Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.20. 08:00 Fabius

Söralátét forradalom

Címkék: gazdaság fidesz forradalom

Örvendezzünk! Van minek, hiszen friss-ropogós miniszterelnök jelöltünk szókészletét szemmel láthatóan frissítették. Az oligarcházás a múlté, most a forradalom, gazdasági vészhelyzet és nemzeti konzultáció szentháromsággal edzőtáborozik mikor hol a kormány megalakulásáig. Forradalmat fognak csinálni - ígéri - és remélem ide érti Szijjártó Péter hangképző óráit és a nagyobb beruházást, amit Cser-Palkón hajtanak végre haladó informatikusok. Jah, installálnak belé új programot, úgy hívják, mosoly.

A gazdasági vészhelyzet orvoslására még nincs kész a forradalmi forgatókönyv. Helyette lázas munka címszó alatt azonnali és nagyarányú vérszerződést kötöttek újra a KDNP-vel. Hiába no, a friss vér fontos, a régi még megalvad, és sok hagymával oda találja rottyantani valamelyik botoxozott arcú félvámpír. Semjén Zsolt elkötelezettségét bizonyítandó felajánlotta, hogy saját fogaival harapja fel a királyi vénát, de Orbán Viktor a humánusabb megoldást választotta: megelégedett a felcsúti böllérek hagyományos, vérszerződésekre tartogatott pengéjével:
 

 

 

 

 

 

Remek és csodálatos pillanat. Meghatottságtól elhomályosult látásunkkal kívánjunk nekik boldog családi életet. Amit a vér összekötött, Isten szét ne válassza!

De a gazdasággal, azzal mi lesz? A családi sátoros ünnep után jut arra is némi idő? Értjük mi türelmetlen pórok, hogy a söralátét méretű adóbevallás fontos - meg támogatjuk is a törekvést - de hogy lesz ebből virágzó nemzeti gazdaság? Átállunk söralátét gyártásra mindannyian, mert abból viszonylag sok kell? Matolcsy is csak a kezeit tárogatta szét, mint pillangó a gombostűn, és frázis köhögésen kívül másra nem futotta: kiszámítható gazdaság kell- mondta, és elégedetten nézett körbe. A hallgatói azt hitték most kezdi a beszédet, de ő ezzel a maga részéről be is fejezte. Kiszámítható egyedül a söralátét egyelőre, érjük be ennyivel.

Ok, rendben, de gondolom azért ebben lesz némi változatosság. Minimum kell egy rettenetes felszólító erejű, amivel oda lehet dörrenteni az eddig adófizetést elkerülő off shore lovagoknak:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kell legalább egy jópofa, szelídebb hangvételű a mindig vidám magyar átlagpolgárnak. Érezze a szerencsétlen, a dörgedelem nem neki, adót kikerülhetetlenül befizető választónak szól. Őt kedvesen és közvetlenül szólítja meg a hatalom:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A belügyi dolgozókhoz hasonlóan Adó Manó is korkedvezményes nyugdíjba megy, helyét természetesen egy söralátét tölti be. Az felnövekvő korosztályt, az első adóját befizető réteget érzelmekkel lehet befolyásolni jó irányba. Nekik fontos a szerelem, a hazaszeretet, a lángolás. Ezért stílusosan kell hozzájuk fordulni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem árt felkészülni a nehezebb időkre sem. Mikor az adófizetők türelme fogytán, valamivel emlékeztetni kell őket a kötelességükre. Mielőtt tömegével indulnak Szlovákia felé rendszámért a vissza nem vont, autókat sújtó vagyonadó miatt, célszerű felhívni a figyelmüket szelíden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban, a kistestvérnek is adni kell egy megjelenési lehetőséget a söralátét bizniszben, szigorúan a családi béke kedvéért. Jelentősége a szokásos, de mégis kellemetlen látvány volna, ha izgalmában nyálzani és szortyogni kezdene, mint kan boxer aktus után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után kijelenthetjük, söralátét forradalom már van. Gazdasági még nincs, arra újabb heteket kell várni, amíg Varga Che elvégzi az elemző forradalmat. Jah, azt, amire a költségvetési bizottság elnökeként nem volt ideje.

20 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr452017099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra veszélyben lehet a nyugdíjunk 2010.05.20. 09:35:36

A pénzügyi felügyelet kockázati jelentése szerint a banki adóssegítő programban részt vevők közül sokan újra törlesztési gondokkal szembesülhetnek. Jelentős veszélyek láthatók a lízingcégeknél és pénzkölcsönzőknél, a magán-nyugdíjpénztáraknál pedig ali...

Trackback: Csendesebben tessenek forradalmat csinálni! 2010.05.20. 09:31:06

Drága jó Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt úr, a svájci frankos lakáshitelem jövő havi fizethetősége érdekében nagyon szépen kérem, hogy ne tessék már olyan hangosan kiabálni, hogy gazdasági vészhelyzet van itten, meg hogy a Matolcsy csúcsminiszterjel...

Trackback: Orbán úr, hol van Mr. Gazdaságpolitika? 2010.05.20. 09:19:56

Kire hallgasson a hazai és a külföldi befektető, ha meg szeretné magát nyugtatni, hogy a kormány érti az ő aggodalmait is? Amikor a hullámok kezdenek magasra csapni, mindenki a biztos kezet keresi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Miközben az Európai...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondjuk a lányom egyetemistaként dolgozgat kicsit. Az apeh korrektül el is készítette az adóbevallását mind a 26ezer forintjáról. Nagyjából egy délutánt vett igénybe, míg le tudta telepíteni a programot és össze tudta kötni a nemtudommit a nemtudommivel. Most azon buzgólkodik, hogy az ügyfélkapun keresztül el tudja küldeni, bár azt még mindig nem értjük, milyen két fájlt kell küldeni, mikor csak egy van.
De biztos mi vagyunk a lúzer júzerek.
De tömjénzsolt nem semmi:
kereszténydemokrata, keresztényszociális értékrendnek "három alapvető pillére volt: a személy tiszteletéből kifolyólag a szabadság védelmezése, a szolidaritásból kifolyólag a keresztény - szociális gondolat érvényre juttatása és a minden embert átfogó keresztény testvériesség gondolatán belül a mélységes nemzeti elkötelezettség."
Szabadság védelmezése, bruhahha...
Pedig ez az elektronikus adózás, elég jóság. Elküldeni pedig annyi egy nyomtatványt, hogy megjelölöd elküldésre a megnyitott nyomtatványt (menü), utána ugyanabban a menüben közvetlen küldés az ügyfélkapura, megadod az ottani login/pass-t, és kész is vagy. Amúgy mit kellett összekötni?
Letöltöd az abevjávát, utána a szükséges lapokat, és kész vagy, már csak ki kell tölteni.
@kisa: A héten csináltam egy adóbevallást az ügyfélkapun egy ismerősnek.
Belépni fél másodperc. Regisztrálni egy perc. Adóbevallást letölteni egy perc. Kitölteni újabb két perc. Elküldeni fél másodperc.

Jah, hogy nem engedi?? Tiszta szívás, mert ahhoz, hogy el tudd küldeni, rendelkezni kell regisztrációval, de nem elég ám a netes regisztráció, fenéket. Azt meg kell erősíteni a helyi okmányirodában?! Így mentés, egy nap csúszás, battyogás az okmányirodába, ott egy perc alatt regisztráció megerősítése az ügyfélkapuba és már ment is a bevallás. 10 perc múlva jött is a válasz, hogy iktatva...

Hát ennyi.

A gazdaságot előtérbe helyezik én nem aggódok. Remélem szigorúak lesznek és következetesek.
Mondjuk ez szerintem érthető, hogy nem lehet neten regisztrálni. Ki lehet bírni az okmányirodás regisztrációt egyszer az életben. :)
@DeMarco: Szerencsére az ügyfélkapu regisztrációt csak egyszer kell megcsinálni. Nekünk van, így neten küldtem be már tavaly is a beküldendőt. Egész európai.

Egyébként amikor először sütötte el Orbán ezt a söralátétes dumát, rögtön az ugrott be, hogy végül is egy CD kb. akkora :-)

Kapcsolódó Facebook csoport:

www.facebook.com/pages/Ez-lesz-a-2010-es-adobevallasom-Orban-Viktornak/122491304431064
A legjobb az, ha az embernek csak egy dolgot kell bevallania: a tőkejövedelmét. Az tényleg elférhet egy söralátéten :)
@Fedor: Mondjuk speciel az én adóbevallásom, vagy amit a héten csináltam kb. ezerszer elférne egy söralátéten, ha kis számokkal írom... :DD
Ennyit kerestem: X, ennyi adót fizettem: Y, ennyi jár vissza: Z. Minek túlbonyolítani?
Kurvára egyszerűen lesz: Ha egy sima érettségivel ki lehet tölteni egy adóbevallást szűz kézzel, vagyis úgy, hogy tavaly MÉG nem keleltt bkitöltened, akkor nem úgy lesz, hogy csak a kishalak (a kisadózó balfaszok) akadnak föl a hálón, hanem akkor az adómegkerülés is nehezebb lesz. Ez a minélbonyulultabb annál inkább a kreatívkönyvelés művészeinek kedvez. Egyébkén gyufacimke méretű is lehet az adózás -legföljebb a tááásadalmiigasságosság elmegy bikicsnájjozni. Viszont nagyonrengetegen, szinte mindenki adózik valamennyit, és az adómegkerülö leperlkálja a millióját, a koldus meg az egy-ét adóba és akkor így több jön be (ezt nekem egy jóoldali haladó, az MSZP helyi főembere tanította bicskaügynöki marketingtanfolyamon A HongKongi Példa címmel...)
@órarugógerincű felpattanó: Fogalmam sincs, hogy mit kellett összekötni, tényleg egy délután ment rá neki csak arra, hogy meg tudja nézni.Kitölteni meg nem kellett, azt megcsinálta a HIVATAL. Csaképpen megnézni nem tudta.
@DeMarco: Képzeld, van neki okmányirodás regisztrációja, immár több éve, tekintettel ez e-felvételire, tehát nem kezdő az elektronikus ügyintézésben.
De ez az apeh-dolog nagyon nehezen ment.
De végül is mindegy, a lényeg, hogy sikerült. :-)
A fidesz gazdaságélénkítését pedig nagyon várom.
ha valaki összetéveszti a faxot és az e-mailt, gondolom még nem látott Ügyfélkapon keresztül történő adóbevallást sem
Én az adóegyszerűsítést várom. Hogy érdemes legyen belekezdeni vállalkozásba.
@órarugógerincű felpattanó:

Igen csak miután letöltötted a formátumot A nyomtatványt nem nyitja meg mert nem elérhető formátum a WIN 7 nek....
@Dixi.: A nyomtatványt telepíted és a nyomtatványkezelőből nyitod meg.
ja és ezt a letöltött adobe java jelzi.....
Egen....én is erre gondoltam a kis poor agyammal...de a telepitett nyomtatvány fájl nem tartalmazza a nyomtatványt hanem csak egy üres fájl....tavaly sikerült....de az még XP-n
Azóta az ellopott adó forintokból vettem egy új gépet:-)
@órarugógerincű felpattanó: Az adóegyszerűsítés önmagában nem fogja rentábilissé tenni a vállalkozást :-)
Szükség van rá, mert a jelenlegi tényleg bonyolult. Az e bevallás haladás valami felé, de maga az ügyfélkapu egy rakás fos.
Orbán egyszerűsít...söralátét vastagságú lesz az adóbevallás, mint most...
@DeMarco: "Remélem szigorúak lesznek és következetesek."
Azok nem lesznek, mert az népszerűségvesztéssel jár...
@DeMarco: "Ennyit kerestem: X, ennyi adót fizettem: Y, ennyi jár vissza: Z. Minek túlbonyolítani?"

Ha valakinek több forrásból van bevétele, akkor az már rögtön bonyolítja. Ha valaki adókedvezményt kíván igénybevenni valamilyen címen, akkor az már rögtön bonyolítja. Ha valakinek jár valami támogatás, akkor az már rögtön bonyolítja.

Persze ha az utóbbi kettő alá eső tételeket egy tollvonással eltörlik, akkor valóban sokkal egyszerűbb lesz a bevallás.
@Fedor: Én is valami hasonlóra gondolok, minden kedvezményt, jogosultságot elvesznek, marad 1-2 sor, oszt jónapot:)
süti beállítások módosítása