Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.04. 08:00 Fabius

Magyarország kormánya

Címkék: fidesz orbán kormány

Tegnap összeállt a kép. Kicsit még szemcsés és szellemképes az igaz, de a körvonalak már láthatóak. Egyszer csak megérjük azt is, hogy információ morzsák helyett komplett tájékoztatás is lesz az ország irányítóinak terveiről. Addig nézzük az összeállítást:

Első helyen maga a Vezér természetesen, felhatalmazva, kiteljesedve. Új kormánnyal új országot épít, bár önmaga láthatóan nem kíván részesedni a napi politikai fikagyúrásból. Tiszta kéz, más hangon suttogás az emberek fülébe, ez a terv. A derékhad meg végezze a piszkosát. Elvégre őt hatalmazta fel a nép, nahát.
 

 

 

 

 

 

 

 

Egyes számú alvezére, aki mindenért felelős, Navracsics Tibor lesz. Tibusz a frakció fáradtságos vezetéséért elvileg jutalmat kapott. Ő bizonyította, hogy képes összefogni a tábort olyan vészterhes és nehéz időkben is, amikor maga a vezér is tizenegyszer szavazott a szocik mellett, tévedésből. Így elképzelni sem lehet elkötelezettebb és rátermettebb embert a napi problémák kezelésére Navracsicsnál. Legfeljebb az fordulhat meg a fejében, mennyire lesz az hasznos számára, ha mindenért ő maga felel a főnök felé is.
 

 

 

 

 

 

 

 

Az ország ügyeinek általános felelőse mellé kellett egy ember a főnök saját ügyvitelének koordinálására. Varga Mihályt sokáig a pénzügyi tárca várományosaként tartották számon, de aztán a svéd modellezéssel kiszervezte magát abból a körből. Pénzügyi zsenialitását most a miniszterelnöki hivatal gémkapocsbeszerzési és programszervezési osztályainak élén élheti ki, államtitkári rangban. Igazságtalan a sors, én adtam neki is egy miniszteri címet jófejségből:
 

 

 

 

 

 

 

 

A helyettesek sorának nincs még vége. Kellett egy hangzatos kormányzati pozíciót adni a fiókszervezet vezetőjének, Semjén Zsoltnak is. Valami olyat, mint a négy évszakos gumi: nem jó semmire, de kárt nem csinál. A gyerek eljátszik vele csöndesen, érzi a törődést és a figyelmet.
Így lett Semjénből általános miniszterelnök-helyettes:
 

 

 

 

 

 

 

 

Mielőtt rátérünk a komolyabb emberekre, említsük meg az ötösfogat csikóját is, aki szintén érdemei elismeréseként lépett egyet előre. Szijjártó Péter hivatalosan is Orbán Viktor szinkronja lesz, ha a vezért rágóizomláz kínozza majd, és nem kíván a néphez szólni önnön szájával. Az Ember, Aki Legtöbbször Mondta Ki Négy Év Alatt, Hogy Monnyonle, most igazán kiteljesedhet. Egy újabb álma teljesült, holnaptól álmodhatja szabadon, hogy egyszer ő lesz maga Orbán Viktor.

 

 

 

 

 

 

 

Pintér Sándor ismét előkerült a semmiből, és belügyminiszter lesz megint, mint az I. Orbán kormányban. Azt már akkor sem értettem, miért ő lett a Fidesz kabinet belügyére, az elmúlt nyolc év után még kevésbé értem. Mindenesetre Pintér ígért nagyot gyorsan, szerinte hivatalba lépése után két héttel már érezhető lesz a fokozott biztonság, és rendőri jelenlét. Ezt ugyan nem hiszem, de szívből kívánom, hogy cáfoljon meg. Orbán szerint úgy ismeri a rendőrséget, akár a tenyerét. Gondolom ezért igyekszik a felesleges irodai állományt utcai gyalognak lefokozni. Esetleg a BM állomány extra korkedvezményes nyugdíjazást is felülvizsgálhatná. Lehet kevesebb 38-42 éves nyugdíjasa volna az országnak.
 

 

 

 

 

 

 

 

Martonyi János külügyminisztersége nem nagy meglepetés. Tagja volt az I. Orbán kabinetnek, ő vezette a csatlakozási tárgyalásokat az Unióval. Most is fő feladata Magyarország 2011-es uniós elnökségének levezénylése.
 

 

 

 

 

 

 

 

Matolcsy György harmadszor próbálkozik gazdasági kérdésekben irányt mutatni. Ez nem sikerült az Antall kormány idején, és félig a Fidesz kormányzása alatt. Ha a harmadik próbálkozás első lépése, hogy az államháztartási hiányt elengedi 6,5%-ig, akkor van miért beletrottyantani a mackóalsóba. Finanszírozhatjátok a hülyeségeteket a választási ígéretek részleges megtartása miatt, de akkor mivel lesztek ti különbek a Gyurcsány kormánytól? Ferike mozgalmának gyümölcsét Bajnai megszorító csomag címén most fizetjük. Majd osszatok akkor, ha lesz miből. Játszatok Széchenyiset az uniós forrásokból.
 

 

 

 

 

 

 

 

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter előbukkant a homályból. Belépőnek az Infocenter Zrt. eladása körüli stand up komédia megfelelő volt. Cukor, ha egy leendő miniszter kezdetnek hülyének nézi a fél országot. Így kell ám hitelességet és bizalmat kiépíteni nekifutásból. Stumpf Istvánnak eladni a médiaérdekeltségeket olyan, mintha egyenesen Orbán nevére íratta volna őket. Csak úgy kérdezem, hogy a Vitézy famíliából éppen nem ért rá senki a strómankodásra? Ezek után őt kinevezni az oligarchák elleni harc úttörőjének olyan merész dolog, amin még a nyugdíjasok is protkót hullajtva röhögnek. Sebaj, jó kezekben van az állami vagyon. De kisposták megint lesznek, ez a lényeg.
 

 

 

 

 

 

 

 

Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrásokért felelős miniszter lesz. Ha személye jelképes üzenet a Vezértől, hogy a Mikulás Pista féle egészségügyi ámokfutás nem kívánatos többé, akkor jelentem értjük, vettük, támogatjuk. Réthelyiről tudjuk, hogy orvosnak és tanárnak kiváló, hogy ezek az erények mennyire predesztinálják őt az egészségügy és az oktatás rendbetételére, az majd kiderül.
 

 

 

 

 

 

 

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter számomra sötét ló. Karcag polgármestereként foglalkozott mindennel az országgyűlésben, egyedül földműveléssel nem. Mégis rá vár a feladat, hogy talpra állítsa a vidéket. A fa amibe a fejszét belevágni készül jó nagy. Előképzettsége nagyjából kimerül annyiban, hogy nem a fővárosban lakik.
 

 

 

 

 

 

 

 

Hende Csaba hadügyminiszter váltja Szekeres Imrét kedvenc játszóterén. Orbán egyértelmű óhaja, hogy legyen kemény, mint Rambo, vágjon rendet a camorrára hajazó, jelenleg minden mozdíthatót elcsenő állomány között. Szabadítsa ki azt a néhány megmaradt tisztességes ember a latrok fogságából. Sok szerencsét hozzá, tényleg.

 

 

 

 

 

 

 

Eltelik még néhány hét, mire az említett urak hivatalosan is megalakítják a második Fidesz kormányt. Az elpergetett infó morzsákból levont következtetés szerint vannak dolgok amik jó irányba mutatnak, és olyanok is, amik kurvára nem. De azt remélhetjük mindannyian, hogy okultak az elmúlt évek társadalmi elégedetlenségének viharaiból, a Maszop bukásából, és nem kúrják el megint. Legalábbis nem nagyon. Egy tisztességes emberek által kormányzott, élhető Magyarországot akarunk. Igyekezzetek ennek megfelelni, derék urak!

102 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr131972873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Oligarchák 2010.05.04. 16:26:33

Az új kormánytagok bejelentéséhez kapcsolódóan: Idézet: a magyarok vasárnap úgy döntöttek, véget vetnek az oligarchák rendszerének Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója, 2010. április 26. Definíció: Az oligarcha szó egy nagyobb országrészen ön...

Trackback: Orbán-kormány: gyorsértékelő 2010.05.04. 11:42:30

A Véleményvezér a kormánytagokat értékeli – nem az elődeikhez, hanem az elvárásokhoz és a feladatokhoz viszonyítva. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor hétfőn bemutatta minisztereit. A társaság már első látásra is elég vegyes: tapasztalt és kipróbál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... szép társaság... Nekünk annyi!!!
profi munka, gratulálok a képekhez! mindig irigyeltem, aki a kreativitást össze tudja kapcsolni a profi kivitelezéssel!
Nesze neked "majdnem rendszerváltás", meg "a zemberek igazi változást akarnak" hablaty.
Pulitzer-díjat neki! Zseniális:))
Ez olyan jó, hogy a mostani és néhány előző kormány tagjairól is érdemes lenne megcsinálni!
A hadügyérről kezdettől az jut eszembe:
"Hende hoch!"
Arra kíváncsi leszek, hogy az oligarcha ellenes oligarcha milyen lelkesedéssel fogja kivizsgálni az autópályaalagutagat, miközben abból a pénzből a Fidesznek is csurrant...
nekem erröl a kormányösszetételröl egy Hofi örökzöld jut eszembe. Persze kicsit kiforditva.
- Milyen az uj kormány? - Fos! - És ha összeáll? - Akkor még lehet szar!
ép ezért nem szavaztam vityára, mert igéretei hangzatosak voltak, de tartottam attól hogy súlytalan seggnyalók, vagy erkölcstelen módon meggazdagodott tagjai lesznek az új kormánynak. És lám bejött. Nem is bánnom hogy elveszett a szavazatom...
Csak csendben kérdezem hogy ha Gyúrcsány oligarcha, akkor Csányi Sanyi vagy Széles Gabi mi az úr isten? Vagy most Fellegi eme kettő ellen is fel fog lépni?
@hrotko82: vannak baráti és ellenséges oligarchák. :)
Na ide-figyeljetek ti zsi... ványok!

Itt ma már a Nemzeti Összefogás Kormánya van, semmi más! Ebbe nem fér bele Botox Ildi, meg Vekker Viktor alázása! K.rva életbe má'!
Ápropó!
Inkább arról a vérlázító, anti/ellenforradalmár, vállalhatatlan, nemzetgyilkos kijelentésről írjatok, amit a kuruc is megírt: Pintér Sándor szerint üzlettársa, Gergényi teljesen törvényesen járt el 2006-ban!

Hát hogy a jó k.rva ördög retkes román f.szába lesz itt elszámoltatás?!?

Népnyúzók!
Örömmel vettem tudomásul, hogy - biztos, ami biztos - egy-két elvtárs is ott virít az új kormányban.

Üdv:
Bartos
Zseniális tabló :-) Csatlakozom az elmúlt kormányokról is hasonlót követelőkhöz! Kíváncsi lennék, Drazsét, Veres Jancsikát, Oszkót, Bajnait, Gyurcsányt hogyan jelenítenéd meg :-)
@Orbán a magyar nép ópiuma!: haha, hány éves is vagy ópiumárus? :-)) komolyan mondod, hogy hittél a korrekt elszámoltatásban?
@Orbán a magyar nép ópiuma!: hogyhogyhogy? Sehogy. Kirakatnak ott a BKV ügy, arra fognak alibizni.
Igen, az DURVA, hogy PINTÉR szerint üzlettársa, Gergényi jogszerűen lövette szembe 2006-ban a magyar tüntetőket.
@hüjehalyó: no de ezt nem mondta ki így!
tehát még bármi lehet:D
a trubadúrnál felröhögtem =D
Gratulálok!!
Jó poszt.
@1kutya: Széles gabi a fityisz legnagyobb adományozója volt a tavaji évben. Szerinted elszámoltatják?
Hű ez szánalmas.
Már 8 éve se kellettek, most majd feljavulnak?
A sunyi törpe jól leosztotta a felelősségeket, csak neki nem maradt.

Készül a köztársaság elnöki pozícióra.
Gusztustalan a mit a jegybank elnökével és a Sólyommal csinálnak!

A Fidesz milliárdos adósságai viszont a 4 év alatt el fognak tünni, ez tutti!
Gratulálok! Remek a poszt:)
Zseniális poszt!
Hiába, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel... De már húsz éve ezt érdemeljük?!!!
@hrotko82: Én azért arra is kíváncsi lennék, Felleginek a megnyert frekvencia pályázat után mennyibe fájt a kicsit sem oligarchasztikus ízű közös Class FM-Fidesz óriás plakát kampány? Papíron lehet, hogy Széles tolta a legtöbbet, de én szívesen kotornék még egyéb bevételek között.
ZSSSSSSSSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRRRRRRRRRR
Én azt nem értettem, hogy miért kell egy miniszternek 'szegénynek' lenni? Ez akkora populista duma volt/van, mint a ház!
Nagyon jó írás és a képek zseniálisak! Olyan igazi "matyarosch"lett ez az egész kormányfelállósdi....
@úriparaszt: már bontják is el a kalbászkerítést???
ez nem igaz!!!!!
nem is mertem még gondolni sem, hogy még mindig ennyi idióta szocipárti ügyefogyott létezik.
az elmult 8 évről írjatok már szocikáim.....
Én előre tudtam, hogy ez lesz, mégis megszavaztam. Erre a "hülye vagy"-on kívül valakinek van valami beszólása?
Pintér az ami feladatra hozták. Fellegi az, aki. Mégis felelősebb ez a kormány, mint eddig bármelyik, kezdve az elsőtől- 90 óta. Felelősebbek a választói is, és ahogy olvasom, az ellenzéke is az lesz.
Csak annyit tennék hozzá annak, akit ez érint: a kormány még fel se állt, máris megy a savazás. Talán az entrékat meg kéne várni...
@murunga: ami nem épült fel az le se kell bontani... kivan ez találva ;-)
@safranek: A milliárdos politikus csak akkor jó, ha az MSZP-és: Bajnai Simor...Gyurcsány
@úriparaszt: kánaánszagot érzek, na!
:DD
Hát idén ez az első politikai jellegű írás, amit olvastam és nagyjából ez az idő volt az is amit a politikával eltöltöttem, de megérte.

Jó ki írás. Bár a felsorolt nevekből nem sokat isemerek (elkerüéhetetlen, hogy idővel meg ne ismerjem), de látom, hogy ugyanolyanok, mint az elődjeik. Nem tanulnak a hibáikból. Azt nem értem, hogy miért bukott emberekkel akar valaki ismét sikeres lenni. Ezzel az erővel akár a jelenlegi kormányt is megnevezhették volna újnak.
Hát kérem mifelénk úgy mondják"mindenkit tettei után itélnek meg".A mostaniak még föl- sem álltak és már itélkeznek felettük,a leköszönőkről pedig már(vagy csak úgy tesznek)elfeledkeztek.Ezek a bérjósok biztos a Szilvási-öccs jósdájában nevelkedtek. 8 évük volt.Na, kik is ülnek a dutyikban?Jó volna nem szítani a tüzet,mert az veszélyes!
Az a hülye, aki elhitte, hogy ők mások! Ugyanolyan büdöset szarnak, mint a többi.
A poszt ironikus, de ritka színvonaltalan. A végén a visszanyaló fagyi (tisztességes emberek által kormányzott élhető Magyarország) enyhén szólva vicc. Már vártam, mikor kezdődik a szokásos ballib fikázás. Még el sem kezdődött a kormányzás, már megy a takony. Arról pl. szó nincs, hogy az eddigi tizennyolc (18) miniszter helyett nyolc lesz, ennyivel kevesebb horrofizetés, titkárság, szolgálati kocsi, éves jutalom, jutalom a jutalomért és így tovább. Hát igen... ez is az elmúlt nyolc év hordaléka, posztot, kommentelők többségét olvasva egyaránt. Qrva szerencse, hogy nem ők állítanak kormányt, de még helyi tűzoltóegyletet sem.
@azember:

Mifelénk úgy mondják, a tűzszításos parahipnózis súlyos betegség. De gyógyítható. Állítólag.
@Sanyix:

Szerintem is jó volt, hogy a sok barmot szétverték.
@Várúr:
Egészen biztosan 10 miniszter horrorfizetése a valódi probléma. Nem a 200 000 felesleges közalkalmazott, köztisztviselő.
Az új kormánnyal csak az a baj, hogy ezeket az embereket már ismerjük. A rossz oldalukról.
@Videofon:
Ha nagy sok a léd, 10 miniszter horrorfizetése n e k e d nem probléma. Netán gondolj bele a 10 miniszter elvtárs beosztottjai létszámába, kocsijaikba, mobiljaikba, kapcsolatrendszerükbe és főképp kitartó munkájukba, mely idáig juttatta Magyarországot - utána rinyálj. Fejedelmi többesben mondod: "Ismerjük ezeket az embereket". Asszem, te a viceházmestört sem ismered, akkor honnan a jó életből ismernéd a kormánytagokat? Na, bújj vissza a kő alá.
@Várúr:
Azt hittem, értelmesen lehet veled vitatkozni. Tévedtem. Bocsánat.
Tilos a kormányt szidni, irgumburgum!!!
@Várúr: A kormánytagok bírnak előélettel, meghatározói voltak a közéletnek eddig is. Ha szerinted ez nem így van, te voltál kő alatt az elmúlt időszakban. Mellesleg javaslom olvass paranoid androidot, ott számodra is elég színvonalasan megy az Orbán és Társai Bt térdelve imádása.
látom a humorérzék pártállás függő! szerintem a poszt pártállástól függetlenül frappáns, és valszínű egy balos verziót is hasonlóan szórakoztatónak találnék! és nem mellesleg átlag ismereteim alapján azért elég sok valós dolgot közöl....talán savanyú a narancs? azok a fránya túlzott elvárások ott a jobboldalon....
sok birka maszopos, aki itt görcsöl 1 még kormányzás nélküli kormány nem létező tevékenységén ! gratula elvtársak...! :)
ez benneteket inkább minősít, mint akit/amit faragni akartok !
ennyit ér a szavatok : konkrétan konvergál a nullához.
ennyit fog érni a későbbiekben is.
szánalmas.hu
@Várúr: beszopásból jelest kaptál, leülhetsz :-)
ugye nem gondolod komolyan, hogy a miniszterek számának csökkentése bármi hatással lesz a költségvetésre, a kormányzás színvonalára, hatékonyságára? ugye nem gondolod, hogy a hithű pártkáderek nem kapják meg a maguk posztját, nevezzük akár miniszternek, akár államtitkárnak, akár liftesfiúnak?
ugye ebben az országban éltél az elmúlt 20 évben?
beszélhetünk a múltról nyugodtan, lehet rugdosni a szocikat (van is miért) épp csak nem visz előre. ha nem tűnt volna fel, minden épeszű embert a jövő izgat. merthogy az előttünk áll...
@murunga: nem kánaán az, csak gatyát kéne cserélned
@úriparaszt: ha előttünk áll, akkor talán meg kéne várni, hogy megtörténjen és nem osztani az észt előre...!? :)
@old_field: az igaz, hogy még nincsenek beiktatva, de már most elhasználódtak.

Én nem adnám a kormányt olyanok kezébe, akik egyszer már rángatták, s akkor nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, mivel megbuktak 4 év után. Most, ugyanazokat visszarakni vezető pozícióba, szerintem vakmerőség.
@old_field: köszönöm, húsz éve várok és építem a demokráciát. előtte már építettem a kibaszott szocializmust. bocsi, elfogyott a türelmem. szeretnék előre látni, és mint már mondtam nem szeretem a biankó csekket, főleg nem ha az én számlámról veszik le vele a pénzt...
@úriparaszt:
Én is arról beszéltem, mármint a jövőről. Hogy 18 miniszter és munkakerülő, ostoba, kártékony sleppjük helyett lesz nyolc, osztán hogy ők milyenek... várjunk még azzal. Ez a szar rinyaposzt nem 100 napot nem várt, de még a kormány felállását sem. Úriparaszt nikkjéből az úrit is, a parasztot is célszerű volna elhagyni. Egyik viselkedni tud, a másik dolgozni, netán mindkettő.
Kedves Barátaim! Szeretném bemutatni a Műegyetemen új rektorát, akinek azt a szerepet szánom, hogy a hallgatókkal szorosan együttműködve, 3 éven belül fejlessze ki a perpetum mobile-t. Igen, kedves barátaim, ez egy nagy feladat, de _meg_lehet_csinálni_ Én bízom az embereimben, és tudom, hogy menni fog. Ha ezzel megvagyunk, akkor nem lesz több gondunk, Magyarország egy sikeres és gazdag ország lesz, akinek nem lesz olyan szomszédja, aki ne keresné a kegyét, aki ne akarna segítséget kapni tőle. Kedves barátaim, világhatalommá fogunk válni! Igen, akár már 3 éven belül. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (Vesd össze: biz. be, hogy az állam is lehet jó gazda)
@kiraaaaa: ha a tények is érdekelnek : fidesz nem kapott kevesebb szavazatot akkor sem, nem értem miért bukás...
amúgy szerintem 1 kormányt a munkája minősíti,
akit meg ez nem érdekel, az irkálhat bármiről bármit, csak értelme nincs.
_Óriásiak ezek fotók. Több ilyet a jövőben is. Nem sértők, de viccesek.
@néma bárány:
Hogyne lenne a kormánytagoknak előéletük... Többek közt, Furcsány államférfi kifejezésével élve, nem ők kúrták el az országot. Nem alattuk kezdte rugdalni az eget az államadósság, a munkanélküliség, az infláció és a cigánybűnözés. Nem ők bátorítottak menetelésre újnyilas hordákat, nem az ő idejükben lett kormánypárt a Jobbik, végül nem a Fidesz veszítette el szavazói nyolcvan százalékát. Jahh, ami mindennek a teteje, az ingyenes bpesti tömegközlekedés... A szoccer főpolgármesterhelyettes Horváth Csaba előéletébe remélem, ez is beszámít majd.
Na végre egy zsigeri köpködéstől mentes véleményformáló és ráadásul szórakoztató írás.
@Várúr:

Te hol éltél az elmúlt években? Ha számodra ismeretlenek Matolcsy, Martonyi, Pintér urak ilyen-olyan kormányokban betöltött szerepei, akkor előbb olvasgass kicsit. Meglátod, sikerülni fog kisebb hülyét csinálni magadból.
@úriparaszt: többen vagyunk így...
a dolog akkor is úgy fair, ha valakit a munkája után ítélünk' meg.
és 8 ilyen aljadék év után legalább 1-2 évet adjunk annak is, aki valami alapvetően mást akar, és talán nem csak beszélni fog az alázatról.
őszintének tűnik, mert úgy látszik érzik, ha nem változtatnak, akkor elsöpri őket is az idő...
@Fabius: tényleg jó a felsorolásod!
de írok 1 jobbat : Kóka, Göncz, Lamperth Mónika... gratulálok ! :)
@old_field: nem tudom, én úgy emlékszem, hogy 2002-ben leváltották őket, tehát bukás.
Nagyon szellemesnek találtam a posztot, ettől függetlenül nem szívesen kezdeném el a fikázást, mivel még nem is Orbánék vannak kormányon. Akiknek meg nem tetszik ez a kormány, szavazta volna meg újra a szocikat és utazhatna ingyen a 4-es metrón:-)
ha a fenti 12 névből 10 legalább akkora fej lett volna anno mint azt itt sokan szeretnék / tudni vélik akkor most a kánaán szagot éreznénk már jó pár éve, nem? az is meglepő, h a fenti névsor nagy része ismeretlen az itt kommentelő meggyőződéseseknek....
@feriahegyről:
Így van.
Még kormányra se kerültek, de már nem hiteles, amit mondtak/mondanak.
@Fabius:
Egyelőre neked sikerült hülyének mutatkozni kispajtás. Lapozz vissza a naptárban, oszt nézd meg, kik voltak kormányon az utóbbi nyolc (8) évben. Még egyszer betűzöm a kedvedért: n y o l c .
@Fabius: értem miről beszélsz, de attól, hogy néha ütsz egyet balra is, attól nem lesz hitelesebb a jobb-horog.
konkrétan ezzel a cikkel nincs komolyabb gond, bár szerintem tele van balos túlzásokkal.
ami gáz : a kommentelők /1 részének/ memóriájából mintha törlődött volna a 8 év maszop "kormányzás".
@kiraaaaa: ez is igaz, de részben nézőpont kérdése : a fidesz többet kapott, mint előtte 4 éve.
a szövetségesek amortizálódtak le közben...
Mit kell csesztetni a kommereket, hogy még fel se állt az új kormány, de már fikáznak. Nekem úgy tünik, hogy volt kitől tanulniuk.
Az meg mekkora poén lesz amikor Szijjártó az első parlamenti felszólalásánál pavlovi reflexből beszól majd a szeretett főnöknek, hogy: monnyon le.
@gitáros:
Nehéz hiteles embert találni a magyar politikusok között. Mindenesetre az növelné a Fidesz hitelességét az én szememben, ha tényleg 200 főre csökkentenék a parlament létszámát.
@old_field: az nem baj, ha valaki nem ért a politikához, de ha nyitott füllel és szemmel jársz azért neked is feltűnhetett volna, hogy egy oligarcha üldözi majd az olgarchákat. Szerinted a Fellegi féle minisztérium, ami nem mellesleg a Fidesz pénztárnokának háttérintézménye ,és ahol a teljes nemzeti vagyont összerakják,és kezelik majd, nem ad okot aggodalomra? Nem kell ahhoz 2 év, hogy kiderüljön, itt lehet a legoptimálisabban lopni. Ne álmodj! nincs olyan hatalom, amelyiknek nem ez a végső célja.
Majd jön a Viktor aztán kioszt egy pofont neked kedves varánusz és húzol vissza az indonéz-szigetvilágba vagy mitudéménhova...

Heil Viktor!
Heil Satanas!
Ave caesar!
Most akkor jól látom az van, hogy a drága fideszkommentelők szerint nem lehet a Pintér, Fellegi, stb. alakok múltján nevetgélni, mert a kurvaanyjátagecigyurcsányank? vagy most mi van?
@feriahegyről:
Tényleg nem értem, miért olyan fontos a szimbolikus politizálás. A görög válságban is elég szép szerepe van a 11 milliós ország 1 milliós közszférájának. Magyarországon is hatalmas a közszféra. De ez nem számít. A 200 fős parlamenti létszám számít. Attól lesz jó az országnak. Ahogy Móricka és Orbán elképzeli. Ja, és a rajongótáboruk.
@ó jaj: Jól látod! Mi meg budös kommerek/zsidók vagyunk, mert nem állunk be a sorba.
@Várúr:

Betűzöm a kedvedért kistáska: h ú s z , azaz húsz éve is szereplők voltak az urak már.

Martonyi János már 89'-ben is privatizációs kormánybiztos volt Németh Miklós kormányában. Az MSZMP-nem is tagja volt. Kormányzati szerepben 90-94, 98-02 között találhattuk államtitkári és miniszteri szerepben.

Matolcsy György is Antall mellett kezdte privatizációs tanácsadóként. A privatizációk hallatlan sikerét talán nem kell részletezni, ha mégis, nagyjából négymillió linken megtehetem.

Erre emlékezni nyilván nem szükséges. Kizárólag az elmúlt nyolc évben éltünk.
@ó jaj:

nem lehet nevetni és punktum!
Most jön majd a kemény világ,lesz rend,fegyelem meg minden földi jó és mogyoró!

Internetcenzúrát,most!

ha esetleg nem most,akkor 2 hét múlva!
@adad64: tényleg igazad van...
aggódj
@zotyo13: aki nem fideszes, az mind komcsi. most hogy mondod... milyen igaz... tényleg. éljen lenin!

@Antanténusz Szorakaténusz: igenis, értettem! abbahagytam a felelőtlen nevetgélést!
@Videofon:
Félreértesz, nem vagyok Fidesz rajongótábor, de egyrészt nem hiszem el, hogy bármelyik politikai erő is össze tudna rakni egy olyan kormányt, amiben csak maszületett bárányok töltik be a miniszteri posztokat, másrészt a szocik 8 évig éjt nappallá téve loptak, és akkor most attól félünk, hogy a Fidesz is lopni fog? Fog hát, de remélhetőleg kevesebbet, mint a szocik, és szerintem már ez is nagy eredmény lenne.
@old_field:
miért is kéne gatyát cserélni?
vezéreidhez hasonlóan túl mereven kezeled az iróniát, inkább törj egy darabot a keritésből...
@murunga: mert szagokról beszéltél... :)
vagy mereven kezeled az iróniát ?
---
vezér...?
fura képeket vetítesz, szakember biztos tudna mit kezdeni vele.
nagyonjó lett!!

a nevetésemben az üröm leginkább Pintér. ezt egyszerűen nem akarom elhinni...
"Finanszírozhatjátok a hülyeségeteket a választási ígéretek részleges megtartása miatt, de akkor mivel lesztek ti különbek a Gyurcsány kormánytól?"

Ezt hajtogatom évek óta...
Semjén?
"Valami Tökéletes helyettesseeeel
Pörögtem és nem néztem feeel..."
@Videofon: A görögök azért vannak válságban mert életükben nem dolgoztak, csak a turistákból élnek. Ücsörögnek a fehérre meszelt házaik előtt aztán lesik a sült galambot.
Profik a képek, csak a pintér mögül hiányzik valami.
@peti6: Miért kéne? Arról írtatok ti eleget, volt is miért. Most fordult a kocka, a hatalmonlévőket könnyebb kritizálni és úgy látszik, most is lesz miért!
@Várúr: Mértékadó politológusok szerint, ha az ellátandó kormányzati feladatok mennyisége nem csökken érdemben, akkor a nyolc miniszter mögött jóval több államtitkár/szakértő/szakreferens, vagy nevezzük bárhogy kell, hogy legyen, mert ha nem, belefulladnak az ügyek tengerébe. Az újraközpontosítási, az állami vagyont, felelősségvállalást növelni igyekvő elképzelések a jelenlegihez képest lehet hogy több, de biztosan nem kevesebb szakembert igényelnek az apparátusokban. Szóval nem a miniszterek száma a döntő. Ajánlom Török Gábor politológos blogját erről.
..mondjuk nem egészem értem ezt a rinyálást, hogy éppen ki és miért kerül górcső alá. szerintem tökmindegy, hogy hatalmon lévő vagy épp ellenzéki politikus kerül tűhegyre, a lényeg attól nem változik :-)
senkit nem kell megvédeni, főleg nem indulatból vagy rajongásból (bah, olvasd hozzá ezt: varanus.blog.hu/2010/03/29/kemenyvonalas_homaly ) kardot rántani. a humor lehet rossz és lehet kegyetlen is, a kettő nem zárja ki egymást. ráadásul az árok másik felén is pont ugyanolyan szopóágon futkározó polgárok vannak, csak épp ahelyett, hogy közösen ekéznék a kormányt, egymást akarják -némi performance keretében- lámpavasra lógatni :-D
tehát nyugalom kartársak :-)
@majomképű:
Szerinted a magyarok többsége végzett tényleges munkát valaha?
@Videofon:" Szerinted a magyarok többsége végzett tényleges munkát valaha?"-és ki a fasz építette fel az országot? A nem többséghez tartozók?
@majomképű: És a demokrácia, meg a görög joghurt az smafu?
@gorcsev54:
Fel van építve ez az ország???
70 éve csak felélik ezt az országot a nyilas, vörös, polgári sáskák.
Az összes posztodhoz nagyon jók a képek, mint ahogy ehhez is. Szellemes megjelenítés, igazán jó lényeglátás. Az előszobatitkár nagyszerű nyelvi lelemény, de a trubadúr mindent visz :)
(Ez a fickó ilyen szörnyű életben is? Magánéletében is ilyen borzasztóan hangsúlyozva beszél? Most pusztán a beszédstílusát, modorát kritizálom, biztos rendes ember, nem lopott még mozdonyt...)
Valójában az új felállás csak névleg jelent kevesebb minisztert - pontosabban miniszteriális bürokratát -, valóhában többet. A leendő 8 miniszter űgyanis egy új közbülső irányítási szint bevezetését jelenti. Ezek 8-an ugyanis csak generális "elvi" irányítást végezhetnek, és a hagyományos miniszteri teendőket most államtitkároknak nevezett tisztségviselők fogják végezni.
süti beállítások módosítása