Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.19. 12:06 Fabius

4451 mosoly

Címkék: jótékonyság magyar válogatott összefogás dobj egy macit

A jelenleg Ljubjanában vitézkedő magyar jégkorong válogatott még az elutazás előtt úgy érezte, van egy halaszthatatlan tennivalója. Péter Emese kezdeményezésének, és a szurkolók összefogásának teherautónyi eredményét kézbesítették a címzetteknek:
 

Hokis macik hoztak örömet a kis betegek szívébe

Remek felkészülési lehetőséget nyújtott a magyar válogatottnak a hétvégi Pannon Hoki Gála, ahol vasárnap a norvégok elleni 2:1-es szép győzelem mellett rengeteg macinak is örülhettek a nézők. A 4451 db plüssállatot és még sok más játékot a magyar jégkorong-válogatott játékosai a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek, valamint Böjte Csaba Alapítványának és a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak adták át.

A második harmad enyhe norvég fölénye után a játékrész negyedik percében Horváth András passzából Ladányi Balázs lőtte be a magyar válogatott és egyben a mérkőzés első gólját, és már repülhettek is a macik a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára. A második alkalommal megrendezett jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség a Pannonnal karöltve a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan már hetekkel az esemény előtt elkezdte szervezni. A jótékony felhívásra szinte minden néző válaszolt, hiszen a 4451 darab macit közel 5400 szurkoló dobta be.

„Nagyon-nagyon igyekeztünk, hogy mind a szurkolóknak, mind a gyerekeknek örömet szerezzünk, ezért fokozott erőbedobással hajtottunk az első gólért - emlékszik vissza Ladányi Balázs, a magyar válogatott első gólját szerző játékos a mérkőzésre. Az átadáson így fogalmazott: „A sok kis boldog arc látványa hihetetlen élmény volt, és annyi erőt adott, ami biztosan ki fog tartani a világbajnokságig is, ahol remélem kiváló teljesítményt tudunk majd nyújtani.”

Ted Sator és a magyar jégkorong-válogatott játékosai a macik egy részét a Tűzoltó utcai Gyermekkórház kis betegeihez vitték el tegnap, ahol Dr. Garami Miklós, osztályvezető főorvos így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy a tavalyi akció után ismét a kiválasztott kórházak közé tartozhatunk. A Tűzoltó utcában a beteg gyerekek ápolása, és az őket gondozók nehéz feladata sokszor rányomja a bélyegét a mindennapokra, a hokis fiúk érkezése azonban hihetetlen örömet varázsolt a kórtermekbe, és csodálatos volt látni, ahogyan a kis betegek és a nagyfiúk együtt mosolyogtak a macikra. Mi a klinikán mindent megteszünk azért, hogy feledtetni tudjuk a kicsikkel a fájdalmakat, hiszen a gyógyulásban ez a legfontosabb, és ebben hatalmas segítséget nyújtanak majd ezek a játékok.”

A plüssökből a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba is jut, ahol részben halmozottan sérült, részben állami gondoskodásra szoruló kisgyerekeket gondoznak. „Az intézet pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy ilyen mennyiségű játékot vásároljunk – nyilatkozta Dr. Fehér Edit, a gyermekotthon vezetője -, most azonban a Pannon és a Magyar Jégkorong szövetség felajánlásával olyan sok ajándékot kaptunk, ami hosszú időre szebbé fogja tenni gyermekeink mindennapjait. Ezt a sérült gyerekek felé való kedves odafordulást mindenképpen mintaértékűnek tartom az egész országban.” 

A plüssállatok egy része határon túli kicsikhez vándorol, ahol Böjte Csaba gyermekei már nagyon várják az ajándékokat: „Nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésért, és nagy örömünkre szolgál, hogy az utánunk jövő generáció olyan hatalmas szeretetet kaphat, amiből táplálkozhat – mondta Böjte Csaba. „El fogjuk juttatni az ajándékokat a rászoruló román, magyar és cigány kisgyereknek, hogy így tudjunk megvalósítani egy szép összefogást a Kárpát-medencében.”

 

Két dolgot lehet ehhez hozzáfűzni:

-Köszönjük Emese, köszi minden szurkolónak!

-Feljutva gyertek haza! Hajrá Magyarország!

 


 

 

 

 

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr651933926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon becsülöm az ötletet, és nem akarom letörni senki lelkesedését, meg lehet h máshol más a helyzet, de most jövök Csaba tesó egyik otthonából, ahol plüssmacikkal már szinte tele a padlás... görkorinak, biciklinek, rollernek, sportcipőnek, ugrókötélnek, társasjátéknak stb biztos jobban örülnének.
a gesztus viszont példaértékű!
(tudom, a felsoroltakat nehezebb dobálni :D)
@törzsmókus:

A Winter Classic után ezért ajánlották fel a jegybevétel egy részét. Abból azt tudják megvenni, ami a legszükségesebb :-)
@Fabius: ennek őszintén örülök :)

igazából azért írtam ide, h ha vki idejön a blogra, és fellelkesül h ő is szeretne segíteni a gyerekeken, akkor ne plüsst vigyen / küldjön / gyűjtsön nekik.

persze, ahogy Csaba testvér is mondta: a _szeretet_ a legfontosabb és legszükségesebb, amit kaphatnak a gyerekek!
süti beállítások módosítása