Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.05. 08:00 Fabius

Fülkeforradalmárból Mákvirág

Címkék: fidesz orbán viktor elkúrás mákvirág csontvázak

"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán ez a magyarázat arra, hogy az elmúlt két nap eseményei után Orbán Viktor hangját nem, csak a citerázó térdeinek zörgését hallani. Vagy tizenhét év távlatából visszanézve már nem érvényesek a 1993-ban megfogalmazott orbáni sorok? Úgy megváltozott ez a rohanó világ, a mentalitás, hogy egy miniszterelnöknek nem kell tartania magát általa megfogalmazott ideológiához?

Kedves Orbán Viktor! Mikor lesz valakiből szelek által rángatott, üresen zörgő Mákvirág? Elég hozzá az, hogy a 2006-os választások utáni Gyurcsányra tett dehonesztáló nyilatkozatába kompatibilissé válik?

"Nem választás kérdése, hogy akarunk-e nyerni, kutya kötelesség, hogy ha lehet, akkor nyerjünk. Magyarország a jelenlegi politikai vezetéssel nem tud a válságból kikerülni, ezzel a miniszterelnökkel nem lehet a forintot megvédeni."
A nyerés fülkeforradalommal sikerült, ahogy kétharmados felhatalmazással forintot gyengíteni két nap alatt kétszer is, jelentősen. Tehát igaz a megállapítás második fele, miszerint ezzel a miniszterelnökkel nem lehet megvédeni a forintot. Sőt. Ez már a Mákvirág szint? Vagy arra még gyúrni kell kicsit mondjuk a Nemzeti Együttműködés Programja első három mondatánakfelülbírálásával?

"A győztesnek nem igaza van, hanem feladata. A győztestől nem azt várjuk, hogy bizonygassa igazát, hanem azt, hogy tegye a dolgát, teljesítse feladatát. Számomra a XXI. században ez a modern kormányzás mottója."
No, ez a mottó magától útnak indult a kuka felé. Bár a győztestől tényleg nem azt várjuk, hogy bizonygassa igazát. Pláne azt az igazát, ami az ország jegybankja és a frissen felállt kormány nemzetgazdasági minisztere szerint sem létezik. Igen, bizony, Matolcsy György is elismerte egy gyenge pillanatában, hogy a hiánycél 4,5-6,5 százalék között lehet. Vagyis államcsőd közeli helyzetet vizionálni puszta szemfényvesztés a választók megtévesztésére. Gondolom ezért is nem Matolcsy jelentette be, mert felelős gazdasági szakember ekkora hülyeséget nem vállal magára.

Ezért kérdezem én minden tisztelettel, hogy hol húzódik a Mákvirág lét vékony határa? Mert a megvédeni igyekezett devizahitelesekkel, hobbi tőzsdéző kisbefektetőkkel és a kkv szektorral megfizettetni az önigazolásunkat meglehetősen gusztustalan. Sokkal egyszerűbb és korrektebb megoldás volna kiállni a két/háromharmadnyi nép elé, és azt mondani: nincs pénz kalácsra. Ki kell küszködni a fellendülést közösen és pont. Ekkor elkerülhető volna a szocikra jellemző Mindent A Nagy Szavazatvesztés Ellen látszat, és nem látszanátok kiszáradt mákgubónak, tövében egy lefosott zoknival.

 

 

 

 

 

 

Nem kerül nem várt kiadás a családi kasszákban a béka segge alá eső forint, az emelkedő törlesztők és az értéktelenedő részvények miatt. Nem várunk mi itt azonnali és nagyarányú kolbászkerítést felcsúti recept szerint. De azt igen, hogy legalább azt végezzétek tisztességgel, amire anyagi lehetőség van.
Tudom, hogy rendkívüli kormányülés van a poszt születésének pillanatában. Azt biztosra veszem, hogy a Kósa és Szijjártó nyiltakozatoktól közvetve bezuhanó Dow Jones miatt a fejmosás időben megérkezett, és nem csak az árvízhelyzetről megy a tanakodás. Azt is tudom, hogy a piacok magyarázatot várnak, ahogy mi is. Ezért csak remélni merem, hogy a mai Nagy Csontvázfeltáró Nyilatkozatban jó alaposan megfontoljátok, ki mond, mit, és hogyan.

Különben nagy szarban leszünk, és a végén a devizahitelesek fognak indulót énekelni a Szentkirályi utcában trappolva, Sub Bass után szabadon:

Hát ez az látod én mást nem is vártam
Mit lehetne szeretni egy hús-vér bábban
Csak egy jo álarc kell ami mindent eltakar
S a messziről jött ember azt mond amit akar
Őket nem bántja izé (hééééé) te is ismered
Úgy hívják a srácot ,hogy lelki ismeret
S ha ő kilőve akkor ki nyújt támaszt
Nincs mit tenni majd a választó választ...

 

85 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr352057740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Forgatókönyvek 2010.06.05. 11:06:28

Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Hölgyem és Uraim! Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles ...

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.05. 09:47:56

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A két központilag kinevezett új gazdasági szakértő nyilatkozatai után született posztok érdekes fordulatot mutatnak.
A rájuk írt kommentek is feljövőben, de azok alapján hétvégén is sok hozzászólást várok, amiben nem fognak a fityiszfanok feldicsérni.

Átfutottam a jobbos sajtó mai címlapjait.
- Hagyó
- King' s City
- Gyurcsány
- végkielégítési botrány
- eldugott halovány Szijjártó mosdatás

Ez volt a mai Magyar Hírlap.

- Az új polgári esélyekről,
- Bábolnán is zajlik az elszámoltatás,
- Ellenőrzik Wieszt vagyonnyilatkozatát,
- Brüsszeli támogatás- külügyi téma,
- Közel másfél milliárdos kár érte az államot Sukorón.

Ez volt a Magyar Nemzet.

Tovább az orbáni úton! Hagy boruljanak a csontvázak. Ezzel lehet még etetni a kétharmadot egy darabig.
De tenni?

Örülök neki, hogy Fabius még reménykedsz a kormányülés esetleges irányváltásában.
Legyen igazad és ezen keresztül szerencsénk!

Mert lassan ide az kell!

Arról nem beszélve, hogy a keresztyén kurzusváltásra is szükségünk lehet még, mert rég imádkoztak annyian, mint most, hogy történjen már valami csoda a Fideszesek fejében!
Elkezdte magát leamortizálni a Fityisz banda és a Gonosz törpe is:))) hehehehe!
Már ki merik mondani az emberek, hogy a Király....no nem király, hanem a TÖRPE MEZTELEN!!!!!!! hahahahaha
Ez fasza, meg se kell szólalnia már a geci Cigány alföldi hernyótalpas szőlőbánnyász Mussolini Napóleonnak, mi akkor is tudjuk interpretálni, ha az odvában reszket (bőrzakóban láttam!! )
az 1998 és 2002 közötti időszak ismeretének ellenére reménykedtem, hogy orbánék csak azért pofáznak égbekiáltóan ordas baromságokat 8 éven keresztül és azért akadályoznak meg minden eszközzel minden reformtörekvést, mert a chatalom átvételekor ezt ők akarják majd megtenni és az országmegmentő képében fürödve tartósan bebiztosítani a kormánypozíciójukat. tudom már az kizárta ennek valószínűségét, hogy orbán koncepciózusan hallgattatta el minden potenciális ellenfelét a pártban és üldözött száműzetésbe minden tehetséges embert és vette körül magát sültbolond arcokkal, mert mániákusan ragaszkodik a hatalmához. mondom, ennek ellenére voltam olyan naiv, (persze a szavazatomat nem adtam rájuk, de reménykedtem) hogy azt gondoltam talán megjött az esze, talán érett valamit 8 hosszú év hatalomtól (amit ő annyira de annyira szeret) távollétben töltött ideje alatt. de nem, ez tényleg ekkora barom. miért kell nekünk a totálisan alkalmatlan politikai "elitünk" miatt folyamatosan szívni?
Megertem a "3 millio" fideszre szavazot. Ki akart volna a hazug, szerencsetlenkedo tolvaj szocikra szavazni 8 ev utan-ertekelheto alternativa nemleven.
A mostis durrogo fanatikusokat viszont nem ertem.
A fidesz pontosan ezt csinalta a regi kormanyzasa idelyen is. Maradt ellenzek, kopkodott a levaltott kormanyra, csalt lopott hazudott (akar a tobbiek) es semmifele erdemi munkat nem vegzett.
Amiben rosszabbak mint a tobbiek, hogy iszonyu fejetlenek, teljes az osszhang hianya, szakertelemenek a teljes hianya mutatkozik meg naluk, viszont arcoskodas es a demagogia megy ezerrel.
Sztem a magyar politikai erdektelenseg majd csak ezutan jon igazabol, mikor rajonnek hogy a Zemberek hogy "ezek sem jobbak a deakne vasznanal" es raebred az orszag hogy nincs alternativank, nincs europai szinvonalat es az ittelo nep erdekeit kepviselo partunk.
Elkeserito.
@melchi zadok: Én is hasonlóan éreztem a nagy Gyurcsány-balfaszkodás idején: rühellem az orbánfasisztákat, de ha ők nem rakják rendbe az országot, akkor beszoptuk. És most kiderült, hogy tényleg beszoptuk.
Azt hittük Orbán kemény kézzel kormányozni fog. Nem kormányoz, hanem lebeg és rossz tanácsadókra hallgat. Ez az első pár nap katasztrófa. Én már spájzolom a kaját, mert nagy lázadás lesz itt év végére.
@Perselus Piton: Nagyon beszoptuk. Ráadásul kétharmaduk van. Ha 30 körül lennék, már húznék is el innen.
@belekotty: Ugyan, ugyan, Kotty elftárs, nem olyan könnyű otthagyni a 3as6árh1et. :o)))
@eznemisénvagyok: Főképp mert én még mindig Belekotty vagyok. :-))
Basszameg!
Én még emlékszem egy sovány szakállas fiatal fickóra,aki kvázi "kizavarta" az oroszokat.
Rajongtam érte...
Ha a mostani énje az evolució egyenes következménye,akkor inkább elmegyek remetének.
OV átirta a galaktika összes törvényét,mára a Nap kering a Föld körül szerinte.
Én elvből nem vagyok szavazó,csak szemlélődő (most lehet ekézni),a kommunizmusban,mikor kötelező volt egy bizonyos szinten felül párttagnak lenni a megbizhatóság okán,akkor is sikerült valami baromi szerencsével elkerülnöm.Akkoriban fogadtam meg,hogy soha nem hiszek politikusnak,mert politikusnak lenni rendszerfüggetlen,kizárólag az eszmei-anyagi haszonszerzésről,és nem a szolgálatról szól.
Majd ha jön egy Churchill-formátumú alak,aki azzal kezdi:"nem igérhetek mást,csak vért,veritéket,könnyeket",akkor talán...
demagógiával választást nyernek.
a baj csak az,hogy rettentően dilettáns népség,mindenféle realitásérzék nélkül.
az Isten óvjon minket ettől a jövőtől!
/ lehetőleg ne az ő Istenük! /

semjén,mint miniszterelnök helyettes...
ne bántsd őket Istenem,nem tudják mit művelnek....
Nem a FIDESZ-re szavaztam, de az első legitim, nemzetközileg is elismert és elfogadott, 2/3-os többséggel nyerő kormány megalakulása után szerettem volna, ha a sikerből,ha morzsák is, de nekem is jutnak.Az egyik devizahitelemet még a választások előtt visszafizettem(szerencsére a nagyobbikat)a kisebbiket meghagytam,arra számítva, hogy a forint lezúzza a svájci frankot,így nyertese leszek a világra szóló sikernek,178 ft. volt a frank amikor visszafizettem, most 200 ft. felett van.Még 6000 frank kölcsönöm van.
Köszönöm, FIDESZ
Eh, nem tudom, kinek voltak illúziói. De azért ne hamarkodjuk el a pálcatördelést, van még 4 (remélhetőleg csak 4) évük. Hogy utána kik? Na, ez a fogós kérdés.
@Balga Belga: ez már azért kicsit visszafogottab nyilatkozat. még akkor is ha számok nélkül nagyságrendi (!) eltérésről beszél.
szeretném ha ementén haladnának tovább.
talán ez a tockos megadja a helyes utat.
@úriparaszt:
Vazz!
Ezzel az egésszel csak annyi bajom van,hogy a Fiuk a Nagy Magyarok Istene kedvéért sem akarnak egyszerű 2x2 matek nyelven beszélni!
Én is utáltam anno a matekot,de ők ennyire???
Elvtársak!
Álmodtunk/igértünk 4x2-őt!
Csontok elvittek 2x2-őt!
Sajnáljuk,marad minden a régiben...
Ezt egy átlagjózsi megérti,ha nem is gyújt örömtüzeket :)
@belekotty: Nem cikizni akarlak, de 1-ben piszkosul tévedsz!

"Azt hittük Orbán kemény kézzel kormányozni fog. Nem kormányoz, hanem lebeg és rossz tanácsadókra hallgat."

NEM HALLGAT EZ A ...... SENKIRE!
Balf@szopera az első sorból nézve...elkeserítő.
Én nem rájuk szavaztam,de drukkoltam nekik méghozzá a saját érdekünkben,mert ha ezek is elb@sszák,akkor az országnak vége.
Erre mivel kezdik???
Orbitális megagigaelb@szással...elkeserítő:(
Ez pedig rímel ide,nézzétek meg:

www.youtube.com/watch?v=Fpt5xxdPhvg
@kisa:
No ez az...
Én már ezt nem fogom (itt) megérni
Majd szépen bocsánatot kérek egy zsidótól,és naponta felolvasom: "Oly korban éltem én.."
Ennél lejjebb már nincs,én megyek.
@Balga Belga: Nem szerencsés úgy hazugsággal vádolni valakit, hogy már a vádaskodás is egy ordas hazugsággal indul:

"Varga a forintgyengülést okozó nyilatkozatokra azt mondta, nem voltak szerencsések. Kijelentette ugyanakkor, hogy a Bajnai-kormány nem mondott igazat, és az általa készített költségvetési számai NAGYSÁGRENDEKKEL térnek el a valóságtól, bár Varga konkrét számokat nem mondott."

Ha nagyságrendi eltérés lenne, az minimum 10, 100 vagy 1000szeres eltérést jelentene, ez a nagyságrend szó jelentése.
Ha nagyságrendEKről beszélünk, akkor ugye legalább 100-szoros eltérésről van szó (többesszám).

Na most vagy a fidesz pénzügyi főguruja nincs tisztában ilyen alapvető fogalmakkal, az elég fasza, jó kezekben az ország.

Vagy pedig a fidesz pénzügyi főguruja hülyének néz minket, ami rosszabb, az egész pénzügyi rendszert, és azt akarja állítani, hogy az EU-nak, IMF-nek nem tűnt fel, hogy Bajnaiék "számai" NAGYSÁGRENDI eltérést mutatnak a valóságtól.

Haj-haj, én úgy voltam vele, hogy a fijúk talán 8 év alatt megértek a hatalomra. Megértek, mert különben beszoptuk, végleg, Albánia lesz a bezzeg.

Eddigi teljesítményük: csontvázbizottság, külföldi magyarok rommá szopatása a kettős állampolgársággal, forint szétkúrása.

Szóval beszoptuk. Aljas imbecilis hülyék kezében az ország, akiknek nem csak hogy fogalmuk sincs arról, mit kéne csinálni, de nincs is kedvük a szimbólumokon túllépni.
hmmmm......asszonták...., ŐK, NEM KÉRNEK 100 LÉPÉST !!!

hjahhhhhh....... 2, KETTŐ IS ELÉG VOLT, ÉS MÉG AZ AMCSI TŐZSDE IS BELENGETT PICIT !!!!!

gyerekszááááj, mondhatnánnk !

na, de kicsit idősebben volnának ugyebár.........monsjuk az eszük az megrekedt bizonyos szinten.....:O)
na, de kicsit idősebbek volnának ugyebár.....mondjuk az eszük megrekedt bizonyos szinten...:O)

bocs az elírásért, de a Viktor képén úgy röhögtem, hogy a könnyeim eltakarták a látásom...:)
@turulpina:
Nem mondhatod komolyan! :)
A nép,az Isten adta nép akarta a 2/3 többséget!
Az orális szex baromi jó dolog,csak nem mindegy,hogy a f*sz mellik végén van az emberfia :)
@turulpina: Ez a nagyságendiség nem neked szólt, nem is nekem. Ez a csak tévéből tájékozódó egyszeri embernek, akik azt húzza le az egészből hogy a Bajnai-kormány hazudott. Ennyi, ez szín tiszta kampány. Meg kell őrizniük a kétharmados többséget, jön az önkormányzati pénzkifolyatásról szóló választás, plusz elég szarul festene, ha már 5 nappal a hatalom megkaparintása után elvesztenék a táboruk mondjuk 10-15%-át.
színtiszta egyben természetesen, csak a Viktor a klotyón képen mosolygok már egy ideje :)
@Öreg Sam: Hát mink megint a rossz végére kerültünk / maradtunk a fasznak, ez nem vitás.

Van itt egy becsvágytól fűtött politikus, aki minden politikus álmát, teljhatalmat kapott a szavazóktól.
Megtehet bármit, tényleg bármit.
Laza tempóban rommá lophatja magát, és még közben valami jót is tehetne. Jót. Átalakíthat intézményrendszereket, önkormányzatot, köztársasági elnökséget, bármit.

Meg is teszi a bármit, de nem úgy.
Annyira kicsinyes és/vagy buta ez a fasztörpe, hogy csak a rombolásra koncentrál. Szlovákokat kúrogat, forintot kúrogat, néha elszalad egy pofonért Brüsszelbe, a totál debil pribékjét megteszi szóvivőnek, és csontvázak után nyomoztat. Mert szerinte ezek most a LEGFONTOSABB teendők.

Adócsökkentésről persze rég nincs szó, radikálisról pláne. A húgyagyú gazdasági főguru hiánnyal beindított növekedési lázálmainak épp most adtak szép sallert Brüsszelben (nem mintha bárkit meglepett volna ez).
A devizahitelesek megmentéséről (NE A ZEMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG) talán kérdezzük meg az illetékeseket, a devizahiteleseket. Biztos sok jót gondolnak most viktorról, ahogy eszükbe jut az aktuális törlesztő, amibe pár ezret azért fognak csak befizetni, mert a két húgyagyú, kósa és szargyártó épp a főnök seggét próbálja menteni.
@Valahol Máshol: nem nekem szól?

Miért, most már a jobboldalon megengedett a kettős beszéd, lehet külön beszélni a befektetőknek, meg a proliknak is?

Könyörgöm, 2010 van, nem úgy van, hogy amit bent mondok az enyéimnek, azt úgyse hallja meg senki, aki kint van.

Nincs ezzel persze semmi gond, csak a jobboldal lényegi önmeghatározása, a (szoclibek) hazugságaival való szembehelyezkedés van megint arculköpve.
Mint adózó állampolgár, K Ö V E T E L E M ! a Varga-féle tényfeltáró bizottság jelentésének a nyilvánosságra hozatalát.

1. Hadd tudja meg ország-világ miben csalt, hazudott a Bajnai kormány a 2010 évi költségvetés összeállítása során.

2. Hadd tudja meg mindenki, hogy csődhelyzetben vagyunk, a komcsik piszkos trükkei nyomán.

3. A jobboldali sajtót pedig példás büntetésben kell részesíteni, mert erről a csődhelyzetről az elmúlt napokban elfelejtettek hírt adni, így sérült az állampolgár hiteles tájékoztatásban való joga
@turulpina: Természetesen nem kritikának szántam a nem neked vagy nekem szóló részt, hanem, hogy a tények nélküli beszéd, mert Varga eddigi produkciója semmi más mint kampánycucc, egy hablaty.

Majd tényként közlik a megszorításokat meg az alkotmányos gazdasági rend címén végrehajtott államosítást. Én már várom, szeretnék tisztán látni.
Varga Mihály szerint tartható a hiánycél,akkor most ki a hülye?
@Valahol Máshol: Értem én, a felháborodásom költői. :)
@turulpina:
Bazmeg!
A 2/3 az 2/3.
Ezt akarta az Isten adta NÉP!
A személyes pechem,hogy nincs sok 4 évem hátra,hogy a sorozatos elkúrók után végre kapjak egy hiteles kormányzást!
A neve nem érdekel egyedül,tőlem kétfarkúnak is hivhatják.
Ha én lennék kétfarkú,el is vállalnám :)
Véleményem szerint nem lehetnek ennyire hülyék, inkább az állampolgárokat, és a külföldet nézik annak. Úgy tudom, van náluk a bölcsek tanácsa is. Vagy nincs itthon a macska, cincognak az egerek? Szerintem teszt volt, a külföld felé, a hitelezőink felé. Nem akarom elhinni azt sem, hogy pár embernek a meggazdagodása vagy a pártkassza hiányának betömése lett volna a cél. Általában nem hiszem elsőre azt sem, hogy hűséges és kitartó szavazóikat így akarják rávenni arra, hogy mindenre rábólogassanak. Valami céljuk van, amitől az isten mentsen bennünket, mert nagyon rossz lehet. Nálam a legjobb változat az lenne, hogy ennyire buta, diplomáciai érzékkel nem rendelkező pártkatonákból áll a fidesz, akikre rá van bízva egy ország irányítása. Ismerek egyet, az előbbi ismérvekkel, mostmár politikai államtitkárnak.
Nem értem. Varga szerint tartható a hiánycél. Akkor a két hülye milyen államcsődről beszél? Az EU saller után hazakotródó Viki most megint megkéri Matolcsyt olvasson már ki valami jót az üveggömbjéből?
Nem nyilvánosak a tényfeltáró bizottság számai?
No mi van? Nem fejtjük ki az igazság minden részletét? Szerintem kormány még ilyen gyorsan nem vezstette el a hitelét mint ezek. Medgyessi legalább száz napig dübörgött, amig ki nem derült hogy az ikerdeficit is dübörög.
@IQ bajnok: Lehet, igazad van. Körbeveszik a seggnyalók akik azt mondják amit hallani akar.
@Öreg Sam: "Basszameg!
Én még emlékszem egy sovány szakállas fiatal fickóra,aki kvázi "kizavarta" az oroszokat.
Rajongtam érte..."

- Én ott álltam a közelében 20 méterre amikor elmondta a beszédét, én akkor kiakadtam, hogy mennyire felelőtlen beszéd volt abban a helyzetben. Akkor azt kívántam soha ennek az embernek a kezébe hatalom ne kerüljön. Sajnos vágyam nem teljesült.
@apc: hmmm.....MI állunk a KÖR közepén, ők meg KÖRT /polgári kört/ alkotva ugatnak kifelé, egymásnak ellentmondó fasságokat !

meggondolatlanok.....

Mert, ha meggondolták, amit nyilatkozgatnak, akkor azt, no azt, nem lehet végrehajtaniuk !!!

Nincs hozzá már elég tűrőképesség.
Furcsa, hogy még senkinek nem tűnt fel, hogy ugyanazt csinálják, mint '98-2002 között. Köpködik az előző kormányt, összevissza beszélnek és közben szépen lopnak. Pályáztatás nélküli privatizációt akarnak, az szerintetek kinek lesz jó? Emlékeztek a 12 nagy állami gazdaságra? És 4 évig sem nem lehet tenni ez ellen, megvonják a vállukat és azt mondják " ja, tetszettek volna másra szavazni, ez a kormány legitim"
@pillekosbor: "Szerintem teszt volt, a külföld felé, a hitelezőink felé. "

A Kósa beszéd még csak-csak (lett is eredménye), de ami utána jött az nehezen nevezhető tesztnek szerintem.
@belekotty: Én sem értek már semmit sem. Nem készültek arra hogy egy országot kormányozni is tudni kell? Csak a hatalom megszerzése volt a cél? A nemzeti érzések mentén összeveszíteni az ország polgárait? Az országgyűlésről kivonulni vagy be sem menni könnyebb volt, amikor sem igennel sem nemmel nem válaszoltak semmire és csípőből megtorpedóztak mindent? Ezzel nem mentegetem az előző kormányzópárt mohó, harácsoló,jellemtelen "szakembereit" csak az a véleményem, hogy nagyon könnyű volt a semmit nem tevés éveiben létezni. Visszamenőleg elvenném az összes ilyen "képviselő"-től a jogtalanul felvett minden járandóságát. A miniszterelnöknek pedig kívánom azt, hogy tűrjön már meg egy-egy hozzáértő szakembert is maga körül, olyanokat, akik az álmaira esetleg nemet tudnak mondani, és korrigálják a többiek hülyeségét. Mindannyiunk érdeke, hogy a kormányunk kormányozzon, mert nincs jobb. Tud valaki jobbat?
@Öreg Sam: @belekotty: Veletek ellembe ,én soha nem hittem a törpe tetünek.A '98-as választáskor kertészkedés közben üvöltve szídtam,hogy az anyja fojtotta volna bele a Dunába !!!!Meg a hozzá hasonlókat is.Nos a szomszéd évekig csak köszönt,isten nyugosztalja,kinyírták a zsidók ötletei.Akik ilyen szélmalmok mint Ti,szégyeljék magukat.Nem is érdemeltek jó kormányt ! Ne szarjunk be,nem is fogunk soha.Sem az utánnunk jövők.
varga mihály bejelentése után a lehetséges forgatókönyvek száma 2 db-ra csökkent

az egyik semmirekellő ősbarom (mindenki tudja kiről van szó ezért a nevet most mellőzném) még mindig az ellenzékiség populista faszságainak flashbackjével küszködve böfizett egyet, mire a másik ősállat, egy pávatollat a seggébe tűzve és a bohócsapkát szemig a fejébe nyomva kezdett tiszteletköröket futni: "bizony, amit ősbarom elvtársam mondott, az a színtiszta igazság!"

a piacok meg úgy gondolták , "oké akkor huf sell" és micsoda meglepetés a forint zuhanni kezdett.

na itt jön a az egyes számú forgatókönyv: a fidesz józanabbik fele két nap után beismeri, hogy a fiúk ostoba f@szok voltak, a hiány a a meg nem talált csontvázerdő mellet is tartható bocsi, sorry stb.

a második verzió csak abban különbözik, hogy ezt mind szépen és jó előre eltervezve csütörtökön nyitott short pozícióikat varga mihály bejelentésével zárták.

a profitot pedig hétfőn realizálják.

nektek melyik a szimpatikusabb?
@venszivar: Én sosem hittem Ovinak, a 89-es beszéde óta utálom mint a szart. Csak a szocik 8 éves rémségesen szar kormányzása után gondoltam kell egy vaskezű ember, hátha Ovi végre az lesz. Nem is szavaztam rá nehogy meglegyen a kétharmada. Ilyen gyorsan ember nem veszette el a hitelét mint ezek.
@pillekosbor: Ha esetleg belőjük az egész bandát a Dunába?
Minden épeszű ember tudja pártállástól függetlenül, hogy a magyar gazdaságot a szocik 8 év alatt taccsra vágták. A kicsit okosabbak azt is tudják, hogy a 2010-es költségvetésben(csakúgy mint 2006-ban) még lehetnek aknák...5 nap kormányzás után ezen szarkupacokat áttolni a Fidesz oldalára...Gratulálok, pár év múlva majd ugyanazt halljuk, mint csóró Antall Józsefről, hogy ő kúrt el mindent
@melchi zadok: Nem tudom melyik a jobb. Gazemberek vagy ostobák?
@pepin_nymburk: Te csak írsz nem olvasol? Kósa és Szargyártó aszonta államcsőd, forint zuhan. Varga szerint meg nincs államcsőd.
Ez a hülyeség már nem a szocik műve, ezt a világraszóló állatságot a fideszesek hozták össze párnapos kormányzásuk alatt.
@belekotty: valószínű tájékozatlan vagyok, lécci másold ide, mit mondott szó szerint Kósa, általában ezen a ponton kezdődnek a csúsztatások. Rendben lévő gazdaságnál nem lehet felelőtlen nyilatkozatokat okolni, az ilyen "trágyalé a szánkig ér" magyar gazdaságnál igen, ami, ismétlem, nem 5 nap termése
@melchi zadok: a shortos a jobbik, akkor legalább eszük van...

Csak legalább szóltak volna nekünk is, hogy vegyünk mink is eurót, érdemes lesz...
@pepin_nymburk:

Kedves pepin elvtárs!
Talán kérnéd el Varga Mihály elvtársól a tényfeltáró bizottság jelentését, amiben minden bizonnyal fekete-fehéren le van mutatva, hogy miben csalt a Bajnai kormány. Vagy neked se mutatják meg? Milyen érdekes.

A mindig olyan jól értesült HIR TV most hallgat, mint szar a fűben. Ők sem tudják megszerezni a jelentést?

Talán nincs is jelentés? Nem lehet az kedves pepin elvtárs, hogy te jól át vagy baszva?

Csak azért elvtársazok egy kicsit, kedves pepin elvtárs, mert amit a FIDESZ művel válság ügyben, arra a művelt kommunista is csak csettinteni tudna.
@eremita: Hát igen, emlékezz 2006-ra, ott már egyszer el lett játszva kedvesem ez a lemez, és öröm volt nézni, ahogy Kuncze maci azt nyilatkozza, ő nem tudott semmiről, 2006 júliusában!!!! Ki van itt átbaszva édesem?
Várjuk meg a júliust, mielőtt elvtársazol, nagyokos, és akkor nyilatkozz majd, szívesen állok elébe.
Amúgy meg Szijjártó egy pöcs, szégyellheti magát az MSZP, hogy 2/3-odhoz juttat egy olyan pártot, ahol egy ilyen fazon tényező lehet
@pepin_nymburk: te valóban nem látod, hogy míg péntekig Görögországhoz hasonlította Magyarországot Kósa és Szíjjártó, addig ma már Varga azt magyarázza, hogy nincs is oylan nagy baj? (ha hivatkozás kell, lvass el egy erre vonatkozó index cikket, ott lesznek a linkek elrejtve benne) Nem látod hogyan csináltak segget a szájukból 3 nap alatt? Erről van (itt) szó, nem arról, hogy "bezzeg a szocik".
@pepin_nymburk:

A vörössegűek elbaszták a dolgot és le lettek váltva 2/3-al. Megérdemelték a sorsukat. Te még mindig ennél tartasz?

Úgy érvelsz, mint a neveletlen kölyök, aki csinál valamit rosszat és utána a másikat mószerólja be, hogy elkerülje a büntetést.

Most a FIDESZ-ről van szó. Aki hónapok óta azt mantrázta, hogy készen áll a kormányzásra és azonnali, nagyarányú adócsökkentéssel kezdi a kormányzást. Meg azt is mantrázta, hogy azonnal befejezi a zemberek sanyargatását. Meg azt is mondta, hogy azonnal visszavonja a Bajnai kormány költségvetését, mert az már márciusban megbukott.

Ne 2006-ra hivatkozz, hanem a 2010-es Bajnai költségvetést kritizáld, de szakmai alapon, ha tudod.
@pepin_nymburk:

tessék: "Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük"
@eremita: Csak azt tudom ismételni, amit az előbb is: lássuk, milyen hiányszámok lesznek júliusban, vagy milyen konkrétumokkal áll elő Varga elvtárs. Addig vakon bízni egy költségvetésben, Magyarországon, az elmúlt 8 év után, ahol egyszer sem találta el a PM a hiányszámokat, bátor dolog. Érdekes, akkor senki sem méltatlankodott, az egész szakma végigasszisztálta a gazdasági ámokfutást. A Fideszesek össze-vissza nyilatkoznak, 8 év alatt egy épkézláb gondolatuk nem volt, mégis őket választották meg elsöprő többséggel, lássuk mire jutnak
@eremita: Varga azt nyilatkozta, hogy a jelentés a miniszterelnöknél pihen, ő dönt a továbbiakról.

Nagyjából ilyen lehet a jelentés:

a költségvetés hiámya: ........... milliárd Ft

A kitöltendő részre majd beírja a miniszterelnök az általa egézségesnek vélt számot.

Kábé ez lehet a hírhedt csontvázjelentés.
@pepin_nymburk: "Érdekes, akkor senki sem méltatlankodott, az egész szakma végigasszisztálta a gazdasági ámokfutást"

nem tudom te melyik szakmára gondoltál, ha esetleg takarítónőkre, akkor minden bizonnyal igazad van.
@melchi zadok: Baloldalhoz köthető média gazdasági újságiróira gondoltam, akik szerint pl. a 2007-es megszorításokat csak egyféleképpen lehetett megvalósítani(gyurcsányi út)
2010 januárjában megrökönyödve néztem a TV-ben, amint egy vezető elemző elhibázottnak nevezte a 2007-es intézkedéseket...ás hány ilyen volt, kivétel Petschnig Mária Zita, aki már 2005-ben rájött, rossz úton járunk
@pepin_nymburk:
Mivel a szoci kormányok már sokszor trükköztek, ezért a 2010 évi Bajnai féle költségvetést minden oldalról tüzetesen átvizsgálták. (ÁSZ, MNB, PSZF, EU, IMF, hitelminősítők, hogy csak a legfontosabbakat említsem.) A FIDESZ-en kívül mindenki azt mondja, hogy habár vannak kockázatai, de ennek ellenére ez egy végrehajtható költségvetés. Nagyjából a hiánycélok is tarthatók.

Olyan költségvetés pedig a világon nincs, amit menet közben nem kell a változó körülményekhez igazítani.
Uhhh, helyesírásilag nem tökéletes a jelentés, de a holland-magyar igencsak remegővé teszi a gépelésemet. Ezt egyszerűen nem hiszem el. 1-6! Áhhhh, nna lépjünk tovább.
@eremita: Igen, ebben 100%-ban igazad van, de sajnos a görög példa mutatja, hogy a tüzetes ellenőrzés ellenére el lehet rejteni bizonyos tételeket(ott is a felsorolt szervezetek bábáskodtak). Reméljük nálunk nem lesz sok ilyen
Hogy tesztelés volt-e, nem tudom, de igen megtervezettnek tűnik. Viktor fülese Barrosotól, Kósa barom beszólása, Szíjjártó megszokottan hülye tódítása. Nem gondolták Ők, hogy ez ekkora kalamajkát okoz. Most viszont összeszarták magukat. Ld. Varga Mihály nyilatkozata.
Ezért azután ma elvárnám a válságtanácskozás után azt, amit már a felelősöknek eddig is meg kellett volna tennie. Orbán Viktornak le kell mondania a miniszterelnökségről, hiszen az egészért főnökként Ő felel. Az Országgyűlés hétfőn miniszterelnököt választ. Viktor véglegesen kivonul a magyar politikából. Úgy látszik mégsem űzi szakma szinten a miniszterelnökséget. A két balfasz /és nem esküszöm meg rá, hogy a lépéseiket nem főnöki instrukciók hatására, előre megbeszélt menetrend alapján végezték /, Kósa és Szíjjártó pozícióikról lemondva mától eltünnek a közéletből és az állami vezetésből. Ellenük ügyészségi vizsgálat indul, hűtlen kezelés gyanújával. Kíváncsi lennék, ha Zushlag 10 évet kapott első fokon 60 millióért, amiből 50 megtérült, akkor ez a két faszfej mennyire érdemes. A kár néhány százmilliárdos. Természetesen a büntető perek után jönniük kell a polgári kártérítési pereknek is. Devizahitelesek, gazdálkodók, stb., az egész magyar közéleti keresztmetszet.
Nagyon ildomos lenne - bár nem tudom, hogy most ki ebben az illetékes - figyelni a pénzmozgásokat, tehát ki vásárolt közvetlenül a Kósa bejelentés előtt eurót, ill mélyponton OTP-t, s figyelni a nagy tételű eladásokat a cirkusz végén. Gondolom sok egyéb disznóság is kiderülne. Soha nem tartotta Viktort államférfinek, így véleményem szerint a fentieket nincs nagyvonalúsága és bátorsága meglépni.
@pepin_nymburk: 1990 óta a hatalmon levő kormányok kivétel nélkül minden esetben a parlamenti választások évében "választási költségvetést" csináltak, teli rakva a választóknak kedves jóléti kadásokkal. (Ami után a hány mindig elszaladt.)

Most van az első eset, hogy Bajnai nem választási költség vetést csinált. Én becsülöm ezért, még akkor is, hogy biztosan lehetett volna jobbat is csinálni.
@öregkopasz0208: szargyártó és kósa valóban megérdemelne egy-két próbapert, ha mondjuk a devizahitelesek pertársaságot hoznának létre, megfizetnének pár komolyabb ügyvédet, szerintem lenne keresnivalójuk...

A fidesz úgyis azt vonyítja már 8 éve, hogy a felelősöket meg kell büntetni, nosza, itt az alkalom. Nehogy már két pártdroid kedvére döntse be a forintot.
Az egyszeri dakota a száguldó vonatról meztelenűl beleugrott egy kaktuszbokorba, amikor megkérdezték, miért tette, csak annyit mondott, akkor jó ötletnek tűnt( De most a Mi seggünkből állnak ki a tövisek-tüskék.Ha a rózsának tövise van, akkor a kaktusznak milye?)
@turulpina: Mentelmi joguk van és ha arra gondolsz hogy pölö Kósa 1990 óta (pont mint Vitya) parlamenti naplopó akkor esélyed sincs bármiféle jóvátételt is kapnod. Húsz éve az adófizetők pénzéből gazdagodni... Az a hülye itt aki nem politikusnak ment a rendszerváltoztatás után.
Mindenesetre megnézem majd azt a fidesz-szavazót, akinek még van hátra törlesztése, hogy kire fog szavazni ősszel. :)

Szép dolog bőszen utálni 20 évvel a rendszerváltás után a kommancsokat, 4 évvel őszöd után gyurcsányt, de az idei mérleg egyelőre az, hogy egy hét alatt többet vett ki a dilettáns fidesz a Zemberek zsebéből, mint a Bajnai-kormány 5 hónap alatt.
@Valahol Máshol: hát igen, viktor és sleppje az ékes példája annak, hogy ha az ember igen fiatalon megutálja a munkát, esetleg még a munkával való közelebbi kapcsolatba keveredés előtt, akkor érdemes egyből politikusnak menni.

Szargyártóval egy időben védtem a diplomámat, ő már akkor győri önkormányzati képviselő volt, és pár hónapon belül parlamenti képviselő lett.

Úgy megkérdezném tőle is, ugyan miből lett 100 milliós vagyona, ha az iskola óta csak a nép képviseletéből él.

Azért a rómaiak nem voltak teljesen hülyék az életkori cenzussal. Bizonyos posztokat bizonyos kortól lehessen csak betölteni. Én a választhatóságot valahol 35 évtől engedném, addig legyen már kénytelen mindenki dolgozni egy kicsit, legalább alibiből...
@pepin_nymburk:
Kósa:
"Arról sem szabad megfeledkezni, hogy jelentősen csökkenteni kell a vállalkozások adóterheit. Azt a kérdést, hogy miből, értelmetlen feltenni, hiszen pillanatnyilag a túlélés a legfontosabb - mondta Kósa. A görög példa arra ad lehetőséget, hogy Magyarországot sem hagyják majd elsüllyedni, vagyis ezeknek a lépéseknek az árát le fogja nyelni Európa - vélte a politikus hozzátéve, hogy máskor nyilván nem nyelnék le, de ez most más időszak, most együtt kell működni."
"Most nem lehet semmi konkrétumot mondani, hiszen a hét végén és a jövő héten dől el, mit is lehet kezdeni. Az bizonyos, hogy vészhelyzet van. Most, mivel süllyed a hajó, bármi áron azonnali lépéseket kell tenni. Általános válságkezelést nem lehet alkalmazni, teljesen új alapokra kell helyezni a gazdaságpolitikát - mondta Kósa, aki szerint a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg."

Csak olvasgassál!
Én szívesebben olvasgatnék Kósa túlélési esélyeiről, amikor mondjuk egy hónap múlva összezárnák néhány tucat devizahitelessel.

Ugyanis a választási kampányban - sok más között - a FIDESZ azt ígérte, hogy a devizahitelesek problémáját megoldják.
@turulpina: Ezt teljes mértékben támogatom. Életkori cenzus plusz tíz év kötelező munkaviszony. Hátha lenne olyan politikus akit nem csak apu cége jelentene be tíz évig alibiből, hanem megtapasztalná a munka örömeit is.
@eremita: Megoldják. Amikor elviszi a bank a házat akkor nem a devizahiteled lesz a legfontosabb problémád az életedben. Collateral damage, ez olyan Bokros Lajos-féle megoldás, dehát Vityáék tanultak a bajszostól.
@Valahol Máshol: Így van, kicsit drasztikus megoldás, de legalább 1 hetet se kellett rá várni.
@turulpina:
"Mindenesetre megnézem majd azt a fidesz-szavazót, akinek még van hátra törlesztése, hogy kire fog szavazni ősszel. :)"

Bocs, de piszkosul el vagy tévedve! Ezek mindent beszopnak! Még azt is, ha csak célozna is rá valaki!

Belenéztem a Hírszerző kommentjeibe. Az agymosott kifejezés a fideszfanokra dicsérő jelző lenne!
@öregkopasz0208:

VAZZEG!
Ha Téged olvaslak, "identitás" zavaros leszek!!!
Viszontlátom saját gondolataimat, visszaköszönnek szófordulataim, stb.

:)))))))))
@Othello: Ezt a számukat nem ismertem,de roppant találó. :)
A szövegelésre ez most egy kicsit durva hatás volt, de remélem rájött a FIDESZ, hogy holnaptól kormányozni kell.
Halvány lila gőzük nem volt, mit is fognak kezdeni a gazdasággal. Erre kellett az a rengeteg süket duma, a forradalmazás, a trianonozás, a NEP, a NER, MÖR, ÚKN, a valódi rendszerváltás duma, na és a régészet, a csontvázak buzgó keresése - ezek voltak a pótcselekvések.
Most valódi cselekvések is lesznek, tudós emberek Vitykával karöltve átszabják az alkotmányt. Kik azok a tudós emberek?

Boross Péter volt miniszterelnök, Pálinkás József MTA-elnök, Szájer József EP-képviselő, Schöpflin György EP-képviselő, Stumpf István volt kancelláriaminiszter, valamint Pozsgay Imre.
Hí, de szép, összeillő csapat.
Annyit már tudnak, hogy a jövőben nem lesz szükség népszavazásra.
@eremita: van egy óriási különbség. mi is volt akkoriban a fidesz gazdasággal kapcsolatos elképzelése? nagyon egyszerű: még több pénzt osztogatni, adót csökkenteni, munkát mindenkinek, "ne a zemberekkel fizettessék meg" blah blah blah. ismerős? ha kell népszavazások és hangulatkeltő utcai politizálások tömkelegével kell elérni (és ezzel többmilliárdot kidobni az ablakon) azt, hogy a szar helyzetben lévő ország még véletlenül se a szocik ideje alatt keveredjen ki a kakából. az aki nem teljesen elmeroggyant, már ebből is láthatta, hogy ezek barmok. így egyszerűen: BARMOK. vagy ha pozitívan közeledett viktorékhoz talán azt gondolhatta: oké, most hülyeségeket pofáznak, ez dekadens politikai agit prop, de nem baj, majd ha kormányon lesznek biztosan meglesz a józan eszük. de amikor bejelentették, hogy matolcsy lesz a gazd. miniszter ez utóbbi remény úgy szállt el, mint a győzelmi zászló. orbán viktor évtizedes munkával elérte, hogy nála okosabb ember nem kaphat pozíciót a fideszben. vakok között a félszemű a király. most ezt nyögi a fidesz. istenverte ostoba barmok ezek, nem megváltók.
szóval megkérdezném, az úgynevezett jobboldali közgazdászok (egyébként már maga az elnevezés is nonszenz hisz a közgazdaságtan az nem ideológiafüggő) vajh milyen reális, és megvalósítható elképzelése volt/van bármilyen, ismétlem bármilyen gazdasággal kapcsolatos kérdéskörben? elárulom pontosan az, az ami most: semmilyen. kamu, átverés, nuku, zéró, üres handabanda. az országunk elmeállapotára jellemző, hogy egy ilyen párt kapott kétharmados felhatalmazást. gratulálok azon 20 és 35 év közötti polgártársaimnak, akik 1998-2002 között vagy szartak még a politikára, vagy tapsolós lepkét tologattak (pl mandiner blog remek posztolói) de most forradalmi révülettel az arcukon húzták be az x-et.
btw mekkora lapítás van most a tisztalelkű mandinereseknél mi? LOL!
@melchi zadok:

Nyolc kerek évük volt, hogy valami programot összeeszkábáljanak. Legalább valami titkos gazdasági stratégiát. De a kampányban már kiderült, hogy eszük ágába se jutott.
Orbánt eszelősen csak a hatalom megszerzése érdekelte. A kétharmadra meg ott volt már a sok hülye szlogen, amit nyilván előregyártottak, a forradalommal, meg a többi marhasággal.
Na, de most titkos helyen (egy csőszkunyhóban gondolom), permanens kormányülés zajlik, hogy a 72 órás programot kidolgozzák. MOST!
Ennyire dilettánsok: Vagy csodában reménykedtek, mint a választók?
@baba jaga:

>ne bántsd őket Istenem,nem tudják mit művelnek....

szerintem meg sujcsa őket ménkővel, csak minket kíméjjen... :-))
Miközben....

- Különös, igen különös, hogy mindeközben több mint ezer milliárd forintra hízott már, a nem tudom mitől, (kiktől) is független MNB valutatartaléka?
Vajon kiknek biztosíték ez az összeg? No meg, kiknek is lehet "megforgatva" ez a nem kicsi pénzmag?

Pénzbábszínház....
süti beállítások módosítása