Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.08. 11:45 úriparaszt

Nemzeti süketszoba

A már majdnem kormányunk egyes tagja komoly hiperaktivitást mutatnak, ami önmagában természetesen nem baj. Valami ilyesmit várunk tőlük, hisz tennivaló van bőven. Kicsit sajnálatos, hogy eközben elfeledkeztek egy apró, bár a kampányt követően vastagon kiemelt ígéretről, a nemzeti konzultációról.
 
Persze nem vettük/vesszük komolyan, hisz működése inkább csak kérdőjelek sorozata, mint bármi zökkenőmentesen kivitelezhető, jól működő rendszer. Azt is értjük, sok okos ember leírta/elmondta, hogy eleinte inkább csak szimbolikus, látványos intézkedéseket várjunk, tehát előbb jön a cirkusz, aztán majd a kenyér. Pedig a kenyér frissen jó, éhes gyomorral már nem olyan magával ragadó a kötéltáncos bohóc topogása.
 
Nézzük csak, mit tudunk eddig, mondjuk időrendben:
 
Mikola:
"Most már ha egy jó nagyot nyerünk a választásokon, el tudom képzelni, hogy olyan húsz évre bebetonozzuk magunkat. Meg lehet csinálni. Mert ha valóban tudunk állampolgárságot adni a magyarnak határon túl, és muszáj neki állampolgárságot adni, akkor húsz évre berendezkedhetünk, és húsz év alatt föl lehet zárkóztatni ezt az országot. Én ebből nem engedek"
 
Pokorni:
"A Fidesz meghallgatta a határon túli magyarokat, akik a hétvégén kifejtették álláspontjukat. Igénylik a döntést, és az igen mellett törnek lándzsát."
 
Német Zsolt:
"A Fidesz indítványa az állampolgársági törvény módosítására irányul ebben a jelen helyzetben. A szavazati jog egy külön kérdés, amit egyébként - azt gondolom - a parlamentben komoly vita fog övezni" 
 
Semjén:
"attól az embertől, aki elmegy Hollandiába néhány évre dolgozni, ott fizeti az adót, de Magyarországon van lakása, magyar állampolgár, el kell venni a szavazati jogát?"
  

Tehát ismét ott vagyunk, ahol ezelőtt hat évvel: Azon túl, hogy lesz kettős állampolgárság semmit nem tudunk. Szerencsés változás, hogy amióta nemzeti konzultáció is létezik már nem is érdekes mit szeretnénk.   

Mielőtt felhorganda a fene nagy nemzeti érzés, itt egy kötelező olvasmány!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr151983511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz szavazati jog, hogyne lenne. Már lehet hallani a hangokat, hogy bezzeg a moldáviai románok szavazhatnak romániában példának okáért... Először csak az állampolgárság lesz megadva, ami mint tudjuk csak azért kell, hogy jól érezzék magukat.

Mostmár komoly parlamenti vita sem kell, mert nem lesz kivel vitázni: jobbikot tudjuk merre áll ebben a kérdésben, a maszop meg szerintem nem lesz olyan tökös, hogy tiltakozzon ez ellen az igazi közösségromboló, elmebeteg gondolat miatt.
Most mindentől függetlenül, mi értelme egyáltalán, hogy papírjuk legyen arról, hogy magyar állampolgárok (is)?
Hogy könyebben tudjunk lakosságot importálni az elöregedő Magyarországba? Akkor ki marad a "szentföldön", amit annyira vissza akarunk szerezni/ magyarnak akarunk megtartani?

Mint ahogy lesz itt pár éven belül nagy hatalmú köztársasági elnök is, meglátjátok: nem volt véletlen a Pokornyik által elejtett félmondat sem ("két-három év múlva már nem lesz elnök Sólyom").
Szuper lesz, olyan Huxleys:)
De most nem rendeznek népszavazást, feloldhatatlan kérdésekkel. Spórolnak!Megoldják házon belül.
@kiraaaaa: a népszavazás mellőzése okos dolog és spórolós. az információhiány, a tervezet pontos ismertetése bosszantó. hat éve is az volt, most is az.
előtte kötelezővé tenném a linkelt anyag elolvasását. mindenkinek.
@úriparaszt: elolvastam, jó írás.

Én nem tudom, mért kell ezt a témát annyira erőltetni, kétségbeejtő az emberek butasága.
süti beállítások módosítása