Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.24. 08:00 Fabius

Javainkat hagyd meg, Urunk!

Címkék: pápa vatikán pedofil papok

A húsvéti csöndeskedés után beindult a Vatikán pedofil ügyeit firtató gépezet megint.
Előbb a belgiumi Brugge püspöke, Roger Vangheluwe vitt be egy gyomrost azt anyaszentegyháznak levelével, amiben bevallotta:

"Mielőtt püspök lettem és egy kis idővel azután is, szexuálisan molesztáltam egy fiatal fiút, aki közel áll hozzám"

A püspök úr elismerte, áldozata kiskorú volt mikor a szexuális zaklatások érték. Lemondott, lemondását elfogadták. Bár kollégái megjegyezték, emberünk nagyvonalú, dinamikus személyiség, és jó testvér. Hurrá. Szerencse, hogy ez a jellemóriás csak pedofil, egyébként meg szent. Mindjárt árnyaltabb a kép, ha ezt tudjuk. Ő maga mélyen megrendült, lelkiismerete nem hagyta eddig sem nyugodni. Úgy érezte tettéért méltó büntetés jár neki, ezért vezekelni próbált: írt egy bocsánat kérő levelet. Meg gondolom dobott pár miatyánkot csak úgy dinamikusan be a püspök süveg alá ráadásnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő csapás Amerikából érkezett, és gyomros helyett kiütési pontra ment. A 200 gyereket molesztáló Murphy atya egyik áldozata beperelte magát XVI. Benedek pápát. A jóember megunta, hogy csak írogat a Vatikánnak időről időre, de le sem szarják. A megkeresésére egy válasz nem sok, annyi gesztus sem érkezett. No, most Ratzinger mehet a bíróságra válaszolgatni, meg a pedofil ügyek összegyűjtött vizsgálati anyagait bemutatni. Már ha léteznek egyáltalán ilyenek, ha vizsgáltak ők egyszer is bármit. Könnyen lehet, hogy a svájci gárdisták most szövegezik őket serényen a Vatikán alagsorában. A férfi ügyvédje hangsúlyozta: védence nem pénzt akar. Hanem, hogy a Vatikán álljon elő az igazsággal, és iratokkal támassza alá állítólagos, következményekkel soha nem járó vizsgálatait, és mutassák be az ezekben feltárt elvileg létező bizonyítékokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt gondolom a lecke föl van ezzel adva rendesen. Benji pápa éppen kipihente volna az esetek okozta akut agyérgörcsöt, mikor ismét jöttek, kopogtattak, besúgtak a résnyire nyitott ajtón: -nagyon nagy baj van! Hazád fiai eldobják hitüket, kilépnek az egyházból!
-Mikor?! -horkant föl Benji pápa sebzett vadkan módjára, mire a jelentő leintette: -nem az a kérdés, hogy mikor, hanem, hogy mennyien!

Németországban a katolikus hívek nem kérnek ebből a színjátékból tovább.  A Forsa intézet felmérése szerint a németek 23%-a mérlegeli az egyháztól való elszakadást a gyermekbántalmazási ügyek miatt. Pedig ha ők mennek, automatikusan viszik a pénzüket is, hehe. Németországban az egyházak tagjai egyházadót kötelesek fizetni. Ez a mindenkori jövedelemadójuk 8-9%, és az állam gondoskodik a beszedéséről.  A német katolikus egyház bevételének 70% teszi ki az összeg, aminek drasztikus csökkenése jókora riadalommal jár. Pláne, ha vérszemet kap a többi, jelenleg még kilépni nem szándékozó tag is, mert a csordaszellem kötelez.

Ez már itt mély, a legsötétebb bugyor, ahonnan a béka segge csak egy zöld derengés a sztatoszférában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha belegondolunk, a római katolikusok még a cölibátus intézményének felállítására is képesek voltak az egyházi vagyon mentése érdekében, akkor vajon mi következik most, mikor már nem az egyház nem nagyon erőltetett jó híre, hanem anyagi javai forognak kockán? Előveszik gyorsan az inkvizíció intézményét, és végre eretneknek kiáltják ki az összes papnak nem való szexuális bűnözőt? A szokásjog szerint példás büntetést kapnak, mondjuk egy életlen feszülettel kasztrálják őket a Szent Péter téren, karácsony másnapján.

Tetszik vagy sem, a Vatikánnak és a pápának szembe kell néznie a valósággal. A mismásolás és a gyerekek szabad vegzálásának kora lejárt. Az emberek unják a gyerekeiket molesztáló  szentemberek ájtatoskodását, a véd és dacszövetséget, amivel igyekeztek egymást megvédeni a világi hatalom felelősségre vonásától. Talán azt is megérjük egyszer, hogy betartják a saját törvényeiket. Mert igen, van nekik sajátjuk. A kánonjog pontosan meghatározza, mit lehet, és mit nem. Ezért vannak ellehetetlenítve a hívőkért normális keretek között tenni kívánó papok is. Mert mi indulatból általánosítunk, nekik meg a történtek után erkölcsi alapjuk nincs tiltakozni.
Fura egy vallás az, ahol a bűnösöket az ártatlanok rovására védik az elöljárók.
Ők pont annyira nem számítanak ebben a gusztustalan történetben, ahogy a gyerekek sem számítottak.

Bárányok ők, akiket feláldoztak a szexuális deviancia oltárán.

47 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr241947228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pedofil sakktanárt fogtak el 2010.05.10. 18:56:10

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, akit kisiskolás, illetve óvodás gyermekek molesztálásával gyanúsítanak. A férfi sakktanfolyamok szervezésével került közel a kicsikhez.

Trackback: Rat-rat-ratzinger 2010.04.24. 14:39:54

Életútja meredeklik:Ratzingerből Bendeklik...S gyerekbaszók élén,katolikus lévénnincs gerince: sose nyeklik.

Trackback: Bibliai SátánIsten büntettei - Nürnberg, Hága 2010.04.24. 13:16:41

Tegyük fel, hogy egy képzelt bíróság, Nürnbergihez, vagy a Hágaihoz hasonlóan el kezdené tárgyalni a bibliai Isten emberiségellenes és népírtást elkövető, bibliában leírt tetteit. Ez egy gondolatkísérlet: Tegyük fel, hogy egy bíróság, Nürnbergihez, v...

Trackback: Pedofília: nem a cölibátus az oka 2010.04.24. 11:40:05

A protestáns lelkészek nagy része házas, mégis jóval gyakoribb náluk a pedofília, mint a katolikusoknál. Nem a cölibátus eltörlése vagy a még „toleránsabb” politika a megfelelő válasz: éppen ellenkezőleg! (Fotó: Gary Rivett/ABC News) A Va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a világi törvények midenkire vonatkoznak. nem értem mit pöcsölnek, börtönbe velük. ott gyorsan elmagyarázzák milyen rossz az amit tettek.

az egyházakról pedig már eleget írtam, megfoghatatlan mesékben hinni önmagában is perverzió. a tízparancsolatból kb 6-hoz nem kell semmiféle egyház, önmagában is betarthatnák a 'hívek' :-/
igyvan. aki komolyan akarja venni a cölibátust, az heréltesse magát.
egyébként csak buzerátorok és pedók gyüjtőhelye.
jajistenem, majd mingyár' jönnek, hogy már megin' ekézik a szegény, jóságos, áldozatokat segítő 1házat...
ne rendezzünk egyből gyűjtést, hogy nyithassanak új iskolákat, ahol közelebb kerülhetnek a gyerekekhez?
(ja, nem kell, most majd a tömjénék úgyis automatice megkapnak bármit, amit kérnek)
Nem értem mi a bajotok. Ők legalább TÉNYLEG SZERETIK a gyerekeket.

hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
Ha jól emlékszem eredetileg nem volt kötelező cölibátus a katolikus papoknál, valamikor a középkor vége felé építették be a rendszerbe.
@moszkvics:
rosszul emlékeszel.
hu.wikipedia.org/wiki/Clunyi_reformok
Ez a 11. században volt. Bőven a középkorban.
@gumimacsek:
Nem hogy ész nélkül védik a papokat, sőt ellentámadásba mennek át mindenféle idióta kifacsart logiak alapján, de itt a szomszédos blogban, a Sárdobálóban egy bizonyos kolbenheyer konkrétan cenzúrázza is a neki nem tetsző véleményeket :)

Remélem ez nem egy ilyen cenzúrás hely...

A véleményem pedig az, hogy fel nem foghatom miért kéne másképp bánni egy pedo pappal, mint egy pedo villanyszerelővel vagy pedo taxisofőrrel.

És ha kiderül, hpgy a pápa eltussolta az ügyeket, akkor dutyiba vele is.
@ó jaj: annyira nincs cenzúra, hogy az első hozzászólás is erről szól :-)
Itt is bebizonyosodik,Isten selejtet produkált,ezt miért nem veszi észre senki?
Ha meg ilyen lúzer,minek mádkozzunk hozzá?!
@úriparaszt: Bocsásd meg nekem, hogy áthozom ide az ügyemet, de ez hasonlít az egyházi képmutatásra, hogy remekül passzol ide :)
Próbáltam folytatni a cenzőra elleni harcomat a Sárdobálóban, de ez a kolbenheyer fiú megunta a cenzúrázást, és egyszerűen kitiltott :)

Utolsó kommentem ez lett volna, de ott persze ilyemsi nem hangozhat el:

"@kolbenheyer: A posztod értelmetlen, alaptalan. A Népszabi nem véleményt, hanem hírt, tényeket közölt, te pedig nekimégy erőből, teljesen alaptalanul.

És ha valaki itt személyesekdik, az te vagy. Pl a posztban: "De van még lejjebb is.", Stb.

És hogy nem viseled el, hogy ezt a szemedbe mondod? Hogy kicenzúrázod a kommentejimet, és közben még az "értelmes" vita védelmezőjeként állítod be magad? Lol... Képmutatás keresztény módra..."

Na ennyi :) Bocs mégegyszer :)
Most olvasom a HVG-ben:
"Április közepéig a 27 németországi püspökségből 18-ról derült ki, hogy intézményeik érintettek valamilyen formában a megrontásben."
Én katolikus vagyok, hívő, és az is maradok, de a pedofilokat és fedezőiket ki kéne *** a fenébe, bármeddig is jutottak a hierarchiában.
Annyit azért hozzátennék, hogy a nem cölibátusban élő különféle protestáns szektákban/felekezetekben kisegyházakban még mindig több nemi erőszak és pedofília történik, mint a katolikusoknál.

+ mivel az esetek több mint 80%-a fiúk ellen irányul, ezért vélhetően a cölibátus sem segítene.
Gond egy szál se. A hívők majd átlépnek egy másik egyházhoz-az csak jól kizsebeli őket. Kínálat az van....

Valójában az emberek elég csekély százalékának van igénye komoly hitéletre. A KDNP ált. 5% körüli párt volt-amíg függtlen volt. De a FIDESZ nélkül, piaci alapon már nem is létezne...
Különben meg,ha ádámtól és évától származuk akkor egy nagy vérfertőzés az egész világ,és akkor miről is beszélünk??
Egy kis pedo,már hab a tortán. :-)
@==T==: azt hiszem a jelenlegi hierarchia nem teszi lehetővé azt, ami mellesleg az egyház legnagyobb érdeke, nevezetesen a teljes megújulást. úgy vélem az évezredes egyház oltári bukás felé robog, csak idő kérdése mikor veszti el a maradék megbecsülést, társadalmi támogatást.

megint mellesleg, ez nekem nem fáj. amit tesznek (megrontás, pedofília) az viszont bűncselekmény, nem érdekel, hogy pap vagy gyerekorvos, de az se ha benzinkutas, mindnek a kukában a helye.

nem irigylem azokat a pedofilokat akikben van a tisztességnek akármily kicsi szikrája. azt hiszem a helyükben felakasztanám magam, hisz kurva nehéz lehet egy életen át elfojtani a vágyaikat.
"csak idő kérdése mikor veszti el a maradék megbecsülést, társadalmi támogatást."

Az állami támogatást kellene ezektől a bnözőktől megvonni!
Róluk még egyszer sem láttam blogbejegyzést az index.hu-n:
ilyenazenpapom.com/customPages/ilyen-az-en-papom
A pedofília elítélendő bűncselekmény, de a Katolikus Egyházat fölösleges ezért állandóan mocskolni: kb. 1 milliárd 131 millió hívő van.
Mit is szoktak az emberek a legharsányabban elítélni?! Az általánosítást?
Szerintem minden problémát helyileg kell kezelni. De kezelni kell! Nem vágjuk le a lábunkat azért, mert a kislábujjunk begyulladt!
Le az összes képmutató egyházzal! Elég volt a kirekesztő vallásokból! Csak a humanista felfogás elfogadható, és az abból levezethető erkölcsi elvek.
Kétezer éve terrorizálnak bennünket a ravasz hatalom-technikusok a hit mögé bújva, elég volt!
@úriparaszt: Elvileg ez amúgy meg van jósolva. Az Armageddon ezután fog bekövetkezni.

Az Egyház amúgy olyan nagyon megújulni nem képes, és nem is kell, hiszen ahhoz át kellene írni a Bibliát, ami ugye halálos bűn lenne. Szvsz csak az szükséges, hogy olyan emberek legyenek az Egyház képviselői, papjai, akik méltók a hirdetett igéhez ill. a jelen kor kihívásaira és kérdéseire is választ tudnak adni a Biblia és főleg az Evangéliumok alapján.
Ha Ratzinger polgártárs eltussolt egy pedofília ügyet, akkor börtönben a helye.

A nyugati demokráciákban a rang és vagyon nem ment fel a felelősségrevonás alól.

Hogy kinek mi a vallása, az pedig a magánügy, nem jogi kategória.
@úriparaszt: Bocs, ez lemaradt:

Amit tettek valóban bűncselekmény, emiatt az áéldozatok hibája, hogy nem fordultak az érintett állami szervekhez, ill. miért vártak idáig. Biztos vagyok benne, hogy emiatt ill. a jelentős médiahátszél miatt egy csomó esetben nem is történt zaklatás (a Michael Jacksont szexuális zaklatással vádoló gyerek is bevallotta Jacko halála után, hogy a pénz miatt találták ki az egészet, de ez is elég volt Jacko nevének bemocskolásához) de egy kis potyapénz reményében próbálkoznak.

Szóval nehéz tisztán látni, hogy mely esetek történtek valóban meg, és melyek nem, kik azok akik tényleg áldozatok, és kik azok, akik csak a pénzre hajtanak, + az egész szexuális zaklatás dolog nehezen definiálható (a nemi erőszak más tészta).
@Anselmo: Ő nem hivatalos személy. Szvsz ha rendőrként tette volna, akkor lenne érte büntethető. Erkölcsileg azonban elítélendő, és távoznia kéne az Egyház éléről.
@r.á.g.:

Talán mert nem olvasol figyelmesen.

varanus.blog.hu/2010/04/19/4451_mosoly

A poszt nem arról szól, hogy romboljuk le a templomokat, és tiltsuk be a katolikus egyházat. Hanem a számonkérés elmaradásáról minden egyházi pedofil ügy esetében.
@==T==:

Van bizonyított/beismert eset is bőven. Ezeknek sincs büntetőjogi következménye. A fenti püspök úr is úgy gondolja, némi képmutatással és egy bocsesz levélkével el van intézve az ügy.
vatikanifigyelo.freeblog.hu/archives/2010/04/01/Azt_a_ppt_tmadjk_aki_a_legtbbet_tett_az_egyhz_megtisztulsrt/
eZ VAN.
Meg az, jhogy a cölibátusnak semmi köze a pedofíliához, legfalábbis nem sok, mivel a házasuló protestáns lelkészek között sokkal több a pedó. Amúgy meg a felmérések szerint a homoszexuálisok háromszor hajalmosabbak a pedofíliára.
A pápa nem tudott volna eltussolni semmit korábban, 2001-ig nem is a Hittani KOngregáciü alá tartopztak ezek az ügyek, amelyek ztöbbsége olyan eset, amelyek akkor tüörténtek, aikor ő még pályája kezdetén volt.
és abba belegondolt már valaki, hogy mindez ami mostanában kiderül-get az kb hány százaléka a megtörtént eseteknek?
és abba hogy hány eset/személy lett végleg eltüntetve? és akkor finoman fogalmaztam...
A katolikus egyház történelme legnagyobb válságában van. Hogy ezt megértsük egy kis történelmi visszatekintést javaslok. Amikor az egyház gyakorlatilag a mai formáját elérte (Róma Pápája) három lábon nyugodott a hatalma, amely a jogi,a gazdasági és az erkölcsi hatalmat jelentette.

A jogi hatalmát elvesztette, amikor az egyház és az állam szétvált, és többi nem az egyházi normák alapján működött az állam.

A gazdasági hatalmát elvesztette, amikor megszűnt az egyházi kötelező beszolgáltatás és adózás intézménye, és a papi latifundiumok (egyházi földbirtokok) rendszere.

Egyetlen és legfőbb támasza az erköcsi tekintélye maradt, ami most rohad szét szemünk láttára.

Ezért is nem értem azokat a mentegetődző hozzászólásokat, amelyekben azt bizonygatják egyesek, hogy ez csak marginális ügy, a papok kis részét érinti.

Ha a katolikus egyház erkölcsi tekintélye eltűnik, akkor onnan Rómában akár Sátán is ülhet a szent trónon.
A püspök úr jó testvér. Mindig használt vazelint, soha nem tolta be szárazon... Nem tudom, hogy ha a sitten ezt csinálná vele valami benga, akkor az büntetés vagy ajándék lenne...
@eremita: már rég a "sátán" ül a "szent trónón".
persze nem egy személyben értendő, szerencsétlen öreg nyilván csak egy báb a rendszerben.
maga a szisztéma és az ideológia elavult, és mivel erőszakkal van fenntartva már többszáz éve eredendően rossz.
millió módja van az emberek erkölcsi/hitbéli nevelésének, amit ezek művelnek manapság az a lehető legroszabb.
más kérdés hogy helyi szinten vannak intelligens humánus emberek (papok) akik mindezek ellenére képesek jól működő közösségeket működtetni az emberek javára.
@==T==: az mj-s reszhez: nem vallott senki semmit be, az hoax volt.
@papamaci1: Igy van, Tömjén zsolt csak egy kesztyűbáb Orbán jobb kezén (...), függetlenként esély nélküli minoritás lenne csupán a pártocskája. Mostmeg bámulhatjuk majd 4 éven át mint szenteskedő miniszterelnökhelyettest..ezaz maagyarország...mert megérdemled !!
A latolikus egyház csőd - úgy ahogy van. Miféle vallás az, ahol tuljdonképpen bármilyen bűnt elkövetkeznek, majd egy egyszerű gyónással feloldozzák őket és a bűnelkövetőket az egyházon belül védik, kifelé meg játszák a homofób hülye elveiket. Igen cinikus bálványimádó csukjások ezek. Nem is értek, hogy terjedhetezz el ennyire a világban. A fő problémát ott látom, hogy ministráns kisfiúk közelében "dolgoznak" a katolikus papok - így nem csoda, ha az áldozatok 80%-a fiú. A ministrálást bízzák felnőttekre és nősülhessenek a papok, mert így ezektől és szinte az egész egyháztól csak hányni lehet
Vegyük észre, hogy a katolikus egyház ellen néhány valós eset kihasználásával és felnagyításával szervezett hecckampány folyik. Van ugyanis az a pénz, amiért Lótúró Károly hirtelen megvilágosodik és egyszerre rádöbben, hogy öt 25 éve szörnyen megpedofilizálták, csak eddig sajnos senki sem tudott róla, még ő maga sem. Innen pedig már csak a gyanús szarkenegetés és a rágalmazás van.
Darth Ratzinger a sith nagyúr :D
@Ab ovo: nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél!
Teljesen mindegy melyik vallásban követik el a gaztettet az gaztett. Nem értek egyet azzal, hogy a protestánsoknál több lenne a pedofília, a buzulás még kevésbé. Csakhogy ez azért néz ki mert jobban átlátható egyház és napvilágra jönnek az ügyeik. De a katolikus egyház az rejtély és maga a fertő. De ott is igaz az Ige, hogy nincsen dolog ami napvilágra ne jönne!

Ez történik most eljött az idő és aki ezt megpróbálja eltusolni az is bűnrészes. Erre mondja a Biblia, hogy az ilyenekkel még együtt se egyetek. Vagyis határozottan el kell zárkózni tőlük. Ezért lépnek ki sokan a kat egyházból. Ez a vég számukra és az egyház megsemmisül, ott van a Jelenések könyvében.
Egy konkurens fórumon így indítottam régebben egy témát:
"Megvédem a katolikus egyházat".

Iván Gábor - 2004. 04. 15. 07:38
"Számos ilyen című topik indult az indexen és igen nagy hozzászólásszámot élt meg. Szerintem a katolikus egyházat nem lehet megvédeni, mert ami ott végbemegy egyrészt egy belső rothadás, másrészt egy általános mindent elsöprő társadalmi folyamat. Még az európai unió parlamentje is elítélte határozatában Vatikánt. Tehát a katolikus egyház megvédése kb, azzal egyenlő, mint ha valaki a berlini falat szerette volna megvédeni a lebontás ellen.

Továbbá a katolikus egyház rövidesen várható összeomlása magával fog rántani egy csomó hozzá közel álló egyházat is. Ha a tengeren elsüllyed egy nagy hajó, akkor az örvény magával rántja a mélybe a közelében lévő kisebbeket is. Tehát csak azoknak a keresztény egyházaknak van esélye a megmenekülésre szerintem, aki nagyon eltávolodtak az RKAT-tól. Az RKAT gyakorlatilag és képletesen csak ezt teszi és tette a múltjában:

harcol a békéért
szeretkezik a szüzességért
öl az életért (ez a múltra jellemző)
gyűlölködik a szeretetért
gazdagszik a szegényekért
kiközösít a toleranciáért

Tehát álláspontom szerint a katolikus egyházat lehetetlen megvédeni, mert destruktív a társadalomra való hatása, álszent és tettei ellentétesek a propagandájával, másrészt tanításai annyira elavultak, mint a digitális mosó és szárítógépek korszakában a mosóteknő. Várom erről a véleményeteket:"
@Ab ovo: Nem értek veled egyet, mert ha valakit megrontottak az szégyenli és csak nagy nehezen beszél róla. Ez nem hecc kampány hanem végre a világosságra hozás ideje. Ha tiszta és ártatlan lenne az egyházad akkor vállalná, az ügyeit, de itt eltusolták azokat is a felettesek ami egyértelmű volt. Ha katolikus vagy ismered a Malakiás próféciát és ott egyértelmű, hogy itt a vég. Az egyházadat ember alapította és megszűnik létezni. Nem egy ártatlan egyházról beszélünk, hanem olyan egyházról ahol világ viszonylatba kiderült, hogy pedofilok és homokosok gyűjtőhelye. Csak egyféleképpen maradhatna fent az egyházad, ha megtérne és minden bűnét felvállalná és új életet kezdene. Ebben az eltusolós, beteg formában tovább nem mehet. Én nagyon sajnálom a teljesen jó szándékú tisztességes híveket, de megvetem a beteg vezetést. Ha nem a vagyont akarnák megmenteni akkor életet kapnának, de így mindent elveszítenek, erről a Jelenések könyve is ír.
@Ab ovo: Hát, látod, ezért nem kellett volna a Patkányvarrógépnek elkennie az efféle eseteteket, hanem azonnal elzavarnia picsába a megrontót, kirúgni, és odaadni az igazságszolgáltatásnak.
Ezért kellene a _híveknek_ is felállni és követelni az esetek tisztázását.
A titkolózás, hazudozás még az egyháznak sem megy, a szarosvödör _mindig_ kiborul.
Ha a különböző egyházak tagjai, képviselői, megbízottai által elkövetett bűnök mind napvilágra kerülnének, szerintetek nem omlana össze néhány apró rendszere a társadalomnak?

A világ hatóságok eddig sem feltétlenül igyekeztek ezek nyomába eredni.

Ezután még kevésbé! Vagy rosszul látom?
@IQ bajnok: Oktatás, hajléktalan ellátás, szociális intézmények? Mire gondolsz?
@IGe: 90%-ban egyetértünk, a maradék 10%ben is ugyanarra konkluzióra jutnánk, csak más kiindulásból.
A kat. egyház egyik alaptanítása, hogy üdvözülni csak az egyházon belül lehet. Innentől az ő logikájukban az egyház társadalmi és erkölcsi tekintélye a legfontosabb (hogy minél többen az egyház tagja maradjanak ill. váljanak és üdvözülhessenek), és a tömegek örök üdvösségéhez képest nem számít néhány összepofozott/megerőszakolt lány és fiú, ill. gondozottak állami normatív támogatásából tízszeres áron vásárolt rézmetszet (Mixa).
Az egyház igazából "csak" egy kicsit lemaradt, azt hitte, még mindig működik az elsumákolás.
szekularisfigyelo.blog.hu/2010/04/10/mi_a_baj_4
süti beállítások módosítása