni, szervízeltetni, ha inkább nem veszel gyógyszert, nem mész el nyaralni, sorolhatnám, nos, akkor ez a te TGV-d nem a kormányba csapódik bele, hanem kisiklik bammeg!
Ez van akkor ha a zember ugy szavaz hogy fingja sincs mire is szavaz igazabol mert nincs leteve az asztalra a megvalositando kormanyprogram a valasztasok ELOTT.
A mostani fidesz szavazo majd legkozelebb jobban meggondolja, hogy hitbol szavaz meg bizalombol vagy inkabb elobb gondolkozik es tenyeket kovetel.
@Bilbo: Mondtam én, hogy a fideszesek még máig nem értik miért "vesztették el" a 2002-es választásokat. Ez egyenes út ahhoz, hogy 4 év múlva sem fogják érteni. Feltéve persze ha kihúzzák addig. Az mszp taktikája idáig ugye a vezéráldozat szokott lenni, kíváncsian várom ezirányú lépését a fidesznek 2 év múlva.
Ugyanis már fordulóról fordulóra a választások közepén "derül ki" lófszt se tesznek kedves politikusaink az ország érdekében, valamit tenni kell. Ez a vezéráldozat pedig az mszpnek be szokott válni idáig.
@kovi1970:
Ezzel egyetertek.
Ha ez megvalosul mar akkor elobbre vagyunk.
Tovabb lepes is meglesz :):)

Talan haza is megyek nem pedig a belga allam kasszajat gyarapitom evi 4-5millio forinttal.

Itt legalabb kapok erte valamit.
Otthon meg csak ellopjak.
@kovi1970: Ez a vezéráldozat tetszik:

Az mszp 2 évente vezéráldozatot szokott hozni, hogy megmentse a sok paraszt politikust.
@adóbalek:
belgiumban is viszik.
itt 51% ot vonnak!!!

Csak valahogy itt jobban esik odaadni...
Mert marad is, jut is es az allam szolgaltat is ezert a penzert.....
@Bert Sels: Ésszerű baloldal? De szép paradoxont alkottál.
@EMP: Az emberek nem a fideszre szavaztak, hanem az mszp ellen, és olyanra adták a szavazatukat, ahol a legvalószínűbb, hogy nem vész el.
@Kivancsi: Hát igen, én is éppen adóminimalizáló üzemmódban vagyok. Csak így se nekem nem lesz jó se az országnak. :(((

Nem normális aki a fizetése 3/4 részét befizeti.
Szóval amit fentebb írtam kérem erősen ironikusan kezelni. Ugyanis én tisztában vagyok vele, hogy amíg ez a hatalmas állami elvonás lesz itt nem fog változni semmi.
A legnagyobb gond az, hogy pont a politikusok a legnagyobb haszonélvezői ennek a rendszernek. Szóval én nem reménykedem a (nagyarányú) változásban.
Változás abban lesz a fidesz alatt, hogy szerintem max. a jogainkat fogják korlátozni.
@kovi1970: Olyan párttól vársz vezéráldozatot, ahol a királyt 20 éve nem lehet elmozdítani még 2 elbukott választás után sem? HAHAHA. Észak Koreában sem lehet leváltani csak úgy Kim Dzsong Il-t. És ezek komcsiznak :D
@Kivancsi: Igazad van, de az is szempont, hogy itt a környéken lévő országokban, a közvetlen versenytársainknál sokkal alacsonyabbak az adók. És ha azt szeretnénk, hogy maradjon adófizető itthon is elég, akkor velük kell "megharcolnunk" az adófizetőkért.

Egyébként a szlovákoknál is bejött az adócsökkentés, és nőtt vele az adóbevétel.
@Kivancsi: Na, amit Belgiumban keresel az után itt 66%-ot fizetnél. +25% ÁFA, és itt nincs olyan, hogy pl. élelmiszerekre csak feleannyi áfát kell fizetni.
@kovi1970:
Sporolas cimszoval kirugnak az aparatusbol BARKKIT most...
mert ki lehet rugni es a nep orulneki :):)
aztan meg majd szep lassacskan sunyiba visszatoltik fityesz baratokkal :):)
@Bonaparte Napólejon: Én nem várok semmit, csak kíváncsian figyelem mi lesz.
@Bilbo: No igen. AZ IMF meg az EU megfosztotta annak lehetőségétől a kormányt, hogy forrásokhoz jusson a szerkezeti átalakításokhoz, az adócsökkentéshez. Ebből egyrészt az következik, hogy a gazdaság nem tud beindulni, másrészt az, hogy miután a Fidesz nem tudja teljesíteni a legfőbb választási ígéreteit, rengetegen elfordulnak tőle. És átpártolnak ahhoz a párthoz, amelyik tesz az EU-ra meg az IMF-re. Szép lesz, majd meglátjátok.
@órarugógerincű felpattanó: bizonyos szazalek lehet hogy igy csinalta, de bizonyos szazalek meg beszopta a fideszes parasztvakitast.
@Bert Sels: olyan nincs...

amugy az FT-s kep LOL :)
@Bilbo:

Mit adott át a fidesz 2002-ben? Normális országot? Melyikre gondolsz?

-talán arra amikor (1998-2002) az amúgy is gazdag emberek korlátlan mennyiségben vehettek fel lakás kölcsönt 4%-ra, amit aztán beratak a bankba sokkal nagyobb kamatra, aztán a 4%-on felül maradó törlesztendö részt pedig az állam (értsd: az Adófizetö) kipótolta, kifizette?

-vagy arra, amikor Széchenyi terv néven a haverokat feltökésítették?

-vagy arra, amikor az emberek arra lettek ösztönözve (diákok egyaránt!), hogy a világ-picsájára is hitelet vegyenek fel, magukat szarásig eladósítva, és ebböl a hihetetlen nagyságú hitelekböl megvásárolt (DVD lejátszó, Plazma TV, Suzuki Ignis stb...mert nekem ez jár) picsaságokkal tönnkretették magukat?

Öreg, a köztörvényes-államellenes bünözö viktor haverod akkoriban lopott, és ezidáig pedig hazudott.

Hajrá Nemzeti Együttmüködés...idióták.
kovi1970-nel értek egyet.adó réges rég abbol van hogy az állami alkalmazottak bérét állam bácsi egyik zsebből másikba rakja..de az állam által támogatott valamennyi szolgáltatást igénybe veszi mindenki.

kiváncsi vagyok fél év mulva hányan vallják azt hogy a fideszre szavaztak. most többen mondják mint ahágy százalékot elértek egyáltalán.
Nincs mit ezen csodálkozni. Eladósitottak minket már vagy 30 éve folyamatosan pártállástól függetlenül, s el vagyunk előre adósitva még vagy 30 évre (illetve örökre). A befektetőknek nevezett nemzetközi pénzügyi rablók minden évben kiviszik kamat címén a GDP 10%-át (s a tőketartozás még növekszik is), a multik állami támogatások formájában a másik 10%-ot. A maradék 80% -ból 5-10%-ot ellopnak a politikusaink, nos így jön ki a szar életünk.
Nincs mit ezen csodálkozni. Eladósitottak minket már vagy 30 éve folyamatosan pártállástól függetlenül, s el vagyunk előre adósitva még vagy 30 évre (illetve örökre). A befektetőknek nevezett nemzetközi pénzügyi rablók minden évben kiviszik kamat címén a GDP 10%-át (s a tőketartozás még növekszik is), a multik állami támogatások formájában a másik 10%-ot. A maradék 80% -ból 5-10%-ot ellopnak a politikusaink, nos így jön ki a szar életünk.
@Bilbo: Németországnak nem kell, mert kidobott 90 milliárdot az eurozóna megtartásáért. Nekünk nincs mozgásterünk, nekik van. Viszont ők az IMF fenyegetése nélkül is megléptek egy olyan csomagot, mely két év alatt 3% körülire nyomhatja le a hiányt. Más a német és más a magyar gazdasági fegyelem. Mi csak akkor takarékoskodunk, ha a tökünket szorongatját. Hát most megkapjuk Portugáliával, Spanyolországgal, Olaszországgal, Görögországgal, Romániával egyetemben.
@órarugógerincű felpattanó: Naná, hogy nőtt. Ha viszont kihagyjuk a számításból a MOST be nem fizetett adókat akkor a végeredmény is hibás lesz.

Az adócsökkentést ellenzők egyik legfőbb érve az szokott lenni, hogy aki most nem fizet adót az akkor sem fog, ha kevesebbet kell neki fizetni. Ezek szerintem biztosan saját magukból indulnak ki. Ergo a magas adók nem igazán érintik őket, sőt inkább még előnyük is van belőle. Szóval nem csoda ha ellenzik.
a sok fideszgyulekezeti hivo vajon megis mi a veretes lopisztolyt gondolt..?:-DDD

es milyen erzes szembesulni azzal, amit elore bemondtam a valsztasok elott, hogy orbaneknak nincs mas lehetoseguk, mint kovetni amit bajnai elkezdett?

mert ha nem, a faszara lepnek es hanyattlokik a kis seggestorpet..:-DDD
@Gábor217: "Örülök, hogy van IMF és EU, mert nélkülük elszabadulna a dilettantizmus."

Hu, bazmeg, bagoly mondja verébnek, dilettáns :D
@kovi1970:

Lol, de hiszen csak ilyen vállalkozóval találkozol, azért vállalkozó, hogy adót csaljon, hiszen neki nincs bevétele, miből is lenne, aztán beül a szép új Mercedesbe...
Már bocsánat, de mégis mire számítottatok? Orbánék csak a papírformát hozzák, semmi más nem történik.
@Jimbo75: Inkabb O, TE vagy EN uljek a sajat mercsoba mint a szijjarto vagy a kosa :):):)
@Jimbo75: Inkább azt mondanám, hogy azért csal adót mert megteheti.
Ez az emberek államilag támogatott korrumpálása. Arra nagyon jó, hogy felelősségre vonás nélkül el lehessen lopni az adónk jó részét. :(((
Orbán mondjon le. Most télleg jól jönne egy szakértői kormány.
@az igazi Sipi: És az milyen érzés lesz, amikor a Fideszben csalódott szavazók átmennek ahhoz a párthoz, amelyik tesz az EU-ra meg az IMF-re?
@sterimar:

Lehet hogy a nadjon remekk állampolgáros törvény értelmében, szlovák állampolgárságért kéne folyamodnunk :)
@Kivancsi: Csak az a gond, hogy a szijjártónak és a kósának már szerintem megvan a több 10milkás kocsija velem ellentétben. Max. a veszteségeimet tudom csökkenteni. :(((
@synthesizer:
Szeretem a jól levezetett, erős észérveket :)

Láttuk már, milyen az, amikor valaki fedezet hiányában kezd el jólétet varázsolni, meg adókat csökkenteni. Ezek még akkor is kudarcba fulladtak, amikor nem volt a nyakunkon a válság, és nem volt befektetői bizalmatlanság.

Gyurcsány sem azért nem vitte végbe az adócsökkentést, mert gonosz, hanem mert az amúgy is magas hiányt még jobban növelte volna, és már akkor sem volt pénz finanszírozni.

Előbb-utóbb nyilván meg kell lépni az adócsökkentést. De szlovákia sem a válság kellős közepén egy nagy görög válság idején csinálta.
en annyira nem ertem, hogy meg masfel hete sincs meg ez a kormany rohadtul megy az eszosztas az elmult 8 evvel osszehasonlitva.
Varjuk meg a 13 orat, es hallgassok meg mit akarnak. Utana majd fustolognak a klaviaturak index blogger reszlegen es johet egy kedd delutani verengzes itt...
@Jimbo75:

Ausztriában az adómegkerülés olyan mérvü tiszteletlenség, mintha beleszarnál valakinek a WC-jébe, és nem húznád le.

Ausztriában az adócsalókat-, a feltételezett adócsalókat közönséges maffiaként emlegetik.

Ausztiában nincsnek szlovák rendszámú mercédeszek, az elözöekben elmondottak miatt.

Ausztriában több mint szégyen az, ami nálunk dícs.

Ausztriában ezért nem tisztelnek minket, és nem vagyunk sajnos több egy "keleti" népnél.

Megjegyzem: joggal
@Kedves Nard: Hülyék ezek a ficóék. Én biztos, hogy válaszlépésként olyan törvényt hoztam volna a Magyarországon élő magyarok is bármikor felvehetik a szlovák állampolgárságot. ;)
@Sir Galahad: az emberek jol akarnak elni

na ez nem fog menni a jobbikos fasisztakkal. hidd el, havi 200e netto full bejelentett fizetesert, barmelyik gardista eladja barmelyik multinak magat..

az egyetlen dolog ami odasodort embereket az a szellemi alultaplaltsdag es mentalis problemak.

de ez is el fog mulni hamarost, 4 ev mulva csak szep emlek lesz zazrivecz gabor es uttorocsapata a liberalis melegjogvedobol a nemzet nagyasszonyava avanzsalt morvai hisztikevel, gaudival, novakkal es "majdafolyosonemgebeszeljuk" durrantosbunko zagyvaval egyutt..:-)

megkaptatok a 15 perc hirnevet, gyorsan kezdjetek el rangatni a borotoket amire annyira buszkek vagytok, hogy mire letelik, sikeruljon kiverni:-D
"Mikor a nálunk sokkal erősebb Németország is kénytelen a világháború utáni legdrasztikusabb megszorító csomagját bevezetni"

Németország jóval egészségesebb gazdasági struktúrájában van miből megszorítani, nálunk meg már a válság előtt is levegőért kapkodtak a gazdaság szereplői.
@tróger.gyerek: osztrakok okoztak az elso vilaghaborut, amibol mi szivtunk leginkabb. tehat tessek nekik megmondani hogy gyilkos, rablo banda, eloskodo parazitak...
@ladislaus: jaja

mindenki hibas, csak a szuzmaria olebol fakadt turbomagyarsag nem...:-DDD

nem kellene mar felnoni es megtanulni vegre felelosseget vallalni?

hany trianon kell meg, hogy megtanuld..?:-)
@ladislaus: Azért mi is benne voltunk abban a buliban - sajnos.
@tróger.gyerek: Vagy talán a susmákoknál biztos lehetsz benne nem tudod elkerülni a büntetést. Ez minden normális társadalom alapja. Ha ez nincs meg oda a rend.

Vagy még nem találkoztál osztrák rendszámú autóval magyar utakon? (bár azok nagy részét is szintén magyar vezeti)
@tróger.gyerek: Ausztriában az adócsalókat-, a feltételezett adócsalókat közönséges maffiaként emlegetik.

Nyugi, csak annyi a különség, hogy ott 1000 euróért nem csalnak, de ha kicsi a bukta veszélye, 100 ezerért már simán.
Mondhatni, tőlünk nyugatabbra ez nem tömegsport, hanem élsport.
:))
@Sir Galahad: egyebkent en szemelyszerint - es vagyunk ezzel partizezren - elmegyunk egy olyan orszagba a jobbik hataloimrakerulese eseten, ami megbecsuli azokat, akik kitarjak a politikusaikat..

tudod, nem mindenki akkora luzer, hogy a magyarsagabol tud csak megelni.
vcannak, akik tanultak nyelveket, kurrens szakmakat. azoknak nem nagyon kell sem a jobbik, sem a garda. mert minek? megvan amire szuksege van, ugyan, mi a retkes vereres motivalna arra, hogy katonasdit jatszon fasiszta hulyegyerekekkel?:-)
@ladislaus: Az akkor volt, most meg most van. Ennek mi köze, hogy a fidesz a választási ígéretével szemben mégsem akar adót csökkenteni?
@Bilbo: azért van itt egy logikai bukfenc.
Azt mondod a fityesz egy normális országot, gazdaságot adott át.
Ha minden jó volt és szárnyalt miért kellett átadni? Miért akarták a zemberek leváltani az első orbán-kormányt?
Mert a szocik szebbet, többet és jobbat ígértek?
Lehet.
És most mivel is kapta vissza a kormányzás lehetőségét a fidesz, szebbet, többet és jobbat ígértek?
Ez azért muris. Ez a politika, nem szép de ez van.
Ha OV ezt nem ismeri, akkor egy balfék, menjen el történésznek, ott nincsen ekkora zűr és feszültség. Nyugodtan írhatna könyveket trianonról, meg Isten szerepéről a történelem uraként. De a jelenlegi foglalkozásával hagyjon fel, mert így csak felsül, oktondinak, amatőrnek tűnik.
Nem baj ez, én sem értek hozzá, ezért van más szakmám :)
Egyébként a fidsze kommunkációja és programja egy kisovódáséhoz hasonlít, aki mindig csak védekezik, mindenre csak azt reagálja, hogy más tehet róla. És lássuk be ez az elmúlt 20 évükben mindig is pontosan így volt, semmi sem változott a politikai palettájukon.
Csak azt kellene észrevenni, hogy az emberek a meglengetett változásokért szavaztak a pártra, innentől már nem lesz elég a gyurcsány-bajnai duó ördögkénti lefestése mindennap.
Ezzel nem lehet jóllakatni az embereket, hiszen szaftos pörköltet ígértek friss kenyérkével és sok-sok ubisalival.
Ha ebből csak a 'pék-ellopta-a-lisztet-csak-tegnapi-szárazkenyér-van' lózunk marad, akkor OV-é lesz a legnagyobb és leghangosabb bukás, messze hangosabb mint a szociké volt.
És jöhet a Jobbik...
Tessék gyorsan felnőni a feladathoz, nekem nem hiányzik a magát a magyar nemzet kormyányfőjeként bemutató Vonára.
Csak a szín kedvéért: www.vonagabor.hu/content/nincs-meg%C3%A1ll%C3%A1s-vona-g%C3%A1bor-h%C3%A9tv%C3%A9gi-orsz%C3%A1gj%C3%A1r%C3%A1s%C3%A1nak-helysz%C3%ADnei

Egyébiránt ez nem bűncselekmény Vona úr?
Bajnai + Oszkó, gyertek vissza könyörgöm...
@az igazi Sipi: havi 200e netto full bejelentett fizetesert, barmelyik gardista eladja barmelyik multinak magat.

Addig aligha, amíg a 200e nettóból megszerzett javait az etnikum szabadon zabrálhatja.
@az igazi Sipi: Veled vagyok a véleményedben! 1000 százalékig!
@az igazi Sipi: @Gábor217: ez nem tortenelem ora, kicsit off lenne a dolog :)

Ez az euro hiszti pedig rohej. Szerinted nem rohogotunk azokon az irasokon (nem a huf gyengulesen!!!) amik napvilagot lattak rogvest ahogy felkuzsott a fx rate?
Egy londoni elemzo nem Kosa beszedet koveti. Hanem amit neki talalnak a mediaban... Nah a szerint cselekedett. Szoval az index fele banda melytorokkal....
@Gábor217: Szerintem ez ugyanaz az EU, meg ugyanaz a Barroso, aki megengedte Gyurcsánynak, hogy a választások után mutassa be konvergenciaprogramját.
@Gábor217: "Láttuk már, milyen az, amikor valaki fedezet hiányában kezd el jólétet varázsolni, meg adókat csökkenteni."

És ezekhez teljes szívvel asszisztált mindenhol a világon mind az EU, IMF és Fed.
@kovi1970:
Azert irtam, hogy SAJAT :):):)
Az ami neki van az nem az ove :):):)
Az a mienk mert a mi lovi-nkbol vette :):)
Ami írsz hülyeség. A magánnyugdíj pénztárakat bokrosék vezették be, nem orbánék. Hiba volt. Ha után számolsz, akkor kijön,h ha vki 97-98ban belépett akkor rosszabbul járt mintha ugyanabból a pénzből magyar állampapírt vett vna.
Arról nem is beszélve, h a magánnyugdíj pénztárak hiányát is majd költségvetési pénzből kell így vagy úgy kipótolni.
@kovi1970: le is irtam hogy ez off lenne..
Pedig adócsökkentés nélkül a büdös életbe soha nem lesz itt működőképes gazdaság. A közszféra leépítése és némi privatizáció nélkül pedig nem lesz fedezet az adócsökkentésre (már ha egyáltalán valóban csökkentené a bevételeket, ha véletlen megfizethető adóink lennének végre...)
El kéne már kezdeni 20 évvel a rendszerváltás után.
@tróger.gyerek:

Csak az a baj, hogy nem Ausztriában élünk, hanem Magyarországon, és ez a helyzet addig nem fog változni, amíg normális adórendszert nem hoznak és azt is kőkeményen ellenőrzik, különben szart sem ér. Ne legyenek kétségeink, a vállalkozó nem fogja csökkenteni az árait, ha esetleg neki majd kevesebbet kell adóznia, max. még többet fog lopni, és ugyanúgy lófaszt sem fog bevallani az APEH felé.
Csak azt tudnám, hogy ki a fene szavazott a fideszr? Most jövök rá, hogy körülöttem mindenki szoci, akik még lehet, hogy kib*szásból a fideszre is szavaztak, hogy ha bakiznak, akkor dörzsölhessék a tenyerüket, hogy na végre!!!

A fidesz minden lehetőséget megmozgat, és addig fog nyújtózni, ameddig lehet. Sajnos a köcsög EU elég kis takarót adott...

Mindegy, nyugodj meg, ez nem Medgyessy elvtárs és bandája.
@synthesizer: Gondolom ebből a hibájukból ők is tanultak. Mint ezt a mellékelt ábra is mutatja.
@adóbalek: és arra a bruttóra még rakódik 27% amit a munkaadó fizet. Szóval egy kicsit is értelmes fizetésen majdnem 2x annyi adó van, mint amennyi a nettója. És persze ezt az áfa, iparűzési és egyéb társasági adók után pengeti ki a foglalkoztató. És csodálkozunk, hogy mekkora az adóelkerülés...
@Zka: "Pedig adócsökkentés nélkül a büdös életbe soha nem lesz itt működőképes gazdaság."

rtevedes

adiFIZETES nelkul..

meg mindig 1.6-1.8 millio ember van, aki egyaltalan adot fizet.
a tobbi kitartott, adocsalo, allami alkalmazott, here kamurokkantnyugdijas, tanulo, sima nyugdijas, tanar, tuxzolto, katona, allamilag tamogatott vadakat terelo juhasz - aki leoli a birkakat, mert akkor tobb az allami tamogatas...
@synthesizer: De nem egy válság kellős közepén. És valószínűleg jól meg is bánták, ahol ezt tették. Mellesleg jelenleg az ő pénzük van nálunk, amit szeretnének viszontlátni.
@Gábor217: Ja persze. Mi már 2006 óta válságban vagyunk és megszorítás alatt. Nem fogja bírni a gazdaság, jósolhat az MNB akármit is. Valamiből fizetni is kell azokat a hiteleket amiket kaptunk...
@az igazi Sipi: és szerinted miért nem fizetnek? Biztos van sok aki azért, mert jólesik neki többet lopni, de a legtöbb nem ilyen. A becsületes vállalkozásokat konkrétan megöli, megfojtja az adminisztrációs és adóteher. Ezzel csak az vitatkozhat, akinek foglama nincs az adórendszerünkről.
@az igazi Sipi: hat ha hiszed ha nem, nem egyedul vagyok a velemenyemmel :)

A lenyeg hogy kar itt okoskodni hogy mit akar a fidesz most adovaltoztatas cimen. Majd elmondjak es annak megfeleloen cselekednek. - aztan mondom, 1 ora utan johet a sardobalas megint itt a blogokon...
Növekedés jó, kontrakció rossz. IMF jó, Orbán rossz. Kamat jó, hitel rossz.

Fantasztikus kontextus, gratulálok a sikeres adaptációjához, és meg nem kérdőjelezéséhez.

@az igazi Sipi: Igen, más országok. Pl NIceland (ez nagyon aranyos szerintem :), ott nincs ilyen probléma. A srácok az IMFnél széttárt kézzel, értetlenül néznek egymásra, hogy hogy fordulhatott ilyesmi elő Magyarországon?! És szerencsére pénzből élünk, az sem érdekel minket, hogy elfogy az olaj (najó, eroei=1), amíg elég magas a kamat. Mázli.
@ó jaj: Ne aggódj, ha nem jönnek maguktól, majd az ügyészség beidézi őket.
@Gábor217: A hitelek erőszakolt visszafizetésére, mint korábban is említettem a Kárpátok Géniusza (a.k.a Ceauşescu) egy vidám és releváns példa.
@BISMARCK: Jaja, speciel a magánnyugdípénztárakak nem a Fidesz erőszakolta ránk. Azt nem kellene az ő számlájukra írni. Sőt a Fidesz azonnal visszafogta az oda az állam rovására befizethető pénzt. Köszönjük meg Járainak azt!
A Fidesz kezdhette volna a politizálást eleve ezzel. Mindannyian tudjuk, hogy szar a helyzet, és szerintem hajlandóak is vagyunk megfizetni az árát, hogy helyrebillenjenek a dolgok - ha azt látjuk, hogy ebbe az irányba akarnak vinni.
Talán végre-valahára eljutunk addig a pontig, ahol a politikusok hajlandóak lesznek visszatérni a komoly beszédhez.

Mindazonáltal, a Fidesz tervei megvalósulhattak volna, ha az EU és az IMF rugalmasabb, és bizalmat szavaz nekik. Az pedig, hogy ez nem történt meg, nem a Fidesz hibája. Egy külső és egy belső ok vezetett idáig: a külső Görögország példája, és hogy az Uniót a hátukon vivő németek ráébredtek: nem mindenki olyan pedáns, mint ők. A belső ok pedig (meglepetés!): az elmúlt nyolc év. Az MSZP kétszer önkényesen átlépte a megállapított hiánycélt. Az EU számára édesmindegy, hogy ez most egy Fidesz-kormány, az Ő szemükben Magyarország vagyunk. És Magyarországnak ez lenne a harmadik ilyen dobása. Nem tudom hibáztatni az EU-t, hogy nem asszisztál ehhez.

A Fidesz hibáját abban látom, hogy a programját a legjobb eshetőségre lőtte be. Lehetett is okuk a bizakodásra, Görögország azóta dőlt be. De a legrosszabb eshetőséget is kommunikálni kellett volna. Egyértelművé tenni, hogy ehhez az adócsökkentő programhoz már az EU és az IMF engedélye is kell. Ezt nem kaptuk meg, és most megint szopóágon vagyunk.
@Zka: "A becsületes vállalkozásokat konkrétan megöli, megfojtja az adminisztrációs és adóteher."

Ami azért érdekelne: az adóteher közvetlenül fojtaná meg őket (értsd: ha mindenki rendesen adózna, akkor mindenki tönkremenne), vagy a hatás közvetett, vagyis inkább az lenne a tisztességesen adózó vállalkozó veszte, hogy a versenytársak kisebb teherrel versenyeznek?
Amikor az emberek többsége a beígért változásokra szavazott a FIdesz-t támogatván, jócskán elfelejtette az 1998-2002-es időszakot. Döbbenet, milyen sokan vártak csodát:( Ehhez persze kellett egy dicsőséges MSZP, aki (ami) minden ízében meghazudtolta az igazi baloldali eszméket.
Ha változást akarunk, többen kellett volna az új erőkre szavazni, esélyt adván nekik. Van új bal- és jobboldali erő is. Lehetett volna választani.
Ettől rosszabb mi lehet még?
@ladislaus: Hő de naív vagy ha azt hiszed látsz valamilyen érdemi lépést. Nem lesz itt semmi.
@az igazi Sipi: Aham. És akkor miután, mivel mint írod, az emberek jól akarnak élni, és a ballib kormányzat nem adta meg nekik, meg a mérsékelt jobb sem tudja, szerinted hová fognak pártolni?
@Zka: "és szerinted miért nem fizetnek?"

mert kozonseges tolvajok, azert.
ez a magyarbunozes. a magyar nem mast lop meg, hanem sajat magat, honfitarsait, hazajat:-)
a fidesz rosszabb mint az mszp
előrehozott választások kellenek
@Sir Galahad: nyilván sehova, nem megy szavazni, mint most másfél millió választó
@az igazi Sipi:

Hátja, ismerek fogorvost, aki szépen mindig bevallja a minimál bevételt, mondjuk olyan 100k körül/hó, de havi 1 misi azért mindig marad neki tisztán. Nála nem arról van szó, hogy éhen döglik a család és azért kell lopni/csalni....
@fingerbangs: XDXDXD ja, jöjjön az LMP, meg a Jobbik:D Játszunk katonásdit és akkor jobb lesz:D
@Gábor217: Tévedsz, a lemaradásunk folyamatosan nő. Minden évben. Hol csökkent akkorát a gdp mint nálunk ( a régióban)? Márpedig ha nálunk nagyobb a visszaesés, akkor a lemaradásunk nő. Ez a különbség még nagyobb lesz, ha elindul a világgazdaság is.

A megszorítás szükséges volt, meg talán most is az, de önmagában ez nem segít a gazdaságon. Se most, se akkor ha fellendülés lesz.
@Sir Galahad: nalunk nincs jobboldal.
az van. vannak a szocik, akik valahol kozepen tanyaznak, ha oszotgatni kel balosok, ha penzt cisnalni kapitalistak.

aztan ott van a fidesz, aki a magat baloldalikent aposztrofalo szocikhoz kepest sikeresen helyezkednek balrebb.

es vannak a fasisztak, akik szelsojobbos, nacionalista ertekeket hirdetve a lenini uton kivannak haladni, legalabbis antiglobalista es antikapitalista kiszolasaikat hallgatva marx es engels mosolyogva olelgeti egymast ott, ahova kerultek..:-)

szoval majd ha lesz itt egy jobboldali, kapitalista gazdasagpolitikat hirdeto kormanyzat, akkro mondhatod, hogy megprobalta a jobboldal is..

:-)
@Krujs: Nem hiszem. A Fidesz azért nyert óriási többséggel, mert az emberek becsapva érezték magukat és az MSZP ellen szavaztak. Most úgy néz ki, a Fidesszel is ez történhet. Olyan nem lesz, hogy otthon marad mindenki, aki elégedetlen.
@Jimbo75: en nogyogyaszt ismerek, akinek anyam konyvelt, aki nem eleg, hogy minimalt vall be, de raadasul az allamilag fizette korhazi idejeben fogadja a privat betegeit, a korhazi eszkozoket hasznalva vizsgalja es utana elteszi a tiszteletdijat..:-)

amit ugye - ahogy fent emlitettem - utana elcsal..
@az igazi Sipi: Gratulálok. Tehát te

- vagy közönséges tolvaj vagy
- vagy nem vagy magyar
(- vagy idióta általánosításokat fröcsögsz, amiket nem gondolsz végig)
@fingerbangs: persze, hogy rosszabb..

de legyenek csak 4 evet, megerdemlik a kedves valasztok. megszavaztak, akkor most szivjak is:-)

abbol majd csak megtanuljak, hogy orban nem mas, mint torgyanjozsi fiatalabb kiadasban:-)
@Sir Galahad: Igen. Az emberek változást akartak. Én magamból indulok ki, mióta valamicskét érdekel a magyar politika a Fideszt tartom az egyetlen vállalható pártnak.
Most bizonyíthatnak, én mellettük állok, de ha azért buknak el mert mutyiznak, erkölcstelenül kihasználnak minket, mint az MSZP tette 8 évig, akkor számomra nem lesz értelme változtatni. Nincs mire. És szerintem nem vagyok egyedül.

Nem vagyok TurulSanyi, nekem nem alternatíva a katonásdi mint gazdaságélénkítő program
@az igazi Sipi: Tök mindegy, minek hívjuk, a lényeg, hogy a jólétet, amit, mint írtad, igényelnek a választók, nem adta meg az előző kormányzó erő, és úgy néz ki, a mostani sem fogja. És nagyon úgy néz ki, hogy ezek után egy harmadikhoz pártolnak majd - ha fasisztának hívod őket, hívd, nem az a lényeg.
@synthesizer: a magyarsagomhoz ragaszkodom a legkevesbe...

nem tartom erteknek ami velem szuletett. amiert megdolgozom, az ertek.

amit megtanultam, amit felepitettem, az ertek..

az, hogy spermakorodban elsonek usztal celba es az pont itt tortent, baratom, az pont egy lopisztolyt nem er...
orbánnak is az a baj, mint dávid ibolyának, annyira félti a hatalmát mindenkitől, hogy inkább hülyékkel veszi körül magát
@az igazi Sipi: A választóknak csak épp több, mint a fele szavazta meg. De hát ez van. Szívjon mindenki, mert a választók megérdemliki. Jó megközelítés...
@fingerbangs: megint LOL:D Veled meg az a baj, hogy a véleményed az indexblogok alakítják:)
@Krujs: Neked nem alternatíva, én sem örülnék neki, de lehet, hogy egyéb választás híján sokaknak az lesz. Azt nem értem, hogy akik annyira örülnek neki, hogy a Fideszt is rákényszerítik külső erők, hogy azt tegye, amibe az MSzP is belebukott, ezen nem gondolkoznak el?
@Sir Galahad: de a jolet nem a gardaban masirozas, hanem a globalizacio gyumokcseinek kielvezese.
az amerikai meki, az izraeli intel processzor, a roman bakancs, a szlovak sor, a kinai baratno..

amit ti hirdettek az nem a jolet, hanem a jolet igenyenek elnyomasa militarista eszkozokkel.
@fingerbangs: Navracsics tán jó lenne, ha tényleg kapna annyi jogkört, mint aminek látszik...
@mérien: igy mukodik a demokracia...

es valahogy ki kell alakulni a felelosseg- es kozossegtudatnak.
@mérien: a cégeknél is az dönt, akinek 51%os részesedése van belőle.
@az igazi Sipi: Hat van benne valami amit mond... De ne vedd szemelyeskedesnek!!!
@Artie: A mecsoda két cs. Figyelj oda kérlek.
Persze, Sipi és Krujs igazatok van, csak ez valahogy úgy hangzott, hogy: Na, most aztán nesztek, megérdemlitek- mindannyian.
De kár ezen morfondírozni, ez is igaz. Majd meglátjuk.
@mérien: mellesleg ha kormanyoktol fuggsz, akkor valamit nem jol csinalsz az eletedben..:-)

en megtehetem, hogy barmikor felallok es lelepek. megtehetem, hogy nem. mert megvan a magam munkaeropiaci erteke. es ezt mindenfele kormanyoktol, politikusoktol fuggetlenul en magam csinaltam magamnak, en epitettem fel magamnak. nem lehet elvenni tolem. nem lehet ugy megszoritani, hogy masszivan, sokaig szivjak. lehetne kis buktatok, de egyszeruen van szellemi tokem, amibe kapaszkodva barmiikor fel tudok allni.
@Sir Galahad: nem innen kell kiindulnod. Ez a stílus, amit itt látsz, az a főként jobbikos fiatalok kocsmapolitizálása. Sajnos a média meg az ilyen blogok majdhogynem az orruknál fogva vezeti őket. Persze a 2/3uknak még sose vontak le a béréből 40+ %-ot...

Már csak abból is látszik, hogy egy tőzsdezuhanás óta mint a hiénák marcangolják a fideszt, ahelyett hogy örülnénk együtt az állampolgárság-törvénynek, vagy a trianon emléknapnak.

Pedig ezek sokkal, sokkal fontosabbak mint az hogy a tőzsde zuhant megint...
@az igazi Sipi: és akkor szerinted a szavazók, akik dühösek, mert nem élhetnek jól, azokra a pártokra fognak szavazni, amelyek együttműködtek az IMF-fel meg az EU-val, és így nem tudták megadni nekik a jólétet? Vagy inkább egy olyanra, amelyiknek esze ágában sincs együttműködni velük és jólétet ígérnek?
@ladislaus: Én sem személyeskedésnek szántam. Nyilván igaz, hogy sokan adót csalnak. Ettől még nem szabadna letolvajozni egy egész nemzetet. Elegem van már különben is ebből a magyar önostorozásból.
@ladislaus: persze, hogy van benne valami.

es nem veszem szemelyeskedesnek, mert en buszke vagyok arra, hogy olyan emberi ertekeim vannak, hogy nem szorulok arra, hogy a szarmazasomra hivatkozva probaljak elonyoket kicsikarni magamnak:-DDD
@az igazi Sipi: Miért függenék kormányoktól?
Én sem nyomorgok, vagy élek a létminimum környékén. 2 diplomám van, s tudom használni, mint ahogy a férjem is.
Nem is értem, miről beszélsz, s hogy jött ez le Neked. Csak furcsa a Megérdemlitek beszólásod.Ezért reagáltam.
De mindegy.
@Krujs: Egyetértek, főleg abban, amit a végén írtál. Kérdés, hogy a tömegek mit gondolnak...
@az igazi Sipi: Te most a blogbejegyzéshez szólsz hozzá vagy dicsekszel? :P

De ha ez hiányzik az önbecsülésedhez legyen:
Király vagy Sipi! ;)
@mérien: nekem nem ahngzott úgy, nekem úgy tűnik, a média vezeti a népet ilyen irányba.

Nekem hogy hangzik ami most történt?

Köpninyelni nem tudnak az után amit vártak, egy nem okos, nem diplomatikus módon jelentik be, amit már a választás előtt mondtak(tehát fölösleges volt bejelenteni kb:)), és amiért nem volt kb program, csak amit uyganilyen hangoskodás közepette itt az indexblogon követeltek.

És most sikeresen megoldotta az Index meg hasonló, úszító média, hogy nemcsak a kettős állampolgárságról ne legyen szó, hanem hogy egy rendes Trianon állásfoglalásra is egy évet várhassunk. Ha azt se söprik a szőnyeg alá másnapra.

Engem az döbbent le hogy az ilyen ballib média hogy tud szélsőjobbos emberekből profitálni. nagyon okosan mindenesetre...
@Lefetyke:

Mielőtt szerecsen mosdatásba kezdenél az gond a fidesszel, hogy azok az ördögtől való (értsd: Gyurcsánytól, Bajnaitól) megszorítási intézkedések, amiket most a viktor haverod be fog vezetni, az fél évvel ezelött ILLEGITIM húzásnak számított. Èrted, ILLEGITIM. Senki nem hatalmazta fel az akkori kormányt.

Hát ez gond, és nem a racionalitás, meg a "nem erre a reakcióra számítottunk brüsszelben".

Hajrá köztörvényes bűnöző viktor!
Èljen a párt!
háááát, én meg sajnálom azokat, akik ilyen hamar elfelejtették kik hazudoztak éjjel-nappal évekig, és tették tönkre (f)osztogatással az országot.
@mérien: úgy tűnik félreértettem mire írod a megérdemlős utalást, de értsd jól amit írtam:)
@az igazi Sipi: Ez egy elég gennyes beszólás volt, tudtommal sehol nem cigányoztam, vagy zsidóztam. De hogy a válasszal se maradjak adós:

Nem, nem létezik.
@Krujs:
:)
Bocs, most mennem kell. (Felébredt a bébi), ezért nem reagálok, ha netán válasz jön valahonnan. További jó "eszmecserét".:)
@órarugógerincű felpattanó: azt most el is bukták,aki a fideszre szavazott nem volt normális és ezt párt szimpátia nélkül mondom.
Program nélkül is bekajálták a népek a nagy semmit és igazából ez a baj,mert a viktor mondja az a tuti,hát itt a tuti nagyarányú azonnali.Hozzá teszem az előző garnitúrának mennie kellett az már pofátlanság volt amit csináltak.Remélem emezek még észbe kapnak és neki állnak dolgozni,csak a mikola,járai meg a többi vízfejű ne kerüljön képbe.
@tróger.gyerek:

Ausztriában picivel magasabbak a jövedelmek mint itt.

Ausztriában picivel kevesebb a jövedelem elvonás.

Jogos a rendszámcsere: amennyiben olyan anyagi helyzetben lennék, hogy mondjuk 5 milláért készülnék autót venni, nem itt venném. Kérdezem én: MINEK?

Komolyan... olyan mértékű itt az adó, hogy aki becsületes akar lenni, annak kb felkopik az álla, ezen kellene változtatni. Igen, adócsökkentés kellene, de NEM MOST. Mert most nem fussa rája.

Visszatérve az autós példára: te például tényleg kidobnál ILYEN ÁLLAMI GAZDÁLKODÁSSAL plusz több mint egymillió forintot a zsebedből? Irigyellek, hogy ezt megteheted, és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy jaj, akinek van 5 milliója, annak telik. Nem telik plusz egy millióra FELESLEGESEN.

Mert még ha jól gazdálkodnának és az ember azt látná, hogy fejlődik ez az ország az adófizetők pénzéből IS és nem csak EU forrásból! De nem azt látja, hanem hogy mutyiznak, lopnak, csalnak... ez nem segíti az adózási fegyelmet...

(Azzal együtt, hogy én minden adómat becsülettel befizetem.)
Fúú hát micsoda meglepetés, hogy nem lesz itt szar se... Ennyi tellett a fiúktól, egy jelentős Forintrontás. Eddig szép munka. Leszarom ki mit mond, ezeknél nincs rosszabb. Még a Vonáék se lettek volna ilyen ostobák. Ők legalább nem árultak zsákbamacskát. Csak magunkat okolhatjuk. Sok hülye ember rendelkezik szavazati joggal, akiknek elég ha azt mondja valaki, hogy én vagyok a megmentő, ezentúl kánaán lesz, csak szavazz rám. És gondolkodás nélkül megteszik. Welcome to Hungary
Egy csomóan írják, hogy majd megjavul az adómorál, ha "normális" adók lesznek.

Nem látom be, hogy ez hogy lehetne komolyan vehető egy olyan országban, ahol a "kerülő úton járok" nagy százaléka még büszke is arra, hogy "ő milyen okos".

Az a baj, hogy aki most versenyelőnynek használja hogy nem ad számlát nem fizeti a közterheket, az a kisebbeket sem fogja. Mert nem magától életképes amit csinál, hanem csak attól hogy ezzel azok elé lép akik tisztességesen fizetnek és igazából ő az aki megfojtja a többieket, nem is az adók.
@tróger.gyerek: ez már jól indult az "Orbán haverod" kifejezéssel.

Nekem se tetszik, ami most megy, de mindenkinek, ami jár: Görögország esete teljes szemléletváltást hozott az EU-ban, és erre a Fidesz nem lehetett felkészülve.
Én abban látom a hibájukat, hogy eleve az ország adott körülményeihez kellett volna igazítaniuk a terveiket, és nem hagyni egy olyan bizonytalansági tényezőt, hogy "ha az EU is rábólint". És ha az EU történetesen mégis rábólint, akkor a tervezettnél többet adni.
Van különbség aközött, hogy valaki eleve a képedbe hazudik (teljes képtelenségeket), vagy hogy egy olyan tervvel hozakodik elő, ami megvalósítható, de egy nagyon fontos külső tényezőn áll vagy bukik. Amely fontos külső tényezővel a magyarországi választások lezárulásáig nem is volt komoly baj, csak utána.

Mondhatod hogy elfogult vagyok - igazad is van -, de nem vakon. A Fidesznek van felelőssége ebben az egészben, nem is kevés. De nem is annyi, mint amennyit most a nyakába varrnak itt sokan. Álljunk meg azon a ponton, ameddig a felelősség terjed. Ez így most kb. azon a színvonalon van, mint politikuséknál a felelőtlen ígérgetés.
Adórendőrséget megerősíteni, az összes munkavállalót megadóztatni, az összes munkaadót szintén megadóztatni. A 2 millió minimálbérest megvizsgálni.

Amig ez a kormány nem ebben az irányba indul el, addig lehet simogatni a szart, attól még nem lesz rózsaillatú.
Oké, általános adócsökkentésről nem lehet mostanában álmodozni, de ez nehogy azt jelentse már, hogy a mai szar, komoly versenyhátrányt okozó SZJA-TB rendszerhez ne lehessen hozzányúlni! Például valahogy úgy, ahogy az LMP programjában írva vagyon. Hogyaszongya:

Az adók átrendezésének lényege, hogy a munkát terhelő adó és járulékteher csökkenthető legyen, valamint a jelentéktelen terhek kiiktatására sor kerüljön. Cserébe főleg a környezetvédelmi, kisebb részt a vagyoni adók növelésére van szükség.

Olyan adókat kell kivetni, amelyeket könnyű elfogadtatni (logikus, átlátható), nehéz megkerülni, az adóhatóság számára pedig az adóalap könnyen ellenőrizhető. Az ilyen adók bevezetésével illetve növelésével szemben csökkenteni kell a visszaélésre csábító adónemek súlyát. A gyakorlatban ez a zöld és a vagyoni adók súlyának növelése mellett a munkát terhelő adók súlyának jelentős csökkentését, valamint a kis súlyú, főleg adminisztratív problémát okozó terhek eltörlését jelenti.
Két eset van. Vagy megbeszélték Orbán-Varga- Kósa és a Szijjártó gyerek és tudatos akcíó volt pénzszerzés céljából/ olyan mintha a Kulcsár bróker nagymester adta volna az ötletet/, vagy egyszerüen ekkora böszmék.
Mindkét eset elkeserítő. Hogy 2008-ban globális válság volt nem beszéltek ,csak arrók,hogy az előző kormány alqurta.Ez volt a forgatókönyv. Ez a beképzelt társaság azt gondolja, hogy ez az ország ugyanolyan mint 2002-ben volt. Hát nem, nagyon érzékenyek vagyunk minden átverésre, és minden átverési kisérletre. Szakértői kormány kellene nem ilyen mekmesterek, mert soha nem lesz vége a nyöglődésnek.Tele van pancserekkel a Fidesz.
@az igazi Sipi: Hat mint magyar nem igazan csikar ki semmi pluszt maganak senki... max az egyenlo elbanasra vagyunk... legyen ez EU, avagy Mo.
@Krisz30: hat attol fugg, hogy akarod ertekelni..

en azt mondom, hogy okos ember jolete nem fugg a kormanytol, vagy legalabbis semmikeppen olyan mertekben, mint azt a jelenlegi kormanyunk hirdeti, vagy a szavazoi kozul sokan kepzelik.

de ha mindenkeppen az en dicsekvesemnek akarod tekinteni, akkor koszi, tudok rola;-)))
Nem tudom miért írja mindneki hogy az adócsökkentés hiba lenne. Kockázatos, lehet. De nem hiba. A csökkentett adók felpörgetnék a fogyasztást és ÁFA bevételen keresztül pótolhatják a kieső bevételeket, illetve hozzájárulhatnak a jövedelmek kifehérítéséhez. Igaz egy ilyen intézkedést nem úgy vezetnek be felvilágosultabb országokban hogy eldöntik azt hadd szóljon. Először számolnak, összehasonlítanak, az eredményekről kommunikálnak,és döntenek. Tény, lehet hogy nem időszerű a döntés, lehet hogy túl kockázatos. De erre a következtetésre nem az IMF hozzáállása alapján kellene eljutni hanem elemzés útján. Persze az is hiteltelen amikor SZDSZ2 vagy az MSZP puffogtat, tudniillik ők sem számoltak egy sort se. Csak azt nem tudom hogy ha ilyen amatőröket szavaz be a sok állat magyar a parlamentbe, akkor miből gondolja hogy itt majd aztán valamikor is jobb lesz. Nem lesz jobb. Jobb csak kis lépésekkel (és persze a jó irányba, nem a la MSZP) és kemény munkával lesz, ez az amit senki nem akar elfogadni és megérteni. Arról már ne is beszéljünk, hogy sokan jönnek a Jobbikkal. 2002-ben jöttek fogalmatlan szocik hogy majd jó lesz. A nép elhitte. 2010-ben jöttek a fogalmatlan Fideszesek hogy majd ők elhozzák a kánaánt. Nem hozzák. 2014-ben meg majd jönnek a fogalmatlan Jobbikos idióták a Zagyva Gyuláikkal, elmondják hogy frankó lesz és ők jönnek? Mégis mikor fogja kihúzni a fejét a sok álmodozó munkakerülő a seggéből?
"A megszorításokkal elindultunk kifelé"
Te hol élsz, ember? A megszorításokkal gyakorlatilag sikerült talajra tenni a gazdaságot, eladósítani a vállalkozó réteget, és nyomorba dönteni a lakosságot. Konkrétan államcsőd közeli helyzetet teremteni.
Gratulálok. Csak a terhek csökkentése az egyetlen(!) megoldás, különben a maradék ember is kivonul, és a maradék vállalkozás is Szlovákiában lesz bejegyezve.
Mi a tökömre számított e primitív blog primitív írója?
Hogy a választások napjával lezárult minden, túléltünk mindent, jön a kánaán?
Idióta barom!!! Aki odáig nem volt képes eljutni gondolatban, hogy először rendbe kell tenni mindent és UTÁNA lehet valami, az egy ökör.
A maszop a világ végéig sem oldotta volna meg ezt a feladatot!
Biztos vagyok az adócsökkentésben, de NEM MOST!
Ne verjétek már az asztalt mint egy hisztis 3 éves...
@az igazi Sipi: Az igazi tolvaj elmegy hozzád és megjavítja a mosógéped mondjuk két óra munkával. elkér érte 10000 ft.-ot. sokallnád?
A 10-ből kifizeti a társasági adót, ÁFÁ-t, különadót, TB-t, iparűzési adót, stb, majd a végén hazavisz 2800-3000 Ft.-ot (a helyi adók különbözhetnek). A 3000-ből tartja még el a a könyvelőt, kocsit, vesz szerszámot, fizet telefont, stb.. ez már nem az adók közé tartozik, ezért röviden 10000 br. HUF munkadíj, az 3000 Ft. br. HUF bevétel. Értékeld a dolgot. Szerinted az adók magasak, vagy a szolgáltatásokért kellene többet kérni? pl. 2 óra mosógépjavítás 30000 HUF.
@panteon: A rendbetétel azt jelentni, hogy 8 évnyi f*rok vakarás akarom mondani felkészülés után folyamatosan ötletelünk és lufikat eregetünk? Ehhez minek a 2/3?

És ne mondja senki, hogy a Bajnai "meghamisította" a kőccségvetést. Ha az az ember olyan ügyes, hogy az EU meg az IMF összes szagembere is beszopta a "hamisítást" akkor jöjjön vissza.
Lehet, hogy volt már, de ennek utánament valaki?

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=5&k=2&i=134226&is=1

"OTP bejelentette, hogy Csányi Attila, dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának közeli hozzátartozója, a Patria Finance a.s. igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 2010. június 4-én 5,330,-forint/darab átlagáron 39,000 darab OTP törzsrészvényt értékesített. "

Miért adta el az összes részvényét a pánik bejelentésének napján? Súgott neki valaki?
komolyan néha sírni tudnék az elvakultságtól néhány embernél. hol az elmúlt 8évet szidják, hol az elmúlt 20at. bár láthatóan az elmúlt nyolc már gyakrabban jön elő. valószínűleg rájöttek, hogy az elmúlt 20ban ott volt imádott viktoruk is. mellékesen valószínűleg ellenzékként (nem 2/3-os kormányban, mint ami most van) simán tehettek volna valamit az országért EGYÜTT, ha felelősen gondolkodnak. mindannyian. jó lenne már leszállni a kommunistáról és sorolhatnánk a többit is mellé. együtt teljesítettek az elmúlt x évben ilyen "jól"... lehet komcsizni... bár gyerekszlengben az mostanság a komolyat jelenti...
@dtk74: akarhogy magyarazod, az adocsalo az adocsalo.

mondjuk en semmilyen szolgaltatast nem veszek igenybe szamla nelkul. jott a szakember, mondott egy kedvezo arat csempezesre a wc-ben, kerdeztem mennyi, mondott egy arat, majd mondta, hogy "de szamla nelkul.."

en meg mondtam neki, hogy merre az ajto. es tobbet ide ne tegye be a labat.

kifizettem volna a teljes arat is. szamlaval, leadozva. neki nem kellett, bele akart rangatni, hogy cinkos legyek a lopasaban. szerencseje, hogy nem jelentem fel.

mert elgondolkodtam azon is..:-)
@az igazi Sipi:

"mondjuk en semmilyen szolgaltatast nem veszek igenybe szamla nelkul. jott a szakember, mondott egy kedvezo arat csempezesre a wc-ben, kerdeztem mennyi, mondott egy arat, majd mondta, hogy "de szamla nelkul.."

en meg mondtam neki, hogy merre az ajto. es tobbet ide ne tegye be a labat.
"

Ja tényleg, nekem meg tegnap megjelent maga szentséges szűzmária és felajánlotta magát...
@porthosz: remélem hagytad magad, "hamarabb szabadulsz" címszóval ;)
@panteon:

Èdes öcsém, látom tényleg nem érted.

A gond nem az megszorításokkal van, hanem azzal, hogy a viktorék az ellenkezőjét hazudták. Ami a szíjjártói kommunikációban az ellenzékből úgy hangzott hogy az "ILLEGITIM Bajnai-kormány ILLEGITIM megszorító intézkedései".

Tehát a Te szerinted tévedhetetlen-, én szerintem pedig államellenes-bűnöző viktor igenis hazudott, hazudik, és hazudni fog.
@porthosz: nem magadbol kellene kiindulni

vannak gerinces, becsuletes emberek is, aki,k minden egyes filleruk utan adoznak. lehet, hogy szamodra fura, de helyetted is fizetnunk kell..

hiaba, nagy a teher rajtunk a "magadfajta" - morvai hisztike utan szabadon! - miatt;-)
@az igazi Sipi:

"vannak gerinces, becsuletes emberek is, aki,k minden egyes filleruk utan adoznak."

Jaja, kár hogy a magadfajták pont nem ebbe a csoportba tartoznak. Sajnos amióta bezárták lipótmezőt meg a többit, egyre több olyan ember irogat a fórumokba mint te...
@ejha!: "És ne mondja senki, hogy a Bajnai "meghamisította" a kőccségvetést. Ha az az ember olyan ügyes, hogy az EU meg az IMF összes szagembere is beszopta a "hamisítást" akkor jöjjön vissza."

Ezzel csak az a gond, hogy az EU, meg az IMF (meg a köztársasági elnök, meg az Állami Számvevőszék, meg az akkori legnagyobb ellenzéki párt) egyszer korábban már beszopta a hamisítást. Ez volt 2006-ban.
@az igazi Sipi: Nem azt mondtam hogy adócsalónak kell lenni, hanem azt kérdeztem, tudod-e hogy amikor adsz br 10-et egy munkáért, akkor abból családjára, magára, vagy bármi másra 3 ezret költhet belőle akinek adtad. Mínusz az el nem számolható költségei (kaja például) a másik 7 az államé. Nem tudom mi a szakmád, én vállalkozó vagyok. Olyan területen, ahol mindenki számlát kér, és mivel hasonlóan gondolkodom mint te, ezért adok is. Viszont nem csinálok meg már kis munkákat, legfeljebb ingyen " majd visszasegíted" alapon, ami relatíve megint csak adócsalás. A nálam dolgozók ezért a felét sem keresik annak amit kereshetnének. Nem éri meg kiküldeni őket. Ilyen adóterhek mellett olcsóbb ülni és várni nagy munkákra, mint folyamatosan dolgozni, mint régebben csináltam. Nem csalok adót. Ehelyett nem dolgozok.
Bízom benne Te is tisztességesen adózó vállalkozó vagy, nem adóból tartott állami dolgozó, vagy bérből-fizetéséből élő akinek a juttatásiért másnak fáj a feje. Olyan ember aki tudja miről beszél, nem a partvonalról osztja az észt. Az úgy nem hiteles.
@az igazi Sipi: Szerencséd, hogy megteheted, sajnos nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy +25% -ot csak úgy rádobjanak, lássuk be: A semmiért.
@ejha!: jah, ahogy beszopta sokmillió magyar is 2006-ban. Hurrá, vissza, vissza!!!
@tróger.gyerek: " szerintem pedig államellenes-bűnöző viktor "

szerintem meg ez teljesen felesleges.

viktor a kivalo metszete a mai magyar tarsadalomnak. az ugyeskedo, simlis, falubiraja videki vallalkozo, aki elet halal ura a faluban.

csak o erre ki lett valasztva meg kadarek altal es jobb poziciobol indult, hogy az egesz orszag az o kis "faluja"

ettol meg imho az "allamellenes bunozo" kifejezes eleg eros.

pitianer szarjanko, aki felkapaszkodott az o es a haverok szuleinek jokaderi - partitkarok (apuci), besugok (pokorni), munkasor vezetok (ader), belugyminiszter lanyanak ferje (stumpf), stb - mivoltanak koszonhetoen.

ugyanaz mint gyursany. azzal a kulonbseggel, hogy gyurcsany felfogta es megertette, hogy azok az idok elmultak. viktorka meg valtozasra keptelen, kemenyfeju nyakasparaszt, aki a vilag kereket akarja visszaforgatni a szocializmusba.
Nem kísértem figyelemmel a tavalyi történéseket, de ha keresztülvitték a magánnyugdíjpénztári megtakarítások örökölhetőségének megszüntetését, akkor felőlem viheti az állam. Különösen, ha ez az ára annak, hogy végre megszüntessék a földtől teljesen elszállt szolidaritási adóztatást. Iszonyatosan unom, hogy a német kollégám azonos pozícióban, 3 gyerekkel a bruttó fizetése 72 %-át viszi haza, míg én 47 %-át...
Azt ugye már ne is firtassuk, hogy milyen ellenszolgáltatásra számíthat ő, és én milyen utakon kocsikázok, milyen iskolázást kapnak a gyerekeim, mennyivel kapunk jobb egészségügyi ellátást, mint a sok ingyenélő (sőt, a dolog fordítva működik, akinek marad az adózatlan jövedelméből vesztegetni, az kap jobb ellátást az egészségügyben).
Ha nincs kilátás arra, hogy ez rövidesen normalizálódik, akkor csatlakozok azon honfitársaim tízezreihez, akik az utóbbi években külföldre távoztak. Nincs mese, a parazitákat le kell söpörni magunkról.
A sok minimálbéres és közszolga okoskodó pedig majd rádöbben, hogy nem lett volna szabad idáig fajulni hagyni a dolgokat, amikor csak a paraziták maradnak itthon, akik egymás vérét próbálják majd szívni az enyém, és a hozzám hasonlóké helyett. :o(
@az igazi Sipi: van akinek ez igen sok pénz, mert hát lássuk be az is, és ha 8 évis Weisz Jánosnak ment az adóm, akkor nem sok értelmét látom...
@az igazi Sipi: Én meg azt látom, hogy Téged nem igazán érint meg az a probléma, hogy mi mennyibe kerül.. :-D
Amúgy ha a saját pénzem inkább magamnál tartom, az nem éppen lopás. Lopás az, amit a befizetett adónkkal csinálnak, amikor egy offshore cégben köt ki.
@newtehen:

Szerintem itt élek. És a német vállalkozókhoz hasonlóan úgy gondolom, egy gazdaság erősítése kizárólag a belepumpált pénzből valósul meg. A talán egyszer - majd, valamikor - többet fogyasztunk elvből nem.

index.hu/gazdasag/vilag/2009/11/16/adocsokkentes_ellen

Én hajlandó vagyok a hiány csökkentése és a gazdaság erősítése érdekében többet fizetni. De ha a pénzem népvidámító intézkedésekre kell, akkor valaki más faszával verjék a csalánt.
@newtehen: nem lopás, csalás. egykutya...
Lehet, hogy volt már, de ennek utánament valaki?

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=5&k=2&i=134226&is=1

"OTP bejelentette, hogy Csányi Attila, dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának közeli hozzátartozója, a Patria Finance a.s. igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 2010. június 4-én 5,330,-forint/darab átlagáron 39,000 darab OTP törzsrészvényt értékesített. "

Miért adta el az összes részvényét a pánik bejelentésének napján? Súgott neki valaki?
@Fabius: Sajnos rosszul gondolod. :-( A tapasztalat sajnos mást mutat. Az elmúlt 20 évben folyamatosan nőttek az elvonások, és megszorítások, és folyamatosan egyre rosszabb lett a helyzet, míg eljutottunk az államcsőd közeli állapothoz. A JPE elv alapján egy azonnali fordulatra van szükség!

@Krujs: Nem, nem csalás. Csalás az adófizetők pénzének lenyúlása.
Nem tudsz meggyőzni, hogy miért kell Weiszjánosokat etetnem a saját gyerekeim helyett. Ez az élethez való alapvető jog.
@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: Valószínűleg. És mivel nem a lottón nyerte a pénzt, hanem hozzáértő, tudta hogy le fog menni az ára. Hello tőzsde...
@newtehen: én is lecsalom ami sok és nem engedhetném meg magamnak, ettől még csalás. És nem azért teszem mert nem akarom hogy Wieszthez menjen (akit nem hiába idéztem mert a QWERTY alattunk van;)), hanem mert másként nem élhetnék olyan létminimumon(csempézett fürdöszoba) amit én annak tartok.

Attól még csalás, jogilag is, és erkölcsileg is. Ahogy az önbíráskodás is:)

nem akarlak meggyőzni, csaljál csak, magyarországon ma az kell a létminimumhoz, különben lopni leszel kénytelen, ami megélhetési bűnözésnek mondhatóü, ami ugyanugy bűn, bármennyire elnézendő annak aki teszi:)
@newtehen: tudod miert?
mert gondolkodom. es nem veszek olyat, amit nem engedhetek meg maganak, nem kotelezem el magam evekre bankoknak, hanem tudomasul veszem, hogy nem telik 106 centis ledtv-re, pedig szeretnek, veszek 8000ert egy hybrid tvtunert a gepembe es nezem a 40.000es fullhd monitoromon.

az elegedettseg ugyanis semmi mason nem mulik, mint a vagyaidat a jol felmert lehetosegeidhez igazitod:-)

pl. szeretnek egy priust, mert a harmas prius nagy kiralysag. de 8 miller. annyi nincs. hitelt nem fogok felvenni, van eves bkv berletem, majd ha 3-5 kozott meg lehet venni, akkor veszek. valoban, nem en fogom elsonek felfingani az uleshuzatot, dehat szegeny ember vizzel foz..;-)

ezen kivul nem veszek lakast. berlek. mert szerintem azt a luxust, hogy valaki sajat reszre lakoingatlant vasaroljon csak igen keves ember engedheti meg maganak. inkabb berlek. anyagilag kicsit jobban vagyok, vagy ugyanott, mintha vettem volna - ugyanis utananeztem, 8 miller hitelre 25 ev alatt 22 millert fizetsz vissza.. haha:-DD a hulyek masik oldalt mennek..;-) - es nem vagyok roghoz kotve. ezen kivul inkabb fizetek lakbert egy maganszemelynek - termeszetesen csakis korrekt szerzodes mellett - mint kamatot a banknak:-)

szoval igy megy ez...

kis valtoztatas a hozzaallason, az igenyek atszabasa, szakitas az idejetmult, karos tradiciokkal es maris sokkal jobban erzi magat az ember a boreben:-)
@az igazi Sipi: hát öreg, ekkora munkanélküliségi %-al az átlagember nem milliókon gondolkodik, hanem a létminimumra vesz fel kölcsönt. És ha csempézett fürdőszobát akar, ami szerintem egy európai létminimumnak kell lennie, akkor talán nem elítélendő ha arra a +25%-ra még igényt tart.
Addig amíg az országunkban a tolvajt ügyesnek, a csalót életrevalónak hívják, az adócsökkentés csak az ő jövedelmüket fogja növelni. Konkrétan APEH ellenőrzéseken nem akarták elhinni, hogy minden rendben van egy nem is túl kicsi cégnél. Nem tudom milyen eszközzel, de el kellene érni, hogy az adócsalás komolyan büntetendő cselekmény legyen, mint pl. Amerikában, és tőlünk előbbre járó országokban, akkor lenne pénz is.
nah 16%-ot mondanak szja-nak...
@az igazi Sipi: Hát másnak meg ez úgy megy, hogy van pld családja.
Akkor nem engedheti meg magának két kisgyerekkel, hogy mondjuk -20 ban a főbérlő hirtelen utcára tegye, nagy felelőtlenség lenne. Vagy akkor már kell az autó, mert nem árt időnként oda is érni valahova. Igaz, bele leszel kényszerítve egy életpályába.
Jó a 106 centis led TV nem létszükséglet, de aki olyat akar, az simán megveszi a monitor, a tuner, és a hozzávaló PC árából. :-D
A többi viszont feltétele az életnek. Magyarországon sajnos ma kocsi és saját ház/lakás nélkül nem lehet családot vállalni. Ha meg már a saját házad van, nem mindegy, hogy 1 milla a fürcsiszoba kicsempézése, vagy 1,250.000 Nekem legalább is nem... :-(
@Krujs: nem tudok mast mondani, mint azt, hogy aki hitelbol oldja meg a letminimumat, az nagyon elkurta az eletet.
nem kicsit.
nagyon.

es teljesen mind1, hogy a letminimumodert lopod el anyam es apam nyugdijat, akik ketten egyutt 80 evet dolgoztak ezen a szarkupacon, vagy bengara kell a bombibe.

nem vigasztal. ugye megerted?;-)
@ladislaus: leforditom neked, mert latom, nem erted...

mi, akik legfeljebb parszazezer forint nettot keresunk havonta, pontosan loszart nem fogunk latni belole, hisz nekunk mar most is 19%

na de azok, akik havi szinten milliokat visznek haza, azoknak ezentul feleannyit kell adozni.

patent kis huzas, mi?;-))
@Krujs: A kérdés csak az, hogy a hír bejelentése előtt adta-e el a papírokat. Ezt sajnos nem tudom, de ha mondjuk 9:30-kor eladta a papírokat és Kósa 12:00-kor bohóckodott, akkor csúnyán az a verzió igaz, hogy a Fidesz "shortolta az országot". Ez a kérdésem, de lusta vagyok utána nézni.
@newtehen: "nem lehet, nem lehet, nem lehet, nem lehet, nem lehet, nem lehet, nem lehet, nem lehet, lehetetlen"

jaaa

hat igy tenyleg nem fog menni:-)

annakidejen egy ismerosom/mentorom mindig azt mondta, hogy "nincs lehetetlen, csak tehetetlen"
@az igazi Sipi: Ugye tisztába vagy vele, hogy azokat, akik ellopták anyád és apád nyugdíját egész máshol vannak?????
@az igazi Sipi: Meg vannak a realitások ugye, ami nem egy elhanyagolható szempont. Az emberek nem vesznek 150.000 Ft-os bruttó fizetésnél KP-re lakást. Nem azért mert tehetetlenek.
Tudom, Te arra veszed, és hogy nem látod be, hogy ez miért is gond másoknak, sokat elárul ám.
Ki is mondta annó:
"Nincs a népnek kenyere? Miért nem esznek akkor kalácsot?"
@az igazi Sipi:
Aki jelenleg keres mondjuk bruttó 1 millió Ft-ot, az tipikusan nem a milliárdos csaló, hanem középvezető egy multinál, tehát (a diplomája mellett) sok éves versenyszférában szerzett gyakorlata, folyékony nyelvtudása van.
Ennek az emberkének a jelenlegi (hagyományos bruttó jövedelemre vetített) átlag 33 %-os SZJA elvonás helyett lesz 16 %. Remélem, a különbséget ki tudod számolni, azért dobtam be kerek egy millát (na jó, nettó 170e Ft havonta). Sőt, 2-3 gyerekre még további adókedvezményre is van remény.
No, felszállt a fehér füst, én pedig bizakodóbb vagyok. Egyetlen okom van rá: szemben azok véleményével, akik szerint a Fidesz most pont azt csinálja, amit Gyurcsány 2006-ban, mégsem csináltak s*gget a szájukból. Emlékezzünk: Gyurcsány is adócsökkentést ígért, aztán pár hónapra rá már emelte az áfát. Ebben az esetben erről egyáltalán nem beszélhetünk. Itt adóemelés nem lesz, adócsökkentés igen, csak elnyújtott ütemben.

Nem nyugodtam meg teljes mértékben, és nem hiszem, hogy eljön a kánaán. De annak már örülök, hogy a képembe nem hazudtak, és hogy nem asszisztáltam ilyesmihez a szavazatommal.
@az igazi Sipi: Ebben nincs logika. Ha fideszek csak a nagyobb fizetessel rendelkezoknek akarnanak kedvezni akkor nem lenne meg a megfelelo szamu szavazotaboruk. Illetve nem lehetne oket populizmussal vadolni. Hisz csak egy kis szuk retegnek kedveskednenek...
Nem olyan egyszeru az a 19%... ha brutto 500at keresek akkor abbol mennyi jon kezhez? Es mennyi fog 16%-al?
@newtehen: itt elnek ebben az orszagban sokmillioan..
tudom, hogy kenyelmes lenne "utalatos kepeket" kiaggatni es azokat kopkodni, de bizony itt elsosorban nem a politikusok, nem a kulso hatalmak, nem az ufok, nem az uregiu nyuilak, nem a mezei pockok, hanem az itt elo emberek loptak szet ezt az orszagot es tettek kozel elhetetlen szarkupacca.

de elhiszem, hogy kenyelmesebb masokat hibaztatni:-)

csak eppen minosit. es nem pozitivan:-)

es pont ez a bajomo a jelenlegi kormannyalk, hogy elhiteti a szellemi nihilista plebsszel, hogy nem az o felelosseguk, nem az o dolguk az orszag. ennek pedig az lesz a vege, hogy a felelosen gondolkodok - akik altalaban az igazi adofizetok gerinchadat alkotjak - egyszeruen meg fogjak unni es elmennek olyan orszagba, ahol mindenkinek a megelhetesrol elso korben az jut az eszebe, hogy lopjak el azt, amit o befizet a kozosbe.

akkor pedig kurva nagy szarban lesztek, tehenke, mert ugatasbol es magyarkodasbol es egymas oda-vissza meglopkodasabol lofasz nem fog epulni:-)
@Lefetyke: "Emlékezzünk: Gyurcsány is adócsökkentést ígért, aztán pár hónapra rá már emelte az áfát."

emlekezzunk

csokkentette:-DDDD

5%kal, ami ugye arra volt jo, hogy a "vallalkozok" benyeljek azt is..:-)

kesobb emeltek vissza 25%ra a bajnai-fele szja csokkentesnel.
@geszvat: en ezert szamoltam 500e -el mert arra latok realis eselyt a magam szemszogebol :) Aztan meglatjuk mit hoz a sors osszel :)))
@az igazi Sipi: "ahol mindenkinek a megelhetesrol elso korben az jut az eszebe"

pontositanek..

ahol mindenkinek a megelhetesrol elso korben NEM az jut az eszebe
@Lefetyke: hát nem tudom, de amik az emúlt napokban történtek, éppen, hogy ennek az ellenkezőjéről tanúskodtak.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább hazujanak, de csinálják azt, amit kell, mint hogy a nagy igazmondásukban tönkretegyék az országot.

Bár kis mértékben ugyan, de nemrég épp azt láttuk, ahogy hazudozásukkal hozták nehezebb helyzetbe az országot.

Úgyhogy innen lehet szépíteni. Kár volt, nagyon nagy kár, amit csináltak. Jobb lett volna ezt mind elkerülni. Hitelesek maradtak volna, maradt volna a bizalom. Nem tettek volna tönkre ennyi embert, és a nemzetközi megítélésünk is jobb lenne.

Mindezt ilyen amatőr hülyeség miatt. Most nagyon hajtaniuk kell, hogy visszaszerezzék az eljátszott bizalmat. Persze nekem is érdekem, hogy ez sikerüljön.
@ladislaus: ja te abbol indulsz ki, hogy barkinek is kedvezni akarnak..?:-)))

ez baratom porhintes.

semmi mas.

parasztvakitas az adozoknak es az adossagrendezes megkezdese azok fele, akik 8 evig tarto permanens kampanyt tamogattak:-)

errol jut eszembe, tenyleg erdekes lenne kivizsgalni, hogy csanyi fia vajon kosa bejelentese _elott_ vagy _utan_ adta el a reszvenyeit, ezzel leredukalva apja cegeben a tulajdonjogat 0 azaz nulla szazalekra:-))
@az igazi Sipi: "hanem az itt elo emberek loptak szet ezt az orszagot"
Sajnálom, hogy így látod. Szerintem az átlagember ha akarná sem tehetné ezt meg.
Pld. Nem mindenki akaszt le 10 millás végkielégítéseket pár hónap munka után, hogy pár hónap múlva ugyanezt máshol is eljátszhassa. Én pld akárhogy szeretném, nem tudom megtenni. Vagy hiába csinálnék céget, hogy egy irodát 150 millióért felújítsak, nem én kapnám a megbízatást. Az ilyen jellegű dolgok, amik bizony az a befizetett adód nagy részét elviszik, egy szűk, zárt kör kiváltsága.
Naivság azt hinni, hogy nem.
De ha nem hiszed, próbáld ki: Most felállsz a munkahelyeden (ha van olyanod), és mondj fel! Kapsz -e vajon azonnal 10 millás végkielégítést, és visszavesznek-e másnap ugyanarra a posztra? Ugye, hogy nem?
Érdekes, mi?
@az igazi Sipi:
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni (sajnos). Aki itt azt hiszi, hogy a legnagyobb baj a politikusokkal van, az óriásit téved. Mindenki nézzen be a tükörbe, és gondolkodjon el rajta, befizeti-e rendesen az adóit és járulékait minden jövedelme után, illetve erőlteti-e, hogy mások is így tegyenek. Amin még érdemes elgondolkodni, hogy bizony vannak olyanok, akik befizetik, és így helyette is állják a közös cechet.
Utolsó adalék: Számítások szerint a nettó befizető 300e bruttónál kezdődik, és nyilván nem a közszférában dolgozik. Mindenki más a rendszer haszonélvezője, ezekből pedig a szándékosan nem fizetők (tehát gyerekek és normálisan nyugdíjba menők, betegek, stb. nem játszanak) a többieken élősködnek. Ami statisztikailag rendben is lenne, takarítókra, szak- és segédmunkásokra is szükség van, és örömmel fizetek helyettük, de legalább legyenek tudatában, mi a helyzet. Az összes többi pedig szimplán prazita, élősködő, akiktől nem tudom elfogadni, hogy még a pofámba is röhögnek.
@newtehen: ja hogy ok nem az orszag lakoi?:-)))

ok nem tartoznak bele a honpolgarok halmazaba? azert, mert ok nem a munkahelyukrol loptak haza ezt-azt, nem a bkv-n, vonaton bliccelnek, hanem nagyobb forrasokhoz fernek hozza? nicns szukseguk adot csalni, hiszen maskepp is ki tudjak vbenni a kozosbol?

pedig ok is ugyanugy ennek az orszagnak a lakosai, polgarai es ugyanugy lopnak, mint barki mas. csak ok nincsennek millionyian es nagyobb osszegekhez fernek, de hdd el, 5 millio kicsi tolvaj sokkal, sokkal naggyobb kart okoz, mint 1000 nagy:-)

hogy ey pelkdat hozzak, az afrikai gazdalkodok aggodnak a vetesbe betoro elfantok miatt, de rettegnek a saskajarastol:-)
@az igazi Sipi: ha bejon az hogy alacsonyabb ado mellett tobb adot fizetnek be az emberek akkor jol jar az orszag nem? Es ha csokkentik a kiadasokat akkor tobb marad. Parasztvakitas es porhintes pont az elmult 8 ev alatt volt.
@ladislaus: :-DDDDDDDDDDDDDDD

baszki, erre mar inkabb nem mondok semmit, mert nem birnam megallni, hogy ne mondjak valamit amitol esetleg megsertodnel:-DDDDDD
@Lefetyke: @Krujs: Hát sólyom madaárkából nem is nézném ki, hogy a megértette volna a költségvetést. Számok és ő (meg Viki) jogász.
Tűz és víz. Amúgy 2006-ban nem a Bajnai volt a miniszterelnök. De ezek szerint olyan ügyes ember, hogy a világon mindenkit meg tud téveszteni, még szegény Varga Misit is. Ő volt a köccségvetési bizottság elnöke anno.

Biztos egyszerűbb hinni azt, hogy Bajnai volt a gazember és mindenki az ő áldozata, mint azt, hogy a Viki és a komplett kormánya dilettáns.
@newtehen:
Mindenki csak annyit lop, amennyit tud. Van, aki csak a saját adóját nem vallja be. Vajon ha az ilyen ember -magyarországon több millióan- nagyobb hatalmat kap, és a jó ismerősei, barátai kérnek tőle szívességeket, vajon megtagadná?

Már a 300Ft-os buszjegy meg nem vételéhez is önigazoló elméleteket gyártunk.

Nem adunk számlát, saját zsebre dolgozunk, de mindig van mentség. Nekik is van.

Az egyetlen különbség a politikusok és a civilek közt csupán a lehetőségekben van.

Az egyszerűen nem igaz, hogy a kisember becsületes, a hatalmasságok pedig lopnak.

A csalás, korrupció a mindennapi életünkben is ott van. Ott vannak a szívessségek, és a kapcsolatok. Ugye, megkérjük a rokonunkat, hogy minket szolgáljon ki előbb a sorban, gyorsítsa meg az ügyünket, stb. Ez ugyanaz, a mérték pedig mindössze a lehetőségektől függ.
@geszvat: Megsúgok valami aprót:
Az ember nem teheti meg, hogy nem fizeti be az adóját. Az SZJA-t előbb levonják, minthogy megkapná a fizetését, az ÁFA-t meg ki kell fizetnie, amikor megvesz egy terméket, mert benn van a vételárban. Tankolni sem tud, hogy a benzin jövedéki adóját ne fizetné ki. Mégis miről beszélsz? Ha ezek az adók eltűnnek valahol, akkor az azért lehet, mert a tisztelt "nettó befizetők", pld a kereskedők lenyelik véletlen a befizetett áfát, vagy a jövedéki adót esetleg, vagy alkalmazottaik után nem fizetik a járulékot.
Én szívesen fizetek helyettetek is, csak legyetek tudatában mi a helyzet, és nem tűröm, hogy a pofámba röhögjetek...
@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: értettelek. Azt mondom, hogy egy hozzáértő, aki tudja hogy jön egy ilyen bejelentés, előre eladja a részvényeit.

Azért mentek le a részvények, mert MINDENKI elkezdte eladni őket. Mert tudta hogy le fog menni az ára.

Kár az ördögöt a falra festeni. nem a Csányi eladása miatt jelentettek be, hanem azért adott el a Csányi, emrt tudta hogy bejelentés lesz. Különbség
LOL, 2011-ben mégis jön... megint egy beégett poszt :D
@ejha!: szerintm az emebrek az MSZP kormányzás áldozatai, engem nem dog fel, hogy kampányszerűen elkezdtek 6 év után kormányozni.
Hurrá, naésakkor?

Mindenki jobban jár, ha Viktor jól kormányoz, mintha nem tenné.

Kár hőbörögni, ez az egy amiben most bízhatunk.
@az igazi Sipi: a válaszodat olvasva egész meglepődtem, hogy rossz az emlékezetem, úgyhogy komoly utánaolvasásba kezdtem. Kicsit mindkettőnknek igaza van, ugyanis: valóban csökkent az ÁFA, 20%-ra, csakhogy ez nem választási ígéret volt, ugyanis 2006. január 1-től hatályosult. Én elfogultan erre azt mondanám, hogy ekkor "ugrott a Pannon puma".
Ugyanakkor 2006. júliusában, a választásokat követően már komoly adóemelések történtek, többek között az ÁFA is érintett volt.

Tudom, ezen a ponton a levegőbe beszélni már nem sokat ér. Ezért belinkelem azt a 2006-os hírt, amit a témában sikerült fellelnem.

www.origo.hu/itthon/20060710disznoztak.html
@newtehen: de pl. nagyon szivesen dolgoztatsz szamla nelkul. te magad vallottad be feljebb..

ne gondold, hogy ilyenkor nem vagy bunos..
mi tobb, az elobb nagy pofaval fikaztal, amikor rugtam a szarhazit, aki szamla nelkul akart nekem dolgozni:-)
@Gábor217: Te itt élsz amúgy magyarországon?
Tudod mi lesz, ha nem vallod be az adód? Hajaj! Egyszer próbáld ki, megéri. Tudod mi lesz, ha lemégy a metróba jegy nélkül? Huhú! Örülj, ha élve megúszod! El vagy maradva vagy 15 évvel, azt hiszem. Az előbbi kommentben leírtam. Egyszerű emberként nincs lehetőséged adót csalni, vagy elsummantani.
Hiába alkuszol a tecsóban a kenyérre, hogy számla nélkül mennyi.... Vagy a benzinkúton, hogy mi lenne, ha elfeleznénk egymás közt a benzin adóját. Istenem. Szerinted tényleg van ilyen?
@Lefetyke: es a 4 eves ciklus vegen lett adocsokkentes?

mert en tobb, mint 20e nettoval tobbet keresek januartol..

ugy, hogy a bruttom nem valtozott:-)
@az igazi Sipi: nem értem meg. Csak annyi jön le hogy a polgári középosztály mindennapjaiba van belátásod. Példálózzak étellel?
@ejha!: nem rémlik, hogy már 2006-ban is hazudtak éjjel-nappal? hamis adatokat adtak?

tóger-gyerek: egyelőre még mindig Fletóék felé billen a hazugság mérlege.
@newtehen: jajj, ne legyel mar ennyire demagog, tehenke.

amikor szamla nelkul dolgoztatsz az pont ugyanolyan lopas, mint amikro nem vallod be az adot. amikor nem kersz blokkot a kiskozertben, az cinkossag a mufajban. soroljam meg a kis mindennapi allampolgari lopkodasokat, amik eves szinten a koltsegvetesi hiany tobbszoroset teszik ki?:-)
@ladislaus:
AMeddig elméleti síkon nézzük egy kitalált országban, addig ez rendben is lehetne. Ám ahogy itthon kimégy az utcára, beszélgetsz a gyereked osztálytársának szüleivel, a kollégáiddal, azok ismerőseivel, az utca emberével, hirtelen rádöbbensz, hogy ez itt nem fog működni. Erkölcsileg oda züllöttünk, hogy mára a csalás, az adóelkerülés, az ügyeskedés lett a menő, az a fasza gyerek, aki minél több befizetést ki tud kerülni. Szerinted ezek 2011. január elsejétől (ill. vállalkozások később folyamatosan) többet fognak befizetni csak azért, mert a kulcs alacsonyabb lett? Le fogják szerelni a szlovák/román/német/USA rendszámot az autókról, és befizetik itthon az esetleg csökkentett regadót és ÁFÁ-t? Azon minimálbéren/alacsony bérrel bejelentettek százezrei (milliói?), akik most zsebbe kapják mellé a fizetésük másik felét, hirtelen odaállnak a munkáltató elé, és elmagyarázzák, hogy na most aztán már? A munkáltató meg bólogatni fog, és onnantól teljes béren bejelenti? Biztos, hogy ugyanarról az országról beszélünk?
Olyan problémák alakultak ki az utóbbi 20(-60) évben a rendszerben, amiket nemcsak sziszifuszi munka lenne már adminisztratív módon is korrigálni, de az emberek mentalitását, gondolkodását is alapvetően kellene megváltoztatni. Higyjétek el nekem, az előbbit egy elszánt kormány meg tudja csinálni, de utóbbihoz évtizedek kemény és céltudatos (nameg közös) munkája szükségeltetik. Engedjétek meg, ha szkeptikusan állok a dologhoz...
@Krujs: akkor kis matematika..

melyik a szorzasnak nagyobb a vegeredmenye?

5 000 000 * 100 000

vagy

1 000 * 50 000 000
@newtehen: Ez nem igaz, sajnos. Vállalkozóként szinte természetes minimálbéresként feltüntetni magad. A családtagokat pedig olyan helyre bejelenteni, hogy a legkevesebbe kerüljön. A buszon nincs ellenőr, csak ritkán.

Persze, hogy van ilyen, lépten nyomon ezt látom. A jómunkásember aki kijön, nem ad számlát, hanem zsebreteszi a pénzt, és ennyi. tudod hányszor volt ilyen? Rengetegen csinálják ezt. Sajnos több millióan nem a valóságot vallják be, hanem trükköznek vele (szigorúan csak a megélhetésük és a fennmaradásuk miatt).

És hányszor van, hogy rokon, vagy haver juttat be valami jó helyre? Hát így működik az egész ország! Keresünk egy ismerőst, és rajta keresztül intézkedünk kedvezményesen. Rengeteg ilyen szituáció van. Aki meg politikus, az pont ebből a mindennapokban tapasztalt mentalitásból táplálkozik, csak neki a lehetőségei tágabbak.
@az igazi Sipi:
egyenlő. Most akkor válaszolsz?;)
@az igazi Sipi: Az, hogy a tisztelt szolgáltató nem ad számlát, vagy a munkadíjra járó ÁFÁ-t nem fizeti be, az két külön dolog. Nem tudom megfigyeled -e, hogy a T. vállalkozói réteg számla nélküli árai nem egyenlőek az áfa nélküli árral. Tehát az Adót ő nyeli le. Én kifizettem, tiszta vagyok. Kérdés és alku nélkül. Azt, hogy már a vállalkozó ellopja az adó részét, vagy majd csak a politikusok, más tészta. (nem is beszélve ugye az anyagárban megfizetett áfá-ról, amit a T. vállakozó réteg szintén örömmel summant el.)
@degreen: Nem rémlik, hogy akkor nem Bajnai volt? Ja, hogy olvasni kellene?

Amúgy megint beszopta a fidesz népe.
Jövőre 16%? Igen persze. Az SZJA. És gondoljátok, hogy a többi járulék nem fog változni? De és gondolom majd azt meg szépen megemelik. Kit érdekel, hogy ha az adó csükken ha járulék meg nem vagy éppen nő.
@tróger.gyerek: A lakáshitelek támogatása állami pénzből valóban nagy hiba, a társadalomnak nem az olcsó tulajdonszerzés, hanem a lakhatás támogatása a fontos. De hogy ösztönözve lennénk a hitelre vásárolt dolgokra...Na ahhoz már hülyének kell lenni, hogy valaki erre fogva adósodjon el. A 3 éves fiam mondta azt a múltkor, hogy a 2 évvel idősebb haverja mondta neki, hogy borítsa ki az innivalóját, azért borította ki.
@Krujs: egyébként megmagyarázhatnád hogy kire utal a kisebb és kire a nagyobb:o
@az igazi Sipi: Szerencsés adósávba kerültél. Az én fizetésem nem javult. Egyébként a dolog azért nem tartozik ide, mert Gyurcsánynak már semmi köze hozzá. Egy teljesen másik kormány intézkedése, amit semmilyen mértékben nem köteleztek Gyurcsány Ferenc 2006-os választási ígéretei.
Ahogyan egyébként Gyurcsányt se kötelezte semmi Medgyessy ígéreteinek betartására, amikor a helyébe lépett. Ezért utáltam annyira, hogy az MSZP gyakorlatot csinált a menet közbeni vezércseréből. Anélkül indulhattak el teljesen más vonalon, hogy ehhez választói támogatást kellett volna szerezniük.

A Fidesz nem tért le a saját útjáról, ennek örülök most. Ha megteszi, akkor már nem fogok örülni. Ha pedig neadjisten ők is eljátszanának egy ilyen kormányfőváltást - na akkor vonnám meg a támogatásomat.
@newtehen:
Vagy játszod a hülyét, vgy nem ebben az országban élsz. Soroljam?
- Százezrek dolgoznak minimálbéren, vagy a valósnál jóval alacsonyabb fizetéssel bejelentve, miközben zsebbe ADÓZATLAN pénzt kapnak mellé. Utóbbiból nem fizetnek maguknak kiegészítő nyugdíjjárulékot sem, ami miatt ezeknek az embereknek a nyugdíját közpénzből kell majdan kiegészíteni, hogy egyáltalán a minimál nyugdíjat megkapják!
- Tízezrek, de akár százezres tömeg dolgozik kényszervállalkozóként, tehát bér helyett számláért kap fizetést, amiből utána megpróbál minél többet leköltségelni, miközben már a "munkáltatója is leköltségelte arra a bevételre az eget is.
- Százezrek bujkálnak a közszférában és az oktatásban fizetéssel/ösztöndíjjal, miközben nekik vagy a versenyszférában kellene húzni az igát, vagy a munkanélküliek keserű kenyerét kellene fogyasztaniuk.
- Az "egyszerű" munkavállalók se kérnek számlát/bizonylatot a boltokban, a kisiparosoktól, stb. Ezzel támogatják a fekete pénzek áramlását.
- 40-50 évesen leszázalékoltatják magukat, aztán feketén tovább dolgoznak mellette.
- Elmentek korán nyugdíjba, majd dolgoznak tovább, gyakran főállásban.
Stb-stb, sorolhatnám még azokat a trükköket, csalásokat és lopásokat, amit nem vállalkozók követnek el.
@newtehen: mosakodas..
mindig csak a mosakodas..

az olyan szolgaltatot fel _kell_ jelenteni, aki nem ad szamlat, nem fizet adot. legalabbis ha tenyleg felemelkedest szeretnel:-)
@Lefetyke: "A Fidesz nem tért le a saját útjáról, ennek örülök most."

hat en nem, mert ez azt jelenti, hogy menekulni kell innen, mielott elsullyed az egesz hobelevanc a gorogok utan:-)
@az igazi Sipi: ebben pedig van realitas. nezd, nem a polcrakodo teszkos alkalmazott fog tobbet befizetni, hanem az a vallalkozo esetleg bejelentheti a feketen, vagy minimalberen foglalkoztatott 20-30 emberet aki eddig tobb adot fizetett (nem szja-ra gondolok) es ha ugy jobban jon ki akkor mar nyert vele a dolgozo is (mivel fizetnek utana TB-t is) es az allam is. Es abban bizva hogy kemenyebb es szigorubb lesz a torvenykezes, adozasi szabalyok...

@geszvat: Sajnos igaz, de itt nem 2 het, 4 evet kell nezni hanem kicsit hosszab tavot. Lehet nem fogja megerni ezentul kulfoldi rendszamokkal kocsikazni... En ezt latom hogy ezek a lepesek hosszu tavon erre vezetnek. Ez jo, csak nem fog sikerulni ez par het alatt. Es gyorsan ezt nem lehet...
@az igazi Sipi: oké, benéztem, szóval?

most jön az 1 kg vas vagy az 1 kg toll a nehezebb ugratás, vagy reagálsz is?:P
@Krujs: azt akartam erzekeltetni, hogy 1000 cuslag a 10edet kepes ellopni annak, amit 5 millio kicsi hangya havi 9000 forintnyi sunyulassal kepes.
Mikor fogja észrevenni a sok agymosott választó, hogy meztelen a király?
Mikorra tudatosul, hogy ezt a két harmados győzelmet úgy érte el a fidesz, hogy csupán jól kommunikált, vagyis O programra szavazott az ország nagyobbik fele.
És ha egyszer rájön, hogy át van b@..va? akkor mi lesz? SEMMI ! akkor már késő.
Addigra csak tüntetgetni lehet a "Kossuth" téren, Orbán monnyon le! De nem fog lemondani, addigra úgy lesz változtatva az alkotmány, hogy belesznek betonozva sokáig. HÜLYE hiszékeny MAGYAR. (velem együtt)
@az igazi Sipi: értem. én meg azon a vonalon próbáltam elindulni hogy melyik nagyobb para. a cuslagos megközelitésböl akkor a 9000 ft-os az nem akkora bűn az egyénre szabva:)
@ejha!: Amit jövőre terveznek, már az idén törvénybe kell foglalni, amire sok idő nincs, úgyhogy hamarosan megtudjuk. Vannak akik el sem tudják képzelni, hogy adócsökkentést (vagy átrendezést) úgy is meg lehet csinálni, hogy nem szedik be tőled duplán más címen.
Az egyik dolog ugye a racionalizálás. Ebben benne van a hivatalok hatékony működtetése, az energiahatékonysági beruházások (ami többszörösen jó az államnak) és persze az is, hogy egy magasabb GDP-hez mérten a relatív hiány is alacsonyabb, vagyis ha a gazdaságot ösztönzik, akkor azzal megint két legyet ütnek egy csapásra.
@az igazi Sipi: Te milyen mosakodásról beszélsz, ember? Mert én a valóságot emlegetem Neked.
Amúgy továbbra sem értek egyet azzal, hogy a felemelkedéshez az szükséges, hogy a vállalkozói réteget ellehetetlenítsük, ezzel is növelve a munkanélküliek számát.
Szerintem ez egy meddő vita. Valószínű nem egy szinten élünk. Amúgy nem válaszoltál a kérdésemre.
@avanivi: Mire gondolsz, mikor azt mondod "megbeszélték"?
Csak nem arra, hogy igy egy kis pénzhez jutottak (saját vagyonkájuk gyarapításához).
Amennyiben erre gondoltál, ez más fejében is megfordult.
Aha, a magánnyugdíj szent. És aki nyugdíj gyanánt lakást vásárolt, hogy azt majd kiadja? Most meg ráverték volna nekik az MSZP-sek az ingatlanadót?

Akkor nem sipákoltatok?
Nem hiszem, hogy bármely felelős, komolyan gondokodó szakember, egyetértett volna a jelentős adócsökkentéssel. (jelenleg) Első lépésként azt kellene megtenni, kihasználva a kétharmadot, amit eddig senki sem mert. Drasztikusan le kell építeni az államigazgatást valamint az önkormányzati apparátust. Nálunk, ezt most jelképesen írom, de ha egy faluban laknak 20-an, már önkormányzata van. Természetesen a fentiek vonatkoznak a többi vízfejre is. Azt tudom, hogy ezekkel nem lesz népszerű egy kormány, de egyébként biztos a bukása.
@drukkker:
"Mikorra tudatosul, hogy ezt a két harmados győzelmet úgy érte el a fidesz, hogy csupán jól kommunikált, vagyis O programra szavazott az ország nagyobbik fele."

Kíváncsi lennék, hogy TE milyen programra szavaztál 2006-ban amikor az MSZP és Gyurcsány nyert? Na, milyenre?
Adócsökkentésre?

Utána pedig lett ÁFA emelés és adó emelés és megszorítás?

Kicsit kettős ez a mérce!
@az igazi Sipi: inkabb hallgasd meg mit jelentenek be :)
Basszus, hallgatom.
A bébiszitter után nem kell majd adót fizetnem!!!
Mér megérte a Vitya!
Ezen agyaltak ennyit? Bravó
@geszvat: Te játszod a hülyét?

"- Százezrek dolgoznak minimálbéren, vagy a valósnál jóval alacsonyabb fizetéssel bejelentve, miközben zsebbe ADÓZATLAN pénzt kapnak mellé"
Szerinted ők akarják így, vagy a munkaadójuk, a tisztelt "NETTÓ BEFIZETŐ" akarja így csökkenteni az alkalmazottja után fizetendő járulékot?

"- Tízezrek, de akár százezres tömeg dolgozik kényszervállalkozóként,"
Szerinted ők akarják így, vagy a munkaadójuk, a tisztelt "NETTÓ BEFIZETŐ" akarja így csökkenteni az alkalmazottja után fizetendő járulékot?

"- Százezrek bujkálnak a közszférában és az oktatásban fizetéssel/ösztöndíjjal, miközben nekik vagy a versenyszférában kellene húzni az igát, vagy a munkanélküliek keserű kenyerét kellene fogyasztaniuk."

Ez ugye csak vicc. Szerinted a szemét parasztja inkább állást vállalt, csak hogy Neked rosszabb legyen?

"- Az "egyszerű" munkavállalók se kérnek számlát/bizonylatot a boltokban, a kisiparosoktól, stb. Ezzel támogatják a fekete pénzek áramlását."

Ugye láttál már pénztárgépet? Az ad nyugtát, ugye tudod? Ha kártyával fizetsz, akkor meg főleg. Tudod, hogy az elég, nem kell mindenről számla?

"40-50 évesen leszázalékoltatják magukat, aztán feketén tovább dolgoznak mellette."

nincsenek talán 300.000-en, és ők is a korábbi fizetésük alapján kapnak cask valami minimális lóvét. nézz utána.

"- Elmentek korán nyugdíjba, majd dolgoznak tovább, gyakran főállásban."

Nem nagyon lehet csak úgy korábban elmenni nyugdíjba. Ha el is megy, annak nagyon szigorú szabályai vannak.
Ha meg dolgozik, akkor az után gondolom befizeti a törvényes járulékokat, nem?
visszaadjak az embereknek a szabad gyumolcsparlat keszitesehez valo jogot! HURRA!!!
Beszarás, mindenki röhög mint a Mikrsoszkóp Színpadon
Mondjuk olyan is a műsor.
Pálinkafőzés liberalizáició? Kirély.
A Hofi mekkorát dobna ebből...
@Rob67: Miért nem a 16%-ot kommentálod?
Ha összejön az otthoni melóm, akkor jövőre mindössze 60ezerrel nőne a havi nettóm... ki nem szarja le a páleszfőzést :D
@butus: a vízfejleépítést is bejelentette....
@newtehen:
A nyugdíjazás és rokkantnyugdíjazás szabályait csak az utóbbi 1-2 évben szigorították jelentősen.
Engem nettó befizetőként rohadtul nem érdekel, ki milyen címen tologatja a felelősséget. Fekete pénzt kapsz, ami (és így a fehér) után nem fizetsz adót és járulékot.
Pontosan tudom, hogyan és miként kapnak korkedvezményes- és rokkantnyugdíjat az emberek, hiszen akad belőlük az én bővebb családomban is. Kicsi az ország ahhoz, hogy több százezres érintettből ne ismernék többet személyesen...

Nem megmagyarázni kellene a problémát, és tologatni a felelősséget, hanem megoldást találni. Mivel itt már rég nem a kisebbségről, hanem a nagy többségről beszélünk (a fenti befizető kritériumnak kevesebb, mint fél millió ember felel meg, viszont a becsületes kispénzűekre nincs tippem se), az a megoldás rohadt sokaknak fájna, ezért is vagyok szkeptikus a megvalósíthatósággal kapcsolatban
@FlybyWire: en is ezt szamoltam magamnak :) Es a paleszfozesnek tenyleg orulok!!! :)
Hahaha a CHF-eseken is segíteni akar.
Hmm ez kétélű fegyver. Nekem van, kettő is, szopok is, de vállalom, én vettem fel. Nekem egyelőre nem kell segítség. De akit kirúgtak a munkahelyéről, és emaitt szív, azon szerintem is illik segíteni, és nem úgy mint a ballib vérszívók kitalálták, hogy csak újabb uzsorát vernek rá, hosszabb távon, meg elveszik a lakását és bérelheti... rémálom...
@ladislaus: hallod most legalább kiderül, hogy ki (roki)nyugger a blogon, illetve kinek van 200 bruttó alatti fizuja/ki feketézik keményen.
Mostantól aki nyíg, az ezekbe esik bele nyilván :D
@FlybyWire: rokinyugger :DDDD LOL :DDDD
En meg az otthoni munkakereses elott allok es bizom benne hogy nem ugy kell szamoljak hogy bruttober/2=netto.
Egyébként is kellemes az érzés, hogy egy teljesen beégett posztban kommentelünk.

Adólufi, mi? HAHA :D
@ladislaus: én is külföldön nyomom még, és nemrég kezdtem otthon keresgélni... mostantól végre van értelme, mert ha utol nem is tudom érni az itteni nettómat fizuban, de a 16%-kal már BŐVEN megéri inkább otthon melózni, full bejelentve. A difit elvinné az itteni rezsi, meg az időnkénti hazautak költsége.

Honvágy rulez :D
jah :) Most dobbenet ul arcukon, ahogy nezik hogy mit is akar a kormany... :)))
nekem a fules a fulemben, munka felretolva, aztan kicsit optimistabb leszek ebed kozben :)
"18. intézkedésként az állami vezetők prémiumainak 98 százalékos különadóját, 19.-ként az állami vezetők fizetésének kétmillió forintban maximálását jelentette be."

Hohohóóóó :DD na ez már kezd tényleg utópista lenni... ezt megvárom :D
@FlybyWire: Hat en detto ugyanebben a cipoben jarok... Csak itt ma a viz "fentrol" jon nem lentrol... (rossz vicc :) )
Teny hogy jobb itt a penz, es az adoburokracia is otode mint otthon...
Csak sajna nem jutottak ki a VB-re pedig jo lett volna egy olyan orszagban elni ami VB-n van :)
@FlybyWire: meg mindenfele egyebb ilyen extra penz... ez joooo! :)
@ladislaus: hehe, csak nem ugyanott vagyunk? Csak nem egy kezezésen múlt a dolog? :D

Beszarás miket sorol OV.... hát ha ennek a felét meglépik, le a kalappal!
@FlybyWire: Debizony, latom profilodon az inda-n :D
@FlybyWire:

A most bejelentett volna az azonnali és nagyarányú? Jah, hogy az nem beégés, mikor tegnapról mára, tegnapelőttről tegnapra kell módosítani az öleteket, amíg végre valami életszerű sikerül belőle? Az sem beégés, hogy a Bajnai által kijelölt utat járjuk jövőre is a 3% hiánycél tartásával? :-)

Ezzel kellett volna kezdeni csütörtökön, megspóroltak volna egy valódi, gecinagy égést a pénzpiacok előtt.

Jaaaah, hogy akkor most nem mulatoznál, hanem rohagyámeg, a szemétbajnait követitek bazmegelnél? Van ilyen :-D Csak nehogy a kormány fényessége maradandó látáskárosodást okozzon :-D
@FlybyWire: en ebben bizom hogy meg merik huzni! En elhiszem hogy nem jo az ha a brutto 200e es a brutto 1mm fizu is ugyanannyit fizet szja-t, de valahogy tenyleg egyszerusiteni kell a dolgokat, es max majd bevezetni x ev mulva egy masik lepcsot. mint itt: 21-42% 36e EUR feletti reszre...
FlybyWire: miért nem kommentálom? Nem nagyon tudok azonosulni a honváégyaddal, én is külföldön vagyok és számomra nehezen értelmezhető olyan életstílus ami a repülőjegyekkel kalkulál.
Ha úgy gondolod, jobb lesz akkor gyerünk.
De ha azt gondolod, hogy akkor most majd megkapod az itteni fizetésedet... (pl Anglia).
Azért ez megmosolyogtató.
A számításaim szerint a ahhoz hogy ebből én jól kijöjjek ahhoz 2 százalékra kellene lemenni az adóval. Ez nem valószínű.
De ki fog nyerni ezekkel az ójabb látszat intézkedésekkel?
29 pontból 20 akkora baromság, hogy a Fábri sem merné beemelni a Showderbe...
A víziót értem, jó lenne a szebb jövő, de asámán még mindig nem tudott leszállni a földre, maradt a felhők között.
Nem vagyok maszopos, de ettől még nem kell bevennem ezt a maszlagot.
De nehogy félre érts, lecseréltem a gulyást Fish&Chipre, ergo nincsen jogom beleszólni, ahogy senkinek sem aki nem ott adózik. Mindegy hogy Trianon vagy önszánta volt az ok.
Csak véleményem van, ennyi.
@Fabius: tehat a bajnaifele kijelolt ut a 3%os hiany??? Ne mar...
-Moophlandnews-
Belső hírek az MSzP-ből: Automata szellentésvizsgálót osztanak ki az aktivisták között, hogy elemezhessék a kormánytagok bélműködését. Ettől azt várják egymás elvtársai, hogy talán képet kaphatnak az Euro és a CHF várható mozgásáról. A kapott eredményeket, a jól bevált Nokiás dobozban, a 4-es metróval küldik "Kaufmann Mózes" tőzsdei elemzőhöz! Újra kiosztásra kerültek a sarló-kalapáccsal díszített szemellenzők is a posztolók között! -moophlandnews-
Válasz erre
@ladislaus:

De, bizony, már. Keressél rá bátran, mi van kőbe vésve általa az IMF felé vállalásként 2011-re. Ezt a jelenlegi, éppen ismertetett verzió szerint fogják tudni tartani Orbánék, ha a bankok extra adóját és a közszolgák rendszerének ésszerűsítését végrehajtják. Ezt én is támogatni tudom, de ettől még a tényen nem változtat.
@Fabius: tehat ez bajnai fele ut? nem IMF fele ut?
mondok valamit: IMF melyen bekaphatja! - ez szereny velemenyem persze roluk.
Es ezert kell esetleg leulni veluk egyezkedni. Bajnaieknak nem volt tokuk hozza, ezert kaptuk ezt a szart a nyakunkba...
index meg rohadtul szakerto:
"Ide-oda rángatja az OTP-t Orbán

Szakkommentár: Amikor a miniszterelnök a gazdaságpolitikai intézkedéseket kezdte sorolni, a tőzsdeindex és az azt jelentősen mozgató OTP árfolyama emelkedni kezdett, az OTP 4900 forint alól 5050 forintig drágult, később visszaesett 4860 forintig, pár perc múlva ismét 4950 forintnál járt. Az Orbán-beszéd kezdete óta a BUX a 21 000 és 21 200 forintos sávban mozog."

Ennyi hulyet!!!!
@Fabius:
Na ne égesd már magad a "Bajnai által kijelölt, 3 %-os úttal"!
Ki jelölte ki nekünk ezt az utat, és miért? Csak nem az EU és az IMF a felvett hitelekért cserébe, amikor letérdeltünk? Elég, ha megnézed a 2002-2009-es államadósság és közszféra költség alakulását, azonnal megvan a válasz is, hogy miért kellett földig érő nyelvvel bevenni az IMF és az EU brokiját...
Nem biztos, hogy ez a legjobb ido erre (sot), de Magyarorszagon nem csak a gazdasag elenkitese miatt kell adot csokkenteni, hanem azert is, mert eleve lehetetlenul nagyok az adoterhek, ami miatt rendkivul nagy az ugynevezett 'szurke' gazdasag. Kevesen adozunk sokat, szar szolgaltatasokert cserebe. Ha nem nonek, csak epp nem is csokkennek az allam bevetelei az adocsokkentes kovetkezteben, mar annak is baromi nagy haszna van. Persze nyilvan csokkennek, mert ezek a hatasok nem ervenyesulnek azonnal, ezert necces (vagy nem is meglepheto) most. Amikor meg lehetett volna tenni, akkor nem tettek. Sem a fidesz, sem az mszp.
@ladislaus:

Az egyezkedés megtörtént, az eredmény ismert. Nevezheted aminek akarod. Bajnai félének, IMF útnak, aminek tetszik. De a jelenlegi helyzetben nincs más választási lehetőség, mint végigmenni a költségvetési hiány csökkentésének útján. Ahogy teszi ezt minden hozzánk hasonló gondokkal küzdő ország Portugáliától Olaszországig.
nem en elmegyek kajalni egy orara... jo etvagyat mindenkinek :)
@ladislaus: főzz pálinkát is!légyszilégyszi :)
remélem van még lőpor a tarsolyukban, és sikerül hangzatos hülyeségeket beszélni, amivel el lehet érni piaci alapon olyan frankó deviza árfolyamokat, hogy tényleg mi könyörgünk, hogy a hitelünket váltsa már át forint hitellé valaki.....
Basszus, bealszok ettől a Harrachtól.
Az hagyjén hogy a főnök szavait magasztalja, de hát aki ennyire nem szónok az mi a picsáért nem e.mailben írja meg?
@Fabius: Nehogy má érdem legyen, hogy nem omlott össze teljesen a gazdaság... Nem kellett volna ellopni a libákat, meg a pénzt, és akkor nem kellett volna megszorítani a nadrágszíjat éppen a véálság közepén, amikor minden normális kormány lazítja a fiskális politikáját. Nem kellett volna belehajszolni a népeket a devizehitelekbe, és akkor nem kéne az 5%-os kamatszintre büszkének lenni, amikor minden más jegybank jóval alacsonyabbra vitte a kamatot. Nem kellett volna annyira aljas politikát folytatni, hogy kp-ért kelljen vásárolni a nyugger szavazókat, mert normális adófizető ember csak pofonokat kapott 8 évig.
Ez mind a Bajnai érdeme, ne tegyél már úgy, mintha rögtön első áldozás után lett volna miniszterelnök.

Egyébként meg semmi értelme a nagy hőzöngésnek az elmúlt hetek körül: a kormány megpróbált hangulatot teremteni ahhoz, hogy az EUnak eladja a magasabb hiánycélt, nem sikerült, sajnos ez van.

Ettől még nem fogunk a "Bajnai által kijelölt úton" haladni. Ez nem is lenne reális, ilyen sok libát ellopni ennyire primitív csaló trükkel másodszorra már nem lehet.
@Gabtsika: Utána számoltál már, hogy mennyivel emelkedtek volna a hitelek, ha csak az árfolyamkockázatot kellett volna megfizetni? Ok, úgy is sokkal, de még bőven belefért volna és még így is jobb lenne a forinthitelnél! Csakhogy a bankok mindenféle plusz költséggel megterhelték egyoldaluan a törlesztőrészleteket!
@Fabius:
Volt egy cikk a Portfolio-n a különböző országok helyzetéről (vagy útjáról, ha jobban tetszik), amit az Index is linkelt egy darabig. Egyértelmű következtetése az, hogy egyetlen ország sem járta és járja a magyar utat, teljesen külön árválkodtunk a grafikonon.
Tehát a miénk se nem portugál, se nem olasz út, ez teljesen nyilvánvaló, fölösleges megpróbálni összemosni.
A Varánusz átírhatná a cikket, mert ezek után viccnek egy kicsit rossz...
Nem veszed eszre mennyire unalmas ez a tema? Sok szazezren szavaztak akar arra is hogy ne legyen adocsokkentes /de lesz: 16 százalék lesz az adó/ csak az mszp/szdsz tunjon el vegre a fenebe. Nagyon faj ez neked, ugye?
@moophlander:
Valamelyik blogban írta valaki, hogy folyamatosan vezeti a CHF árfolyam és a törlesztőrészlet alakulását. Jó lenne, ha előkerülne, és feldobná a grafikont, természetesen a pontos számok minket nem érdekelnek, de legalább jól látnánk, hogy az árfolyam csökkenését nem pont úgy követi a részlet, ahogy a növekedését...
Ami undorító a bankok magatartásában az a kockázatért vállalt nulla felelősség. Ha bedőlnek felelőtlenül kihelyezett devizahitelek, egyszerűen behajtják azokon, akik még fizetnek. 130 milliárdos OTP nyereség pénzügyi válság idején? Nem szokásom a populista kijelentések mellé állni, de úgy vélem, itt az ideje tejelni.
Negyedelik Simor fizetését

Orbán Viktor mai bejelentése szerint a közpénzből gazdálkodó cégek és intézmények vezetőinek bérét havi bruttó kétmillió forintban maximálják.
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134291&is=1

VIKTOR, VIKTOR!
@MSZP = Megint Szerzünk Pénzt: Én nem negyedelném, hanem elvenném, amekkora karakter Simor. De ez az irány speciel tetszik :-)
@az igazi Sipi:
"es a 4 eves ciklus vegen lett adocsokkentes?
mert en tobb, mint 20e nettoval tobbet keresek januartol..
ugy, hogy a bruttom nem valtozott:-) "

Jó, akkor azt is számold ki mellé, hogy az ÁFA 20-ról 25%-ra emelkedése miatt mennyivel több adót fizetsz?
Azt nem ertem, miert kella hulyeket, a hulyeseget tamogatni. Aszongya hogy: atvallalnak azoknak az adossagait, akik nem tudjak azt fizetni?
Tisztara Tibi bacsi elintezi feelingje van. Nem kell felelosseget vallalnod, mert ha elbaszod, allambacsi megoldja. Gratulalok...
Azért a T.Ház közelebb áll a kabaréhoz.
Ilyen szintű mellébeszélést...
@Fabius: ne erőlködj, elkapkodtad ezt a posztot, ez a magyarázkodás csak visszás most :)
@Alamio: Nekem is tetszik, most hogy Simor max 2 milliót kaphat végre kijöttünk a szarból. Azt hittem nehezebb lesz megoldani a válságot, de Viktor mindig meglep a csavaros húzásaival.
@tildy:):
"Nem kell felelosseget vallalnod, mert ha elbaszod, allambacsi megoldja. Gratulalok... "

Hány amerikai és nyugat-európai bankot segítettek ki a kormányok a válságban?

A bankoknak se kell felelősséget vállalnia, állambácsi megoldja? Na, hogy is van ez?
@tildy:) Én maradéktalanul egyetértek a Tibi Bécsi effektus tarthatatlanságával. De ezzel nem leszünk népszerűek :)
Helyes, aki nem fizet ki egy szolgéltatás, azt ne is vegye igénybe.
Én sem maradhatok a bérleményemben ha nem fizetek,. nem használhatok autót ha nem fizetem ki.
@atleta.hu: így van, de nyugi, ez túl magas az ilyen Rob67 féléknek, aki nem sokat fog az egészből, csak a nettó anglia fizut képes a nettó magyarországival párosítani :)
"Érzhetően feszülten közölte, hogy az "a humor kategóriájába" tartozik, hogy egy nem kormánytag politikus nyilatkozata döntötte be a forintot. Szerinte a májusi költségvetési adatok idézték elő a forint mélyrepülését, mert májusban már 87 százalék volt a költségvetés hiánya."

ad1) Eddig még csak 70% volt a hiány, és megint kussol arról hogy a bevételek 90%-a az év második felében jön.
ad2) Mostmár OV is feliratkozott a nyilvánosan az emberek szemébe hazudók közé azzal hogy a forint mélyrepülését nem ők idézték elő. Tényekkel nem éri meg vitatkozni..

Ja és egy gyöngyszem: "A kereszténydemokrata Harrach Péter szerint Orbán miniszterelnökhöz méltó beszédet mondott. Ezt szerinte csak a szocialisták bekiabálásai zavarták meg (papírról olvasta felszólalását, az előre megírt szövegben nem számolt azzal, hogy a szocialisták nem kiabáltak közbe). " ROTFL.
Komolyan mondom, néha tényleg a Jobbik tudja a legjobban megfogni a dolgok állását. A szokásos "jobbra-balra" csapkodás után a bekiabáló MSZP-nek mondta Vona:

"Önöknek nem bekiabálnia kellett volna, hanem síri csendben hallgatni. A magyar gazdaság oroszlánját, amit önök pumának neveznek, önök döglesztették meg, Kósa Lajos bűne csupán az, hogy a dögöt az egész világnak mutogatta".
@Bonaparte Napólejon: Nyílván nem ez oldja meg a válságot; viszont fillérekből lesz a forint, mondogatták nekem mndig- ha van 500 olyan köztisztviselő, akire ez vonatkozik, az is bevétel (vagy ahogy tetszik, kevesebb kiadás).

Akik meg Tibi bácsiznak, hallgassák meg még egyszer, ami ezzel kapcsolatban elhangzott. Nem arról van ugyanis szó, hogy a közös adóból kivásárolják a hitelt, aztán elengedik. Tehát vagy az én fülem rossz, vagy azé, aki így hallotta.
Ezért a rizsáért kár volt behintáztatni a nemzeti valutát. Persze most ilyen színházak lesznek 2014-ig.

ORBÁN, HÜLYE VAGY?
@geszvat: De pont tegnap ismerte be a fidesz hogy nincs szó államcsődről, sőt "kiigazításokkal" tartható a Bajnai kormány hiánycélja. Kósa tök hülyeséget beszélt.
@Sir Kommentor:
Annak az ÁFÁ-nak jelentős hányada 12 % volt nagyon sokáig, onnan sikerült pl. a közüzemi díjak és az élelmiszerek forgalmi adóját 25 %-ra emelni (tehát több, mint duplázni!). Csak a pontosság kedvéért.
Tehát egy átlagos család átlagos ÁFA terhelése volt kb. 16-18 % korábban, most meg 24 %.
A feleségem mértékadó véleménye: bebasznék ennek a populista ingyenélőnek...
Ez csak egy hirtelen vélemény volt.
Nyílván később finomodik: meg is rugdosná.
@Pistie: Akkor Vona is rosszul hallotta, mert ő is kussra intette a szocikat. Meg én is rosszul hallottam a bekiabálásokat. A tényekkel már ne álljunk le vitatkozni...
@Pistie:
Bizonyos területeken már júliustól nincs keret az állami alkalmazottak bérének kifizetésére. Ezt nem lehet csőd közeli helyzetnek hívni egy debreceni találkozón? Egyre több elemző ismeri be, hogy ekkora túlreagálásra ők se számítottak.
Lehet, hogy meggondolatlan, és egy kicsit túlzó volt, de hogy komolyan gondolta, abban biztos vagyok.
@Alamio: "Orbán: Rossz üzlet a kilakoltatás
A kilakoltatási moratóriumot azzal indokolta, hogy nagyobb terhet jelent a kilakoltatás, mint ha kiváltanák a bedőlt lakáshiteleket."
Ezt hogy lehet maskepp erteni?
@MSZP = Megint Szerzünk Pénzt: Hat azert arra kivancsi leszek, hogy mit fog szolni az EKB es az EU ehhez. A jegybankelnok ugyanis a Lisszaboni Szerzodes egyik fuggeleke szerint kulonleges vedelmet elvez, mivel o nem csak a magyar allam alkalmazottja, de egyutal az EU kozponti bank rendszerenek is.
@eml: hét rizsa az van, egy valaggal.
Mondjuk sokkal többre nem számítottam őszinte leszek.
Most hirtelen hogy erősíti a forintot!

Ekkora köpönyegforgatást még a szociknál sem láttam.
@eml: Hat o egyaltalan nem ilyen "rizsara" keszult, de beintettek neki Brusszelben es Washingtonban. Tudjuk, hogy szerinte a vilag felig akaratbol all, most kiderult, hogy igen, de nem az o akaratabol (mint hitte) hanem Baroso & Co-ebol...
Viktor program-sűritve: Minden magyar főzzön pálinkát ,baccon be és vidáman látja a világot.
@Rob67:
Ezek az intézkedések előre meg voltak írva, a Szíjpeti és Kósala féle beböfögés csak arra kellett, hogy Ő, nemesenszületett Felcsút-svábhegyi Első Orsós Emánuell Viktor eljöhessen mint a Nagy megváltó, a hős Messiás.

Ezek állatok, dolgozniuk kellene, nem szinészkedni!
@Rob67: hát, ez is egy (szintre jellemző) megoldás. Aztán lehet gondolkodni is, ez egy másik út :)
@tildy:): A kiváltani számodra azonos azzal, hogy elengedni?
Ez nem ingyenebéd, hanem megvett hitel, amit be lehet hajtani.
@Megfigyelo: Brüsszel az nagy zakó volt!

82-ben is a belgák intéztek el minket (Foci VB), most is Belgiumban semmisült meg az Új Magyar Haza.
@FlybyWire:
Én is gondolkozom. Felragasztom a képét a porcelán aljára.
Nagyrészt a saját véleményemet hallottam vissza Orbán beszédéből a munkával és az adózással kapcsolatban.
Na és jövőre nettóban több mint 1 millával többet fogok keresni mint eddig. Az a lényeg, hogy aki dolgozik, az kevesebbet fizessen.
Hajrá, csak így tovább!

Mellesleg aki azzal riogat itt hogy mégsem lesz adócsökkentés, meg hogy a Fidesz nem tartja be az ígéreteit, az most legyen kedves koppanjon egy nagyot a padlón.
@geszvat: Az "allamcsod" egy jol meghatarozott nemzetkozi jogi kifejezes, azt (es pontosan azt) jelenti, hogy egy orszag nem tudja kifizetni egy lejart *kulfoldi* tartozasat. Az, hogy valakinek belfoldon nem fizetnek, nem "allamcsod".
@Fittipaldi:
Aki 85 Bruttót keres? Az szopni fog tovább.

És sajnos vannak olyanok, pont a közszférában, akik TÉNYLEG annyit keresnek.

Egyébként koppantam, de azért még kivárok. 19-ről 10-re a társasági adó az tényleg jelentős, de 18-ról 16-ra az SZJA az nem annyira.
@Fittipaldi: az nem megy nekik, látod a Nagy Mentoruknak (maszop) se ment. A kistesó szadesznek se, az már ki is múlt, mert nem tudott se tanulni, se megújulni. A vörösöket még viszi a nyugger és holdudvar lendület, de kérdés, meddig?
@eml:
Inkább az a gond, hogy ennyire függők lettünk. Ha csak tartjuk a 2001-es államdósság szintet, most (szinte) röhögünk az egészen. A hitelfüggőségben biztosan igaza van Viktornak, ezt nehéz lenne vitatni. Ennek egyértelmű folyománya az a mozgástér, amivel 2009-2011-ben a magyar kormányok rendelkeznek. :o(
@eml: Nem, Brusszelben csak levontak azt a kovetkeztetest, hogy Orban olyasmit igert, amirol nyilvanvalo volt, hogy sajat erobol nem tudja teljesiteni - es az EU nem volt hajlando a melyen zsebebe nyulni, hogy megis valamit teljesithessen belole.
Egyébként szüleim és nyuggerek, és ők is maszoposak, el is kezdtek szirénázni, hogy jaj majd honnan lesz a hiányzó 300 milliárd, biztos megint az ő nyugdíjukat vágják meg, stb.

Mondtam nekik, hogy ha a kettejük nyugdíját meg is felezik, én egyedül nettóban többet kapnék, mint amik ők elbuknak. Semmit se szeretnék jobban, mint hogy őket tudjam majd támogatni!
@Megfigyelo:
A hibát nem vitattam, csak a rosszindulatot, és a váratlan túlreagálást, tekintve hogy ki, hol és hogyan mondta.
Az önmagában szomorú, hogy azonnal minden nemzetközi elemző elhitte, hogy a korábbi kormány hazudott a költségvetés állapotáról. 2006 tavaszának átka.
@eml:
Dolgozz többet, vagy szerezz magasabb kvalifikációt, és akkor a 33-ról 16 már jelentős lesz.
@Fittipaldi: Masutt Te ill. masok boven tobbet perkaltok majd. Ez az egykulcsos ado a forditott Robin Hood, felhaborito. (Egyebkent ezt csinalta mar 98-02 kozott is, elvett a szegenyektol, es odaadta a gazdagabbaknak.)
@geszvat: 10M forintnyi CHF alapu hitelem van! Pontosan vezetve, mikor mit emeltek és miért! Félévente van törlesztőrészlet megállapítás! Érdekes, hogy elötte egy héttel mindig felmegy a CHF, aztán beesik! Én akkor vettem fel hitelt házra, mikor 164 Ft volt a CHF. 61500 törlesztéssel kezdtem..... Most 91400 már! Ha csak az árfolyamkockázatot kellene vállalnom (az átlagot, nem az éppen csúcsot) akkor kb 77-79000 lenne!!!
@geszvat: "Felelos" politikusok mondtak, persze, hogy hittek nekik.
@eml: azért keresnek annyit, mert túl sokan vannak a közszférában, és nincs értéke annak amit csinálnak. A saját érdekük is az, hogy a versenyszférában dolgozzanak vagy vállalkozzanak. Élethosszig tartó tanulás, stb.
Nagyjából 7 éve ez a véleményem (amióta van véleményem erről a kérdésről).
@eml: nem szoktam magam idézni, de:
"FlybyWire 2010.06.08. 13:50:10
@ladislaus: hallod most legalább kiderül, hogy ki (roki)nyugger a blogon, illetve kinek van 200 bruttó alatti fizuja/ki feketézik keményen.
Mostantól aki nyíg, az ezekbe esik bele nyilván :D"

Teccett volna rendesen tanulni/jobb kapcsolatokat építeni, és most sokkal többet keresni. Első tipp: kedvesebbnek lenni ismeretlenekkel? :)

Amúgy persze, hogy a keveset keresőkön is illene segíteni, de JÓREGGELT - már vagy 1 évtizede a közép-felsőréteg magánszférában bejelentett alkalmazott tartja el az országot!! Jár nekik is egy kis jutalom ezért, tánesetleg???
@geszvat: A nejem dajka egy oviban, az ő szempontjából írtam. Én kösz megvagyok.

Egyébként a szuperbruttó 33%-a és a tavalyi 16%-a?
@Megfigyelo:

Na de azért azt is el kell ismerni, hogy a középosztályt is illik támogatni, mert mi csak hordjuk az hátunkon az országot már egy ideje, de alig kapunk vissza. Pl. soha nem kértem semmilyen kedvezményt, támogatást, kamattámogatást, csak fizetek, fizetek és fizetek.

Mondjuk én sokat ebből nem profitálok, mivel több csatornán kapom a bérem, de ha többet nem kell fizetnem akkor nekem már jó.
@Fittipaldi: ez pedig a másik oldala az előző kommentemnek. Így teljes a kép, köszönöm!
@geszvat: Miért? Szerinted nem hazudtak? Téged is átbasztak, úgy mint másokat! Tudom, hogy ezt nehéz bemyelni, de attól még így van!
@Megfigyelo: rosszul látod, nem a gazdagoknak ad (én sem vagyok az), hanem annak aki dolgozik és fejlődni akar.

Aki gazdag az nem dolgozik és nem fizet jövedelemadót, őket egyáltalán nem érinti ez a változás.
@Nandi29: nocsak, vagyunk azért páran ebben a cipőben :D
@moophlander:

Igen de a Svájci jegybank alapkamata is nőt.

MIndeképpen beszoptad, de legalább nem Egyiptomi nyaralásra vagy plazmatévére költötted.

Kitratás, hátha lesz jobb.
@geszvat: Nem kell ahhoz sok, hogy valaki 18% feletti adosavba essen.... Nem biztos, hogy halalra keresi magat azzal a kb havi brutto 141666-al. Kb. netto 102E folott mar magasabb savban vagy....
@moophlander: A kamatlabak ("kezelesi koltse@az igazi Sipi: gek') is megnottek.
@Alamio: Azt hiszed befogjak? Ismerjuk az ilyet...
@Nandi29: ha jól emlékszem, (mert 5 éve vettem fel) 217 forintnál lesz secko jedno hogy miben(Ft) vettem fel! Téhát, még mindig jobb! Ebben nem ez volt a szopóka, hanem az, hogy olyanok is felvették a CHF alapu hitelt, akik éppen ki tudták nyögni ezt az alacsonyabb összeget! Sőt, még a bankok ezerrel reklámozták is, hogy így vedd fel a hitelt!
@tildy:): Azt hiszem, Te meg a tavalyi adosavokban gondolkodsz. Iden mar nincs 18%-os sav sem. (Iden 17%-van azt hisszem 5 millioig, de a "szupebrutto" utan szamitva, ami megfelel 21.6%-nak kb. 4 millioig, a hagyomanyos bruttora szamitva.
@Pistie:
1: 84.6% a hiány, kellene adatokat is nézni néha.
2. a bevételek kb 58%-a jön 90 helyett. Tudni kellene az adófizetési periódusokat és akkor nem lenne baj... Szerinted év végén fizetik be az adókat? www.apeh.hu

Ha orbán hazudik, akkor te most mit csinálsz? Igazságbeszédet mondasz? lol.
@Fittipaldi: En nem "gazdagokrol" irtam, hanem "gazdagabbakrol", ami nem abszolut, hanem relativ meghatarozas.
@Megfigyelo: A tavalyiban gondolkodom, mert iden meg nem keletkezett magyarorszagi jovedelmem .Ezek szerint azota valtozott. Koszi a kiigazitast.
@Megfigyelo: Én is ezt mondtam, hogy "ha csak az árfolyamkockázatot kellett volna vállalni"! Valójában ez olyan móka, amiben a banknak nulla rizikója van! 10M Ft hitelre, 23M Ft fedezetet kér pl. az OTP! Képzeld el, hogy kiadsz egy munkát egy vállalkozónak és olyan szerződést írnak, hogy mindegy milyen lesz a munka, mindegy mikorra készül el! Ki kell fizetned még akkor is, ha szarabb alapanyagból készítették, mint amit megrendeltél! :D
@tildy:): Bocs, de csak arra tudok reagálni, ami elhangzik, vagy arra, amit már megléptek. A hit egy másik kérdés. Mert most csak annyit írtál, hogy úgyis hazudnak.
Egyébként miért ne hajtaná be? Azzal, hogy megveszek egy csomó hitelt olcsón, majd behajtom, cégek is foglalkoznak. Ha jól értem, most erre egy állami hivatal is létrejön, aminek ez lesz a dolga.
@Nandi29: Nem a "kozeposztalyt" kell tamogatni, hanem a magasan kvalifikalt minosegi munkat jol megfizetni. A budai uriasszonyoknak, csak azert, mert ok a *kereszteny nemzeti" kozeposztaly, nem jar allami szolariumberlet.
@tildy:): Tokeletesen megvaltozott, mar ez is az emberek 90%-a szamara egykulcsos ado volt. Most meg a legmagasabb jovedelmueknel sem lesz progresszio; ezt nevezem "forditott Robin Hoodnak".
@Megfigyelo: Ok. A "gazdagabbaktól" az állam jelenleg a megtermelt jövedelmüknek több mint 60%-át vonja el. Szerinted ez normális?
Ez jelenleg egy óriási ellenösztönző hatás. Ha ennyit keresnél, elgondolkodnál, hogy egyáltalán ven-e értelme dolgozni.
És ezt például a rengeteg köztisztviselőre költi.
@eml: a problema nem az hogy mennyit erez meg hanem az hogy 85 a bruttoja!!!!
@moophlander: Azert reszben valoban a vilaggazdasagi valsag az oka ennek. A bankok rovidlejaratu CHF forrasokbol adjak a lakashiteleket; amikor bedugult a nemzetkozi hitelpiac, akkor ok is csak dragan jutottak penzhez, ugyhogy valamennyire indokolt volt emelniuk. A pofatlansag az, hogy a helyzet javulasaval sem csokkentik vissza a reszleteket...
@Fittipaldi: Én nem vagyok gazdag és mégis az össz adóm (mindent beleértve)54%! Szerintem neked is! :D
@Fittipaldi: A nyugdijbefizetes es a TB nem egeszen "jovedelemelvonas" - ezekert orvosi ellatast (olyat, amilyet), tappenzt ill. nyugdijat (akkorat, amekkorat) kapsz. Nem szeretnek egy olyan vilagban elni, ahol minden benne van a boritekban, de ramegy a csalad otthona egy komplikaltabb vakbelmutetre.
@Megfigyelo: A világgazdasági válság csak a gyenge gazdaságú M.o.-on tett be ennyire! Ismerősöm osztrák banknál vett fel hitelt! Értetlenkedett, hogy mi a f...t csinál a magyar kormány? Megyó, Gyurcsi, Bajni jól legyengítették az országot! A betegség a gyenge állatot viszi el először! :D
@Megfigyelo:
De az korrekt hogy jövedelemfüggő?

Mentős barátomat idézem: "Lesza.om, mennyi TB-t fizet, nincs a mentőben első osztályú ágy!"
Schiffer egy dillettans... ekkora hulyeseget mondani!
@Fittipaldi: Ez nagyjából a parlamenti képviselői fizetési meg banki osztályvezetőtől felfelé kategória. Biztos sok munkahelyet fog teremteni, ha a banki ügyvezető az évi 5milla fölött már csak 17 %-ot fog adózni. ÉS valahogy eddig is találtak ügyvezetőket, osztályvezetőket, senior elemzőket, főkönyvelőket meg parlamenti képviselőket, meg hasonlókat, akik havi 400 fölött kerestek.
Na mi volt a lufi seggfej bloggerkém?
@kisa: meg a vesenyszférában például egy mérnöki, akik csak elvileg keresnek jól, gyakorlatilag a megtermelt jövedelem nagy részét elveszi az állam.

@Megfigyelo: van egy méltányos szint amit szívesen kifizetek ezekre, de annál többet az állam nem vehet el, mert akkor az állam lesz a legnagyobb tolvaj.

@moophlander: nekem 58-59%-ot vesz el a jövedelemből, plusz 20%-át minden pénznek amit elköltök, plusz jövedéki adó a benzinre. A sajátom mellett két másik családot is eltartok, de ez most javulni fog.
süti beállítások módosítása