Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.03. 08:00 Fabius

Zsákmányoljuk ki az LMP-t.

Címkék: program lmp schiffer andrás

Ahogy közeledik az új összetételű parlament alakuló ülése, úgy erősödnek a találgatások, vajon mit és hogyan kíván képviselni az LMP?
A híveit megnyugtatni kívánó baloldal véleménye szerint a világvége egyelőre elmarad, de az LMP-nek még fel kell fedeznie identitását.

"Az LMP-ét még ki kell találni, mert maga se tudja, hogy mit akar, csak felült a proszteszt hullámára és önelégülten magának tulajdonítja a hullámok erejét. A dacos arrogancia és az utcai happening még nem politika, azaz a "lehet más a politika" programja nem mögöttük, hanem még előttük van."Gondolom Ágh tanár úr a dacos arrogancia alatt azt érti, hogy nem várták széttárt farpofával és mosolygósra formált ánusszal a két forduló alatt felbukkanó piros paripapélót. Halkan súgnék innen: a választási bukás, a hétvégi majálison előadott ingyenbékávét happening mind azt mutatja, elsősorban nem az LMP az, akinek identitást kell keresnie. Horváth Csaba látványosan átharapta a narancs köd torkát csattogó fogakkal, majd rákönyökölt mert korlátnak nézte, és úgy esett orra de kurvára. A felharsanó általános röhögés nem hagy kétséget: igen, mindannyian láttuk.

Ahogy talán olvasták páran a hétvégi Schiffer interjút is az atv honlapján. Ebből számomra az derül ki, ha halványan is de lassan körvonalazódik mit akar az LMP, és mit nem. Nem lövészárokból fogunk politizálni -ígéri Schiffer, amivel egyet lehet érteni. Viszonylag bután néznének ki rettentő csapatjelvények helyett üzenetet közvetítő szmájlival az egyenruhákon:

 

 

 

 

 

 

 

Egyet lehet érteni azzal is, ha ki akarnak maradni az egymást felcímkéző jelképes takonygombóc dobálásból is. Az országot előre vivő értelmes javaslatokat vitára érdemesnek kell tartani, és lehet támogatni akkor is, ha a Patás vagy a szocik, netán a Jobbikosok terjesztik elő. Bizonyítsátok be, hogy - Schiffert idézve -  "az eddigi bal-jobb felosztás és a politikai hidegháború tagadásával is létrejöhet életképes alternatíva."

De nem csak kijelentéseket tett a riportban, hanem egy kérést is megfogalmazott az egyik kérdésre válaszolva:

"Mi azt kérjük a politikánkkal rokon mozgalmaktól, hogy használják az LMP-t céljaik elérésére, gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben, juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."Azt gondolom, éljünk az alkalommal, és zsákmányoljuk ki a benne rejlő lehetőséget.  Ugyan se rokon, se mozgalom nem vagyunk, de bizonyára nem kell szervezetnek lenni ahhoz, hogy nyomást gyakorolhassunk, és javaslatokat juttathassunk el a párthoz. Én magam részéről úgy vélem, egy próbát megér.

Tisztelt LMP!

Az alakulóban lévő kormány szándékai között szerepel az adó és önkormányzati rendszer megváltoztatása. Ennek egy részére a ti programotokban is szerepel - szerintem - életképes alternatíva. A helyi önkormányzatok által kivetett adók ( iparűzési, építmény, telek, kommunális, stb) összevonása egy adónem alá könnyítene a lakosok és vállalkozások, de az önkormányzatok adminisztrációs terhein is. Üdvös volna ezeket is egy söralátét szintjére minősíteni. Ezért javaslom, hogy a már megalakult parlamentben a programotok 69. oldalán részletesen ismertetett tervezetet hangsúlyosan képviseljétek.

Kezdetnek megtenné.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr941970195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiegészíteném, illetve bővíteném azzal, amit a fidesz (talán kósa) fejtegetett a választások előtt, azaz a úgy általában a bürokrácia drasztikus csökkentése.

közben megtaláltam. ha ilyen és ehhez hasonló dolgokat nem felejtenek el menet közben (a fidesz), akkor mögé kell állni, ha nem kerül szóba, akkor bpedig elő _kell_ venni:

"A kiviteli tervek kötelező önkormányzati felülvizsgálatát abba kell hagyni, és rögtön megtakarítunk több mint húszmilliárd forintot. Negyvenkilenc építésügyi szakhatóság van. Kettő legyen. "

valamint:
"A minket körülvevő szabályrengetegből egy csomó minden felesleges, az embereknek nincs szükségük rá, egészen pici dolgoktól az egészen nagyokig. Olyan személyijövedelemadó-törvény kell, ami maximum két A4-es papíron elfér, és olyan adóbevallás, amit egy nyolc általánost elvégzett ember is ki tud tölteni. Ma egy adószakértő is sokszor hibázik. Nem kell az önkormányzatoknak nyilvántartaniuk a kóbor kutyákat, egyébként sem lehet."

ezeket és az ehhez hasonlókat, amik bizony alaposan megkeserítik az átlagemberek és vállalkozók életét, valamint biztos és dús táptalajt adnak a korrupciónak, nos ezeket kellene sürgősen átgondolni, rendbetenni...

ja, a fentieket kósa mondta egy index interjúben, nem túl régen.
index.hu/belfold/2010/valasztas/kosa_lajos_nem_a_piszoart_kene_mericskelni/

szvsz az lmp-nek most ilyesmiket is alaposabban kellene böngészni, ha jó, akkor mögéállni.
Alapból ne legyen adó, hanem mindenki fizessen közvetlenül a szolgáltatásokért!

Lementem a metróállomásra
Egy öregasszonyt ütöttek a tûzoltók
Meglepett a csontok ropogása
Ahogy a fejéhez verték a poroltót
Az öregasszonyt hülyére verték a tûzoltók.

A tûzoltók gyújtották fel a házát
és eloltották egy ezresért
Gumibottal ütötték a hátát
S most kezüket nyújtják kézcsókért
Az öregasszony túl sokat beszélt.

A tolókocsit kirúgták alóla
Az út szélén az árokban hevert
A parancsnok rágyújtott egy marlboróra
Miközben egy koktélt kevert
Az öregasszony az út szélén hevert.

Kiütötték a mûfogsorát
Szájából fröcskölt a vér
S ha azt hiszed, hogy te is megúsztad
Holnap te jössz, ne félj
Az öregasszonynak megverték a fejét.
gáz lesz ha a jobbiktól fogadnak be "értelmes" javaslatokat, gondolom schifer nem szeretne albünös lenni az eljövendő magyar holokausztkísérletben.
@Közöd???:
"Eljovendo magyar holokausztkiserlet"
Elgurult a gyogyszered?
Rohognom kell a sok kampanyszeruen rettego alakon. Nagyobb eselye van annak, hogy egy meteorit fejen talal a Koruton. Mondjuk, az hozzaszolasod alapjan ez hasznos lenne a tobbsegnek... egy hulyevel kevesebb.
Szerintem a Jobbik programjában is vannak vitára alkalmas tételek...
süti beállítások módosítása