Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.30. 13:30 úriparaszt

Helyén kezelve

Nem néztem utána (nem is érdekel) milyen párt támogatja Kál község (nagyközség?) polgármesterét, de ideje, hogy egészséges egyensúlyt találjunk végre a jogok és kötelességek között.

Ez a mondata különösen szimpatikus:

"Énhozzám jöhet az ombudsman is, neki is meg fogom mondani, hogy inkább angoltanárt küldjön. Nekem fontosabb, hogy tanárok legyenek az iskolában."

Az előzmények (aki nem olvasta) itt: Az igazgató utasítására verték egymást a gyerekek

Tényleg nagyon kiváncsi vagyok mit kezd az orbány kormány a beilleszkedésre itélt de arra nem nagyon törekvő réteggel...

 

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr771964268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semmit. Megszigorít majd néhány törvényt és hátradől, valamint kommunikálja, hogy most aztán ő fellépett, de keményen. A politika itt ennél sokkal többet nem tud tenni.
A szülő integrálása nélkül nem lehet integrálni a gyereket, ahhoz pedig nagyon sok minden hiányzik.
Én hasonló helyzetben vagyok tanárként máshol, de nálunk is ilyen polgármester kellene. Mert akkor nem a diákok diktálnának, aki tehette már mindenki elment tanítani városba.
azért az csak bosszantó hogy van egy réteg amelyik évszázadok óta nem hajlandó integrálódni még a legminimálisabb szinten se...és elvárja a pozitív diszkriminációt.
Valamit valamiért...
Egyrészt ez a kérdés nem aktuális:

index.hu/belfold/2010/valasztas/balog_zoltan/

Másrészt Balog Zoltán egyetlen konkrétumot mondott a riportban, ezt:

"Tudom, hogy úgy fizetik az indexeseket, hogy minél több konkrét intézkedést sikerül egy fideszes politikustól megszerezni, annál magasabb a honorárium, de én nem tudok ebben így segíteni."

Tehát ne kíváncsiskodj. :-) Egyszer előkerül a mindent megoldó varázsvessző...
@smnl: csatlakozom. hihetetlen, hogy a szlovák, horvát, német, görög és igen a zsidó is be tudott illeszkedni. Sőt hasznos tagjává tudott válni a társadalomnak, de ez az egy valahogy soha nem tudta felfogni, hogy csak akkor lesz megbecsült tagja BÁRMELY társadalomnak, ha DOLGOZIK!!! és ne mondják hogy azért nem kapnak melót mert cigányok...
Ismerek olyan cigányokat akik közel tíz éve
dolgoznak lakhelyüktől több száz kilóméterre.
Becsületessen, szinte minimál bérért.
Vannak helyi cigányok akik 1Km nem mennek el
munkáért!
Aki nem dolgozik, ne is egyék!
@mik-sa: Zavaros ez az egész... Most már sokszor tényleg azért nem kapnak melót, mert cigányok. Ugyanakkor az előítéletek alapját ők teremtették meg. Megoldás belátható időn belül pedig nem lesz. Hosszabb távon csak az lehet szerintem alternatíva, hogy a gyermekvállalást fő foglalkozásnak tekintő családok alól ki kell húzni a szőnyeget. A családi pótlék megszűnése (illetve adókedvezménnyé alakulása) értelmetlenné tenné azokat a nagycsaládokat, ahol eleve ez az életvitel a minta. Ez viszont nagyon fájdalmas lenne rövid távon, igen a gyerekeket büntetnénk ez által a szülők életmódja miatt. Viszont 10 éven belül megnyugodnának a kedélyek, egy-két emberöltő alatt megszűnne a probléma.
No persze ehhez meg kéne változtatni az állami gondozás feltételeit is. Óhatatlan, hogy a gyerekeket a nem megfelelő életkörülmények miatt (rövid távon) tömegesen kellene állami gondoskodás alá venni. Ennek viszont nem sok értelme van addig, amíg ott olyan a szolgáltatás, amilyen most...
Lehet itt felzárkóztató programokat indítani, meg a képzés fontosságát hangoztatni, de sajnos azt kell mondjam, hogy nem működik. Egy jóléti társadalomban esetleg életképes lenne, de itt most nem csak a romák élnek mély szegénységben és hatalmas társadalmi ellenállást váltana ki egy olyan mértékű pozitív diszkrimináció, ami ESETLEG működne. Szóval marad az első verzió, vagy a szőnyeg alá söprés.
ahogy gyúrcsány mondta: el lehet menni innen
""Összesen nyolc gyerekről van szó, akikkel egyszerűen nem lehet bírni. Molesztálják a lakosokat amerre hazafelé járnak, folyamatosan becsöngetnek hozzájuk, dobálják a házaikat."

De persze a faszfej liberálisok szerint nincs semmi baj a cigányokkal.
@szita szita péntek: "A családi pótlék megszűnése (illetve adókedvezménnyé alakulása) értelmetlenné tenné azokat a nagycsaládokat, ahol eleve ez az életvitel a minta. Ez viszont nagyon fájdalmas lenne rövid távon, igen a gyerekeket büntetnénk ez által a szülők életmódja miatt. "

Nem nem lenne fájdalmas, ha a gyerek visszakapná rendszeres és sikeres tanulmányai során! Egyetlen kiemelkedési lehetőségük a szorgalmas tanulás.
Persze bodzás/rongyos/uzsorás mintát előtte kicsit jegelni kellene valami kellemes, hűs helyen, jó sokáig.
Kál az nagyközség. Még gimnázium is van ott. A p.mester meg jobboldali 1000 éve. A gyerekgyártás, naplopás szponzorálását meg kell szüntetni azonnal!
Adjon az Isten...
Értem.
A tanár (igazgatónő!) kolléga azzal bünteti a gyerekeket, hogy felpofoztatja egymással őket.
És az itt olvasottak szerint, ezért is a cigányok (szépen bujtatottan: beilleszkedésre képtelen réteg) a felelősök.
Hát gratulálok. Gyűlöletből és butaságból ötös.
Szép jövő előtt állunk. Már, ha Ezek a jövő.
Pedig milyen egyszerű ez: ilyen büntetésre senkinek nincs joga.
Talán vannak normális büntetések is. De a faszfej fasisztáknak szerint csak a kötél a megoldás, de ha kötél nincs, akkor legalább alázzuk meg őket.
@öcsi55:
"Aki nem dolgozik, ne is LEGYÉK!"
Polgármesterek?
Arnóth Sándor püspökladányi plgármester (Fidesz) pl. annyira örvendezett országgyűlési képviselói megválasztásának, hogy egy számban kétszer is teljes oldalon mondott köszönetet érte az önkormányzati lapban - ugyanazzal a szöveggel.
altnyil.nolblog.hu/archives/2010/04/30/Arnoth_Sandor_kivul-belul/
@dei: egyem az érzékeny lelkedet :-) annó nálunk sima saller járt a tanártól, tornatanárnál pedig bokafogás + ugrókötél páros, mégsem érzem magam lelkileg sérültnek.

tudod, jómúltkor próbáltam elmagyarázni pár 'atyafinak', hogy helytelen dolog a saját szerszámaimat az ő kocsijukba pakolni, talán még a típarancsolatból is idéztem. természetesen eredményes volt. igaz a végefelé kicsit ütögettem még a fejüket a kocsi oldalába....

ha tudsz humánusabb (de működő) módszert feltétlen szólj, csak öregszem azért, nem leszek mindig jó kondiban :-/
@mik-sa: "...hihetetlen, hogy a szlovák, horvát, német, görög és igen a zsidó is be tudott illeszkedni. Sőt hasznos tagjává tudott válni a társadalomnak,..."

Ehhez még hozzá csapnám a cigányság beilleszkedni igyekvő részét,
a többiekkel pedig megtanultatnám biológiából a "szimbiózis" és az "élősködő" közötti különbséget. Csak azért, hogy ne csodálkozzanak az elkövetkező években.
Nem fog itt változni, semmi-hacsak az nem , hogy minekünk még többe kerül, és lassan még csóróbbak leszünk, bár nem tudom, lehetünk-e.Ma reggel hallottam a tv-ben 3,5 ill 4.akármennyi ember dolgozik dolgozott fizetett( igaz ebből sokan állami alkalmazottak, aki tulajdonképp a maradéktól kapják a fizetést -amiből persze adóznak- szóval ezek közül lettek eladósodott emberek( nem hiszem , hogy a "gyerekgyártók" vettek fel ,hiteleket lakásra stb.(Ők alapból pályázat , stb.Kapják) .Szóval egy okos ember azt mondta:ezektől az emberektől akiket leginkább kifosztottak senki ( egyik párt sem)sem kért bocsánatot
Akinek nem jár iskolába a gyereke az nem fog kapni segélyt! Vmi ilyesmit mondott egyik lakossági fórumon Kósa "nagydumás" Lajos!
@gorcsev54:
kifosztottak?
"mindenki a maga szerencséjének..." AZ oktatás kvázi ingyenes. Aki akar, van tehetsége, az tud boldogulni. Hátrányos helyzetűeknek pályázat hegyek vannak. Én is a semmiből lettem valaki, mert akartam!
De nagyon sokan csak az államra várnak, hogy majd ezt ad + azt ad. nem kéne semmit adni.
Adjon az Isten...
@dei: ja faszfej a fasiszták,ofkorz, a szépen bújtatottaknak meg megvan az okuk,meg meg lehet érteni mit miért csinálnak,meg egyébként is ,na ezt a szemlélet kell szépen kiverni a fejecskétekből ...
@dean23:Én már olyat is hallottam ,hogy örül a tanár ha nem látja, annyira antiszociális állat.
@úriparaszt: A gyermekek után mindenki igényelhessen segélyt, amelyet a gyerek által pl negyedévente/félévente kitöltött iskolai tudás-teszt pontszáma alapján ítélnék meg. A tesztet persze nem a szülők által előre megfélemlített tanárok előtt kellene kitölteni.
Pl ha a teszt eredménye kettes átlagú, azután havi 5 ezer Ft járna. Hármasért tízezer, négyesért húsz, hibátlan tesztért havonta és gyermekenként 40 ezer forint járna.
Ha egy családnak az összes gyereke jó tanuló, akkor én nem sajnálnám tőlük a segélyt.
@dei: "Pedig milyen egyszerű ez: ilyen büntetésre senkinek nincs joga.
Talán vannak normális büntetések is." - Igen, egy normális közösségben vannak más büntetések is. Mondjuk a közösség rosszallása, jelenjen meg az akár érdemjegyekben, akár a hétköznapok viselkedésében. A baj ott kezdődik, ha a tanár érdemjegyek, beírások által közvetített üzenete senkit sem érdekel. És sajnos sok esetben ez van. A gyerek tojik a beírásra, mert a szülő is tesz rá. A tanárnak nincs tekintélye, mert a szülő előtt sincs.
Nézz körül alaposabban! Milyen fegyelmezési lehetősége van ma egy tanárnak? Ha a gyerek és a szülő tesz az érdemjegyekre, tesz a minősítésre, mert NEM CÉLJA megfelelni? Tudod tankötelezettség van. A kölyköt akkor is tanítani kell, ha ő nem akarja, sőt akkor is, ha mindent megtesz azért, hogy utálják őt. Ez van.
Mikroközösségben élsz és nem látod, hogy amit mondok egy létező és valós probléma.
@imperial: Az a baj, hogy magyarorszagon gyokeresen maskeppen ertelmezika liberalis szot , mitn mashola vilagban...
@www.BiSzex.hu: Azt se tudod, hogy mit mondott. Legalább pontosan tudnád idézni!
helyén kezelve...
Most ide bemásolnám a Hirszerző blogok egyik - amúgy kiváló - konnentelőjének, Blogennek a kommentjét. (Bocs Blogen, de nagyon igazad van).

"Nem kell senkinek elnyomorodnia Redivivus. A nyugdíjakat az ókori athéni társadalombiztosítást mintának tekintve a befizetőkhöz kötném, tehát ténylegesen a nyugdíjas járulékfizető utódai fizetnék a saját szüleik nyugdíját, aki erről nem gondoskodott, az állami nyugdíjasotthonba mehetne cserébe a birtokában lévő magántulajdonáért (elsősorban ingatlanok). A segélyekből élők pedig a Nemzeti Munkafrontba dolgozni és építenék szépen az országot, a Duna-Tisza csatornától az autópályákon át az erdősítési és más vízépítési vagy urbanizációs programokig. Hitler is így csinálta, a világtörténelem legnagyobb ütemű autópályaépítéseit például. Ha valakinek meg nem tetszik a munkafront teljesítménybérben fizetett kemény fizikai munkája, akkor bizony éhen fog halni, mert azt a rendszert, ami a szegénységet és restséget segélyekkel jutalmazza fel kell számolni maradéktalanul.

Továbbá az elfekvő állami energiavagyon egy részét a munkafront révén megnyitnám, például szegények bányája néven, ahol a munkafront dolgozói kitermelnék a rossz vagy közepes minőségű, de fűtésre alkalmas szenet például, hogy a szegények ne fagyjanak meg télen, etc. De a rossz minőségű, ám erdősítésre sem ajánlott földeket is állami tulajdonba vennén és kioasztanám az ott élő szegényeknek, hogy az élelmiszerígényük egy részét szövetkezeti formában, vagy egyénenként de megtermeljék. Addig is dolgoznak és gondoskodnak magukról és nem az államtól várják ezt, bűnözéssel elütve a segélyosztások közti időt.

Így csinálnám."

copy right by Blogen
www.hirszerzo.hu/cikk.most_vagy_soha.149067.html
@tildy:):
ja. itt liberál = zsidaj...
@Kivlovkifosztottak?
"mindenki a maga szerencséjének..." AZ oktatás kvázi ingyenes. Aki akar, van tehetsége, az tud boldogulni. Hátrányos helyzetűeknek pályázat hegyek vannak. Én is a semmiből lettem valaki, mert akartam!
De nagyon sokan csak az államra várnak, hogy majd ezt ad + azt ad. nem kéne semmit adni.
Adjon az Isten..." Ez nekem a hozzászólásom miatt nem világos- mert mintha 3,5- 4 akármennyi mill. emberre gondoltam és nem 3.5-4 akármennyire úgyhogy nem értem mindenki a maga szerencséjének ...., hiszen arról beszéltem, hogy ezek az emberek kovácsolták a szerencséjüket, dolgoztak tanultak családot alapítottak gyereket neveltek,adót fizettek stb. tehát élték a normális életet, és Ők vesztették a legtöbbet mostanában az ő terheik nőttek. Nekem semmit nem adott az állam, én már több mint húsz éve saját magam erejéből munkájából élek, mindenféle támogatás nélkül egyre szarabbul
@gorcsev54:
ja, bocs! kicsit ki vagyok készülve.
persze. Ahogy írtam fentebb is a naplopóknak kéne bemutatni, mehetnek ahová akarnak. Az államnak "szolgáltató központnak" kéne lennie, nem jótékonysági intézménynek...
@Kivlov: hogy akarod kivitelezni az összes gyerek, rokkant, nyugdíjas kivégzését?
@Kivlov: megkérdezem, világ végén kicsivel túli faluban milyen lehetösége van az oktatás terén szerencsétlen gyereknek? Etnikumtól függetlenül megkapja azt, amit egy békéscsabai, szolnoki, pécsi gyerek megkaphat? Van rá esélye? Amikor középiskolába is felvételivel lehet bekerülni, akinek nem megy az hullik ki a fenébe?
30 évvel ezelőtt, Mátraverebélyben, a rendőr verte be a kölyköket az ajtón az iskolába, azok meg az ablakon ugráltak ki. Akkor még kevesen voltak, most meg már csak őket látni a falu felében, de még a "paraszt" gyerekek is tőlük tanulják a "kulturált" viselkedést. Ha mooore-zik valaki, nem tudom magyar, vagy cigány-e. Ők tudnak integrálni. Talán tanulmányútra kellene hozzájuk menni a vezetőknek, hogy miképpen cigányosítják el a fehér embert. De megmondom: dominancia, félelemkeltés, terror.
@Kopi3.14:
zsindexen ezt nem részletezném...
@Kopi3.14:
oktatás terén? középsuli világvégi kicsi faluban úgysincs. máshonnan meg elindulni csak rajta múlik, mire képes.
1 pillanatra álljunk meg.

a káli polg.mest szerint az lényegtelen, hogy a pedagógus mit tett, mert (ez dereng a cikkből ki) a cigányok nem hagyják a tanítást rendeben folyni. wattafuck? hogy iskolán KÍVÜLI csínytevésért megveretik egymással őket, és kuss legyen mert a cigányoknak beilleszkedési gondjai vannak, és a tanárnak mindig igaza van??? háááát....
@mik-sa: "hihetetlen, hogy a szlovák, horvát, német, görög..."
Na a görögöt talán most inkább ne emlegessük, mert Uniós szinten ők úgy értelmezték a beilleszkedést, hogy ők felveszik a hiteleket, aztán a németek meg fizessék vissza helyettük... :)
Azért ez is némileg parazitizmus.

@imperial:
>>"Összesen nyolc gyerekről van szó, akikkel egyszerűen nem lehet bírni."
De persze a faszfej liberálisok szerint nincs semmi baj a cigányokkal. <<

Összesen ez a nyolc gyerek cigány a faluban, mert ha nem, akkor nem _a cigányokkal_ van baj, hanem ezzel a nyolc gyerekkel.

@énisfélek: feltaláltad az ösztöndíjat! :)
@Iustizmord: na még egy "milyen jogon" felmentős álliberális okoskodó, igen az iskolán kívül is jó lenne, ha nevelhetnének a tanárok (ha már a szülők nem teszik, mert ugye akor a tanárnak már nem kellene), de sajnos már iskolán belül se lehet, mert csak jogaik vannak, a kötelezettségre meg sz*rhatnak magasról, mert ha valaki megpróbálná számonkérni akkor, megy a feljelentés, ombdusmanozás meg az általános hiszti pár unatkozó "értelmiségitől" aki két nap alatt menekülne a gettóból, de sok kilométerről "kiáll" szegény elnyomottak jogaiért.
@Laciii: Két nap? Egy este Mátraverebélyben és többet nem pofázna.
@Iustizmord:
Valaki előttem szóló emlitette a tesitanár-seggberugatás dolgot.
Én "elit" gimi "kiemelt"osztályának 3. évében akkora fülest kaptam a tesitanártól cigi okán,hogy a fal adta másikat.
Otthon elmesélni sem mertem,mert az apámtól a dupláját kaptam volna...
A baj az,hogy egy tojásról bármikor megállapitom,hogy záp,de ettől még nem tudok friss tojást tojni .)
Valami a fene nagy demokrácia leple alatt baromira el lett qúrva...
@Öreg Sam: A demokrácia a rend halála.
csak úgy csendesen megjegyzem, hogy teljesen feleslegesek a ilyen 'csak két napot húzz le közöttük', 'csak egy este itt meg ott', illetve 'kilométerekről könnyű liberálisnak lenni' típusú 'ajánlatok'.
van aki egész életében nem találkozik ezzel a réteggel (amit nem szűkítenék le a cigányokra) és van aki ebben a közegben éli mindennapjait.

gyakorlatilag az átlagos fantázia és empátia kevés, ha nincs személyes tapasztalat. az ezzel/ebben élő embereknek bizony nagyon elegük van az egészből, hisz a legdrágábbat veszik el tőlük: a normális, nyugodt életüket... legyen szó tanárról, boltosról, kisnyugdíjasról, akárkiről. sőt, továbbmegyek, ha az oktatásról beszélünk, melynek hatékonyságát, tekintélyét ez a réteg hihetetlen gyorsan erodálja, akkor bizony mindannyiunk közös jövőjéről beszélünk. azt hiszem ezt nem nehéz megérteni.

nem várom el senkitől, hogy megértse (és soha ne kelljen megélnie) amikor nap mint nap úgy alszik az ember, hogy biztosan meghallja a kutyák ugatását, ráadásul félálomban is tudjon különbséget tenni ha őzet, borzot más állatot vagy pedig embert ugatnak a kutyák.
ez utóbbi eset következményeiről nem is beszélve....
@imperial: meg a faszfej nemliberálisok szerint sincs. Itt a faszfejség és a nemfaszfejség között húzódik a vonal, nem a liberálisok és nemliberálisok között.
@Rendesember:
Van benne valami,de azért hadd ne szeressek én egy fogkefebajszú diktátort...
Az igazság már megint odaát van :))
@úriparaszt: Én sem szűkítenék a cigányságra. A mi környékünkön az alja paraszt szaporulat okoz gondot. A család nevük már egy jelző.
@úriparaszt:
Kétarcú vagyok a pirézekkel szemben,mert volt dolgom olyanokkal,akikre sok sápadtarcú tisztelettel is nézhetne,de az ellenkezőjét is elszenvedtem.
Ma ez egy kapitális gond,ami egyre "öngerjesztőbb" lesz.
A legnagyobb bajnak azt tekintem,hogy sem a Kádár érában,sem a demokráciában erre a kérdésre nem sikerült érdemi választ,de még szándékot sem...
Szlovák modell- segély megfelezése- éhséglázadás leverése. Megtörtént az EU-ban, csak Vitya nem elég tökös, hogy felvállalja. No meg a rossznyelvek szerint ő maga is kékszájú.
@flippant:
pontosan!!! naplopásból élés szponzorálásának megszüntetése. Azonnal lenne forrás adócsökkentésre.
Kedves "Cigányvédők"! Nagyon szivesen átadom tapasztalatszerzésre heves megyei-kisvárosi-cigánytelep melletti családi házamat. Aki olyan nagyon pártolja őket, legyen szives töltsön el legalább 1hónapot itt(ha kibírja addig és nem menekül el korábban), Ismerd meg Hazádat és a "szegény, hátrányos helyzetű és támogatásra szoruló" ember?társaidat és azután ítéld el azokat akik szivesen vennék ha sosem látnának többé cigányt ebben az országban!!!!!
@úriparaszt: "van aki egész életében nem találkozik ezzel a réteggel"

Na ők hozzák az állami döntéseket.
@Chiwas:
ennyi. a szolidaritás bajnokai a bp-i kánaán I. kerületből, meg londonból tudják osztani azt észt. retkek.
@Kivlov: "Adjon az Isten... Adjon az Isten... "
Látom Te is mástól várod, hogy adjon... ;)

Mellesleg ha már Istenre hivatkozgatsz keresd meg légyszi, hol mond olyat Jézus a Bibliában, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék"... Vagy ő éppen azt képviselte, hogy a koldussal oszd meg amid van?
Azért van rá precedens, hogy bűnözőket elriasszanak . igaz nem pont roma-ügyben, de a futball-huliganizmus abban hasonlít hogy nálunk megoldhatatlannak tartják. Nos Angliában megoldották - drákói szigorral ! (Ezért is mennek külföldre balhézni az Angol "drukkerek" . A roma-bűnözést is drákói szigorral és mellette oktatás , (köz)munkahelyteremtéssel lehet megoldani, a ha kétszer annyi börtön kell is !
@flippant: "Szlovák modell- segély megfelezése- éhséglázadás leverése. "
Csak ez nem éppen keresztényi program lenne, hanem amolyan neoliberális. Azt meg Viktor szidni szokta.
@flippant: kisszockó azszopó lejárt az időtök ezzel a dumával
@kíváncsivagyok: Börtön? Egy sziget ahol egymás vérét szívhatnák. A tetű megélhet a másik tetű véréből?
@Öreg Sam: Nincs igazad, a Kádár érában igenis jó úton jártak , a munkahely kötelező volt, különben KMK - s lett és még sittre is kerülhetett "csak" ezért ! Ezt (is) visszasírom. Aki élt a 70' -es- 80' - as években, az tudja, hogy a közbiztonság Európai átlag felett volt ! Akkor volt tekintélye a rendőrnek is. Már felnőtt egy roma nemzedék, aki még nem is látott a családjában olyan embert , aki dolgozna és NEM IS TERVEZI
@Kivlov: lám, így hízlalta fel a szockó moslék a jobbikos disznókat
@Avatar:
kamuduma.
aki ne tesz a közösbe, az milyen alapon vesz ki? ha senki sem tenne, mit lehetne kivenni???
@Rendesember: Aztán lehetne ám dolgoztatni is őket a börtönben ! Vagy útépítésen, mint az USA - ban.
@rockee:
meg anyádat a konvektor mellett a panelban...
@rockee:
Látod-látod,ezzel a dumával nem lehet semmit megoldani...
flippant vszeg nem szorul a védelmemere,de minden értelmes ember nevében...:)
@Kivlov: idegesnek tűnsz, szopági kispajtás :D ne idegeskedj, elég sok éved lesz hozzászokni a gondolathoz...
@Öreg Sam: mit is kellene mondani erre, ugye? (idézem) "No meg a rossznyelvek szerint ő maga is kékszájú." ezek az idióták még most sem fogják fel, hogy az egykori szoci szavazóikból hogyan lettek lelkes jobbikosok...
@rockee:
melyikhez? a maszop 58 mandátumhoz? ja, minimum 4 év :)))))))))))))))))
A legtöbb, úgynevezett zsákfaluban élő romának akkora a telke, hogy Pesten lakóparkot lehetne rá építeni, mégsem műveli. Pár tojó tyúk, néhány csirke, a segély töredékéből megvehető vetőmag és palánta. Az ételüket sőt még az alkohol adagjukat is megtudnák termelni, a baj szerintem az, hogy legtöbbjüknek büdös a munka.
(példaként lásd az árammal védett uborkát, a cigánynak pont ugyanakkora telke volt, mint az öregnek, ő is tudott volna uborkát termelni)
bocs, 59... kis alamizsna a férgeknek... :))))))))
@Ramírez: Tyúk, meg csirke az udvaron? Maximum amikor "munkából" hazamenet megbotlik a zsákkal...
@kíváncsivagyok:
Lehet,hogy nincs igazam,de nem is hazudok :)
Mesélhetnék...
A Kádár korszakban álltam a falnál (fehér,keresztény vagyok) csak azért,mert szakállas farmeros "egyed" voltam.(60-as évek végefelé,amikor Te még vszeg meg sem születtél)A KMK intézményéről,meg a barna könyv alakú SZIG-ről is tudok mesélni,arról,amiben a munkahely,meg a lakcim,meg az anyád neve is benne volt.
Igen,másrészt igazad van,akkor még volt "posztos" rendőr,(kb a mai fogalmak szerint körzeti megbizott),aki ha elloptak egy tyúkot,tudta,hogy kinek a fazekába nézzen bele:)
Ehhez képest: a napokban tapasztaltam:a kecskeméti városháza előtt kb.60 parkolóhely van,zsákutca,főtér,stb.A kb 300 m-re lévő Főkapról 2! rendőrautó állta el a bejáratot 4! rendőrrel,mert valami fontos ember érkezését várták.
Valami mást kellene csinálni :)
@Kivlov: Ezt majd vitasd meg Jézussal, ha oda kerülsz.
@rockee:
A közbiztonság és a "romakérdés" pártállástól függetelen!
Szerintem....
@Kivlov: Ahhoz, hogy a szocilasita párti tolvajok lesznek azok, akikkel a derék jobbikosaid négy év múlva egyesült erővel le akarják majd váltani a Fideszt... Mradhat az MSZP név, apró változtatással az (újra)egyesülés után: Magyarországi Szocinyilasista Párt
@Avatar:
hamarabb kerülök oda, mint ti, a szolidaritás látszatbajnokai..
@Avatar: Ez egyáltalán nem liberális, sem neo-liberális.
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt.(wiki) Ebbe nem fér bele semmilyen lázadás leverése.
JobbikSzociádemokrataNépMunkásSzabadFórum
@rockee:
:)))))))))))))
melyik vörös adón mosták az agyad?
nyilasok? ezek kiscserkészek mégis úgy féltek tőlük, mint a tűztől! ebből látszik, hogy senkik vagytok,ha érdemi szocdemek lennétek nem kéne foglalkoznotok az állítólagos szélsőjobbal.
mszp név? '89-től kamu. kommancsok.
mert antall halvérű volt lőni a tetveket... meg mindenkit, akinek köze volt előtte 1-2-10-20-40 évvel a MAGYAROK sanyargatásában.
@Kivlov: akkor menj és harcolj, hülyegyerek! hol voltál? ragadd meg, amit meg kell ragadnod, ne csak az a nagy és büdös pofád járjon a semmibe. a jobbik a szocialista párt terméke, és olyan is, összetartoznak
@Kivlov: Én kitiltottam volna őket 20 évre a politikából... meg a húsos fazék mellől.
@Kivlov: a legsötétebb mszp-szavazók most mind a jobbikra szavaztak, és lám, nem lettek kevésbé sötétek ettől a nagyszerű átváltozástól...
@rockee:
honnan tudod, h nem voltam ott mikor kellett???
@Rendesember:
én meg felhúztam volna mindet vasárnap délben élő egyenes adásban a Kossuth-téren. Akkor legalább lett volna elrettentő példa az utánuk jövőknek.
@rockee:
atyaúrsiten, te csináltál már iq-tesztet? szerintem felesleges: besaccolom neked 80-90 közé ismeretlenül...
vagy békommentelő vagy? akkor 75-80 közé.
:)))))))))))))
hülyegyerek, nekem mindkét nagyapám ott volt a Don-kanyarban, ahhoz képest hogy te hol lövöldöztél csúzlival, akár galambokra, akár üvegablakokra, olyan mindegy, egy hozzád hasonló senki nem mondhatja meg ebben az országban, hogy ki a magyar, már csak azért sem, mert nekem egyik nagyapám sem volt "színtiszta magyar", de ezért a hazáért mentek oda meghalni... és még sok százezer hozzám hasonló nagypapái... hunyászkodj meg és kotródjál, az ilyen alakok ugyanúgy el lesznek takarítva, mint a szocialista tolvajok!
Egy vidéki városban parkosítás volt, és az egyik roma csávó, (aki egyébként tisztességesen dolgozott) megjegyezte, hogy neki jobb lenne ha korábban mehetne dolgozni, amikor még mindenki alszik a cigány soron, mert gáz ha látják, hogy munkába megy.
Ebbe a sztoriba bele van sűrítve minden.
@Kivlov: te simán csak büntetőjogi kategória vagy és el is fognak kapni...
@Kivlov: vétkesek közt cinkos aki néma.. tehát lőni kellett volna mindenkit aki volt legalább 16 éves, de nem tudott felmutatni földalatti tevékenységet, rendszerellenes szervezkedésért kapott büntetést. A szüleid, barátaid, vagy ha voltál már korban ott, akkor Te tudnál igazolást hozni? Vagy cinkos voltál, mint kevés kivétellel (köztük az azóta leszerepelt SZDSZ-es szamizdatosok, akik tényleg tettek valamit) mindenki?
@rockee:
:)))))))))))))))))))))))
neked nagy liberál nyelet az orrod alá lökni...
@dtk74:
aki ott volt, részt vett az ország kirablásában. tevékenyen részt vett az irányításban, a magyarok sanyargatásában!
na azokat, mint főbelőni, de minimum közéletből kitiltani. nem más néven beengedni a parlamentbe.
de ez a majom antall a "vér nélküli rendszerváltásra" még a mellét verte., az ökörje. hála Istennek, az Ég megbüntette pár évvel később, a halvérű álkonzervatívot.
@rockee: Hagyjad Kivlovot! Becsületes troll. Teszi a dolgát.
Viszont cigánykérdés csak akkor cigánykérdés, amikor olyan csoportokkal találkozunk, akiknél hagyomány az az életmód, ami irritálja a többségi társadalmat. Egyéb esetekben szociális problémákról beszélünk.
Szerintem csak akkor oldódhatna meg ez a probléma, ha a kissebség betagozódna kultúrálisan a többségi társadalomba. Ez így elég borzasztóan hangozhat a kisebbség számára de sajnos más megoldás nincs.
MOst hosszú lenne kifejteni miért. Majd nyitok erről egy blogot, ha ráérek.
@Ramírez:
Dehogyisnem. A randalírozók más emberek szabadságát veszélyeztetik, tehát az állam erővel védeni meg. Ld. még a "jog uralma" nevű doktrína.
@5kzs:
Remélem leszel még, mert szeretnék kérdezni pár dolgot.
@úriparaszt:
Most indulatból mondtál véleményt dei- ről.

Nem vettetek észre valamit a cikkben. Idekopizom, és utána azon is lehet elmélkedni, hogy a cigányok mellett fogtam pártot, vagy próbálok tisztán látni:

"az igazi büntetés inkább az volt, hogy délutánonként itt kellett maradniuk korrepetálásra."

Számomra megdöbbentő ez a kijelentés és jóval komolyabb kérdéseket vet fel, mint a közöspofonosztás...!
@franta:
csak egy mondat az általad idézettből:

"De a rossz minőségű, ám erdősítésre sem ajánlott földeket is állami tulajdonba vennén és kioasztanám az ott élő szegényeknek, hogy az élelmiszerígényük egy részét szövetkezeti formában, vagy egyénenként de megtermeljék."

Szerinted miért másoltam id ezt a nemes veretes mondatot?
@IQ bajnok: nem érzem úgy, hogy véleményt mondtam volna :-) főleg, hogy az írásait sem ismerem, nemhogy őt magát...

itt kicsit külön szálakon futunk. ebben a posztban én (hangsúlyosan kiragadva) arra a mondatra reagáltam, amit idéztem is, azaz azt a tényt/szándékot üdvözlöm, amiben a közösséget és a jövőt mindenképp az egyéni jogok fölé emeli.

az erőszak ténye hatalmas és bonyolult téma. személy szerint utálom és elutasítom (az erőszakot), viszont ha nincs más lehetőségem habozás nélkül használom. ambivalens? tudom. csak épp kényszer alatt sok mindenre képes az ember. erre írtam feljebb példát.
amit te idéztél az egy másik témához kapcsolódik, többször volt már róla szó, természetesen ebben sincs konszenzus, pedig ha valamikor, akkor most már mindenképp kell valami.
süti beállítások módosítása